skip to Main Content

25 november 2020

Vandaag is een overzicht gepubliceerd van de stempelhengst Abgar xx. Het KWPN heeft 322 nakomelingen van hem geregistreerd, waaronder tien zonen, die van belang zijn geweest voor de fokkerij, en 23 dochters die moeder van een goedgekeurde hengst zijn geworden.  Zijn zonen Pele KWPN (1974) en Pion KWPN (1974) hebben in de Nederlandse fokkerij goed gepresteerd. Pion’s zoon Aktion KWPN (1986) is door de Hongaar Guylla Dallos jarenlang met succes in internationale Grand Prix dressuurwedstrijden uitgebracht.
Abgar’s zoon (Olympic) Treffer KWPN (1977) is met Wout Jan van der Schans een succesvol internationaal springpaard geworden, dat in 1988  deelnam aan de Olympische Spelen in Seoul, waar hij in de landenwedstrijd het best presterende paard van het Nederlandse team was.
De in Nederland tamelijk onbekende Abgar-zoon Maltstriker KWPN (1978) heeft met Eric Wauters (BEL) diverse overwinningen behaald in de internationale springsport en is op 21-jarige leeftijd aan een succesvolle fokkerijcarrière in Ierland begonnen, waar hij diverse zeer goede eventingpaarden heeft gebracht.
Het tekent de veelzijdigheid van Abgar xx dat zijn nakomelingen zowel in de dressuur, in het springen als in de eventingsport op internationaal niveau successen

Back To Top