skip to Main Content

1994 ( Cassini I Holst x Caretino Holst)

Samenvatting

Berlin Holst (1994) is een schimmel hengst die oorspronkelijk Caspar heette en toen hij door stal Eurocommerce werd aangekocht als springpaard de naam Eurocommerce Berlin heeft gekregen. Vanwege zijn bekendheid als springpaard wordt de hengst na zijn sportcarrière in Nederland, België, Frankrijk en Zweden in de fokkerij Berlin genoemd terwijl in de Duitse fokkerij zijn oorspronkelijke naam Caspar wordt gebruikt.
Zijn vader is de invloedrijke fokhengst Cassini I Holst (V. Capitol I Holst) en zijn moeder is de merrie Estia (V. Caretino Holst). Berlin is ingeteeld op de hengst Caletto II Holst (V. Cor de la Bryère SF), die een inbreng heeft van 25 % op de erfelijke eigenschappen van Berlin. Berlin voert 53 % Holsteins bloed en 43 % volbloed.

In de jaren 2002 – 2008 hebben Wim en Gerco Schröder (NED) Berlin in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2006 maakten Gerco en Berlin deel uit van het Nederlandse team dat tijdens de World Equestrian Games in Aken de landenwedstrijd springen heeft gewonnen en dezelfde combinatie heeft in 2007 deel uitgemaakt van het Nederlandse team dat bij het Europees kampioenschap in Mannheim de Europese landentitel heeft gewonnen.

Berlin heeft in 1997 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, dat hij als zevende van 40 deelnemende hengsten heeft afgesloten.
In 2003 heeft het KWPN Berlin na een kort onderzoek naar karakter en stalgedrag goedgekeurd voor de fokkerij. Later hebben ook het Oldenburg-International- (2005), het Holsteinse- (2006), het Hannoveraanse- (2008) en het Oldenburgse stamboek (2010) Berlin goedgekeurd. Ook het BWP, het SBS, het Selle Français stamboek en het Zweedse stamboek hebben Berlin toegelaten tot hun fokkerij.

Tot en met 2020 zijn van Berlin naar schatting ongeveer 1500 nakomelingen geregistreerd. Hij is de vader van circa 200 fokmerries, waarvan er tot en met het voorjaar van 2020 negen moeder van een goedgekeurde hengst zijn geworden.
Berlin heeft 75 goedgekeurde zonen gebracht waarvan er 22 invloed hebben (gehad) in de fokkerij. Vooralsnog lijkt de hengst Zürich KWPN (2004), die zelf een teleurstellende carrière als springpaard heeft, de springgenen van zijn vader door te geven aan zijn eigen kinderen Tot eind april 2020 zijn al 48 nakomelingen van Zürich uitgebracht in internationale springwedstrijden.

Ruim 420 nakomelingen van Berlin zijn uitgebracht in internationale springconcoursen. Samen hebben die nakomelingen circa € 6.500.000 gewonnen.
De meest succesvolle nakomelingen zijn Bull Run’s Faustino de Tili BWP (Kristen Vanderveen (USA)) en Caspar 232 OS (Emanuele Gaudiano (ITA)).

Afstamming en voorkomen

Berlin DE 321210274394 Holst is een schimmel hengst met een stokmaat van 174 cm.
Hij is geboren op 11 maart 1994 en is gefokt door Josef Unkelbach uit Keulen. Oorspronkelijk heette de hengst Caspar. Hij heeft pas in 2002 na de aankoop door stal Eurocommerce, die al zijn paarden naar een grote stad vernoemde, de naam Berlin gekregen. Mede door zijn bekendheid tijdens zijn sportcarrière wordt sindsdien de naam Berlin gebruikt, behalve in Duitsland waar voor de fokkerij nog steeds de naam Caspar wordt gebruikt.

Vader

De vader van Berlin is de hengst Cassini I Holst, die in 1988 is geboren uit een paring van de schimmel hengst Capitol I Holst (1975, V. Capitano Holst) met de bruine merrie Wisma Holst (1984, V. Caletto II Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Clarimo ASK Holst (2003, V. Clearway Holst),

Cassini I Holst is een zeer invloedrijke fokhengst waarvan de nakomelingen over de gehele wereld zijn uitgezworven.
Cassini I bracht als fokhengst ruim 125 dochters die moeder van tenminste één goedgekeurde hengst zijn geworden. Daarnaast is hij de vader van 187 goedgekeurde hengsten, waarvan er 85 een duidelijke invloed hebben uitgeoefend op de fokkerij. Naast Berlin zijn enkele andere zonen zoals Candillo Holst, Cumano Holst en Carambole Holst uitstekende fokhengsten geworden.

Moeder

De moeder van Berlin is de bruine merrie Estia Holst (1990, V. Caretino Holst). Zij is ook de moeder van de hengsten Casslin C Holst (2008, V. Cassini II Holst), Caspar II Holst (2009, V. Cassini I Holst) en Klark Kent C BWP (2010, V. Clarence I Holst). Ook is ze de tweede moeder van de broers Cobolensky Holst (2012, V. Cornet Obolensky BWP) en Mont Blanc C BWP (2012).
Casslin C, Klark Kent C en Mont Blanc C zijn goedgekeurd door het BWP, Caspar II door het Anglo European stamboek en Cobolensky door het Holsteinse stamboek en Mont Blanc C door het BWP. In de sport is Estia door Alois Pollmann-Schweckhorst (GER) en Marc Wirths (GER) op hoog niveau uitgebracht.
Tweede moeder van Berlin is de bruine Vardana Rhein (1983, V. Fernando I Holst). Zij is ook de tweede moeder van de hengsten Carentan Holst (2003, V. Caretino Holst), Lancerto Holst (2003, V. Lancer II Holst) en Confio C Holst (2007, V. Con Air Holst).
Carentan is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek, Lancerto is goedgekeurd door het Beierse-, Holsteinse-, Oldenburgse- en Baden-Württembergse stamboek en Confio C door het BWP.

De hengst Caletto II Holst (1978, V. Cor de la Bryère SF) komt zowel aan vaders-, als aan moederskant voor in de afstamming van Berlin en draagt 25 % bij aan zijn erfelijke eigenschappen.
Gerekend over acht generaties heeft Berlin een afstamming met 52,3 % Holsteins bloed en 43,0 % Engels- en Arabisch volbloed.

Sportcarrière

Berlin is in 1998 door Sebastian Otten (GER) in een gestandaardiseerde springproef uitgebracht. In 1999 hebben Elmar Pollmann-Schweckhorst (GER) en Michael Dietel (GER) de hengst in springwedstrijden uitgebracht. Vanaf oktober 1999 is Stephanie Fller (GER) Berlin gaan rijden in gestandaardiseerde springproeven. Vanaf 2000 is in de klasse M gestart en vanaf 2001 in de klasse S.
In 2002 is de hengst gekocht door stal Eurocommerce uit Lochem en is vervolgens als Eurocommerce Berlin door Wim Schröder (NED) in internationale wedstrijden uitgebracht. Bij de Europese kampioenschappen 2003 in Donaueschingen is de combinatie twaalfde geworden en in 2004 is de combinatie vierde geworden in de World Cup wedstrijd in Berlijn. In 2006 heeft Gerco Schröder (NED) als ruiter de hengst overgenomen. Bij de Wereldkampioenschappen 2006 in Aken maakte de combinatie deel uit van het Nederlandse team dat de landenwedstrijd heeft gewonnen.
In 2007 maakte de combinatie deel uit van het Nederlandse team dat in Mannheim de landenwedstrijd bij het Europees kampioenschap won en in 2008 tweede is geworden in de landenwedstrijd tijdens het CHIO in Aken.
Individueel heeft Berlin onder andere overwinningen behaald in de Grand Prix’s van Verona (2004) en La Coruña (2006). In 2006 hebben Gerco Schröder en Berlin het Kampioenschap van Nederland gewonnen.

Fokkerijcarrière

Berlin heeft in het najaar van 1997 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daar behaalde hij voor zijn prestaties in de dressuur 99,68 punten, waarmee hij van de 40 deelnemende hengsten de 18e plaats behaalde. Voor het springen kreeg hij 133,21 punten en daarmee werd hij tweede. In de totaalstand is hij met 116, 11 punten op de zevende plaats geëindigd.
Het KWPN heeft Berlin in 2003 goedgekeurd nadat hij in Ermelo gedurende vijf dagen is getraind en is beoordeeld op zijn karakter.
Het KWPN heeft bij de goedkeuring Berlin omschreven als een zeer goed ontwikkelde, langgelijnde, voldoende rijtypische hengst. Zijn schoft is zeer goed ontwikkeld, zijn schouder heeft ruim voldoende lengte maar zou schuiner moeten liggen. Zijn croupevorm is klassiek en de staart is hoog ingeplant. Zijn fundament heeft ruim voldoende kwaliteit.
In september 2004 heeft het KWPN een groep veulens van Berlin beoordeeld. Daarover is gerapporteerd dat het een uniforme, ruim voldoende tot royaal ontwikkelde collectie veulens was, die vaak in de rug gezonken waren. In draf hebben de veulens ruim voldoende ruimte maar het achterbeen moet in stap en draf resoluter worden ondergebracht. De veulens galopperen makkelijk aan en hebben daarbij doorgaans veel souplesse.
In 2008 heeft het KWPN op basis van de beoordeling van en de rapportage over de driejarige nakomelingen besloten Berlin te handhaven voor de fokkerij.
In 2014 heeft het KWPN het keurpredikaat aan Berlin toegekend. Daarbij is aangegeven dat diverse nakomelingen goed presteren in de springsport en ook op internationaal vlak succesvol zijn. Ook in de fokkerij laten zijn nakomelingen zich gelden. Tweederde van de aangeboden dochters zijn stermerrie geworden en daarvan heeft de helft het keur- of elitepredicaat behaald.
In 2018 heeft het KWPN het preferent predicaat toegekend aan Berlin. In het magazine In de Strengen van 9 februari 2018 is aangegeven dat het predicaat is toegekend op basis van de eigen sportprestaties van Berlin, op de sportprestaties van zijn nakomelingen, die de basis vormen voor de 10e plaats die Berlin in 2018 in neemt op de WBFSH-ranglijst voor springhengsten, en vanwege zijn exterieurvererving. Van de op keuringen aangeboden merries komt 70% in aanmerking voor het sterpredicaat of een hoger predicaat. Opvallend is voorts in de springvererving dat veel nakomelingen over een enorm springvermogen beschikken.

Tot en met 2019 heeft het KWPN 441 hengstveulens en 380 merrieveulens van Berlin geregistreerd.
Acht hengsten zijn door het KWPN aangewezen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek en drie daarvan zijn goedgekeurd voor de fokkerij.
Van de dochters zijn er 109 als fokmerrie opgenomen in het stamboek, waaronder 39 stermerries, 15 keurmerries en 28 elitemerries. Twee dochters hebben het preferentschap behaald en twee dochters zijn prestatiemerrie geworden.
Berlin is in 2005 goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek, in 2006 door het Holsteinse stamboek, in 2008 door het Hannoveraanse stamboek en hij is in 2010 erkend door het Oldenburgse stamboek. Ook het BWP, SBS, het Zweedse- en het Italiaanse stamboek hebben Berlin goedgekeurd. Opvallend is wel dat op de officiële website van het BWP Berlin niet genoemd wordt als een ooit goedgekeurde hengst.
In Duitsland zijn 40 dochters van Berlin als fokmerrie opgenomen in een stamboek en daarvan is er één staatspremiemerrie geworden. Het NRPS heeft 2 nakomelingen van Berlin in het databestand staan. Het SBS 13 en het Italiaanse stamboek 93. Het Zweedse stamboek heeft 57 nakomelingen geregistreerd, waarvan er 32 in Zweden zijn geboren.

Hippomundo heeft 942 nakomelingen van Berlin in de database staan, waarvan er 205 het suffix Z van Zangersheide achter de naam hebben staan.
De database van Horsetelex vermeldt 1271 nakomelingen, waarvan er 621 door het KWPN zijn geregistreerd, 156 door het Zangersheide stamboek, 109 door het BWP, 85 door het Selle Français stamboek, 62 door het SI-Unire stamboek en 60 door het Holsteinse stamboek.

In 2020 is Berlin voor de fokkerij beschikbaar bij stoeterij Duyselshof in Hoogeloon.

Goedgekeurde zonen

Van Berlin zijn 75 zonen goedgekeurd voor de fokkerij: Bedamo KWPN (2004), Berlin OS (2004), Greens Come Oldbg (2004), VDL Groep Zamboa KWPN (2004), Zalerno KWPN (2004), Zanzibar (Empire van de Heffinck) BWP (2004), Zenith KWPN (2004), Zerlin M KWPN (2004), Zidane KWPN (2004), Zilverstar T KWPN (2004), Zingaro KWPN (2004), Zirikit KWPN (2004), Zoey KWPN (2004), Zürich KWPN (2004), Atlanta KWPN (2005), Bel Reinhart Z Zang (2005), Bull Run’s Faustino de Tili BWP (2005), Figaro C BWP (2005), Florian de la Vie BWP (2005), Berlins Boy KWPN (2006), Blackmail JB KWPN (2006), Bolero de la Vie Z Zang (2006), Caspar 232 OS (2006), Caspar de Vald OS (2006), Caspar’s Son KWPN (2006), Giacomo di Cantero BWP (2006), Griffin’s van d’Heyboght BWP (2006), Chilli B KWPN (2007), Top Berlin du Temple SF (2007), Berlin du Faurieu Z Zang (2008), Bodubai KWPN (2008), C-Back to Germany KWPN (2008), Casino Berlin Oldbg (2008), Casper OS (2008), Caspar’s Quick Star OS (2008), D Millfield Darin KWPN (2008), Dakar RS KWPN (2008), Denver KWPN (2008), Detroit KWPN (2008), Dino W KWPN (2008), Ippon Lindenhof BWP (2008), Udson de Jauzif SF (2008), Ulmar Mail SF (2008), Union de Riverland SF (2008), Bellisimo van de Laarseheide Zang (2009), C-Balthasar DSP (2009), Can Fly Berlin OS (2009), Comfortuna VDL KWPN (2009), D’Artagnan van Schuttershof SBS (2009), Eos-M KWPN (2009), Extra KWPN (2009), Millfield Cascade Oldbg (2009), Velours de Soie SF (2009), Vertige Kalone SF (2009), Very Berlin de Castel SF (2009), Very Good de la Bonn SF (2009), Casquido Holst (2010), Corrado du Moulin Holst (2010), Kapitano Oldbg (2010), Kaptein van de Watering BWP (2010), Las Vegas AES (2010), Oak Grove’s Basha SI-Unire (2010), Santa Rosa Watchman CCDM (2010), Caspari von Worrenberg Holst (2011), Gaspahr KWPN (2011), Bonaparte Z Zang (2012), Harvard LS AES (2012), Holygold Fortuna KWPN (2012), Ich bin ein Berliner KWPN (2013), Iniesta Blue KWPN (2013), It’s Possible SRK KWPN (2013), Jalito de Reve KWPN (2014), Jerommeke SB KWPN (2014), Kentucky KWPN (2015 en Budweiser KWPN (2016)

 

Zonen die zich (nog) niet hebben waargemaakt als fokhengst

De hierboven cursief vermelde zonen hebben nauwelijks of geen invloed op de fokkerij gehad. Onderstaand wordt daarvan een overzicht gegeven.

