skip to Main Content

1975 (Cor de la Bryère SF  x Consul Holst)

Samenvatting:

Caletto I Holst is een bruine zoon van de zeer invloedrijke hengst Cor de la Bryère SF (1968, V. Rantzau xx) en de Holsteinse merrie Deka (1967, V. Consul Holst).
Caletto I is als veulen gekocht door het Holsteinse stamboek en in het najaar van 1977 goedgekeurd voor de fokkerij. In 1978 is hij in Westfalen beschikbaar geweest voor de fokkerij en heeft hij met een voldoende resultaat zijn verrichtingsonderzoek afgelegd. Nadat hij door een trap van een merrie in 1980 (tijdelijk) onvruchtbaar was geworden is Caletto I verkocht aan Michael Rüping, die in de jaren 1981 – 1985 diverse successen in de internationale springsport met hem heeft behaald. De combinatie heeft onder andere met het Duitse team de bronzen medaille gewonnen in de landenwedstrijd tijdens het Europese kampioenschap 1983 in Hickstead.
Toen zijn goed fokkende broer Caletto II Holst ten gevolge van een ongeluk overleed heeft Rüping, op verzoek van het Holsteinse stamboek, de vruchtbaarheid van Caletto I weer laten onderzoeken en hem opnieuw beschikbaar gesteld voor de fokkerij toen bleek dat zijn vruchtbaarheid goed was.

Caletto I is tot en met 1999 actief geweest in de fokkerij. Hij heeft in Duitsland 173 fokmerries gebracht en 59 dochters zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden.
Daarnaast zijn 38 zonen goedgekeurd voor de fokkerij, waarvan er 25 enige invloed hebben gehad op de fokkerij. De belangrijkste zonen zijn Cantus Holst (1981). Calvaro Z (1987) en Cambridge Holst (1988).

De betekenis van Cantus wordt in een apart bestand besproken.

Calvaro Z heeft meer dan 500 nakomelingen gebracht die in internationale wedstrijden zijn gestart en samen meer dan € 4 miljoen hebben gewonnen.

Cambridge is de vader van de hengsten Chambertin Holst en Catoki Holst. Chambertin is de vader van de voor de springsport zeer invloedrijke hengst Chacco-Blue Meckl en van het uitstekende springpaard Cedric, dat met Laura Kraut deel uitmaakte van het Amerikaanse team dat in de landenwedstrijd tijdens de Olympische Spelen 2008 in Hong-Kong de gouden medaille heeft gewonnen.
De betekenis van zowel Catoki als Chacco-Blue worden in aparte bestanden behandeld.

Circa 800 nakomelingen van Caletto I zijn uitgebracht in de sport, waarvan er 64 in internationale wedstrijden zijn uitgekomen. De meest succesvolle nakomelingen zijn Countess G Holst (Mylene Diedrichsmeier) met een winsom van ruim € 440.000, VDL Groep Roofs Holst (Rolf-Göran Bengtsson/Jan Tops) en Visa Calvaro Z Holst (Michael Rüping/Jos Lansink/John Whitaker), die ieder meer dan € 200.000 hebben gewonnen.

Caletto I is in 2001 overleden.Voorkomen en afstamming

 

Voorkomen en afstamming

Caletto I DE321210604175 Holst is een bruine hengst met een stokmaat van 174 cm. Hij is in 1975 geboren en is gefokt door Klaus-Martin Both uit Herzhorn, dat circa 15 km ten noordwesten van Elmshorn in Sleeswijk-Holstein ligt.
Caletto I is een broer van de hengsten Caletto II Holst (1978) en Caletto III Holst (1984).

Vader

De vader van Caletto I is de donkerbruine hengst Cor de la Bryère SF (V. Rantzau xx) die is gefokt in Frankrijk en in 1971 op driejarige leeftijd door Maas Hell en Alwin Schockemöhle naar Duitsland is gehaald. Hij is in februari 1971 goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en is tot zijn dood in 2000 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Hij is van groot belang geweest voor de Europese sportpaardenfokkerij en heeft in Duitsland 569 fokmerries gebracht, waarvan er 106 moeder van een goedgekeurde hengst zijn geworden. Zelf bracht Cor de la Bryère 110 zonen die zijn goedgekeurd voor de fokkerij. Naast Caletto I hebben ook zijn zonen Calypso I Holst (1973), Calando Holst (1974), Calypso II Holst (1974), Caletto II Holst (1978), Corrado I Holst (1985) en Corland Holst (1989) veel invloed op de fokkerij gehad.

Moeder

De moeder van de Caletto-broers is de bruine merrie Deka Holst (1967, V. Consul Holst). Zij is daarnaast ook de moeder van de hengst Gonzales Holst (1973, V. Grandioso Sprt) en Lysander Holst (1979, V. Landgraf I Holst). Gonzales is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Rijnland-Palts-Saar stamboek en Lysander is goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek en door het ZVCH.
Deka is ook de tweede moeder van de hengsten Telstar KWPN (1977, V. Nimmerdor KWPN) en Lambadero Holst (1987. V. Lenz Holst).
Telstar is goedgekeurd door het KWPN en Lambadero is goedgekeurd door het
Holsteinse-, Oldenburgse-, Mecklenburgse- en Beierse stamboek.
Tweede moeder van Caletto II is de bruine Oekonomie Holst (1955, V. Matador Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Caletto I een afstamming met 51,6 % Engels- en Arabisch volbloed en 31,25 % Holsteins bloed.

Fokkerij- en sportcarrière

Caletto I is in 1975 als veulen gekocht door het Holsteinse stamboek. Het stamboek heeft hem in 1977 goedgekeurd voor de fokkerij, waarbij moet worden opgemerkt dat veel fokkers het niet eens waren met die goedkeuring.

Vanwege zijn springaanleg had het stamboek de hengst al voor de keuring verhuurd aan Clemens Baron von Nagel, die hem voor de fokkerij beschikbaar stelde op zijn stoeterij Vornholz in Ostenfelde. Ostenfelde ligt ruim 10 km ten zuiden van Warendorf in Westfalen.
Baron von Nagel heeft een zeer belangrijke rol in de naoorlogse paardenfokkerij in Duitsland gespeeld. Hij heeft in 1948 de legendarische Anglo-arabische schimmel hengst Ramzes x naar Vornholz gehaald en die heeft een grote bijdrage geleverd aan de fokkerij van sportpaarden. Ramzes is onder andere de vader van de stempelhengsten Radetzky Westf (1951), Rigoletto NWP (1960) en Raimond Holst (1960) en Raimond is op zijn beurt de vader van de zeer invloedrijke hengst Ramiro Holst (1965).

In 1978 heeft Caletto I in Medingen deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, dat hij als 17e van de 30 deelnemende hengsten heeft afgesloten.

In 1979 is Caletto I op de thuisbasis van het Holsteinse stamboek in Elmshorn beschikbaar geweest en in 1980 heeft hij in Wöhrden in het noordwesten van Sleeswijk-Holstein op een dekstation gestaan. Tegen het einde van het dekseizoen 1980 heeft Caletto I een trap van een merrie tegen zijn testikels gekregen waardoor hij, ondanks de beste medische verzorging, maanden lang onvruchtbaar was.

Het Holsteinse stamboek heeft Caletto I daarop verkocht aan de springruiter dr. Michaël Rüping, die van 1981 tot en met 1985 met Caletto I aan internationale springwedstrijden heeft deelgenomen.
In 1983 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Genève en zijn wedstrijden in Berlijn en München gewonnen. Ook is de derde plaats behaald bij het Kampioenschap van Duitsland in Aken. Bij het Europees kampioenschap in Hickstead is met het Duitse team de bronzen medaille in de landenwedstrijd gewonnen. Het team bestond uit Paul Schockemöhle/Deister, Michaël Rüping/Caletto, Achatz von Buchwaldt/Wendy en Gerd Wiltfang/Goldika.
In 1985 heeft de combinatie in ’s-Hertogenbosch en Stuttgart gewonnen.
Eind 1985 was Caletto I met een winsom van (omgerekend) € 51.946 het meest succesvolle springpaard van Duitsland en leek een terugkeer naar de fokkerij ver weg.

Maar toen verongelukte zijn broer Caletto II en kon het bestuur van het Holsteinse stamboek Rüping ervan overtuigen om het sperma van Caletto I vijf jaar na het ontstaan van zijn vruchtbaarheidsprobleem opnieuw te laten onderzoeken.
Het sperma bleek van goede kwaliteit en daarop heeft Rüping, op verzoek van het stamboek, Caletto I vanaf 1986 weer beschikbaar gesteld voor de fokkerij. In oktober 1986 heeft Rüping nog met de hengst deelgenomen aan het concours in Helsinki en daarna is hij niet meer in wedstrijden uitgebracht.

Caletto I heeft in 1986 op een dekstation in Langenhagen in het noordoosten van Sleeswijk-Holstein gestaan. In de jaren 1987, 1988 en van 1990 -1999 heeft hij op het dekstation Schönwalde, dat vlak bij Langenhagen ligt, gestaan. In 1989 is hij op het dekstation van Michaël Rüping in Breitenburg, dat bij Itzehoe ligt, beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Behalve door het Holsteinse stamboek is Caletto I ook door het Hannoveraanse-, Oldenburgse- en Rijnlandse stamboek goedgekeurd voor de fokkerij.
In januari 2001 is de hengst overleden.

In zijn “Hengstenboek van het Holsteinse Warmbloedpaard” noemt dr. Dietrich Rossow Caletto I een grote en belangrijke hengst met een bovenlijn zoals een modern rijpaard behoort te hebben. Hij heeft een aansprekend hoofd, een nogal zware hoofd-halsverbinding en een tamelijk zwaar bespierde hals. Caletto I heeft een hoge schoft, een strak verloop van de lendenen en een hellend kruis waarbij de broekspier verder zou moeten doorlopen. Hij heeft een sterk fundament waarbij op het achterbeen wel bemerkingen kunnen worden gemaakt en de stand is nogal nauw. De hengst heeft een goede draf en een voortreffelijke galop. Zijn springpaardeigenschappen zijn buitengewoon goed.

Het is niet exact duidelijk hoeveel nakomelingen van Caletto I zijn geregistreerd. De Duitse website Rimondo vermeldt 708 nakomelingen, maar de Duitse Hippische Sportbond (FN) geeft aan dat 760 nakomelingen in Duitsland zijn geregistreerd als wedstrijdpaard. Het KWPN heeft 23 nakomelingen van Caletto I geregistreerd en in de database van het NRPS staan 30 nakomelingen. Volgens Horsetelex zijn vijf nakomelingen in Denemarken geregistreerd. Het BWP en het Zangersheide stamboek hebben volgens Hippomundo ieder twee nakomelingen geregistreerd. Het Anglo-Europese stamboek heeft vier zonen van Caletto I vastgelegd. In Frankrijk, Italië, Polen en Zweden zijn geen veulens van Caletto I geregistreerd.

Dochters

Bekend is wel dat 173 dochters van Caletto I als fokmerrie zijn ingeschreven in een Duits stamboek. Van hen hebben er slechts vier het predicaat staatspremiemerrie ontvangen. Daarentegen zijn maar liefst 59 dochters moeder van een goedgekeurde hengst geworden en dat betekent dat circa 30 % van de geregistreerde fokmerries een goedgekeurde zoon heeft gebracht. De hengstenmoeders van Caletto I zijn:

Caprice Westf, 1979, MV. Pluchino xx, is de moeder van de hengsten Clever Oldbg (1984, V. Castello Holst) en Aldatus Z Oldbg (1985, V. Aldato Holst). Clever is goedgekeurd door het SBS en Aldatus Z door het Oldenburgse-, Mecklenburgse, Zangersheide- en het Ierse Sportpaarden stamboek;

Coco Chanel Holst, 1979, vos, MV. Furioso II SF, is de moeder van de hengst Iberio I Badwu (1991, V. Indigo Badwu), die is goedgekeurd door het Beierse-, Baden-Württembergse-, Hannoveraanse- en Oldenburg-International stamboek;

Condina Holst, 1979, bruin, MV. Romanow Holstd’dd, is de moeder van de hengst Adelfos BH (1983, V. Athley Z Hann), die is goedgekeurd door het Braziliaanse-, Holsteinse- en het Selle Français stamboek;

Roberta Holst, 1979, bruin, MV. Ramiro Z Holst, is de moeder van de hengst Lavaro Holst (1986, V. Landgraf I Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Rijnland-Palts-Saar stamboek;

Sanina Holst, 1980, donkerbruin, MV. Follywise xx, is de moeder van de hengst Conan Z Holst (1997, V. Concerto II Holst), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek;

Santona Holst, 1980, vos. MV. Marengo Holst, is de moeder van de hengst Acapulco Gold SWB (1984, V. Ahorn Z Hann), die is goedgekeurd door het Zweedse stamboek;

Tafina Rhein, 1981, bruin, MV. Freeman xx, is de moeder van de hengst Locarno GZ Holst (1992, V. Lord Holst), die is goedgekeurd door het Zwitserse ZVCH stamboek;

Teike Holst, 1981, bruin, MV. Faustus Holst, is de moeder van de hengst Lord Caletto Holst (1991, V. Lord Holst), die is goedgekeurd door het Noorse stamboek;

Tella Holst, 1981, bruin, MV. Flacon Holst, is de moeder van de hengst Candor Holst (1993, V. Capitol I Holst), die is goedgekeurd door het ZfdP;

Termite Holst, 1981, bruin, MV. Wildfeuer Holst, is de moeder van de hengst Lord Caletto GZ Holst (1991, V. Lord Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse- en het ZVCH stamboek;

Texana Holst, 1981, bruin, MV. Raimond Holst, is de moeder van de hengst Carentino VZ Holst (1998, V. Caretino Holst), die is goedgekeurd door het ZfdP;

Tina Holst, 1981, bruin, MV. Fra Diavolo Holst, is de moeder van de hengst Laretto Oldbg (1987, V. Landadel Holst), die is goedgekeurd door het Beierse stamboek;

Togo Holst staatspremiemerrie, 1981, bruin, MV. Wahnfried Holst, is de moeder van de hengst Alido Holst (1992, V. Alcatraz Holst), die is goedgekeurd door het ZfdP;

Zigeunerin KWPN keur preferent prestatie, 1981, vos, MV. Wahnfried Holst, is de moeder van de hengst Goodtimes KWPN (1988, V. Nimmerdor KWPN), die is goedgekeurd door het KWPN en het Selle Français stamboek;

Caletta Holst, 1987, bruin, MV. Landmeister Holst, is de moeder van de hengst Michael Braun Hann (2001, Stakkato Hann), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek;

Cathinka Holst, 1988, donkerbruin, MV. Amboss Holst, is de moeder van de hengst Cosmos Westf (2004, V. Cornet Obolensky BWP), die is goedgekeurd door het Oekraïense rijpaarden stamboek;

Cessy J Holst, 1988, schimmel, MV. Capitol Holst, is de moeder van de hengst Solomon’s Pride AHHA (2001, V. Solomon Holst), die is goedgekeurd door het Amerikaanse Holstein stamboek;

Charissma Hann, 1988, schimmel, MV. Diolen Hann, is de moeder van de hengst Gento’s Ashley Oldbg (1999, V. Gento Oldbg), die is goedgekeurd door het ZfdP;

Corinna Holst, 1988, bruin, MV. Leander Holst, is de moeder van de hengst Courage Holst (1993, V. Calato Holst), die is goedgekeurd door het ZfdP;

D-Cindy Holst, 1989, bruin, MV. Capitol I Holst, is de moeder van de hengst Convento van de Helle Holst (2001, V. Contender Holst), die is goedgekeurd door het BWP en het Luxemburgse stamboek;

Divola Holst, 1989, vos, MV. Marlando Holst, is de moeder van de hengst Carpediem Holst (2002, V. Coriano Holst), die is goedgekeurd door het Wielkopolska stamboek;

Dorett III Holst, 1989, schimmel, MV. Capitol I Holst, is de moeder van de hengst Cascaletto St. Ghyvan Z Zang (2001, V. Cassini I Holst), die is goedgekeurd door het Ierse Sportpaarden stamboek;

Dublin Holst, 1989, bruin, MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengst Exkurs Holst (1993, V. Exorbitant xx), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Calwiene Hann, 1990, schimmel, MV. Wienerwald Hann, is de moeder van de hengst Sir Caletto Hann (1995, V. Sandro Holst), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse-, het Oldenburgse-, het Zweedse- en het KWPN-Noord Amerika stamboek;

Colourful Lady Westf, 1990, MV. Pilot Westf, is de moeder van de hengst Legendario Listo Westf (2009, V. Lord Pezi Oldbg), die is goedgekeurd door het Westfaalse stamboek;

Edda Holst, 1990, bruin, MV. Lord Holst, is de moeder van de hengsten Castillo van Berkenbroeck Holst (2002, V. Coronado Holst) en Cosmeo Holst (2004, V. Contender Holst). Castillo van Berkenbroeck is goedgekeurd door het BWP en Cosmeo door het Holsteinse-, Deense- en Zweedse stamboek;

Ella Holst, 1990, bruin, MV. Rossini Holst, is de moeder van de hengsten Cordani Holst (1996, V. Camiros Holst) en Chaleon Holst (1998, V. Calido I Holst). Cordani is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Saksische stamboek en Chaleon door het Amerikaanse Holstein stamboek;

Elysee V Holst staatspremiemerrie, 1990, bruin, MV. Marlon xx, is de moeder van de hengst Cedric KWPN (2007, V. Cartano Holst), die is goedgekeurd door het KWPN;

Etoscha Holst, 1990, vos, MV. Marlon xx, is de moeder van de hengst Le Filou II Holst (1997, V. Leandro Holst), die is goedgekeurd door het Hessische stamboek en het ZfdP;

Camea Holst, 1991, bruin, MV. Montevideo Holst, is de moeder van de hengst Lagato Oldbg (1997, V. Landor S Oldbg), die door het Oldenburgse stamboek is goedgekeurd;

Cecily Holst, 1991, vos, MV. Maestoso xx, is de moeder van de hengsten Cillarney OS (2007, V. Chintan OS) en zijn broer Chopin W DSP (2011). Cillarney is goedgekeurd door het Oldenburg-International-, het Baden-Württembergse-, het Beierse-, het Rijnlandse-, het Rijnland-Palts-Saar- en het Saksen-Thüringse stamboek en Chopin W door de Zuidduitse stamboeken;

Farabella Holst, 1991, schimmel, MV. Silbersee Holst, is de moeder van de hengst Charming Boy Holst (2002, V. Contendro I Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse-, Oldenburgse-, Oldenburg-International-, Hannoveraanse-, Zweedse- en het Amerikaanse Holstein stamboek;

Fine Kiss Holst, 1991, bruin. MV. Leander Holst, is de moeder van de hengst Indoletto Holst (2008, V. Indoctro Holst), die is goedgekeurd door het Zangersheide- en het Noorse stamboek;

Flair I Holst staatspremiemerrie, 1991, bruin, MV. Corporal Holst, is de moeder van de hengst Catoo Holst (2007, V. Con Air Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Hannoveraanse stamboek;

Carisma Holst, 1992, MV. Calypso III Holst, is de moeder van de hengst Candidatus Oldbg (2000, V. Carthago Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek;

Galaune Holst, 1992, donkerbruin, MV. Capitol I Holst, is de moeder van de hengsten Con Spirito R Holst (1995, V. Contender Holst) en zijn broer Con Caletto Holst (1996). Con Spirito T is goedgekeurd door het Holsteinse-, het Baden-Württembergse-, het Zangersheide- en het ZVCH stamboek en Con Caletto is goedgekeurd door het Holsteinse-, Oldenburgse-, Oldenburg-International-, Hannoveraanse- en het Amerikaanse stamboek;

Gesine II Holst, 1992, bruin, MV. Roberto Holst, is de moeder van de hengsten Leviscal Holst (2001, V. Levisto Z Holst) en zijn broer Leviscal II Holst (2002).
Leviscal is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek en Leviscal II door het Holsteinse stamboek;

Grandezza III Holst, 1992, bruin, MV. Lakai Holst, is de moeder van de hengst Lumumba Holst (2006, V. Larinero Holst), die is goedgekeurd door het Saksische- en het Saksen-Thüringse stamboek;

Panarina Oldbg, 1992, MV. Panther x, is de moeder van de hengst Couletto Oldbg (2000, V. Couleur Rubin Oldbg), die is goedgekeurd door het Oldenburgse-, Zangersheide-, Luxemburgse- en Selle Français stamboek;

W-Cleopatra Bavar, 1992, bruin, MV. Wiener Dom Hann, is de moeder van de hengst Lord Georg Bavar (2002, V. Lord Sinclair I Bavar), die is goedgekeurd door het Beierse- en het Saksische stamboek;

Harlina Holst, 1993, bruin, MV. Calypso III Holst, is de moeder van de hengst Baco OS (2003, V. Baloubet du Rouet SF), die door het Oldenburg-International stamboek is goedgekeurd;

Caletta DWB, 1994, bruin, MV. Lagano Holst, is de moeder van de hengst Libertino S DWB (1998, V. Libertino I Holst), die is goedgekeurd door het Deense stamboek;

Chanel Hann, 1994, bruin, MV. Landadel Holst, is de moeder van de hengsten Findus Hann (1999, V. For Pleasure Hann) en For Good Feeling Hann (2003, V. For Feeling Hann). Findus is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek en het SBS en For Good Feeling is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

Classic Touch DWB, 1994, bruin, MV. Lagano Holst, is de moeder van de hengst Louvre S DWB (1999, V. Solos Landtinus Oldbg), die is goedgekeurd door het Deense stamboek;

I-Caletta Holst, 1994, bruin, MV. Carneval Holst, is de moeder van de hengst Le Noir 35 Holst (2000, V. Leandro Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse-, Rijnlandse-, Rijnland-Palts-Saar-, ZfdP- en Selle Français stamboek;

I-Caree Holst, 1994, zwartbruin, MV. Fridericus Holst, is de moeder van de hengst Berovantto AHHA (2008, V. Bratt Z Zang), die is goedgekeurd door het Amerikaanse Holstein stamboek;

I-Celine Holst, 1994, bruin, MV. Romino Holst, is de moeder van de hengsten Carving Holst (1998, V. Calando I Holst), Forever Holst (2005, V. For Pleasure Hann) en Cayetto Holst (2009, V. Cayado Holst). Carving is goedgekeurd door het Holsteinse-, Baden-Württembergse-, Rijnlandse- en Oldenburg-International stamboek; Forever is goedgekeurd door het Argentijnse stamboek en Cayetto door het Baden-Wurttembergse- en het Rijnland-Palts-Saar stamboek;

Inchy Holst, 1994, bruin, MV. Lacapo Holst, is de moeder van de hengst Cariletto Holst (2006, V. Carinjo HDC Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse-, het Oldenburgse-, het Oldenburg-International- en het Berlijn-Brandenburgse stamboek;

Kaletta I Holst, 1995, donkerbruin, MV. Lorenz Holst, is de moeder van de hengst Chapeau Claque Westf (2012, V. Cayetano L Holst), die door de Zuidduitse stamboeken is goedgekeurd;

Kassandra Holst, 1995, bruin, MV. Leander Holst, is de moeder van de hengst Albführen’s Caladetto Holst (2005, v. Calato Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse-, het Baden-Württembergse stamboek en het ZfdP;

Kristin-Sofia Holst, 1995, bruin, MV. Lincoln Holst, is de moeder van de hengst Kopernik Holst (1999, V. Corrado I Holst), die is goedgekeurd door het Letse stamboek;

Chiquita-M DWB, 1996, MV. Locarno Holst, is de moeder van de hengst Tailormade Cross My Heart DWB (2006, V. Heartbeat KWPN), die is goedgekeurd door het Deense- en het Zweedse stamboek

La Bamba Holst, 1996, bruin, MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengst Chaos Holst (2004, V. Cassini I Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

La Luna Holst, 1996, bruin, MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengst Casanova du Domaine Z Zang (2003, V. Cassini I Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Messina Holst, 1997, bruin, MV. Ladalco Holst, is de moeder van de hengst Auheim’s Cosmo Brown Holst (2005, V. Calato Holst), die is goedgekeurd door de stamboeken van Baden-Württemberg, Beieren, Berlin-Brandenburg, Hessen, Rijnland, Saksen en Saksen-Thüringen;

Miss Monica Holst, 1997, bruin, MV. Lord Holst, is de moeder van de hengsten Clintord I Holst (2003, V. Clinton I Holst) en zijn broer Clintord II Holst (2006).
Clintord I is goedgekeurd door het Holsteinse-, Oldenburgse-, OIdenburg-International-, Hannoveraanse-, Rijnlandse-, Brandenburgse-, Saksische- en het Amerikaanse Holstein stamboek en Clintord II is goedgekeurd door het Holsteinse-, Saksische- en Brandenburgse stamboek;

Mokka Holst, 1997, donkerbruin, MV. Fier de Lui SF, is de moeder van de hengst Self Confidence OS (2014, V. Self Control OS), die is goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken.

