skip to Main Content

1985 (Cor de la Bryère SF x Capitol I Holst)

 

 

Samenvatting:

 

De schimmel hengst Corrado I Holst behoort met Calypso I Holst (1973), Calypso II Holst (1974), Calando I Holst (1974), Caletto I Holst (1975), Caletto II Holst (1978) en Corland Holst (1989) tot de belangrijkste zonen van fokkerijgrootheid Cor de la Btyère SF (1968).

De moeder van Corrado I is de veel bloed voerende schimmel Soleil Holst (1980, V. Capitol I Holst). Verder in de moederlijn staan Maestoso xx, Frivol xx en Fanal Holst. Corrado I heeft een afstamming met, over acht generaties berekend. 64 % Engels- en Arabisch volbloed.

Corrado I is in 1988 goedgekeurd voor de fokkerij en heeft datzelfde jaar utstekend gepresteerd bij het verrichtingsonderzoek, waar zijn prestaties bij het vrij springen en zijn aanleg als springpaard gewaardeerd zijn met 10,0 punten.
Corrado I is van 1993 tot en met 1997 onder de naam San Patrignano Corrado door Franke Sloothaak (GER) met veel succes in internationale springconcoursen uitgebracht en heeft een, voor de eind jaren negentig, hoge winsom van bijna € 300.000.
Corrado I is tot zijn dood in april 2018, toen hij wegens een koliekaanval is geëuthanaseerd, beschikbaar  geweest voor de fokkerij.

Naar schatting heeft Corrado I circa 2000 geregistreerde nakomelingen, waarvan 71 dochters moeder van een goedgekeurde hengst zijn geworden en 79 zonen zijn goedgekeurd voor de fokkerij. Van de goedgekeurde zonen hebben er 38 meer dan vijftien geregistreerde nakomelingen.
In Duitsland zijn bijna 1100 nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. De meest succesvolle nakomeling is Corradina Holst (Carsten\Otto Nagel), die een winsom heeft van meer dan € 1,1 miljoen. Andere succesvolle nakomelingen zijn Clinton Holst (Dirk Demeersman), Cantaro Holst (Sheikh Ali Al Thani) en Unita ASK Holst (Rolf-Göran Bengtsson).

Van de goedgekeurde zonen hebben Corofino Holst (1989), Coriano Holst (1990), Coronado Holst (1990), Indorado Holst (1990) en Clinton Holst (1993) een eigen stempel op de fokkerij kunnen drukken.
Met Clinton, zijn zoon Cornet Obolensky BWP (1999) en die zijn zoon Comme Il Faut Westf (2005) heeft Corrado I een eigen hengstenlijn opgebouwd.

 

Voorkomen en afstamming

 

Corrado Holst DE321210046185  is een schimmel hengst met een stokmaat van 175 cm. Hij is op 21 februari 1985 geboren en is gefokt door Eduard Struved uit  Satrup, dat circa 20 km ten zuidoosten van Flensburg in het noorden van Sleeswijk-Holstein ligt.
Corrado I is een broer van de hengst Corrado II Holst (1992).


Vader

De vader van Corrado I is de donkerbruine hengst Cor de la Bryère SF (V. Rantzau xx), die in 1968 ten zuiden van Le Mans in het Franse departement Sarthe is geboren.

Hij is als veulen gekocht door opfokker en hengstenhouder Xavier Ribard en die heeft de hengst in 1970 aangeboden aan de hengstenaankoopcommissie van de toenmalige Franse staatsstoeterij Le Pin. De commissie vond Cor de la Bryère echter te veel een sportpaard en te weinig fokpaard. Daarom hebben ze Ribard geadviseerd de hengst te castreren en als sportpaard te verkopen.

Ribard was teleurgesteld, maar vond het nog te vroeg om het advies op te volgen. In dezelfde tijd had hij contacten met de beroemde Duitse oud-springruiter Alwin Schockemöhle (GER) over de verhuur van zijn hengst Urioso SF (1964, V. Furioso xx). Daarbij moet bedacht worden dat in 1964 de Olympische springtitel in Tokio was gewonnen door Pierre Jonquèrs d’Oriola met de Furioso xx-zoon Lutteur B SF (1955) en dat dezelfde ruiter in 1966 in Buenos Aires het wereldkampioenschap springen won met de Furioso xx-dochter Pomone B (1959). Daardoor was in fokkerskringen grote belangstelling voor het Furioso xx-bloed.

Het Oldenburgs stamboek, waarvan Schockemöhle lid was, had daarop al ingespeeld en in 1968 de hengst Furioso II SF (1965, V. Furioso xx) goedgekeurd. De eerste fokresultaten van hem waren veelbelovend.

Omdat in de Holsteinse fokkerij betere springgenen aanwezig zijn dan in de kleinere Oldenburgse populatie, had Schockemöhle het plan opgevat om Urioso aan te bieden op de hengstenkeuring van het Holsteinse stamboek. Daarom vroeg hij aan de invloedrijke Holsteinse paardenhandelaar en hengstenhouder Maas Hell, die in 1971 fokleider van het Holsteinse stamboek zou worden, met hem mee te gaan om Urioso en mogelijk nog enkele andere hengsten bij Ribard in Normandië te gaan bekijken. Het oog van beide Duitsers viel ogenblikkelijk op Cor de la Bryère en ze vroegen of hij te koop was. Daarop is Cor de la Bryère in de berm van de weg waar hij juist was getoond, door Schockemöhle en Hell gekocht voor een bedrag van omgerekend circa € 10.000. In februari 1971 is Cor de la Bryère naar Holstein gegaan en goedgekeurd door het Holsteinse stamboek Hij is tot zijn dood in 2000 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

Cor de la Bryère is van groot belang geweest voor de Europese sportpaardenfokkerij en heeft in Duitsland 569 fokmerries gebracht, waarvan er 106 moeder van een goedgekeurde hengst zijn geworden. Zelf bracht Cor de la Bryère 110 zonen die zijn goedgekeurd voor de fokkerij. Naast Corrado I hebben ook zijn zonen Calypso I Holst (1973), Calando Holst (1974), Calypso II Holst (1974), Caletto I Holst (1975), Caletto II Holst (1978) en Corland Holst (1989) veel invloed op de fokkerij gehad.


Moeder

 

De moeder van beide Corrado’s is de schimmel merrie Soleil Holst (1980, V. Capitol I Holst). Zij is ook de tweede moeder van de hengsten Chellano Z Holst (1995, V. Contender Holst),  Avalon Holst (2002, V. Aloubé Z Holst), Chellano Alpha Z Zang (2008, V. Contender Holst), Chellano II Holst (2010, V. Contender Holst), Connor Holst (2006, V. Casall Holst) en Charlot de Hus SF

Chellano Z  is goedgekeurd door het Zangersheide-, Selle Français- en Rijnlandse stamboek; Avalon door het Ierse Sportpaarden- en het Anglo-Europese stamboek; Chellano Alpha door het Zangersheide stamboek, Chellano II door het SBS en Connor door het Holsteinse-, Saksen-Thüringse- en het Selle Français stamboek en Charlot de Hus is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek.

Tweede moeder van Corrado I is de schimmel Kuerette Holst (1973, V. Maestoso xx).
Gerekend over acht generaties heeft Corrado I een afstamming met 64,1 % Engels- en Arabisch volbloed en 18,8 % Holsteins bloed.

 

 

Fokkerij- en sportcarrière

Corrado I is in januari 1988 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en erkend door het Rijnlandse stamboek. In het najaar van 1988 heeft hij in Medingen deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, waarbij hij 124,67 punten (7e plaats) voor de dressuur heeft behaald, 137,72 punten (1e plaats) voor het springen en 130.87 punten (3e plaats) voor zijn totale prestatie.
In het onderzoek heeft Corrado I tienen gekregen voor het vrij springen en voor zijn aanleg als springpaard.
Aan het onderzoek is deelgenomen door 73 hengsten, waarvan drie hengsten het onderzoek voortijdig hebben beëindigd.

Corrado is ook goedgekeurd door het Selle Français stamboek. In 2016 is in Frankrijk één merrie geïnsemineerd met zijn sperma.