De hengst Greens Come Oldbg (2004, MV. Baloubet du Rouet SF) is goedgekeurd door het Oekraïense stamboek, Over zijn fokkerijprestaties is geen informatie beschikbaar.
De schimmel hengst VDL Groep Zamboa KWPN (2004, MV. Hinault KWPN) is goedgekeurd geweest door het Anglo Europese stamboek, dat slechts één nakomeling van hem heeft geregistreerd.
De schimmel hengst Zanzibar BWP (2004, MV. Nabab de Rêve BWP) heette eerst Empire van de Heffinck en is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek en in juli 2012 ook door het stamboek Mecklenburg-Vorpommern. Het AES heeft geen nakomelingen van de hengst geregistreerd en in Duitsland zijn van de hengst één fokmerrie en tien wedstrijdpaarden geregistreerd.
In 2012 en 2013 hebben Samantha Bos (NED) en Marleen Meijer (NED) de hengst zonder veel succes in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2013 is de hengst verkocht naar de Verenigde Staten, waarna Tanya Levorchick (USA) hem tot en met 2016 in de sport heeft uitgebracht. Zanzibar heeft een winsom van circa € 7.000.
De schimmel hengst Zenith KWPN (2004, MV. Amulet KWPN) is goedgekeurd door het Scottish Sporthorse stamboek maar over zijn fokkerijprestaties is geen informatie beschikbaar.

De bruine hengst Zidane KWPN (2003, MV. Renville KWPN) is goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Het AES heeft drie nakomelingen van Zidane geregistreerd.

De schimmel hengst Zingaro KWPN (MV. Gepard Hann) is goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd.
De bruine hengst Zirkit KWPN (2004, MV. Lux Hann) is goedgekeurd door het Anglo- Europese stamboek, dat echter geen nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

De schimmel hengst Zoey KWPN (2004, MV. Lancelot KWPN) is goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De bruine hengst Atlanta KWPN (MV. Oldenburg Oldbg) is goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van Atlanta zijn geen nakomelingen geregistreerd. Onder de naam Atlanta Lillebec is de hengst in 2014 en 2015 door Yannick Priolet (FRA) zonder succes in de internationale springsport uitgebracht.
De schimmel hengst Bull Run’s Faustino de Tili BWP (2005, MV. Darco BWP) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, dat echter geen nakomelingen van hem heeft geregistreerd. Het Zangersheide stamboek heeft wel een nakomeling van hem geregistreerd en ook het BWP in Noord Amerika heeft een nakomeling geregistreerd, Bull Run’s Faustino de Tili is een zeer succesvol springpaard (zie onder).
De schimmel hengst Berlins Boy KWPN (2006, V. Ramiro Z Holst) is in september 2008 goedgekeurd door het Zangersheide stamboek, maar voor zover bekend zijn er geen nakomelingen van hem geregistreerd. De hengst is voor Slovenië uitgebracht in internationale springwedstrijden tot op 1.60 m niveau.

De schimmel hengst Blackmail JB KWPN (2006, MV. Corland Holst) is goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van Blackmail JB zijn geen nakomelingen geregistreerd. De hengst is door Jan Claeys (BEL) in internationale 1.30 m springwedstrijden uitgebracht en heeft een winsom van € 7.400.
De donkerbruine hengst Bolero de la Vie Zang (2006, MV. Spartan Hann) is op een veulenveiling van Zangersheide voor € 28.000 verkocht. Later is hij goedgekeurd door het Australische Warmbloed Paardenstamboek. In 2015 is de hengst uitgebracht in een World Cup wedstrijd. Over zijn fokkerijprestaties is geen informatie beschikbaar.
De schimmel hengst Caspar 232 OS (2006, MV. Padarco van ’t Hertsveld BWP) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, dat zes nakomelingen van hem heeft geregistreerd. Het AES heeft het elite predicaat aan Casper 232 toegekend. Ook het Italiaanse Unire-SI stamboek heeft vier nakomelingen van hem geregistreerd. In de jaren 2012 – 2017 is Caspar 232 door Emanuele Gaudiano (ITA) uitgebracht in internationale springwedstrijden en heeft bijna € 700.000 gewonnen (zie onder).

De schimmel hengst Caspar de Vald OS (MV. Baloubet du Rouet SF) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, dat één nakomeling van de hengst heeft geregistreerd. De hengst is door Bartosz Adamus (POL). Luis Adolfi (ESP) en Julia Blaszczak (POL) in internationale springwedstrijden uitgebracht en heeft een winsom van € 1.880.
De schimmel hengst Caspar’s Son KWPN (2006, V. Quinar Holst) is in november 2009 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburg International stamboek. Volgens gegevens van de Duitse Hippische Sportbond is hij in de sport geregistreerd onder de naam Berlino. Over zijn prestaties in de fokkerij en de sport is geen informatie beschikbaar.
De zwartbruine hengst Giacomo di Cantero BWP (2006, MV. Clinto Holst) is in september 2008 goedgekeurd door het Canadese Warmbloed Paarden Stamboek. De hengst is in het oosten van Canada uitgebracht in de springsport en ingezet voor de fokkerij. Over zijn prestaties is niet veel bekend.
De schimmel hengst Griffin’s van d’Heyboght BWP (2006, MV. Coriolan Holst) is goedgekeurd door het Anglo European stamboek, dat één nakomeling van hem heeft geregistreerd.

De hengst schimmel Chilli B KWPN (2006, MV. Cardento Holst) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. Van Chilli B zijn in 2014 en 2015 in totaal vijf nakomelingen geregistreerd door het AES.
De schimmel hengst Top Berlin du Temple SF (2007, MV. Calin du Manoir SF) is in 2011 en 2012 actief geweest in de Franse fokkerij. Hij heeft twaalf merries bediend waaruit zes veulens zijn geboren. In 2013 en 2014 is de hengst zonder succes in internationale springwedstrijden uitgebracht.
De schimmel hengst Berlin de Faurieu Z Zang (2008, MV. Kashmir van Schuttershof SBS) is goedgekeurd geweest door het Angl-European stamboek, dat echter geen nakomelingen van hem heeft geregistreerd. In 2016 en 2017 is Berlin de Faurieu Z als ruin door Ruben Arroyave (COL) in Bogota uitgebracht in internationale springwedstrijden.
De bruine hengst C-Back to Germany KWPN (2008, MV. Libero H Holst) is in februari 2012 goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek en heeft in december 2013 in Zweibrücken deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij kreeg daar 6,93 (7,70) punten voor de dressuur, 8,35 (7,90) punten voor het springen en 7.79 (7,94) voor de totale prestatie. De tussen haakjes vermelde punten aantallen zijn het gemiddelde van de 34 aan de test deelnemende hengsten. In 2016 is de hengst in internationale 1.30 m wedstrijden uitgebracht en in 2016 is hij gestart in 1.20 m wedstrijden. In 2018 en 2019 is hij uitgebracht in Mexicaanse wedstrijden. Over zijn fokkerijprestaties is geen informatie beschikbaar.
De schimmel hengst Casper OS (2008, MV. Voltaire Hann) is in januari 2011 voor één jaar goedgekeurd door het Luxemburgse stamboek. Voor zover bekend zijn vier nakomelingen van hem geregistreerd.
De bruine hengst Caspar’s Quick Star Oldbg (2008, MV. Quick Star SF) heeft in november 2012 in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij 6,28 (7,64) punten voor de dressuur behaald, 8,25 (7,98) punten voor het springen en 7,41 (7,91) punten voor zijn totale prestatie. Bij de eindbeoordeling heeft Caspar’s Quick Start voor de draf een beoordeling van 4,5 (6,99) ontvangen. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 35 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
Ook is de hengst goedgekeurd door het Anglo-European stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd.
Van Caspar’s Quick Star is een zoon (rijponyhengst) goedgekeurd voor de fokkerij en twee nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard.

De schimmel hengst D. Millfield Darin KWPN heeft bij zijn geboorte de naam Director ontvangen. De hengst is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd. De hengst is door Richard Howley (IRL) en Leonie Aitkenhead (GBR) uitgebracht in internationale springwedstrijden en heeft een winsom van € 4.057.

De hengst Dakar RS KWPN is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd. Dakar RS is door diverse ruiters uitgebracht in internationale springwedstrijden en heeft een winsom van € 4.767.
De schimmel hengst Denver KWPN (2008, MV. Indoctro Holst) is goedgekeurd geweest door het Anglo-European stamboek, dat drie nakomelingen van hem heeft geregistreerd. De hengst is door Rishit Rajender Gupta (IND) en Emily Llewellyn (GBR) in internationale springwedstrijden uitgebracht en heeft een winsom van € 915.
De bruine hengst Detroit KWPN (2008, MV. Ramiro Z Holst) is goedgekeurd geweest door het Schotse Sportpaarden stamboek maar over zijn fokkerijprestaties is geen informatie beschikbaar.
De schimmel hengst Dino W KWPN (2008, MV. L’Amour Z SF) is goedgekeurd door het Anglo-European stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd. De hengst is door Bertram Allen (IRL) en Abdelkebir Ouaddar (MAR) in internationale springwedstrijden uitgebracht.
De schimmel hengst Ippon Lindenhof BWP (2008, MV. Skippy II SF) is goedgekeurd door het BWP en vrij kort daarna verkocht aan de Santerre Show Stables Inc in Orangeville in Canada. Over zijn fokkerijprestaties is geen informatie beschikbaar.

De schimmel hengst Union de Riverland SF (2008, MV. Chapman Rouge Holst) is goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De bruine hengst Bellisimo vd Laarse Heide Z Zang (2009, MV. Quidam de Revel SF) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.
De schimmel hengst C-Balthasar DSP (2009, MV. Cayman Oldbg) is in oktober 2011 goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek en heeft een jaar later in Zweibrücken deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij behaalde 6,96 (7,12) punten voor de dressuur, 8,05 (7,84) voor het springen en 7,63 (7,65) voor de totale prestatie. Tussen haakjes is de gemiddelde puntenwaardering weergegeven van de 23 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. C-Balthasar is vanaf 2013 uitgebracht in de springsport. Vanaf 2016 is deelgenomen aan internationale wedstrijden. Eind 2019 heeft de hengst een winsom van € 6,045. Van Balthasar zijn vier wedstrijdpaarden geregistreerd.
De schimmel hengst Can Fly Berlin OS (2009, MV. Landadel Holst) heeft in november 2012 in Münster-Handorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij behaalde 6,68 (7,44) punten voor de dressuur, 8,65 (7,62) punten voor het springen en 7,78 (7,63) punten voor de totale prestatie. Tussen haakjes is de gemiddelde puntenwaardering weergegeven van de 22 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Na afloop van de test is Can Fly Berlin goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Oldenburg International stamboek. De hengst is tot en met 2016 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn drie wedstrijdpaarden geregistreerd.
In de jaren 2014 – 2016 heeft Jania Dinauer (GER) de hengst in internationale wedstrijden voor jonge paarden uitgebracht. Can Fly Berlin heeft een winsom van € 343.
De bruine hengst D’Artagnan van Schuttershof SBS (2009, MV. Nabab de Rêve BWP) is goedgekeurd door het Anglo-European stamboek, dat echter geen nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

De schimmel hengst Eos-M KWPN (MV. Quick Star SF) is goedgekeurd door het SBS, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd. De hengst is in 2018 en 2019 door Joe Clee (GBR) en Robyn Walker (CAN) in internationale 1.40 m springwedstrijden uitgebracht, waarbij een negende plaats het beste resultaat was.

De schimmel hengst Velours de Soi SF (MV. 2009, MV. Damoiseau d’Or SF) is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek. Van Velours de Soi zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De schimmel hengst Vertige Kalone SF (2009, MV. Veloce de Favi x) is goedgekeurd door het Selle Français stamboek. Van de hengst zijn nog geen nakomelingen geregistreerd,
De schimmel hengst Casquido Holst (2010, MV. Quidam de Revel SF) heeft in maart 2014 in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij behaalde 7,66 (7,39) punten voor de dressuur, 7,83 (7,95) punten voor het springen en 7,82 (7,82) punten voor de totale prestatie. Tussen haakjes is de gemiddelde puntenwaardering weergegeven van de 27 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Na afloop van de test heeft het Oldenbur-International stamboek de hengst goedgekeurd en in februari 2017 heeft ook het Holsteinse stamboek Casquido goedgekeurd. Tot eind 2019 zijn twee nakomelingen van de hengst geregistreerd als wedstrijdpaard.
In 2017 heeft Andreas Kreuzer (GER) de hengst internationaal uitgebracht in wedstrijden voor jonge paarden. Van november 2017 tot oktober 2018 is David Will (GER) met de hengst uitgekomen, waarbij enkele ereplaatsen zijn behaald in internationale 1.35 m. wedstrijden voor jonge paarden.

De schimmel hengst Kapitano Oldbg (2010, MV. Landkaiser Oldbg) os goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van de hengst geregistreerd, In 2017 is Gilles Dinon (BEL) met de hengst in internationale springwedstrijden uitgekomen en vanaf medio oktober 2018 is Patrik Spits (BEL) de hengst gaan rijden. Kapitano heeft een winsom van € 1.100.
De schimmel hengst Kaptein van de Watering BWP (2010, MV. Flipper d’Elle SF) is in maart 2013 goedgekeurd door het BWP en is alleen in de jaren 2013 en 2014 in de fokkerij gebruikt. Het BWP heeft drie nakomelingen van hem geregistreerd.