Montana VI Holst, 1997, bruin, MV. Marlando Holst, is de moeder van de hengst M Carano Holst (2003, V. Carano Holst), die is goedgekeurd door het Wielkopolska stamboek en

Orchidee Holst, 1999, bruin, MV. Capitol I Holst, is de moeder van de hengst Coco d’Eclipse Holst (2005, V. Cassini I Holst), die is goedgekeurd door het Luxemburgse stamboek.

Zonen

Van de zonen van Caletto I zijn er 38 goedgekeurd voor de fokkerij:
Cartusch Holst (1979), Camaro Holst (1980), Cantus Holst (1981), Capitol Hill Holst (1981), Catango Holst (1981), Celio Holst (1981), Cheer Holst (1981), Constitution Holst (1981), Calero Holst (1987), Calvaro Z Holst (1987), Canino de Lobo Holst (1987), Charmant Holst (1987), Cambridge Holst (1988), Calettos Son Holst (1989), Calon Holst (1989), Concetto DWB (1989), Cornetto Holst (1989), Cabrol Holst (1990), Cassandro I Holst (1990), Cassandro II Holst (1991), Canterbury Holst (1992), Caletto’s Son Holst (1993), Calmero Holst (1993), C-Son of Sexy Eyes Holst (1995), Nevado Holst (1995), Temple Croesus AES (1995), Caletto’s Lord B Holst (1996), Call Him Top Hann (1996), Calogero Holst (1996), Cassis Holst (1996), Cyper Space Holst (1996), Cabochon Holst (1997), Cape Town S. DWB (1997), Cockney Oldbg (1997), Palladio KWPN (1997), Rigoletto HSH (1998), Renkum Calliano AES (1999) en Storm KWPN (1999).

De cursief vermelde hengsten hebben weinig of geen invloed op de fokkerij gehad en worden hieronder kort aangeduid. De andere goedgekeurde zonen worden in afzonderlijke hoofdstukken besproken.

Goedgekeurde zonen die zich niet hebben waargemaakt als fokhengst

De hengst Catango Holst (MV. Moltke I Holst) is in oktober 1983 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. Van Catango zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Celio Holst (MV. Consul Holst) is in december 1989 in Kiel goedgekeurd door het ZfdP, maar nakomelingen zijn van hem niet geregistreerd.
In de jaren 1988 – 1992 is de hengst uitgebracht in 1.30 m wedstrijden in Duitsland. Hij heeft € 13.416 gewonnen.

De hengst Calero Holst (MV. Capitano Holst) is in november 1989 in Medingen goedgekeurd door het ZfdP. Hij heeft in het najaar van 1990 in Medingen deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, waar hij ondermaats heeft gepresteerd. Hij behaalde 65,08 punten (81e plaats) voor de dressuur, 101,24 punten voor het springen (41e plaats) en 67,33 punten (79e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek is door 83 hengsten deelgenomen.
Calero is na 1991 niet meer beschikbaar gesteld voor de fokkerij. Van hem zijn 5 wedstrijdpaarden geregistreerd en die hebben samen € 14.138 gewonnen.
Van 1991 tot en met 1997 is Calero tot op M-niveau uitgebracht in de springsport. Hij heeft een winsom van € 4.363.

De hengst Calettos Son Holst (MV. Farnese Holst) is goedgekeurd door het Zwitserse stamboek ZVCH. Over zijn fokkerijprestaties is geen informatie beschikbaar.

De hengst Cassandro I Holst (MV. Landgraf I Holst) is in oktober 1992 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. Hij heeft niet deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek. Horsetelex meldt twee nakomelingen die zijn geregistreerd door het ZfdP.

De hengst Caletto’s Lord B Holst (MV. Lord Holst) is goedgekeurd door het Ierse Sportpaarden stamboek, dat volgens Horsetelex in 2000 vijf nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

De hengst Call Him Top Hann (MV. Westgote Hann) heeft in de zomer van 2000 in Zweibrücken deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij heeft daarbij 83,15 punten (15e plaats) voor de dressuur behaald, 90,43 punten (12e plaats) voor het springen en 83,86 punten (13e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek is deelgenomen door 18 hengsten.
In maart 2003 is Call Him Top goedgekeurd door het ZfdP. De Duitse Hippische Sportbond heeft tot eind 2018 twaalf nakomelingen van hem als wedstrijdpaard geregistreerd.
Call Him Top heeft een springindex van 101 met een betrouwbaarheid van 73 %.
Hij is van 2000 – 2013 tot op 1.30 m niveau in de springsport uitgebracht en heeft een winsom van € 5.789.

De hengst Calogero Holst (MV. Lord Holst) is in januari 2009 goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. Hij heeft daarna niet aan een aanlegtest of verrichtingsonderzoek deelgenomen en is tot 2010 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Cassis Holst (MV. Landgraf I Holst) is in 2007 en 2008 uitgebracht in Grand Prix dressuurwedstrijden en heeft een winsom van € 3.640.
In oktober 2010 is hij goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek en is tot 2013 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Cockney Oldbg (MV. Charmant x) is in oktober 1999 goedgekeurd door het Westfaalse stamboek. Hij heeft in april 2000 in Münster-Handorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 8,07 punten heeft behaald. Hij is in 2000 en 2001 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem is één dochter als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en zes nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard.
Van 2002 tot en met 2018 is hij tot op 1.30 m niveau uitgebracht in de springsport. Hij heeft een winsom van € 8.266.

De hengst Palladio KWPN (MV. Samber KWPN) is in 2001 in de Verenigde Staten goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek en erkend door het Oldenburgse stamboek. Ook het BWP heeft Palladio goedgekeurd. In het najaar van 2004 heeft hij in de Verenigde Staten deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij behaalde 108,10 punten voor de dressuur, 116,26 punten voor het springen en 111,97 punten voor zijn totale prestatie.
Twee dochters zijn als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek. Het BWP heeft twee nakomelingen geregistreerd. Horsetelex noemt dertien nakomelingen die in de jaren 2004 – 2017 zijn geboren.

De hengst Rigoletto HSH (MV. Randi HSH) is omstreeks 2003 goedgekeurd door het Hongaarse stamboek en in 2009 door het Luxemburgse stamboek, maar over zijn fokkerijprestaties is niet veel bekend.

De hengst Storm KWPN (MV. Concorde KWPN) is door het KWPN in 2002 aangewezen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek. Dat heeft echter niet geleid tot een goedkeuring voor de fokkerij. Storm is daarna goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd. In 2005 heeft het Italiaanse stamboek Storm goedgekeurd en in de jaren 2006 – 2009 vijf nakomelingen van hem geregistreerd. In 2014 hebben zowel het KWPN als het Zangersheide stamboek een nakomeling van Storm geregistreerd.
In de jaren 2008 – 2013 is Storm door verschillende ruiters in internationale springconcoursen uitgebracht. Met Giovanni Consorti (ITA) won de hengst in 2008 een wedstrijd in Arezzo en door Edouard Couperie (FRA) zijn in 2009 zesde plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Béthune en Bois le Roi.

Nakomelingen in de sport

De Duitse Hippische Sportbond heeft 760 nakomelingen van Caletto I geregistreerd als wedstrijdpaard, waarvan er 131 (14,8 %) zijn uitgebracht in 1.30 m.
springconcoursen of hoger en 17 in S-dressuur of hoger.
De nakomelingen hebben tot eind 2018 samen € 2.750.976 gewonnen. Hierbij moet worden opgemerkt dat dit bedrag exclusief de bedragen is die niet-Duitse ruiters in wedstrijden buiten Duitsland met nakomelingen van Caletto I hebben gewonnen.
Caletto I heeft in Duitsland een dressuurindex van 99 met een betrouwbaarheid van 94 % en een springindex van 124 met een betrouwbaarheid van 98 %.

De Fédération Equestre Internationale (FEI) heeft 64 nakomelingen van Caletto I als internationaal sportpaard geregistreerd en volgens Horsetelex zijn 25 nakomelingen uitgebracht in 1.,60 m wedstrijden.

Succesvolle nakomelingen van Caletto I zijn:

Carlos Holst, ruin, 1981, bruin, MV. Wahnfried Holst, fokker Erhard Krampitz, is door Tim Weyand (GER) van 1989 tot en met 1999 uitgebracht in dressuurwedstrijden. In 1994 is voor het eerst in een Grand Prix wedstrijd uitgekomen en in 1997 is in Rennes voor het eerst in een internationale wedstrijd gestart. De combinatie heeft 18 nationale wedstrijden in klasse S of hoger gewonnen.
Carlos heeft een winsom van € 62.249.

Visa Calvaro Z Holst (stamboeknaam Calvaro), hengst, 1987, bruin, MV. Capitol I Holst, fokker Manfred Noetzel, is vanaf 1991 door Michael Ruping (GER) in de springsport uitgebracht waarbij de eerste vier jaren vrijwel uitsluitend aan gestandaardiseerde springwedstrijden is deelgenomen. In mei 1994 is voor het eerst in de klasse S gestart en in 1995 is voor het eerst buiten Duitsland gestart. In 1996 is met het Duitse team de landenwedstrijd tijdens het CHIO Falsterbo gewonnen. Van januari 1997 tot mei 1999 is Visa Calvaro uitgebracht door Jos Lansink (NED).
Bij het Europees kampioenschap 1967 in Mannheim is de combinatie individueel achtste geworden en met het Nederlandse team is de zilveren medaille gewonnen in de landenwedstrijd. Verder zijn in 1997 tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Wiesbaden, in de German Classics in Bremen en in de Grand Prix van Monterrey en zijn vierde plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Arnhem, Geesteren en Spangenberg.
In 1998 zijn tweede plaatsen behaald in de World Cup wedstrijd in ’s-Hertogenbosch, in de Bankverein Trophy in Zürich en in de Grand Prix’s van Hickstead en Valkenswaard.
Vanaf juni 1999 is Calvaro Z uitgebracht door Michael Whitaker (GBR), waarbij in 1999 de tweede plaats is behaald in de Grand Prix van Hickstead. In 2000 en 2001 is John Whitaker (GBR) met de hengst gestart en is met het Britse team de landenwedstrijd tijdens het CHIO Aken gewonnen. Individueel heeft de combinatie de Grand Prix van Hickstead gewonnen. Bij het Olympische Spelen in Sydney is de combinatie individueel 42e geworden en is in de landenwedstrijd met het Brits team de achtste plaats bereikt. Calvaro Z is tot en met september 2001 actief geweest in de springsport. Zijn winsom is onbekend, maar zal ruim boven de € 200.000 liggen.

Costa Holst, merrie, 1987, vos, MV. Montevideo Holst, fokker Peter Witt, is vanaf 1992 door Thiess Luther (GER) aangereden tot S-niveau. Vanaf 1995 is deelgenomen aan internationale springwedstrijden en is een wedstrijd in Bad Segeberg gewonnen. In juli 1996 is met het Duitse team de landenwedstrijd in Falsterbö gewonnen. Medio september 1996 is Costa overgenomen door Marcus Ehning (GER). Eind 1996 heeft de combinatie een wedstrijd in Kiel gewonnen en is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Mechelen. In 1997 is de Grand Prix van Hannover gewonnen. In 1998 zijn wedstrijden in Mannhein, Borken, Gera en Donaueschingen gewonnen. In 1999 is Luther nog een keer met Costa gestart en in 2000 heeft Katja Häp (GER) de merrie enkele keren uitgebracht. Costa heeft een winsom van € 61.189;

Capuccino Holst, ruin, 1989, bruin, MV. Fridericus Holst, fokker Eggert Soltau. Capuccino is een broer van de merrie Countess G (zie hieronder) en is vanaf 1995 door Bernd Herbert (GER) in de springsport uitgebracht op S-niveau. In 2000 is de combinatie enkele keren internationaal uitgekomen en is de Grand Prix van Bern gewonnen. De combinatie is tot medio 2006 gestart in nationale Duitse wedstrijden, waarbij 25 overwinningen zijn geboekt. Capuccino heeft een winsom van € 124.598;

Concetto DWB, hengst, 1989. bruin, MV. Racot DWB, fokker mts Kit Bonde & Bjarne Nielsen, is in 1997 door Paul Darragh (IER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. Vanaf 2000 is Meredith Michaels – Beerbaum (GER) met de hengst gestart en heeft in 2000 een wedstrijd bij Hofgut Albführen gewonnen. Begin januari 2001 is in Wellington FL in zes Grand Prix wedstrijden en een World Cup kwalificatie gestart met een 7e, 3e, 5e, 9e, 5e, 8e en een 7e plaats en € 38.150 als resultaat. In juni 2001 zijn een derde en een vijfde plaats behaald in de Grand Prix’s van Modena en Aken. In de Duitse ruitercompetitie is de derde plaats behaald.
Concetto heeft een winsom van € 183.850;

Cabrol Holst, hengst, 1990, donkerbruin, MV. Landgraf I Holst, fokker Horst Riebeling, is vanaf 1996 door Jacek Bobik (POL) is S-wedstrijden uitgebracht. Vanaf juli 1999 is Horst Wulschner met Cabrol uitgekomen. In 2000 zijn derde plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Hamburg en Berlijn. In 1991 is de vierde plaats behaald in de Grand Prix van Berlijn-Olympia. In 2002 is met het Duitse team de tweede plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CSIO Linz en individueel een vierde plaats in de Grand Prix van Hamburg. Vanaf juli 2003 is Matthias Granzow (GER) met de hengst uitgekomen. De combinatie heeft in 2003 de Grand Prix van Tallinn gewonnen. De combinatie is tot 2008 internationaal actief geweest. Cabrol heeft een winsom van € 150.559;

VDL Groep Roofs Holst (stamboeknaam Elise), merrie, 1990, bruin, MV. Fra Diavolo Holst, fokker Peter Nagel-Tornau, is in 1999 door Rolf-Göran Bengtsson (SWE) in internationale springwedstrijden uitgebracht. De combinatie won de Grand Prix van München-Riem, is derde geworden in de Grand Prix van Aken en tweede in de Grand Prix van Stuttgart.
In 2000 is Jan Tops (NED) de merrie gaan rijden. De combinatie is bij de Olympische Spelen in Sydney individueel op de 47e plaats geëindigd en met het Nederlandse team is de vijfde plaats in de landenwedstrijd behaald.
In 2001 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Parijs-Bercy en een vierde plaats in de Grand Prix van Donaueschingen. Bij de finale van de World Cup in Göteborg is de 17e plaats bereikt. Bij het Europees kampioenschap in Arnhem is met het Nederlandse team de vierde plaats in de landenwedstrijd behaald. Ook zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Helsinki, Berlijn en Leipzig en een derde plaats bij de World Cup wedstrijd in Oslo.
In 2002 heeft de combinatie deelgenomen aan de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera. Individueel is de combinatie 27e geworden en in de landenwedstrijd is met het Nederlandse team de vijfde plaats behaald. Daarnaast is met het Nederlandse team de tweede plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CHIO Rotterdam en is individueel bij de Grand Prix van Oslo de vierde plaats behaald.
In 2003 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Dortmund en is bij de Europese kampioenschappen in Donaueschingen weinig succes geboekt (47e individueel en 8e met het landenteam).
VDL Groep Roofs heeft in Duitse wedstrijden € 125.000 gewonnen. Zijn totale winsom is vermoedelijk meer dan € 200.000;

Carmen Hann, merrie, 1991, vos, MV. Grundstein I Hann, fokker Robert Diestel, is in de jaren 1996 – 1998 door Thomas Brandt (GER) aangereden tot op M-niveau springen. In 2000 is Johannes Ehning (GER) met Carmen in 1,30 m wedstrijden uitgekomen en vanaf 2001 is ook internationaal gestart. In 2002 heeft de combinatie een wedstrijd in Göteborg gewonnen en is de Grand Prix van Kiel gewonnen. In 2004 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Hamburg. De combinatie is tot en met 2006 actief geweest in de springsport. Carmen heeft een winsom van € 68.356;

Cohiba Holst, merrie, 1992, bruin, MV. Latino Holst, fokker Franz Dyck, is van 1997 tot en met 2008 door Thomas Konle (GER) uitgebracht in de springsport. De combinatie is in 2000 voor het eerst buiten Duitsland gestart. In 2003 is met het Duitse team de tweede plaats behaald bij de landenwedstrijd tijdens het CSIO in Podebrady en is individueel een wedstrijd in Wiener Neustadt gewonnen.
Cohiba heeft een winsom van € 67.446 en

Countess G Holst, merrie, 1993, bruin, MV. Fridericus Holst, fokker Eggert Soltau. Countess G is een zuster van Capuccino Holst (zie hierboven). Countess G is van augustus 1999 tot eind 2000 door Ronald Sandbrink (GER) aangereden naar S-niveau. Vanaf januari 2001 tot mei 2009 is de merrie door Mylene Diederichsmeier (GER) in internationale wedstrijden uitgebracht. De combinatie heeft in 2001 een wedstrijd in Münster en met het Duitse team de landenwedstrijd tijdens het CSI Poznan gewonnen. In 2002 is met het Duitse team de landenwedstrijd tijdens het CHIO Aken gewonnen en is bij de landenwedstrijd tijdens het CHIO Calgary de tweede plaats behaald. Individueel is in Mannheim het kampioenschap van Duitsland gewonnen. In 2003 is een wedstrijd in Münster gewonnen en is de eerste plaats behaald in de Duitse ruitercompetitie (Riders Tour). Ook is de vierde plaats behaald in de Grand Prix van Stuttgart. In 2004 zijn teamwedstrijden in Bremen en Hannover gewonnen en is opnieuw de Duitse ruitercompetitie gewonnen. In 2005 is de vierde plaats behaald in de Grand Prix van Arezzo; de vijfde plaats in de Grand Prix van Donaueschingen en de derde plaats in de Grand Prix van München. In de Duitse ruitercompetitie is de tweede plaats (€ 111.000) behaald. In 2006 is de Grand Prix van Gera gewonnen.
Countess is tot de zomer van 2009 in de sport actief geweest en heeft een winsom van € 446.462.

Zonen die hebben bijgedragen aan de fokkerij

1. Cartusch 276341410012079 Westf

Cartusch Westf (V. Caletto I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij si geboren op 18 april 1979 en is gefokt door stoeterij Westhoff in Ennigerloh, dat circa 15 km ten zuiden van Warendorf in Noordrijn-Westfalen ligt.
De moeder van Cartusch is de bruine merrie Rigscha Westf (1973, V. Romanow Holst) en tweede moeder is de bruine Gilberte xx (1961, V. Stani xx).
Gerekend over acht generaties heeft Cartusch een afstamming met 53,1 % Engels- en Arabisch volbloed en 37,5 % Holsteins bloed.

Cartusch heeft in 1983 in Medingen deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij behaalde daarbij 122 punten en heeft het onderzoek als derde van de 29 deelnemende hengsten beëindigd.
In 1985 is Cartusch op een keuring in Raisdorf goedgekeurd door het Westfaalse stamboek en is tot en met 1999 in Duitsland voor de fokkerij beschikbaar geweest.
In de jaren 2000 – 2002 is hij ingezet in België.

Zijn zoon Caracol Westf (1992, MV. Foxtrott Westf) is in 1996 door het ZfdP goedgekeurd voor de fokkerij. Hij heeft in de zomer van 1995 in Münster-Handorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij scoorde hij 101,89 punten (28e plaats) voor de dressuur, 98.49 punten (31e plaats) voor het springen en 100,87 punten (31e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek is deelgenomen door 59 hengsten.
In januari 2002 heeft het Westfaalse stamboek Caracol goedgekeurd. De hengst is tot 2005 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn twee nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard, waaronder het Grand Prix dressuurpaard Corado.

Corado Westf, ruin, 1997, bruin, MV. Lombard Holst, fokker Stoeterij Westfhoff, is van 2003 tot in 2014 door Matthias Kempkes (GER) uitgebracht in de dressuursport. Vanaf 2005 is in internationale wedstrijden gestart en in 2006 is voor het eerst in een Grand Prix wedstrijd uitgekomen. In 2010 heeft de combinatie de Grand Prix’s in Wels en in Königsbrunn gewonnen. Corado heeft een winsom van € 45.099.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 153 nakomelingen van Cartusch als wedstrijdpaard geregistreerd. Zij hebben samen € 92.876 gewonnen.
Cartusch heeft een dressuurindex van 103 met een betrouwbaarheid van 84 % en een springindex van 80 met een betrouwbaarheid van 80%.

2. Camaro DE321210097080 Holst

Camaro Holst (V. Caletto I Holst) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 164 cm. Hij is in 1980 geboren en gefokt door Lothar Völz uit Wöhrden, dat ten westen van Heide in het westen van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Camaro is de merrie Halma Holst (1971, V. Sable Skinflint xx) en tweede moeder is de bruine Bama Holst (1965, V. Aldato Holst).
Bama is ook de tweede moeder van de hengsten Ratibor Holst (1976, V. Raimond Holst) en Landjunge Holst (1984, V. Landgraf I Holst). Ratibor is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en Landjunge door het Holsteinse-, Oldenburgse- en Beierse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Camaro een afstamming met 53,1 % Engels volbloed en 35,9 % Holsteins bloed.

Camaro is in oktober 1982 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. In 1983 heeft hij in Medingen deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, waar hij is gewaardeerd met 118 punten.
Camaro is tot 1985 actief geweest in de fokkerij. Van hem zijn vier dochters als fokmerrie ingeschreven in een stamboek en zijn tien nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 68.393 gewonnen.

De meest succesvolle nakomeling is Casanova Holst, ruin, 1984. schimmel, MV. Maestoso xx, fokker Peter Mau, die vanaf oktober 1990 door Hauke Luther (GER) in de springsport is uitgebracht, waarbij in 1993 ook in internationale wedstrijden is gestart. In 1994 zijn Gerd Wiltfang (GER) en Ludger Beerbaum (GER) met de ruin in nationale wedstrijden uitgekomen. In 1995 is Casanova uitgebracht door Tia Lindström (FIN) en vanaf december 1995 is Simone Smitz (GER) de ruin gaan rijden. Van augustus 1997 tot juni 2001 is Pawel Jurkowski (POL) met Casanova in nationale wedstrijden uitgekomen. Casanova is in 142 wedstrijden geplaatst en heeft 5 overwinningen geboekt. Hij heeft een winsom van € 52.952.

3. Cantus 276321210128881 Holst

Cantus Holst (V. Caletto I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is in 1981 geboren en is gefokt door Rasmus – Carsten Boyschau uit Achtrup, dat bij Leck in het noorden van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Cantus is de schimmel merrie Monoline Holst (1975, V. Roman Holst). Zij is ook de moeder van de hengsten Calvin Holst (1985, V. Caletto II Holst) en Lansing Holst (1986, V. Landgraf I Holst). Calvin is goedgekeurd door het Holsteinse-, Rijnlandse-, Beierse-, Zangersheide- en Selle Français stamboek en Lansing is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek.
Tweede moeder van Cantus is de schimmel USA Holst (1960, V. Marabu II Holst) .
Gerekend over acht generaties heeft Cantus een afstamming met 43,8 % Holsteins bloed, 35,2 % Engels- en Arabisch volbloed en 11,7 % Hannoveraans bloed.

Cantus is in oktober 1983 goedgekeurd door het Holsteinse- en het Rijnlandse stamboek. Later hebben ook het Beierse- en het Hannoveraanse stamboek Cantus geaccepteerd voor de fokkerij. Hij heeft in het najaar van 1984 in Medingen deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen en heeft daar 95,39 punten behaald. Van de 25 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen, heeft Cantus de 16e plaats bereikt.
Cantus is tot zijn vroege dood in 1994 ingezet in de fokkerij.

Van Cantus zijn 230 dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek. Vijf dochters hebben het predicaat staatspremiemerrie ontvangen en 43 dochters zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden. Van zijn zonen zijn er 46 goedgekeurd voor de fokkerij.

Het KWPN heeft 42 nakomelingen van Cantus geregistreerd. In Zweden zijn 36 veulens van hem geregistreerd en het BWP heeft 21 nakomelingen vastgelegd. Het Zangersheide stamboek heeft 18 nakomelingen geregistreerd en het Anglo-Europese stamboek vijf.