Corrado I is van 1993 tot en met 1997 onder de naam San Patrignano Corrado door Franke Sloothaak (GER) in internationale springconcoursen uitgebracht.
In 1993 zijn de Grand Prix van Leeuwarden en wedstrijden in Wiesbaden (2x), Aken, Stuttgart en Londen-Olympia gewonnen. Tweede plaatsen zijn behaald in de Grand Prix’s van Zuidlaren en Frankfurt en in wedstrijden in Mannheim, Royan en Stuttgart  en een derde plaats is behaald in de Grand Prix van Arnhem.
In 1994 zijn een World Cup wedstrijd in Dortmund en wedstrijden in Neumünster en Mannheim (3x) gewonnen en is met het Duitse team de landenwedstrijd in Luxemburg gewonnen.
In 1995 zijn de Grand Prix van Neumünster en een World Cup wedstrijd in Dortmund gewonnen en in 1996 zijn wedstrijden in Aarhus en Kiel gewonnen. In 1997 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Hannover.
Corrado I heeft een winsom van € 286.125.

In april 2018 heeft Corrado I in zijn box in het hengstenstation van het Holsteinse stamboek in Elmshorn koliek gekregen, waardoor hij geopereerd zou moeten worden. Omdat het Holsteinse stamboek het onverantwoord vond om een hengst van 33  jaar oud nog een zware koliekoperatie te laten ondergaan, is hij geëuthanaseerd.

Corrado I is tot zijn dood ingezet voor de fokkerij en na zijn dood is nog diepvriessperma van hem beschikbaar.

In de database van Hippomundo staan 1609 nakomelingen van Corrado I en  Rimondo heeft 1404 nakomelingen van hem vastgelegd. Horsetelex heeft 1530 nakomelingen in de database staan.

Het KWPN heeft 49 veulens  van Corrado I geregistreerd en het Zweedse stamboek 31. In Italië zijn 95 veulens van Corrado I geregistreerd.

 

 

Dochters

Volgens een publicatie van de Duitse overkoepelende fokkerijorganisatie FN zijn slechts 79 dochters van Corrado I als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek, maar dit moet een onjuist aantal zijn. In een artikel over de betekenis van Corrado I voor de fokkerij wordt gesteld dat ruim 170 dochters van Corrado I als fokmerrie zijn ingeschreven in het Holsteins stamboek.

Van Corrado I zijn tot het voorjaar van 2020  73 dochters moeder van een goedgekeurde hengst geworden:

D-Cremona Holst, 1989, donkerbruin, MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengsten Gran Corrado Oldbg (1993, V. Grannus Hann) en Nonplusultra*Alia Oldbg (1994, V. Nimmerdor KWPN).
Gran Corrado is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek en het KWPN en Nonplusultra*Alia door het Selle Français stamboek;

Delta I Holst, 1989, schimmel, MV. Rebel I Z Hann, is de moeder van de hengst Camporado B Holst (1993, V. Campione Holst), die is goedgekeurd door het Beierse stamboek;

Donella Holst, 1989, schimmel, MV. Rigoletto Holst, is de moeder van de hengsten Kylemore VDL Revel Holst (1998, V. Quidam de Revel SF) en zijn broer Quirado Holst (1989). Kylemore VDL Revel is goedgekeurd door het Ierse Sportpaarden stamboek en Quirado door het Tsjechische stamboek;

Doreen XIII Holst, 1989, schimmel, MV. Ramiro Z Holst, is de moeder van de hengsten Accent Holst (1993, V. Acord II Holst) en zijn broers Acorado I Holst (1994), Acorado II Holst (1998) en Acorado V Holst (2002).
Accent is goedgekeurd dor het Noorse stamboek; Acorado I door het Holsteinde-, Hannoveraanse-, Beierse-, Rijnlandse-, het Oldenburg International stamboek en het SBS; Acorado II  door het Hannoveraanse-, Berlin-Brandenburgse-, Selle Italiano- en Zweedse stamboek en Acorado V door het Luxemburgse stamboek;

Corniola Holst, 1990, schimmel, MV. Renomee Hann, is de moeder van de hengst Conspiracy M2S ISH (2002, V. Condios Holst), die is goedgekeurd door het Ierse Warmbloed stamboek;

Elbe IV Holst, 1990, bruin, Silvester Holst, is de moeder van de hengst Jupiter Holst (1998, V. Julio Mariner xx), die is goedgekeurd door het Spaanse stamboek voor geïmporteerde rassen;

Elite Holst, 1990, schimmel, MV. Latino Holst, is de moeder van de hengst Cosimus Holst (2008, V. Casall Holst), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

Fair Play Holst, 1991, bruin, MV. Maximus Holst, is de moeder van de hengst Lucifer Holst (1995, V. Lord Calidos Holst), die is goedgekeurd door het SBS;

Felina Holst, 1991, bruin, MV. Calypso I Holst, is de moeder van de hengsten Saccor Bavar (1997, V. Sandro Boy Oldbg) en Amorado Westf (2002, V. Amantus Holst). Saccor  is goedgekeurd door het Berlin-Brandenburgse- en het Saksische stamboek en Amorado door het Westfaalse stamboek;

Filso Holst, 1991, donkerbruin, MV. Romino Holst, is de moeder van de hengst Carino OHF AHHA (2005, V. Coconut Grove xx), die is goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar-International stamboek;

Fiona XII Holst, 1991, schimmel, MV. Farnese Holst, is de moeder van de hengst Firestar Holst (1999, V. Franklin Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Flora IV Holst, 1991, bruin, MV. Fernando I Holst, is de moeder van de hengst Altini Holst (1996, V. Alexis Z Hann), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Classic H Holst, 1992, schimmel, MV. Midas Holst, is de moeder van de hengst Casimir Holst (2010, V. Casall Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Germania IV Holst, 1992, MV. Fra Diavolo Holst, is de moeder van de hengsten Valentino DDH Holst (2002, V. Contendro I Holst) en Cappucino van de Helle Holst (2004, V. Casall Holst). Valentino DDH is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek en Cappucino van de Helle door het NRPS;

Think Twice Holst, 1992, schimmel, MV. Fier de Lui SF, is de moeder van de hengst VDL Groep Do Spiritivo KWPN (2008, V. Indoctro Holst), die is goedgekeurd door het KWPN;

H-Corofina Holst staatspremiemerrie, 1993, schimmel, MV. Fernando I Holst, is de moeder van de hengsten Counter Holst (1997, V. Calido I Holst) en Quantor Holst (2000, V. Quidam de Revel SF).
Counter is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Beierse stamboek en Quantor door het Selle Français stamboek;

Harada Holst, 1993, bruin, MV. Lord Holst, is de moeder van de hengsten Cisco Holst (1998, V. Concerto II Holst) en Jac’Potes Holst (2003, V. Caretino Holst).
Cisco is goedgekeurd door het Holsteinse-, het BWP- en het Noord-Amerkaanse stamboek en Jac’Potes door het Selle Français stamboek;

Hoya Holst, 1993, schimmel, MV. Moltke I Holst, is de moeder van de hengst Conte Della Caccia Holst (2003, V. Canturo Holst), die is goedgekeurd door het Luxemburgse- en het Zangersheide stamboek;

L-Coradin Holst prestatie, 1993, schimmel, MV. Ronald Holst, is de moeder van de hengst Balourado KWPN (2000, V. Baloubet du Rouet SF), die is goedgekeurd door het KWPN;

Corola Holst, 1994, bruin, MV. Fasolt Holst, is de moeder van de hengst Utah S.W. KWPN (2001, V. Quick Star SF), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek;

La Corofina Holst, 1996, schimmel, MV. Fernando I Holst, is de moeder van de hengsten New Star Quality BWP (2013, V. Nabab de Rêve BP) en Conrad Quality Z Zang (2016, V. Connor Holst). New Star Quality is goedgekeurd door het BWP en het Anglo-Europese stamboek en Conrad Quality door het Zangersheide stamboek;

Cadin Holst, 1997, schimmel, MV. Königspark xx, is de moeder van de hengst Cloudbreak BWP (2004, V. Heartbreaker KWPN), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Coronda Holst, 1997,  schimmel, MV. Lord Holst, is de moeder van de hengst Untouchable M KWPN (2001, V. Quick Star SF), die is goedgekeurd door het Selle Français stamboek;

