skip to Main Content

24 februari 2022

Met de publicatie van een pagina over de stempelhengst Dampfross Trak is vandaag een rij publicaties over de betekenis van Dampfross en zijn nakomelingen voor de hedendaagse paardenfokkerij afgesloten.
Dampfross is in 1916 geboren en is van 1923 tot 1930 als belangrijke fokhengst op het Hauptgestüt Trakehnen voor de fokkerij ingezet. Hij is  de vader van 41 goedgekeurde zonen, waarvan Hyperion Trak (1926), Pythagoras Trak (1927), Schachzug Trak (1928), Neumond Trak (1931) en Semper Idem Trak (1934) de meeste invloed hebben gehad op de fokkerij.

Hengsten die in de vaderlijn rechtstreeks afstammen van Dampfross en in de Nederlandse fokkerij een rol hebben gespeeld zijn onder andere Polaris NWP en zijn zoon Formateur Sgldt, Porter NWP, Doruto Sprt, Amor Sgldt en zijn zonen Epigoon Sgldt, Eros Sgldt, Gondelier Sgldt en El Corona KWPN en die zijn zoon Koss KWPN.
In de huidige fokkerij zijn vooral Stakkato en zijn zonen  en Argentinus Hann van belang.

Stempelhengsten.eu heeft eerder van  26 hengsten uit de Dampfross-dynastie eigen pagina’s gepubliceerd. Dat betreft de hengsten Abdullah Trak, Abglanz Trak, Abhang I Hann, Absatz Hann, Adept Hann, Akzent II Hann, Amor Sgldt, Argentan I Hann, Argentinus Hann, Donauwind Trak, Gunnar Trak, Hessenstein Trak,  Hyperion Trak, Komet Trak, Koss KWPN, Marduc Trak, Pregel Trak, Pythagoras Trak, Senator Hann, Sender Hann, Stakkato Hann, Stakkato Gold Hann, Stalypso Hann, Stolzenberg Hann, Thunder van de Zuuthoeve BWP en Totilas Trak.

 

Back To Top