skip to Main Content

1994 (Capitol  I Holst x  Caletto II Holst)

 

 

Samenvatting

Cassini II Holst heeft in de fokkerij bijzonder veel kansen gekregen om een stempel te drukken op de springpaardenfokkerij. De grote successen als sportpaard en als fokhengst van zijn zes jaar oudere broer Cassini I zullen daar ongetwijfeld aan hebben bijgedragen. Vastgesteld moet echter worden dat Cassini II vooral veel teleurstellingen heeft gebracht en de hoge verwachtingen totaal niet heeft waargemaakt.
Door een blessure is hij niet in de sport uitgebracht en hoewel van hem 79 zonen zijn goedgekeurd voor de fokkerij is het Cassini II nog niet gelukt om een hengst af te leveren die een vooraanstaande rol in de fokkerij speelt. De in 2006 geboren Castini, die door diverse stamboekorganisaties is goedgekeurd en in 2017 inmiddels vier goedgekeurde zonen heeft, zou daar nog verandering in kunnen brengen.
Cassini II is daarnaast de vader van 41 merries die moeder van een goedgekeurde hengst zijn geworden.

Slechts 19 zonen van Cassini II hebben meer dan tien nakomelingen gebracht. Van de 60 goedgekeurde hengsten die minder dan tien geregistreerde nakomelingen hebben gebracht zijn er dertien goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek, waaruit eens te meer blijkt dat het AES een armetierig selectiebeleid voert waar serieuze fokkers geen behoefte aan hebben.

Van de ruim 420 nakomelingen die in internationale wedstrijden zijn uitgebracht hebben Lord of Arabia Holst (John Whitaker / Abdullah Al Sharbatly), C Hunter Zang (Lucas Porter), Cassini Z Oldbg (Darragh Kenny) en Coriondola di Ribano SI-Unire (Lauren Tisbo) en Monaco (Harrie Smolders) meer dan € 150.000 gewonnen.

 

Voorkomen en afstamming

Cassini II DE321210202094 Holst (V. Capitol I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 173 cm. Hij is geboren op 21 maart 1994 en is gefokt door Johann Hermann Claussen uit Neuenkirchen, dat tien kilometer ten noorden van Heide aan de westkust van Sleeswijk-Holstein ligt.
Cassini II is een broer van de hengst Cassini I (1988).

 

Vader

De vader van Cassini II is de schimmel hengst Capitol I Holst (V. Capitano Holst), die gefokt is door Harm Thormählen uit Kollmar, dat circa 15 km ten westen van Elmshorn in Sleeswijk-Holstein ligt. Capitol I is in 1975 geboren en heeft een stokmaat van 172 cm. Hij komt uit een Holsteinse moederlijn waar de hengsten Maximus Holst en Ramzes x aan hebben bijgedragen.
Capitol I is in 1977 goedgekeurd en is tot zijn dood in 1999 actief geweest in de fokkerij. Hij heeft 54 goedgekeurde zonen gebracht.
In een apart bestand wordt uitgebreid aandacht besteed aan Capitol I.

 

Moeder

De moeder van beide hengsten is de bruine merrie Wisma Holst (1984, V. Caletto II Holst), die ook de moeder is van de hengst Clarimo ASK Holst (2003, V. Clearway Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse-, Beierse-, Hannoveraanse- en Rijnlandse stamboek.
Wisma is ook de tweede moeder van de hengsten Lovari Holst (1996, V. Lasino Holst), Cassaro Holst (2002, V. Coronado Holst), Quinn Holst (2007, V. Quick Nick I), Quintago VA Holst (2007, V. Quidam de Revel SF) en zijn broer Fernhill Quintago I Holst (2007) en van Caleonid Holst (2009, V. Calido I Holst),
Lovari en Quintago VA zijn goedgekeurd door het Holsteinse stamboek; Cassaro door het Holsteinse-, Beierse-, Rijnlandse- en Zangersheide stamboek; Quinn door het Brandenburgse- en het Mecklenburgse stamboek; Fernhill Quintago I door het Selle Français- en het Zangersheide stamboek en Caleonid is in Zuid Afrika voor de fokkerij goedgekeurd.
Tweede moeder van Cassini I is de schimmel Prisma Holst (1978, V. Mahmud Holst). De Holsteinse moederstam is terug te traceren tot 1870.
De stempelhengst Cottage Son xx komt aan vaderskant één keer voor in de afstamming van Cassini II en aan moederskant twee keer, waardoor hij een inbreng van 12,5 % heeft in de erfelijke aanleg van Cassini II.
Gerekend over acht generaties heeft Cassini II een afstamming met 48,4 % Holsteins bloed en 46,9 % Engels- en Arabisch volbloed.

Fokkerijcarrière

Cassini II is in november 1996 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse- en het Brandenburgse stamboek. De hengst heeft in 2001 in Radegast deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij kreeg voor zijn prestaties in de dressuur 77,16 punten (20), voor het springen 128,28 punten (3) en voor de totale prestatie 99,10 punten (11). Tussen haakjes is aangegeven op welke plaats Cassini II van de 24 aan het onderzoek deelnemende hengsten voor het betreffende onderdeel is geëindigd.

Vanaf 2003 is Cassini II via het gebruik van diepvriessperma in Frankrijk ingezet in de fokkerij
In 2005 heeft het Zweedse stamboek Cassini II goedgekeurd en in maart 2006 heeft het Hannoveraanse stamboek dat ook gedaan.

Cassini II is door een blessure niet in de sport uitgebracht. Hij is op 29 mei 2012 overleden. In de jaren daarna is nog diepvriessperma van hem beschikbaar gesteld.

In Duitsland zijn tot en met 2017 540 dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek, waarvan er 33 staatspremiemerrie zijn geworden.
In Frankrijk zijn 477 merries met zijn sperma geïnsemineerd en daaruit zijn 318 veulens geregistreerd.
In Zweden zijn 55 veulens van Cassini II geregistreerd en in Nederland heeft het KWPN 78 nakomelingen geregistreerd en het NRPS 22.
Volgens Hippomundo heeft het BWP 70 nakomelingen geregistreerd, het Zangersheide stamboek 171 en het SBS zeven. Het Zwitserse Cheval Suisse heeft 21 nakomelingen van Cassini II geregistreerd en het Italiaanse UNIRE 37. Ook in andere Europese landen (o.a. Finland, Polen en Hongarije), zijn nakomelingen van Cassini II geregistreerd.
In totaal zijn van Cassini II vermoedelijk meer dan 2500 nakomelingen geregistreerd.

 

 

Dochters

Eénenveertig dochters van Cassini II zijn de moeder van een goedgekeurde hengst geworden. Dat zijn:

Halli Galli Holst, 1998, bruin, MV. Lord Holst, is de moeder van de hengst Landcassini Oldbg (2003, V. Frühling Oldbg), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek.

Nobless VI Holst, 1998, bruin, MV. Lacapo Holst, is de moeder van de hengst Lusano Holst (2002, V. Lancer II Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek.

Celine Rhein, 1999, bruin, MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengst Quasino OS (2007, V. Quicksilber Berl-Brand), die is goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Mecklenburgse stamboek.

O-Norma Jean Holst, 1999, MV. Sacramento Song xx, is de moeder van de hengst Cartwright Holst (2007, V. Cristo Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburg International stamboek.

Tequila VII Holst, 2003, bruin, MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengst Cheveyo Holst (2008, V. Canturo Holst), die is goedgekeurd door het ZfdP.

Tjara Holst, 2003, schimmel, MV, Silbersee SF, is de moeder van de hengst Caya Coco Holst (2008, V. Casall ASK Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburg International stamboek.

Turteltaube Holst, 2003, schimmel, MV. Caretino Holst, is de moeder van de hengst Cascallo D.S. (2015, V. Cascadello I Holst), die is goedgekeurd door het SBS.

Caprice Holst, 2004, bruin, MV. Calgary Holst, is de moeder van de hengst Quainton Colt Forty Five DSP (2012, V. Coletus Westf), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. 

Casilla van de Heffinck Holst, 2004, bruin, MV. Montanus Holst, is de moeder van de hengst Jamal van de Heffinck BWP (2009, V. Kalaska de Semilly SF), die is goedgekeurd door het BWP.

Chiquitita OS, 2004, donkerbruin, MV. Pilot Westf, is de moeder van de hengst Cool Crack Z Westf (2004, V. Cornado I Westf), die is goedgekeurd door het Westfaalse-, en het Zangersheide stamboek.

Cleopatra Holst, 2004, MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengst Aercini Oldbg (2009, V. Aerobic TN KWPN), die is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek. 

Qvistorf Cassinina DWB, 2004, MV. Casir ASK Holst, is de moeder van de hengst Wilano F. Damgaard DWB (2014, V. Warrant KWPN), die is goedgekeurd door het Deense stamboek.

Uljana IV Holst, 2004, bruin, MV, Contender Holst, is de moeder van de hengst Casallini Solaguayre Holst (2011, V. Casall Holst), die is goedgekeurd door het Argentijnse stamboek;

Unikat VI Holst staatspremiemerrie, 2004, bruin, MV. Chamonix Holst, is de moeder van de hengst Canturat Holst (2008, V. Canturo Holst), die is geodgekeurd door het Holsteinse-, Hannoveraanse- en Mecklenburgse stamboek.

Cassina Alia Holst, 2005, schimmel, MV. Landgtaf I Holst, is de moeder van de hengst Noble Alia Z Zang (2009, V. Nonplusultra*alia Oldbg), die is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek.

Catalina 31 Holst, 2005, donkerbruin, MV. Caletto I Holst, is de moeder van de hengst Cesarion  (2015, V. Cristallo Boy Hann), die door het Hannoveraanse- en het Rijnlands stamboek is goedgekeurd.

Venedig VS Westf, 2005, schimmel, MV. Carbano Holst, is de moeder van de hengst Ball de Cassini OS (2014, V. Balou du Rouet Oldbg), die is goedgekeurd door het Oldenburg International stamboek.

Via Kathrin Holst, 2005, MV. Lavall II Holst, is de moeder van de hengst Ikarus Son Holst (2012, V. Ibisco xx), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek.

Vinula Holst, 2005, donkerbruin, MV. Liostro Holst, is de moeder van de hengst Catoki Boy Holst (2010, V. Catoki Holst), die is goedgekeurd door het Rijnlandse stamboek en het NRPS.

Viola XXI Holst, 2005, donkerbruin, MV. Calgary Holst, is de moeder van de hengst Casius DSP (2015, V. Caleo Holst), die is goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken.

Cassada DSP, 2006, schimmel, MV. Ghalib Ben Afas ox, is de moeder van de hengst Creed DSP (2017, V. Cicero Z van Paemel Zang), die is goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken.

Wie Alme Holst, 2006, schimmel, MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengst Tornado Holst (2014, V. Tornesch KWPN) , die is goedgekeurd door het Zuidduitse stamboek.

C – Flower Z Zang, 2007, bruin, MV, Figaro Oldbg, is de moeder van de hengst Four Seasons AES (2016, V. For Pleasure Hann), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek.

Cassina Hann, 2007, schimmel, MV. San Brasil Hann, is de moeder van de hengst Globetrotter Hann (2012, V. Grey Top Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

Craigmore Hann, 2007, bruin, MV.  Paroli Rhein, is de moeder van de hengst Gabarus Hann (2012, V. Goldfever I Hann), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Granada F DSP, 2007, vos, MV. Nabab de Rêve BWP, is de moeder van de hengst Click Clack DSP (2011, V. Calido I Holst), die is goedgekeurd door het Zuidduitse stamboek. 

Havana van het Kunselhof BWP, 2007, donkerbruin, MV. Darco BWP, is de moeder van de hengst Harhan AHS (2013, Harley VDL KWPN), die is goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar International stamboek.

Z-Cassianda Holst, 2007, MV. Coriander Holst, is de moeder van de hengst Limitless Holst (2011, V. Limbus Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Zuidduitse stamboek.

Annika III Holst, 2008, MV. Candillo Holst, is de moeder van de hengst Chadwick (2015, V. Cascadello I Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburg International stamboek.

Casa Odessa Hann staatspremiemerrie, 2008, schimmel, MV. Escudo I Hann, is de moeder van de hengst Ogano’s Edition Hann (2018, V. Ogano Sitte SBS), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek.

B-Can Jolie Holst, 2009, MV. Lavall II Holst, is de moeder van de hengst Cide Holst (2013, Cascadelle I Holst), die is goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar International stamboek.

Baccardi Holst, 2009, schimmel, MV. Cor de la Bryère SF, is de moeder van de hengsten Casallsini Holst (2014, V. Casall ASK Holst) en zijn broer Casallsini II Holat (2016), die ibeiden zijn goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek.

Christa Holst, 2009, bruin, MV. Caretino Holst, is de moeder van de hengst Hunter des Forest SF (2017, V. GFE Cicave du Talus SF), die is goedgekeurd door het Selle Français stamboek.

Cocain Holst, 2009, MV. Lavado Holst, is de moeder van de hengst Valerio Hann (2014, V. Van Gogh KWPN), die is goedgekeurd door het Zuidduitse stamboek.

Crispy JO PJ Hann staatspremiemerrie, 2009, bruin, MV. Silvio I Oldbg, is de moeder van de hengst Tornado PJ Hann (2016, V. Citizenguard Taalex DSP), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. 

La Luna D OS, 2009, schimmel, MV. Chin Chin Holst, is de moeder van de hengsten Carrarco OS (2014, V, Canturo Holst) en Barr Bassid OS (2016, V. Balou du Rouet OS). Carrarco OS is goedgekeurd door het Oldenburg International stamboek en Barr Bassid OS door het Westfaalse stamboek.