De Duitse Hippische Sportbond (FN) heeft 459 nakomelingen van Cantus geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen een winsom van € 1.831.663. Hierbij moet worden opgemerkt dat de FN alleen prestaties in wedstrijden die in Duitsland zijn gehouden en prestaties van Duitse ruiters in wedstrijden buiten Duitsland meeneemt in de berekening van de winsom. Prestaties van niet-Duitse ruiters op wedstrijden buiten Duitsland worden buiten beschouwing gelaten. Gezien de vele successen van de ruin Calvaro is de totale winsom van de nakomelingen van Cantus aanzienlijk hoger dan de genoemde € 1,8 miljoen.

Voor nadere informatie over de nakomelingen van Cantus wordt verwezen naar het bestand Cantus Holst.

4. Capitol Hill DE321210087581 Holst

Capitol Hill Holst (V. Caletto I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 178 cm. Hij is in 1981 geboren en is gefokt door Lothar Völz uit Wöhrden, dat ten westen van Heide in het westen van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Capitol Hill is de schimmel merrie Kultur Holst (1973, V. Capitano Holst) en tweede moeder is de schimmel staatspremiemerrie Elonin Holst (1968, V. Grand Vikar Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Capitol Hill een afstamming met 50 % Holsteins bloed en 40,6 % Engels- en Arabisch volbloed.

Capitol Hill is van 1984 tot en met 2007 in de Verenigde Staten gebruikt voor de fokkerij. Hippomundo.com vermeldt 23 nakomelingen van de hengst.

5. Cheer DE321210086581 Holst

Cheer Holst (V. Caletto I Holst) is een vos hengst met een stokmaat van 173 cm. Hij is op 25 april 1981 geboren en is gefokt door Peter Thomsen uit Epenwöhrden, dat een paar kilometers ten noorden van Meldorf in het westen van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Cheer is de bruine staatspremiemerrie Hetäre Holst (1971, V. Sable Skinflint xx). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Farmer Croatië (1986, V. Fridericus Holst), die is goedgekeurd door het Kroatische stamboek.
Tweede moeder van Cheer is de schimmel Tassau Holst (1959, V. Galapeter I Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Cheer een afstamming met 47,7 % Engels- en Arabisch volbloed en 43,0 % Holsteins bloed.

Cheer is goedgekeurd in de Verenigde Staten en is van 1984 tot en met 2005 actief geweest in de Amerikaanse fokkerij. De hengst is beschikbaar gesteld door The Oaks Farm in San Juan Capistrano, dat circa 80 km ten zuidoosten van Los Angeles in de staat Californië ligt.
Hippomundo.com noemt 38 nakomelingen van de hengst, waaronder de hengst Conquistador Holst (1985, MV. Landgraf I Holst), die is goedgekeurd door het Internationale Sportpaarden stamboek in Noord Amerika. Van hem zijn zes nakomelingen bekend.

6. Constitution DE321210039681 Holst

Constitution Holst (V. Caletto I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is in 1981 geboren en is gefokt door Christoph Stass uit Ramstedt, dat ruim tien km ten zuidoosten van Husum in het noordwesten van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Constitution is de bruine merrie Bombe Holst (1967, V. Anklang Holst) en tweede moeder is de bruine Zombe Holst (1963, V. General Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Constitution een afstamming met 56,3 % Holsteins bloed en 34,4 % Engels- en Arabisch volbloed.

Constitution is van 1984 tot en met 1992 in de Verenigde Staten actief geweest in de fokkerij. Hippomundo.com vermeldt 40 nakomelingen van hem.

7. Calvaro Z DE321210003587 Holst

Calvaro Z Holst (V. Caletto I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 176 cm. Hij is op 2 april 1987 geboren en is gefokt door Manfred Noetzel uit Bliesdorf, dat circa 35 km ten noorden van Lübeck aan de Oostzeekust in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Calvaro Z is de bruine merrie Rixa Holst (1979, V. Capitol I Holst) en tweede moeder is de vos Felicitas Holst (1969, V. Fantus Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Calvaro Z een afstamming met 39,8 % Holsteins bloed, 35,2 % Engels- en Arabisch volbloed en 10,2 % Hannoveraans bloed.

Calvaro Z is in november 1989 in Kiel goedgekeurd door het ZfdP. In het najaar van 1990 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 86,80 punten (49e plaats) voor de dressuur behaald, 127,96 punten (7e plaats) voor het springen en 97,07 punten (36e plaats) voor zijn totale prestatie.
Na 1990 hebben ook het Hannoveraanse-, Oldenburg-International-, Rijnlandse-, Zangersheide-, Selle Français-, het Anglo-Europese stamboek en het KWPN Calvaro goedgekeurd of erkend.

Calvaro Z is vanaf 1991 door Michael Rüping (GER) in de springsport uitgebracht waarbij de eerste vier jaren vrijwel uitsluitend aan gestandaardiseerde springwedstrijden is deelgenomen. In mei 1994 is voor het eerst in de klasse S gestart en in 1995 is voor het eerst buiten Duitsland gestart. In 1996 is met het Duitse team de landenwedstrijd tijdens het CHIO Falsterbo gewonnen. In het najaar van 1996 is Calvaro verkocht aan de Zangersheide stoeterij en is Jos Lansink (NED) vanaf oktober 1996 tot mei 1999 met (Nissan/Visa) Calvaro Z uitgekomen. In het voorjaar van 1997 heeft de combinatie het kampioenschap van Nederland gewonnen. Bij het Europees kampioenschap 1997 in Mannheim is de combinatie individueel achtste geworden en met het Nederlandse team is de zilveren medaille gewonnen in de landenwedstrijd. Verder zijn in 1997 tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Wiesbaden, in de German Classics in Bremen en in de Grand Prix van Monterrey en zijn vierde plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Arnhem, Geesteren en Spangenberg.
In 1998 zijn tweede plaatsen behaald in de World Cup wedstrijd in ’s-Hertogenbosch, in de Bankverein Trophy in Zürich en in de Grand Prix’s van Hickstead en Valkenswaard.
Vanaf juni 1999 is Calvaro Z uitgebracht door Michael Whitaker (GBR), waarbij in 1999 de tweede plaats is behaald in de Grand Prix van Hickstead. In 2000 en 2001 is John Whitaker (GBR) met de hengst gestart en is met het Britse team de landenwedstrijd tijdens het CHIO Aken gewonnen. Individueel heeft de combinatie de Grand Prix van Hickstead gewonnen. Bij het Olympische Spelen in Sydney is de combinatie individueel 42e geworden en is in de landenwedstrijd met het Brits team de achtste plaats bereikt. Calvaro Z is tot en met september 2001 actief geweest in de springsport. Zijn winsom is onbekend, maar zal ruim boven de € 200.000 liggen.
Na zijn sportcarrière is Calvaro Z eigendom geworden van Groupe France Elevage in Falaise.
Calvaro Z is in november 2009 aan een hartaanval overleden

In Duitsland zijn 65 dochters van Calvaro Z als fokmerrie ingeschreven in een stamboek.
In Nederland heeft het KWPN 201 nakomelingen van Calvaro Z geregistreerd en het NRPS vier.
Volgens Hippomundo heeft het BWP 148 nakomelingen vastgelegd en het Zangersheide stamboek 471. Het SBS heeft 76 nakomelingen geregistreerd en in Frankrijk zijn1275 nakomelingen van Calvaro Z als Selle Français, Anglo-arabier of Cheval de Selle geregistreerd, waaronder 333 gokmerries.
Het Italiaanse Si-Unire heeft 21 nakomelingen geregistreerd en het Anglo-Europese stamboek heeft derrtig veulens genoteerd. In totaal bedraagt het aantal geregistreerde nakomelingen circa 2300.

Opvallend is dat van Calvaro Z slechts één zoon is goedgekeurd voor de fokkerij. Dat betreft de hengst Cumberland OS (2008, MV. Landadel Holst), die in november 2010 is goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek. Hij is alleen in 2011 beschikbaar geweest voor de fokkerij, maar er zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden van hem geregistreerd.

Negentien dochters van Calvaro Z zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden:

Canterel Z Zang, 1998, vos, MV. Ramiro Z Holst, is de moeder van de hengst Figaro de Kalvarie SBS (2011, V. Aganix du Seigneur SBS), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek;

Capitola Z Zang, 1998, bruin, MV. Capitol I Holst, is de moeder van de hengsten Cliff Zang (2008, V. Casall ASK Holst) en I am Codex Zang (2013, V. Codex One Hann). Cliff is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek en I am Codex door het KWPN;

Cappucine Z Zang, 1998, bruin, MV. Almé SF, is de moeder van de hengsten Royal Force Z Zang (2005, V. Rex Z Hann) en Cooper I Z Zang (2010, V. Chellano Z Holst). Royal Force Z is goedgekeurd door het Argentijnse stamboek en Cooper I Z door het Zangersheide stamboek;

Cassandra Z Zang, 1998, schimmel, MV. Illustro Hann, is de moeder van de hengst Wilson KWPN (2003, V. Heartbreaker KWPN), die is goedgekeurd door het Anglo- Europese stamboek;

Katchina Mail SF, 1998, bruin, MV. Laudanum xx, is de moeder van de hengsten Catchar Mail SF (2012, V. Diamant de Semilly SF) en Delstar Mail SF (2013, V. Utrillo van de Heffinck BWP). Catchar Mail is goedgekeurd door het Selle Francais- en het Anglo-Europese stamboek en Delstar Mail door het Selle Français stamboek;

Calanda Z Zang elite sport, 1999, vos, MV. Le Mexico SF, is de moeder van de hengst Zambesi TN KWPN (2004, V. Heartbreaker KWPN), die is goedgekeurd door het KWPN, het Hannoveraanse-, Oldenburg-International-, Zangersheide- en het Cheval Suisse stamboek;

Carliene van de Kiekenhoef Z Zang, 1999, donkerbruin, MV. Carprilli Holst, is de moeder van de hengst Clintop BWP (2003, V. Clinton Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburgse-, het Oldenburg-International- en het Beierse stamboek;

Eurocommerce Top Secret Zang, 1999, vos, MV. Concorde KWPN, is de moeder van de hengst JK Horsetrucks Wish KWPN (2003, V. Burggraaf Holst), die is goedgekeurd door het Westfaalse-. het Oldenburg-International- en het Zangersheide stamboek;

Lady Calvaro SF, 1999, vos, MV. Pluriel SF, is de moeder van de hengst Sisley de la Tour Vidal SBS (2002, V. Ogano Sitte SBS), die is goedgekeurd door het SBS en het Selle Français stamboek;

Calvacolle Z Zang, 2001, vos, MV. Coriall Holst, is de moeder van de hengst Levito Z Zang (2015, V. Levisto Z Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Quilara Oldbg, 2001, bruin, MV. Quick Star SF, is de moeder van de hengst Sanvaro OS (2005, V. Sandro Boy Oldbg), die is goedgekeurd door het Oldenburgse-, het Oldenburg-International-, het Westfaalse- en het Rijnlandse stamboek;

Exclusive de Carmel BWP, 2004, donkerbruin, MV. Calando I Holst, is de moeder van de hengst Gazpacho van de Berghoeve Z Zang (2015, V. Gitano van Berkenbroeck BWP), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek;

Qu’une Folie SF, 2004, bruin, MV. If de Merze SF, is de moeder van de hengsten Uranus de la Folie SF (2008, V. Quaprice Bois Margot Holst) en Denfer de la Folie SF (2013, V. Numero Uno KWPN). Beide hengsten zijn goedgekeurd door het Selle Français stamboek;

Quelea de l’Autrot SF, 2004, bruin, MV. If de Merze SF, is de moeder van de hengst Delta de l’Autrot SF (2013, V. Tinka’s Boy KWPN), die is goedgekeurd door het Selle Français stamboek;

Quinta de Pivoine SF, 2004, bruin, MV. Double Espoir SF, is de moeder van de hengst Faust de Talma SF (2015, V. Opium de Talma SF), die is goedgekeurd door het Selle Français stamboek;

Gomina van de Donkhoeve BWP, 2006, bruin, MV. Chin Chin Holst, is de moeder van de hengst Maestro van de Donkhoeve BWP (2012, V. Darco BWP), die is goedgekeurd door het ZfdP;

Tequila du Milon SF, 2007, bruin, MV. Brazilia Paluelle SF, is de moeder van de hengst Boomerang du Milon SF (2011, V. Vagabond de la Pomme SBS), die is goedgekeurd door het Selle Français stamboek.

Tosca Une Prince SF, 2007, vos, MV. Bleu Blanc Rouge II SF, is de moeder van de hengst Eddy Un Prince SF (2014, V. Arko III Oldbg), die is goedgekeurd door het Selle Français stamboek;

Diaxa du Seigneur SBS, 2009, bruin, MV. Chellano Z Holst, is de moeder van de hengsten Hellix du Seigneur SBS (2013, V. Cirby du Seigneur SBS) en Junior du Seigneur SBS (2015, V. Eternity du Seigneur SBS). Beide hengsten zijn goedgekeurd door het SBS en

Celesta Z Zang, 2010, bruin, MV. Berlin Holst, is de moeder van de hengst Mister Collin Zang (2017, V. Ibolensky Zang), die is goedgekeurd door het KWPN.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 198 nakomelingen van Calvaro Z geregistreerd als wedstrijdpaard. Tot eind 2018 hebben die samen € 777.981 gewonnen, waarbij prijzen die door niet-Duitse ruiters zijn behaald in wedstrijden buiten Duitsland niet in de statistieken worden meegenomen.

Het Franse Institut Français du Cheval en de l’Équitation (IFCE) heeft 1421 nakomelingen van Calvaro Z geregistreerd en daarvan hebben er 1104 deelgenomen aan springwedstrijden. Van de springpaarden hebben er 106 een springindex van 140 of hoger.
Daarnaast hebben 77 nakomelingen deelgenomen aan samengestelde wedstrijden en 55 aan dressuurwedstrijden.

Horsetelex houdt sinds november 2014 de resultaten van internationale wedstrijden bij en heeft 572 nakomelingen van Calvaro Z geregistreerd, die tot medio mei 2019 samen € 3.690.498 hebben gewonnen. Omdat een deel van de nakomelingen van Calvaro Z ook voor november 2014 al actief was in wedstrijden, zal de totale winsom van de nakomelingen van Calvaro Z aanzienlijk hoger liggen dan € 4 miljoen.

Succesvolle nakomelingen van Calvaro Z met een winsom van meer dan € 50.000 zijn:

Katchina Mail SF, merrie, 1998, bruin, MV. Laudanum xx, fokker B.P. Le Courtois, is in 2008 door Patrice Delaveau (FRA) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2008 is de Grand Prix van Geesteren gewonnen en is een derde plaats behaald in een wedstrijd in Deauville. In 2009 zijn de Grand Prix’s van Le Mans en Gijon, de Mercedes German Masters in Stuttgart en een wedstrijd in Lyon gewonnen. Daarnaast is met het Franse team de landenwedstrijd tijdens het CSIO Gijon gewonnen. Ook is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Vidauban en een derde plaats in een World Cup wedstrijd in Oslo.
In 2010 is bij de finale van de World Cup in Genève de elfde plaats behaald. Daarnaast is een derde plaats behaald in de Grand Prix van Bordeaux en is met het Franse team de landenwedstrijd tijdens het CSIO Rome gewonnen. Ook is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Lyon. Bij de World Equestrian Games in Lexington KY is met het Franse team de tweede plaats behaald in de landenwedstrijd. Individueel is daar de 26e plaats bereikt.
In 2011 zijn wedstrijden in Dinard en Stuttgart gewonnen en is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Zürich. Katchina Mail heeft een winsom van € 540.000.

Ralvesther KWPN, merrie, 1998, bruin, MV. Zevenster KWPN, fokker J. Moerings, is in 2008 door Briannne Goutal – Marteau (USA) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2009 is de vierde plaats behaald in de Grand Prix van Charlotte NC en in 2009 is de Grand Prix van Lake Placid NY gewonnen. In 2012 is een derde plaats behaald in een wedstrijd in Canteleu.
Ralvesther heeft een winsom van € 106.500.

L.B. Callas Sitte Z Zang, merrie, 1998, vos, MV. Aramis de la Cense SF, fokker Horse of Belgium, is vanaf september 2007 door Christina Liebherr (SUI) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2010 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Humlikon. In 2011 is met het Zwitserse team de landenwedstrijd tijdens het CSIO Drammen gewonnen. In 2012 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van San Patrignano en de vierde plaats behaald in de Grand Prix van Monte Carlo. In 2013 is de Grand Prix van Mons-Ghlin gewonnen en is met het Zwitserse team de landenwedstrijd tijdens het CSIO Linz-Ebelsberg gewonnen.
L.B. Callas Sitte Z heeft een winsom van € 120.150.

Night Train Zang, ruin, 1999, vos, MV. Papillon Rouge SF, fokker Haras Hayettes,
Is vanaf september 2008 door Darragh Kerins (IRL) in de internationale springsport uitgebracht. In 2008 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van New Albany OH en een derde plaats om een World Cup wedstrijd in Wellington FL. In 2009 zijn een World Cup wedstrijd in Tampa FL en een wedstrijd in Dublin gewonnen en is met het Ierse team de landenwedstrijd tijdens het CSIO Falsterbo gewonnen. Ook is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Vidauban en bij het Europese kampioenschap in Windsor is de twaalfde plaats behaald.
Van oktober 2009 tot eind 2010 is Rodrigo Pessoa (BRA) met de ruin uitgekomen. De combinatie heeft in maart 2010 de World Cup wedstrijd in Wellington FL gewonnen. Van januari 2011 tot en met april 2011 is Flaminia Straumann (SUI) met Night Train gestart en daarna is hij tot eind 2013 uitgebracht door Denis Lynch (IRL). De combinatie heeft in 2011 wedstrijden in Valkenswaard, Parijs en Mechelen gewonnen. In 2012 is gewonnen in Zürich, Hagen (3x), La Baule, Valkenswaard, Rio de Janeiro en Lyon, terwijl in 2013 een overwinning is behaald in Hong Kong. Night Train heeft een winsom van € 204.000.

VDL Groep Chester Z Zang, hengst, 1999, bruin, MV. Rebel II Z Hann, fokker Niels Brussen, is van september 2008 tot april 2013 door Mathijs van Asten (NED) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2010 heeft de combinatie de Grand Prix’s van Roggel en van San Patrignano gewonnen en is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Neumünster.
VDL Groep Chester Z heeft een winsom van € 66.000.

Quinoa des Riollets SF, merrie, 2004, bruin, MV. Fort Grandchamp SF, fokker Jean-Pierre Capony, is in juni 2012 door Florence de la Peschardiere (FRA) in Fontainebleau in drie internationale springconcoursen uitgebracht. Van maart 2013 tot augustus 2014 is Juan Antonio de Wit (ESP) met enkele onderbrekingen uitgekomen met de merrie. Daarna is Quinoa des Riollets tot oktober 2015 uitgebracht door Leon Thijssen (NED). De combinatie heeft in 2014 een wedstrijd in Roosendaal gewonnen en in 2015 is een overwinning behaald in een wedstrijd in Ommen. Van november 2015 tot en met december 2016 is Jelmer Hoekstra (NED) met de merrie gestart. In 2016 zijn de Grand Prix van Wierden en wedstrijden in Roosendaal, San Giovanni in Marignano, Lummen, Arnhem en Valence gewonnen. Van januari tot en met juni 2017 is Viktor Daem met Quinoa des Riollets uitgekomen. De combinatie heeft wedstrijden in Mijas en Opglabbeek gewonnen. In de tweede helft van 2016 is Kevin Jochems (NED) met de merrie gestart, waarbij overwinningen zijn behaald in Wilków Jakubowice, Opglabbeek en Lier.
Quinoa des Riollets heeft een winsom van € 110.150.

Quiria d’Orion SF, merrie, 2004, vos, MV. Grand Veneur SF, fokker Marie-Therese Layec, is van juli 2011 tot augustus 2013 door Julien Gonin (FRA) in internationale springwedstrijden uitgebracht. De combinatie heeft in 2012 een overwinning behaald in een wedstrijd in Lyon en in 2013 zijn twee wedstrijden in Fontainebleau en een wedstrijd in Vimeiro gewonnen.
Van augustus 2013 tot juni 2015 en van oktober 2015 tot april 2018 is de merrie gereden door Alice Trehoust (FRA). In de tussenliggende periode is Nicolas Delmotte (FRA) met Quiria d’Orion uitgekomen.
Trehoust heeft met de merrie in 2015 een wedstrijd in Aix-Meyreuil gewonnen.
Quiria d’Orion heeft een winsom van € 80.800.

Riale Darmenoville SF, merrie, 2005, vos, MV. Prince Ig’or x, fokkers Olivier
Bugeaud en Sylvette Benoist, is van april 2013 tot juli 2018 door Alix Ragot (FRA) uitgebracht in internationale springconcoursen.
In 2014 heeft de combinatie de Grand Prix’s van Chantilly en Auvers gewonnen en in 2016 is een wedstrijd in Vichy gewonnen. In 2018 is een overwinning behaald in een wedstrijd in Reims. Riale Darmenonville heeft een winsom van € 75.400.

Gasper van den Doorn BWP, hengst, 2006, schimmel, MV. Larome Holst, fokker Jaak de Pauw, is van september 2013 tot eind 2014 door Jan de Pauw (BEL) in internationale springwedstrijden uitgebracht, waarbij in 2014 wedstrijden in Lummen en Beervelde zijn gewonnen. Van mei 2015 tot en met februari 2017 is de hengst uitgebracht door Mac Cone (CAN). In 2015 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Rockwood ON. Ook is in 2015 een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Caledon ON. In maart en april 2017 is Darragh Kenny (IRL) met de hengst gestart en heeft daarbij een wedstrijd in Wellington FL gewonnen. Van mei 2017 tot en met januari 2019 is Teddy Vlock (USA) met een korte onderbreking met Gasper van den Doorn uitgekomen. De combinatie is in 2017 tweede geworden in een wedstrijd in Versailles en in 2018 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Saint Tropez. Gasper van den Doorn heeft een winsom van € 97.500.

Grafton SF (stamboeknaam Shaman de Blondel), hengst, 2006, vos, MV. Vondeen SF, fokker Michel Ruel, is vanaf april 2013 door Thimothee Bazire (FRA) in de internationale springsport uitgebracht. Vanaf juli 2013 is Conor Swail (IRL) met de hengst gestart. In 2015 heeft de combinatie de Grand Prix van Rockwood ON gewonnen en is met het Ierse team de landenwedstrijd tijdens het CSIO Ocala FL gewonnen. In 2016 zijn wedstrijden in Wellington FL, Caledon ON en Vancouver-Langley BC gewonnen en is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Calgary-Spruce Meadows. In 2017 is Daniel Coyle (IRL) met Grafton uitgekomen en zijn overwinningen behaald in Calgary-Spruce Meadows en Rockwood ON. Vanaf juni 2018 is de hengst gereden door Hyde Moffatt (CAN). De combinatie is in maart 2019 vijfde geworden in een World Cup wedstrijd in Ocala FL.
Grafton heeft een winsom van € 221.000.

Sarena SF, merrie, 2006, bruin, MV. Damoiseau d’Or SF, fokker Haras de Fougeray, is vanaf juli 2013 door Marlus Hauri (SUI) in internationale springwedstrijden uitgebracht. Vanaf mei 2014 is Pius Swizer (SUI) met de merrie gestart. De combinatie is in 2014 derde geworden in een World Cup wedstrijd in Helsinki. Vanaf januari 2015 is Ben Maher (GBR) met Sarena uitgekomen. In maart 2016 is de combinatie vierde geworden in de Grand Prix van Wellington FL; in april 2016 is de overwinning behaald in de Grand Prix van Wellington FL (€ 145.000) en in september is een wedstrijd in Villamoura gewonnen. Sarena heeft een winsom van € 240.500.