De schimmel hengst Las Vegas AES (2010, MV. Diamond KWPN) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, dat in de jaren 2013 – 2018 zes nakomelingen van de hengst heeft geregistreerd.
De schimmel hengst Carrapax di Villagana SI-Unire (2010, MV. Acorado I Holst) is in april 2015 onder de naam Oak Grove’s Basha door het Zangersheide stamboek goedgekeurd. Voor zover bekend zijn van de hengst nog geen nakomelingen geregistreerd.
De donkerbruine hengst Santa Rosa Watchman CCDM (2010, MV. Contender Holst) is in 2013 goedgekeurd door het Mexicaanse CCDM-stamboek. In 2014 en 2015 heeft het CCDM tenminste negen nakomelingen van de hengst geregistreerd.
De bruine hengst Caspari von Worrenberg Holst (2011, MV. Carpaccio Holst) is in november 2014 goedgekeurd door het Zwitserse Sportpaardenstamboek ZVCH. Over zijn fokkerijprestaties is geen informatie beschikbaar.

De zwarte hengst Bonaparte Z Zang (2012, V. Rebel II Z Hann) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De schimmel hengst Harvard LS AES (2012, MV. Quito de Baussy SF) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, dat van de hengst in 2017 één nakomeling heeft geregistreerd.

De schimmel hengst Holygold Fortuna KWPN (2-12, MV. Nimmerdor KWPN) is goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De schimmel hengst Ich bin ein Berliner KWPN (2013, MV. Haarlem KWPN) is goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De schimmel hengst Iniesta Blue KWPN (2013, MV. Mr, Blue KWPN) is goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. De hengst is in februari en maart 2020 door Manuel Vazquez Giron (ESP) zonder succes in internationale 1.30 springwedstrijden uitgebracht. Een 43e plaats was het beste resultaat.

De schimmel hengst Jalito de Reve KWPN (2013, MV. Malito de Reve SF) is goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Het AES heeft in 2019 twee veulens van de hengst geregistreerd.

De hengst Kentucky KWPN (2015, MV. Ultinoi KWPN) is in september 2018 goedgekeurd door het Zangersheide stamboek. Zijn fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

De hengst Budweiser KWPN (2016, MV. Matterhorn KWPN) is in 2019 goedgekeurd door het NRPS. Bij zijn goedkeuring heeft het NRPS meegedeeld dat Budweiser een grootramige hengst is met een zeer goede instelling en een betrouwbaar karakter. Hij heeft zich gedurende het onderzoek positief ontwikkeld en toonde het gehele onderzoek een zeer goede inzet.
De stap is actief met ruimte en regelmaat. De draf is voldoende van ruimte en tact. De galop is ruim voldoende van kracht en goed van ruimte. In beweging heeft de Budweiser een correcte houding en balans. Budweiser springt met een correct lichaamsgebruik en toont veel inzet. Hij lijkt voorzichtig en vermogend. De hengst laat zich al goed schakelen tussen de sprongen. De gastruiter vindt dat Budweiser aanleg heeft als springpaard, hij laat zich bijzonder fijn bewerken en geeft op de sprong een goed gevoel.
Zijn fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

Dochters

Tot en met 2019 zijn van Berlin naar schatting circa 200 dochters door een stamboek als fokmerrie geregistreerd.

Negen dochters van Berlin zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden, zoals:

Zeville KWPN elite, 2004, schimmel, MV. Heartbreaker KWPN, is de moeder van de hengst Hilton KWPN (2012, V. Untouched KWPN), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Zuara KWPN elite preferent, 2004, bruin, MV. Dageraad KWPN, is de moeder van de bruine hengst Fellow KWPN (2010, V. Quidam de Revel SF), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Zuduela KWPN voorl. keur, 2004, bruin, MV. Numero Uno KWP, is de moeder van de bruine hengst In Between KWPN (2013, V. Toulon BWP), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek;

L-Berlinchen OS, 2005, bruin, MV. Noble Roi xx, is de moeder van de bruine hengst Quartett d’Amour OS (2013, V. Quick Star ZVCH), die is goedgekeurd door het Oldenburg International stamboek;

Bokilly DS Z Zang, 2008, schimmel, MV. Quidam de Revel SF, is de moeder van de hengst OK Lazar Oldbg (2016, V. Malito de Reve SF), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Easyrena MB KWPN voorl keur, 2009, bruin, MV. Almox Prints J Trak, is de moeder van de hengst Vagillio MB Z Zang (2017, V. Vagabond de la Pomme SBS), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

Ilena de Mariposa BWP, 2009, schimmel, MV. For Pleasure Hann, is de moeder van de bruine hengst Nestor de Mariposa BWP (2013, V. Elvis ter Putte BWP) en de vos hengst Poker de Mariposa TN BWP (2015, V. Nabab de Reve BWP). Beide hengsten zijn goedgekeurd door het BWP;

Jinta van den Bisschop BWP, 2009, schimmel, MV. Utrillo van de Heffinck BW, is de moeder van de hengst Cuistello HW Z BWP (2016, V. Comme Il Faut Westf), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek en

C’Est la Vie D Rhein, 2010, schimmel, MV. Polydor West, is de moeder van de hengst Condor One Z Rhein (2015, V. Codex One Hann), die is goedgekeurd door het Westfaalse stamboek.

Nakomelingen in de sport

Horsetelex houdt sinds november 2014 de uitslagen bij van de internationale paardensportwedstrijden. Volgens die gegevens zijn tot april 2020 422 nakomelingen van Berlin uitgebracht in de internationale wedstrijdsport. Samen hebben die nakomelingen sinds november 2014 € 6.470.000 gewonnen. Omdat de oudste nakomelingen al voor 2014 in internationale wedstrijden zijn uitgebracht, zal de werkelijke totale winsom hoger liggen.

Nakomelingen van Berlin die een winsom hebben van meer dan € 100.000 zijn:

Caruschka 2 OS,
merrie, 2004, schimmel, MV. Continue Oldbg, fokker stoeterij Lewitz, is in 2012 door Eduardo Menezes (BRA) in de internationale springsport uitgebracht. In juli 2015 is een 1.45 m wedstrijd in Spruce Meadows, Calgary gewonnen. In 2016 is in februari 2016 een wedstrijd in Wellington FL gewonnen; in oktober een in Del Mar CA en in november een in Las Vegas NV. In juli 2017 is een wedstrijd in Aken gewonnen. Eind september 2017 heeft Caruschka 2 een winsom van circa € 110.000;

H&M Zilverstar T KWPN,
hengst, 2004, schimmel, MV. Cavalier KWPN, fokker H.A. van Triest, is in 2010 met Olivier Philippaerts (BEL) vijfde geworden in het wereldkampioenschap voor zesjarige hengsten in Lanaken. In 2011 heeft de combinatie een 1.35 m. wedstrijd in Oldenburg gewonnen. Van augustus 2012 tot september 2013 heeft Ludo Philippaerts (BEL) de hengst gereden en daarna is Olivier Philippaerts weer met hem uitgekomen. In mei 2014 is een 1.50 m. wedstrijd in St.Gallen gewonnen.
Vanaf begin 2015 is de hengst gereden door Nicola Philippaerts (BEL). In maart 2016 is de vijfde plaats behaald in de hoog gedoteerde Grand Prix van Doha; in april 2016 is een 1.50 m wedstrijd in Mexico gewonnen en in juni 2016 is € 35.000 gewonnen met een vierde plaats in de Grand Prix van Villach. In december 2016 heeft de combinatie de Grand Prix van Maastricht gewonnen en in augustus 2017 een 1.45 m wedstrijd in St.Moritz. In 2019 is Danial Mahzoun (IRI) met Zilverstar gestart in wedstrijden in Teheran.
H&M Zilverstar T heeft een winsom van circa € 218.000.

Zerlin M KWPN,
hengst, 2004, bruin, MV. Concorde KWPN, fokker A. de Jong, is in 2012 met Ruben Romp (NED) in internationale springwedstrijden uitgekomen. Van september 2012 tot en met april 2013 heeft Guillaume Batillat (FRA) de hengst uitgebracht en daarna heeft Jos Lansink (BEL) hem gereden. De combinatie won in 2013 een World Cup wedstrijd in Mechelen. In 2015 is Zerlin M uitgebracht door Marlon Modolo Zanotelli (BRA). In maart is een 1.50 m wedstrijd in ’s-Hertogenbosch gewonnen en in april een 1.50 m wedstrijd in Antwerpen. In 2016 heeft Jonathan Gordon (IRL) de hengst zonder veel succes uitgebracht en in 2017 en 2018 is Michael Hughes (USA) met hem gestart. De combinatie won in 2017 een wedstrijd in Norten-Hardenberg, de Grand Prix van Bonheiden en een 1.50 m wedstrijd in Knokke. In 2018 zijn drie wedstrijden in Valencia-Oliva gewonnen en is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Moorsele. Zerlin M heeft een winsom van ruim € 273.500;

Zycalin W KWPN,
merrie, 2004, schimmel, MV. Carthago Holst, fokker A.P. de Wit, is van juni 2012 tot en met juni 2014 door Patrick Lemmen (NED) uitgebracht in de internationale springsport. In september 2013 is de Grand Prix van Neeroeteren gewonnen.
Vanaf juli 2014 is Alain Jufer (SUI) de merrie gaan rijden. In augustus 2014 zijn in Bratislava twee 1.50 m wedstrijden van de Big Tour gewonnen en is in Verbier de overwinning behaald in een 1.45 m wedstrijd.
Vanaf januari 2015 is de merrie uitgebracht door Emanuele Massimiliano Bianchi (ITA). In mei 2015 is een twee fasenwedstrijd in Odense gewonnen en in maart 2016 een wedstrijd in San Giovanni in Marignano. In juli 2016 is de Grand Prix van Courchevel gewonnen en in maart 2017 een 1.45 m wedstrijd in Parijs. In 2018 zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Moorsele en in een wedstrijd in Lier. In 2019 is een wedstrijd in Gorla Minore gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Gorla Minore en Wiener Neustad (2x).
Zycalin W heeft een winsom van circa € 188.500;

Ace KWPN,
hengst, 2005, schimmel, MV. Irco Polo KWPN, fokker P.H.M. de Mol, is vanaf september 2012 door Stefanie van den Brink (NED) internationaal uitgebracht. In november 2013 heeft de combinatie een 1.45 m wedstrijd in Enschede gewonnen en in april 2015 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Valencia-Oliva. In februari 2016 is Alison Robitaille (USA) de hengst gaan rijden. De combinatie is in mei 2017 Tweede geworden in een wedstrijd in Washington DC, derde in de Grand Prix van Coapexpan en vierde in een Wold Cup wedstrijd in Washington DC. In 2018 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Ocala FL en in een wedstrijd in Vancouver-Langley. In de finale van de World Cup in Parijs is de veertiende plaats in de eindstand behaald. In 2019 is de Grand Prix van Tyron NC gewonnen.
Ace heeft een winsom van ruim € 178.200.

Bull Run’s Faustino de Tili BWP,
hengst, 2005, schimmel, MV. Darco BWP, fokkers Lieven en Tim Bruyneel – van Tricht, is in 2012 door Tim van den Broeck (BEL) is internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2013 en 2014 is de hengst uitgebracht door Olivier Philippaerts (BEL). De combinatie heeft in juni 2013 een 1.40 m wedstrijd in Arnhem gewonnen; in juni 2014 een twee fasen wedstrijd in Bonheiden, in augustus een puissancewedstrijd in Beervelde en in september een puissancewedstrijd in Calgary, Spruce Meadows. Vanaf januari 2015 is de hengst uitgebracht door Kristen Vanderveen (USA). Zij won in mei 2015 een 1.55 m wedstrijd in Tryon NC; in mei 2016 een 1.45 m wedstrijd in Tryon NC en in juni 2016 de Grand Prix van Tryon NC. In 2017 zijn overwinningen geboekt in de Grand Prix’s van Crete IL, Tryon NC (2x) en Wellington FL en wedstrijden in Tryon NC (4x), Williamsburg MI en Las Vegas NV.
In 2018 zijn overwinningen behaald in de Grand Prix’s Van Ocala FL en Tryon NC en in wedstrijden in Wellington FL, Tryon NC (3x), Williamsburg MI, New York-North Salem NY en Thermal CA. In 2019 is gewonnen in Wellington FL (3x), Miami FL, Tryon NC, St. Tropez, Dinard, New York-North Salem en in 2020 zijn twee wedstrijden in Wellington FL gewonnen.
Bull Run’s Faustino de Tili heeft in april 2020 een winsom van € 932.000.

Belcanto Z Zang,
ruin, 2006, bruin, MV. Mr. Blue KWPN, fokker Niels Bruynseels, is in februari 2013 door Louise Whitaker (GBR) in Vejer de la Frontera uitgebracht in internationale springwedstrijden. De eerste wedstrijd werd alleen op fouten beslist waarbij de tijd geen rol speelde. Alle 50 deelnemende combinaties bleven foutloos en verdeelden het prijzengeld van € 1770.
In oktober 2013 wint de combinatie een 1.25 m wedstrijd in Rosières-aux-Salines en nu waren er 38 winnaars die ex aequo zijn geklasseerd en ieder € 27 wonnen.
In de eerste vijf maanden van 2014 is Belcanto Z gereden door Lee Williams (GBR). De combinatie won in februari en maart 2014 twee wedstrijden in Valencia-Oliva. Vanaf oktober 2014 tot oktober 2015 is de ruin uitgebracht door Alberto Marquez Galobardes (ESP). In de maanden oktober 2015 – mei 2016 is Belcanto Z zonder succes gereden door Samantha McIntosch (RSA), Spencer Roe (GBR) en Maja Burnell (GBR). Vervolgens heeft Michael Duffy (IRL) Belcanto Z tot mei 2017 gereden. Hij won met de ruin in juni en juli 2016 een 1.45 m wedstrijd in Allington en de Grand Prix van Keysoe. Daarna hebben Mohammed Al Kumeiti (UAE) en Mohammed Ahmed Al Owais (UAE) de ruin uitgebracht met een zesde plaats als beste resultaat. Van november 2017 tot mei 2018 is Henrik von Eckermann (SWE) met Belcanto Z gestart, waarbij tweede plaatsen zijn behaald in Stockholm en Kronenberg. Van mei tot en met juli 2018 is Mohamed Shafi Mohamed Alremeithi (UAE) met de ruin uitgekomen. De combinatie is derde geworden in Samorin en vierde in Knokke. Daarna is Abdul Rahman Ahmed Ameen (UAE) in augustus 2018 met de ruin gestart in het concours en Samorin waarbij de Grand Prix is gewonnen. Van december 2018 tot maart 2019 heeft Hamed Ali Al Kirbi (UAE) Belcanto Z zonder veel succes gereden. Vanaf april 2019 is Abdullah Mohd Al Marri (UAE) met de ruin uitgekomen met een tweede plaats in een wedstrijd in Kronenberg als beste resultaat. In april 2020 heeft Belcanto Z een winsom van € 103.500.