Vragance Manciaise SF, 2009, vos, MV. Power Light Hann, is de moeder van de hengsten Danturo Manciais SF (2013, V. Canturo Holst) en zijn broer Egard Manciais SF (2014), die beide zijn goedgekeurd door het Selle Français stamboek.

Caipirinha BK Hann, 2010, bruin, MV. Argentinus Hann, is de moeder van de hengsten Zhelinot Hann (2014, V. Zinedine KWPN) en Campino Hann (2017, V. Cornet Obolensky BWP). Zhelinot is goedgekeurd door Oldenburg-International stamboek en Campino door het Mecklenburgse stamboek.

Cassandra III Holst, 2011, schimmel, MV. Contender Holst, is de moeder van de nog anonieme hengst Hann (2017, V. Hickstead White OS), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

Cassina Hann, 2011, donkerbruin, MV. Cordalmé Z Oldbg, is de moeder van de hengst Concord Hann (2016, V. Casino Grande Oldbg), die is goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek.

Feliz Fabiene Holst, 2012, bruin, MV. Clinton Holst, is de moeder van de hengst Canizares Holst (2016, V. Connor Holst) die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek.

 

 

Zonen

Van Cassini II zijn 79 zonen goedgekeurd voor de fokkerij. Daarvan hebben er meer dan zestig nauwelijks of (nog) geen invloed op de fokkerij gehad. Die hengsten zijn in onderstaand overzicht cursief vermeld en worden daarna kort aangeduid. De hengsten die wel enige invloed op de fokkerij hebben gehad worden later in aparte hoofdstukken besproken.

Goedgekeurd zijn: Cassino Holst (1998), Castello Bavar (1999), Centurio Holst (1999), Chicago Holst (1999), Cobiere ZW (1999), Ulysses AES (2001), Carmargue Holst (2003), Centurio II Holst (2003), Clovis Holst (2003), Call Him Crack Holst (2004), Cap Kennedy Holst (2004), Cap Vert Holst (2004), Cassgo Holst (2004), Cassini Boy Junior Holst (2004), Cassiro Holst (2004), Chicoletto Z Zang (2004), Come True Holst (2004), Cuba KWPN (2004), Zannini R KWPN (2004), Ameretto M KWPN (2005), Canzero Holst (2005), Captain Hook Holst (2005), Cassiniland Holst (2005), Casskeni Z Holst (2005), Cirkado Holst (2005), Clinsmann Holst (2005), Cortado Holst (2005), Cosmos Holst (2005), Pikeur Carré Holst (2005), Rodhos d’Altenbach SF (2005), Casando B DPS (2006), Cassian Holst (2006), Cassilas Holst (2006), Castino Holst (2006), Cinjo de F Holst (2006), Cold Morning Holst (2006), Shalom d’Altenbach F (2006), Cantares Hann (2007), Cambrensis R KWPN (2007), Captain Morgan Hann (2007), Casscare Badwu (2007), Chinari Holst (2007), Chipolini VM Z Zang (2007), Cobellini F Z Zang (2007), Coconut Cream Hann (2007), Corassini von Gurbrue ZVCH (2007), Hold On Tight BWP (2007), Tzigano Massuère SF (2007), Capo Westf (2008), Casano van’t Willebeke Z Zang (2008), Casinero Westf (2008), Casino Royal PJ Hann (2008), Casskeni II Holst (2008), Casslin C Holst (2008), Cassons Holst (2008), Charming Dream Holst (2008), Cointreau AG Z Zang (2008), Colonel SVM Hann (2008), Iceberg ST BWP (2008), Ucello Massuère SF (2008), Cartier LVP Z Zang (2009), Casscoltairo Hann (2009), Castellano Hann (2009), Castello III Z Zang (2009), Cedano Zang (2009), Colltairo Hann (2009), Cravitz W Holst (2009), Casco de la Vie Z Zang (2010), Cassini Rosso Hann (2010), Cassius OS (2010), Castaire Westf (2010), Cassun van de Mispelaere Holst (2010), Castifino BE OS (2010), Cipriani Hann (2010), Clifford Holst (2010), Corlani Westf (2010), Tiefenhofs Cacun Holst (2010), Caryon de Jarsay SF (2012), Cas WP Z Zang (2012).

De hengst Castello Bavar (MV. Lord Incipit Bavar) is in maart 2002 goedgekeurd door het Beierse stamboek. Hij heeft niet deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek en er zijn geen wedstrijdpaarden van hem geregistreerd. Castello is tot op 1.40 m niveau uitgebracht in de springsport en heeft een winsom van € 2.638.

De hengst Chicago Holst (MV. Cor de la Bryère SF) is goedgekeurd door het Deense-, het Zweedse- en het Zangersheide stamboek, maar heeft weinig invloed op de fokkerij gehad. In Zweden zijn in 2010 tien merries met zijn sperma geïnsemineerd en daaruit zijn twee nakomelingen geregistreerd. Ook het BWP heeft één nakomeling geregistreerd.
Chicago is van 2008 tot 2012 door Andreas Schou (DEN) in internationale springwedstrijden uitgebracht. De combinatie won met het Deense team de landenwedstrijd tijdens het CHIO in Sopot en won individueel een World Cup wedstrijd in Leszno en wedstrijden in Leszno en Drammen. In 2012 en 2013 is de hengst zonder succes door enkele andere ruiters gereden. Chicago heeft een winsom van € 40.165.

De hengst Cobiere ZW (MV. Cascavelle Holst) is in oktober 2002 goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek en in januari 2003 door het Westfaalse stamboek. Eind 2002 heeft de hengst in Zweibrücken deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waar hij 7,77 punten voor de dressuur kreeg, 8,40 punten voor het springen en 8,26 punten voor zijn totale verrichting. Cobiere is bij het Westfaalse stamboek alleen in 2003 als hengst actief geweest en bij het Rijnland-Palts-Saar stamboek is hij tot in 2006 beschikbaar geweest. Eén dochter van hem is als fokmerrie opgenomen in een stamboek en zes nakomelingen zijn door de Duitse Hippische Sportbond geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 1.376 gewonnen.

De hengst Centurio II Holst (MV. Calvados II Holst) is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd. De hengst is onder de naam Caruso 398 in 2010 en 2011 enkele keren door Annika Bergwal (SWE) zonder succes in internationale springconcoursen uitgebracht.

De hengst Call Him Crack Holst (MV. Contender Holst) is in november 2006 goedgekeurd door het Westfaalse stamboek en in januari 2007 hebben de stamboeken Berlijn –Brandenburg, Brandenburg-Anhalt, Saksen-Anhalt en Saksen-Thüringen de hengst ook goedgekeurd. Twee dochters van de hengst zijn als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek. Beide merries zijn staatspremiemerrie geworden. Vier nakomelingen van Call Him Crack zijn geregistreerd als wedstrijdpaard en die hebben samen € 50 gewonnen.

De hengst Cap Vert Holst (MV. Lacantus Holst) is van 2008 tot en met 2014 in Frankrijk beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn vijf nakomelingen geregistreerd. Hij is door Olivier Tharreau in internationale springwedstrijden uitgebracht en heeft een winsom van € 63.000.

De hengst Cassgo Holst (V. Cassini II Holst) is in januari 2007 in Setzin goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. Hij heeft in het najaar van 2007 in Redefin deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waar hij 6,88 (7,51) punten voor de dressuur, 7,60 (8,09) punten voor het springen en 7,32 (7,94) punten voor zijn totale verrichting heeft gekregen. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de zestien hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Cassgo is in 2009 voor het laatst beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem is één dochter als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en vijf nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard. Samen hebben die € 45 gewonnen.

De schimmel hengst Cassiro Holst (MV. Linaro Holst) is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek, dat één dochter van hem heeft geregistreerd.

De hengst Chipoletto Z Zang (MV. Coronado Holst) is gefokt door stoeterij Zangersheide en is verkocht aan de Capital Stud van Henning Pretorius in Smeerpoort, dat circa 50 km ten westen van Pretoria in Zuid Afrika ligt. Over de fokkerijprestaties van Chipoletto Z is geen informatie beschikbaar.

De hengst Come True Holst (MV. Cash Holst) is in maart 2007 in Herning goedgekeurd door het Deense stamboek, maar van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Cuba Holst (MV. Nimmerdor KWPN) is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek, dat één zoon van hem heeft geregistreerd. Het Zangersheide stamboek heeft in 2011 en 2012 in totaal drie nakomelingen geregistreerd. Cuba is door Taizo Sugitani (JPN) in internationale springwedstrijden uitgebracht. De combinatie heeft een wedstrijd in Zuidwolde en de Grand Prix van Lier gewonnen.  Cuba heeft een winsom van € 90.000.

De hengst Ameretto M AES (MV. Lincoln Holst) is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek, dat in 1912 en 1913 zes zonen en een dochter van hem heeft geregistreerd.

De hengst Canzero Holst (MV. Caretino Holst) is in december 2007 goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek en het Oldenburg International stamboek, maar de hengst is niet of nauwelijks beschikbaar geweest voor de fokkerij. Er zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden van hem geregistreerd. Hij is in 2009 en 2010 in Duitsland uitgebracht in springwedstrijden in de klassen B en L.

De hengst Captain Hook Holst (MV. Contender Holst) is in april 2008 goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek en is daarna verkocht aan stoeterij Ekra Gård in Sørumsand, dat circa 25 km ten oosten van Oslo in Noorwegen ligt. Daar is hij in 2010 goedgekeurd door het Noorse stamboek en in 2014 is hij in Herning door het Deense stamboek goedgekeurd. De hengst had daarbij een stokmaat van 176 cm (!). Over zijn fokkerijprestaties is weinig informatie bekend. De hengst is in 2013 en 2014 door Nina Braaten (NOR) in een aantal internationale wedstrijden in Noorwegen uitgebracht met een negende plaats in een 1.40 m wedstrijd in Drammen als beste resultaat.

De hengst Casskeni Z Holst (MV. Chamonix Holst) is in november 2007 goedgekeurd door het Holsteinse stamboek, maar van hem zijn in Duitsland geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.
Ook het Zangersheide stamboek heeft Casskeni Z goedgekeurd. Volgens Hippomundo heeft het Zangersheide stamboek vijf nakomelingen geregistreerd.

De hengst Cirkado Holst (MV. Contender Holst) is volgens sommige bronnen goedgekeurd door het BWP, maar de hengst komt in het hengstendatabestand van het BWP niet voor. Er zijn van Cirkado geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Cortado Holst (MV. Lorenz Holst) is in november 2007 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. In 2008 is Cortado goedgekeurd door het Deense stamboek en in 2011 door het Zweedse stamboek.
Over de fokkerijprestaties van de hengst in Denemarken is geen informatie beschikbaar. In Duitsland zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden van hem geregistreerd. In Zweden zijn in 2011 en 2012 tien merries geïnsemineerd met zijn sperma en daaruit zijn acht nakomelingen geregistreerd.

De hengst Cosmos Holst (MV. Contender Holst) is in november 2008 goedgekeurd door het Oldenburg International stamboek, maar hij is vrij snel daarna verkocht naar Hongarije, waar hij onder de naam Agropoint Cosmos is goedgekeurd door het Hongaarse stamboek en een aantal nakomelingen heeft gebracht. In 2013 en 2014 is de hengst door Szabolcs Krucsó (HUN) in internationale springconcoursen uitgebracht. De combinatie eindigde zes keer bij de eerste tien met een vierde plaats in een 1.35 m. wedstrijd in Budapest als beste prestatie.

De hengst Pikeur Carré Holst (MV. Quinar Holst) is eind 2007 goedgekeurd door het Holsteinse- en het Oldenburg International stamboek en erkend door het Oldenburgse stamboek. In november 2008 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij kreeg 7,13 (7,67) punten voor de dressuur, 7,81 (7,93) voor het springen en 7,65 (7,91) voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 29 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
Pikeur Carré heeft tot 2011 een dekboek ontvangen van het Oldenburgse stamboek en van het Holsteinse stamboek heeft hij tot 2016 een dekboek ontvangen.
Twee dochters van de hengst zijn als fokmerrie ingeschreven in een stamboek.
Pikeur Carré is in de jaren 2012 – 2016 door Markus Brinkmann (GER) uitgebracht in internationale springconcoursen. De combinatie is vijf keer in een internationale wedstrijd bij de eerste tien geëindigd en heeft een winsom van € 2.541.

De hengst Rodhos d’Altenbach SF (MV. Quat’Sous SF) is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek. Het AES heeft in 2011 twee dochters van hem geregistreerd.

De hengst Casando B DSP (MV. Lando DWB) is in januari 2009 goedgekeurd door het Beierse stamboek en de Zuidduitse stamboeken.
Van Casando B zijn geen nakomelingen geregistreerd. Hij is in de jaren 2010 – 2013 tot op M-niveau uitgebracht in de springsport. Casando B heeft een winsom van
€ 3.609.

De hengst Cassian Holst (MV. Feenspross xx) is in maart 2009 goedgekeurd door het Rijn-Palts-Saar stamboek en het Baden-Württembergse stamboek. Volgens sommige bronnen heeft ook het ZfdP de hengst goedgekeurd. In november 2009 heeft hij in Zweibrücken deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen waar zijn prestaties op dressuurgebied gewaardeerd zijn met 7,36 (7,60) punten, op springgebied met 7,49 (7,86) punten en hij voor zijn totale verrichting 7,72 (7,86) punten heeft gekregen. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 22 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
Cassian is alleen in 2009 en 2010 beschikbaar geweest voor de fokkerij. De Duitse Hippische Sportbond heeft vijf nakomelingen van Cassian geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben tot eind 2020 samen € 2.237 gewonnen.

