skip to Main Content

2 juni 2023

Met de publicatie van een pagina over de prestaties van de Hannoveraanse hengst Abendsport en zijn nakomelingen is verder invulling gegeven aan het overzicht van de  betekenis van de Hannoveraanse stempelhengst Alderman I.

Abendsport is in het najaar van 1938 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij is van 1939 tot en met 1949 door het Landgestüt Celle op het dekstation Altenbruch, bij Cuxhaven, beschikbaar gesteld voor de fokkerij.

Abendsport behoort met Feiner Kerl Hann (1919) en Almjäger I Hann (1930) tot de meest toonaangevende hengsten in de Hannoveraanse fokkerij in de veertiger jaren van de vorige eeuw. In de jaren 1939 – 1943 stonden zij alle drie op het dekstation in Altenbruch bij Cuxhaven.

Van Abendsport zijn 68 staatspremiemerries, 136 hoofdstamboekmerries en vijf stamboekmerries geregistreerd. Vijfendertig dochters zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden.
Daarnaast zijn 49 zonen goedgekeurd voor de fokkerij, waarvan er 27 vijftien of meer geregistreerde nakomelingen hebben.
De zonen die zijn goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek hebben in de fokkerij beter gepresteerd dan de zonen die zijn goedgekeurd door het Westfaalse stamboek. Geen van de zonen heeft de fokkerijprestaties van Abendsport benaderd.

Zijn meest invloedrijke zoon is Alljeder I Hann (1940).

Back To Top