Scara Mouche SF, ruin, 2006, bruin, MV. Super de Bourriere SF, fokkers Roland en Marie Christine Bellet, is in augustus 2013 door Julien Bellet in de internationale springsport uitgebracht. Van oktober 2013 tot maart 2016 is Carolina Aresu Garcia Obregon (ESP) met de ruin uitgekomen. In mei 2015 heeft de combinatie wedstrijden in Lissabon en Mijas gewonnen en is de derde plaats behaald in de Grand Prix van San Giovanni in Marignano. Van maart tot oktober 2016 is Linda Bratomi (ITA) met Scara Mouche gestart. De combinatie heeft overwinningen behaald in wedstrijden in Arezzo en Montefalco. Van oktober 2016 tot maart 2018 is de ruin uitgebracht door Francesco Turturiello (ITA). De combinatie heeft wedstrijden in El Jadida, Arezzo, Busto Arsizio, Drammen, Samorin (2x) en Vermezzo gewonnen. Van maart 2018 tot maart 2019 heeft Giampero Garofalo (ITA) Scara Mouche gereden en daarbij overwinningen geboekt in wedstrijden in Arezzo (3x), Drammen en Opglabbeek. Van maart 2019 tot juni 2019 is Eugenio Grimaldi (ITA) met de ruin uitgekomen, waarbij een wedstrijd in Arezzo is gewonnen.
Scara Mouche heeft een winsom van € 123.400.

Scarlet d’Enfer SF, merrie, 2006, bruin, MV. Paladin des Ifs SF, fokker Philippe Berthol, is in april 2012 door Josselin Rozaire (FRA) in de internationale springsport uitgebracht. In de jaren 2016 – 2019 is Sofian Misraoui (FRA) met de merrie uitgekomen. De combinatie heeft in 2017 twee wedstrijden in Cagnes-sur-Mer gewonnen. In 2018 is een overwinning geboekt in Lons-le-Saulnier en in 2019 is in Royan gewonnen. Scarlet d’Enfer heeft een winsom van € 56.200.

Siamoise Minotiere SF, merrie, 2006, bruin, MV. Ithuriël x, fokker G.A.E.C. de la Minotiere, is van mei 2013 tot mei 2015 door Alain Bordon (FRA) in internationale springconcoursen uitgebracht. De combinatie heeft in 2013 wedstrijden voor jonge paarden in Palaiseau en Dinard gewonnen. In 2014 zijn wedstrijden in Chantilly en Palaiseau gewonnen en in 2015 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Canges-sur-Mer.
Vanaf mei 2015 is de merrie uitgebracht door Marc Dilassier (FRA). In 2015 heeft de combinatie een wedstrijd in Sancourt en twee wedstrijden in Fontainebleau gewonnen. In 2016 zijn twee wedstrijden in Cagnes-sur- Mer gewonnen en in 2017 is een tweede plaats behaald in Cagnes-sur-Mer.
Eind mei 2019 heeft Siamoise Minotiere een winsom van € 133.700.

Stardust Quinhon SF, merrie 2006, bruin, MV. Cabdula du Tillard SF, fokker Bernard Pardon, is vanaf juli 2013 door Simon Delestre (FRA) in internationale springwedstrijden uitgebracht. De combinatie heeft in 2013 wedstrijden in Vichy en Mégève gewonnen. In 2014 is de Grand Prix van Beervelde gewonnen en zijn in de Grand Prix van Wolvertem en in een wedstrijd in Doha derde plaatsen behaald.
In 2015 zijn wedstrijden in Doha en Valence gewonnen en is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Londen Olympia. In 2016 zijn derde plaatsen behaald in wedstrijden in Hong Kong en Sjanghai en een vierde plaats in een wedstrijd in Doha.
Stardust Quinhon heeft een winsom van € 144.500.

Calvilot OS, ruin, 2007, donkere vos, MV. Quilot Z Oldbg, fokker Gestüt Lewitz, is vanaf april 2014 door Andreas Kreuzer (GER) uitgebracht in internationale springwedstrijden. De combinatie won in 2014 een wedstrijd in Bourg-en-Bresse en in 2015 een wedstrijd in Lier. In 2017 is in een wedstrijd in Sjanghai de zesde plaats (€ 22.500) behaald; is in de Grand Prix van Hamburg de zevende plaats behaald en is in de Grand Prix van Aken de vijfde plaats behaald. In het najaar is met het Duitse team in Barcelona de zesde plaats behaald in de finale van de Nations Cup. In de periode april – juni 2018 is David Will (GBR) met de ruin uitgekomen waarna Kreuzer weer met Calvilot is gestart. Kreuzer heeft daarbij de Grand Prix van Paderborn en een wedstrijd in Oldenburg gewonnen. In 2019 is de ruin uitgebracht door Lisa Huep (GER). Eind mei 2019 heeft Calvilot een winsom van € 209.700.

Hetman of Colours BWP, hengst, 2007, bruin, MV. Querlybet Hero SBS, fokker Mario Verbeken, is van september 2013 tot november 2015 door Jelle Limbourg (BEL) in internationale springconcoursen uitgebracht. In november en december 2015 is Chloe Vranken met Hetman of Colours uitgekomen en in maart en april 2016 is Alberto Michan (MEX) met de hengst gestart. Daarna is Conor Swail (IRL) tot januari 2017 met Hetman of Colours uitgekomen. De combinatie is tweede geworden in de Grand Prix van Tryon NC. In 2017 en in de eerste vijf maanden van 2018 is Limbourg weer met de hengst uitgekomen, waarna Yves Vanderhasselt (BEL) met hem is gestart. In augustus 2018 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Beervelde. Hetman of Colours heeft eind mei 2019 een winsom van
€ 61.750.

Skyhorse BWP, ruin, 2007, bruin, MV. Quidam de Revel SF, fokker Georges de Maertelaere, is in maart 2015 door Thomas Fasteurs (SWE) in internationale springconcoursen uitgebracht. Vanaf september 2015 is Jacob Hellström(SWE) de ruin gaan rijden. In augustus 2016 heeft de combinatie de Grand Prix van Ciecocinko en een tweede wedstrijd in Ciecocinko gewonnen. Vanaf december 2016 tot januari 2018 is Skyhorse afwisselend uitgebracht door Cian O’Connor (IRL) en Lillie Keenan (USA). De combinatie Keenan – Skyhorse is tweede geworden in een wedstrijd in Wellington FL en O’Connor is met Skyhorse derde geworden in de Grand Prix van Villach. Vanaf januari 2018 is alleen nog Keenan met de ruin in wedstrijden gestart. De combinatie is januari tweede geworden in de Grand Prix van Wellington FL.
Eind mei 2019 heeft Skyhorse een winsom van € 149.300.

Thais de Pegase SF, hengst, 2007, bruin, MV. Emir Platiere SF, fokker S.A.R.L. Air Pegasus, die vanaf juni 2013 door Alix Ragot (FRA) in de internationale springsport is uitgebracht. De combinatie heeft in 2014 overwinningen behaald in Chantilly, Mantes la Jolie, Canteleu (2x), Dinard en Auvers (2x). In 2015 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Cagnes-sur-Mer en in 2016 is een wedstrijd in Mâcon Chaintré gewonnen. In 2017 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Vejer de la Frontera. Eind mei 2019 heeft Thais de Pegase een winsom van € 90.750.

Tina la Boheme SF, merrie, 2007, bruin, MV. Arpège Pierreville SF, fokker Pierre Petit, is vanaf mei 2014 door Jean-Luc Dufour (FRA) in internationale springwedstrijden uitgebracht. De combinatie heeft in 2014 een wedstrijd in Auvers gewonnen. In 2016 is Mclain Ward (USA) met de merrie gestart en zijn de Grand Prix van New York, twee wedstrijden in Devon PA en een wedstrijd in New Albany OH gewonnen. In 2017 zijn twee jachtwedstrijden in Calgary, Spruce Meadows gewonnen en is bij wedstrijden in Wellington FL een tweede en een derde plaats behaald. Bij wedstrijden in North Salem NY is twee keer een tweede plaas behaald. In januari en februari 2018 is de merrie uitgebracht door Mohammed Ahmed Al Owais (UAE) en in maart 2018 is Henrik von Eckermann (SWE) met haar gestart. Vanaf mei 2018 is Tina la Boheme uitgebracht door Augustin Massin (FRA).
Eind mei 2019 heeft Tina la Boheme een winsom van € 228.000.

Calvira OS, merrie, 2008, donkerbruin, MV. Colander Holst, fokker Gestüt Lewitz, is vanaf januari 2016 door Lorenza O’Farrell (MEX) in internationale springwedstrijden uitgebracht. De combinatie is in 2019 tweede geworden in de Grand Prix van Guadalajara en in een wedstrijd in Leon. In mei 2019 is de Grand Prix van Coapexpan gewonnen. Eind mei 2019 heeft Calvira OS een winsom van € 73.100.

Chance Ste Hermelle SBS, merrie, 2008, bruin, MV. Hemmingway Holst, is vanaf mei 2014 door Mathieu Laveau (FRA) in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2015 is Rik Hemeryck (BEL) met de merrie gestart en vanaf januari 2016 is Michael Morissey (USA) met haar uitgekomen. In 2016 is de combinatie derde geworden in de Grand Prix van Williamsburg ML en in 2017 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Williamsburg ML. In 2018 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Calgary, Spruce Meadows.
Eind mei 2019 heeft Chance Ste Hermelle een winsom van € 63.400.

Dalvaro KWPN, ruin, 2008, vos, MV. Glendale KWPN, fokker R. Knoops, is vanaf juli 2015 door Kevin Olsmeyer (NED) in internationale springconcoursen uitgebracht. De combinatie heeft in 2017 de Grand Prix van Herning gewonnen en is vierde geworden in een wedstrijd in Maastricht. In 2019 is de vierde plaats behaald in de Grand Prix van Kronenburg. Eind mei 2019 heeft Dalvaro een winsom van
€ 55.100.

Uma SF, merrie, 2008, bruin, MV. Veneur d’Etenclin SF, fokker Cecilia Laurent, is vanaf oktober 2014 door Morgan Bordat (FRA) uitgebracht in internationale springwedstrijden. De combinatie won in 2014 een wedstrijd in Aix-Meyreuil en drie in Cagnes-sur-Mer. In 2015 is gewonnen in Vilamoura, Bourg-en-Bresse, Fontainebleau en Macôn-Chaintré. In 2017 is een wedstrijd in Cagnes-sur-Mer gewonnen en in 2018 is een overwinning behaald in Arnas-Champburcy. Ook zijn in 2018 tweede plaatsen behaald in Vilamoura en Lons-le-Saulnier. In 2019 zijn de Grand Prix van Vilamoura en wedstrijden in Busto Arsizio en Drammen gewonnen.
Uma heeft tot eind mei 2018 € 88.000 gewonnen.

Utchan de Belheme SF, 2008, ruin, bruin, MV. Mr. Blue KWPN, fokker Frederic Aimez, is in augustus 2015 door Mark Mcauley (IRL) uitgebracht in de internationale springsport. De combinatie heeft in 2016 in Mâcon-Chaintré een wedstrijd gewonnen en is daar in een andere wedstrijd tweede geworden. Ook is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Fontainebleau. In 2017 is met het Ierse team de derde plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CSIO Rome en de zevende plaats in de landenwedstrijd tijdens het CSIO Sankt Gallen. In 2018 zijn met het Ierse team tweede plaatsen behaald in de landenwedstrijden tijdens het CSIO Samorin en het CSIO Falsterbo. Eind mei 2019 heeft Utcham de Belheme een winsom van € 70.000.

Calvaro Z heeft in Duitsland een springindex van 141 met een betrouwbaarheid van 91 %.
In Frankrijk heeft Calvaro Z een springindex van 124 met een betrouwbaarheid van 99 %.

De World Breeding Federation op Sport Horses publiceert jaarlijks op basis van de prestaties van de nakomelingen een lijst van de meest succesvolle dressuur-, spring- en eventing hengsten. Calvaro Z staat sinds 2009 in de lijst met meest succesvolle springhengsten.

Jaar Plaats Punten
2009 10 3997
2010 28 2807
2011 64 1300
2012 39 2333
2013 74 1341
2014 89 1334
2015 34 3716
2016 14 7252
2017 14 7538
2018 19 6273
2019 17 7494

 

8. Canino de Lobo DE321210055687 Holst

Canino de Lobo Holst (V. Caletto I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 18 februari 1987 geboren en is gefokt door Heinz-Dieter Theurer uit Duvensee, dat circa 10 m ten westen van Ratzeburg in het zuidoosten van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Canino de Lobo is de bruine merrie Tallinn Holst (1981, V. Ladalco Holst). Tweede moeder is de bruine Cedelle Holst (1966, V. Ganeff Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Locarno Holst (1972, V. Ladykiller xx) en tweede moeder van de hengsten Mefiszto Holst (1979, V. Mefisto Holst), Roderik Holst (1985, V. Renomee Hann) en Classic Quainton Holst (2004, V. Contender Holst).
Locarno is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Deense stamboek; Mephiszto door het Hongaarse stamboek, Roderik door het Holsteinse- en het Zweedse stamboek en Classic Quainton is goedgekeurd door het Beierse-, Saksische- en het Saksen-Thüringse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Canino de Lobo een afstamming met 50 % Holsteins bloed en 37,5 % Engels- en Arabisch volbloed.

Canino de Lobo is in mei 1990 in Bad Kreuznacht goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek. In het najaar van 1990 heeft hij in Medingen deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij is hij gewaardeerd met 86,89 punten (64e plaats) voor de dressuur, 94,11 punten (54e plaats) voor het springen en 88,69 punten (69e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek is deelgenomen door 83 hengsten.
In januari 1991 heeft het Rijnlandse stamboek Canino de Lobo goedgekeurd. Ook het ZfdP heeft de hengst toegelaten tot zijn fokkerij.
Canino de Lobo is tot en met 2012 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Van hem zijn zes dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en zijn zoon Carleone Zw (1991, MV. Furi-Agram Oldbg) is in 1994 goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek. Van Carleone zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 30 nakomelingen van Canino de Lobo geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben tot eind 2018 samen € 24.012 gewonnen.

9. Charmant DE321210047587 Holst

Charmant Holst (V. Caletto I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is in 1987 geboren en is gefokt door Eberhard Weller uit Wahrenholz, dat 15 km ten noorden van Gifhorn in het oosten van Nedersaksen ligt.
De moeder van Charmant is de bruine merrie Margret Holst (1975, V. Tumbled xx) en tweede moeder is de bruine Bambiale Holst (1965, V. Farnese Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Charmant een afstamming met 48,4 % Engels- en Arabisch volbloed en 42,2 % Holsteins bloed.

Charmant is in december 1989 goedgekeurd door het Rijnlandse stamboek. Later hebben ook het Westfaalse- en het Hannoveraanse stamboek Charmant goedgekeurd.
In het najaar van 1990 heeft Charmant in Medingen deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij behaalde 93,25 punten (52e plaats) voor de dressuur, 131,55 punten (5e plaats) voor het springen en 105,06 punten (32e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 83 hengsten meegedaan.

In de jaren 1991 – 1997 is Charmant tot op S-niveau uitgebracht in de springsport. Hij heeft acht overwinningen in de klasse S behaald en heeft € 29.498 gewonnen.

Charmant is tot en met 2009 beschikbaar geweest voor de fokkerij, Van Charmant zijn 55 dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek. Twee merries hebben het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.

Van de zonen van Charmant is Challenger Rhld (1991, MV. Bariton Hann) in 1993 goedgekeurd door het Rijnlandse stamboek terwijl ook het Saksische- en het Brandenburgse stamboek de hengst hebben goedgekeurd.
Challenger heeft in de herfst van 1995 in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij behaalde daarbij 106,08 punten (10e plaats) voor de dressuur, 111,71 punten (10e plaats) voor het springen en 110.55 punten voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 30 hengsten deelgenomen.
In de jaren 1995 – 1997 is Challenger tot op M-niveau uitgebracht in gestandaardiseerde springwedstrijden. Hij heeft een winsom van € 1.608.

Van Challenger zijn twee dochters als fokmerrie opgenomen in een stamboek en acht nakomelingen zijn als wedstrijdpaard geregistreerd. Zij hebben samen € 4.144 gewonnen.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 108 nakomelingen van Charmant geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 187.874 gewonnen.
De meest winnende nakomeling is de vos ruin Chameur Zw (1992, MV. Sterndeuter Trak), die tot op Intermediair I-niveau in de dressuursport is uitgebracht en € 34.376 heeft gewonnen.

Charmant heeft een dressuurindex van 80 met een betrouwbaarheid van 79 % en een springindex van 109 met een betrouwbaarheid van 85 %.

10. Cambridge DE321210012788 Holst

Cambridge Holst (V. Caletto I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 188 cm. Hij is in 1988 geboren en is gefokt door Wolfgang Hamdorf uit Seedorf, dat tussen Lübeck en Kiel in de Holsteiner Schweiz ligt.
De moeder van Cambridge is de bruine staatspremiemerrie Hilgunde Holst (1971, V Marlon xx). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Caletto’s Lord B Holst (1996, V. Caletto I Holst), die is goedgekeurd door het Ierse Sportpaarden stamboek, maar van geringe invloed is geweest.
Tweede moeder is de bruine Dietlinde Holst (1967, V. Cornett Holst). De hengst Cottage Son xx komt zowel aan vaders-, als aan moederskant als betovergrootvader voor in de afstamming van Cambridge.
Gerekend over acht generaties heeft Cambridge een afstamming met 53,1 % Engels- en Arabisch volbloed en 37,5 % Holsteins bloed.

Cambridge is in de herfst van 1990 goedgekeurd door het Westfaalse, het Rijnlandse- en het Holsteinse stamboek. In het najaar van 1991 heef hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, waarbij hij een score heeft behaald van 101,15 punten (35e plaats) voor de dressuur, 129,39 punten (5e plaats) voor het springen en 111,48 punten (11e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek is meegedaan door 72 hengsten.
In januari 1994 heeft het Oldenburgse stamboek Cambridge erkend en in mei 1996 heeft het Hannoveraanse stamboek hem goedgekeurd.
Cambridge is tot en met 2012 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

Van Cambridge zijn 127 dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en negen dochters zijn staatspremiemerrie geworden.
Elf dochters zijn de moeder van een goedgekeurde hengst geworden:

Kana Holst, 1995, bruin, MV. Fabulus Holst, is de moeder van de hengst Camkano Holst (2001, V. Candillo Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en het ZfdP;

Kira XXIII Holst, 1995, bruin, MV. Cor de la Bryère SF, is de moeder van de hengst Quidado Holst (2003, V. Quidam de Revel SF), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Lana III Holst, 1996, bruin, MV. Calypso I Holst, is de moeder van de hengsten Orage Holst (2000, V. Orleandro Holst) en Underberg Holst (2004,V. Ussuri xx). Orage is goedgekeurd door het Selle Français stamboek en Underberg door het Mecklenburgse stamboek;

Louise 17 Holst, 1996, bruin, MV. Calypso II Holst, is de moeder van de hengst Landaro Holst (2001, V. Lancer II Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Olijfje KWPN prestatie, 1996, bruin, MV. Concorde KWPN, is de moeder van de hengst Italo KWPN (2013, V. Inshallah de Muze BWP), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse-, het Oldenburg-International en het Anglo-Europese stamboek;

Marina XI Holst, 1997, donkerbruin, MV. Carthago Holst, is de moeder van de hengsten Casilius Holst (2006, V. Casall ASK Holst) en zijn broer Cajados Holst (2009), Casilius is goedgekeurd door het Deense- en het Zweedse stamboek en Cajados door het Baden-Württembergse-, Saksische- en Mecklenburgse stamboek;

Mona XII Holst, 1997, bruin, MV. Camaro Holst, is de moeder van de hengst Indus AES (2006, V. Indoctro Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Mona Lisa Holst, 1997, vos, MV. Duft II Hann, is de moeder van de hengst Catcall Holst (2008, V. Cancara Holst), die is goedgekeurd door het Finse stamboek;

Ocay Holst, 1999, bruin, MV. Linard Holst, is de moeder van de hengsten Gentleman OS (2008, V. Guidam SF), Viva la Vida Z Zang (2015, V. Vigo d’ Arsouilles BWP) en Vuvuzela Z Zang (2016, V. Vagabond de la Pomme SBS). Gentleman is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek; Viva la Vida Z door het BWP en Vuvuzela Z door het Oldenburg-International stamboek;

P-Candlelight Holst, 2000, donkerbruin, MV. Carthago Holst, is de moeder van de hengst Croxteth Holst (2011, V. Clarimo ASL Holst), die is goedgekeurd door het Brandenburgse- en het Meckenburgse stamboek;

Terina I Holst, 2003, donkerbruin, MV. Exorbitant xx, is de moeder van de hengst Caretino Gold Holst (2007, V. Caretino Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse-, het Oldenburg-International- en het Anglo-Europese stamboek;

Van Cambridge zijn de zonen Caligula I Holst (1993), Chambertin Holst (1993), Chateau Holst (1995), Cabrio Holst (1996), Caligula II Holst (1996), Celebration Holst (1996), Court Holst (1996), Catoki (1998), Cacique AHHA (1999), Cheval de Blanc Holst (2000), Cambridge 31 Holst (2001), Catiago Holst (2002) en Camvall Holst (2007) goedgekeurd voor de fokkerij.

De cursief vermelde hengsten hebben weinig of geen invloed op de fokkerij gehad en worden hieronder kort aangeduid. De andere goedgekeurde zonen worden in afzonderlijke hoofdstukken besproken.

De hengst Chateau Holst (MV. Carolus I Holst) is in januari 1999 goedgekeurd door de stamboeken Brandenburg-Anhalt en Berlin-Brandenburg, maar is nauwelijks actief geweest in de fokkerij. Later heeft ook het Zwitserse stamboek ZVCH de hengst onder de naam Chateau PMS goedgekeurd. Van hem is in Duitsland één nakomeling geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Cabrio Holst (MV. Cor de la Bryère SF) is als driejarige hengst verkocht naar Letland en is goedgekeurd door het Letse stamboek. Volgens Sukoposti zijn in 2000 en 2001 in totaal vier nakomelingen van de hengst geregistreerd.

De hengst Caligula II Holst (MV. Landego Holst) is in januari 1999 goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en heeft in de zomer van 1999 in Zweibrücken meegedaan aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij behaalde daarbij 89,89 punten (13e plaats) voor de dressuur, 104,95 punten (8e plaats) voor het springen en 95,82 punten (13e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek is deelgenomen door 18 hengsten. Caligula II is na het onderzoek verkocht naar de Verenigde Staten, waar zijn zoon Captain Morgan (2002) is goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek, maar van geringe betekenis is geweest voor de fokkerij.
In Duitsland zijn zeven in 2000 geboren wedstrijdpaarden van Caligula II geregistreerd.

De hengst Celebration Holst (MV. Carolus I Holst) is in 2003 in de Verenigde Staten goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek. Over zijn fokkerijprestaties is geen informatie bekend.

De hengst Cacique Holst (MV. Linaro Holst) heeft in het najaar van 2002 in de Verenigde Staten deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij behaalde daarbij 99,87 punten voor de dressuur, 109,92 punten voor het springen en 108,23 punten voor zijn totale prestatie. Hij is daarmee als vijfde geëindigd. In 2003 is hij goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek in Noord Amerika en erkend door het Oldenburgse stamboek. Albreedpedigree.com meldt elf nakomelingen van hem die zijn geboren in de jaren 2003 – 2008.

De hengst Cheval de Blanc Holst (MV. Corofino I Holst) is vanaf 2008 door Matthias Granzow (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. De combinatie is in 2010 vijfde geworden in een World Cup wedstrijd in Tallinn. Van de 2012 tot en met 2015 is Meimei Zhu (CHN) met de hengst uitgekomen. De combinatie heeft in 2013 een World Cup wedstrijd in Beijing gewonnen en in 2014 zijn in Beijing twee overwinningen geboekt. Cheval de Blanc heeft een winsom van € 72.500.
In november 2008 is Cheval de Blanc goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. Hij is tot en met 2012 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn twee dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en zijn tien nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Cambridge 31 Holst (MV. Carthago Holst) is in de jaren 2013 – 2015 door Philipp Brodhecker (GER) in de internationale springsport uitgebracht. In 2014 is een vierde plaats behaald in de Grand Prix van Babenhausen en is een puissance wedstrijd gewonnen in Biblis. Cambridge 31 heeft een winsom van € 12.274.
In september 2013 is Cambridge 31 goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek terwijl ook het Rijnland-Palts-Saar stamboek hem heeft toegelaten tot zijn fokkerij. Eind 2018 zijn van hem nog geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd. In 2019 is Cambridge 31 voor de fokkerij beschikbaar bij Burghof Brodhecker in Riedstadt-Wolfskehlen, dat bij Darmstadt in Rijnland-Palts ligt.