De hengst Cassilas Holst (MV. Grundyman xx) is in april 2009 in Redefin goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. In het najaar van 2009 heeft hij in Redefin deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen waarbij hij 7,39 (7,49) punten voor de dressuur, 8,09 (8,04) punten voor het springen en 7,98 (7,95) voor zijn totale prestatie heeft gekregen. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 22 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
Cassilas is alleen in 2009 actief geweest in de fokkerij. Van hem is één dochter als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek. Zij is ook staatspremiemerrie geworden. Zes nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard en tot 2020 hebben die samen € 1,115 gewonnen.

De hengst Cinjo de F Holst (MV. Caretino Holst) is in februari 2010 goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek. Hij heeft in oktober 2010 in München-Riem deelgenomen aan een aanlegtest, waar hij 7,55 (7,89) punten voor de dressuur, 8,06 (8,03) voor het springen en 7,88 (8,11) voor zijn totale verrichting heeft gescoord. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 29 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
In februari 2011 heeft het Beierse stamboek Cinjo de F ook goedgekeurd. In augustus 2013 is Cinjo de F met 25 andere paarden bij een grote brand bij de stoeterij Bachl in Pfarrkirchen in Beieren omgekomen.
Eind 2017 is één nakomeling van de hengst als wedstrijdpaard geregistreerd.

De hengst Cold Morning Holst (MV. Calando I Holst) is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek dat echter geen nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

De hengst Shalom d’Altenbach SF (MV. Frisvee Kerellec SF) is in februari 2009 goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek en is ook door het Baden-Württembergse stamboek geaccepteerd. In november 2009 heeft hij in Zweibrücken deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. De hengst kreeg een waardering van 6,19 (7,60) voor de dressuur, 7,96 (7,86) voor het springen en 7,01 (7,86) voor de totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 22 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Opvallend is dat de rijdbaarheid van Shalom d’Altenbach gewaardeerd is met een 6,5 terwijl het gemiddelde cijfer voor rijdbaarheid van de 22 hengsten 8,12 bedroeg.
Eind 2020 zijn veertien nakomelingen van de hengst als wedstrijdpaard geregistreerd. Zij hebben samen een winsom van
€ 3,729.
Shalom d’Altenbach is van april 2010 tot eind 2019 door Rolf Stumpf (GER) in springwedstrijden uitgebracht. Vanaf augustus 2013 is in de klasse S gestart. De hengst heeft een winsom van € 13.604.
Shalom d’Altenbach is in 2020 beschikbaar bij mts. Stumpf in Roβdorf.

De hengst Cantares Hann (MV. Singular Joter Holst) is in oktober 2009 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. De hengst heeft in de herfst van 2011 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij behaalde 6.69 (7,42) punten voor de dressuur, 7,57 (7,48) punten voor het springen en 7,08 (7,45) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 30 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen.
Van Cantares zijn in Duitsland geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.
De hengst is in de jaren 2013 – 2017 zonder veel succes door Laura Lorenzetti (ITA), Francesca Maggiore (ITA) en Camelo Calogero Cangemi (ITA) in internationale springwedstrijden uitgebracht.

De hengst Cambrensis R KWPN (MV. Voltaire Hann) is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek, dat in 2011 en 2012 in totaal zes nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

De hengst Captain Morgan Hann (MV. Calido I Holst) heeft in de herfst van 2010 in Redefin deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daar heeft hij 7,61 (7,48) punten voor de dressuur, 8,09 (8,03) punten voor het springen en 7,94 (7,94) punten voor zijn totale prestatie gekregen. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 19 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Na de test is Captain Morgan in december 2010 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek.
In 2011 en 2012 is hij tot op M-niveau uitgebracht in de springsport.
Van Captain Morgan is één dochter als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en zijn zoon Commander Hann (2013) is goedgekeurd. Commander is in 2015 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij heeft in april 2015 in Marbach deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen, waarvoor hij een beoordeling van 8,05 punten heeft gekregen. Verdere gegevens over zijn fokkerijprestaties zijn niet bekend.
Twee nakomelingen van Captain Morgan zijn door de Duitse Hippische Sportbond geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Casscare DSP (MV. Caretio Holst) heeft in augustus 2010 in Marbach deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daar behaalde hij 7,46 (7,68) punten voor de dressuur, 8,36 (7,83) punten voor het springen en 7,91 (7,87) voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 11 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. In oktober 2011 is Casscare goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek. In Duitsland zijn echter geen nakomelingen van Casscare geregistreerd. In mei 2013 is Marina Fedorovskaya (RUS) eigenaar van de hengst geworden. Van 2013 tot en met 2017 is Casscare door Kristapa Neretnieks (LAT), die in Rusland negen wedstrijden met de hengst won, Clarissa Crotta (SUI), Karina Rotenberg (RUS) en Jamal Rahimov (AZE) in internationale springwedstrijden uitgebracht. Cassscare heeft een winsom van circa € 4.500.

De hengst Chinari Holst (MV. Riverman Holst) is in oktober 2009 goedgekeurd door het Holsteinse- en het Baden-Württembergse stamboek. Hij heeft in augustus 2010 in Marbach deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen en behaalde daarbij 7,06 (7,68) voor de dressuur, 8,19 (7,83) voor het springen en 7,55 (7,87) voor de totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 11 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Chinari is in 2011 voor het laatst beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem is één dochter als fokmerrie opgenomen in een stamboek en zijn vijftien nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Eind 2020 hebben die samen een winsom van € 4.704.

De hengst Chipolini VM Z Zang (MV. Heartbreaker KWPN) is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek. Het AES heeft in 2012 drie nakomelingen van de hengst geregistreerd. Chipolini VM Z is in 2014 door Seamus Hayes (IRL) uitgebracht in een internationaal springconcours voor jonge paarden en is vanaf 2015 gereden door Aurore Christen (FRA).
In  2019 is een 1.30 m wedstrijd in Blaye gewonnen en in 2020 zijn overwinningen behaald in twee 1.30 m wedstrijden in Gorla Minore.  Chipolini VM Z heeft eind 2017 een winsom van € 10.530.

De hengst Cobellini ‘F’ Z Zang (MV. Literat Holst) is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Coconut Cream Hann (MV. Genever Hann) is in oktober 2009 goedgekeurd door het Hannoveraanse- en het Brandenburgse stamboek. Hij heeft in 2010 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 300 dagen. waar 30 hengsten aan hebben deelgenomen. Coconut Cream behaalde 83,89 punten (18e plaats) voor de dressuur, 127,82 punten (3e plaats) voor het springen en 110,21 punten (13e plaats) voor zijn totale verrichting.
De hengst is tot 2013 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem is één dochter als fokmerrie ingeschreven in een stamboek. Eind 2017 zijn nog geen nakomelingen van hem als wedstrijdpaard geregistreerd. In de jaren 2011 – 2015 is de hengst tot op M-niveau uitgebracht in de springsport.

De hengst Hold on Tight BWP (MV. Parcival BWP) is in 2009 goedgekeurd door het Zangersheide stamboek, maar voor zover bekend zijn van hem geen nakomelingen geregistreerd. Hij is in 2014 door Kate Whitaker (GBR) uitgebracht in internationale springwedstrijden. In 2015 is Robert Whitaker (GBR) met hem gestart. De combinatie won een 1.40 m wedstrijd in Luik. In 2016 is de hengst eerst uitgebracht door Mark Bluman (COL). De combinatie is tweede geworden in een 1.45 m wedstrijd in Tryon. Vanaf juli 2016 heeft Candice S. King (USA) de hengst uitgebracht. In 2017 is Ignacio Maurin (ARG) met Hold on Tight uitgekomen en vanaf september 2017 rijdt Stefano Baruzzo (ARG) de hengst. Begin februari 2018 heeft Hold on Tight een winsom van € 11.836.

De hengst Capo Westf (MV. Polydor Westf) is vanaf 2013 in de springsport uitgebracht. Vanaf januari 2015 heeft Kai Schäfer (GER) de hengst in internationale wedstrijden uitgebracht. De combinatie heeft in 2015 één wedstrijd in Ciecocinko en drie in Wiener Neustadt gewonnen.  Eind 2020 heeft Capo een winsom van € 14.069.
In december 2016 is Capo door het Westfaalse stamboek goedgekeurd voor de fokkerij. Hij is tot en met 2019 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

De hengst Casano van’t Willebeke Z Zang (MV. Diamant de Semilly SF) is op jonge leeftijd van uit België verkocht naar Brazilië en is daar door het Braziliaanse stamboek goedgekeurd. Op vierjarige leeftijd is hij op een Braziliaans kampioenschap tweede geworden. Over zijn prestaties in de fokkerij is geen informatie beschikbaar.

De hengst Casinero Westf (MV. Phantom Westf) is in januari 2011 in München-Riem goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken, het Baden-Württembergse- en het Beierse stamboek. Casinero is maar kort beschikbaar geweest voor de fokkerij. In 2014 is hij als ruin gestart in springwedstrijden. Van de hengst zijn in Duitsland geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Casino Royal PJ Hann (MV. Silvio I Oldbg) heeft in de herfst van 2011 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij behaalde 6,94 (7,57) punten voor de dressuur, 7,33 (7,20) punten voor het springen en 7,07 (7,40) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 16 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. In 2012 is Casio Royal PJ in Duitsland uitgebracht in B springwedstrijden. Daarna is hij naar de Verenigde Staten verkocht, waar hij is goedgekeurd door het Noord Amerikaanse stamboek. In 2013 is hij te koop aangeboden door Halcyon Hill LLC in Elisabethtown, Kentucky. Over zijn eventuele fokkerijprestaties is geen informatie beschikbaar.

De hengst Casslin C Holst (MV. Caretino Holst) is gefokt door Campos Yeguada in Talavera de la Reina in Spanje. De hengst is goedgekeurd door het BWP en wordt door Campos Yeguada in Spanje beschikbaar gesteld voor de fokkerij.
Over de fokkerijprestaties van Casslin C is geen informatie beschikbaar.

De hengst Cassons Holst (MV. Literat Holst) is in maart 2011 goedgekeurd door het Saksische- en het Saksen-Thüringse stamboek. In oktober 2011 heeft Cassons in München-Riem deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij behaalde 7,66 (7,48) punten voor de dressuur, 7,18 (7,89) punten voor het springen en 7,61 (7,86) punten voor de totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 28 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Eind 2017 zijn nog geen fokmerries van Cassons opgenomen in een Duits stamboek en heeft de Duitse Hippische Sportbond ook nog geen nakomelingen van Cassons als wedstrijdpaard geregistreerd. De hengst is in de jaren 2014 – 2016 door Alexander Hufenstuhl (GER) verschillende keren in internationale springwedstrijden uitgebracht. Hij heeft een winsom van € 430.

De hengst Charming Dream Holst (MV. Contendro I Holst) is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd. De hengst is in de jaren 2014 – 2018 door Andrija Hrgovic (CRO), Marlo Pandza (CRO) en Janca Krasovec (CRO) zonder veel succes in internationale wedstrijden uitgebracht.

De hengst Cointreau AG Z Zang (MV. Kanudos xx) is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek, dat in de jaren 2012, 2013 en 2014 in totaal drie nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

De hengst Colonel SVM Hann (MV. Giorgio Westf) is in oktober 2010 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. De hengst heeft in de herfst van 2011 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen waarin hij matig presteerde. Hij kreeg voor de dressuur 6,00 (7.42) punten, voor het springen 6,82 (7,48) punten en voor zijn totale prestatie 6,39 (7.45) punten. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 30 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen. In het onderzoek heeft de hengst voor de stap en de draf een vier gekregen terwijl hij bij de eindbeoordeling voor die basisgangen een zes en een 6,5 heeft gekregen. Na het verrichtingsonderzoek is Colonel SVM niet meer beschikbaar gesteld voor de fokkerij. Van hem zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.
De hengst is onder de naam Broadway in de jaren 2013 tot en met 2016 tot op M-niveau uitgebracht in de springsport en heeft een winsom van € 795.

De hengst Cartier LVP Z Zang (MV. Caretino Holst) is in 2011 goedgekeurd door het Zangersheide stamboek. Cartier LVP is maar kort actief geweest in de fokkerij en is vervolgens gecastreerd. Voor zover bekend is van hem één nakomeling geregistreerd.

De hengst Casscoltairo Hann (MV. Voltaire Hann) is in oktober 2011 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij heeft in het najaar van 2012 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij behaalde 6,19 (7,09) punten voor de dressuur, 8,85 (7,55) punten voor het springen en 7,60 (7,41) punten voor de totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 21 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. De fokkerijprestaties van Casscoltairo moeten worden afgewacht.
De hengst is vanaf 2013 uitgebracht in de springsport.  In 2017 en 2018 is Anne-Christin Gerdes (GER) met hem in de klasse S gestart. De hengst heeft een winsom van € 3,763.

De hengst Castellano Hann (MV. Athletico Holst) is in oktober 2011 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij heeft in het najaar van 2012 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Daar behaalde hij 7,46 (7,42) punten voor de dressuur, 8,24 (7,67) punten voor het springen en 7,83 (7,53) voor zijn totale verrichting. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 31 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen.

De hengst Cedano Zang (MV. Caretino Holst) is gefokt door Luk van Puymbroeck van Haras de la Vie in Drongen bij Gent in België en is in november 2011 in Kreuth goedgekeurd door het ZfdP. Behalve de goedkeuring voor de fokkerij is geen verdere informatie over de hengst beschikbaar.