Caspar 232 OS,
hengst, 2006, schimmel, MV. Padarco van ’t Hertsveld BWP,fokker stoeterij Lewitz, is vanaf oktober 2012 door Emanuele Gaudiano (ITA) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In januari 2014 won de combinatie een 1.40 m wedstrijd in Villach en in 2016 zijn wedstrijden in Arezzo en Rome gewonnen. Tijdens de Europese Kampioenschappen 2015 in Aken zijn twee omlijstingswedstrijden gewonnen en in december 2015 is een wedstrijd bij Londen Olympia gewonnen. In februari 2016 is de derde plaats behaald bij de Grand Prix van Hong Kong en in april 2016 is een 1.55 m wedstrijd in Miami gewonnen. In juni 2016 is de Grand Prix van Monte Carlo gewonnen; in februari 2017 een 1.55 m wedstrijd in Al Rayyan, in mei 2017 de Grand Prix van Hagen en in november een wedstrijd in Lyon.
In 2018 is een overwinning behaald in een wedstrijd in Berlijn en zijn tweede plaatsen behaald in een World Cup wedstrijd in Sharjah en in een omlijstende wedstrijd tijdens de finale van de World Cup in Parijs. Ook is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Windsor. Met het Italiaanse team is de landenwedstrijd tijdens het CSIO Rome gewonnen. In 2019 is een overwinning behaald in een wedstrijd in Arezzo. In april 2020 heeft Caspar 232 een winsom van circa € 695.000.

Swinny du Parc SF,
merrie, 2006, bruin, MV. Laudanum xx, fokker E.A.R.L. Du Parc, is in oktober 2013 door Clement Bohren (FRA) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2014 is Jean Michel Gaspard (FRA) met de merrie uitgekomen. In 2015 is de combinatie vijfde geworden in de Grand Prix van La Capelle.
In januari 2016 is Kimberley Prince (USA) met Swinny du Parc gaan rijden. Van juni tot en met september 2017 is Denis Lynch (IRL) met de merrie uitgekomen en vanaf juni 2017 heeft Jessica Springsteen (USA) Swinny du Parc uitgebracht. In november 2017 is een wedstrijd in Welington FL gewonnen en in 2018 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Wellington FL. In twee andere wedstrijden in Wellington FL zijn een derde en een de zesde plaats behaald. Later in het jaar is een wedstrijd in Barcelona gewonnen en is derde plaats behaald in een wedstrijd in Waregem. Na september 2019 is de combinatie niet meer uitgekomen. Swinny du Parc heeft een winsom van € 162.750.

Wicked SF
ruin, 2009, bruin, MV. Diamant de Semilly SF, fokker Dominique Godart, is in de zomer van 2016 door Jenn Serek (CAN) in internationale springconcoursen uitgebracht, waarbij in 2016 een wedstrijd in Vancouver-Langley BC is gewonnen. In 2017 zijn tweede plaatsen behaald bij een World Cup wedstrijd en twee andere wedstrijden in Bromont QC. In 2018 is een overwinning behaald in een wedstrijd in Coapexpan en is de vierde plaats behaald in de Grand Prix van Vancouver-Langley BC. In 2019 is een wedstrijd in Vancouver-Langley BC gewonnen. Na september 2019 is Wicked niet meer uitgebracht. Hij heeft een winsom van € 105.260.

Bull Run’s Allmighty Hann,
ruin, 2009, bruin, MV. Quidam de Revel SF, fokker Callaho Wramblood Sport Horse, is in de herfst van 2014 door Andrea Erni (SUI) in internationale springwedstrijden uitgebracht. Vanaf juli 2015 is Rolf-Göran Bengtsson (SWE) met de ruin uitgekomen. In 2016 heeft de combinatie een wedstrijd in Knokke gewonnen en is een tweede plaats behaald on Odense. Vanaf juni 2017 wordt Bull Run’s Allmighty gereden door Kristen Vanderveen (USA). De combinatie is in 2018 tweede geworden in een wedstrijd in Tryon NC en vierde in Saugerties NY. In 2019 zijn overwinningen geboekt in wedstrijden in Wellington FL, Lexington KY en Tryon NC en zijn tweede plaatsen behaald in New York-Uniondale NY, Tryon NC en Dinard.
In april 2020 heeft Bull Run’s Allmighty een winsom van € 131.750.

Dienellie KWPN
ruin, 2009, bruin, MV. Lupicor KWPN, fokker P. van Ewijk, is in het voorjaar van 2014 door Tom Wilks (GBR) in internationale springwedstrijden uitgebracht. Vanaf juli 2014 is Lisa Nooren (NED) de ruin gaan rijden. In 2014 is een wedstrijd in Opglabbeek gewonnen. In 2015 zijn tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Drachten, Fontainebleau, Lier en Frankfurt. In 2016 zijn derde plaatsen behaald in Fontainebleau en Opglabbeek. In februari en maart 2017 is Dienellie uitgebracht door Marlon Modole Zanotelli (BRA). De combinatie is derde geworden in een wedstrijd in Vilamoura. Vanaf april 2017 is Angelica Augustsson – Zanotelli (SWE) zonder veel succes met de ruin gestart. In augustus 2017 is Lisa Nooren opnieuw net Dienellie gaan rijden, waarbij in 2017 de Grand Prix van Kronenberg en een wedstrijd in Lichtenvoorde zijn gewonnen en een tweede plaats is behaald in Vilamoura. In 2018 zijn overwinningen geboekt in wedstrijden in Opglabbeek, Amsterdam en Offenburg en zijn twee plaatsen behaald in Eindhoven, Rotterdam en Genève. In 2019 zijn wedstrijden in Bonheiden en Opglabbeek gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in Canteleu en Kronenberg.
In april 2020 heeft Dienellie een winsom van € 112.600.

H&M Extra KWPN,
hengst, 2009, bruin, MV. Heartbreaker KWPN, fokker G. van de Winkel, is in het voorjaar van 2014 door Gert Bloemen (BEL) uitgebracht in internationale springwedstrijden. Van april tot oktober 2015 is Bo K. Moeller (DEN) de hengst gaan rijden en in 2016 is Viktor Daem (BEL) met H&M Extra gestart, waarbij een derde plaats is behaald in een wedstrijd in Brussel. Van februari tot oktober 2017 is Thibaut Philippaerts (BEL) met de hengst uitgekomen, waarbij de vierde plaats is behaald in de Grand Prix van Mijas. Van oktober 2017 tot april 2020 is Olivier Philippaerts met H&M Extra gestart in wedstrijden. In 2018 zijn de tweede plaats in de Grand Prix van Valkenswaard en een vierde en vijfde plaats behaald in wedstrijden in respectievelijk Brussel, Parijs. Ook is de vijfde plaats behaald in de Grand Prix van Mechelen en de zevende plaats in de Grand Prix van Cannes. In 2019 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Rome en de vijfde plaats in de Grand Prix van Miami FL Met het Belgische team is de landenwedstrijd tijdens het CSIO Calgary-Spruce Meadows gewonnen en is in Barcelona de tweede plaats behaald in de finale van de Nations Cup competitie. Bij de finale van de Global Champions League in Praag zijn een vierde en een achtste plaats behaald en ook is de vijfde plaats behaald in de Grand Prix van Mechelen. In april 2020 heeft H&M Extra een winsom van € 337.700.

Eclatant KWPN
ruin, 2009, schimmel, MV. Heartbreaker KWPN, fokker J. Kramer, is vanaf januari 2016 door Lander de Bruijn (BEL) in internationale springconcoursen uitgebracht. Vanaf september 2016 is de ruin uitgebracht door Petronella Andersson (SWE),
In 2017 zijn wedstrijden in Lummen en Knokke gewonnen en is een tweede plaats behaald in wedstrijden in Lier en Vermezzo.
In 2018 is een overwinning behaald in een wedstrijd in Wellington FL en zijn tweede plaatsen gerealiseerd in Brussel,en de Grand Prix van Stockholm. In 2019 zijn twee overwinningen behaald in Knokke.
Eclatant heeft in april 2020 een winsom van € 146.900.

Sweet Tricia KWPN,
merrie, 2009, schimmel, MV. Tampa Holst, fokker H. Nijborg, is in 2015 door Janine Rijkens (GER) uitgebracht in de internationale springsport. Vanaf augustus 2016 is Maria Victoria Perez (PUR) met de merrie gestart. De combinatie heeft in 2016 een wedstrijd in Ising am Chiemsee gewonnen en is in 2017 tweede geworden in een wedstrijd in Mannheim. In 2018 is een overwinning behaald in een wedstrijd in New York-Uniondale NY en is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Rockwood ON en de derde en de vierde plaats in twee Grand Prix’s in Wellington FL,
In 2019 zijn overwinningen behaald in een wedstrijd in New York-Uniondale NY, de Grand Prix van Knokke en wedstrijden in Knokke, Brussel, Barcelona en Parijs-Villepinte. In 2020 is een Grand Prix van Valencia-Oliva gewonnen en is in een tweede Grand Prix een vierde plaats behaald.
In april 2020 heeft Sweet Ricia een winsom van € 166.250.

V.I.P. SF
hengst. 2009, bruin, MV. Diamant de Semilly SF, fokkers Jerôme en Geraldine Aguettaz, is vanaf februari 2015 door Julien Gonin (FRA) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2015 zijn zes 1,30 m wedstrijden gewonnen en ook in het voorjaar van 2016 zijn zes 1.30 m wedstrijden gewonnen. In 1.45 m wedstrijden in Vilamoura en Arnas Sauvageonne zijn tweede plaatsen behaald.
Van januari tot oktober 2017 en in de maanden januari – maart 2018 heeft Federico Fernandez (MEX) de hengst met weinig succes uitgebracht. Tussen door zijn Cian O’Connor (IRL) en Paola Amilbia (ESP) met V.I.P. uitgekomen. Vanaf april 2018 is Amilbia de hengst opnieuw gaan rijden. De combinatie heeft twee tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Balvanera en heeft derde plaatsen behaald in Gijon en Coapexpan. In 2019 zijn tweede plaatsen behaald in een World Cup wedstrijd in Guadalajara en in een wedstrijd in Coapexpan en derde plaatsen in Balvanera, Calgary-Spruce Meadows en Dublin. In 2020 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Balvanera. In april 2020 heeft V.I.P. een winsom van € 121.000.

Nakomelingen van Berlin met een winsom van € 50.000 – € 100.000 zijn:

Zalerno KWPN. hengst, 2004, ruin, MV. Espri Hann, fokkers H.A. en H.M. van Triest, ruiters Gonzalo Azcarraga (MEX) en Marco Beteta Vallejo (MEX), winsom  € 60.050;

Athene KWPN, merrie, 2005, bruin, MV. Numero Uno KWPN, fokker G. van Wylick, ruiters James Paterson Robinson (AUS) en Aniek Poels (NED), winsom € 93.500;

Basic KWPN, ruin, 2006, bruin, MV. Dutchboy KWPN, fokker W. van Grunsven, ruiters Guy Williams (GBR) en John Crippen (GBR), winsom € 53.700.

Dino W KWPN, goedgekeurde hengst, 2008, schimmel, MV. L’Amour Z SF,’fokker A. Waldman, ruiters Bertram Allen (IRL) en Abdelkebir Ouaddar (MAR), winsom € 77.600;

Udson de Jauzif SF, goedgekeurde hengst, 2008, bruin, MV. Pascha des Sevres SF, fokkers Axelle en Joëlle Boumrar, ruiters Jeroen Zwartjes en Thomas Rousseau, winsom € 85.500;

Belano vd Wijnhoeve Z Zang, ruin, 2009, bruin, MV. Darco BWP, fokker D. de Cuyper, ruiter Jean-Christophe De Grande (BEL) en Mariano Martinez Bastida (ESP), winsom € 85.600;

Bellefleur PS Z Zang, merrie, 2009, schimmel, fokker Peter Simons, ruiters Charlotte Bettendrf (LIX) en Ainhoa Manero (ESP). Winsom € 73,500;

Dolores KWPN, merrie, 2009, bruin, MV. Voltaire Hann, fokkers J.A. Smak en R.J. Steging, ruiters Morgan Kent (GBR) en Richard Howley (IRL), winsom € 78.800 en

Very Good de la Bonn SF, goedgekeurde hengst, 2009, schimmel, MV. Zandor Z Rhein, fokkers Eric Chamouleau en Elise Bonnaud, ruiters Quentin Marion (FRA) en Emmanuelle Greenberg (USA), winsom € 62.650.

Indexen en rankings

Berlin heeft een springindex van 151 met een betrouwbaarheid van 94 % en een dressuurindex van 84 met een betrouwbaarheid van 46 %.
Uit het genetisch profiel dat het KWPN heeft gepubliceerd blijkt dat veel nakomelingen een steile schouderligging en zwaar beenwerk hebben. Bij veel nakomelingen wordt een weke rug, een bokbenige stand van het voorbeen, een weke kootstand en brede hoeven waargenomen. De galop is over het algemeen krachtig en goed gedragen. In het springen tonen de nakomelingen een goede springtechniek, veel vermogen en veel voorzichtigheid.