De hengst Catiago Holst (MV. Carthago Holst) is in juni 2006 in de Verenigde Staten goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek en door het Amerikaanse Holstein stamboek. In 2019 is de hengst beschikbaar bij de Veterinaire Faculteit van de Universiteit van Auburn AL. Allbreedpedigree.com noemt negentien nakomelingen van hem.

De hengst Camvall Holst (MV. Lavall I Holst) is in december 2009 goedgekeurd door
het Mecklenburgse stamboek. Het is onduidelijk of Camvall beschikbaar is geweest voor de fokkerij. Hij heeft niet deelgenomen aan een aanlegtest of verrichtingsonderzoek en van hem zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 245 nakomelingen van Cambridge geregistreerd als wedstrijdpaard en die hebben tot eind 2018 samen € 894,061 gewonnen. Hierbij moet worden opgemerkt dat resultaten die behaald zijn door niet-Duitse ruiters in wedstrijden buiten Duitsland niet in de statistiek zijn meegenomen.

Verreweg de meest succesvolle nakomeling is de hengst Catoki Holst, 1998, bruin, MV. Silvester Holst, fokker Wolfgang Hamdorf. Catoki is in 2008 door Jörg Naeve (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. Vanaf augustus 2009 is Philipp Weishaupt (GER) met de hengst gestart. In 2010 heeft de combinatie de Grand Prix van Vigo en een wedstrijd in Donaueschingen gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in de World Cup wedstrijden in Bordeaux en Helsinki. Bij de finale van de World Cup in Genève is de 18e plaats bereikt. In 2011 zijn de World Cup wedstrijd in Bordeaux en een wedstrijd in Vigo gewonnen en is met het Duitse team de landenwedstrijd tijdens het CHIO Hickstead gewonnen. In 2012 is met het Duitse team de landenwedstrijd tijdens het CSIO Calgary, Spruce Meadows gewonnen.
In de jaren 2013 tot en met 2016 is Emil Hallundbaek (DEN) met Catoki uitgekomen. In 2013 is de combinatie tweede geworden in de Grand Prix van Wenen en in 2015 zijn twee wedstrijden gewonnen in Kopenhagen. Bij de Europese kampioenschappen voor junioren in Wiener Neustadt 2015 is de combinatie elfde geworden.
Catoli heeft een winsom van € 416.400.

Een tweede succesvolle nakomeling van Cambridge is de ruin Nemo Holst, 1999, donkerbruin, MV. Cantus Holst, fokker Kai Gerken, die in 2007 door Jörg Naeve (GER) in internationale springwedstrijden is uitgebracht, waarbij een tweede plaats is behaald in de Grand Prix van Odense. Van augustus 2008 tot juni 2010 heeft Nick Skelton (GBR) Nemo gereden. In 2009 is een wedstrijd in Birmingham gewonnen en is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Wellington FL. Van juni 2010 tot september 2015 is Lucy Davies (USA) met Nemo uitgekomen. De combinatie is in juli 2010 in Lexington KY vijfde geworden in het Noord-Amerikaans kampioenschap voor young riders en heeft in november 2010 met het Amerikaanse team de landenwedstrijd tijdens het CSIO Buenos Aires gewonnen. In 2011 is een overwinning behaald in een wedstrijd in Thermal CA en is de derde plaats behaald in een World Cup wedstrijd in Washington DC. In 2012 zijn tweede plaatsen behaald in de World Cup wedstrijden in Burbank en Thermal CA.
Nemo heeft een winsom van € 252.900.

10.1. Caligula I DE321210098093 Holst

Caligula I Holst (V. Cambridge Holst) is een donkerbruine hengst die in 1993 is geboren. Hij is gefokt door Otto Lüders uit Oststeinbek, dat enkele kilometers ten oosten van Hamburg in Sleeswijk-Holstein ligt.
Caligula I is een broer van de eveneens goedgekeurde hengst Caligula II Holst (1996), die is verkocht naar de Verenigde Staten.
De moeder van beide hengsten is de bruine merrie Asteria Holst (1986, V. Landego Holst) en tweede moeder is de schimmel Osteria Holst (1977, V. Roman Holst), Osteria is ook de tweede moeder van de hengst L’Acteur Holst (2000, V. Lorentin I Holst), die is goedgekeurd door het Zweedse- en het Anglo-Europese stamboek.
De hengst Marlon xx (1958, V. Tamerlane xx) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Caligula I en heeft een inbreng van 18,75 % in zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Caligula I een afstamming met 58,6 % Engels – en Arabisch volbloed en 36,7 % Holsteins bloed.

Caligula I is in januari 1996 goedgekeurd door het Beierse stamboek. In de herfst van 1996 heeft hij met 21 andere hengsten in München-Riem deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij een waardering ontvangen van 102,23 punten voor de dressuur (9e plaats), 124,75 punten (3e plaats) voor het springen en 112,34 punten (6e plaats) voor zijn totale verrichting.
In december 1996 heeft het Holsteinse stamboek Caligula I ook goedgekeurd terwijl ook het ZfdP Caligula I tot de fokkerij heeft toegelaten.

In de jaren 1997 – 1999 is Caligula I tot op M-niveau uitgebracht in gestandaardiseerde springproeven en in 2009 is hij gestart in L springconcoursen.
Caligula I is tot 2009 beschikbaar geweest voor de fokkerij, maar is na 2001 nauwelijks nog gebruikt. Van hem zijn twee dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en één daarvan is staatspremiemerrie geworden.
Zijn zoon Callino Holst (1998, MV. Rocadero Holst) is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. Hij heeft in 2002 in Radegast deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waar hij 6,70 punten voor de dressuur, 7,37 punten voor het springen en 7,17 punten voor zijn totale prestatie heeft gekregen. Callino is tot 2003 beschikbaar geweest voor de fokkerij, maar van hem zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

In Duitsland zijn 24 nakomelingen van Caligula I geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 12.051 gewonnen.
Caligula I heeft een dressuurindex van 91 met een betrouwbaarheid van 81 % en een springindex van 122 met een betrouwbaarheid van 79 %.

10.2. Chambertin DE321210097093 Holst

Chambertin Holst (V. Cambridge Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 21 april 1993 geboren en is gefokt door Hans Werner Trost uit Brunsbek, dat circa 20 km ten oosten van Hamburg in het zuiden van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Chambertin is de bruine staatspremiemerrie Desiree VII Holst (1989, V. Cor de la Bryère SF). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Quidado Holst (2003, V. Quidam de Revel SF), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek.
Tweede moeder is de bruine Wencke Holst (1984, V. Lord Holst).
De hengst Cor de la Bryère SF (1968, V. Rantzau xx) komt zowel als grootvader als overgrootvader voor in de afstamming van Chambertin en heeft daarmee een inbreng van 37,5 % in zijn genenpatroon.
Gerekend over acht generaties heeft Chambertin een afstamming met 54,7 % Engels- en Arabisch volbloed, 31,3 % Holsteins bloed en 11,7 % Selle Français bloed.

Chambertin is in november 1995 goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. In het najaar van 1996 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen waarbij hij 93,66 punten (29e plaats) heeft gekregen voor de dressuur, 139,18 punten (2e plaats) voor het springen en 115,78 punten (8e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek is deelgenomen door 41 hengsten.
In het najaar van 2003 is Chambertin goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek en erkend door het Oldenburgse stamboek. In 2004 heeft het Oldenburg-International stamboek Chambertin goedgekeurd en in januari 2007 is hij goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek.

In de jaren 1997 – 1999 is Chambertin tot op M-niveau uitgebracht in gestandaardiseerde springwedstrijden. Hij heeft een winsom van € 1.545.

Chambertin is tot en met 2008 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Op 2 februari 2009 is hij wegens een oude sportblessure gedood. Na zijn dood is nog diepvriessperma van hem gebruikt.

Van hem zijn 168 dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek. Zeven dochters hebben het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.
Tien dochters van Chambertin zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden:

Marleen I Holst, 1997, donkerbruin, MV. Carneval Holst, is de moeder van de hengsten For Ever Jump Holst (2006, V. For Pleasure Hann) en Spot On Holst (2013, V. Spartacus TN Hann). For Ever Jump is goedgekeurd door het Holsteinse-, Mecklenburgse-, Oldenburg-International- en Zweedse stamboek en Spot On is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

Miyaki Holst, 1997, bruin, MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengst Capron Holst (2004, V. Catoli Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Operette I Holst, 1999, donkerbruin, MV. Ramiro Z Holst, is de moeder van een nog anonieme hengst (2013, V. Legolas Holst), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

Ovelle Holst, 1999, zwartbruin, MV. Coriolan Holst, is de moeder van de hengst Sausalito Holst (2007, V. Stakkato Hann), die is goedgekeurd door het Argentijnse stamboek;

Padura III Holst, 2000, schimmel, MV. Masetto Holst, is de moeder van de hengst Catok Holst (2009, V. Catoki Holst), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

Pagina I Holst, 2000, donkerbruin, MV. Sacramento Song xx, is de moeder van de hengst Spar Acocerto Holst (2005, V. Acodetto I Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Coletta van het Endhouse Holst, 2004, MV. Littorio Holst, is de moeder van Kartouch van het Endhouse BWP (2010, V. Contact van de Heffinck Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Ulanda Holst, 2004, vos, MV. Carpaccio Holst, is de moeder van de hengsten Crass Holst (2009, V. Carrico Holst) en My Divine Holst (2014, V. Mylord Carthago SF). Crass is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Baden-Württembergse stamboek en My Divine door het Holsteinse stamboek;

Cosma Shiwa DSP, 2005, zwartbruin, MV. Alcatraz Holst, is de moeder van de hengst Chambretto DSP (2009, V. Concetto DWB), die is goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken en het Brandenburgse-, Saksische-, Oldenburgse-, Westfaalse- en Rijnlandse stamboek;

Halla Hill OS, 2006, bruin, MV. Heraldik xx, is de moeder van de hengst Quinto’s Chamb DSP (2009, V. Quintender Holst), die is goedgekeurd door het Zuidduitse stamboek;

Van Chambertin’s zonen zijn Chamber Holst (1997), Chacco-Blue Meckl (1998), Chalan Holst (1998), Cobos Holst (2000), Cuper Holst (2000), Caedmon Holst (2003), Codec Holst (2003), Chequito Holst (2004), Chester Oldbg (2004), Elrico van het Netenhof BWP (2004), Chamiro DSP (2005), Chuck DSP (2005), Chamberland Oldbg (2006), Coreno DSP (2006), Catalo DSP (2007), Charles de Gaulle Oldbg (2009), Chambertino Z AES (2012), Centre Point Holst (2013) en Can Holst (2015) goedgekeurd voor de fokkerij.

De cursief vermelde hengsten hebben weinig of geen invloed op de fokkerij gehad en worden hieronder kort aangeduid. De andere goedgekeurde zonen worden in afzonderlijke hoofdstukken besproken.

De hengst Chamber Holst (MV. Carolus I Holst) is in oktober 1999 goedgekeurd door het Holsteinse stamboek, maar Chamber heeft in Duitsland niet deelgenomen aan aanlegtesten of verrichtingsonderzoeken en is, voor zover bekend, in 2009 in Ierland voor de fokkerij ingezet.

De hengst Cobos Holst (MV. Landgraf I Holst) is in november 2002 goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. In april 2003 heeft hij in Münster-Handorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 6,75 punten voor de dressuur heeft gescoord en 8,88 punten voor het springen. In juni 2005 is hij in een springconcours voor vijfjarige paarden beoordeeld en gewaardeerd met 8,0 punten.
Cobos is ook goedgekeurd door het Rijnlandse stamboek en is tot 2012 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn in Duitsland zeven wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Caedmon Holst (MV. Exorbitant xx) is in november 2005 goedgekeurd door het Mecklenburgse- en het Saksen-Thüringse stamboek. In november 2006 heeft hij in Redefin deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarvoor hij 7,63 punten voor de dressuur heeft behaald, 8,26 punten voor het springen en 8,01 punten voor de totale prestatie.
Caedmon is tot en met 2008 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn vijf dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek, waarvan er één het predicaat staatspremiemerrie heeft ontvangen. Elf nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard en zij hebben tot eind 2018 samen € 5,914 gewonnen.

De hengst Chequito Holst (MV. Silbersee SF) is in juni 2008 goedgekeurd door het ZfdP, maar de hengst heeft niet deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek en van hem zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.
Chequito is in de jaren 2008 – 2019 tot op 1.20 m niveau in de springsport uitgebracht. Hij heeft eind juni 2019 een winsom van € 1.455.

De hengst Chester Oldbg (MV. Leonid Holst) is in 2007 goedgekeurd door het Wielkopolska stamboek. Hij heeft in de herfst van 2007 in Biały Bór deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen en heeft daarbij zeer goed gepresteerd en de tweede plaats behaald. In 2014 is de goedkeuring beëindigd, maar Chester is nauwelijks gebruikt door de Poolse fokkers. Van hem is één nakomeling geregistreerd.

De hengst Elrico van het Netenhof BWP (MV. Codex Holst) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Chuck DSP (MV. Le Champion Holst) is in november 2007 goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek. In november 2008 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waar hij 7,85 (7,67) punten voor de dressuur heeft gekregen, 8.58 (7,93) punten voor het springen en 8,29 (7, 91) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 29 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
In de zomer van 2010 heeft Chuck in Neustadt/Dosse meegedaan aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Voor de dressuur behaalde hij 85,22 punten (15e plaats), voor het springen 126,44 punten (3e plaats) en voor zijn totale prestatie 100.97 punten (14e plaats). Aan het onderzoek hebben 22 hengsten deelgenomen.
Na het onderzoek is Chuck goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek.
Volgens gegevens van de Duitse Hippische Sportbond zijn van Chuck geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Coreno DSP (MV. Carbid Hann) is in 2009 goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek. In november 2009 heeft hij in Neustadt/Dosse meegedaan aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij behaalde daarbij 7,88 (7,77) pinten voor de dressuur, 8,56 (7,88) punten voor het springen en 8,33 (7,95) punten voor zijn totale prestatie. Vervolgens is Coreno in augustus 2010 beoordeeld in een springproef waarbij hij is gewaardeerd met 8,0 punten. Coreno is alleen in 2010 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn drie nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Catalo DSP (MV. Lord Pezi Oldbg) is in december 2009 goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. Hij is maar kort beschikbaar geweest voor de fokkerij en heeft één nakomeling die is geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Charles de Gaulle Oldbg (MV. Corrado I Holst) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, dat echter geen nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

De hengst Centre Point Holst (MV. Cassini I Holst) is goedgekeurd door het Internationale Sportpaarden Stamboek in Noord Amerika en door het Rijnland-Palts-Saar-International stamboek. Over zijn fokkerijprestaties is geen informatie beschikbaar.

De hengst Chambertino Z Zang (MV. Orlando van de Heffinck KWPN) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, dat echter geen nakomelingen van hem heeft geregistreerd. Wel heeft het BWP in 2018 twee nakomelingen van Chambertino Z geregistreerd.

De hengst Can Holst (MV. Contact Me Holst) is in december 2017 goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. Zijn fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

De Duitse Hippische Sportbond heeft tot eind 2018 507 nakomelingen van Chambertin geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 1.720.955 gewonnen. In dit bedrag zijn niet de geldprijzen meegenomen die zijn behaald door niet-Duitse ruiters in wedstrijden die buiten Duitsland zijn gehouden. Mede gezien de winsom van Cedric (zie onder) is de werkelijke winsom van de nakomelingen van Chambertin daardoor ruim € 1 miljoen hoger.

Succesvolle nakomelingen van Chambertin zijn:

Chamby Holst, ruin, 1987, bruin, MV. Acord II Holst, fokker Manfred Noetzel, is in 2006 door Henrik Griese (GER) in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2007 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van München-Riem. In de jaren 2008, 2009 en 2010 is Alexander Hufenstuhl (GER) met Chamby uitgekomen. In 2009 is een wedstrijd in Linz-Ebelsberg gewonnen en is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Dresden. Chamby heeft een winsom van € 52.500.

Carisco Holst, ruin, 1998, MV. Lenz Holst, fokker Jürgen Bohling, is vanaf 2007 door Christian Weier (LUX) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2012 is de Grand Prix in Leudelange gewonnen en in 2015 een wedstrijd in Celje.
Carisco heeft een winsom van € 49.000.

Cedric Holst, ruin, 1998, schimmel, MV. Carolus I Holst, fokker Patricia Corbe, is in 2007 door Laura Kraut (USA) in internationale springconcoursen uitgebracht en heeft in 2007 de Grand Prix van Hachenburg gewonnen. In 2008 is met het Amerikaanse team de gouden medaille in de landenwedstrijd tijdens de Olympische Spelen in Hong Kong gewonnen. Individueel is de 22e plaats bereikt.
In 2009 is de vierde plaats behaald in de Grand Prix van Wellington FL, de zesde plaats in de Grand Prix van Rome en de derde plaats in de Grand Prix’s van Sankt Gallen en Barcelona. Daarnaast zijn met het Amerikaanse team de landenwedstrijden tijdens de CSIO’s van Rome en Sankt Gallen gewonnen en is de tweede plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CHIO Rotterdam.
In 2010 zijn de Grand Prix’s van Wellington FL, Chantilly en Valkenswaard gewonnen en is in de tweede Grand Prix van Wellington FL de tweede plaats behaald ($ 110.000). In de Grand Prix’s van Hamburg en Rotterdam is de derde plaats behaald, in de Grand Prix van Brussel de vierde en in de Grand Prix van Dublin de vijfde. Daarnaast is een overwinning geboekt in een wedstrijd in Brussel. Met het Amerikaanse team is de landenwedstrijd tijdens het CHIO Rotterdam gewonnen. Bij de World Equestrian Games in Lexington KY is individueel de 31e plaats bereikt en is met het Amerikaanse team de tiende plaats behaald in de landenwedstrijd.
In 2011 zijn in Wellington FL de Grand Prix (€ 150.000), een World Cup wedstrijd en een derde wedstrijd gewonnen en zijn vierde plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Valencia en Chantilly en een zesde plaats in de Grand Prix van Parijs.
In 2012 is de Global Champions Tour Grand Prix van Lausanne gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Wellington FL en Rotterdam en is een vierde plaats behaald in de Grand Prix van Chantilly. Ook is een andere wedstrijd in Rotterdam gewonnen.
In 2013 zijn de Grand Prix van Wiesbaden en een wedstrijd in Wellington FL gewonnen en is de vierde plaats behaald in de Grand Prix van Rotterdam. Ook is de tweede plaats behaald in de RWE Prijs van Noordrijn-Westfalen in Aken en is met het Amerikaanse team de landenwedstrijd tijdens het CSIO Wellington FL gewonnen.
In 2014 heeft de combinatie de World Cup wedstrijd in Wellington FL gewonnen en in 2015 zijn overwinningen behaald in de Grand Prix van Ocala FL en een wedstrijd in Palm Beach World Cup wedstrijd in Wellington FL.
In juni 2016 heeft de combinatie een wedstrijd in Rotterdam gewonnen. Het CHIO Rotterdam 2016 is het laatste concours geweest waar Cedric aan heeft deelgenomen. Hij heeft een winsom van € 1.530.000.

Chacco-Blue Meckl, hengst, 1998, bruin, MV. Contender Holst, fokker Karl-Heinz Köpp, is in juni 2007 door Manuel Fernandez Saro (ESP) in een internationale springwedstrijd uitgebracht. Vanaf november 2007 is Alois Pollmann – Schweckhorst (GER) met de hengst uitgekomen. In 2008 is een wedstrijd in Neumünster gewonnen en is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Mannheim. In september 2008 is in Lanaken de tweede plaats behaald bij het Wereldkampioenschap voor Hengsten en in december is een wedstrijd in Londen Olympia gewonnen.
In 2009 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Hachenburg en in 2010 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Falsterbo.
Van januari 2011 tot juni 2012 is Chacco-Blue gereden door Andrea Kreuzer (GER). De combinatie is in juli 2011 derde geworden in de Grand Prix van Aken en heeft in februari 2012 de Grand Prix van Neumünster gewonnen. Chacco-Blue heeft een winsom van € 239.200.

Calma Schelly Holst, merrie, 1999, zwartbruin, MV. Leonid Holst, fokker Angela Meuser, is van september 2006 tot augustus 2011 door Marina Köhncke (GER) in internationale eventingwedstrijden uitgebracht.
In 2006 is het CIC* Ströhen gewonnen en in 2008 het CIC** Kreuth. Ook is in 2008 de vierde plaats bereikt in het CCI*** Strzegom.
In 2009 is het CIC*** Malmö gewonnen en is de derde plaats behaald in het CIC***Jardy. Bij de CIC***World Cup finale in Strzegom is de zesde plaats behaald en met het Duitse team is de landenwedstrijd gewonnen bij het CCI***Boekelo.
In 2011 is de tweede plaats behaald bij het CIC**Kreuth en is de negende plaats behaald bij het CCI****Badminton. Calma Schelly heeft een winsom van € 47.500.

Cazaro Holst, ruin, 2000, bruin, MV. Athlet Z Hann, fokker Rita Siebke – Baasch, is van oktober 2008 tot juni 2013 door Carsten-Otto Nagel (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht, waarbij in 2010 niet aan wedstrijden is deelgenomen. De combinatie is in 2009 derde geworden in de Grand Prix van Neumünster en vijfde in de Grand Prix van Bremen. In 2011 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Odense en in 2012 zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Neustadt/Dosse en Oslo en een derde plaats in de Grand Prix van Neumünster.
Van juli 2013 tot november 2014 is Cazaro uitgebracht door Nisse Lüneburg (GER).
Cazaro heeft een winsom van € 105.200.

Chicago 84 Holst, ruin, 2002, vos, MV. Quinar Holst, fokker Karl-Heinz Knudsen, is van februari 2009 tot november 2013 door Emanuele Gaudiano (ITA) in de internationale springsport uitgebracht. In 2009 zijn drie 1.30 m wedstrijden in Manerbio gewonnen. In 2010 is de Grand Prix van Palermo gewonnen en is een overwinning behaald in een 1.50 m wedstrijd in San Giovanni in Marignano.
In 2011 zijn de Grand Prix van San Patrignano en een wedstrijd in Le Clusaz gewonnen en in 2012 is de Grand Prix van Chernyakhovsk gewonnen.
In 2013 zijn overwinningen geboekt in Gorla Minore, Hamburg, Sopot, Tetouan (3x) en El Jadida.
In november 2013 is Abdullah Al Sharbatly (KSA) met Chicago 84 gestart en heeft de combinatie een wedstrijd in Riyahd gewonnen.
Van december 2013 tot maart 2017 is de ruin uitgebracht door Abdulrahman Alrajhi (KSA). In 2014 is een wedstrijd in El Jadida gewonnen.
In 2015 zijn overwinningen behaald in wedstrijden in Cannes en Gijon en in 2016 is in Abu Dhabi gewonnen.
In maart 2017 is Bander Binmahfouz (KSA) met Chicago 84 gestart in enkele wedstrijden in Doha. Chicago 84 heeft een winsom van € 275.000.

Chambertin heeft een dressuurindex van 84 met een betrouwbaarheid van 82 % en een springindex van 128 met een betrouwbaarheid van 96 %.
In de ranking van de World Breeding Federation of Sport Horses (WBFSH) heeft Chambertin bij de springhengsten in de jaren 2009 – 2012 bij de eerste 100 hengsten gestaan en bij de eventinghengsten is in 2009 en 2011 een plek veroverd bij de beste 100 hengsten.

Springen

Jaar Plaats Punten
2009 28 2462
2010 23 3345
2011 72 1214
2012 45 2080

Eventing

Jaar Plaats Punten
2009 21 273
2011 61 186

Chambertin heeft een dressuurindex van 84 met een betrouwbaarheid van 82 % en een springindex van 128 met een betrouwbaarheid van 96 %.

10.2.1. Chacco-Blue DE327271025998 Meckl

Chacco-Blue Meckl (V. Chambertin Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is op 1 mei 1998 geboren en is gefokt door Karl-Heinz Köpp uit Groβ Stieten, dat circa tien km ten zuiden van Wismar in het noordwesten van Mecklenburg-Voorpommeren ligt.
De moeder van Chacco-Blue is de bruine merrie Contara Meckl (11994, V. Contender Holst). Tweede moeder is de bruine Godahra II Meckl (1990, V. Godavari xx). Zij is ook de moeder van de hengst Happy Hopsi Oldbg (2006, V. Heops Trak).
Gerekend over acht generaties heeft Chacco-Blue een afstamming met 50 % Engels- en Arabisch volbloed en 28,1 % Holsteins bloed.