Min Luetten W Holst, 1997, bruin, MV. Columbus Holst, is de moeder van de hengst Catoki’s Clever Holst (2007, V. Catoki Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Oldenburg-International stamboek

Modern Class Holst, 1997, bruin, MV. Lord Holst, is de moeder van de hengst Quincy W Holst (2003, V.  Quidam de Revel SF), die is goedgekeurd door het NRPS;

MS Franziska Holst, 1997, bruin, MV, Masetto Holst, is de moeder van de hengsten Contact van de Heffinck Holst (2001, V. Concept Holst) en Prestige van het Kluizebos BWP (2015, V. Scuderia 1918 Halifax van het Kluizebos BWP).
Contact van de Heffinck is goedgekeurd door het Westfaalse-, Rijnlandse- en Zangersheide stamboek en Prestige van het Kluizebos door het BWP;

N-Calimera Holst, 1998, donkerbruin, MV. Latino Holst, is de moeder van de hengst Cassi Holst (2007, V. Cassini I Holsy), die is goedgekeurd door het SBS;

Nadin II Holst, 1998, schimmel, MV.  Landgraf I Holst, is de moeder van de hengst My Forever Holst (2006, V. For Pleasure Hann), die is goedgekeurd door het SI-Unire stamboek;

Naomi XXXXII Holst, 1998, donkerbruin, MV. Caletto I Holst, is de moeder van de hengst Quasto Holst (2004, V. Quidam’s Rubin Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Finse stamboek;

Nele IV Holst, 1998, zwartbruin, MV. Fernando I Holst, is de moeder van de hengsten Aliano Holst (2002, V. Aljano Holst) en Diamante Fino AHHA (2013, V. Diamant de Semilly SF). Aliano is goedgekeurd door het Holsteinse-, het Oldenburg-International-, het Rijnland-Palts-Saar-International- en het Amerikaanse Holsteiner stamboek en Diamante Dino door het Amerikaanse Holsteiner stamboek en het SBS;

Nessaya Holst, 1998, vos, MV. Fier de Lui SF, is de moeder van de hengst Quirado Holst (2003, V. Quidam de Revel SF), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Noah Holst, 1998, schimmel, MV. Constant Holst, is de moeder van de hengsten Carrado MVNZ Holst (2007, V. Cassini I Holst) en Di Cantero van ter Hulst Z Zang (2011, V. Diamant de Semilly  SF). Carrado MVNZ is goedgekeurd door het Nieuw- Zeelandse stamboek en Di Cantero van ter Hulst Z door het Anglo-Europese stamboek;

Novell I Holst staatspremiemerrie, 1998,  donkerbruin, MV. Coriolan Holst, is de moeder van de hengst Cassiopeia Holst (2013, V. Casall Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Caria Oldbg, 1999, schimmel, MV. Grannus Hann, is de moeder van de hengst Socrates van ’t Ravennest Zang (2013, V. Spartacus TN Hann), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Chania DWB, 1999, schimmel, MV. Lagano Holst, is de moeder van de hengst Cassado ASK Holst (2015, V. Casall Holst), die is goedgekeurd door het Deense stamboek;

Olivia Holst, 1999, schimmel, MV. Lombard Holst, is de moeder van de hengst Levland  Holst (2007, V. Levantos I Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Ocara I Holst, 1999, schimmel, MV. Le Grand I Holst, is de moeder van de hengst  Cassini van Hamond Holst (2007, V. Cassini I Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Ocora Holst, 1999, zwartbruin, MV. Rapallo Holst, is de moeder van de hengst Contento Holst (2010, V. Connor Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Amerikaanse Holsteiner stamboek;

Plumcake Della Monica SI-Unire, 1999, bruin, MV. Z Sharon KWPN, is de moeder van de hengst Tartufon Delle Monica SI-Unire (2003, V. Corland Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Cayenne Oldbg, 2000, schimmel, MV. Cognac x, is de moeder van de hengst Luienne Q AES (2009, V. Luidam KWPN), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Chardas Fürstin Holst, 2000, schimmel, MV. Aloubé Z Hann, is de moeder van de hengsten Charles de Gaulle Oldbg (2009, V. Chambertin Holst) en Color of Magic Oldbg (2010, V. Catoki Holst). Charles de Gaulle is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek en Color of Magic door het Oldenburg-International stamboek;

P-Corrada I Holst, 2000, schimmel, MV. Contender Holst, is de moeder van de hengst Cassoulet Holst (2011, V. Casall Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse- en de Zuidduitse stamboeken;

Pandora Holst, 2000, donkerbruin, MV. Schampus xx, is de moeder van de hengst Issini van Gerhoeven BWP (2008, V. Cassini I Holst), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek;

Pericula Holst, 2000, schimmel, MV. Lord Holst, is de moeder van de hengst Cachas Holst (2004, V. Caretino Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Pia Estelle Holst, 2000, schimmel, MV. Contender Holst, is de moeder van de hengst Quadros Holst (2007, V. Quidam de Revel SF), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Tolivia VDL KWPN elite preferent prestatie, 2000, bruin, MV. NImmerdor KWPN, is de moeder van de hengst Glenfiddich VDL KWPN (2011, V. Bacardi VDL KWPN), die is goedgekeurd door het KWPN;

Aborrada Oldbg, 2001, vos, MV. Alcatraz Holst, is de moeder van de hengst Ketanou Westf (2011, V. Kalaska de Semilly SF), die is goedgekeurd door het Oldenburg-International- en het Mecklenburgse stamboek;

Räubertochter Holst, 2001, bruin, MV. Caribo GL Holst, is de moeder van de hengst Castell King Holst (2008, V. Cassini I Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Rieka II Holst, 2001, donkerbruin, MV. Corleograf Holst, is de moeder van de hengsten Quincerot van T&L Holst (2005, V. Quite Capitol Holst) en Dieu Merci van T&L SBS (2009, V. Toulon BP). Quincerot van T&L is goedgekeurd door het SBS en Dieu Merci van T&L door het BWP;

Ronja XL Holst, 2001, donkerbruin, MV. Marmor Holst, is de moeder van de hengst Baltic Baileys Holst (2017, V. Barcley Holst), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

Roxette I Holst, 2001, bruin, MV. Contender Holst, is de moeder van de hengsten Diarado Holst (2005, V. Diamant de Semilly SF) en zijn broer Diadorado Holst (2007).
Diarado is goedgekeurd door het Holsteinse-. Hannoveraanse-, Oldenburgse-, Oldenburg-International-, Rijnlandse-, Westfaalse-, BWP-, SBS-, Selle Français- en Zweedse stamboek en Diadorado door het Anglo-Europese- en het Braziliaanse stamboek;

RSVP AHHA, 2001, schimmel, MV, Sabotage Holst, is de moeder van de hengst Questor ETC BWP/NAD (2016, V. Burggraaf Holst), die is goedgekeurd door het BWP in Noord Amerika;

Corrady Z Zang, 2002, donkerbruin, MV. Schampus xx. Is de moeder van de hengst Hitchcock van Overis BWP (2007, V. Darco BWP), die is goedgekeurd door het Ierse Warmbloed stamboek en het Canadese Sportpaarden stamboek;

Senna Holst, 2002, bruin, MV. Lord Holst, is de moeder van de hengst Fernando Holst (2006, V. For Pleasure Hann), die is goedgekeurd door het KWPN, het NRPS, het Zangersheide stamboek en het Anglo-Europese stamboek;

Cordaby Z Zang, 2003, bruin, MV. Popcorn Rhein, is e moeder van de hengst Diorado of Diamonds Z Zang (2009, V. Diamant de Semilly SF), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Corrada J SI-Unire, 2003, schimmel, MV. Coriander Holst, is de moeder van de hengst Quidaro Holst (2007, V. Quidam de Revel SF), die is goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek;

Lacorina Oldbg staatspremiemerrie, 2003,bruin,  MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengst Canturado OS (2010, V. Canturo Holst), die is goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken;

Tiorita Holst staatspremiemerrie, 2003, schimmel, MV. Locato Holst, is de moeder van de hengsten Cadenza Holst (2010, V. Casall Holst) en Lewine Holst (2015, V. Livello Holst). Cadenza is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek en Lewine door het Holsteinse stamboek;

Tokana Holst staatspremiemerrie, 2003, bruin, MV. Calypso I Holst, is de moeder van de hengst Catuso Holst (2007, V. Canto Holst), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

Travemünde Holst, 2003, schimmel, MV. Silvester Holst, is de moeder van de hengst Clint Eastwood  de Hus  Holst (2008, V. Clinton I Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Concordia La Silla Holst, 2004, donkerbruin, MV. Contender Holst, is de moeder van de hengst Honduras LS SF (2017, V. Mylord Carthago SF), die is goedgekeurd door het Selle Français stamboek;

U-Chocolate Holst, 2004, schimmel, MV. Contender, is de moeder van de hengst Deus Da Vinci C Holst (2014, V. Diamant de Semilly SF), die is goedgekeurd door het Holsteinse- en het BWP-stamboek.