De hengst Colltairo Hann (MV. Voltaire Hann) is in oktober 2011 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Later is de hengst in Engeland door het Anglo Europese stamboek goedgekeurd. Voor zover bekend zijn geen nakomelingen van Colltairo geregistreerd. In de periode oktober 2015 – maart 2017 is de hengst in Duitsland tot op M-niveau in de springsport uitgebracht.

De hengst Cravitz W Holst (MV. Quite Capitol Holst) is gefokt door Erik en Marie-José Sleutels uit Roggel in de provincie Limburg. De bruinschimmel hengst heeft een stokmaat van maar liefst 176 cm. Hij is op 8 januari 2012 goedgekeurd door het NRPS en daarbij tot kampioen van de nieuwe jaargang uitgeroepen. In januari 2013 heeft hij met een zeer goede beoordeling het NRPS-verrichtingsonderzoek afgesloten. Het NRPS heeft in 2017 een nakomeling van hem geregistreerd en het Zangersheide stamboek heeft in 2013 een nakomeling geregistreerd. Voor zover bekend is de hengst in 2017 niet meer beschikbaar gesteld voor de fokkerij.

De hengst Casco de la Vie Zang (MV. Spartan Hann) is in februari 2013 goedgekeurd door het Zangersheide stamboek en is, voor zover bekend, alleen in 2013 ingezet voor de fokkerij. Het Zangersheide stamboek heeft zes nakomelingen van hem geregistreerd en het KWPN vier.

De hengst Cassini Rosso Hann (MV. Stolzenberg Hann) is in januari 2013 goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken, het Baden-Württembergse-, het Beierse- en het Brandenburg-Anhalt stamboek. Verdere gegevens over zijn fokkerijprestaties zijn nog niet bekend.

De hengst Cassius OS (MV. Argentinus Hann) is in april 2013 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Oldenburg International stamboek. De hengst heeft in juli 2015 als onderdeel van het verrichtingsonderzoek deelgenomen aan een springwedstrijd voor vijfjarige springpaarden in Rastede. Hij is daarbij gewaardeerd met een acht. In 2016 en 2017 is hij door Dennis Schlüsselburg (GER) uitgebracht in springconcoursen in de klasse M. Over zijn fokkerijprestaties is  geen informatie beschikbaar.

De hengst Castaire Westf (MV. Holland’KWPN) is in januari 2013 in München-Riem goedgekeurd door het Baden-Württembergse- en het Beierse stamboek. De hengst heeft in november 2013 in Zweibrücken deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij behaalde 6,84 (7,70) voor de dressuur, 7,95 (7,96) punten voor het springen en 7,49 (7,94) punten voor de totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 24 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Over de fokkerijprestaties van Castaire is geen verdere informatie beschikbaar.

De hengst Cassun van de Mispelaere Holst (MV. Sunset Boulevard xx) is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek. Het BWP heeft in 2015 en 2016 in totaal twee nakomelingen van de hengst geregistreerd.
De hengst is door Evelyn Leemans (BEL) en Yves Vanderhasselt (BEL) in 2016 en 2017 in internationale springwedstrijden uitgebracht.
De hengst is ook bekend onder de namen Cassable van de Mispelaere en Candelo.

De hengst Castifino Oldbg (MV. Contefino Holst) is gefokt door de Branscomb Farm in Woodside, dat ten zuiden van San Francisco in California, Verenigde Staten ligt.
In augustus 2013 heeft het Oldenburgse stamboek de hengst in de Verenigde Staten goedgekeurd. Over de verdere fokkerijprestaties van Castifino is geen informatie beschikbaar.

De hengst Cipriani Hann (MV. Granulit Hess) is in november 2012 goedgekeurd
door het Westfaalse stamboek. Over eventuele verdere fokkerij-aspecten is geen informatie beschikbaar. Wel is Cipriani in de jaren 2014 – 2017 tot op M-niveau uitgebracht in springwedstrijden.

De hengst Clifford Holst (MV. Briscar Holst) is in april 2015 goedgekeurd door de stamboeken Saksen-Thüringen en Brandenburg-Anhalt. Clifford heeft in het kader van het verrichtingsonderzoek in 2015 in Burgstadt deelgenomen aan een concours voor 5 jarige springpaarden en in 2016 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 50 dagen. Zijn prestaties in Burgstadt zijn gewaardeerd met 8,30 punten en voor het onderzoek in Adelheidsdorf heeft hij 7,88 punten gekregen. Na 2016 is hij niet meer beschikbaar gesteld voor de fokkerij.
In de jaren 2015 en 2016 is hij tot op M-niveau in de springsport uitgebracht. Clifford  heeft een winsom van € 783.

De hengst Corlani DSP (MV. Cornet Obolensky BWP) is in januari 2013 in München-Riem goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken en het Beierse-, Baden-Württembergse-, Saksische- en Westfaalse stamboek. In november 2013 heeft hij in Münster-Handorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waar hij een beoordeling heeft gekregen met 6,98 (7,60) punten voor de dressuur, 9,03 (7,86) punten voor het springen en 8,15 (7,92) voor de totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 27 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
Corlani is tot en met 2018 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Twee dochters zijn aks fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en elf nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard.
In 2015 is Corlani uitgebracht in springpaardproeven in e klasse L..

De hengst Tiefenhofs Cacun Holst (MV. Coriano Holst) is in 2013 goedgekeurd door het ZfdP. In de zomer van 2014 heeft hij in Marbach deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij behaalde 7,03 (7,26) punten voor de dressuur, 8,13 (7,87) voor het springen en 7,79 (7,69) voor de totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 20 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen. In december 2014 is de hengst door het Beierse stamboek goedgekeurd. Hij is tot en met 2019 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Vier nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard.
Van februari 2017 tot eind 2018 is Tiefenhofs Cacun door Denis Nielsen (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2019  is Stefan Rödl (GER) met de hengst uitgekomen en in 2020 is hij gereden Aggelos Touloupis (GRE) met hem gestart. Eind 2020 heeft de hengst een winsom van € 3.725.

De hengst Caryon de Jarsay SF (MV. Ryon d’Anzex x) is in 2016 en 2017 als hengst op de stoeterij La Belamoine-Jardy in Pressigny, dat ten westen van Poitiers in Frankrijk ligt, actief geweest, waarbij zeven merries met zijn sperma zijn geïnsemineerd. Daaruit zijn vijf nakomelingen geboren die door het Zangersheide stamboek zijn geregistreerd.

De hengst Cas WP Z Zang (MV. Parco BWP) is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek. In december 2015 is de hengst via de Brightwells Elite Auction in Addington, Buckinghamshire, Engeland, verkocht. Het AES heeft geen nakomelingen van de hengst geregistreerd.

Nakomelingen in de sport

De Duitse Hippische Sportbond heeft 1473 nakomelingen van Cassini II geregistreerd als wedstrijdpaard. Samen hebben die tot en met 2017 € 1.925.529 aan prijzengeld gewonnen. Hierbij moet bedacht worden dat alleen prijzen die in Duitsland op wedstrijden worden behaald en prijzen die door Duitse ruiters in het buitenland worden behaald, worden geregistreerd. Prijzen die niet-Duitse ruiters buiten Duitsland behalen zijn niet in de telling opgenomen.

Volgens Horsetelex zijn tot en met 2020 422 nakomelingen van Cassini II in internationale (FEI) wedstrijden uitgebracht.

Succesvolle nakomelingen zijn:

Kassini Jac Holst, hengst, 1998, vos, MV. Lombard Holst, fokker Jutta Schumacher, is van 2008 tot en met 2012 door Ludo Philippaerts (BEL) in de internationale springsport uitgebracht. De combinatie won in 2011 een 1.50 m wedstrijd in Beervelde en werd achtste in de Grand Prix van Calgary, Spruce Meadows. In 2012 is de tweede plaats behaald in de World Cup wedstrijd in Göteborg. Kassini Jac heeft een winsom van € 135.000.

Chicago Holst, goedgekeurde hengst, 1999, schimmel, MV. Cor de la Bryère SF, fokker Karl-Heinz Andresen, is van 2008 tot 2012 door Andreas Schou (DEN) in internationale springwedstrijden uitgebracht. De combinatie won in 2008 in Leszno een World Cup wedstrijd en nog een 1.45 m wedstrijd. In 2009 is met het Deense team de landenwedstrijd tijdens het CHIO in Sopot gewonnen en in 2010 is de overwinning behaald in een wedstrijd in Drammen. In 2012 en 2013 is de hengst zonder succes door Christian Schou (DEN), Jody Bosteels (BEL) en Camilla Weinreich (DEN) gereden. Chicago heeft een winsom van € 40.165.

Oda I Holst staatspremiemerrie, 1999, schimmel, MV. Chamonix Holst, is van begin 2008 tot en met april 2010 door Simon Delestre (FRA) uitgebracht in internationale wedstrijden. De combinatie heeft in 2008 een nationale 1.50 m Grand Prix in Sainte-Mère-Eglise en een internationale wedstrijd in Caen gewonnen. In 2009 zijn overwinningen behaald in Villeneuve-Loubet (2 x), Lons-le-Saunier, Vichy, Gijon en Lyon. Van mei 2010 tot medio 2014 is Matthieu Bourdoncle (FRA) met de merrie gestart maar veel successen heeft die combinatie niet behaald. Oda I heeft een winsom van € 110.000.

Cap Vert Holst, goedgekeurde hengst, 2004, schimmel, MV. Lacantus Holst, fokker Konrad Sinn, is in 2008 door Benjamin Devulder (FRA) uitgebracht in de springsport. De combinatie heeft zich gekwalificeerd voor de finaleweek voor vierjarige springpaarden in Fontainebleau, waar de 22e plaats is behaald. In 2009 is zonder succes aan enkele wedstrijden deelgenomen. Vanaf 2010 heeft Olivier Tharreau (FRA) de hengst uitgebracht in nationale Franse wedstrijden. Vanaf 2014 is de combinatie ook internationaal gestart en is de Grand Prix van Sandillon gewonnen. Cap Vert heeft een winsom van € 70.959 en heeft in overwegend Franse nationale wedstrijden 70 overwinningen behaald.

Cuba Holst, goedgekeurde hengst, 2004, bruin, MV. Nimmerdor KWPN, fokker Piet van Helmond,  door Taizo Sugitani (JPN) van eind 2012 tot en met juli 2017 in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2014 zijn tweede plaatsen behaald in 1.45 m wedstrijden in Ascona en Roosendaal. In 2016 zijn een 1.45 m wedstrijd in Zuidwolde en de Grand Prix van Lier gewonnen. Eind 2017 heeft Cuba een winsom van € 90.000.

Lord of Arabia Holst, ruin, 2004, bruin, MV. Carry Holst, fokker  dr. Robert Spiegl, is door John Whitaker (GBR) van 2012 tot en met 2016 uitgebracht in internationale springwedstrijden. In 2013 heeft de combinatie wedstrijden in Lummen en Maastricht gewonnen. In 2014 is gewonnen in Graz, Villach, Humilikon en Birmingham. In 2015 is een wedstrijd in Stockholm gewonnen; is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Harthill – Bolesworth en is een vierde plaats behaald in een jachtwedstrijd in Los Angeles CA.
In 2016 is de tweede plaats behaald in een jachtwedstrijd in Hong Kong. Vanaf mei 2017 is de ruin een jaar lang gereden door Max Routledge (GBR). De combinatie won wedstrijden in Londen, Moorsele en Vejer de la Frontera. Van mei 2018 tot en met januari 2019 is Abdullah A; Sharbatly (KSA) met Lord of Arabia uitgekomen. De combinatie heeft de Grand Prix’s van Ciekocinko en Poznan Wola gewonnen en behaalde verder overwinningen in Ciekocinko, Poznan Wola, Busto Arsizio (2x) en Riyahd. In de zomer van 2019 is Ida Wilhelmsson (SWE) met de ruin gestart en in het winterseizoen 2019/2020 heeft Sheikh Mohammed Jamal Nasser Rashid Alnuaimi (UAE) hem zonder veel succes uitgebracht. Eind 2020 heeft Lord of Arabia een winsom van € 225.500.

Call Me Hannes Holst, ruin, 2006, schimmel, MV. Lasino Holst, fokker Norbert Carl Schmalbach, is in 2013 door Jens Wawrauscheck (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. Van oktober 2014 tot juni 2019 is David Beisel (USA) met de ruin gestart. In oktober 2015 is een tweede plaats behaald in een 1.50 m wedstrijd in Lexington KY. In 2016 zijn tweede plaatsen behaald in Lexington KY en Williamsburg MI en is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Tryon NC. In 2017 zijn derde plaatsen behaald in een wedstrijd in Tryon NC en in de Grand Prix van Williamsburg MI. Eind 2017 heeft Call Me Hannes een winsom van € 46.100.

Nordwind  Holst, hengst, 2006, schimmel, MV. Acord II Holst, fokker Norbert Scheel, is van 2013 tot en met 2019 door Krzysztof Ludwiczak (POL) in de internationale springsport uitgebracht. In 2013 zijn overwinningen behaald in Vazgaikiemis en Arezzo en in 2017 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Leszno. In 2018 is een overwinning behaald in Drammen en zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Lublin en Wilków Jakubowice. In 2019 heeft de combinatie de Grand Prix van Lublin gewonnen. Met het Poolse team is de tweede plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CHIO Drammen en de derde plaats tijdens het CHIO Athene. Nordwind heeft een winsom van € 120.526.

