skip to Main Content

31 januari 2023

Nadat enkele dagen geleden een pagina over de hengst Escolar Westf aan de website is toegevoegd, is vandaag een pagina over zijn grootvader Ehrentusch Rhein gepubliceerd.

Ehrentusch is van 1987 tot zijn dood in 2005 door het Noordrijn-Westfaalse Landgestüt in Warendorf beschikbaar gesteld voor de fokkerij. Van hem zijn 475 dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek, waarbij 72 dochters het predicaat staatspremiemerrie hebben ontvangen. Elf dochters zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden en 23 zonen zijn goedgekeurd voor de fokkerij.

Van de zonen heeft  Escobar NRW Westf in de fokkerij het best gepresteerd.

Ehrentusch was een uitstekende dressuurpaarden leverancier. Hij is onder andere de vader van:

Etienne (Magic) Westf, die in 2000 bij de Olympische Spelen in Sydney met Christine Traurig (USA) met het Amerikaanse team de bronzen medaille heeft gewonnen in de landenwedstrijd dressuur.

Egalité Westf, die door Nina Stadlinger (AUT) in internationale dressuurwedstrijden is uitgebracht en zowel in Jerez als in Aken aan de World Equestrian Games heeft deelgenomen..

Eichendorff  Westf, die van augustus 2007 tot april 2016 door Victoria Max-Theurer (AUT) in internationale dressuurwedstrijden is uitgebracht en een winsom heeft van
€ 118.000.

El Santo NRW Rhein die van  2008 tot  2016 door Isabell Werth (GER) is uitgebracht in internationale dressuurwedstrijden. In 2011 is bij de Europese kampioenschappen dressuur in Rotterdam  met het Duitse team de zilveren medaille in de landenwedstrijd gewonnen. El Santo NRW heeft een winsom van € 388.822.

Back To Top