Unique Holst, 2004, donkerbruin, MV. Lord Holst, is de moeder van de hengst Castar Z Zang (2010, V. Casall Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Unique Holst, 2004, schimmel, MV. Silvester Holst, is de moeder van de hengst Drago G.S. Zang (2012, V. Darco BWP), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Urtica Holst, 2004, bruin, MV. Contender Holst, is de moeder van de hengst Cascorrado Holst (2010, V. Casall Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Utopia XXI AHHA, 2004. Bruin, MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengst Commentator AHHA (2009, V.  Carvallo BB Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Valiska J Holst, 2004, schimmel, MV. Libertino I Holst, is de moeder van de hengst Quin Holst (2010, V. Verdi TN KWPN), die is goedgekeurd door het Deense- en het Zweedse stamboek;

A-Corrada Holst, 2005, schimmel, Lancer II Holst, is de moeder van de hengst  Acciaio SI-Unire (2014, V. Cancara Holst), die is goedgekeurd door het SI-Unire-, het SBS- en het Anglo-Europese stamboek;

Veritas Holst, staatspremiemerrie, 2005, bruin, MV. Libertino I Holst, is de moeder van de hengst Coras Holst (2009, V. Casall Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek;

Cintana E,B. KWPN elite, 2007, bruin, MV. Quinar Holst, is de moeder van de hengst Hopefull E.B. KWPN (2012, V. Action-Breaker BWP), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Zara Laydi Holst staatspremiemerrie, 2007, schimmel, MV. Leandro Holst, is de moeder van de hengst Lamaze Holst (2011, V. Lasino Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Alentejo Holst, 2008, schimmel, MV. Capitol II Holst, is de moeder van de hengst Casillas van de Helle Holst (2012, V. Casall Holst), die is goedgekeurd door het BWP;

Alicia Holst, 2008, schimmel, MV. Casall Holst, is de moeder van de hengst Chiron Holst (2015, V. Cellestial Oldbg), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek en

Björk MVDL Holst, 2009, schimmel, MV. Heraldik xx, is de moeder van de hengst Quick Nick Holst (2014, V. Quick Star SF), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek.

Goedgekeurde zonen

Van Corrado I zijn tot eind 2019 79 zonen goedgekeurd voor de fokkerij. Van  hen hebben 41 zonen echter geen of slechts een geringe invloed op de fokkerij gehad. Die hengsten zijn  in onderstaand overzicht cursief weergegeven en worden daarna kort aangeduid. De overige 38 hengsten worden in aparte hoofdstukken beschreven.

Goedgekeurd zijn: Capucino Holst (1989), Corofino I Holst (1989), Calmaro Holst (1990), Campus/ Campino Holst (1990), Coriano Holst (1990), Coronado Holst (1990), Crack Holst (1990), Indorado Holst (1990), Carrado Holst (1991), Clinton Jmen Holst (1991), Contago Holst (1991), Corallo Holst (1991), Corraldo Holst (1991), Coradus Holst (1992), Corall SWB (1992), Corretto Holst (1992), Clinton Holst (1993), Conquistador Holst (1993), Corino Holst (1993), Corradino Holst (1993), Corrado T Holst (1993), Coroloso Holst (1993), Costelli Holst (1993), Coup de Corrado Holst (1993), Nadir di San Patrignano SI-Unire (1995), Cavallo Holst (1997), Coraldyk Holst (1997), Corofino II Holst (1997), Corronell Holst (1997), Carracco Holst (1998), Concord Holst (1998), Corall Holst (1998), Coronado II Holst (1998), Carry Wind Holst (1999), Casiano Holst (1999), Coronett Holst (1999), Corrado Son Holst (1999), Corrdino CH ZVCH (1999), Cro Cop Holst (1999), Kopernik Holst (1999), Lauxley de Breve SF (1999), Socrates KWPN (1999), Cadillac van de Helle Holst (2000), Cascane Holst (2000), Cocon Holst (2000), Corratus Holst (2000), Corrato Holst )2001), Lagarder Holst (2001), Chablis Holst (2002), Comes van de Heffinck Holst (2002), Conquest van de Helle Holst (2002), Corrado Holst (2002), Crawford Holst (2002), Lougherne Cavann Holst (2002), Campej Holst (2003), Cartoflex Corastar Holst (2003), Cocodrillo Holst (2003), Corrado Boy OS (2003), Carmello Holst (2004), Cortador Holst (2004), Pomerol BH (2004), Calgary C Holst (2005), Cumberland Holst (2005), Air Corrado VO SBS (2006), Conradus ESC Z Zang (2006), Gucci vs Dolce D’’’ Heyboght BWP (2006), Caine Holst (2007), Con Corrado Holst (2007), Santa Rosa Teuton Holst (2007), Ulgar Mail SF (2008), Bones AES (2009), Cocoblue Holst (2009), Confusion Holst (2009), Corino VDL Holst (2009), Corrington Holst (2009), Contador NRPS (2011), Carmino Holst (2012), Cortago AES (2014) en Convinto Holst (2015).

Zonen die geen of slechts een geringe bijdrage aan de fokkerij hebben geleverd.

De hengst Capucino Holst (MV. Rubens Holst) is goedgekeurd door het Oostenrijkse stamboek AWÖ. Volgens Rimondo.com zijn van de hengst in 1994 en 1995 in totaal zeven nakomelingen geregistreerd.

De hengst Campus Holst (MV. Salerno Holst) is goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek. Hij heeft in de herfst van 1994 in Neustadt/Dosse meegedaan aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen en behaalde daarbij 95,97 punten (22e plaats) voor de dressuur, 131,78 punten (3e plaats) voor het springen en 111,71 punten (8e plaats) voor zijn  totale prestatie. Aan het onderzoek is deelgenomen door 36 hengsten.
Onder de naam Campino is de hengst ook goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek en is hij tot op 1.30 m niveau uitgebracht in de springsport. Hij heeft € 1.110 gewonnen.
Campus is maar kort beschikbaar geweest voor de fokkerij. Eén dochter van hem is als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek. Wedstrijdpaarden zijn van hem niet geregistreerd.

De hengst Carrado Holst (MV. Masetto Holst) is goedgekeurd door het Hongaarse stamboek, Horsetelex noemt zeven nakomelingen van hem.

De hengst Corretto Holst (MV. Ronald Holst) is in 1994 goedgekeurd door het ZfdP en het Rijnlandse stamboek. In het najaar van 1995 heeft hij in Medingen deelgenomen aan  een verrichtingsonderzoek van 100 dagen.  Hij heeft daarbij 100,09 punten (18e plaats) behaald voor de dressuur, 101,33 punten (12e plaats) voor het springen en 102.53 punten (16e plaats) voor de totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 36 hengsten meegedaan.
Corretto is tot 2012 beschikbaar geweest voor de fokkerij, maar is niet veel gebruikt.
De Duitse Hippische Sportbond heeft dertien nakomelingen van hem geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 19.336 gewonnen.
Corretto heeft een springindex van 114 met een betrouwbaarheid van 72 %.

De hengst Corino Holst  (MV. Farnese Holst) is goedgekeurd door het Hongaarse stamboek. Horsetelex meldt vier nakomelingen die geregistreerd zijn door het Hongaarse stamboek en één die is geregistreerd door het Oostenrijkse stamboek.

De hengst Corrado T Holst (MV. Fasolt Holst) is goedgekeurd door het Tsjechische stamboek. Van de hengst zijn enkele nakomelingen bekend.