C Hunter Zang, hengst, 2007, schimmel, MV. Corland Holst, fokker Danny Nijs, is van 2013 tot en met 2016 door Paul Estermann (SUI) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2015 zijn wedstrijden in Humilkon en Chevenez gewonnen. Daarna is Aurelia Loser (SUI) tot juni 2017 met C Hunter uitgekomen en vanaf juli 2017 is de hengst gereden door Lucas Porter (USA). In 2019 zijn overwinningen behaald in de Grand Prix van Donaueschingen en in een wedstrijd in Wellington FL. Ook zijn de tweede plaats in de Grand Prix van Samorin, de derde plaats in de Grand Prix van Wiesbaden en de vierde in de Grand Prix van Valence behaald.
In 2020 is met het Amerikaanse team de landenwedstrijd tijdens het CHIO Wellington FL gewonnen en is een derde plaats behaald in een wedstrijd in Wellington FL. Eind 2020 heeft C Hunter een winsom van € 193.433.

Cassini Z Oldbg, ruin, 2007, bruin, MV. Capone I Holst, fokker Leslie Carter, is vanaf augustus 2015 door Mac Cone (CAN) in internationale springconcoursen uitgebracht. Van november 2016 tot en met 2019 is Darragh Kenny  (IRL) met de ruin gestart. De combinatie heeft in 2017 een wedstrijd in Rouen gewonnen en in 2018 zijn overwinningen behaald in Wellington FL, Ocala FL, Madrid, Dublin en Londen Olympia. Ook is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Miami FL. In 2019 is een wedstrijd in Calgary Spruce Meadows gewonnen.
In 2020 is Michael Hughes (USA) met Cassini Z gestart, waarbij een 19e plaats het beste resultaat was. Cassini Z heeft eind 2020 een winsom van €  209.895.

Cat Ballou Holst, ruin, 2007, bruin, MV. Lacantus Holst, fokker Dieter Voigt, is in 2012 door Anton Martin Bauer (AUT) uitgebracht bij het wereldkampioenschap voor vijfjarige springpaarden in Lanaken. In 2013 heeft de combinatie een derde plaats behaald in een wedstrijd in Villach. In 2014 is de ruin internationaal niet uitgebracht. Vanaf 2015 is Molly Ashe-Cawley (USA) met Cat Ballou gestart. In 2016 zijn een vijfde plaats behaald in de Grand Prix van Wellington FL en een tweede plaats in een 1.50 m wedstrijd in Calgary, Spruce Meadows. In 2017 is niet aan onternationale wedstrijden deelgenomen. In 2018 zijn tweede plaatsen behaald in Williamsburg MI en in een World Cup wedstrijd in Lexington KY. Cat Ballou heeft een winsom van € 115.911.

Coriandolo di Ribano SI-UNIRE, hengst, 2007, bruin, MV. Baldini I Holst, fokker Giovanni Colonna, is in 2014 door Mariano Ossa (ARG) in internationale springwedstrijden uitgebracht. De combinatie won twee wedstrijden in Arezzo. Vanaf oktober 2014 is Chiara Arrighetti (ITA) met de hengst gestart. De combinatie is vijfde geworden in de Grand Prix van San Remo. In de periode oktober 2015 tot mei 2016 heeft Luis Pedro Biraben (ARG) de hengst gereden en daarna is Lauren Tisbo (USA) tot het voorjaar van 2019  met hem gestart. De combinatie won in 2016 een wedstrijd in Saugerties NY, is derde gewonnen in de World Cup wedstrijd in North Salem (NY) en behaalde de derde plaats in de Grand Prix van Tryon (NC). In 2017 is een tweede plaats behaald in de World Cup wedstrijd in Lexington KY. Coriandolo di Ribano heeft een winsom van € 198.000.

Tzigano Massuere SF, goedgekeurde hengst, 2007, vos, MV. Burggraaf Holst, is van 2012 tot en met 2019 door Romain Potin (FRA) uitgebracht in de springsport. In 2013 is de combinatie vierde geworden bij het wereldkampioenschap voor zesjarige springpaarden in Lanaken. In 2015 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Villers-Vicomte-Breteuil en in 2016 is een wedstrijd gewonnen in Hardelot. In juni 2017 is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Fontainebleau en in 2019 is een 1.30 m wedstrijd in Sancourt gewonnen. Eind 2017 heeft Tzigano Massuere een winsom van € 89.732.

Comino Holst, hengst, 2008, schimmel, MV. Corrado I Holst, fokker Piet van Helmond, is in 2015 door Joris van Helmond (NED) en Erika Lickhammer – van Helmond (SWE) in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2016 zijn Ezequiel Daponte (ARG), Fidel Segovia (ARG) en Michael Keirins (IRL) met de hengst gestart. Van januari 2017 tot en met januari 2019 is Bart Bles (NED) met Comino gestart. In 2017 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Lummen, In 2018 is de Grand Prix van Wierden gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in Opglabbeek, Lier en Zwolle. In 2019 zijn Sander Geerink (NED) en Jur Vrieling (NED) met Comino uitgekomen, waarbij Vrieling een derde plaats heeft behaald in een wedstrijd in Maastricht. In 2020 is Adel Keshavarz (IRI) met de hengst gestart. Eind 2020 heeft Comino een winsom van € 60.936.

Ucello Massuere SF, hengst, 2008, schimmel, MV. Galoubet A  SF, fokker Bruno Chassaing, is in 2014 door Régis Bouguennec (FRA) en Margaux Rocuet (FRA) in internationale springwedstrijden uitgebracht. Van mei 2015 tot mei 2018 is Alex Rident (GBR) met de hengst uitgekomen. In 2015 zijn twee overwinningen behaald   in Oliva – Valencia. Vanaf juli 2018 is Ucelle Massuere uitgebracht door Alberto Marquez Galobardes (ESP), die in 2019 met het Spaanse team de tweede plaats heeft behaald in de landenwedstrijd tijdens het CSIO Geesteren en later de B-finale van de Longines Nations Cup competitie 2019  in Barcelona heeft gewonnen. Ucello Massuere heeft eind 2020 een winsom van € 55.883.

Monaco Holst, ruin, 2009, bruin, MV. Contender Holst, fokker  Ralf Lütje, is in 2015 en 2016 door Bryan Mascenti (ITA) in internationale springconcoursen uitgebracht, waarbij een tweede plaats is behaald in een wedstrijd in Rome. In de eerste paar maanden van 2017 is Dimme D’Haese (BEL) met de ruin gestart en van mei 2017 tot en met mei 2018 is Monaco gereden door Harrie Smolders (NED). In 2017 is een overwinning behaald in een wedstijd in Valkenswaard en in 2018 is gewonnen in Sjanghai. Van juni 2018 tot en met september 2019 is Monaco afwisselend uitgebracht door Smolders en Jennifer Gates (USA) en daarna is alleen Smolders met de ruin gestart. In 2019 heeft Smlders met Monaco de Grand Prix van Lier en wedstrijden in Knokke en Stockholm gewonnen. In 2020 zijn de Grand Prix van Lier en een wedstrijd in St.-Tropez gewonnen en is de tweede plaats behaald in de World Cup wedstrijd in Amsterdam. Eind 2020 heeft Monaco een winsom van € 186.752.

Indexen en rankings

In Duitsland heeft Cassini II in 2020 een dressuurindex van 70 met een betrouwbaarheid van 93 % en een springindex van 117 met een betrouwbaarheid van 99 %. In Frankrijk heeft hij een springindex van 106 met een betrouwbaarheid van 98 %.

De World Federatie for Sport Horses (WBFSH) publiceert sinds 2008 ranglijsten van de beste 100 hengsten voor de disciplines dressuur, springen en eventing.
Cassini II heeft in de ranglijsten de volgende plaatsen ingenomen.

Jaar Plaats Punten
2016 44 3017
2017 62 2321
2018 38 3706
2019 34 4182
2020 43 1780

 

 

Zonen die invloed op de fokkerij hebben (gehad)

 

1.   Cassino DE 321210144798  Holst

Cassino Holst (V. Cassini II Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 173 cm. Hij is in 1998 geboren en is gefokt door Ulrich Steuber uit Osdorf, dat circa 20 km ten noorden van Kiel in Sleeswijk-Holstein ligt.

De moeder van Cassino is de bruine merrie Etienne IV Holst (1990, V. Lord Holst) en tweede moeder is de bruine Ninon Holst (1976, V. Marlon xx). Ninon is ook de moeder van de hengsten Camelot Holst (1983, V. Capriccio Holst) en Robin Hood Holst (1988, V. Ramiro Z Holst). Camelot is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en ook in de Verenigde Staten en Robin Hood is goedgekeurd door het Rijnlandse stamboek.

Gerekend over acht generaties heeft Cassino een afstamming met 56,25 % Engels- en Arabisch volbloed en 39,1 % Holsteins bloed.

Cassino is in 2000 goedgekeurd door het Poolse Wielkopolska stamboek en is tot en met 2004 actief geweest in de fokkerij. In Polen zijn 21 nakomelingen van hem geregistreerd, waaronder zijn zoon Massino, die twee nakomelingen heeft gebracht.

 

2.  Centurio DE321210097299 Holst

Centurio Holst (V. Cassini II Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is geboren op 20 mei 1999 en is gefokt door Hans Petersen uit Sollerup, dat vijftien km ten westen van Schleswig in het noorden van Sleeswijk-Holstein ligt.

De moeder van Centurio is de merrie Flavia Holst (1991, V. Calvados II Holst). Tweede moeder is de vos Oktavia Holst (1977, V. Montevideo Holst), die ook de tweede moeder is van de door het Anglo Europese stamboek goedgekeurde hengst Arzberg Holst (1994, V. Acord II Holst).

De hengst Cor de la Bryère SF (1968, V. Rantzau xx) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Centurio en heeft een inbreng van 18,75 % in die zijn erfelijke aanleg.

Gerekend over acht generaties heeft Centurio een afstamming met 42, 2 % Engels- en Arabisch volbloed, 40,6 % Holsteins bloed en 9,4 % Selle Français bloed.

Centurio is in 2003 door Markus Renzel (GER) in gestandaardiseerde springproeven uitgebracht. In 2004 is in springpaardenproeven gestart en in 2005 is in springwedstrijden in de klasse M gestart. In 2006 is in de klasse S gestart en in de jaren 2008 – 2010 is ook in internationale wedstrijden uitgekomen. In maart 2010 is een internationale wedstrijd in Braunschweig gewonnen. Na 2010 is Centurio niet meer in wedstrijden uitgebracht. Hij heeft een winsom van € 35.173.

In januari 2009 heeft het Oldenburg International stamboek Centurio goedgekeurd voor de fokkerij, maar in Duitsland is hij niet actief geweest als fokhengst. Vanaf 2011 is hij wel in België ingezet in de fokkerij.

Volgens Hippomundo heeft het BWP in de jaren 2012 – 2017 57 nakomelingen van Centurio geregistreerd en het Zangersheide stamboek 70. Het SBS heeft volgens de eigen database 16 nakomelingen vastgelegd.

Van de nakomelingen is de hengst Ontario St. Hubertushoeve BWP (2014) in 2017 goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek. In 2017 heeft hij ook deelgenomen aan de hengstenkeuring van het Zangersheide stamboek, maar is daar niet goedgekeurd.

 

3.  Ulysses 01013046  AES

Ulysses AES (V. Cassini II Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 164 cm. Hij is geboren op 15 april 2001. De moeder van de hengst is de merrie Norsz HSH (1995, V. Lucky Lionel Holst) en tweede moeder is Imola HSH (V. Imamalom xx).
Gerekend over acht generaties heeft Ulysses een afstamming met 46,9 % Engels- en Arabisch volbloed en 42,2 % Holsteins bloed.

Ulysses is in 2006 goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek. De hengst is voor de fokkerij beschikbaar gesteld door Gary en Julie Power in Newtown in Shropshire, Engeland. In de jaren 2007 tot en met 2012 heeft het AES 16 nakomelingen van Ulysses geregistreerd.

 

4.  Carmargue DE 421000076803  Holst / DVH 895

Carmargue Holst (V. Cassini II Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is geboren op 1 maart 2003 en is gefokt door Max-Hermann Johannsen uit Hörup, dat ruim 20 km ten westen van Flensburg in het noorden van Sleeswijk-Holstein ligt.

De moeder van de hengst is de schimmel merrie Jomina Holst (1994, V. Cantus Holst). Zij is ingeteeld op de hengst Roman Holst (1960, V. Ramzes x), die een keer als grootvader en een keer als overgrootvader in haar afstamming voorkomt.

Tweede moeder is de lichtbruine M-Romina Holst (1975, v. Roman Holst).

De hengst Cor de la Bryère SF (1968, V. Rantzau xx) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Carmargue en heeft een inbreng van 12,5 % in die zijn erfelijke aanleg. De hengst Ramzes x (1937, V. Rittersporn xx) komt twee keer aan vaderskant en twee keer aan moederskant in de afstamming van Carmargue voor en heeft een inbreng van 15,6 % in die zijn genenpalet.

Gerekend over acht generaties heeft Carmargue een afstamming met 45,3 % Holsteins bloed en 43,0 % Engels- en Arabisch volbloed.

Carmargue is in november 2005 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. In maart 2006 is hij in Herning door het Deense stamboek aangewezen om aan het verrichtingsonderzoek deel te nemen. In het najaar van 2006 heeft hij in Vilhelmsborg deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 35 dagen. Hij behaalde voor de springonderdelen 915,5 punten en voor de dressuuronderdelen 672 punten. Op 11 maart 2007 is hij in Denemarken definitief goedgekeurd voor de fokkerij. Het Deense stamboek heeft 248 nakomelingen van Carmargue geregistreerd.

