skip to Main Content

7 november 2020

Eind oktober is een artikel over de Hannoveraanse hengst Londonderry gepubliceerd en nu is een artikel over zijn vader Lauries Crusador xx (1985, V. Welsh Pageant xx) gepubliceerd.

De Engelse volbloedhengst Lauries Crusador xx is in Engeland geboren. Na een lange en matig succesvolle rencarrière is hij in Duitsland geïmporteerd om de tamelijk zware Hannoveraanse merries te veredelen. Hij is door de Hannoveraanse fokkers veel gebruikt en de fokleiding van het Hannoveraanse stamboek heeft hem alle mogelijkheden geboden om een stempel op de fokkerij te plaatsen.
Hij heeft veel mooie nakomelingen gegeven. Verschillende nakomelingen hebben in de dressuursport redelijk tot goed gepresteerd, maar internationaal succesvolle topdressuurpaarden heeft hij niet gebracht.
Lauries Crusador xx heeft vrijwel geen  nakomelingen gegeven die in de springsport goed hebben gepresteerd.

Van Lauries Crusador xx zijn 71 zonen goedgekeurd voor de fokkerij en  74 dochters zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden.
Lauries Crusador xx is daarmee de meest invloedrijke volbloedhengst binnen de moderne Hannoveraanse fokkerij. Ook in de Westfaalse- en de Deense fokkerij is gebruik gemaakt van nakomelingen van Lauries Crusador xx.

Helaas moet worden vastgesteld dat de fokkerijprestaties van de nakomelingen van Lauries Crusador xx de verwachtingen niet hebben waargemaakt.

Back To Top