De hengst Coroloso Holst (MV. Corleone Holst) is goedgekeurd door het Zwitserse ZVCH stamboek. In de database van Horsetelex staat één nakomeling van hem.

De hengst Coup de Corrado Holst (MV. Mephisto Holst) is in maart 1996 in Standenbühl goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek. Van Coup de Corrado zijn twee nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.
Onder de naam Coup is de hengst in de jaren 2000 – 2008 door Rolf Stumpf (GER) is nationale 1.30 en 1.40 m springconcoursen uitgebracht. De hengst heeft een winsom van € 11.869.

De hengst Coraldyk Holst (MV. Rasputin Holst) is goedgekeurd door het Hongaarse stamboek. Over de fokkerijresultaten van Coraldyk is geen informatie beschikbaar.

De hengst Carracco  Holst (MV. Capitol I Holst) is in december 2000 in Leonberg goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek. In het voorjaar van 2001
heeft hij in Marbach deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 7,36 punten voor de dressuur heeft behaald en 7,64 punten voor het springen.
Carracco is tot 2004 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem is één dochter als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en zijn drie nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Concord Holst (MV. Königspark xx) is volgens Horsetelex voor de fokkerij ingezet in Rusland. Van hem is één nakomeling bekend.

De hengst Casiano Holst (MV. Lord Holst) is in november 2001 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. De hengst is alleen in 2002 beschikbaar geweest voor de fokkerij, maar er zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden van hem geregistreerd.

De hengst Coronett Holst (MV. Cassini I Holst) is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek in Noord Amerika. In 2009 is Coronett is het bezit gekomen van Barbara Roux van de St, Brides Farm in Upperville, Virginia. De eerste paar jaren is hij uitgebracht in springconcoursen en vanaf 2011 is hij ingezet in de fokkerij. In 2013 is de hengst ten gevolge van een blessure geëuthanaseerd. In de database van Horsetelex staan drie nakomelingen die in 2012 en 2013 zijn geboren en in de database van Hippomundo staan vijf nakomelingen van de hengst.

De hengst Kopernik Holst (MV. Caletto I Holst) is goedgekeurd door het Letlandse stamboek. Het stamboek heeft in 2003 – 2011 volgens Sukoposti vijf nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Cocon Holst (MV. Cantus Holst) is in maart 2003 goedgekeurd door het Saksen-Thüringse- en het ZfdP stamboek. In de zomer van 2004 heeft hij in Münster-Handorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Daarbij heeft hij 96,57 punten (14e plaats) behaald voor de dressuur, 147.52 punten (1e plaats) voor het springen en 119,39 punten (5e plaats) voor zijn totale prestatie. Cocon is tot 2009 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van de hengst zijn vier nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Corrato Holst )MV. Caletto II Holst) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. Van Corrato zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Lagarder  Holst (MV. Lord Holst) is goedgekeurd door het BWP.  De hengst staat op een Hongaars hengstenstation. Tot eind 2019 heeft het BWP negen nakomelingen van Lagarder geregistreerd.

De hengst Corrado 123 Holst (MV. Grundyman xx) is in mei 2011 goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek. Hij is in de jaren 2010 – 2012 door Joachim Heyer (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht, waarbij een vierde plaats in een wedstrijd in Bremen het beste resultaat was. De combinatie is in 2012 tiende geworden in de Duitse Spring Derby in Hamburg en heeft een winsom van € 13.338. In 2020 is de hengst nog voor de fokkerij beschikbaar, maar door de jaren heen is hij nauwelijks door de fokkers gebruikt. De Duitse Hippische Sportbond heeft tot eind 2019 één nakomeling geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Lougherne Cavann Holst (MV. Lancer II Holst) (stamboeknaam Cavano)  is in 2004 goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. Het AES heeft in de jaren 2005 – 2007 vijf nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Campej Holst (V. Deadly Nightshade xx) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, maar het AES heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Cocodrillo Holst (MV. Lord Holst) is goedgekeurd door het SI-Unire stamboek en het Anglo-Europese stamboek. Het SI-Unire stamboek heeft zowel in 2009 als in 2011 een veulen van de hengst geregistreerd. Het AES heeft geen nakomelingen van Cocodrillo vastgelegd.

De hengst Carmello Holst (MV. Landgraf I Holst) is in januari 2007 in Wickrath goedgekeurd door het Rijnlandse stamboek. In de zomer van 2007 heeft hij in Münster-Handorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen, waarbij hij 116,12 punten voor de dressuur, 108,57 punten voor het springen en 115,64 punten voor zijn totale prestatie heeft behaald.
In december 2009 heeft het Oldenburgse stamboek Carmello erkend voor de fokkerij.
Carmello is tot en met 2010 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Van de hengst zijn tot eind 2019 geen wedstrijdpaarden geregistreerd.
In de jaren 2011 – 2013 heeft Emanuelle Camilli (ITA) Carmello uitgebracht in internationale springconcoursen en in de jaren 2015 – 2017 is Meimei Zhu (CHN) met hem uitgekomen. De combinatie heeft in 2017 een wedstrijd in Guangdong-Dongguan gewonnen en heeft derde plaatsen behaald in wedstrijden in Beijing Bird’s Nest en Guangdong-Dongguan.

De hengst Cortador Holst (MV. Acor II Holst) is in april 2009 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek. In de herfst van 2007 heeft hij in Münster-Handorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij 7,31 (7,87) punten voor de dressuur behaald, 7,89 (7,94) punten voor het springen en 7,72 (7,99) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 23 hengsten die aan de test hebben meegedaan. Vermoedelijk is Cortador niet beschikbaar geweest voor de fokkerij. Eind 2019 zijn in Duitsland geen fokmerries of wedstrijdpaarden van hem geregistreerd.

De hengst Pomerol BH (MV. Lord Holst) is goedgekeurd door het Braziliaanse stamboek, dat in de jaren 2009 – 2013 negen nakomelingen van hem heeft geregistreerd. Pomerol is ook goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek, maar het AES heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Calgary C Holst (MV. Julio Mariner xx) is goedgekeurd door het BWP, maar de hengst is niet actief geweest in de fokkerij.

De hengst Air Corrado V.O, SBS (MV. Mr. Blue KWPN) is van 2013 tot en met 2016 als hengst actief geweest in Frankrijk. Air Corrado V.O. is  goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek, maar het AES heeft volgens de eigen database geen nakomelingen van hem geregistreerd.
Volgens de database van de Franse organisatie IFCE zijn in de jaren 2013 tot en met 2016 zeven merries geïnsemineerd met sperma van Air Corrado V.O, en dat heeft geleid tot drie veulens, waarvan er twee geregistreerd zouden zijn door het AES en één door het Zangersheide stamboek.

De hengst Conradus ESC Z Zang (MV, Landgraf I Holst) is goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek, dat in 2016 één nakomeling van hem heeft geregistreerd.

De hengst Gucci vs Dolce D’’’ Heyboght BWP (MV. Orlando KWPN) is in november 2008 in Kreuth goedgekeurd door het ZfdP, maar eind 2019 zijn van de hengst nog geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Caine Holst (MV. Con Air Holst) is in januari 2010 in Redefin goedgekeurd door het Mecklenburgse- en het Brandenburgse stamboek. Voor zover bekend zijn van Caine geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Con Corrado Holst (MV. Cassini I Holst) is in september 2013 goedgekeurd door het Zangersheide stamboek, maar van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Santa Rosa Teuton Holst (MV. Cassini I Holst) is in 2010 goedgekeurd door het Mexicaanse stamboek CCDM.  De database van Horsetelex noemt tien nakomelingen van de hengst.

De hengst Bones Holst (MV. Lavall II Holst) is goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van Bones zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Cocoblue Holst (MV. Nekton Holst) is goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Confusion Holst (MV. Contender Holst) is in juni 2012 in een extra keuring goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek. Hij heeft in de herfst van 2012 in München-Riem deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij 7.19 (7,55) punten voor de dressuur behaald, 8,48 (7,91) punten voor het springen en 7.87 (7,88) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 27 hengsten die de test hebben afgemaakt. Confusion is als 14e geëindigd.
Confusion is omstreeks 2014 verkocht naar Polen, waar Andrzej Lemanski (POL), Piotr Sawicki (POL) en Leszek Warzecha (POL) hem zonder veel succes in internationale springwedstrijden hebben uitgebracht.
Van Confusion zijn geen nakomelinge geregistreerd.