Ook het Zweedse stamboek heeft de hengst in 2006 toegelaten tot zijn fokkerij. Tot en met 2014 zijn in Zweden 67 merries met zijn sperma geïnsemineerd en daaruit zijn 48 nakomelingen geregistreerd.

In Duitsland zijn vier dochters van de hengst als fokmerrie opgenomen in een stamboek en daarnaast zijn zestien nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.

Zijn dochter Cambodja DWB (2008, MV. Corrado I Holst) is de moeder van de hengst Kannando DWB (2014, V. Kannan KWPN), die is goedgekeurd door het Deense stamboek.

Van Carmargue zijn drie zonen goedgekeurd voor de fokkerij: Count on Me DWB (2008), MB Birkegårdens Charmeur DWB (2009) en Utrillo Hästak SWB (2013).

De hengst Count on Me T DWB (2008, MV. Cape Town S DWB) is in 2011 op de hengstenkeuring in Herning door het Deense stamboek goedgekeurd voor de fokkerij. Op de veiling aansluitend aan de hengstenkeuring is Count on Me T als duurste springpaard verkocht. Voor zover bekend zijn van Count on Me T geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst MB Birkegårdens Charmeur DWB (2009, MV. Casir ASK Holst) is in maart 2012 op de hengstenkeuring in Herning voor één jaar goedgekeurd door het Deense stamboek. Door het stamboek is aangegeven dat hij een goed ontwikkelde hengst is met een goed type. Hij heeft een mooi hoofd en een voldoende lange, goed functionerende hals. De schouder heeft voldoende lengte en is goed van ligging. De schoft loopt voldoende lang door. De bovenlijn is soepel en het kruis is voldoende hellend. De hengst is enigszins overbouwd. De broekspier heeft een goede lengte. De voorbenen zijn goed gesteld en de hoeven zijn tamelijk smal. De galop is ruim, heeft souplesse en veel balans. Bij het vrij springen heeft de hengst een goed zicht op de sprong. Hij is erg voorzichtig en heeft zeer veel vermogen. Aansluitend aan de hengstenkeuring heeft MB Birkegårdens Charmeur in Vilhelmsborg deelgenomen aan een tiendaagse observatietest en in het najaar van 2012 heeft hij deelgenomen aan een aanlegtest van 35 dagen. Zijn karakter is daarbij gewaardeerd met een tien en de rijdbaarheid met een 6,5, de galop met een 7,5, de springtechniek met een acht en het vermogen met een zeven.
Op de hengstenkeuring 2013 van het Deense stamboek is MB Birkegårdens Charmeur definitief goedgekeurd. In de jaren 2013 – 2017 heeft het Deense stamboek elf veulens van de hengst geregistreerd.

De hengst Utrillo Hästak SWB (2013, V. Comes van de Heffinck Holst) is in 2018 goedgekeurd door het Zweedse stamboek. Het stamboek heeft de hengst omschreven als een langgelijnde hengst met een lang hoofd en een lange hals die een natuurlijke buiging heeft. Hij heeft een diepe borst, een goed ontwikkelde schoft en een hellend kruis. De stap en draf zijn krachtig maar hebben onvoldoende ruimte.
Het type; het hoofd, de hals en de romp en de benen zijn allen gewaardeerd me een 7,5. De stap en draf zijn beide gewaardeerd met een 6,5.
Utrillo Hästak is alleen in 2018 en 2019 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Het Zweedse stamboek heeft tien veulens van hem geregistreerd.

Carmargue is in 2008 door Sören Knudsen (DEN) uitgebracht in het wereldkampioenschap voor vijfjarige springpaarden in Lanaken. In 2011 is Lars Bak Andersen (DEN) met de hengst gestart op het internationale concours in Odense en in 2012 en 2013 is Torben Frandsen (DEN) met hem internationaal uitgekomen. De combinatie is o.a. vierde geworden in een 1.40 m wedstrijd in Copenhagen. De hengst heeft een winsom van  € 1.125.

In 2016 is Carmargue verkocht aan de Tallin Farm in Califon, New Jersey, dat circa 50 km ten westen van New York in de Verenigde Staten ligt. Camargue is daar ingezet voor de fokkerij.

 

5.  Clovis DE421000243903  Holst

Clovis Holst (V. Cassini II Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 19 april 2003 geboren en is gefokt door Rolf Schwarz uit Alfter, dat net ten westen van Bonn in Noordrijn-Westfalen ligt.

De moeder van Clovis is de bruine staatspremiemerrie Fee V Holst (1991, V. Lavall I Holst) en tweede moeder is Kategorie Holst (1973, V. Grandioso Sprt). Kategorie is ook de tweede moeder van de hengst Caitano Holst (2000, V. Carthago Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburg International-, Beierse-, Berlijn-Brandenburgse- en het Holsteinse stamboek.

Gerekend over acht generaties heeft Clovis een afstamming met 44,5 % Engels- en Arabisch volbloed en 42,2 % Holsteins stamboek.

Clovis is in november 2005 goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. Vanaf 2009 hebben de Belgische stamboeken Zangersheide, BWP en SBS nakomelingen van Clovis geaccepteerd en in mei 2010 is de hengst goedgekeurd door het Oldenburg International stamboek.

Volgens de gegevens van de Duitse Hippische Sportbond zijn van Clovis in Duitsland geen wedstrijdpaarden of fokmerries geregistreerd. Het Zangersheide stamboek heeft in de jaren 2009 – 2012 36 nakomelingen vastgelegd. Het BWP heeft in de jaren 2009 – 2011 elf nakomelingen geregistreerd en het SBS heeft in 2009 en 2010 acht nakomelingen geregistreerd.

 

6.  Cap Kennedy DE421000084404  Holst

Cap Kennedy Holst (V. Cassini II Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 25 mei 2004 en is gefokt door Fritz Rolfs uit Neuenkirchen, dat circa 5 km ten noordwesten van Heide in het westen van Sleeswijk-Holstein ligt.

De moeder van Cap Kennedy is de merrie Karina VI Holst (1995, V. Cantus Holst) en tweede moeder is Felina II Holst (1991, V. Romino Holst).

De hengst Capitol I Holst (1975, V. Capitano Holst) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Cap Kennedy en heeft een inbreng van 31,25 % in die zijn erfelijke aanleg.

Gerekend over acht generaties heeft Cap Kennedy een afstamming met 49,2 % Holsteins bloed en 40,6 % Engels- en Arabisch volbloed.

Cap Kennedy is in 2007 goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek en is ook vanaf 2007 als fokhengst actief geweest in Frankrijk. Formeel heeft het Selle Français stamboek de hengst vanaf 14 januari 2015 goedgekeurd, maar ook eerder geboren nakomelingen zijn als Selle Français geregistreerd.

Het AES heeft één nakomeling van Cap Kennedy geregistreerd.

In Frankrijk zijn in de periode 2007 – 2020 1009 merries geïnsemineerd met sperma van Cap Kennedy. Daaruit zijn 457 nakomelingen geregistreerd.
Van de nakomelingen zijn er 151 uitgebracht in de springsport, negentien in de dressuursport en vijftien in de samengestelde wedstrijdsport.

Cap Kennedy is in de jaren 2009 en 2010 door Timothee Anciaume (FRA) en vanaf mei 2010 door Marc Dilasser (FRA) uitgebracht in de klassieke Franse wedstrijden voor vijf-, c.q. zesjarige springpaarden. In 2010 is de finaleweek in Fontainebleau gehaald, maar daarin zijn geen successen geboekt. In 2011 is de hengst in nationale Franse wedstrijden uitgebracht door Guillaume Batillat (FRA). In 2012 en 2013 is Cap Kennedy afwisselend door Soline Aubry (FRA) en Simon Delestre (FRA) in internationale wedstrijden uitgebracht. Cap Kennedy heeft een winsom van € 7.432.

Eind 2020 heeft Cap Kennedy in Frankrijk een springindex van 108 met een betrouwbaarheid van 95 %.

 

7.  Cassini Boy Junior DE 421000622104 Holst

Cassini Boy Junior Holst (V. Cassini II Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 21 april 2004 geboren en is gefokt door Willi Plock uit Borken, dat circa 30 km ten zuiden van Kassel in de deelstaat Hessen ligt.

De moeder van de hengst is de bruine merrie Ovation I Holst (1999, V. Caretino Holst), die ook de moeder is van de door het Rijnlandse- en het Rijn-Palts-Saar stamboek goedgekeurde hengst Coronados Boy Holst (2003, V. Coronado Holst).

Tweede moeder van Cassini Boy Junior is de vos Galina III Holst (1992, V. Coriall Holst).

De hengsten Capitol I Holst (1975, V. Capitano Holst) en Caletto II Holst (1978, V. Cor de la Bryère SF) komen beide zowel aan vaders- als aan moederszijde voor in de afstamming van Cassini Boy Junior en hebben een inbreng van respectievelijk 28,1 % en 25 % in zijn erfelijke aanleg. De hengst Cor de la Bryère SF komt in totaal vier keer voor in de afstamming van Cassini Boy Junior.

Gerekend over acht generaties heeft Cassini Boy Junior een afstamming met 46,1 % Holsteins bloed, 43,0 % Engels-en Arabisch volbloed en 10,9 % Selle Français bloed.

Cassini Boy Junior is in november 2007 in Münster-Handorf goedgekeurd en geprimeerd door het Westfaalse- en het Saksen-Thüringse stamboek en in april 2007 heeft het Oldenburgse stamboek hem erkend. In de zomer van 2008 heeft de hengst in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij behaalde 98,19 punten (18) voor de dressuur, 105,88 punten (10) voor het springen en 101,28 punten (16) voor de totale prestatie. Tussen haakjes is de plaats weergegeven die Cassini Boy Junior van de 26 hengsten, die aan het onderzoek hebben deelgenomen, bij de verschillende onderdelen heeft behaald.

Cassini Boy Junior is tot en met 2014 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

Zijn zonen Coco-Bongo Boy Rhein (2008), Converse Rhein (2008) en Cleveland Rhein (2010) zijn goedgekeurd voor de fokkerij, maar hebben daarin geen grote rol gespeeld.

De hengst Coco-Bongo Boy (MV. Kigali KWPN) is gefokt door Sjaak Bindels uit Siebengewald, dat in het noorden van de provincie Limburg op de grens met Duitsland lig. De hengst is in 2011 gepresenteerd op de KWPN-hengstenkeuring en heeft daar de tweede bezichtiging gehaald. In de herfst van 2011 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij behaalde 7,19 (7,77) punten voor de dressuur, 7,94  (7,72) punten voor het springen en 7,54 (7,73) voor de totale verrichting. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 28 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen.

In oktober 2013 heeft het Rijnlandse stamboek Coco-Bongo Boy goedgekeurd voor de fokkerij en in 2017 heeft het Oldenburg-International stamboek de hengst goedgekeurd. Coco-Bongo Boy is tot en met 2018 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Zes nakomelingen van hem zijn geregistreerd als wedstrijdpaard.

Vanaf maart 2015 is Coco-Bongo Boy door Otmar Eckerman (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2017 is een 1.40 m wedstrijd in Nörten-Hardenberg gewonnen en is de tweede plaats behaald in een 1.45 m wedstrijd in Kronenberg. In de jaren 2018 -2020 is alleen in nationale Duitse wedstrijden gestart. Eind 2020 heeft de hengst een winsom van €  48.261.

De hengst Converse Rhein (MV. Carnaby GL Holst) is gefokt door Josef Wilbers uit Weeze, dat ter hoogte van Boxmeer in Noordrijn-Westfalen ligt op enkele kilometers van de grens met Nederland. Converse is in november 2010 in Münster Handorf goedgekeurd door het Westfaalse- en het Rijnlandse stamboek, maar van hem zijn geen nakomelingen als fokmerrie of wedstrijdpaard geregistreerd. De hengst is uitgebracht in M springwedstrijden.

De hengst Cleveland Rhein is evenals de hengst Converse gefokt door Josef Wilbers uit Weeze. De hengst heeft in het najaar van 2013 deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen in Neustadt/Dosse. Hij behaalde 6,69 (7,46) punten voor de dressuur, 8,31 (7,65) punten voor het springen en 7,48 (7,64) punten voor de totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 37 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen.

In 2014 is Cleveland goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek. De hengst is maar enkele jaren beschikbaar geweest voor de fokkerij. Tot 2020 zijn drie nakomelingen van hem geregistreerd als wedstrijdpaard. In de jaren 2014 – 2017 is hij tot op M-niveau uitgebracht in de springsport.

Tot en met 2020 zijn van Cassini Boy Junior 29 dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en één daarvan is staatspremiemerrie geworden.

De schimmel dochter Cenja Rhein (2008, MV. Numero Uno KWPN) is de moeder van de hengst Alaba Rhein (2012, V. Arpeggio Westf), die is goedgekeurd door het Westfaalse-, Rijnlandse- en het Hannoveraanse stamboek.

De Duitse Hippische Sportbond heeft tot en met 2020 115 nakomelingen van Cassini Boy Junior geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 126.015 gewonnen.  De hiervoor reeds benoemde hengst Conco-Bongo Boy (2008) is met een winsom van ruim € 48.261 de meest succesvolle nakomeling.

Cassini Boy Junior is in de jaren 2009 – 2011 door Kathrin en Otmar Eckermann (GER) tot op S-niveau uitgebracht in de springsport. De hengst heeft een winsom van € 3.847.

Cassini Boy Junior heeft een springindex van 112 met een betrouwbaarheid van 91 %.

 

8.  Zannini R   528003200404977  KWPN

Zannini R KWPN (V. Cassini II Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 1 mei 2004 en is gefokt door J. Ruuls uit Leek, dat in het zuidwesten van de provincie Groningen ligt.

