skip to Main Content

15 februari 2023

Bij het actualiseren van de pagina over de hengst Clinton Holst is vastgesteld dat zijn zoon Eldorado van de Zeshoek TN BWP inmiddels een dusdanige invloed op de fokkerij heeft dat hij een eigen pagina op de website verdient.

Eldorado van  de Zeshoek YN BWP is een bruine hengst met een stokmaat van 176 cm. Hij is in 2004 in België geboren en gefokt door Paul Merckx.

Zijn vader is de succesvolle fokhengst Clinton Holst (1963, V. Corrado I Holst), die door vrijwel alle belangrijke Europese stamboeken is goedgekeurd of erkend en die sinds 2009 volgens de World Breeding Federation of Sport Horses tot de veertig best verervende springpaardhengsten behoort. Clinton is de vader van 86 voor de fokkerij goedgekeurde zonen en van meer dan 400 internationale springpaarden. Clinton was zelf ook een succesvol springpaard

Eldorado’s moeder is de bruine merrie Bijou Orai BWP (2001, V. Toulon BWP). Toulon heeft de in België zeer succesvolle Nimmerdor-zoon Heartbreaker KWPN als vader en de andere grootvader van Bijou Orai is de hengst Calypso II Holst.

Via Corrado I en Calypso II is het bloed van de Franse topvererver Cor de la Bruyere SF dubbel vastgelegd in de afstamming van Eldorado van de Zeshoek TN.

Eldorado van de Zeshoek TN is in 2007 goedgekeurd door het BWP en uitgeroepen tot  kampioen van zijn jaargang. Later hebben ook het NRPS, het KWPN en diverse andere springpaardenfokkerijen hem geaccepteerd voor de fokkerij.

Eldorado van de Zeshoek TN is in de jaren 2009 – 2016 door Hanno Ellermann (EST) en Willem Greve (NED) in de internationale springsport uitgebracht en heeft een winsom van circa € 57.000.

Tot en met 2022 zijn circa 2800 nakomelingen van Eldorado van de Zeshoek TN geregistreerd, waaronder 35 goedgekeurde hengsten en vijf dochters die moeder van een goedgekeurde hengst zijn geworden.
Van de goedgekeurde zonen is de hengst Grandorado TN NOP KWPN tot dusver het meest succesvol.

Volgens gegevens van Horsetelex Results zijn tot februari 2023 392 nakomelingen van Eldorado van de Zeshoek TN uitgebracht in de internationale springsport. Zij hebben samen een winsom van € 8.087.148.
De meest succesvolle nakomelingen zijn Killer Queen VDM BWP (Daniel Deusser) en Elektric Blue P DSP (Max Kühner).

Eldorado van de Zeshoek TN is op basis van zijn fokkerijprestatie door het KWPN onderscheiden met het preferent predicaat en het BWP heeft hem benoemd tot Ambassadeur van het BWP.

Back To Top