De hengst Corino VDL Holst (MV.Quinar Holst) is in januari 2013 goedgekeurd door het NRPS en in het voorjaar van 2014 ook door het Deense- en Zweedse stamboek. Volgens Horsetelex is Corino VDL ook door het Noorse stamboel goedgekeurd.
Opvallend is dat Corino VDL niet voorkomt in de hengstendatabase van zowel het NRPS als het Deense stamboek. In de Zweedse database wordt hij wel genoemd, maar zijn geen nakomelingen van hem geregistreerd.
In 2014 is Corino VDL door Tormod Bakke Johnson (NOR) in internationale springconcoursen voor jonge paarden uitgebracht.
In april 2015 is de hengst verkocht naar Canada. In 2018 is hij door Luis Fernando Saenz Mirel (GUA) in Canada uitgebracht in internationale springconcoursen, waarbij een vierde plaats is behaald in een wedstrijd in Rockwood ON.

De hengst Corrington Holst (MV. Carthago Holst) is in november 2011 in Redefin goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. In de nazomer van 2013 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij heeft daarbij 7,30 (7,46) punten behaald voor de dressuur,  8,90 (7,65) punten voor het springen en 8,19 (7,64) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 36 hengsten die het onderzoek hebben afgemaakt. Corrington is daarbij als vierde geëindigd.
Corrington is tot en met 2014 beschikbaar geweest voor de fokkerij, Tot en met 2019 zijn van hem twee dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en zeven nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Contador NRPS (MV. Cardano Hann) is in 2015 goedgekeurd door het NRPS. Het NRPS heeft in 2016 en 2017 in totaal drie veulens van Contador geregistreerd.

De hengst Carmino Holst (MV.  Calypso I Holst) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. Van Carmino zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Cortago Holst (MV. Carthago Holst) is ook bekend onder de naam Coloredus. Hij is goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Convinto Holst (MV. Parco xx) is in februari 2018 in München-Riem goedgekeurd door het Beierse stamboek. In oktober en november 2019 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 50 dagen. Daarbij heeft hij een score van 8,00 punten behaald, waarmee bij 16e is geworden van de 25 hengsten die het onderzoek hebben afgewerkt.
De fokkerijresultaten van Convinto moeten worden afgewacht.

Nakomelingen in de sport

De Duitse Hippische Sportbond heeft tot eind 2019 1093 nakomelingen van Corrado I geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 4.101.870 gewonnen. Hierbij moet worden opgemerkt dat prijzen die zijn behaald door niet-Duitse ruiters in wedstrijden die buiten Duitsland zijn gehouden, niet worden meegenomen in de genoemde statistiek.
Volgens Horsetelex zijn 288  nakomelingen van Corrado I uitgebracht in springwedstrijden over 1.40 m of hoger.

De meest succesvolle nakomelingen van Corrado I zijn:

B&H Medicott Cabrio Holst (stamboeknaam Cabrio),
hengst, 1991, vos, MV. Marmor Holst, fokker Hobe Bernhard, is van juni 1998 tot  2006 door Tony Haβman (GER) uitgebracht in de internationale springsport. In 1999 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Hachenburg, de derde plaats in de Grand Prix van Aarhus  en de vierde plaats in de Grand Prix van Neumünster. Ook zijn wedstrijden in Donaueschingen en Berlijn gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Aken, Stuttgart en München. In 2000 zijn wedstrijden gewonnen in Moorsele, Donaueschingen en Wiesbaden.
In 2001 is een overwinning geboekt in Gijon en is een derde plaats behaald in de Grand Prix van Neustadt/Dosse en een vierde plaats in de Grand Prix van Aarhus. Na 2001 is de combinatie nog vrijwel uitsluitend in nationale Duitse wedstrijden gestart. B&H Medicott Cabrio heeft een winsom van € 173.687.

 

Classic H2,
merrie, 1992, schimmel, MV. Midas Holst, fokker Bengt Johansson, is van 1999 – 2004 door Helena Persson (SWE) in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2002 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Donaueschingen. In 2005 is Carsten Jäger (GER) de merrrie gaan rijden. In Saugerties NY is een wedstrijd gewonnen en is de vijfde plaats behaald in de Grand Prix. In de Grand Prix van Upperville VA is de vijfde plaats behaald en in een wedstrijd in Colts Neck NJ is de derde plaats behaald. In 2006 is Tony Haβmann (GER) met Classic H gestart. De combinatie heeft een derde plaats behaald in Vigo en heeft een wedstrijd in Hamburg en een landenwedstrijd in Wiesbaden gewonnen.
Classic heeft een winsom van € 75.564.

 

VDL Groep Think Twice II Holst,
merrie, 1992, schimmel, MV. Fier de Lui SF, fokker Hans-Christian Stehn, is van 2001 tot en met 2007 door Leopold van Asten (NED) in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2001 is een vijfde plaats behaald in de Grand Prix van Berlijn. In 2002 is een wedstrijd in Berlijn gewonnen en in 2003 is het Kampioenschap van Nederland behaald. Bij de Europese kampioenschappen in Donaueschingen is met het Nederlandse team de achtste plaats in de landenwedstrijd behaald. Individueel is de combinatie 35e geworden.
In 2004 zijn tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Düsseldorf en Wiesbaden. Ook is de vijfde plaats behaald in de Grand Prix van Düsseldorf. In 2005 zijn de Grand Prix van Donaueschingen en een teamwedstrijd in Hannover gewonnen. In 2006 is in Kuala Lumpur deelgenomen aan de finale van de World Cup, waar de 33e plaats is behaald.
VDL Groep Think Twice II heeft in wedstrijden in Duitsland € 73.916 gewonnen.


Clinton Holst
,
hengst, 1993, schimmel, MV. Masetto Holst, fokker Rudolf Wieck, is in de jaren 2000 – 2006 door Dirk Demeersman (BEL) uitgebracht in internationale springwedstrijden.
In 2003 is met het Belgische team de tweede plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CHIO Aken. In 2004 is individueel de vierde plaats behaald bij de Olympische Speen in Athene. Met het Belgische team is in de landenwedstrijd de zesde plaats behaald. In 2005 zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Aken en Braunschweig. Derde plaatsen zijn behaald in twee wedstrijden in Nörten-Hardenberg, waaronder de Grand Prix. Bij de Europese kampioenschapen in San Patrignano is met het Belgische team de vijfde plaats behaald in de landenwedstrijd en is individueel de 14e plaats behaald.
In 2006 is bij de World Equestrian Games in Aken met het Belgische team de zevende plaats behaald in de landenwedstrijd en is individueel de 53e plaats behaald. Clinton heeft bij wedstrijden in Duitsland € 104.130 gewonnen.


Cattani Holst
,
ruin, 1995, bruin, MV. Silvester Holst, fokker Jürgen Hattebuhr, is in 2005 bij het Europees kampioenschap in San Patrignano uitgebracht door Manuel Fernandes Saro (ESP). De combinatie is individueel 14e geworden en met het Spaanse team is de elfde plaats in de landenwedstrijd behaald.
Bij de World Equestrian Games 2006 in Aken is Geir Gulliksen (NOR) met Cattani gestart. De combinatie is individueel 21e geworden.
Bij de Olympische Spelen 2008 in Hong Kong is de combinatie met het Noorse team achtste geworden in de landenwedstrijd en individueel is de combinatie 37e geworden.
Bij het Europees kampioenschap 2009 in Windsor is de combinatie individueel 40e geworden en is met het Noorse team in de landenwedstrijd de negende plaats behaald.


