skip to Main Content

21 juni 2022

Begin mei 2022  is een begin gemaakt met het beschrijven van de betekenis voor de fokkerij en de sport van de Hannoveraanse stempelhengst Lugano I (1954, V. Der Löwe xx). Dat heeft tot dusver geleid tot een publicatie over de hengst Lukas Hann (1962).
Inmiddels zijn we via de Lugano I-zoon Lugano van la Roche Hann aanbeland bij de Belgische legende Darco BWP (1980). Van Darco zijn circa 3500 nakomelingen geregistreerd, waaronder vele goede springpaarden.  Hij stond niet voor niets vijf jaar lang als nummer één op de WBFSH-ranglijst van beste springhengsten. Dertig nakomelingen van Darco hebben meer dan € 100.000 gewonnen.
Naast goede springpaarden heeft Darco ook 190 (!) voor de fokkerij goedgekeurde hengsten gebracht. Hoewel veel van de goedgekeurde zonen nauwelijks een bijdrage aan de fokkerij hebben geleverd, zijn sommige zonen  zeer waardevol geweest voor de fokkerij.
Eén van die invloedrijke zonen is de hengst Nonstop BWP (1990). Over hem en zijn nakomelingen is vandaag een pagina toegevoegd aan deze website.

Als fokhengst is Nonstop van 1990 tot zijn dood in 2020 actief geweest. Van hem zijn circa 1750 nakomelingen geregistreerd. Daarvan zijn 24 zonen goedgekeurd voor de fokkerij, maar slechts tien zonen hebben vijftien of meer geregistreerde nakomelingen en geen van hen heeft meer dan 100 geregistreerde nakomelingen.
Veertien dochters van Nonstop zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden.

Nonstop heeft diverse goede springpaarden gebracht en stond in 2013 op plaats 26 van de WBFSH-ranglijst van springhengsten.
Succesvolle springpaarden van Nonstop zijn Ulysse BWP (Pius Schwizer), Raging Bull Vangelis S  BWP (Robert Smith en Nayal Nassar), Abbervail van het Dingeshof BWP (Denis Lynch), Amai BWP (Michael Whitaker) en Bonzai van de Warande BWP (Juan Carlos Garcia). Het grootste succes van deze nakomelingen is de winst van Amai in de Grote Prijs van Aken.

 

 

 

Back To Top