De World Breeding Federation for Sport Horses publiceert sinds 2008 jaarlijks ranglijsten met de beste 100 fokhengsten voor de dressuur-, spring- en samengestelde wedstrijdsport.
Berlin staat sinds 2014 in de ranglijst van de beste springhengsten. Onderstaand wordt daarvan een overzicht gegeven:

Jaar Plaats Punten
2014 37 2846
2015 32 3858
2016 15 6660
2017 10 10102
2018 6 12024
2019 9 9758

Zonen die hebben bijgedragen aan de fokkerij

1. Bedamo 528003200403421 KWPN

Bedamo KWPN (V. Berlin Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 10 april 2004 geboren en is gefokt door H. van den Oever uit Sint-Oedenrode, dat tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven in de provincie Noord-Brabant ligt.
De moeder van de hengst is vos merrie Sunlight KWPN preferent (1999, V. Quidam de Revel SF).
Tweede moeder is de donkere vos Fallon KWPN ster preferent prestatie (1987, V. Voltaire Hann). Zij is ook de moeder van de bruine hengst Monaco KWPN (1994, V. Animo KWPN) en zijn broer Amarillo KWPN (1997). Monaco is goedgekeurd door het KWPN en Amarillo door het NRPS en het Tsjechische stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Bedamo een afstamming met 39,8 % Engels- en Arabisch volbloed, 32,8 % Holsteins bloed en 18,0 % Selle Français bloed.
Bedamo is in maart 2007 goedgekeurd door het ZfdP.
Voor zover bekend is Bedamo alleen in 2007 en 2008 in Europa beschikbaar geweest voor de fokkerij. In Duitsland is één nakomeling van hem geregistreerd als wedstrijdpaard en het NRPS heeft zes veulens van hem geregistreerd. Later is Bedamo terecht gekomen op de Rancho Santa Rosa bij Promontorios in de provincie Sonora in het noordwesten van Mexico. Daar is hij omstreeks 2013 gecastreerd.

 

2. Berlin DE418180097404 OS

Berlin OS (V. Berlin Holst) is een donkerbruine hengst die is geboren in 2004. Hij is gefokt door stoeterij Lewitz van Paul Schockemöhle in Neustadt Glewe, dat circa 35 km ten zuiden van Schwerin in Mecklenburg-Vorpommern ligt.
De moeder van Berlin is Grontelle Z Zang (1998, V. Grand Step Hann) en tweede moeder van hem is Contelle Z Zang (1995, V. Continue Oldbg).
Berlin heeft een afstamming die, gerekend over acht generaties, bestaat uit 35,2 % Holsteins bloed, 28,1 % Engels- en Arabisch volbloed en 23,4 % Hannoveraans bloed.
Berlin is in december 2006 in Kreuth goedgekeurd door het ZfdP. In maart 2009 heeft de hengst in München-Riem deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Voor zijn verrichtingen op dressuurgebied is hij gewaardeerd met 7,84 (7,63) punten en voor het springen heeft hij 7,74 (7,93) punten gescoord. Zijn totale prestatie is gewaardeerd met 7.95 (7,91) punten. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de zes hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
Van de nakomelingen van Berlin is de zoon Balotelli in december 2012 door het ZfdP goedgekeurd voor de fokkerij. Balotelli heeft niet deelgenomen aan een aanlegtest of een verrichtingsonderzoek en ook zijn geen nakomelingen van hem bekend.
Eén dochter van Berlin is als fokmerrie ingeschreven in een stamboek.
De Duitse Hippische Sportbond heeft 35 nakomelingen van Berlin geregistreerd als wedstrijdpaard en die hebben tot en met 2019 samen € 322.083 gewonnen.

De meest succesvolle nakomeling is Berlinda ZfdP, merrie, 2008, bruin, MV. Gento Oldbg, fokker Sascha Hahn. De merrie is in september 2013 door Juraj Polas (SVK) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2017 is Hans-Dieter Dreher (GER) met Berlinda uitgekomen, waarbij overwinningen zijn behaald in de Grand Prix’s van Ascona en Donaueschingen en in wedstrijden in Dettighofen-Albführen en Chevenez. Ook zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Paderborn en een wedstrijd in Salzburg. In 2018 is met het Duitse team in Barcelona de finale van de Longines Nations Cup gewonnen. Individueel is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Aken, een vijfde plaats in de Grand Prix van Basel en een zesde plaats in een World Cupwedstrijd in Zürich.
In 2019 zijn overwinningen geboekt in wedstrijden in Cannes, Opglabbeek en Luik em zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Crans Montana en een wedstrijd in Stuttgart.
Eind 2019 heeft Berlinda een winsom van € 310.400.

3. Zalerno 528003200401238 KWPN

Zalerno KWPN (V. Berlin Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 23 maart 2004 geboren en is gefokt door H.A. en H.M. van Triest uit Elburg, dat in het noordwesten van de provincie Gelderland ligt.
De moeder van Zalerno is de vos merrie T.T. KWPN ster (2000, V. Espri Hann), die ook de moeder is van het internationale springpaard Courage T Z Zang, dat wordt uitgebracht door Juulia Jyläs (FIN).
Tweede moeder is de vos Empriss KWPN ster preferent prestatie (1986, V. Renville KWPN).
Gerekend over acht generaties heeft Zalerno een afstamming met 35,9 % Engels- en Arabisch volbloed, 32,0 % Holsteins bloed en 21,1 % Hannoveraans bloed.
Zalerno heeft in het voorjaar van 2007 deelgenomen aan het KWPN-verrichtingsonderzoek in Stegerden, maar is na afloop van het onderzoek niet opgenomen in het stamboek. Ook in de op 8 juni 2007 gehouden herkeuring is Zalerno afgewezen door het KWPN. Wel is hij is in 2007 goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, dat in 2008 en 2009 in totaal achttien nakomelingen van hem heeft geregistreerd. Het Zangersheide stamboek heeft acht nakomelingen van Zalerno geregistreerd en het KWPN heeft negen nakomelingen in Register B opgenomen.
Zalerno is in 2014 door Jaime Azcarraga (MEX) in internationale springwedstrijden uitgebracht. De combinatie won in mei 2014 een 1.45 m wedstrijd in Coapexpan. Vanaf begin 2015 is de hengst uitgebracht door Gonzalo Azcarraga (MEX). In april 2017 heeft de combinatie een 1.45 m wedstrijd in Coapexpan gewonnen. In 2019 heeft Marco Beteta Vallejo (MES) met Zalernok een wedstrijd in San Miguel de Allende gewonnen. Tot april 2020 heeft Zalerno een winsom van circa € 60.050.

4. Zerlin M 528003200404186 KWPN

Zerlin M KWPN (V. Berlin Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 164 cm. Hij is op 18 april 2004 geboren en is gefokt door A. de Jong uit Wouwse Plantage, dat ten zuidwesten van Roosendaal in het zuidwesten van de provincie Noord-Brabant ligt.
De moeder van de hengst is de bruine merrie Tatjana Bo KWPN (2000, V. Concorde KWPN) en tweede moeder is de bruine Gcubertha KWPN (1988, V. Ladalco Holst), die via Stal Roelofs uit Den Ham uit een moederlijn stamt van Jacob Hulsbergen uit Hattem.
Gerekend over acht generaties heeft Zerlin M een afstamming met 41,4 % Engels- en Arabisch volbloed, 35,9 % Holsteins bloed en 6,25 % Selle Français bloed.
In 2007 is door het KWPN opgetekend dat Zerlin M een goed ontwikkelde hengst met een aansprekend hoofd en een mooi oog is. De hoofd-hals verbinding is licht en de hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De schouder is goed van lengte en de rug, lendenen en croupe zijn goed bespierd. De croupe en de broekspier zijn goed van lengte. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De basisgangen zijn voldoende van ruimte. De hengst draaft met een duwend achterbeen, maar de galop is krachtig en voldoende gedragen.
De hengst is in 2007 door het KWPN aangewezen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek in Stegerden en heeft daar in het najaar van 2007 aan deelgenomen. Hij heeft toen niet het volledige onderzoek afgerond en is voortijdig naar huis gegaan.
Daarna is Zerlin M in de zomer van 2012 door Ruben Romp (NED) in internationaal verband uitgebracht in de springsport. Romp (NED) in internationale springwedstrijden uitgekomen. Van september 2012 tot en met april 2013 heeft Guillaume Batillat (FRA) de hengst uitgebracht en daarna heeft Jos Lansink (BEL) hem gereden. De combinatie won in 2013 een World Cup wedstrijd in Mechelen. In 2015 is Zerlin M uitgebracht door Marlon Modolo Zanotelli (BRA). In maart is een 1.50 m wedstrijd in ’s-Hertogenbosch gewonnen en in april een 1.50 m wedstrijd in Antwerpen. In 2016 heeft Jonathan Gordon (IRL) de hengst zonder veel succes uitgebracht en in 2017 en 2018 is Michael Hughes (USA) met hem gestart. De combinatie won in 2017 een wedstrijd in Norten-Hardenberg, de Grand Prix van Bonheiden en een 1.50 m wedstrijd in Knokke. In 2018 zijn drie wedstrijden in Valencia-Oliva gewonnen en is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Moorsele. Zerlin M heeft een winsom van ruim € 273.500.
In juni 2015 heeft het KWPN Zerlin M vanwege zijn goede sportresultaten erkend (!), hetgeen vreemd is omdat Zerlin M door geen enkel ander stamboek is goedgekeurd. In feite is er derhalve sprake van goedkeuring.
Tot en met 2019 heeft het KWPN drie dochters van Zerlin M geregistreerd.

5. Zilverstar T 528003200404654 KWPN

Zilverstar T KWPN (V. Berlin Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 8 mei 2004 geboren en is gefokt door H.A. van Triest uit Elburg, dat in het noordwesten van de provincie Gelderland ligt.
De moeder van Zilverstar T is de schimmel merrie Triest Star KWPN sport (2000, V. Cavalier KWPN) en tweede moeder is de bruine merrie Obsession KWPN sport (1996, V. Quick Star SF).
Zowel Triest Star als Obsession zijn in internationale springwedstrijden uitgebracht.
Gerekend over acht generaties heeft Zilverstar T een afstamming met 39,1 % Engels- en Arabisch volbloed, 32 % Holsteins bloed en 8,6 % Selle Français bloed.
Zilverstar T is in 2008 goedgekeurd door het BWP en daarbij is gepubliceerd dat Zilverstar T een klassieke, zwaar gebouwde hengst is waarvan de hals wat diep is aangezet en langer gelijnd zou kunnen zijn. De rug is wat diep en het kruis is tamelijk kort. In het beenwerk zou de hengst meer ras moeten hebben. Hij heeft grote voeten en zou meer hiel mogen hebben. De stap is vlot maar niet zo ruim. De draf heeft de nodige ruimte, maar zou krachtiger mogen zijn. Op de harde bodem is de stap kort en de draf voldoende; de galop is wat zwaar. Bij het vrijspringen laat hij zijn talenten zien. Hij springt mooi in de manieren met afdruk, rek en veel vermogen. Onder het zadel doet hij koel aan. Zijn stap en draf zijn kort met veel knieactie. Hij galoppeert nogal zwaar op de voorhand.
De database van Hippomundo bevat 163 nakomelingen van H&M Zilverstar T, waarvan er 24 het suffix Z hebben van Zangersheide. Omdat het sinds maart 2020 niet meer mogelijk is in de database te selecteren op stamboek, is niet aan te geven door welke stamboeken de overige 139 nakomelingen zijn geregistreerd. Vermoedelijk zijn circa 130 nakomelingen geregistreerd door het BWP. Bekend is voorts dat het KWPN veertien nakomelingen heeft geregistreerd, waarvan twee in het stamboek, elf in Register A en één in Register B. Het SBS heeft twee nakomelingen van Zilverstar geregistreerd.
Tot april 2020 zijn 38 nakomelingen van Zilverstar T uitgebracht in internationale springwedstrijden. Zij hebben samen € 23.885 gewonnen.
Zilverstar T is onder de naam H&M Zilverstar T vanaf 2010 door Olivier Philippaerts (BEL) uitgebracht in de internationale springsport. De combinatie is in 2010 vijfde geworden in het wereldkampioenschap voor zesjarige hengsten in Lanaken. In 2011 heeft de combinatie een 1.35 m. wedstrijd in Oldenburg gewonnen. Van augustus 2012 tot september 2013 heeft Ludo Philippaerts (BEL) de hengst gereden en daarna is Olivier Philippaerts weer met hem uitgekomen. In mei 2014 is een 1.50 m. wedstrijd in St. Gallen gewonnen.
Vanaf begin 2015 is de hengst gereden door Nicola Philippaerts (BEL). In maart 2016 is de vijfde plaats behaald in de hoog gedoteerde Grand Prix van Doha; in april 2016 is een 1.50 m wedstrijd in Mexico gewonnen en in juni 2016 is € 35.000 gewonnen met een vierde plaats in de Grand Prix van Villach. In december 2016 heeft de combinatie de Grand Prix van Maastricht gewonnen en in augustus 2017 een 1.45 m wedstrijd in St.Moritz. In 2019 is Danial Mahzoun (IRI) met Zilverstar gestart in wedstrijden in Teheran.
H&M Zilverstar T heeft een winsom van circa € 218.000.