Corradina Holst,
merrie, 1998, schimmel, MV. Sandro Holst, fokker prof. dr. Hartwig Schmidt, is van 2004 – 2013 door Carsten-Otto Nagel GER) in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2006 zijn wedstrijden in Aarhus, Kopenhagen en Nörten-Hardenberg gewonnen en in 2007 is een overwinning geboekt in Pforzheim en zijn tweede plaatsen  behaald in Hagen, Hamburg en Stuttgart. Ook zijn een derde plaats behaald in de Grand Prix van München en een vijfde in de Grand Prix van Frankfurt. In 2008 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Aken. Verder zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s  van Nörten-Hardenberg en München en zijn derde plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Münster, Paderborn en Barcelona. Daarnaast is met het Duitse team de landenwedstrijd tijdens het CSIO Barcelona gewonnen en is individueel de Riders Tour in Mühlen gewonnen.
In 2009 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Hamburg. Bij de Europese kampioenschappen in Windsor is individueel de zilveren medaille gewonnen en is met het Duitse team is de bronzen medaille behaald. Daarnaast is de derde plaats behaald in de World Cup wedstrijd in Stuttgart.
In 2010 is de Grand Prix van St. Gallen gewonnen en is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Rotterdam. Bij de World Equestrian Games in Lexington KY is individueel de vijfde plaats bereikt en is met het Duitse team de gouden medaille gewonnen in de landenwedstrijd. Later in het jaar is de Grand Prix van Stuttgart gewonnen. In 2011 is een wedstrijd in Mannheim gewonnen en is de derde plaats behaald in de Grand Prix van La Baule. Met het Duitse team zijn de landenwedstrijden in Falsterbo en Rotterdam gewonnen.  Daarnaast is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Rotterdam. Bij het Europese kampioenschap in Madrid is individueel de zilveren medaille gewonnen en heeft de combinatie met het Duitse team het Europees kampioenschap gewonnen in de landenwedstrijd.
In 2012 zijn de Grand Prix van Dublin en een wedstrijd in Sommerstorf gewonnen en in 2013 zijn overwinningen behaald in de Grand Prix van Braunschweig en in een wedstrijd in Balve en is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Münster. Ook is met het Duitse team de landenwedstrijd in Falsterbo gewonnen.
Corradina heeft een winsom van € 1.139.732.


Conley Holst
,
ruin, 1999, MV. Cantus Holst, fokker Anna Ziesmann, is van januari 2006 tot december  2010 door Karin Ernsting (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2007 is de vierde plaats behaald in de Grand Prix van Kiel. In 2008 is de Grand Prix van Stadl Paura gewonnen en is de derde plaats behaald in een World Cup wedstrijd in Bratislava. In 2009 is de tweede plaats behaald in een World Cup wedstrijd in Poznan. Conley heeft een winsom van €  53.962.


Cantaro Holst
,
ruin, 2000, schimmel, MV. Libero H Holst, fokker Andreas Viebrock, is van september 2008 tot januari 2012 door Patrick Nisbett (BER) in internationale springconcoursen uitgebracht, waarbij in 2008 een wedstrijd in Arezzo is gewonnen. In 2010 is een wedstrijd in Lipica gewonnen en in 2011 is een overwinning behaald in de Grand Prix van Vejer de la Frontera.
Van januari 2012 tot en met maart 2014 is de ruin gereden door Sheikh Ali Al Thani (QAT). In 2012 is de combinatie derde geworden in de Grand Prix van Braunschweig. In 2013 zijn vijfde plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Doha en Lyon. In december 2013 is Bassem Mohammed (QAT) met Cantaro gestart. De combinatie heeft een World Cup wedstrijd in Doha gewonnen en is tweede geworden in World Cup wedstrijden in Riyahd en Doha. In de eerste paarden maanden van 2014 is Sheikh Al Thani weer met Cantaro gestart en de rest van het jaar is Mohammed weer met hem uitgekomen en is een wedstrijd in Riyahd gewonnen.
In 2015 is Sheikh Khalifa Al Thani (QAT) met Cantaro uitgekomen en van januari 2016 tot april 2019 is Cantaro gereden door Salmen Sultan A.M. Al Suwaudi (QAR). In 2017 zijn tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Al Ain en Doha. In 2018 is bij de Aziatische Spelen in Jakarta met het Qatarese team de bronzen medaille gewonnen in de landenwedstrijd springen. Cantaro heeft een winsom van € 203.300.


Carena Holst
(stamboeknaam Rhapsodie II),
merrie, 2001, schimmel, MV. Alcatraz Holst, fokker Karlinz Schaffer, is in 2009 door Thomas Voss (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. De combinatie heeft in 2010 een derde plaats behaald in Kiel. In 2012 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Balve en in 2013 is een derde plaats behaald in Hamburg. In 2014 is een puissancewedstrijd gewonnen in Neustadt/Dosse en is een derde plaats behaald in Sommerstorf. Van juli 2014 tot eind 2015 is Miriam Schneider (GER) met Carena uitgekomen. In 2015 heeft zij met Carena een wedstrijd gewonnen in Bad Segeberg en een tweede plaats behaald in Offenburg. Daarna is de merrie tot juni 2017 gereden door Jörg Naeve (GER). De combinatie is in 2015 tweede geworden in een World Cup westrijd in Al Ain en derde in een World Cup wedstrijd in Sharjah. In 2016 zijn wedstrijden in Herlufmagle en Allersehl gewonnen en is een tweede plaats  behaald in Sommerstorf. In 2017 zijn overwinningen geboekt in twee wedstrijden in Sharjah, waaronder een World Cup wedstrijd. Carena heeft € 205.000 gewonnen.


Cassydy Holst
,
ruin, 2003, schimmel, MV. Alcatraz Holst, fokker Dieter Pingel, is in de herfst van 2010 tot februari 2015 door Markus Renzel (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. De combinatie is in 2012 vierde geworden in de Grand Prix van Hannover en in 2013 zijn derde plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Pforzheim en Spannenberg. In 2014 zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Pforzheim en Frankfurt. Cassydy heeft een winsom van € 151.150.


Cocodrillo Holst,

hengst, 2003, donkerbruin, MV. Lord Holst, fokker Jürgen Hattebuhr, is van april 2010 tot eind 2014 door Giovanni Consorti (ITA) in internationale springconcoursen uitgebracht. De combinatie heeft in 2010 de Grand Prix van Hamina gewonnen. In 2012 is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Helsinki en een derde plaats in een wedstrijd in Arezzo. In 2013 zijn derde plaatsen behaald in Arezzo en Spangenberg.
In de jaren 2015 – 2019 is Juan Carlos Garcia (ITA) met de hengst uitgekomen. In 2016 is de combinatie tweede geworden in de Grand Prix van Linz-Ebelsberg en in 2017 is een barrièrespringconcours in Calgary AB gewonnen. In 2018 zijn overwinningen behaald in een World Cup wedstrijd in Olomouc en wedstrijden in Arezzo en Vilamoura en is een tweede plaats behaald in Montefalcone. In 2019 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Poznan.
Cocodrillo heeft eind 2019 een winsom van € 112.350.


Cronos Holst
,
ruin, 2003, schimmel, MV. Lord Holst, fokker Hans-Joachim Sievers, is van april tot december 2012 door Andreas Bremmer (GER) in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2012 heeft de combinatie een wedstrijd in Pforzheim gewonnen en zijn in Boedapest een tweede en derde plaats behaald. In december 2012 en januari 2013 is Jos Lansink (BEL)  zonder veel succes met Cronos gestart en daarna is Steven Whitaker (GBR) tot december 2013 met de ruin uitgekomen.
Van december 2013 tot oktober 2018 is Bremmer weer met de ruin uitgekomen. De combinatie won meteen een wedstrijd in Celje. In 2014 zijn overwinningen behaald in Vilamoura  (2x), Ebreichtsdorf (3x) en Wiener Neustadt en is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Mijas.
In 2015 zijn overwinningen behaald in de Grand Prix van Mijas en twee andere wedstrijden in Mijas en is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Jakubowice.
In 2016 zijn overwinningen geboekt in Linz  (2x), Jakubowice, Pezinok (2x) en is een derde plaats behaald in Olomouc. In 2017 zijn een eerste en een tweede plaats behaald in Ebreichsdorf en zijn derde plaatsen behaald in Ebreichsdorf en Jakubowice. Cronos heeft een winsom van € 195.000.