Chacco-Blue heeft in het voorjaar van 2002 in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij behaalde 104,70 punten (6e plaats) voor de dressuur, 136,61 punten (1e plaats) voor het springen en 121,30 punten (2e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 21 hengsten meegedaan. Na afloop van het onderzoek heeft het Mecklenburgse stamboek Chacco-Blue goedgekeurd voor de fokkerij.
In het voorjaar van 2004 hebben het Oldenburgse-, het Oldenburg-International- en het Hannoveraanse stamboek Chacco-Blue erkend, c.q. goedgekeurd.
In januari 2012 hebben de Zuidduitse stamboeken hem ook erkend.

Chacco-Blue is in juni 2007 door Manuel Fernandez Saro (ESP) in een internationale springwedstrijd uitgebracht. Vanaf november 2007 is Alois Pollmann – Schweckhorst (GER) met de hengst uitgekomen. In 2008 is een wedstrijd in Neumünster gewonnen en is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Mannheim. In september 2008 is in Lanaken de tweede plaats behaald bij het Wereldkampioenschap voor Hengsten en in december is een wedstrijd in Londen Olympia gewonnen.
In 2009 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Hachenburg en in 2010 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Falsterbo.
Van januari 2011 tot juni 2012 is Chacco-Blue gereden door Andrea Kreuzer (GER). De combinatie is in juli 2011 derde geworden in de Grand Prix van Aken en heeft in februari 2012 de Grand Prix van Neumünster gewonnen. Chacco-Blue heeft een winsom van € 239.200.

Chacco-Blue is op 5 juni 2012 plotseling overleden. Later bleek dat zijn dood veroorzaakt is door de ziekte van Lyme, een besmetting met de borellia bacterie.

Van Chacco-Blue zijn tot 2018 733 dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en daarvan hebben er veertien het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.
Zestien dochters van Chacco-Blue zijn tot mei 2019 moeder van een goedgekeurde hengst geworden en tot mei 2019 zijn 70 zonen goedgekeurd voor de fokkerij

De Duitse Hippische Sportbond heeft tot eind 2018 1325 nakomelingen van Chacco Blue geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen tot eind 2018 € 4.332.773 gewonnen. In dit bedrag zijn de geldprijzen die niet-Duitse ruiters in wedstrijden die buiten Duitsland zijn gehouden niet meegeteld.

Horsetelex registreert sinds november 2014 de resultaten van de internationale wedstrijden. Volgens die registratie hebben 715 geregistreerde nakomelingen in internationale wedstrijden tot medio juni 2019 samen € 14.400.000 gewonnen, waarbij 57 nakomelingen meer dan € 50.000 hebben gewonnen.
Volgens de gegevens van de Duitse Hippische Sportbond heeft Chacco-Blue een dressuurindex van 99 met een betrouwbaarheid van 76 % en een springindex van 136 met een betrouwbaarheid van 98 %.

In de ranglijst van springhengsten die de World Breeding Federation of Sport Horses (WBFSH) jaarlijks publiceert staat Chacco-Blue sinds 2014 bij de beste 100 hengsten. In 2017 en 2018 is hij volgens de WBFSH de meest succesvolle springvererver.

Voor een nadere beschrijving van de nakomelingen van Chacco-Blue in de fokkerij en de sport wordt verwezen naar het bestand Chacco-Blue Meckl.

10.2.2. Chalan DE321210087698 Holst

Chalan Holst (V. Chambertin Holst) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 28 februari 1998 geboren en is gefokt door Kai Gerken uit Lasbek, dat halverwege Hamburg en Lübeck in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Chalan is de bruine merrie Fucera Holst (1991, V. Carolus I Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Chateau PMS Holst (1995, V. Cambridge Holst) en ze is de tweede moeder van de hengst Catover Holst (2009, V. Catoki Holst).
Chateau PMS is goedgekeurd door het Berlin-Brandenburg stamboek en het Zwitserse stamboek ZVCH en Catover is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Hannoveraanse stamboek.
Tweede moeder van Chalan is de zwartbruine Ucera Holst (1982, V. Calypso I Holst).
De hengst Cor de la Bryère komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Chalan en heeft een inbreng van 25 % in zijn erfelijke factoren.
Gerekend over acht generaties heeft Chalan een afstamming met 46,1 % Engels- en Arabisch volbloed, 42,2 % Holsteins bloed en 10,9 % Selle Français bloed.

Chalan is in november 2000 goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en heeft in april 2001 in Radegast deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waar hij 7,93 punten voor de dressuur en 8,57 punten voor het springen heeft behaald. Chalan is met die waardering zowel in de dressuur als bij het springen de hoogst scorende hengst van de twaalf hengsten die aan de test hebben meegedaan.
In 2003 is hij door het Holsteinse stamboek tot kampioen uitgeroepen.
Om te voldoen aan de wettelijke verrichtingseisen is hij In juni 2003 beoordeeld tijdens een springconcours voor vijfjarige paarden, waar hij is gewaardeerd met 8,4 punten.
In 2003 heeft het Oldenburgse stamboek Chalan goedgekeurd en in 2004 hebben ook het Hannoveraanse- en het Oldenburg-International stamboek dat gedaan. Later hebben ook de stamboeken van Baden-Württemberg, Beieren, Rijnland-Palts-Saar en Saksen-Thüringen Chalan toegelaten tot hun fokkerijen.

In 2003 is de hengst bij het Bundeschampionat springen voor 5 jarigen in Warendorf vierde geworden en in 2004 heeft hij bij de zesjarigen de elfde plaats behaald. In 2005 is hij door Gerd Sosath (GER) in Aarhus internationaal uitgebracht en is de combinatie in Verden bij het Wereldkampioenschap voor jonge paarden vierde geworden. In 2006 heeft hij tijdens het CSI Aarhus een eerste en twee tweede plaatsen behaald en is hij tijdens het CSI Zwolle na winst in een internationale wedstrijd voor hengsten uitgeroepen tot “Most Promising Stallion of the Year”. In 2007 heeft Hendrik Sosath (GER) met Chalan in Hamburg het kampioenschap van Noord Duitsland gewonnen. Chalan heeft tot en met 2007 een winsom van € 25.647.

Eind 2007 c.q. begin 2008 is Chalan verkocht naar Californië, waarna in Europa nog diepvriessperma van hem beschikbaar is gesteld.
In de Verenigde Staten is hij van september 2008 tot eind 2010 in internationale springconcoursen uitgebracht, waarbij hij eerst is gereden door Mary Manfredi (USA) en vanaf september 2009 door Saer Coulter (USA). De combinatie heeft als onderdeel van het Amerikaanse team in november 2010 de landenwedstrijd tijdens het CSIO Buenos Aires gewonnen en heeft in Amerika een winsom van € 22.400, waardoor zijn totale winsom op € 48.000 komt.

In Duitsland zijn 38 dochters van Chalan als fokmerrie ingeschreven in een stamboek en daarvan heeft één dochter het predicaat staatspremiemerrie ontvangen. Het KWPN heeft in 2007 twee veulens van Chalan in Register A geregistreerd.

De merrie Tabea III Holst (2003, MV. Lavaletto Holst) is de moeder geworden van de hengst Lacross Holst (2009, V. Larimar Holst), die is goedgekeurd door het Zweedse stamboek.
Van de zonen van Chalan zijn Chacabuco Hann (2005), Cadeau Genereux Bavar (2006), Chalco OS (2006) en Chalord OS (2007) goedgekeurd voor de fokkerij.

De hengst Chacabuco Hann (MV. Calido I Holst) is in oktober 2007 in Verden door het Hannoveraanse stamboek goedgekeurd voor de fokkerij. Hij heeft in Duitsland niet deelgenomen aan een aanlegtest voor fokhengsten en er zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden van hem geregistreerd. Hij is gecastreerd en is onder de naam Chalano D in de jaren 2015 – 2018 door Quirin Stegmann (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2017 heeft de combinatie een wedstrijd tijdens het CSI Neustadt/Dosse gewonnen. Chalano D heeft een winsom van € 3.062.

De hengst Cadeau Genereux Bavar (MV. Salient xx) is in februari 2009 goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek. Hij heeft in oktober 2009 in München-Riem deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waar hij 7,41 (7,87) punten voor de dressuur, 7,88 (8,33) punten voor het springen en 7,69 (8,18) punten voor zijn totale prestatie heeft behaald. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 18 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
Cadeau Genereux is na de test gecastreerd en is in de jaren 2010 – 2019 in B- en L springconcoursen uitgebracht. Hij heeft eind 2018 een winsom van € 1,350.

De hengst Chalco OS wordt in hoofdstuk 10.2.2.1. besproken.

De hengst Chalord OS (MV. Acord II Holst) is in december 2009 goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Brandenburgse stamboek en erkend door het Oldenburg-International stambioek, In oktober 2010 heeft hij in Neustadt/Dosse meegedaan aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij behaalde daarbij 7,50 (7,77) punten voor de dressuur, 8,00 (7,64) punten voor het springen en 7,93 (7,84) punten voor zijn totale prestatie. Uit de gedetailleerde cijfers blijkt dat het karakter van Chalord gewaardeerd is met een 9,50 (8,85). Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 24 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
In de nazomer van 2011 heeft Chalord deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen in Neustadt/Dosse. Hierbij heeft hij 7,38 (7,77) punten behaald voor de dressuur, 8,15 (7,72) punten voor het springen en 7,71 (7,73) punten voor zijn totale prestatie. Zijn karakter is hier ook weer gewaardeerd met een 9,5 (8.66), maar bij de eindbeoordeling zijn de stap en de draf gewaardeerd met een 6,0 (6,71/6,91). Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 28 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen.
In 2012 is Chalord goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. Hij is in 2012 voor het laatst beschikbaar geweest voor de fokkerij, Van hem zijn twee dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek. Wedstrijdpaarden zijn tot eind 2018 niet van hem geregistreerd.

De Duitse Hippische Sportbond heeft tot eind 2018 102 nakomelingen van Chalan geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 334.185 gewonnen. Hierbij wordt opgemerkt dat in dit bedrag niet de geldprijzen zijn meegenomen die niet-Duitse ruiters in wedstrijden buiten Duitsland hebben behaald.
Succesvolle nakomelingen van Chalan zijn:

Chalacorada Holst, merrie, 2002, MV. Corrado I Holst, fokker Sandra Wehlert. De merrie is een zuster van de ruin Crocant Holst (zie hieronder). Ze is vanaf augustus 2010 door Henrik Sosath (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In april 2011 is een vierde plaats behaald in een wedstrijd in Leipzig. Vanaf 2013 is Kelly Koss – Brix (CAN) met de merrie gestart en van oktober 2016 tot augustus 2017 is de merrie uitgebracht door Christopher Surbey (CAN). De combinatie heeft twee derde plaatsen behaald in wedstrijden in Calgary, Stampede Park. Daarna is Ben Asselin (CAN) tot juli 2018 met Chalacorada uitgekomen.
Chalacorada heeft een winsom van € 59.150.

Crocant Holst, ruin, 2003, MV. Corrado I Holst, fokker Sandra Wehlert. De ruin is een broer van de merrie Chalacorada Holst (zie hierboven) en is door Thomas Kleis (GER) in november 2010 in de internationale springsport uitgebracht. De combinatie is derde geworden in de Grand Prix van Leszno. Van mei tot december 2011 is Denis Lynch (IRL) met de ruin gestart, met een derde plaats in een wedstrijd in Wenen als beste prestatie. Vervolgens is Oleksandr Onyshchenko (UKR) vier wedstrijden met Corcant uitgekomen. Van maart 2012 tot januari 2014 is de ruin gereden door Ferenc Szentirmai (UKR). In januari 2013 is een derde plaats behaald in Abu Dhabi en in mei 2013 heeft de combinatie een wedstrijd in München-Riem gewonnen. In de maanden februari – april 2014 is Lynch weer met Crocant gestart. In 2015 is Toni Hassmann (GER) met de ruin uitgekomen. De combinatie is derde geworden in de Grand Prix van Braunschweig en tweede in een wedstrijd in Lier. In 2016 is Crocant in nationale Duitse wedstrijden uitgebracht en in 2017 is hij niet uitgekomen. In maart 2018 is Markus Ostendarp (GER) zes keer internationaal met hem gestart. Crocant heeft een winsom van € 65.500.
Tequila Sunrise Holst , merrie, 2003, MV. Acobat II Holst, fokker Erwin Schulz, is van april 2011 tot maart 2017 door Laura Jane Hackbarth (GER) in internationale springconcoursen uitgebracht. In mei 2011 is de vijfde plaats behaald in de Grand Prix van Drammen. In augustus 2012 is de 11e plaats behaald bij de Europese kampioenschappen voor Young Riders. In oktober 2013 is een derde plaats behaald in een wedstrijd in Kiel en in juni 2015 is een tweede plaats behaald in Sommerstorf.
Tequila Sunrise heeft een winsom van € 55.650.
Chanel OS, merrie,.2008, MV. Celano Holst, fokker Aylin Yildiz, is in april 2014 door Nick Vrins (BEL) in internationale springconcoursen uitgebracht. Van november 2014 tot november 2016 is de merrie gereden door Giulia Martinengo Marquet (ITA), De combinatie heeft in augustus 2015 twee tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Montefalco. In maart en april 2016 en van augustus 2016 tot september 2017 is Darragh Kenny (IRL) met de merrie uitgekomen. In maart 2016 is een wedstrijd in Wellington FL gewonnen en in september 2016 is een overwinning behaald in Rome. In maart 2017 is een tweede plaats behaald in Wellington FL en in juni 2017 is een tweede plaats behaald in Cannes en is een wedstrijd in Rotterdam gewonnen. Kerry Mc Cahill (USA) heeft Chanel in de maanden mei – juli 2016 en van juni 2018 tot januari 2019 gereden. In 2018 zijn een tweede plaats behaald in Opglabbeek en derde plaatsen in Saint Tropez (2x) en Lier.
Chanel heeft een winsom van € 61.600.
Chalan heeft een dressuurindex van 93 met een betrouwbaarheid van 84 % en een springindex van 144 met een betrouwbaarheid van 85 %.

10.2.2.1. Chalco DE276418180136706 OS

Chalco OS (V. Chalan Holst) is een zwartbruine hengst met een stokmaat van 173 cm. Hij is op 23 maart 2006 geboren en is gefokt door Karin Schaumburg uit Bad Wildungen, dat halverwege Kassel en Marburg in de Duitse deelstaat Hessen ligt.
De moeder van Chalco is de bruine merrie Charity S Hess (1996, V. Contender Holst), Zij is ingeteeld op de hengst Ramiro Z Holst (1965, V. Raimond Holst) en tweede moeder van Chalco is de donkerbruine Ravina Hess (1992, V. Rabanus Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Chalco een afstamming met 42,2 % Engels- en Arabisch volbloed, 39,8 % Holstens bloed en 9,4 % Selle Français bloed.

Chalco is in 2010 verkocht naar Finland, waar hij op 27 maart 2010 in Ypäyä is goedgekeurd door het Finse stamboek. Hij is maar één jaar actief geweest in de fokkerij. In 2012 zijn in Finland 32 nakomelingen van Chalco geregistreerd.
Chalco is daarna verkocht naar de Verenigde Staten.

10.2.3. Cuper DE421000075300 Holst

Cuper Holst (V. Chambertin Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is in 2000 geboren en is gefokt door Heinz-Jörg Nachbarschulte uit Grömitz, dat circa 50 km ten noorden van Lübeck in Sleeswijk-Holstein aan de Oostzeekust ligt.
De moeder van Cuper is de bruine merrie D-Livia Holst (1090, V. Landgraf I Holst) en tweede moeder is de bruine Walapai Holst (1984, V. Calypso II Holst).
De stempelhengst Cor de la Bryère SF (1968, V. Rantzau xx) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Cuper en heeft een inbreng van 25 % in zijn erfelijke eigenschappen.
Gerekend over acht generaties heeft Cuper een afstamming met 50 % Engels- en Arabisch volbloed en 39,8 % Holsteins bloed.

Cuper is in november 2002 goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. Hij heeft in de herfst van 2003 in Redefin deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen, waarbij hij 100,97 punten (10e plaats) voor de dressuur heeft gekregen, 121,68 punten (3e plaats) voor het springen en 112,65 punten (5e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 22 hengsten meegedaan.

In 2004 is Cuper goedgekeurd door het Zweedse stamboek. Daarbij zijn voor zijn type, voor de kwaliteit van de benen en voor de stap achten gegeven terwijl voor het hoofd, de hals en het lichaam en voor de draf zevens zijn gegeven.
Opgemerkt is dat Cuper een hoogbenige hengst in het vierkantsmodel is. Hij heeft een rechte, tamelijk korte hals, een lang doorlopende schoft, een diepe, iets steile schouder en een goed gevormd kruis.
In 2004 heeft Cuper in Tingsryd in Zweden een verrichtingsonderzoek afgelegd waarbij hij voor de springtechniek en het temperament bij het springen negens heeft gescoord. Voor het type, voor het hoofd/hals/lichaam, voor de kwaliteit van de benen, voor de stap en voor de draf aan de hand heeft Cuper achten gekregen. Onder de man zijn de stap en galop met een zeven gewaardeerd en de draf met een zes.

In 2010 heeft het Mecklenburgse stamboek Cuper goedgekeurd.

Cuper is van 2004 tot en met 2016 actief geweest in de Zweedse fokkerij. Van hem zijn in Zweden 319 merries geïnsemineerd en daaruit zijn 195 veulens geregistreerd.

Zijn zonen Monopol Hästak SWE (2005) en zijn broer Qupol Hästak SWE (2009) zijn door zowel het Zweedse- als het Mecklenburgse stamboek goedgekeurd voor de fokkerij. Van Monopol Hästak (MV. Cortus Holst) zijn in Zweden in 2011 en 2012 tien nakomelingen geregistreerd en van Qupol Hästak drie.

Cuper is in 2011 in Zweden in 1.20 en 1.30 m springconcoursen uitgebracht.

10.2.4. Codec DE421000134203 Holst

Codec Holst (V. Chambertin Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 3 juli 2003 geboren en is gefokt door mts. Silke en Gunter Lüders uit Travenbrück, dat bij Bad Oldesloe in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Codec is de schimmel merrie High Light II Holst (1993, V. Liostro Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Candle Light Holst (2005, V. Catoki Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek.
Tweede moeder van Codec is de schimmel Andra II Holst (1982, V. Cantus Holst) en zij is ook de moeder van de hengsten Levantos I Holst (1990, V. Liostro Holst) en zijn broer Levantos II`Holst (1991). Levantos I is goedgekeurd door het Holsteinse-, Oldenburgse-, Oldenburg-International-, Beierse- en Rijnlandse stamboek en Levantos II is goedgekeurd door het Holsteinse-, Hannoveraanse-, Baden-Württembergse-, Beierse- en Zweedse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Codec een afstamming met 51,6 % Engels- en Arabisch volbloed en 38,3 % Holsteins bloed.

Codec heeft in maart 2007 in Redefin deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij behaalde daarbij 7,29 (7,54) punten voor de dressuur, 8,54 (7,95) punten voor het springen en 7,93 (7,85) punten voor de totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 15 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Na afloop van de test heeft het Mecklenburgse stamboek Codec goedgekeurd voor de fokkerij.
In december 2007 hebben het Oldenburgse stamboek en het Oldenburg-International stamboek Codec erkend. Ook het Berlijn-Brandenburgse stamboek en het Saksen-Thüringse stamboek hebben Codec toegelaten tot hun fokkerijen.

In de zomer van 2008 heeft Codec in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij behaalde 83,95 punten (23e plaats) voor de dressuur, 125,50 punten (3e plaats) voor het springen en 101,19 punten (17e plaats) voor de totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 28 hengsten deelgenomen.

Codec is tot en met 2011 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn in Duitsland twee dochters als fokmerrie opgenomen in een stamboek.
Zeventien nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben tot eind 2018 samen € 8.163 gewonnen.

Codec heeft een dressuurindex van 82 met een betrouwbaarheid van 80 % en een springindex van 124 met een betrouwbaarheid van 78 %.

10.2.5. Chamiro DE473730921405 DSP

Chamiro DSP (V. Chambertin Holst) is een bruin hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is geboren op 8 april 2005 en is gefokt door Manfred Wöllmer uit Möttingen, dat circa 60 km ten noorden van Augsburg in Beieren ligt.
De moeder van Chamiro is de bruine merrie Roana KWPN (1991, V. Ramiro Z Holst) en tweede moeder is de bruine Siska KWPN (1991, V. Swap xx). De moederlijn loopt door naar enkele merries uit het stamboek Groninger type van het toenmalige VLN-stamboek, die een Oldenburgse achtergrond hadden.
Gerekend over acht generaties heeft Chamiro een afstamming met 52,3 % Engels- en Arabisch volbloed en 28,1 % Holsteins bloed.

Chamiro is in januari 2008 in München-Riem goedgekeurd dor het Beierse- en het Baden-Württembergse stamboek.
In november 2008 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen waarbij hij 8,19 (7,67) punten voor de dressuur heeft gekregen, 8,66 (7,93) punten voor het springen en 8,49 (7,91) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 29 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen.
In 2009 en 2011 is Chamiro beoordeeld bij twee springwedstrijden, waarbij hij gewaardeerd is met 9,3 en 8,0 punten.
Chamiro is tot en met 2009 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn geen dochters als fokmerrie opgenomen in een stamboek. Wel zijn 29 nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Tot en met 2018 hebben die samen € 17,663 gewonnen.

Onder de naam Hiwo’s Chamiro is de hengst in de jaren 2009 – 2012 tot op 1.30 m niveau uitgebracht in de springsport. Hij heeft € 1.992 gewonnen.
Chamiro heeft dressuurindex van 89 met een betrouwbaarheid van 70 % en een springindex van 116 met een betrouwbaarheid van 71 %.

10.2.6. Chamberland DE433330889306 Oldbg

Chamberland Oldbg (V. Chambertin Holst) is een vos hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 10 maart 2006 geboren en is gefokt door Hans Vahrmann uit Meppen, dat ter hoogte van Coevorden op circa 15 km van de grens met Nederland in Nedersaksen ligt.
De moeder van Chamberland is de bruine merrie Love Girl Oldbg (1997, V. Landadel Holst). Zij is ook de moeder van de hengsten Light and Old Oldbg (2002, V. Lordanos Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburgse-, het Westfaalse- en het Hannoveraanse stamboek, en Can Fly Berlin OS (2009, V. Berlin Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburg-International-, het Baden-Württembergse- en het Beierse stamboek. Love Girl is ook de tweede moeder van de hengsten Starbuck Oldbg (2003, V. Sergeant Pepper I Oldbg), Continus Stern OS (2010, V. Continus Grannus Hann), Somersby OS (2012, V. Stakko Hann) en Chattanooga ZV EQB OS (2016, V. Cavtat PKZ Westf)
Starbuck is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek; Continus Stern en Somerby door het Oldenburg-International stamboek en Chattanooga ZV EQB door het Anglo-Europese stamboek.

Tweede moeder van Chamberland is de bruine Farina Westf (1979, V. Frühlingstraum II Westf). Zij is ook de moeder van de hengst Grannustraum Oldbg (1992, V. Grannus Hann). die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Chamberland een afstamming met 46,1 % Engels- en Arabisch volbloed, 28,1 % Holsteins bloed en 11,7 % Hannoveraans bloed.

Chamberland is in november 2008 goedgekeurd en geprimeerd door het Oldenburgse- en het Oldenburg-International stamboek. In oktober 2009 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waar hij 7,84 (7,73) punten voor de dressuur heeft behaald, 8,76 (7,94) punten voor het springen en 8.33 (7,97) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 27 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
In augustus 2010 is hij in een basis en opbouwproef gewaardeerd met een score van 7,8, waarmee hij aan de wettelijke verrichtingseisen heeft voldaan.

Tot en met 2018 is één dochter van Chamberland als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en zijn 25 nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen een winsom van € 5.862.
Chamberland heeft een voorlopige springindex van 115 met een betrouwbaarheid van 71 %.

10.3. Court DE321210076296 Holst

Court Holst (V. Cambridge Holst) is een zwartbruine hengst met een stokmaat van 164 cm. Hij is geboren 27 februari 1996 en is gefokt door Arnold Schulz uit Koberg, dat circa 20 km ten zuidwesten van Ratzeburg in het zuidoosten van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Court is de bruine merrie Gazell Holst (1992, V. Latano II Holst) en tweede moeder is de bruine Tazell Holst (1981, V. Landmeister Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Court een afstamming met 51,5 % Engels- en Arabisch volbloed en 40,6 % Holsteins bloed.