 

6. Zürich 528003200401004 KWPN

Zürich KWPN (V. Berlin Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 164 cm. Hij is geboren op 10 maart 2004 en is gefokt door A. Florijn uit Geesteren, dat enkele kilometers ten noorden van Borculo in de provincie Gelderland ligt.
De moeder van Zürich is de schimmel Tsarina KWPN ster (2000, V. Concorde KWPN). Zij is een ruim voldoende ontwikkelde merrie met een matige uitstraling en een neerwaartse romprichting.
Tweede moeder is de schimmel Erina KWPN keur preferent prestatie (1986, V. Armstring KWPN). Zij is ook de moeder van de hengst Larino KWPN (1993, V. Concorde KWPN) en ze is de tweede moeder van de hengst Womanizer KWPN (2003, V. Heartbreaker KWPN).
Larino is goedgekeurd door het KWPN en door het Selle Français stamboek en Womanizer is goedgekeurd door het Ierse Sportpaarden stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Zürich een afstamming met 36,7 % Engels- en Arabisch volbloed, 32,8 % Holsteins bloed, 8,6 % Hannoveraans bloed en 8,6 % Frans bloed. Daarnaast komt Trakehner-, Oldenburgs-, Gelders- en NWP-bloed voor in de afstamming.
Zürich is in februari 2007 op de hengstenkeuring in ’s-Hertogenbosch door het KWPN aangewezen om aan het verrichtingsonderzoek in Ermelo deel te nemen. Bovendien is hij op de keuring uitgeroepen tot kampioen van de springhengsten.
Zürich heeft in het najaar van 2007 deelgenomen aan het verrichtingsonderzoek. Het KWPN rapporteert over zijn exterieur dat hij een ruim voldoende ontwikkelde, rijtypische hengst is met een iets neerwaartse romprichting. Hij heeft een sprekend hoofd met veel expressie. De hals, schouder, rug en croupe zijn goed van lengte. De hals, rug en croupe hebben een goede bespiering en de schouderligging is schuin. Voor- en achterbenen zijn correct gesteld en het fundament en de hoeven zijn goed ontwikkeld.
Uit de rapportage over het verrichtingsonderzoek blijkt dat Zürich een eerlijke en betrouwbare hengst is met een goede instelling. Zijn basisgangen zijn ruim. De draf en galop zijn voldoende, c.q. goed gedragen. In beweging loopt de hengst iets op de voorhand maar hij heeft wel een goede balans. De hengst springt met goede tot zeer goede reflexen, een goede beentechniek en goed ruggebruik en maakt achter de sprong zeer goed af. Zürich lijkt voorzichtig en toont veel vermogen.Als springpaard heeft Zürich veel tot zeer veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een goed gevoel.
De stap en draf zijn gewaardeerd met een zeven en de galop met een acht. Voor het vermogen, de instelling en de rijdbaarheid is een acht gegeven, voor de reflexen en voor de aanleg als springpaard een 8,5 en voor de techniek een negen. In totaal heeft Zürich 83,5 punten gekregen, waarmee hij de beste hengst was van de vijf die aan het onderzoek hebben deelgenomen.
Het KWPN heeft aangegeven dat verwacht mag worden dat Zürich de springtechniek en reflexen in de springpaardenfokkerij kan verbeteren. De merries die bij Zürich worden aangeboden moeten niet op de voorhand zijn gebouwd.
In het najaar van 2008 zijn twintig veulens van Zürich beoordeeld en volgens het KWPN vormden die een uniforme collectie voldoende ontwikkelde veulens die veelal een neerwaartse romprichting vertonen. De draf is voldoende ruim, maar weinig tactmatig en het achterbeen zou resoluter moeten worden ondergebracht. De veulens galopperen makkelijk aan maar zouden meer balans en souplesse moeten hebben.
In december 2007 heeft het Oldenburgse stamboek Zürich erkend en ook het Beierse stamboek en het BWP hebben Zürich toegelaten tot hun fokkerij.
Zürich is onder de naam Eurocommerce Zürich door Wout Jan van der Schans (NED) uitgebracht in 1.40 m wedstrijden, maar hij bleek weinig durf te hebben en weigerde nogal eens voor een hindernis.
In 2012 is Zürich verkocht naar Tsjechië.
Het KWPN heeft 88 hengstveulens en 112 merrieveulens van Zürich geregistreerd. Van de geregistreerde merries zijn er 27 als fokmerrie opgenomen in het stamboek, waaronder één elitemerrie, drie keurmerries en elf stermerries.
Zijn zoon Detroit (2008, MV. Indoctro Holst) is aangewezen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek, maar dat heeft niet geleid tot goedkeuring voor de fokkerij.
In Duitsland zijn 24 nakomelingen van Zürich geregistreerd als wedstrijdpaard en tot en met 2019 hebben die samen € 15.682 gewonnen.
In het databestand van Hippomundo staan 98 nakomelingen van Zurich, waarvan er 23 het suffix Z van Zangersheide voeren. Volgens Horsetelex zijn elf nakomelingen door het BWP geregistreerd. In Frankrijk zijn vier veulens van Zürich geboren, waarvan er drie zijn geregistreerd als “Origine Constatee” en één is geregistreerd door het Zangersheide stamboek.
Tot eind april 2020 zijn 48 nakomelingen van Zürich uitgebracht in internationale springwedstrijden. Zij hebben samen € 291.965 gewonnen.

Succesvolle nakomelingen zijn:

SIG Debalia KWPN,
merrie, 2008, schimmel, MV. Monaco KWPN, fokker F.A. Boxelaar en D,V. Veenstra, is begin 2016 door Riccardo Pisani (ITA) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In mei 2016 is Silvia Bazzani (ITA) de merrie gaan rijden. De combinatie heeft in 2016 een tweede plaats bereikt in een wedstrijd in Valencia-Oliva en in 2017 is in Arezzo eveneens een tweede plaats behaald. In mei en juni 2017 is Pisani weer met SIG Debalia uitgekomen en is de Grand Prix van Vittel gewonnen.
Vanaf augustus 2917 is Michael Christofoletti (ITA) met de merrie gestart, waarbij tweede plaatsen zijn behaald in wedstrijden in Kronenberg en Poznan. In 2018 is een overwinning geboekt in Riesenbeck en tweede plaatsen zijn behaald in Zuidwolde en Helsinki. In 2019 zijn overwinningen behaald in Dortmund en Rome en zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Kronenberg en in wedstrijden in Kronenberg en Riesenbeck (2x). In 2020 is een overwinning behaald in Vejer de la Frontera. Begin mei 2020 heeft SIG Debalia een winsom van € 90.100 en

Zira vh Kapelhof Z Zang,
merrie, 2009, schimmel, MV. Quickfeuer van Koekshof BWP, fokker Gert Nicolai, is begin 2014 door Antony Condon (IRL) in de internationale springsport uitgebracht. In 2014, 2015 en 2016 is uitsluitend deelgenomen aan wedstrijden voor jonge paarden, waarbij elf overwinningen zijn behaald. In 2017 is een wedstrijd in Birmingham gewonnen. In 2018 is een overwinning geboekt in Montpellier en zijn tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Abu Dhabi, Kronenberg, Hickstead en Gijon. In 2019 zijn de Grand Prix van Wettenhall en een wedstrijd in St. Tropez gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Harthill – Bolesworth en in wedstrijden in St. Tropez, Dublin en Birmingham (2x). In 2020 is een derde plaats behaald in Vejer de la Frontera.
Begin mei 2020 heeft Zira vh Kapelhof Z een winsom van € 88.900.

Zürich heeft een springindex van 140 met een betrouwbaarheid van 85 %. Volgens het genetisch profiel dat het KWPN van hem heeft gepubliceerd komen een steile schouderligging, een sabelbenig achterbeen en zwaar beenwerk bij de nakomelingen van Zürich meer dan gemiddeld voor.

7. Bel Reinhart Z 056015Z55675805 Zang

Bel Reinhart Z Zang (V. Berlin Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 1 mei 2005 in België geboren en is gefokt door Frederique Neyrat uit Beligneux, dat circa 20 km ten oosten van Lyon in het Franse departement Ain ligt.
De moeder van de hengst is de vos merrie Wiscaja Westf (1997, V. Wogenbrecher Hann) en tweede moeder is de vos Frühlingssonne Westf (1978, V. Frühlingstraum II Westf).
Gerekend over acht generaties heeft Bel Reinhart een afstamming met 33,6 % Hannoveraans bloed, 27,3 % Holsteins bloed en 24,2 % Engels- en Arabisch volbloed.
Bel Reinhart is vanaf 2010 actief is de Franse springpaardenfokkerij. In 2016 is hij formeel goedgekeurd door het Selle Français stamboek. In de jaren 2010 – 2017 zijn 70 merrie geïnsemineerd met zijn sperma en daaruit zijn 29 geregistreerde veulens voortgekomen. Daarvan heeft het Selle Français stamboek er 26 geregistreerd.
Bel Reinhart is in de jaren 2009 – 2011 uitgebracht in de klassieke Franse cycli voor springpaarden en heeft zich alle jaren gekwalificeerd voor de finale week in Fontainebleau. Daarna is de hengst tot en met 2013 in internationale springwedstrijden uitgebracht door Julien Champailler (FRA). Van januari tot november 2014 is de hengst uitgebracht door Florent Jeanin (FRA) en van oktober 2015 tot juli 2016 door Benoit Cernin (FRA). Hij heeft een winsom van ruim € 19.850.

 

8. Figaro C 056002W00244711 BWP

Figaro C BWP (V. Berlin Holst) is een lichtbruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 28 juni 2005 geboren en is gefokt door Eric Goossens van Haras de la Vie uit Koewacht in België, dat op de grens met Zeeuws Vlaanderen ligt.
De moeder van Figaro C is de schimmel merrie Samsara Hann (1997, V. Spartan Hann). Zij is ook de moeder van de hengsten For Hero Hann (2001, V. For Pleasure Hann), Bolero de la Vie Z Zang (2006, V. Berlin Holst), Casco de la Vie Zang (2010, V. Cassini II Holst) en Scorpio de la Vie Zang (2012, V. Sandro Boy Oldbg).
For Hero is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en het Belgische SBS; Bolero de la Vie door het Australisch Warmbloed Paarden Stamboek; Casco de la Vie door het Zangersheide stamboek en Scorpio de la Vie door het BWP.
Tweede moeder van Figaro C is de bruine merrie Pia Hann (1989, V. Pygmalion ZfdP). Zij is ook de moeder van de hengst Stakkato Hann (1993, V. Spartan Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse-. Holsteinse-, Beierse – en SBS stamboek.
Figaro C is in 2008 goedgekeurd door het Zangersheide stamboek en later, onder de naam Figaro de la Vie, ook door het BWP. In het keuringsrapport dat het BWP heeft gepubliceerd staat over de hengst: ” Figaro de la Vie is een wat klassiek gemaakte hengst die eerder in het vierkantmodel staat. De hals kon meer lengte hebben en is wat diep aangezet. Het hoofd kon meer uitstraling hebben. In het middenstuk is hij kort. Hij heeft veel bespiering. Het beenwerk is correct gesteld. Vooraan is hij kort gekoot. In de stap en draf is hij beperkt in ruimte. Op de harde bodem beweegt hij correct maar kort. Onder het zadel laat hij zich niet zo makkelijk bewerken en is hij niet zo aangenaam te rijden. In stap en draf is hij beperkt. De galop is beter en voldoende gesprongen. Bij het springen onder de man wist hij zich op te waarderen. Hij is zeer voorzichtig en flitsend in het voorbeen. Hij basculeert goed op de sprong en heeft voldoende vermogen. Van Figaro de la Vie wordt verwacht dat hij zijn reactievermogen op de sprong zal doorgeven.”.
Figaro de la Vie is tot en met 2010 in België beschikbaar geweest voor de fokkerij. Daarna is hij verkocht aan Yeguada Campos in Talevera de la Reina in Spanje.
Het BWP heeft in de jaren 2009 – 2013 tien nakomelingen van Figaro de la Vie geregistreerd en het Zangersheide stamboek heeft in de jaren 2010 en 2011 in totaal twaalf nakomelingen als veulen ingeschreven. Het KWPN heeft twee nakomelingen in Register A geregistreerd.

9. Florian de la Vie 056002W00241374 BWP

Florian de la Vie BWP (V. Berlin Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 9 april 2005 geboren en is gefokt door Eric Goossens van Haras de la Vie uit Koewacht in België, dat op de grens met Zeeuws Vlaanderen ligt.
De moeder van Florian de la Vie is de bruine merrie Perella Holst (2000, V. Coriano Holst) en tweede moeder is H-Cinderella Holst (1993, V. Cantus Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Florian de la Vie een afstamming met 50,8 % Holsteins bloed en 39,8 % Engels- en Arabisch volbloed.
Florian de la Vie is eind 2007 goedgekeurd door het Oldenburg International stamboek en het Beierse stamboek. De hengst is echter niet in Duitsland maar in Frankrijk beschikbaar gesteld voor de fokkerij, waar hij van 2008 tot en met 2012 actief is geweest.
In Frankrijk zijn in die periode 172 merries met zaad van Florian de la Vie geïnsemineerd en daaruit zijn 85 nakomelingen geregistreerd.
In de jaren 2009 – 2016 heeft het Zangersheide stamboek 39 nakomelingen van de hengst geregistreerd; het SBS twintig en het BWP één.
In Frankrijk heeft Florian de la Vie een springindex van 104 met een betrouwbaarheid van 89 %.

 

10. Bodubai 528003000802602 KWPN

Bodubai KWPN (V. Berlin Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is geboren op 9 april 2008 en is gefokt door Anne Sjouk Okkema – Koopmans uit Vrouwenparochie, dat circa tien kilometer ten noorden van Leeuwarden in de provincie Friesland ligt.
De moeder van Bodubai is de bruine stermerrie Wominka KWPN (2003, V. Jodokus KWPN), die is ingeteeld op de bekende fokmerrie Viola B KWPN (1965, V. Farn NWP), die o.a. de hengst Topas KWPN (1977, V. Marco Polo Trak) bracht. Wominka is ook de moeder van de door het NRPS goedgekeurde hengst Novak NRPS (2014, V. Nabab de Rêve BWP).
Tweede moeder van Bodubai is de bruine Carelda KWPN keur preferent prestatie (1984, V. Akteur NWP), die ook de tweede moeder is van de door het Anglo- Europese stamboek goedgekeurde bruine hengst Agana van het Gerendal Z Zang (2011, V. Aganix du Seigneur SBS).
Gerekend over acht generaties heeft Bodubai een afstamming met 44,5 % Holsteins bloed en 38,4 % Engels- en Arabisch volbloed.
Bodubai is voorgebracht op de KWPN-hengstenkeuring 2011, maar heeft daar de eindstreep niet gehaald. Hij is vervolgens in 2011 goedgekeurd door het NRPS, dat in de jaren 2012 – 2019 zestien nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

 

11. Casino Berlin 276433331107808 Oldbg

Casino Berlin Oldbg (V. Berlin Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 173 cm. Hij is geboren op 22 mei 2008 en is gefokt door Gerd Sosath uit Lemwerder, dat circa 15 km ten noordwesten van Bremen op de zuidelijke oever van de Weser ligt.
De moeder van de hengst is de bruine staatspremiemerrie Landora Oldbg (2001, V. Landor S Oldbg). Zij is ook de moeder van de bruine hengst Casirus Oldbg (2009, V. Casiro I Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburgse-, het Oldenburg International-, het Hanoveraanse- en het Zuidduitse stamboek.
Tweede moeder van Casino Berlin is de vos Carola Oldbg (1997, V. Carolus I Holst), die ook de moeder is van de hengst Locadeur Oldbg (2010, V. Lordanos Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek.
De hengst Capitol I Holst (1975, V. Capitano Holst) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Casino Berlin en draagt voor 18,75 % bij aan zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Casino Berlin een afstamming met 42,2 % Holsteins bloed, 36,7 % Engels- en Arabisch volbloed en 11,7 % Hannoveraans bloed.
Casino Berlin is in oktober 2010 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Saksen-Thüringse stamboek. Het Oldenburgse stamboek heeft de hengst geprimeerd met de 1 c-premie. Een maand later heeft het Oldenburg-International stamboek de hengst goedgekeurd.
In het najaar van 2011 heeft hij in Redefin deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Voor de dressuur is hij gewaardeerd met 6,91 (7,19) punten, voor het springen met 7,78 (7,24) punten en voor zijn totale prestatie met 7,29 (7,22) punten. De tussen haakjes vermelde punten zijn de gemiddelde puntenaantallen van de 20 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
In 2013 heeft het Hannoveraanse stamboek Casino Berlijn goedgekeurd.
Vanaf 2012 hebben Hendrik en Gerd Sosath (GER) de hengst uitgebracht in de springsport en vanaf 2014 heeft Hendrik Sosath met de hengst aan internationale wedstrijden deelgenomen. In 2016 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Steinhagen. In 2019 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Kronenberg en de zesde plaats in de Grand Prix van Herning.
Eind 2019 heeft Casino Berlin een winsom van € 46.150.
Tot eind 2019 zijn vijftien dochters van Casino Berlin als fokmerrie ingeschreven in een stamboek, waarbij ;e;en merrie staatspremiemerrie is geworden.
Van de zonen zijn Casino As Oldbg (2012), Casino Grande Oldbg (2012), Casanova Hann (2016) en Casthargos-H OS (2016) goedgekeurd voor de fokkerij.