De moeder is de bruine merrie Lola elite preferent prestatie sport KWPN (1993, V. Grandeur Hann) en tweede moeder is de bruine Elonika KWPN preferent prestatie.

Gerekend over acht generaties heeft Zannini R een afstamming met 35,2 % Engels- en Arabisch volbloed, 35,2 % Holsteins bloed en 22,7 % Hannoveraans bloed.

Zannini R is in 2007 voorlopig en in september 2010 definitief goedgekeurd door het Zangersheide stamboek. Het Zangersheide stamboek heeft in de jaren 2008 – 2010 35 nakomelingen van de hengst geregistreerd. Het KWPN heeft in 2008 en 2009 zeven nakomelingen geregistreerd.

Zannini is door Wendy Timmers (NED) in internationale springwedstrijden uitgebracht waarbij een zevende plaats het beste resultaat is. De hengst heeft een winsom van € 259.

 

9.  Cassiniland DE 421000001105  Holst

Cassiniland Holst (V. Cassini II Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 163 cm. Hij is geboren op 10 juni 2005 en is gefokt door Günter Schüder uit Bahrenfleth, dat enkele kilometers ten zuiden van Itzehoe in Sleeswijk-Holstein ligt.

De moeder van  Cassiniland is de donkerbruine staatspremiemerrie Prestige Noir Holst (2000, V. Foxiland xx) en tweede moeder is de bruine staatspremiemerrie Laska III Holst (1996, V. Caretino Holst). Laska is ook de tweede moeder van de hengsten Don’t Touch Tiji Hero Holst (2009, V. Diamant de Semilly SF) en Akarad Hero Z Zang (2011, V. Aganix du Seigneur SBS). Don’t Touch Tiji Hero is door het Anglo Europese stamboek goedgekeurd en Akarad Hero Z door het Zangersheide stamboek.

De hengst Caletto II Holst (1978, V. Cor de la Bryère SF) komt zowel aan vaders- als aan moederszijde voor in de afstamming van Cassiniland en heeft een inbreng van 18,75 % in die zijn erfelijke aanleg.

Gerekend over acht generaties heeft Cassiniland een afstamming met 56,25 % Engels- en Arabisch volbloed en 37,5 % Holsteins bloed.

Casiniland is in januari 2008 goedgekeurd door het NRPS, dat in de jaren 2009 en 2010 twintig nakomelingen van de hengst heeft geregistreerd. Het KWPN heeft acht nakomelingen van Cassiniland geregistreerd en het Zangersheide stamboek drie.

In november 2010 heeft Cassiniland aan de tweede fase van het NRPS verrichtingsonderzoek deelgenomen. Wegens bemerkingen op zijn bewegingsmechanisme heeft hij de test voortijdig moeten beëindigen is is zijn goedkeuring voor de fokkerij niet verlengd.

 

 

 

10. Clinsmann DE421000219905 Holst

Clinsmann Holst (V. Cassino II Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 15 juni 2005 geboren en is gefokt door Bernd Möller uit Kattendorf, dat circa 25 km ten noorden van Hamburg in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Clinsmann is de bruine merrie Piroschka III Holst (2000, V. Contender Holst). Tweede moeder is de bruine staatspremiemerrie D-Ginger Holst (1989, V. Grundyman xx), die ook de tweede moeder is van de door het Holsteinse stamboek goedgekeurde hengst Cascaron Holst (2004, V. Contender Holst).
De hengst Cor de la Bryère SF (1968, V. Rantzau xx) komt zowel aan vaders- als aan moederszijde voor in de afstamming van Clinsmann en heeft een inbreng van 15,6 % in zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Clinsmann een afstamming met 47,7 % Engels- en Arabisch volbloed en 43,75 % Holsteins bloed.

Clinsmann is in november 2007 goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. In maart 2008 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij behaalde 8,11 (7,69) punten voor de dressuur, 9,36 (8,31) punten voor het springen en 8,62 (8,03) voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 26 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. In het najaar van 2008 heeft Clinsmann in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen, waar 39 hengsten aan deelnamen. Hij behaalde voor de dressuur 100,87 punten (20e plaats), voor het springen 125,23 punten (3e plaats) en voor de totale verrichting 114,56 punten (7e plaats).
In februari 2015 heeft het Hannoveraanse stamboek Clinsmann goedgekeurd.
De hengst is tot en met 2016 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

Eind 2017 waren 17 dochters van Clinsmann als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en had de Duitse Hippische Sportbond 67 nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hadden samen € 17.674 aan prijzengeld gewonnen.

Clinsmann is vanaf 2010 uitgebracht in de springsport. In de jaren 2012 – 2017 is hij door achtereenvolgens Tobias Meyer (GER), Lawrence Green (GER), Hans-Günter Goskowitz (GER) en Dirk Ahlmann (GER) in internationale wedstrijden uitgebracht. De beste prestatie was een vijfde plaats die Goskowitz in 2014 behaalde in een 1.35 m. wedstrijd in Wiener Neustadt. Clinsmann heeft een winsom van € 3.425.

In 2017 heeft Clinsmann een dressuurindex van 101 met een betrouwbaarheid van 84 % en een springindex van 96 met een betrouwbaarheid van 75 %.

 

12. Corassini von Gurbrü 50AA885 ZVCH

Corassini von Gurbrü ZVCH (V. Cassini II Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 13 april 2007 en is gefokt door Peter en Eliane Kilchhofer uit Gurbrü, dat 25 km ten westen van Bern in Zwitserland ligt.
De moeder van de hengst is de vos elitemerrie Laurora ZVCH (1998, V. Dubeaux Deloupe SF). Zij is ook de moeder van de hengst Heartbeat E.S. CH (2009, V. Heartbreaker KWPN), die is goedgekeurd door het ZVCH, het Cheval Suisse en het Amerikaanse Warmbloed stamboek AWS.
Tweede moeder van Corassini von Gurbrü is de vos Belinda ZVCH (1989, V. Wandango KWPN).
Gerekend over acht generaties heeft Corassini von Gurbrü een afstamming met 35,2 % Engels- en Arabisch volbloed, 23,4 % Holsteins bloed en 20,3 % Selle Français bloed.
De hengst is eigendom van de Nationale Zwitserse stoeterij in Avenches en is goedgekeurd door het Zwitserse stamboek ZVCH. Tot eind 2017 zijn 47 nakomelingen van hem geregistreerd.

13. Tzigano Massuère 25000107710037Z SF

Tzigano Massuère SF (V. Cassini II Holst) is een vos hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 11 mei 2007 en is gefokt door Bruno Chassaing uit Saint-Etienne-en-Congles, dat vijftien km ten noordwesten van Fougères in het Franse departement Ile-et-Villaine ligt.
De moeder van de hengst is de donkerbruine merrie Kiara SF (1998, V. Burggraaf Holst). Tweede moeder is de bruine Away Pierreville SF (1988, V. Almé SF), die ook de moeder is van de door het Selle Français stamboek goedgekeurde hengst Luccianno SF (1999, V. Burggraaf Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Tzigano Massuère een afstamming met 43,7 % Engels- en Arabisch volbloed, 34,4 % Holsteins bloed en 21,9 % Selle Français bloed.

Tzigano Massuère is in oktober 2012 goedgekeurd door het Selle Français stamboek. Tot en met 2017 zijn 130 merries met zijn sperma geïnsemineerd en daaruit zijn tot 2017 56 veulens geregistreerd.
In 2018 is de hengst beschikbaar bij Haras Numenor in Lent, dat ten zuiden van Bourg-en-Bresse in het Franse departement Ain ligt.
De hengst heeft een springindex van 122 met een betrouwbaarheid van 60 %.

Tzigano Massuere is vanaf 2012 door Romain Potin (FRA) uitgebracht in de springsport. In 2012 en 2013 heeft de combinatie zich gekwalificeerd voor de finale week van de wedstrijdencyclus voor vijf-, c,q, zesjarige springpaarden in Fontainebleau. In 2012 is de 71e plaats behaald en in 2013 de zesde. In 2013 is de combinatie vierde geworden bij het wereldkampioenschap voor zesjarige springpaarden in Lanaken. In 2015 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Villers-Vicomte-Breteuil en in 2016 is een wedstrijd gewonnen in Hardelot. In jui 2017 is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Fontainebleau. Eind 2017 heeft Tzigano Massuere een winsom van € 78.865.

11.  Castino DE 276421000241206  Holst

Castino Holst (V. Cassini II Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 13 april 2006 geboren en is gefokt door Wilhelm Harring uit Tönning, dat tussen Husum en Heide in het noordwesten van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Castino is de bruine merrie O-Caretina Holst (1999, V. Caretino Holst) en tweede moeder is Hera IV Holst (1993, V. Kilian I Holst).

De hengst Caletto II Holst (1978, V. Cor de la Bryère SF) komt zowel aan vaders- als aan moederszijde als overgrootvader voor in de afstamming van Castino en heeft daarmee een inbreng van 25 % in die zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Castino een afstamming met 49,2 % Holsteins bloed en 43,0 % Engels- en Arabisch volbloed.

Castino is in oktober 2008 goedgekeurd door het Holsteinse- en het Brandenburgse stamboek, terwijl het Oldenburgse- en het Oldenburg International stamboek de hengst hebben erkend. In maart 2009 heeft het Mecklenburgse stamboek Castino ook erkend. In de herfst van 2009 heeft Castino in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen, waar 44 hengsten aan hebben deelgenomen. Hij behaalde daarbij 110,30 punten (12e plaats) voor de dressuur, 133,40 punten (1e plaats) voor het springen en 124,68 punten (4e plaats) voor zijn totale prestatie.

In het onderzoek heeft Castino een 10 gekregen voor het vrij springen en de testruiter heeft hem een 10 gegeven voor het springen van een parcours. Voor de aanleg als springpaard heeft hij 9,58 punten gescoord.

In december 2009 heeft het Hannoveraanse stamboek Castino goedgekeurd en in januari 2012 heeft ook het Berlin-Brandenburgse stamboek de hengst goedgekeurd.

Ook de stamboeken Westfalen, Rijnland, Baden-Württemberg, Beieren, Brandenburg-Anhalt, Rijnland-Palts-Saar, Sachsen-Thüringen en het Poolse sportpaarden stamboek hebben Castino toegelaten tot hun fokkerijen.

Tot en met 2020 zijn elf dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en zijn de zonen Cascalido Hann (2011), Castillan OS (2011), Calistano OS (2012), Casual Chic SR Z Hann (2012) en Comerade OS (2012) goedgekeurd voor de fokkerij.

De hengsten Cascalido en Casual Chic SR Z worden besproken in de hoofdstuk 11.1. en 11.2.

De hengst Castillan OS (MV. Lansing Holst) is in november 2013 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburg International stamboek. Castillan is verkocht naar Engeland. In hoeverre hij daar is gebruikt in de fokkerij is niet bekend. De hengst is in het voorjaar van 2016 door Pedro de Andrade Costa (BRA) uitgebracht in internationale springwedstrijden voor jonge paarden en in het voorjaar van 2017 is Tom Lloyd (GBR) met de hengst gestart.  De combinatie heeft twee wedstrijden voor jonge paarden in Cagnes-sur-Mer gewonnen.

De hengst Comerade OS (MV. Calido I Holst) is in november 2014 goedgekeurd en geprimeerd door het Oldenburg International- en het Baden-Württembergse stamboek. Hij is alleen in 2015 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem is één nakomeling geregistreerd als wedstrijdpaard.

Castino is vanaf juni 2010 in springwedstrijden uitgebracht. In 2017 is hij op M-niveau in wedstrijden uitgebracht. Eind 2017 heeft hij een winsom van € 970.

Eind 2020 heeft de Duitse Hippische Sportbond 79 nakomelingen van Castino geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 20.327 gewonnen.

11.1.  Cascalido  DE431310365511 Hann 

Cascalido Hann (MV. Calido I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is op 17 mei 2011 geboren en is gefokt door Eckhard Kordes uit Velpke, dat ruim tien km ten oosten van Wolfsburg in het oosten van Nedersaksen ligt.
De moeder van Cascalido is de schimmelmerrie Chantana Hann (2006, V. Calido I Holst) en tweede moeder is de schimmel Landgirl Oldbg (1996, V. Landgriese II Oldbg). Landgirl is ook de moeder van de hengst Charilan Hann (2004, V. Caliso I Holst), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse- en het Oldenburg-International stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Cascalido een afstamming met 43,8 % Holsteins bloed, 33,6 % Engels volbloed en 13,3 % Hannoveraans bloed.

Cascalido is in oktober 2013 in Verden goedgekeurd en geprimeerd door het Hannoveraanse stamboek. In de herfst van 2014 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij kreeg 7,36 (7,13) punten voor de dressuur, 8,34 (7,30) punten voor het springen en 7,89 (7,36) punten voor de totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 26 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen.

Cascalido is tot en met 2015 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Zeven dochters van hem, waaronder vier staatspremiemerries, zijn als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek.
Zijn zoon Captain Cook Hann (2016, MV. Contendro I Holst) is in januari 2020 in Redefin goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. In de herfst van 2020 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 50 dagen, waarbij hij gewaardeerd is met 7,49 punten. Zijn prestaties in de fokkerij moeten worden afgewacht.

Zeventien nakomelingen van Cascalido zijn geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen een winsom van € 1.266.