Court is op jonge leeftijd verkocht naar Polen waar hij in 1998 is goedgekeurd door het Poolse Sportpaarden stamboek en tot en met 2002 actief is geweest in de fokkerij.
In Polen zijn 32 nakomelingen van hem geregistreerd.

10.4. Catoki DE321210214198 Holst

Catoki Holst (V. Cambridge Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is geboren op 16 mei 1998 en is gefokt door Peter Böge uit Schönhorst, dat tien km ten zuiden van Kiel in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Catoki is de bruine merrie Bilda Holst (1987, V. Silvester Holst) en tweede moeder is de bruine Vordula Holst (1983, V. Cor de la Bryère SF).
De stempelhengst Cor de la Bryère SF (1968, V. Rantzau xx) komt in de afstamming van Catoki twee keer voor als overgrootvader en heeft daarmee een inbreng van 25 % in de erfelijke eigenschappen van Catoki.
Gerekend over acht generaties heeft Catoki een afstamming met 47,7 % Engels- en Arabisch volbloed, 35,9 % Holsteins bloed en 13,3 % Selle Français bloed.

Catoki is in januari 2001 goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. In april 2001 heeft hij in Radegast deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 7,66 punten (5e plaats) voor de dressuur, 8,57 punten (5e plaats) voor het springen en 7,66 punten (5e plaats) voor zijn totale prestatie heeft behaald. Aan de test is door 12 hengsten deelgenomen.
In december 2003 hebben het Oldenburgse- en het Oldenburg-International stamboek Catoki erkend, c.q. goedgekeurd en februari 2004 heeft het Hannoveraanse stamboek hem goedgekeurd. Ook het Westfaalse-, Rijnlandse-, Mecklenburgse- en het Zuidduitse stamboek hebben Catoki toegelaten tot hun fokkerijen.
Sinds 2010 wordt Catoki door de Groupe France Elevage in Falaise beschikbaar gesteld voor de fokkerij.

Catoki is in 2008 door Jörg Naeve (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. Vanaf augustus 2009 is Philipp Weishaupt (GER) met hem gestart. In 2010 heeft de combinatie de Grand Prix van Vigo en een wedstrijd in Donaueschingen gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in de World Cup wedstrijden in Bordeaux en Helsinki. Bij de finale van de World Cup in Genève is de 18e plaats bereikt. In 2011 zijn de World Cup wedstrijd in Bordeaux en een wedstrijd in Vigo gewonnen en is met het Duitse team de landenwedstrijd tijdens het CSIO Hickstead gewonnen. In 2012 is met het Duitse team de landenwedstrijd tijdens het CSIO Calgary, Spruce Meadows gewonnen.
In de jaren 2013 tot en met 2016 is Emil Hallundbaek (DEN) met Catoki uitgekomen. In 2013 is de combinatie tweede geworden in de Grand Prix van Wenen en in 2015 zijn twee wedstrijden gewonnen in Kopenhagen. Bij de Europese kampioenschappen voor junioren in Wiener Neustadt 2015 is de combinatie elfde geworden.
Catoki heeft een winsom van € 416.400.

Tot eind 2018 zijn in Duitsland 147 dochters van Catoki als fokmerries ingeschreven in een stamboek en daarvan hebben er 14 het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.
In Frankrijk zijn in de jaren 2010 – 2018 in totaal 181 merries geïnsemineerd met sperma van Catoki en daaruit zijn 102 nakomelingen geregistreerd. Het KWPN heeft 23 nakomelingen van Catoki geregistreerd, het BWP en het Zangersheide stamboek ieder 60.

Drie dochters van Catoki zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden en 58 zonen zijn goedgekeurd voor de fokkerij.

De Duitse Hippische Sportbond heeft tot eind 2018 553 nakomelingen van Catoki geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen tot eind 2018 € 1.694.325 gewonnen.
Hierbij moet worden opgemerkt dat in dit bedrag alleen de prijzen zijn meegenomen die in Duitsland zijn behaald plus de prijzen die Duitse ruiters in het buitenland hebben behaald. De werkelijke winsom van de Catoki-nakomelingen is aanzienlijk meer dan € 2 milljoen.
Catoki heeft een dressuurindex van 105 met een betrouwbaarheid van 74 % en een springindex van 141 met een betrouwbaarheid van 95 %.
Catoki neemt sinds 2014 een plaats in bij de beste 100 springverervende hengsten, zoals die jaarlijks door de World Breeding Federation of Sport Horses (WBFSH) worden gepubliceerd,

Jaar PLaats Punten
2014 77 1406
2015 92 1442
2016 77 1850
2017 28 4557
2018 28 4557

Voor uitgebreide informatie over de fokkerij- en sportresultaten van de nakomelingen van Catoki wordt verwezen naar het aparte bestand Catoki Holst.

11. Calon DE321210068789 Holst

Calon Holst (V. Caletto I Holst) is een bruine hengst die is geboren op 11 mei 1989. Hij is gefokt door Renate Stegmann uit Grinau, dat 15 km ten zuidwesten van Lübeck in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Calon is de bruine merrie Panny Holst (1978, V. Fridericus Holst) en tweede moeder is de bruine Kandita Holst (1973, V. Marlon xx).
Gerekend over acht generaties heeft Calon een afstamming met 46,9 % Holsteins bloed en 43,8 % Engels- en Arabisch volbloed.

Calon heeft in het najaar van 1992 in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek waarbij hij is gewaardeerd met 110,99 punten. In december 1993 is hij goedgekeurd door het Hessische stamboek, terwijl ook het Hannoveraanse- en het Berlijn-Brandenburgse stamboek hem hebben toegelaten tot de fokkerij.
Calon is tot en met 1995 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn twee dichters als fokmerrie opgenomen in een stamboek en 50 nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard. Samen hebben die € 64.269 gewonnen.

Calon heeft een dressuurindex van 92 met een betrouwbaarheid van 79 % en een springindex van 106 met een betrouwbaarheid van 75 %.
Calon is in de jaren 1993 – 1995 tot op M-niveau uitgebracht in de springsport. Hij heeft € 913 gewonnen.

12. Concetto DE304040045189 DWB

Concetto DWB (V. Caletto I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 165 cm. Hij is in 1989 geboren en is gefokt door de mts. Kit Bonde en Bjarne Nielsen uit Bording, dat halverwege Herning en Silkeborg in Jutland in Denemarken ligt.
De moeder van Concetto is de bruine merrie Sif DWB (1981, V. Racot DWB) en tweede moeder is Tanja DWB (1974, V. Isländer Trak).
Gerekend over acht generaties heeft Concetto een afstamming met 41,4 % Engels- en Arabisch volbloed, 25,0 % Holsteins bloed en 9,4 % Hannoveraans bloed.

Concetto is in 1997 onder de naam Concetto Famos door Paul Darragh (IRL) in internationale springwedstrijden uitgebracht. Vanaf 2000 is Meredith Michaels – Beerbaum (GER) met de hengst gestart en heeft in 2000 een wedstrijd bij Hofgut Albführen gewonnen. Begin januari 2001 is in Wellington FL in zes Grand Prix wedstrijden en een World Cup kwalificatie gestart met een 7e, 3e, 5e, 9e, 5e, 8e en een 7e plaats en € 38.150 als resultaat. In juni 2001 zijn een derde en een vijfde plaats behaald in de Grand Prix’s van Modena en Aken. In de Duitse ruitercompetitie is de derde plaats behaald.
Concetto Famos heeft een winsom van € 183.850.

In 2000 heeft het Oldenburgse stamboek Concetto goedgekeurd voor de fokkerij. Eind 2003 is hij via een extra keuring goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en in april 2004 heeft het Holsteinse stamboek hem ook goedgekeurd.
In december 2012 is Concetto door het Baden-Württembergse stamboek geaccepteerd. Concetto is tot 2017 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Van hem zijn 58 dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en hebben zes merries het predicaat staatspremiemerrie behaald.

Dochter Aida Diva Holst, 2008, bruin, MV. Corofino I Holst, is de moeder van de hengst Baloucetto Holst (2012, V. Baloubet du Rouet SF), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek.

De zonen Concetto’s Son Westf (2004), Cabrero Westf (2005), Cobra BaWu (2005), Conchiverino BaWu (2008), Cookie Boy Romancier Hann (2008) en Chambretto GT BaWu (2009) zijn goedgekeurd voor de fokkerij.

De hengst Concetto’s Son Westf (MV. Polydor Westf) is in 2015 en 2016 door Felix Ewald (GER) in internationale springconcoursen uitgebracht. In januari 2016 is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Schwerin. Hij heeft een winsom van
€ 8.435. Concetto’s Son is in december 2015 in Kreuth goedgekeurd door het ZfdP.
Tot eind 2018 zijn van hem nog geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Cabrero Westf (MV. Polydor Westf) is in 2007 in Münster-Handorf goedgekeurd door het Westfaalse stamboek. Vlak daarna is hij op een veiling voor
€ 100.000 verkocht. Voor zover bekend is hij niet beschikbaar geweest voor de fokkerij. In de jaren 2009 – 2019 is hij tot op M-niveau uitgebracht in de springsport. Cabrero heeft een winsom van
€ 4.760.

De hengst Cobra BaWu (MV. Contender Holst) is in januari 2008 goedgekeurd en geprimeerd door de Zuidduitse stamboeken. Na de goedkering is hij voor € 50.000 in andere handen gekomen. Van hem is één wedstrijdpaard geregistreerd.

De hengst Conchiverino BaWu (MV. Contender Holst) is in januari 2011 goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken. In de zomer van 2013 heeft hj in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij behaalde daarbij 6,73 (7,44) punten voor de dressuur, 8,45 (7,52) punten voor het springen en 7,66 (7,52) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 24 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen. Volgens een bron is Conchiverino verkocht naar Zuid Afrika. In Duitsland zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden van hem geregistreerd.

De hengst Cookie Boy Romancier Hann (MV. Falkland Hann) heeft in de herfst van 2011 in Prussendorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen waarbij hij 7,78 (7,39) punten voor de dressuur, 7,32 (7,59) punten voor het springen en 7,62 (7,46) punten voor zijn totale prestatie heeft gescoord. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 24 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen. In februari 2012 is Cookie Boy Romancier goedgekeurd door het Brandenburgse- en het Saksische stamboek, maar het is niet bekend in hoeverre Cookie Boy Romancier beschikbaar is geweest voor de fokkerij. Tot eind 2018 zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden van hem geregistreerd.
In de jaren 2012 – 2014 is hij tot op L-niveau in dressuurwedstrijden uitgebracht.

De hengst Chambretto GT wordt in hoofdstuk 12.1. behandeld.
De Duitse Hippische Sportbond heeft 212 nakomelingen van Concetto geregistreerd als wedstrijdpaard. Volgens Horsetelex zijn tot juli 2019 24 nakomelingen in internationale wedstrijden uitgebracht. Zij hebben tot eind 2018 samen in internationale wedstrijden € 294.000 gewonnen.
De meest succesvolle nakomelingen van Concetto zijn:

Concetto Son OS, hengst, 2004, donkerbruin, MV. Drosselklang II Hann, fokker Silke Harms, is in mei 2013 door Andreas Ott (SUI) in internationale springwedstrijden uitgebracht. Van oktober 2013 tot oktober 2016 is de hengst gereden door Steve Guerdat (SUI). De combinatie is in 2014 derde geworden in Stuttgart en tweede in Genève en in 2016 is in Los Angeles een wedstrijd gewonnen. Vanaf januari 2017 is Laura Jane Tidball (CAN) met Concetto Son uitgekomen. Zij heef met de hengst in 2017 de tweede plaats behaald in een World Cup wedstrijd in Calgary en heeft in 2018 met het Canadese team de landenwedstrijd tijdens het CSIO Coapexpan gewonnen.
Begin juli 2019 heeft Concetto Son een winsom van € 198.400 en

Campitello Odbg, ruin, 2005, schimmel, MV. Come On Holst, fokker Manuela Lachnit, is van januari 2012 tot juni 2018 door Alexander Hinz (GER) in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2015 zijn derde plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Verden en Frankfurt en in de Mercedes German Masters in Stuttgart.
Campitello heeft € 57.650 gewonnen.

Concetto heeft een dressuurindex van 105 met een betrouwbaarheid van 85 % en een springindex van 99 met een betrouwbaarheid van 88 %.

12.1. Chambretto GT DE473738985809 DS

Chambretto GT DSP (V. Concetto DWB) is een bruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 16 januari 2009 geboren en is gefokt door mts. Borst-Rettenmeier uit Jagtszell, dat circa 30 km ten oosten van Schwabisch Hall in Baden-Württemberg ligt.
De moeder van Chambretto GT is de zwartbruine merrie Cosma Schiwa DSP (2005, V. Chambertin Holst) en tweede moeder is de bruine Gia Holst (1992, V. Alcatraz Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Chambretto GT een afstamming met 39,1 %-Engels- en Arabisch volbloed, 32,8 % Holsteins bloed en 11,7 % Selle Français bloed.

Chambretto GT is in januari 2012 in München-Riem goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken. Tijdens de keuring is hij als kampioen van de springhengsten uitgeroepen. In de zomer van 2014 heeft hij in Marbach deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij heeft daarin 8,38 (7,26) punten voor de dressuur, 9,24 (7,87) punten voor het springen en 8,78 (7,69) punten voor zijn totale prestatie behaald. Uit de gedetailleerde cijfers komt naar voren dat Chambretto GT bij de eindbeoordeling voor zijn aanleg als springpaard 10,0 (8,01) punten heeft gescoord. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 20 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen. Chambretto GT was met genoemde beoordeling de winnaar van het verrichtingsonderzoek.
Na afloop van het onderzoek heeft het Hannoveraanse stamboek Chambretto GT toegelaten tot zijn fokkerij.

In oktober 2016 is zijn zoon Crimetime GT DSP goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek. Hij heeft in april 2017 in Marbach deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen, waarbij hij voor de dressuur is gewaardeerd met 8,36 punten en voor het springen met 8,23 punten. In maart en april 2019 is hij beoordeeld in twee dressuurproeven met als resultaat 7,63 en 7,51 punten. Daarmee heeft Crimetime GT voldaan aan de wettelijke verrichtingseisen.
Zijn fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

Tot eind 2018 zijn achttien nakomelingen van Chambretto GT geregistreerd als wedstrijdpaard. Samen hebben zij € 1.925 gewonnen.

Onder de naam Tannenhof’s Chambretto GT is Chambretto GT in 2015 en 2016 tot op M-niveau in dressuurwedstrijden uitgebracht. Hij heeft een winsom van € 674.

Chambretto GT heeft een dressuurindex van 134 met een betrouwbaarheid van 77 % en een springindex van 135 met een betrouwbaarheid van 74 %.
Chambretto GT en Crimetime GT zijn in 2019 voor de fokkerij beschikbaar bij stoeterij Tannenhof in Heidenrod-Watzelhain, dat 20 km ten noordwesten van Wiesbaden in het zuidwesten van de Duitse deelstaat Hessen ligt.

13. Cornetto DE321210103389 Holst / DVH 593

Cornetto Holst (V. Caletto I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is in 1989 geboren en is gefokt door Niko Detlef uit Fehmarn, dat een eiland in de Oostzee is dat ten noordoosten van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Cornetto is de bruine merrie Gofine Holst (1970, V. Ramiro Z Holst). Zij is ook de moeder van de stempelhengst Contender Holst (1984, V. Calypso II Holst) en ze is de tweede moeder van de voor de fokkerij niet van belang zijnde hengst Cassandro I Holst (1990, V. Caletto I Holst) en zijn broer Cassandro II Holst (1991, zie hfdst 15.).
Tweede moeder van Cornetto is de bruine Cita Holst (1966, V. Ladykiller xx).
De stempelhengst Cottage Son xx (1944, V. Young Lover xx) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Cornetto en heeft een inbreng van 12,5 % in zijn genenpalet.
Gerekend over acht generaties heeft Cornetto een afstamming met 48,4 % Engels- en Arabisch volbloed en 42,2 % Holsteins bloed.

Cornetto is in november 1991 in Neumünster goed gekeurd door het Holsteinse stamboek. Hij is tot 1997 beschikbaar geweest voor de Duitse fokkers. Van hem zijn 32 dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek. Eén dochter heeft het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.
Twee dochters zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden:

H-Corrie May Holst (1993, MV. Tin Rocco Holst) is de moeder van de hengst Lorentins Best Holst (2012, V. Lorentin I Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek.

Hessa Holst (1993, MV. Cornado Holst) is de moeder van de hengst Conelly Holst (1997, V. Concerto II Holst), die is goedgekeurd door het Canadese Sportpaarden stamboek.
In maart 1996 is Cornetto goedgekeurd door het Deense stamboek. Het Deense stamboek geeft echter 45 nakomelingen van Cornetto geregistreerd die voor januari 1997 zijn geboren. In totaal heeft het Deense stamboek in de jaren 1993 – 2004 110 nakomelingen van Cornetto geregistreerd.

In 2002 is Cornetto verkocht naar Zweden en daar goedgekeurd door het Zweedse stamboek. Daarbij heeft het Zweedse stamboek vermeld dat Cornetto een mannelijke, goed geproportioneerde hengst is met een wat brede hals, een diepe borst en een lange goedgevormde schoft. De rug en lendenen zijn goed gevormd en de croupe is lang. De bewegingen zijn correct. De stap is regelmatig en de draf heeft voldoende ruimte.
In Zweden zijn in de jaren 2002 – 2006 274 merries geïnsemineerd met sperma van Cornetto en daaruit zijn 174 nakomelingen geregistreerd.

In 1998 – 2001 is Cornetto door Lars Pedersen (DEN) uitgebracht in 1.30 en 1.40 m springconcoursen, waarbij enkele keren internationaal is gestart. Hij heeft een winsom van € 2.275.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 40 nakomelingen van Cornetto geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 115.440 gewonnen.

De meest succesvolle nakomeling van Cornetto is Cosmopolitan CC DWB, ruin, 1995, bruin, MV. onbekend, fokker Claus Clausen. De ruin is vanaf 2003 door Christine Eglinski (GER) in internationale dressuurwedstrijden uitgebracht. Zowel in 2007, 2008 als in 2009 is de combinatie tweede geworden in de Grand Prix van het CDI München. In 2009 is de derde plaats behaald bij het CDI Leipzig. In 2010 is bij het CDI Leipzig de Grand Prix gewonnen en is de tweede plaats behaald in de Kür.
Cosmopolitan CC heeft een winsom van € 76.515.

Cornetto heeft een dressuurindex van 98 met een betrouwbaarheid van 79 % en een springindex van 137 met een betrouwbaarheid van 72 %.

14. Cabrol DE321210172090 Meckl

Cabrol Meckl (V. Caletto I Holst) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 173 cm. Hij is op 25 februari 1990 geboren en is gefokt door Horst Riebeling uit Krems II, dat circa 10 km ten noorden van Bad Segeberg in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Cabrol is de donkerbruine merrie Wagengold Holst (1984, V. Landgraf I Holst) en tweede moeder is de donkerbruine Sonnenschein Holst (1980, V. Romantiker Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Cabrol een afstamming met 50 % Engels- en Arabisch volbloed en 50 % Holsteins bloed.

Cabrol is in 1994 goedgekeurd door het Poolse Sportpaarden stamboek en door het Wielkopolska stamboek. In 1994 is hij beschikbaar geweest in Jaroszówka en in de jaren 1995 – 1998 heeft hij op de staatsstoeterij in Nowielice gestaan.

Cabrol is in 1998 door Jacek Bobik (POL) in de springsport uitgebracht. In 1999 is de hengst verkocht naar Duitsland, waar hij onder de naam Cabrol Amicor vanaf april 1999 door Holger Wulscher (GER) is uitgebracht in 1.30 m springconcoursen. Vanaf mei 2000 is de combinatie internationaal uitgekomen. In juni 2000 is de combinatie vijfde geworden in de Grand Prix van Hamburg en in november 2000 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Berlijn. In september 2001 is de vierde plaats behaald in de Grand Prix van Berlijn en over het gehele jaar gerekend is de zevende plaats bereikt in de hoog gedoteerde Duitse ruitercompetitie. In 2002 is met het Duitse team de tweede plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CSIO Linz en is de landenwedstrijd tijdens het CHIO Rotterdam gewonnen. Vanaf juli 2003 is Cabrol Amicor uitgebracht door Matthias Granzow (GER). De combinatie heeft in oktober 2003 de Grand Prix van Tallinn gewonnen. In september 2007 heeft Cabrol Amicor afscheid genomen van de sport. Hij heeft een winsom van € 150.559.

Cabrol is in februari 2000 in Redefin goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. Ook het Beierse stamboek heeft Cabrol geaccepteerd voor de fokkerij. Hij is tot 2012 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

In Polen zijn 75 nakomelingen van hem geregistreerd, waarvan er 70 zijn vastgelegd door het Poolse Sportpaarden stamboek. In Duitsland zijn zes dochters als fokmerrie opgenomen in een stamboek.
Zijn Poolse zonen Harper SP (1995), Celtik SP (1996), Liban SP (1996), Lucznik SP (1996), Tramal SP (1996), Odillo SP (1997), Trefl SP (1998), Car SP (1999), Grikos SP (1999) en Lansjer SP (1999) zijn ingezet voor de fokkerij.

De cursief vermelde hengsten zijn van weinig betekenis geweest voor de fokkerij en worden hieronder kort aangeduid. De overige hengsten worden in de hoofdstukken 14.1.– 14.5. afzonderlijk behandeld.

De hengst Celtik SP (MV. Feiertraum Hann) is van 1999 – 2002 actief geweest in de Poolse sportpaardenfokkerij. Van hem zijn tien nakomelingen geregistreerd.

De bonte hengst Lucznik SP (MV. Bandos WLKP) is in 1999 en 2000 actief geweest in de fokkerij. Van hem zijn drie nakomelingen geregistreerd.

De hengst Odillo SP (MV. Czad SP) is in de jaren 2003 – 2005 door de staatsstoeterij Nowielice ingezet voor de fokkerij. Van hem zijn vijf nakomelingen geregistreerd.

De hengst Trefl SP (MV. Czad SP) is in de periode 2002 – 2013 af en toe ingezet voor de fokkerij. Van hem zijn zes nakomelingen geregistreerd.

De hengst Lansjer SP (MV. Cross xx) is in 2005 gebruikt voor de fokkerij. Van hem zijn twee nakomelingen geregistreerd.

Van de Poolse nakomelingen van Cabrol zijn er 24 die in wedstrijden zijn uitgekomen.
De Duitse Hippische Sportbond heeft 41 nakomelingen van Cabrol geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 28.773 gewonnen.

14.1. Harper 56 G Sz SP

Harper SP (V. Cabrol Holst) is een hoog in het bloed staande, donkerbruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 19 november 1995 geboren en is gefokt door de staatsstoeterij Nowielice, die enkele kilometers ten noorden van Trzebiatów in het noordwesten van Polen aan de Oostzeekust ligt.
De moeder van Harper is de donkerbruine merrie Holanda WLKP (1984, V. Dendryt xx). Zij is ook de moeder van de hengst Hartland SP (1996, V. Czad SP) die is goedgekeurd door het Wielkopolska stamboek.
Tweede moeder van Harper is de bruine Hiszpania WLKP (1969, V. Polonez xx).
Gerekend over acht generaties heeft Harper een afstamming met 67,2 % Engels- en Arabisch volbloed en 21,9 % Holsteins bloed.

Harper is in 1999 goedgekeurd door het Poolse Sportpaarden stamboek. In de jaren 2000 – 2018 heeft het Poolse Sportpaarden stamboek 25 nakomelingen van hem geregistreerd en het Wielkopolska stamboek negen.

14.2. Liban 55 G Sz SP

Liban SP (V. Cabrol Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is op 17 april 1996 geboren en is gefokt door de staatsstoeterij Nowielice, die enkele kilometers ten noorden van Trzebiatów in het noordwesten van Polen aan de Oostzeekust ligt.
De moeder van Liban is de bruine merrie Lorderia WLKP (1983, V. Dendryt xx) en tweede moeder is de bruine Lafina WLKP (1978, V. Feiertraum Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Liban een afstamming met 56,3 % Engels- en Arabisch volbloed, 21,9 % Holsteins bloed en 12,5 % Hannoveraans bloed.

Liban is in 2000 goedgekeurd door het Poolse Sportpaarden stamboek en is tot en met 2005 ingezet voor de fokkerij. Van hem heeft het Poolse Sportpaarden stamboek veertien nakomelingen geregistreerd en het Wielkopolska stamboek vier. Ook zijn twee “kleine” paarden van hem vastgelegd.