Casino As (MV. Ludwigs As Oldbg) is in mei 2015 tijdens een extra keuring goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek, maar hij heeft geen inbreng in de fokkerij gehad en is na enige tijd gecastreerd.
Casino Grande (MV. Contac Me Holst) is in november 2014 door het Oldenburg International stamboek goedgekeurd en heeft in het najaar van 2015 in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij kreeg voor zijn dressuurprestaties 7,66 (7,86) punten, voor het springen 9,20 (7,78) en voor de totale verrichting 8,37 (7,99) punten. Casino Grande heeft bij de eindbeoordeling een tien voor het vrij springen gekregen terwijl ook zijn galop met een tien is gewaardeerd. Tussen haakjes zijn de gemiddelde punten van de 36 hengsten vermeld die aan de test hebben deelgenomen.
In januari 2016 heeft het Hannoveraanse stamboek Casino Grande goedgekeurd.
Tot eind 2019 is één dochter als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en zijn zonen Casino Rubin Oldbg (2016, Mv. Quidam’s Rubin Holst) en Concord Hann (2016, MV.Cassini II Holst) zijn beiden in november 2018 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek. Hun fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.
Eind 2019 zijn 69 nakomelingen van Casino Berlin als wedstrijdpaard door de Duitse Hippische Sportbond geregistreerd. Zij hebben samen € 24.424 gewonnen.

Casino Grande heeft een springindex van 136 met een betrouwbaarheid van 83 %.

12. Udson de Jauzif 25000108097376D SF

Udson de Jauzif SF (V. Berlin Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is geboren op 8 mei 2008 en is gefokt door de dames Joëlle en Axelle Boumrar uit Jauzé, dat 30 km ten noorden van Le Mans in het Franse departement Sarthe ligt.
De moeder van de hengst is de vos merrie Idylle de Montlioux SF (1996, V. Pache des Sèvres SF) en tweede moeder is de vos Soiree du Desir SF (1984, V. Haltea II SF).
De volbloedhengst Rantzau xx komt zowel aan vaders- als aan moederskant twee keer voor in de afstamming van Udson de Jauzif en heeft een inbreng van 9,4 % in zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Udson de Jauzif een afstamming met 45,3 % Engels- en Arabisch volbloed, 27,3 % Holsteins bloed en 24,2 % Selle Français bloed.
Udson de Jauzif is van 2014 – 2018 actief geweest in de Franse fokkerij. Zeventien merries zijn met zijn sperma geïnsemineerd en daaruit zijn negen veulens geregistreerd.
De hengst heeft met Axelle Boumrar (FRA) in 2012 deelgenomen aan de selectiewedstrijden in het kader van de Franse cyclus voor vierjarige springpaarden, maar heeft zich niet voor de finaleweek in Fontainebleau kunnen plaatsen.
Als vijfjarige is hij gereden door Jeroen Zwartjes (FRA) en heeft de combinatie de finale in Fontainebleau gewonnen. In 2014 heeft de combinatie zich opnieuw geplaatst voor de finale week in Fontainebleau en daar een eerste en een tweede plaats behaald in de voorwedstrijden, maar in de beslissende finalewedstrijd is een tiende plaats bereikt. In de jaren 2015, 2016 en 2017 is de combinatie af en toe uitgekomen in internationale wedstrijden en regelmatig in nationale wedstrijden (1.30 – 1.45 m.), waarbij negen overwinningen zijn geboekt. In 2018 is Thomas Rousseau dde hengst gaan rijden. De combinatie heeft twee internationale wedstrijden in Le Mans gewonnen en in 2019 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Knokke.
Begin mei 2010 heeft Udson de Jauzif een winsom van € 85.500.
Udson de Jauzif heeft een springindex van 121 met een betrouwbaarheid van 59 %.

 

13. Ulmar Mail 25000108111121N SF

Ulmar Mail SF (V. Berlin Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is op 13 mei 2008 geboren en is gefokt door Bernard Pierre Le Courtois van Haras de Brullemail in Brullemail, dat 30 km ten oosten van Argentan in het Franse departement Orne ligt.
De moeder van de hengst is de op de hengst Ibrahim SF (1952, V. The Last Orange xx) ingeteelde vos merrie Norma Mail SF (2001, V. Narcos II SF). Zij is ook de moeder van de door het Anglo-Europese stamboek goedgekeurde schimmel hengst A S Chinook Oldbg (2012, V. Calido I Holst).
Tweede moeder van Ulmar Mail is de vos Elvira Mail SF (1992, V. Laudanum xx). Zij is ook de moeder van de hengst Jaguar Mail SF (1997, V. Hand in Glove xx) en ze is de tweede moeder van de bruine hengst Catchar Mail SF (2012, V. Diamant de Semilly SF).
Jaguar Mail is goedgekeurd door het Selle Français stamboek, het KWPN, het Zangersheide stamboek en het Zweedse stamboek en Catchar Mail door het Selle Français- en het Anglo European stamboek.
Ulmar Mail is in oktober 2011 goedgekeurd door het Selle Français stamboek en is vanaf 2012 actief in de Franse fokkerij. Tot en met 2019 zijn 230 merries met zijn sperma geïnsemineerd en dat heeft vooralsnog geleid tot 143 geregistreerde SF-veulens en dertien niet SF-veulens, waaronder één door het KWPN geregistreerd veulen en zeven ponies.
Ulmar Mail is door François Xavier Boudant (FRA) in 2012 uitgebracht in de Franse klassieke cyclus voor vierjarige springpaarden en heeft zich geplaatst voor de finale week in Fontainebleau. Ook in 2013 heeft de combinatie zich geplaatst voor de finaleweek en daarin de eerste kwalificatiewedstrijd gewonnen. In de uiteindelijke finale is echter de 80e plaats bereikt. Ook in 2014 is de eerste kwalificatiewedstrijd van de finaleweek gewonnen. Na 2015 is de hengst niet meer in de sport uitgebracht. Hij heeft een winsom van € 5.230.
Ulmar Mail heeft een springindex van 113 met een betrouwbaarheid van 87 %.

 

14. Comfortuna VDL 528003200912495 KWPN

Comfortuna VDL KWPN (V. Berlin Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is geboren op 25 april 2009 en is gefokt door Peter Rinkes en Anne Mieke Rinkes – Tjeenk Willink uit Pesse, dat enkele kilometers ten noorden van Hoogeveen in de provincie Drenthe ligt.
De moeder van Comfortuna VDL is de schimmel Solavsca Fortuna KWPN ster preferent (1999, V. Nimmerdor KWPN). Tweede moeder is de schimmel Olavsca F KWPN keur sport preferent prestatie (1996, V. Celano Holst).
De hengst Capitol I Holst (1975, V. Capitano Holst) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Confortuna VDL en heeft een inbreng van 18,75 % in zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Comfortuna VDL een afstamming met 53,1 % Holsteins bloed en 39,1 % Engels- en Arabisch volbloed.
Comfortuna VDL heeft in het najaar van 2012 in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij behaalde 7,75 (7,63) punten voor de dressuur, 8,85 (7,80) punten voor het springen en 8,21 (7.70) punten voor de totale verrichting. Bij de eindbeoordeling kreeg de hengst een 10 voor de aanleg als springpaard. Tussen haakjes is de gemiddelde puntenwaardering weergegeven van de 34 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen. Na afloop van het onderzoek is de hengst goedgekeurd door het Oldenburg International stamboek.
In het voorjaar van 2014 heeft het Zweedse stamboek de hengst goedgekeurd. In de jaren 2014 – 2017 zijn in Zweden 238 merries geïnsemineerd met zijn sperma en dat heeft geleid tot 158 geregistreerde veulens. Het KWPN heeft ‘37 nakomelingen van de hengst in geregistreerd, waarvan 31 in het veulenboek en zes in Register A.
In 2015 en 2016 heeft Magnus Österlund (SWE) de hengst internationaal uitgebracht in wedstrijden voor jonge paarden. Van januari 2017 tot juli 2019 is James Billington (GBR) met de hengst gestart. De combinatie is in 2017 tweede geworden in Asten en won een wedstrijd in Kronenberg. In 2018 is een wedstrijd in Geesteren gewonnen.
Comfortuna VDL heeft een winsom van € 17.200.

15. Extra KWPN 528003200901003

Extra KWPN (V. Berlin Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 13 maart 2009 geboren en is gefokt door G. van de Winkel uit Smakt, dat een paar kilometer ten noorden van Venraij in het noorden van de provincie Limburg ligt.
De moeder van H&M Extra is de bruine merrie Wucinda KWPN ster prestatie (2003, V. Heartbreaker KWPN) en tweede moeder is de bruine Pucinda KWPN ster prestatie (1997, V. Concorde KWPN).
Gerekend over acht generaties heeft H&M Extra een afstamming met 39,1 % Engels- en Arabisch volbloed en 39,1 % Holsteins bloed.

Extra is in maart 2016 goedgekeurd door het Zangersheide stamboek. In de jaren 2015 – 2019 zijn 32 nakomelingen van de hengst geregistreerd, waarvan het Zangersheide stamboek 19 nakomelingen heeft vastgelegd. Het KWPN heeft twee nakomelingen van Extra geregistreerd.

Onder de naam H&M Extra is de hengst in het voorjaar van 2014 door Gert Bloemen (BEL) uitgebracht in internationale springwedstrijden. Van april tot oktober 2015 is Bo K. Moeller (DEN) de hengst gaan rijden en in 2016 is Viktor Daem (BEL) met H&M Extra gestart, waarbij een derde plaats is behaald in een wedstrijd in Brussel. Van februari tot oktober 2017 is Thibaut Philippaerts (BEL) met de hengst uitgekomen, waarbij de vierde plaats is behaald in de Grand Prix van Mijas. Van oktober 2017 tot april 2020 is Olivier Philippaerts met H&M Extra gestart in wedstrijden. In 2018 zijn de tweede plaats in de Grand Prix van Valkenswaard en een vierde en vijfde plaats behaald in wedstrijden in respectievelijk Brussel, Parijs. Ook is de vijfde plaats behaald in de Grand Prix van Mechelen en de zevende plaats in de Grand Prix van Cannes. In 2019 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Rome en de vijfde plaats in de Grand Prix van Miami FL Met het Belgische team is de landenwedstrijd tijdens het CSIO Calgary-Spruce Meadows gewonnen en is in Barcelona de tweede plaats behaald in de finale van de Nations Cup competitie. Bij de finale van de Global Champions League in Praag zijn een vierde en een achtste plaats behaald en ook is de vijfde plaats behaald in de Grand Prix van Mechelen. In april 2020 heeft H&M Extra een winsom van € 337.700.

16. Millfield Cascade Oldbg 276433330766309

Millfield Cascade Oldbg (V. Berlin Holst) is een zwartbruine hengst met een stokmaat van 16 cm. Hij ii op 21 april 2009 geboren en is gefokt door P.S. Jaggar van de Millield stoeterij in Settle-Giggleswick, dat in het graafschap North-Yorkshire in het noordwesten van Engeland ligt.
De moeder van Millfield Cascade is de zwartbruine merrie K-Concordia Holst (1995, V, Carthago Holst) en tweede moeder is de bruine Wanda III Holst (1984, V. Rocadero Holst). Wanda III is ook de moeder van de hengst Lacar Holst (1990, V. Landgraf I Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Millfield Cascade een afstamming met 53,1 % Holsteins bloed en 42,2 % Engels- en Arabisch volbloed.

Millfield Cascade is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. In de jaren 2013 – 2019 heeft het AES 21 nakomelingen van de hengst geregistreerd.

Millfield Cascade is van december 2016 tot september 2019 door Brian Thompson (GBR) met een korte onderbreking in de internationale springsport uitgebracht. In september 2018 is Simon Buckley (GBR) met de hengst gestart in een aantal wedstrijden in Canteleu. De beste prestatie os een zesde plaats in 2017 in Liverpool.

17. Very Berlin de Castel 25000109248276A SF

Very Berlin de Castel SF (V. Berlin Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm, Hij is geboren op 8 mei 2009 en is gefokt door Emmanuel Cochin uit Chateauneuf-sur-Loire, dat circa 25 km ten oosten van Orléans, op de noordelijke oever van de Loire, in het departement Loiret ligt.
De moeder van de hengst is de bruine merrie Filomene du Nan SF (1993, V. Persan II SF) en tweede moeder is de bruine Riviera Belle SF (1983, V. Le Saussey SF).
Gerekend over acht generaties heeft Very Berlin de Castel een afstamming met 46,9 % Engels- en Arabisch volbloed, 27,3 % Holsteins bloed en 21,1 % Selle Français bloed.
Very Berlin de Castel is alleen in 2012 als fokhengst actief geweest en heeft toen via k.i. 24 merries bediend. Daaruit zijn 18 veulens geregistreerd. Hij is formeel niet goedgekeurd door het Selle Français stamboek, maar dat heeft de nakomelingen wel geregistreerd.
De hengst is van 2013 – 2020 in Franse nationale springwedstrijden tot 1.40 m uitgebracht en heeft eind september 2017 een winsom van € 10.576.
Hij heeft een springindex van 109 met een betrouwbaarheid van 75 %.