11.2.  Casual Chic SR Z  DE431316698212    Hann

Casual Chic SR Z Hann (V. Castino Holst) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 25 april 2012 geboren en is gefokt door  Marion Menck uit Rübehorst, dat circa 25 km ten noorden van Rathenow in het westen van de deelstaat Brandenburg ligt.
De moeder van Casual Chic SR Z is de donkerbruine merrie Connett Hann (2004, V. Contendro I Holst) en tweede moeder is de zwarte Grannett Oldbg  (1989, V. Grannus Hann). Grannett is ook de tweede moeder van de hengst Carnaval du Rouet Oldbg (2003, V. Balou du Rouet Oldbg), die is goedgekeurd door het Argentijnse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Casual Chic SR Z een afstamming met 39,1 % Holsteins bloed, 30,5 % Engels volbloed en 19,5 % Hannoveraans bloed.

Casual Chic SR Z is in oktober 2014 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Na de keuring is de hengst gekocht door stoeterij Zangersheide in Lanaken en goedgekeurd door het Zangersheide stamboek.
Casual Chic SR Z is in de jaren 2015 – 2017 beschikbaar geweest voor de fokkerij en is daarna gecastreerd
Het Zangersheide stamboek heeft volgens de database van Hippomundo 37 nakomelingen geregistreerd.

In 2018 is Casual Chic SR Z uitgebracht in springpaardproeven.

 

12.   Corassini von Gurbrü 50AA885 ZVCH

Corassini von Gurbrü ZVCH (V. Cassini II Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 13 april 2007 en is gefokt door Peter en Eliane Kilchhofer uit Gurbrü, dat 25 km ten westen van Bern in Zwitserland ligt.

De moeder van de hengst is de vos elitemerrie Laurora ZVCH (1998, V. Dubeaux Deloupe SF). Zij is ook de moeder van de hengst Heartbeat E.S. CH (2009, V. Heartbreaker KWPN), die is goedgekeurd door het ZVCH, het Cheval Suisse en het Amerikaanse Warmbloed stamboek AWS.

Tweede moeder van Corassini von Gurbrü is de vos Belinda ZVCH (1989, V. Wandango KWPN).

Gerekend over acht generaties heeft Corassini von Gurbrü een afstamming met 35,2 % Engels- en Arabisch volbloed, 23,4 % Holsteins bloed en 20,3 % Selle Français bloed.

De hengst is eigendom van de Nationale Zwitserse stoeterij in Avenches en is goedgekeurd door het Zwitserse stamboek ZVCH.
Hij is in 2020 nog beschikbaar voor de fokkerij.

De database van Horsetelex heeft 47 nakomelingen van hem geregistreerd.

 

13.  Tzigano Massuère 25000107710037Z  SF

Tzigano Massuère SF (V. Cassini II Holst) is een vos hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 11 mei 2007 en is gefokt door Bruno Chassaing uit Saint-Etienne-en-Congles, dat vijftien km ten noordwesten van Fougères in het Franse departement Ile-et-Villaine ligt.

De moeder van de hengst is de donkerbruine merrie Kiara SF (1998, V. Burggraaf Holst). Tweede moeder is de bruine Away Pierreville SF (1988, V. Almé SF), die ook de moeder is van de door het Selle Français stamboek goedgekeurde hengst Luccianno SF (1999, V. Burggraaf Holst).

Gerekend over acht generaties heeft Tzigano Massuère een afstamming met 43,7 % Engels- en Arabisch volbloed, 34,4 % Holsteins bloed en 21,9 % Selle Français bloed.

Tzigano Massuère is in oktober 2012 goedgekeurd door het Selle Français stamboek. Tot en met 2020 zijn 174 merries met zijn sperma geïnsemineerd en daaruit zijn tot en met 2020 91 veulens geregistreerd.
Zestien nakomelingen zijn inmiddels uitgebracht in springwedstrijden en acht dochters zijn ingezet als fokmerrie.

Tzigano Massuère heeft in 2020 een springindex van 115 met een betrouwbaarheid van 79 %.

Tzigano Massuere is vanaf 2012 door Romain Potin (FRA) uitgebracht in de springsport. In 2012 en 2013 heeft de combinatie zich gekwalificeerd voor de finale week van de wedstrijdencyclus voor vijf-, c,q, zesjarige springpaarden in Fontainebleau. In 2012 is de 71e plaats behaald en in 2013 de zesde. In 2013 is de combinatie vierde geworden bij het wereldkampioenschap voor zesjarige springpaarden in Lanaken. In 2015 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Villers-Vicomte-Breteuil en in 2016 is een wedstrijd gewonnen in Hardelot. In juni 2017 is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Fontainebleau en in 2019 is een 1.30 m wedstrijd in Sancourt gewonnen.  Tzigano Massuere heeft eind 2020 een winsom van € 89.732.

14 Casskeni II DE421000295408 Holst

Casskeni II Holst (V. Cassini II Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 11 juni 2008 geboren en is gefokt door Margret Heiβmann uit Hamburg. Casskeni II is een broer van Casskeni Z Holst (2005), die weinig invloed in de fokkerij heeft gehad en eerder in dit bestand kort is besproken.
De moeder van Casskeni II is de donkerbruine staatspremiemerrrie Kenia IV Holst (1995, V. Chamonix Holst). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Canturat Holst (2008, V. Canturo Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse-, Hannoveraanse- en Mecklenburgse stamboek.
Tweede moeder is de donkerbruine Funke Holst (1991, V. Landgraf I Holst).
De hengst Caletto II Holst (1978, V. Cor de la Bryère SF) komt zowel aan vaders- als aan moederszijde als overgrootvader voor in de afstamming van Castino en heeft daarmee een inbreng van 25 % in die zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Casskeni II een afstamming met 47,7 % Holsteins bloed en 45,3 % Engels- en Arabisch volbloed.

Casskeni II is in november 2010 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en een week later in Neustadt/Dosse ook door het Saksen-Thüringse- en het Thüringse stamboek. Bovendien is hij erkend door het stamboek Saksen-Anhalt. In november 2011 heeft Casskeni II in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen waar hij 6,61 (7,34) punten voor de dressuur heeft gekregen, 8,40 (7,47) voor het springen en 7,66 (7,55) voor zijn totale prestatie.
Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 39 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen.
In het najaar van 2012 heeft de hengst in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij heeft daarbij een waardering gekregen van 7,53 (7,65) voor de dressuur, 8,29 (7,70) voor het springen en 7,93 (7,69) voor zijn totale verrichting. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 23 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen.

Vanaf 2012 is Casskeni II tot op M-niveau uitgebracht in de springsport. Eind 2017 heeft hij een winsom van € 2.723.

Tot en met 2017 zijn zestien dochters van Casskeni als fokmerrie opgenomen in een stamboek en vier daarvan zijn staatspremiemerrie geworden. De zoon Caskarico Holst (2014, MV. Askari Holst) is in 2017 goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken.
De Duitse Hippische Sportbond heeft tot en met 2016 21 nakomelingen van Casskeni II als wedstrijdpaard geregistreerd. Zij hebben samen € 861 gewonnen.

15. Iceberg ST 056002W00270289 BWP

Iceberg ST BWP (V. Cassini II Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 10 april 2008 geboren en is gefokt door Benny Stoffelen en Harrie Theeuwes uit Schilde, dat enkele kilometers ten oosten van Antwerpen in België ligt.
De moeder van de hengst is de bruine merrie Eileen BWP (2004, V. Action-Breaker BWP) en tweede moeder is Lizette KWPN sport (1993, V. Burggraaf Holst).
Lizette is ook de moeder van de hengst Der Senaat BWP (2003, V. President KWPN), die is goedgekeurd door het BWP en het Anglo Europese stamboek, en ze is de tweede moeder van de door het Anglo Europese stamboek goedgekeurde hengst Kanjer BWP (2010, V. Echo van het Neerenbosch BWP).
Gerekend over acht generaties heeft Iceberg ST een afstamming met 37,5 % Engels- en Arabisch volbloed, 33,6 % Holsteins bloed en 14,1 % Selle Français bloed. Daarnaast voert hij Gelders-, Gronings- en Hannoveraans bloed.

Iceberg ST is in 2011 goedgekeurd door het BWP. Volgens de rapportage van het stamboek is Iceberg ST een goed ontwikkelde en rijtypische hengst, die wat meer in het rechthoekmodel kan staan. Hij beschikt over een goedgespierde bovenlijn. De hals komt wat diep uit de borst en kon wat meer lengte hebben. Het fundament is hard en correct, maar eerder iets fijn. De stap is voldoende ruim. Hij draaft vlot en met voldoende ruimte. Hij heeft een ruime, goed gesprongen galop. Op de harde bodem beweegt hij correct en ruim, maar kan hij meer stuwen. Bij het vrijspringen toont hij een goede mentaliteit. Hij springt met goede techniek, bascule en vermogen; wel zou hij zijn sprong iets beter moeten afwerken. Onder het zadel is Iceberg ST gehoorzaam en braaf. In de bewegingen doet hij gewoon aan. Zijn stap en draf zijn veeleer kort. De galop is voldoende. Bij het springen onder het zadel toont hij veel inzet en is hij handig. Hij springt goed door de schoft en zijn vermogen en ruggebruik zijn goed. Iceberg ST is een goedgefokte hengst die prima in de manieren springt en die bij voorkeur op lang gelijnde merries moet worden gebruikt.

Iceberg ST is in de jaren 2011 – 2013 actief geweest in de fokkerij. Het BWP heeft
32 nakomelingen van hem geregistreerd en het Zangersheide stamboek acht.

Iceberg ST is in februari 2014 door Abdel Saïd (EGY) uitgebracht in internationale springwedstrijden. Van oktober 2014 tot augustus 2017 is Hubert Kierznowski (POL) met de hengst gestart en daarna is Iceberg ST door Aleksandra Kierznowski (POL) uitgebracht. Een vijfde plaats in een 1.30 m wedstrijd in 2014 in Leszno is de beste prestatie geweest.  Vanaf juli 2018 is Zuzanna Kucharska (POL) met de hengst uitgekomen met een vierde plaats in een wedstrijd in Sopot als beste prestatie. In het voorjaar van 2019 is Leszek Gramza (POL) zonder succes met Iceberg ST gestart.
Iceberg ST heeft een winsom van circa € 1.140.

16. Ucello Massuère 25000108094902S SF

Ucello Massuère SF (V. Cassini II Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 174 cm. Hij is op 2 april 2008 geboren en is gefokt door Bruno Chassaing van stoeterij De la Massuère in Saint-Etienne-en-Coglès, dat bij Fougères in het Franse departement Ille-et-Vilaine.
De moeder van de hengst is de bruine merrie Estrella del Dia SF (1992, V. Galoubet A SF), die is ingeteeld op de hengst Ibrahim SF (1952, V. The Last Orange SF). Zij is ook de moeder is van de hengsten Nervoso SF (2001, V. Le Tot de Semilly SF) en Valentino Massuère SF (2009, V. Canturo Holst), die beide zijn goedgekeurd door het Selle Français stamboek.
Tweede moeder van Ucello Massuère is de bruine Quilane d’Or SF (1982, V. Imam d’Or SF).
Gerekend over acht generaties heeft Ucello Massuère een afstamming met 39,8 % Engels- en Arabisch volbloed, 24,2 % Selle Français bloed, 23,4 % Holsteins bloed en 12,6 % dravers bloed.

Ucello Massuère is op 4 oktober 2012 goedgekeurd door het Selle Français stamboek. Tot en met 2020 zijn 30 merries met zijn sperma geïnsemineerd en zijn 17 nakomelingen geregistreerd.

Ucello Massuère is in 2012 door Yoann Le Vot (FRA) uitgebracht in de Franse klassieke cyclus voor vierjarige springpaarden. De combinatie heeft zich gekwalificeerd voor de finaleweek in Fontainebleau en is daar vierde geworden in het kampioenschap. In 2013 is de hengst gereden door Luc Couteaudier (FRA) en is opnieuw de finaleweek gehaald, maar daarin is geen succes geboekt. In 2014 is de hengst door Regis Bouguennec (FRA) en Margaux Roguet (FRA) in internationale wedstrijden uitgebracht. Van januari 2015 tot en met april 2018 is Alex Rident (FRA) met Ucello Massuère uitgekomen. Vanaf juli 2018 is Alberto Marquez Galobardes (ESP) met de hengst gestart. In 2019 is met het Spaanse team de tweede plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CSIO Geesteren en is later de B-finale van de Longines Nations Cup in Barcelona gewonnen.
Eind 2020 heeft de hengst een winsom van € 55.883.

17. Castello III Z 056015Z55819709 Zang

Castello III Z Zang (V. Cassini II Holst) is een vos hengst die is geboren op 24 juni 2009. Hij is gefokt door dekstation Holstenhoeve in Meerhout en Harry Theeuwes uit Zandhoven. Zowel Meerhout als Zandhoven liggen in de Belgische provincie Antwerpen.
De moeder van Castello III Z is de vos merrie Golden Dream BWP (2006, V. Action-Breaker BWP) en tweede moeder is de donkerbruine Grande Fleur Hann (1993, V. Grandeur Hann). Grande Fleur is ook de moeder van de hengst Joelle-K BWP (2009, V. Bentley van de Heffinck BWP), die is goedgekeurd door het BWP.
Gerekend over acht generaties heeft Castello III Z een afstamming met 32,8 % Engels- en Arabisch volbloed, 27,3 % Holsteins bloed, 24,2 % Hannoveraans bloed en 10,2 % Selle Français bloed.
Castello III Z is in 2012 goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek en is daarna door eigenaar D. Johnson ingezet voor de fokkerij op de Pauldary stoeterij in Liss, dat circa 40 km ten noorden van Portsmouth in het graafschap Hampshire in Engeland ligt. Het AES heeft in de jaren 2013 – 2019 29 nakomelingen van Castello III Z geregistreerd.

 

 

Dit overzicht van Cassini II Holst is geactualiseerd op 30 december 2020

Back To Top