In 2009 is Luca Marziani (ITA) met de hengst gestart in enkele internationale springconcoursen in San Giovanni in Marignani.

14.3. Tramal 61 G Sz SP

Tramal SP (V. Cabrol Holst) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 16 oktober 1996 geboren en is gefokt door de staatsstoeterij Nowielice, die enkele kilometers ten noorden van Trzebiatów in het noordwesten van Polen aan de Oostzeekust ligt.
De moeder van Tramal is de vos merrie Tracja SP (1993, V. Czad SP) en tweede moeder is de donkerbruine Terpenika SP (1976, V. Nikifon WLKP).
Gerekend over acht generaties heeft Tramal een afstamming met 34,4 % Engels- en Arabisch volbloed, 21,9 % Holsteins bloed en 16,4 % Hannoveraans bloed.
Tramal heeft in 1999 in Lobez deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, waar hij 85,52 punten heeft gescoord. In 2001 is hij goedgekeurd door het Poolse Sportpaarden stamboek en is vervolgens tot en met 2008 ingezet voor de fokkerij. Van hem zijn 24 nakomelingen geregistreerd door het Poolse Sportpaarden stamboek en acht door het Wielkopolska stamboek.

14.4. Car 95 G Sz SP

Car SP (V. Cabrol Holst) is een zwarte hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is in 1999 geboren en is gefokt door de staatsstoeterij Nowielice, die enkele kilometers ten noorden van Trzebiatów in het noordwesten van Polen aan de Oostzeekust ligt.
De moeder van Car is de bruine merrie Centina SP (1994, V. Orly T BWP) en tweede moeder is de bruine Cesja WLKP (1985, V. Kobryn WLKP). Cesja is ook de moeder van de hengsten Czejen WLKP (1992, V. Czad SP) en Cyryl SP (1993, V. Fetysz WLKP) en ze is de tweede moeder van de hengst Celsius SP (1996, V. Hajfong WLKP). Czejen is goedgekeurd door het Wielkopolska stamboek, maar van hem zijn geen nakomelingen bekend. Cyryl en Celsius zijn goedgekeurd door het Poolse Sportpaarden stamboek. Cyryl heeft één geregistreerde nakomeling en van Celsius zijn geen nakomelingen bekend.
Car stamt uit een volbloed moederlijn waar in de laatste drie generaties Hannoveraans-, Trakehner- en Belgisch bloed aan is toegevoegd.
Gerekend over acht generaties heeft Car een afstamming met 40,6 % Engels- en Arabisch volbloed, 23,4 % Holsteins bloed, 10,9 % Selle Français bloed en 10,2 % Hannoveraans bloed.

Car heeft in 2001 in Lobez deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen waarbij hij gewaardeerd is met 75, 67 punten.
In 2002 is hij goedgekeurd door het Poolse Sportpaarden stamboek en is van 2002 tot en met 2010 actief geweest in de fokkerij. Het Poolse Sportpaarden stamboek heeft 19 nakomelingen van hem geregistreerd en het Wielkopolska stamboek twee.

14.5. Grikos 54 G-I-Gd SP

Grikos S{ (V. Cabrol Holst) is een zwarte hengst met een stokmaat van 164 cm.
Hij is op 3 mei 1999 geboren en is gefokt door Edward Marcinkowski uit Kozin, dat circa 25 km ten noorden van Bytów in het noordwesten van Polen ligt.
De moeder van Grikos is de zwarte merrie Grisi WLKP (1980, V. Debet WLKP) en tweede moeder is de schimmel Gromada WLKP (1973, V. Perkoz xx).
Gerekend over acht generaties heeft Grikos een afstamming met 41,4 % Engels- en Arabisch volbloed, 27,3 % Trakehner bloed en 21,9 % Holsteins bloed.

Grikos heeft in het najaar van 2001 in Kwidzyn deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, waar hij 69,31 punten heeft behaald. Hij is goedgekeurd door het Poolse Sportpaarden stamboek en is van 2004 tot en met 2007 actief geweest in de Poolse fokkerij.
Het Poolse Sportpaarden stamboek heeft 19 nakomelingen van hem geregistreerd en het Wielkopolska stamboek acht.

15. Cassandro II DE321210059591 Holst

Cassandro II Holst (V. Caletto I Holst) is een vos hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is in 1991 geboren en is gefokt door Niko Detlef uit Fehmarn, dat een eiland in de Oostzee is dat ten noordoosten van Sleeswijk-Holstein ligt.
Cassandro II is een broer van de voor de fokkerij niet van belang zijnde hengst Cassandro I Holst (1990), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en het ZfdP.
De moeder van beide broers is de bruine merrie Akelei III Holst (1986, V. Landgraf I Holst) en tweede moeder is de bruine merrie Gofine Holst (1970, V. Ramiro Z Holst).
Gofine is ook de moeder van de stempelhengst Contender Holst (1984, V. Calypso II Holst) en van de hengst Cornetto Holst (1989, V. Caletto I Holst, zie hfdst. 13.).
Gerekend over acht generaties heeft Cassandro II een afstamming met 50,8 % Engels- en Arabisch volbloed en 39,8 % Holsteins bloed.

In november 2000 is Cassandro II goedgekeurd door het ZfdP en begin 2001 hebben het Saksische- en het Saksen-Thüringse stamboek de hengst erkend. Ook de overige Zuidduitse stamboeken hebben Cassandro II geaccepteerd voor de fokkerij.
Cassandro II is tot en met 2013 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

Van hem zijn 23 dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en zijn zonen Cassabro Hess (2004) en C’est la Vie DSP (2009) zijn goedgekeurd voor de fokkerij.
De hengst Cassabro Hess (MV. Don Stefano Oldbg) is in december 2006 goedgekeurd door het ZfdP en het Brandenburgse stamboek, maar van hem zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.
De hengst C’est la Vie DSP (MV. Cordalme Z Oldbg) is goedgekeurd door het Saksen-Thüringse stamboek. Over zijn fokkerijprestaties is nog geen informatie beschikbaar.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 108 nakomelingen van Cassandro II geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben eind 2018 samen een winsom van € 143.391

Cassandro II is van 1995 tot en met 2008 tot op 1.30 m niveau uitgebracht in de springsport. Hij heeft een winsom van € 24.300.

Cassandro II heeft een springindex van 119 met een betrouwbaarheid van 86 %.

16. Canterbury DE321210101792 Holst

Canterbury Holst (V. Caletto I Holst) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 1 mei 1992 en is gefokt door Traute Kliewe uit Parin, dat circa 15 km ten westen van Wismar in het noordwesten van Mecklenburg-Voorpommeren ligt.
De moeder van Canterbury is de bruine ster merrie Zarin VIII Holst (1985, V. Lord Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Oswin KWPN (1996, V. Holland KWPN), die is goedgekeurd door het SBS.
Tweede moeder van Canterbury is de bruine Pinne Holst (1978, V. Toledo Holst). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Athletic Lord Holst (1995, V. Athlet Z Hann), die is goedgekeurd door het Zweedse stamboek.
De hengst Cottage Son xx (1944, V. Young Lover xx) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Cornetto en heeft een inbreng van 12,5 % in zijn genenpalet.
Gerekend over acht generaties heeft Canterbury een afstamming met 50 % Engels- en Arabisch volbloed en 39,8 % Holsteins bloed.

Canterbury is door Arsia Ardalan (IRI) in de Verenigde Staten uitgebracht in internationale springconcoursen, waar hij in het westen van de Verenigde Staten verschillende Grand Prix’s heeft gewonnen. Voor Iran heeft de combinatie in 2002 deelgenomen aan de Aziatische Spelen in Busan, Zuid-Korea en daar twee foutloze parcoursen gesprongen.
In 2008 is Canterbury terug gegaan naar Duitsland, waar het Oldenburg-International stamboek hem in december 2008 heeft goedgekeurd. In 2009 heeft het Hannoveraanse stamboek Canterbury goedgekeurd en heeft het Mecklenburgse stamboek hem erkend. In april 2010 heeft het Holsteinse stamboek de hengst goedgekeurd.
Canterbury is in 2019 voor de fokkerij beschikbaar bij hengstenhouderij ’t Winkenshof in Maaseik.

Tot eind 2018 zijn in Duitsland dertien dochters als fokmerrie ingeschreven in een stamboek.

Zijn zoon Cointreau van het Bergerhof Z Zang (2014) is in november 2016 goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. Hij heeft in april 2018 in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen. Hij behaalde daarbij 6,93 punten voor de dressuur, 8,50 punten voor het springen en 7,70 punten voor zijn totale prestatie. Zijn fokkerijprestatie moeten worden afgewacht.

Het Zangersheide stamboek heeft 84 nakomelingen van Canterbury geregistreerd, het BWP zes en het KWPN twee.
De Duitse Hippische Sportbond heeft 46 nakomelingen van Canterbury geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben tot eind 2018 samen € 16.705 gewonnen.

17. Caletto’s Son DE321210000793 Holst

Caletto’s Son Holst (V. Caletto I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 19 mei 1993 geboren en is gefokt door Hans Blum uit Nahe, dat circa 20 km ten westen van Bad OIdesloe in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Caletto’s Son is de bruine staatspremiemerrie Veilchen I Holst (1983, V. Lorenz Holst) en tweede moeder is de bruine Korbett Holst (1973, V. Kommandeur Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Caletto’s Son een afstamming met 46,1 % Holsteins bloed en 44,5 % Engels- en Arabisch volbloed.

Caletto’s Son is in 1995 goedgekeurd door het Poolse Wielkopolska stamboek en het Poolse Sportpaarden stamboek. In de jaren 1996 – 1999 heeft het Wielkopolska stamboek vier nakomelingen van Caletto’s Son geregistreerd en het Poolse Sportpaarden stamboek 26.
Van 1999 tot en met 2005 is de hengst onder de naam Cannizzaro in Duitsland tot op M-niveau in dressuurwedstrijden uitgebracht. Hij heeft een winsom van € 1.161.
Daarna is de hengst naar Hongarije gegaan, waar hij is goedgekeurd door het Hongaarse stamboek en tot 2010 actief is geweest in de Hongaarse fokkerij.

18. Calmero DE321210152493 Holst

Calmero Holst (V. Caletto I Holst) is een donkerbruine hengst die in 1993 is geboren. Hij is gefokt door Ilse Hell uit Klein Offenseth, dat een paar km ten noorden van Elmshorn in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Calmero is de zwartbruine merrie Perle Holst (1978, V. Merano Holst) en tweede moeder is de donkerbruine Ludmilla Holst (1974, V. Tumbled xx).
Gerekend over acht generaties heeft Calmero een afstamming met 46,9 % Holsteins bloed en 43,8 % Engels- en Arabisch volbloed.

Calmero is in februari 1996 in Neustadt/Dosse goedgekeurd door het Saksische stamboek. In het najaar van 1997 heeft Calmero meegedaan aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen in Neustadt/Dosse. Daarbij heeft hij 86,16 punten (28e plaats) behaald voor de dressuur, 116,20 punten (9e plaats) voor het springen en 110,25 punten (21e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek is deelgenomen door 45 hengsten.
Calmero is tot en met 1998 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

Van Calmero zijn 18 nakomelingen als fokmerrie opgenomen in een stamboek. Eén van de dochters is staatspremiemerrie geworden.

De zonen Coolman SA (1997) en Calmont SA (1998) zijn goedgekeurd voor de fokkerij. Coolman SA wordt behandeld in hoofdstuk 18.1.

De hengst Calmont SA (MV. Livius SA) is in november 2000 goedgekeurd door de stamboeken Berlin -Brandenburg, Brandenburg – Anhalt en Saksen – Anhalt. Hij heeft in de zomer van 2001 in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen waarbij hij slechts 71,56 punten (37e plaats) voor de dressuur, 76,22 punten (33e plaats) voor het springen en 70,09 punten (37e plaats) voor zijn totale prestatie heeft behaald. Aan het onderzoek is deelgenomen door 39 hengsten. Na het onderzoek is Calmont niet meer beschikbaar gesteld voor de fokkerij.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 45 nakomelingen van Calmero geregistreerd als wedstrijdpaard. Tot eind 2018 hebben zij samen € 82.774 gewonnen.
Calmero is in 1997 en 1998 uitgebracht in L springconcoursen en heeft een winsom van € 935.
Hij heeft een dressuurindex van 67 met een betrouwbaarheid van 83 % en een springindex van 111 met een betrouwbaarheid van 75 %.

18.1. Coolman DE337370073297 SA

Coolman SA (V. Calmero Holst) is een bruine hengst die in 1997 is geboren. Hij is gefokt door Elke Lösche uit Zahna-Elster, dat ten noorden van Wittenberg in Saksen-Anhalt ligt.
De moeder van Coolman is de merrie Grandezza SA (1992, V. Gottwald Hann) en tweede moeder is de vos Olivia SA (1988, V. Opal Trak).
Gerekend over acht generaties heeft Coolman een afstamming met 23,4 % Engels- en Arabisch volbloed, 23,4 % Holsteins bloed, 22,7 % Hannoveraans bloed en 18,0 % Trakehner bloed.

Coolman heeft in 2000 in Radegast deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij behaalde daarbij 97,20 punten (20e plaats) voor de dressuur, 111,03 punten (12e plaats) voor het springen en 102,99 punten (17e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek is deelgenomen door 41 hengsten.
De hengst is in april 2003 goedgekeurd door het Brandenburgse- en het Saksische stamboek. Hij is tot 2007 actief geweest in de fokkerij.

Van Coolman zijn zeven dochters als fokmerrie opgenomen in een stamboek. Eén van de dochters heeft het predicaat staatspremiemerrie behaald.
De Duitse Hippische Sportbond heeft 24 nakomelingen van Coolman geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben tot eind 2018 samen € 11.464 gewonnen.

Van 2001 tot 2007 is Coolman tot op M-niveau in de springsport uitgebracht. Hij heeft een winsom van € 6.706.

Coolman heeft een springindex van 102 met een betrouwbaarheid van 73 %.

19. C-Son of Sexy Eyes DE321210186595 Holst

C-Son of Sexy Eyes Holst (V. Caletto I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 173 cm. Hij is op 1 maart 1995 geboren en is gefokt door Gudrun Prüss uit Groemitz, dat circa 50 km ten noorden van Lübeck in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van C-Son of Sexy Eyes is de bruine merrie Doreen XVII Holst (1989, V. Rosso Holst) en tweede moeder is de bruine Zilja II Holst (1985, V. Capriccio Holst). De stempelhengst Cor de la Bryère SF (1968, V. Rantzau xx) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van C-Son of Sexy Eyes en heeft een inbreng van 34,4 % in zijn erfelijke aanleg.

C-Son of Sexy Eyes is van 2000 tot en met 2010 door Andreas Ripke (GER) en Daniele Mühlenbeck (GER) tot op 1.40 m wedstrijden in de springsport uitgebracht. Hij heeft een winsom van € 12.859.

C-Son of Sexy Eyes is in januari 2006 goedgekeurd door het Holsteinse stamboek.

Tot en met 2018 zijn twee dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en 37 nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen een winsom van € 44.227.
In 2019 is hij voor de fokkerij beschikbaar bij Franz Mühlembeck in Oeversee, dat ten zuiden van Flensburg in Sleeswijk-Holstein ligt.

20. Nevado 276321210321095 Holst

Nevado Holst (V. Caletto I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 17 april 1995 geboren en is gefokt door Otto Junge uit Hemme, dat vijftien km ten noorden van Heide in het westen van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Nevado is de schimmel merrie Eismeer II Holst (1990, V. Lancetto Holst) en tweede moeder is de schimmel Arktis Holst (1986, V. Maracaibo Holst).
Arktis is ook de tweede moeder van de hengst Agropoint Cassiloc Holst (2005, V. Cassini I Holst), die is goedgekeurd door het Hongaarse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Nevado een afstamming met 45,3 % Engels- en Arabisch volbloed, 43,8 % Holsteins bloed en 9,4 % Selle Français bloed.

Nevado is in 1998 door het KWPN aangewezen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek, maar dat heeft niet geleid tot een goedkeuring voor de fokkerij. Wel is de hengst goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek.
Het KWPN heeft in 1999 38 nakomelingen van Nevado geregistreerd in Register B. Twee nakomelingen zijn in Duitsland geregistreerd als wedstrijdpaard.

21. Temple Croesus 95.09784 KWPN

Temple Croesus KWPN (V, Caletto I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Bij zijn geboorte heeft hij de naam Non Stop ontvangen, maar die is bij zijn verkoop aan Flight View Livery and Stud in Preesall, dat bij Blackpool in Engeland ligt, gewijzigd in Temple Croesus.
Nin Stop is geboren op 4 juni 1995 en is gefokt door Vincent Wouters uit Wijchen, dat net ten westen van Nijmegen in het zuidoosten van de provincie Gelderland ligt.
De moeder van de hengst is de bruine merrie Jungfrau KWPN (1991, V. Polydor Westf). Zij is ook de moeder van de hengst Temple Sandor Z KWPN (1999, V. Calvaro Z Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek.
Tweede moeder is de bruine Romanze Westf (1985, V. Renoir I Westf).
Gerekend over acht generaties heeft Temple Croesus een afstamming met 28,1 % Engels- en Arabisch volbloed, 22,7 % Hannoveraans bloed, 20,3 % Holsteins bloed en 16,4 % Westfaals bloed.

Temple Croesus is in 2000 goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, dat in de jaren 2001 – 2018 55 nakomelingen van hem heeft geregistreerd.
In 2019 is Temple Croesus voor de fokkerij beschikbaar bij de Flight View Livery & Stud.

Volgens informatie van zijn eigenaar heeft Temple Croesus diverse successen behaald in de springsport en onder andere in 2003 een 1.60 m wedstrijd tijdens de Royal Show in Hickstead gewonnen. Hij heeft £ 33.000 (€ 36.500) gewonnen.

22. Cyber Space DE321210306596 Holst

Cyber Space Holst (V. Caletto I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is in 1996 geboren en is gefokt door mts. Heike en Jörg Bigeng uit Schleswig in het noorden van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Cyber Space is de schimmel merrie Grande Sue Holst (1992, V. Lambadero Holst) en tweede moeder is de donkerbruine Ruanda Holst (1978, V. 1979, V. Maximus Holst).
De merrie Deka Holst (1967, V. Consul Holst) is niet alleen de moeder van Caletto I, maar ook de overgrootmoeder van Grande Sue en heeft daarmee een inbreng van 31,25 % in de erfelijke aanleg van Cyber Space.
Gerekend over acht generaties heeft Cyber Space een afstamming met 46,1 % Holsteins bloed en 44,5 % Engels- en Arabisch volbloed.

Cyber Space heeft in de zomer van 2000 in Münster-Handorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij behaalde daarbij 99,98 punten (14e plaats) voor de dressuur, 121,68 punten (3e plaats) voor het springen en 112,0 punten (10e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek is deelgenomen door 27 hengsten.
Cyber Space is in juni 2001 goedgekeurd door het ZfdP. In januari 2008 heeft het Mecklenburgse stamboek de hengst erkend.
Cyber Space is tot en met 2017 beschikbaar gesteld voor de fokkerij.

Zeven dochters van Cyber Space zijn als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek.
De Duitse Hippische Sportbond heeft 61 nakomelingen van Cyber Space geregistreerd als wedstrijdpaard. Tot eind 2018 hebben zij samen € 42.098 gewonnen.

Cyber Space is in de jaren 2000 – 2002 tot op M-niveau uitgebracht in de springsport. Hij heeft een winsom van € 1.684.

Cyber Space heeft een dressuurindex van 92 met een betrouwbaarheid van 76 % en een springindex van 112 met een betrouwbaarheid van 72 %.

23. Cabochon DE321210126597 Holst

Cabochon Holst (V. Caletto I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 29 april 1997 geboren en is gefokt door Eggert Soltau uit Dörnick, dat circa 25 km ten zuidoosten van Kiel bij Plön in de Holsteinse Schweiz ligt.
De moeder van Cabochon is de donkerbruine merrie Soliethe Holst (1980, V. Fridericus Holst). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Karamba KWPN (2015, V. Entertainer KWPN), die is goedgekeurd door het KWPN.
Tweede moeder van Cabochon is de bruine Celeste Holst (1966, V. Traumgeist xx). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Blauer Vogel Holst (1990, V. Bold Indian xx), die is goedgekeurd door het ZfdP.
Gerekend over acht generaties heeft Cabochon een afstamming met 43,0 % Engels- en Arabisch volbloed en 38,3 % Holsteins bloed.

Cabochon is in oktober 1999 goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. Hij heeft in de zomer van 2000 in Radegast deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daar is hij gewaardeerd met 101,18 punten (17e plaats) voor de dressuur, 125,10 punten (5e plaats) voor het springen en 112,95 punten (11e plaats) voor zijn totale prestatie.
In februari 2003 is Cabochon erkend door het Hessische stamboek.

Cabochon is tot 2007 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn acht dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en 35 nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard. Tot eind 2018 hebben zij samen € 29.245 gewonnen.

Cabochon is van 2002 – 2010 uitgebracht in de springsport. In 2008 en 2009 is Diana Kramer (GER) met de hengst in internationale wedstrijden gestart. Hij heeft een winsom van € 16.313.
Cabochon heeft een springindex van 115 met een betrouwbaarheid van 70 %.

24. Cape Town S DVH 738

Cape Town S DVH (V. Caletto I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 18 mei 1997 geboren en is gefokt door Flemming en Bettina Schulz uit Bolderslev, dat circa 10 km ten westen van Aabenraa in het zuidoosten van Jutland in Denemarken ligt.
De moeder van Cape Town S is de bruine elite merrie Lady Madonna DWB (1985, V. Lagano Holst). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Louvre S DWB (1999, V. Solos Landtinus Oldbg), die is goedgekeurd door het Deense stamboek.
Tweede moeder van Cape Town S is de bruine Veronica DWB (1972, V. Kompass Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Cape Town S een afstamming met 46,1 % Holsteins bloed en 43,0 % Engels- en Arabisch volbloed.

Cape Town S is in maart 2000 voor één jaar goedgekeurd door het Deense stamboek. In de zomer van 2000 heeft hij in Vilhelmsborg deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek. Het stamboek heeft daarover gerapporteerd dat Cape Town S een aantrekkelijke hengst is, die zowel in de dressuur als in het springen goed presteert. Hij zou vooral in draf meer tot dragen moeten komen. De hengst heeft een goed temperament.
De prestaties zijn gewaardeerd met 776,33 punten, waarbij negens zijn gegeven voor de galop, de springtechniek en het zich laten rijden in het parcours.
In maart 2001 is Cape Town S definitief goedgekeurd door het Deense stamboek.

Het Deense stamboek heeft in de jaren 2001 – 2018 273 nakomelingen van Cape Town S geregistreerd.

Zijn dochter Damsgaarden’s Calibra DWB (2003, MV. Linard Holst) is de moeder van de hengst Count On Me T DWB (2008, V. Carmargue Holst), die is goedgekeurd door het Deense stamboek.

Zijn zoon Cobra One DWB (2002, MV. Carano Holst) is door het Deense stamboek, het SBS en het Noord Amerikaanse stamboek goedgekeurd voor de fokkerij. Het SBS heeft zes nakomelingen van de hengst geregistreerd, het BWP vier en het Deense stamboek drie.

Van de nakomelingen van Cape Town S zijn er tot en met 2018 33 geplaatst in dressuurwedstrijden en 38 in springwedstrijden.
In 2019 is Cape Town S voor de fokkerij beschikbaar bij Helgstrand Dressage in Vodskov, dat enkele kilometers ten noorden van Aalborg in het noorden van Jutland ligt.

25. Renkum Calliano 99.005842 AES

Renkum Calliano AES (V. Caletto I Holst) is een zwarte hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is geboren op 29 juni 1999 en is gefokt door Henk Minderman uit Malvern, dat in het Engelse graafschap Worcestershire ligt.
De moeder van Renkum Calliano is de bruine merrie Renkum Liana AES (1993, V. Renkum Liath Holst).
Tweede moeder is de donkerbruine Renkum Lana Holst (1980, V. Fridericus Holst) en zij is ook de tweede moeder van de door het Anglo-Europese stamboek goedgekeurde hengst Renkum Eireann AES (1992, V. Renkum Englishman AES).

Renkum Calliano is in 2001 goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, dat in de jaren 2002 – 2013 38 nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

Afgesloten op 19 juli 2019

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Back To Top