 

18. Very Good de la Bonn 25000109248289L SF

Very Good de la Bonn SF (V. Berlin Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 165 cm. Hij is op 18 mei 2009 geboren en is gefokt door Eric Chamouleau uit Sainte-Soulle en Elise Bonnaud uit Saint-Aubin-de-Branne. Sainte Soulle ligt bij La Rochelle in het departement Charente-Maritîme en Saint-Aubin-de-Branne ligt 30 km ten oosten van Bordeaux in het departement Gironde.
De moeder van de hengst is de bruine merrie Rivière de la Bonn SF (2005, V. Zador Z Rhein) en tweede moeder is de vos Kel’Amour de Rouillac SF (1998, V. Voltaire Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Very Good de la Bonn een afstamming met 39,8 % Engels- en Arabisch volbloed, 32,8 % Holsteins bloed en 17,2 % Selle Français bloed.
Very Good de la Bonn is van 2013 tot en met 2018 als fokhengst beschikbaar gesteld. Hij is pas op 12 september 2016 formeel door het Selle Français stamboek goedgekeurd. Hij heeft 93 merries bediend en daaruit zijn 44 veulens geregistreerd.
Very Good de la Bonn heeft met Quentin Marion (FRA) in 2013, 2014 en 2015 deelgenomen aan de klassieke cyclus voor 4-, 5- en 6-jarige springpaarden in Frankrijk. De combinatie heeft zich alleen in 2015 geplaatst voor de finale week in Fontainebleau, maar een diskwalificatie in de tweede wedstrijd van de finale week stond succes in de weg. In 2016 is de combinatie voornamelijk in nationale Franse 1.30 – 1.40 m wedstrijden gestart en in 2017 is internationaal uitgekomen. De beste resultaten zijn tweede plaatsen in de Grand Prix’s van Villeneuve-Loubet en van Constantine. In 2018 zijn wedstrijden in Villeneuve-Loubet (3x) en Dinard gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Constantine en Villeneuve-Loubet. Very Good de la Bonn heeft een winsom van € 62.650.

Very Good de la Bonn heeft een springindex van 123 met een betrouwbaarheid van 68 %.

 

19. Corrado du Moulin 276421000535110 Holst

Corrado du Moulin Holst (V. Berlin Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is geboren op 10 mei 2010 en is gefokt door André Marie Massin uit Quievy, dat circa vijftien kilometer ten oosten van Cambrai in het Franse departement Nord ligt.
De moeder van de hengst is de bruine I-Lagune Holst (1994, V. Landadel Holst). Zij is ingeteeld op de hengst Ladykiller xx ( 1961, V. Sailing Light xx) en is ook de moeder van de schimmel hengst Centus Holst (2001, V. Cento Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek.
Tweede moeder van Corrado du Moulin is de bruine Werina Holst (1984, V. Lagos Holst). Zij is ook de tweede moeder van de bruine hengst Call Him Crack Holst (2004, V. Cassini II Holst), die is goedgekeurd door het Westfaalse stamboek.
De hengst Farnese Holst (1960, V. Fähnrich Holst) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Corrado du Moulin en heeft een inbreng van 9,4 % op zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Corrado du Moulin een afstamming met 53,1 % Holsteins bloed en 43,75 % Engels- en Arabisch volbloed.
Corrado du Moulin is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek en is in oktober 2016 ook door het Selle Français stamboek goedgekeurd.
In Frankrijk zijn in de jaren 2017 – 2019 48 merries met zijn sperma geïnsemineerd en zijn tot eind 2019 33 veulens geregistreerd.
Corrado du Moulin is in 2014 en 2015 door Emmanuel Neyrat (FRA) uitgebracht in selectiewedstrijden in het kader van de cycle classique. In 2014 heeft de combinatie zich niet weten te plaatsen voor de finaleweek in Fontainebleau, maar in 2015 is dat wel gelukt. In 2016 is de combinatie gestart in nationale Franse 1.30 m wedstrijden.
In 2017 heeft Penelope Leprevost (FRA) de hengst uitgebracht en in 2018 is Nicolas Delmotte (FRA) met hem gestart. Successen hebben zij echter niet geboekt.
In 2019 en 2010 is Camille Conde Ferreire (FRA) met Corrado du Moulin uitgekomen. De combinatie is 2019 vierde geworden in een wedstrijd in Le Mans. Begin mei 2020 heeft de hengst een winsom van € 6.925.
Corrado du Moulin heeft een springindex van 119 met een betrouwbaarheid met een betrouwbaarheid van 57 %.

 

20. Gaspahr 528003201104237 KWPN

Gaspahr KWPN (V. Berlin Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 175 cm. Hij is geboren op 14 mei 2011 en is gefokt door C.J.P. Helderman uit Wijchen, dat ten zuidwesten van Nijmegen in de provincie Gelderland ligt.
De moeder van de hengst is de vos merrie Costa KWPN keur sport (2007, V. Tangelo van de Zuuthoeve BWP). Zij is volgens het KWPN moederrapport een royaal ontwikkelde merrie met een neerwaartse romprichting. Het voorbeen is iets hol en het achterbeen sabelbenig.
Tweede moeder van Gaspahr is de bruine Riante Westf elite preferent prestatie (1997, V. Ragazzo Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Gaspahr een afstamming met 40,6 % Engels- en Arabisch volbloed, 32,0 % Holsteins bloed, 12,5 % Selle Français bloed en 9,4 % Hannoveraans bloed.
Gaspahr is op de KWPN-hengstenkeuring 2014 niet verder gekomen dan de tweede bezichtiging, maar heeft op vrijwillige basis aan het verrichtingsonderzoek, dat in het najaar van 2014 in Ermelo is gehouden, deelgenomen.
Na afloop van het onderzoek heeft het KWPN gepubliceerd dat Gaspahr een royaal ontwikkelde hengst is met een iets neerwaartse romprichting. Hij heeft een tamelijk zware hoofd/halsverbinding. De hals is matig van lengte en de schoft is goed ontwikkeld. Gaspahr heeft een steile schouder die voldoende lengte heeft. De rug, lendenen en croupe zijn goed van bespiering. De broekspier zou langer moeten doorlopen. De voor- en achterbenen zijn correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en iets voos.
In het verrichtingsonderzoek blijkt Gaspahr een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. Hij zou meer souplesse moeten hebben. De basisgangen zijn voldoende tot ruim voldoende ruim. De galop zou meer gedragen moeten zijn. Bij het springen zou hij meer lichaamsgebruik moeten hebben. Hij maakt de sprong achter goed af, maar springt met een tamelijk lang achterbeen. Gaspahr toont veel tot zeer veel vermogen en heeft ruim voldoende tot veel aanleg als springpaard.
De stap en draf zijn gewaardeerd met een zes en de galop met een 7,5. Voor de springtechniek is een zeven gegeven en voor de reflexen een 7,5. Het vermogen is gewaardeerd met een 8,5 en de aanleg als springpaard met een 7,5. In totaal heeft hij 76,5 punten behaald en is daarmee in puntenaantal op de tiende plaats gekomen van de twaalf hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen.
Na afloop heeft het KWPN Gaspahr goedgekeurd voor de fokkerij en opgenomen in het stamboek.
In augustus 2016 is een groep veulens van Gaspahr beoordeeld. Het was volgens het KWPN een collectie goed ontwikkelde, aansprekende, hoogbenige veulens met een neerwaartse romprichting. De halzen zijn goed van lengte en vorm en vaak zwaar bespierd. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte. De draf is lichtvoetig, ruim voldoende van ruimte en souplesse. De galop is doorgaans lichtvoetig, ruim voldoende van ruimte, heeft voldoende souplesse en een goede balans.
Tot en met 2019 heeft het KWPN 90 hengstveulens en 99 merrieveulens van Gaspahr geregistreerd.

Gaspahr heeft een springindex van 144 met een betrouwbaarheid van 62 %. Uit het door het KWPN gepubliceerde genetische profiel blijkt dat bij de nakomelingen van Gaspahr vaker dan gemiddeld een week verloop van de rug en zwaar beenwerk worden vastgesteld.

21. It’s Possible SRK 528003201301115 KWPN

It’s Possible SRK KWPN (V. Berlin Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 31 januari 2013 geboren en is gefokt door J. Hiemstra en mevrouw L. Hiemstra – Bleyie uit Drijber, dat circa tien kilometer ten noorden van Hoogeveen in de provincie Drenthe ligt.
De moeder van de hengst is de bruine merrie Don’t Forget Liefhebber KWPN keur (2008, V. Quidam de Revel SF).
Volgens een door het KWPN gepubliceerd moederrapport is Don’t Forget Liefhebber
een ruim voldoende ontwikkelde neerwaarts gebouwde merrie. Ze heeft een tamelijk korte nek en een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is arm bespierd en de hals, schoft, schouder en rug zijn goed van lengte. De lendenen zijn arm bespierd. De voor- en achterbenen zijn goed gesteld. De merrie heeft kwalitatief zeer goede hoeven met goed ontwikkelde verzenen.
Tweede moeder van It’s Possible SRK is de vos Harmonie KWPN elite preferent sport prestatie (1989, V. Calvados SF). Zij is ook de moeder van de bruine hengst Litho KWPN (1993, V. Landon Holst) en de vos hengst Dutch Design KWPN (2008, V. Dollar de la Pierre SF) en ze is de tweede moeder van de vos hengst Comme Il Faut KWPN (2007, V. Diamant de Semilly SF). Litho is goedgekeurd door het SBS, Dutch Design door het KWPN en Comme Il Faut door het Zangersheide stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft It’s Possible SRK een afstamming met 40,6 % Engels- en Arabisch volbloed, 28,1 % Holsteins bloed en 26,6 % Selle Français bloed.
It’s Possible SRK is op de KWPN-hengstenkeuring 2016 aangewezen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek en heeft daar in het voorjaar van 2016 in Ermelo aan deelgenomen.
In het onderzoek is vastgesteld dat It’s Possible SRK een eerlijke en betrouwbare, ongecompliceerde, soms wat flegmatiek aandoende hengst is met een goede instelling. Hij heeft veel bereidheid tot werken. Zijn basisgangen zijn voldoende ruim De draf heeft een goede souplesse en de galop is lichtvoetig.
Bij het springen presteert hij goed en toont hij veel vermogen. Als springpaard heeft It’s Possible SRK veel aanleg.
De stap van de hengst is gewaardeerd met een zeven, de draf met een 7,5 en de galop met een 8,5. Voor de rijdbaarheid heeft de hengst een negen gekregen en voor alle andere te beoordelen onderdelen een acht. Daarmee heeft hij een score van 82 punten, waarmee hij 7e is geworden van de 16 deelnemende hengsten.
Het KWPN verwacht dat It’s Possible de galop kan verbeteren en springtechniek en rijdbaarheid kan toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

In 2017 heeft het KWPN een groep nakomelingen van It’s Possible beoordeeld. Daarover is gerapporteerd dat It’s Possible SRK een collectie voldoende tot ruim voldoende ontwikkelde, voldoende aansprekende veulens toonde, die goed in het rechthoekmodel staan met meermalen een neerwaartse romprichting. De hoofden zijn sprekend. De halzen zijn goed van lengte, een fractie horizontaal aangezet en komen soms diep uit de borst. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is meestal correct gesteld. De stap is goed van ruimte en verschillende keren is het voorbeen dan frans gesteld. De draf is goed van ruimte, goed van afdruk en heeft veel souplesse. De galop is lichtvoetig, goed van ruimte met veel souplesse en heeft ruim voldoende balans.
Het KWPN heeft tot en met 2019 19 hengstveulens en 23 merrieveulens geregistreerd.

22. Jerommeke SB KWPN 528003201402335 Stb

Jerommeke SB KWPN (V. Barlin Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is op 16 april 2014 en is gefokt door H. Hartlief uit Peize, dat bij Roden in het noorden van de provincie Drenthe ligt.
De moeder van Jerommeke SB is de vos merrie Elahniki KWPN keur (2009, V. Glock’s London BWP). Zij is volgens een KWPN-rapport een goed ontwikkelde, wat neerwaarts gebouwde merrie die goed in het rechthoekmodel staat. Het hoofd is voldoende sprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en voldoende van bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en voldoende van lengte. De schouder is goed van lengte en steil van ligging. De rug is iets week, goed van lengte en voldoende van bespiering. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en voldoende goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is lang. De koten zijn goed van lengte en wat week gesteld. De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met voldoende ontwikkelde verzenen. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De stap is voldoende van ruimte en voldoende van souplesse. De draf is beperkt van ruimte met een ruim voldoende houding en een voldoende ondertredend achterbeen. Het voorbeen gebruik is beperkt van ruimte. De galop is krachtig, ruim voldoende van ruimte, gedragen met een ruim voldoende houding.

Tweede moeder is de bruine Pippi-Niki KWPN (1997, V. Indoctro Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Jerommeke SB een afstamming met 41,4 % Holsteins bloed, 35,2 % Engels- en Arabisch volbloed en 12,5 % Selle Français bloed.

In het najaar van 2016 is Jerommeke SB goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek.
In augustus 2019 is Jerommeke SB op basis van zijn orestaties in de Blom Cup door het KWPN aangewezen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek. Hij heeft vervolgens in het najaar van 2019 in Ermelo deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 21 dagen. Daarover heeft het KWPN gerapporteerd dat Jerommeke SB een eerlijke en betrouwbare hengst is met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende bewerken. De stap is voldoende tot ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte. In beweging heeft de hengst een goede houding en een voldoende balans. De galop heeft een ruim voldoende tot goede ruimte. Jerommeke SB springt goed met de schoft naar boven met ruim voldoende tot goede reflexen en een ruim voldoende tot goed lichaamsgebruik. De hengst springt met een wat lang voorbeen. De sprong achter wordt ruim voldoende tot goed afgemaakt. Jerommeke SB lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Jerommeke SB ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

De prestaties van Jerommeke SB zijn gewaardeerd met een 6,5 voor de stap, een zeven voor de draf en voor de houding en balans en een 7,5 voor de galop.
De reflexen en techniek zijn gewaardeerd met een zeven, het vermogen met een 8,5, de rijdbaarheid en de instelling met een acht en de aanleg als springpaard met een 7,5.
Na afloop van het onderzoek heeft het KWPN goedgekeurd voor de fokkerij en ingeschreven in het stamboek. Het KWPN verwacht dat Jerommeke SB maat, formaat en vermogen kan toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

De verrichtingen van Jerommeke SB in de fokkerij moeten worden afgewacht.

 

Afgesloten op 4 mei 2020

Back To Top