Madame Butterfly Holst
,
merrie, 2004, bruin, MV. Lavall II Holst, fokker Fritz Gradert, is van augustus 2011  tot mei 2012 door Marion Modolo-Zanotelli (BRA) uitgebracht in internationale springwedstrijden. De combinatie heeft een wedstrijd in Arezzo gewonnen en is in twee andere wedstrijden in Arezzo tweede geworden. In mei en juni 2012 is Penelope Leprevost (FRA) met de merrie gestart en daarna is Modolo-Zanotelli weer met haar uitgekomen. In juli 2012 heeft de combinatie een jachtconcours in Beervelde gewonnen. In 2013 is een wedstrijd in Vejer de la Frontera gewonnen en is in een wedstrijd in Madrid de tweede plaats behaald. In januari 2014 is een overwinning behaald in een wedstrijd in Oliva en daarna is Angelica Augustsson-Zanotelli (SWE) Madame Butterfly gaan rijden. De combinatie heeft in oktober 2014 een wedstrijd in Luik gewonnen en in 2015 zijn wedstrijden in Antwerpen, Knokke, Zuidwolde en Varberg gewonnen. Van medio augustus 2015 tot februari 2016 is Modolo-Zanotelli weer met de merrie uitgekomen. Ze hebben  overwinningen behaald in Villach en Drachten. In mei 2016 is Augustsson-Xantoelli met Madame Butterfly rweede geworden in een wedstrijd in Nörten-Hardenberg en in juli 2016 heeft Modolo-Zanotelli tweede plaatsen behaald in Monte Carlo en Parijs. Augustsson-Zanotelli heeft met de merrie een tweede plaats behaald in Ommen en Modolo-Zanotelli heeft in augustus 2016 een tweede plaats behaald in de Grand Prix van Zandhoven. Van medio november 2016 tot augustus 2018 zijn ook diverse andere ruiters met Madame Butterfly gestart zonder grote successen te behalen. In mei 2017 heeft Augustsson-Zanotelli een wedstrijd in Bonheiden gewonnen.
Madame Butterfly heeft een winsom van € 120.575.


Unita ASK Holst
(stamboeknaam Unita II),
merrie, 2004, bruin, MV. Caretino Holst, fokker Claus-Wilhelm Pöhlmann, is in 2012 door Rolf-Göran Bengtsson (SWE) uitgebracht in internationale springconcoursen. In december 2012 en januari 2013 is de merrie gereden door Andreas Erni (SUI) waarbij de derde plaats in de Grand Prix van Zuidbroek is behaald. Van medio januari tot oktober 2013 is Christiane Tetzlaff (DEN) met Unita ASK gestart. Met het Deense team is de landenwedstrijd in Wierden gewonnen en in de Grand Prix van Gross Viegeln is de vijfde plaats behaald. Van oktober 2013 tot  maart 2017 is Bengtsson weer met Unita ASK uitgekomen. In 2014 is een tweede plaats behaald in Antwerpen en is met het Zweedse team de tweede plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CSIO Falsterbo. In 2015 is een wedstrijd in Humlikon gewonnen en is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Lanaken. In Valkenswaard is een overwinning behaald in een teamwedstrijd. In 2016 is de Grand Prix van Herning gewonnen en zijn derde plaatsen behaald in de Grand Prix van Odense en een wedstrijd in Basel. Met het Zweedse team is de tweede plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CSIO Falsterbo.
Van april tot oktober 2017  is Yuri Mansur (BRA) met de merrie gestart, met een derde plaats in Hamburg als beste prestatie. In 2018 is Sören Moeller Rohde (DEN) met Unita ASK in enkele 1.30 m wedstrijden gestart.
Unita ASK heeft een winsom van  € 268.900.


Corval Holst
,
ruin, 2006, schimmel, MV. Lavall II Holst, fokker Heinz Mai, is vanaf oktober 2012 door Pierre Kolly (SUI) in de internationale springsport uitgebracht. In 2013 is een wedstrijd in Aix-Meyreuil gewonnen en is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Verbier. In 2015 zijn de Grand Prix’s van Grenoble en San Giovanni in Marignano gewonnen en is ook in een tweede wedstrijd in Grenoble de overwinning behaald. Daarnaast is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Cagnes-sur-Mer en de vierde plaats in de Grand Prix van Vermezzo. In 2016 zijn  overwinningen behaald in Cagnes-sur-Mer, Vermezzo en Lyon. Daarnaast is opnieuw de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Cagnes-sur,Mer en de derde plaats in de Grand Prix van Vernier.
In 2017 is de overwinning behaald in de Grand Prix van Verbier en is in een tweede wedstrijd in Verbier de tweede plaats behaald, Ook zijn de derde plaats in de Grand Prix van Mâcon Chaintré en de vierde plaats in de Grand Prix van Crans-Montana behaald. Corval is tot juni 2019 actief geweest in de sport en heeft € 98.000 gewonnen.


Corbanus Holst,

ruin, 2007, vos, MV. Baloubet du Rouet SF, fokker stoeterij Lewitz, is in 2013 door Elliott Gordon (GBR) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2014 is Corbanus gereden door Emanuele Gaudiano (ITA). De combinatie heeft een puissancewedstrijd in Rome gewonnen en is tweede geworden in een puissancewedstrijd in Windsor. In Mechelen is een barrière springwedstrijd gewonnen en in een wedstrijd in Samorin is de tweede plaats behaald.
In 2015 zijn derde plaatsen behaald in Arezzo, Drammen en Odense. In 2016 is een tweede plaats behaald in een jachtwedstrijd in Doha en een derde plaats in een barrièrespringwedstrijd in Mechelen. In 2017 is de tweede plaats behaald in een wedstrijd on Linz-Ebelsberg. Corbanus heeft een winsom van € 69.750.

Carallo Holst
hengst, 2009, bruin, MV. Con Air Holst, fokker Jürgen Reimers, is in 2016 door Bruce Goodin (NZL) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2016 is in een barrièrespringwedstrijd in Herlufmagle de tweede plaats behaald. In 2017 is Carallo uitgebracht door Kartni Nielsen (DEN). In mei 2018 is Laura Baaring Kjaergaard (DEN) met de hengst gestart en daarna is Tina Lund (DEN) met hem uitgekomen.
In 2019 is in Abu Dhabi een barrière springwedstrijd gewonnen en daarnaast zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Priix van Abu Dhabi en in een puissance wedstrijd in Sjarjah. Eind 2019 heeft Carallo een winsom van € 54.900.

Zonen  die een bijdrage hebben geleverd aan de fokkerij

 

 

1. Corofino I Holst DE321210125789 

Corofino I Holst (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is in 1999 geboren en is gefokt door Hobe Bernhard uit Kollmar, dat in Sleeswijk-Holstein bij Glückstadt op de oostelijke oever van de Elbe ligt.
Corofino I is een broer van de hengst Corofino II Holst (1997, zie hfdst. 19.)
De moeder van beide broers is de bruine staatspremiemerrie Valeska IV Holst (1983, V. Fernando I Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Camiros Holst (1992, V. Contender Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Oldenburgse stamboek.
Valeska is ook de tweede moeder van de hengsten Altini Holst (1996, V. Alexis Z Hann), Counter Holst (1997, V. Calido I Holst), Quantor Holst (2000, V. Quidam de Revel SF), Aliano Holst (2002, V.Aljano), Diamante Fino AHHA (2013, V. Diamant de Semilly SF), New Star Quality BWP (2013, V. Nabab de Rêve BWP) en Conrad Quality Z  Zang (2016, V. Connor Holst).
Altini is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en Counter is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Beierse stamboek; Quantor is goedgekeurd door het Selle Français stamboek; Aliano door het Holsteinse-, het Oldenburg-International-, het Amerkaanse Holsteiner- en het Rijnland-Palts-Saar-International stamboek; Diamante Fine door het Amerikaanse Holsteiner stamboek en het SBS; New Star Quality door het BWP en het Anglo-Europese stamboek en Conrad Quality Z door het Zangersheide stamboek.

Tweede moeder van Corofino I is de bruine Option Holst (1977, V. Lord Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Coriano Holst (1990, V. Corrado I Holst, zie hfdst. 3.) en tweede moeder van de hengsten Lustling M Holst (1997, V. Libertino I Holst) en Crawford Holst (2002, V. Corrado I Holst, zie hfdst 34.)
Coriano is goedgekeurd door het Holsteinse-, Hannoveraanse-, Baden-Württembergse- en het Zangersheide stamboek; Lustling M is goedgekeurd door het SI-Unire stamboek en Crawford door het Holsteinse- en het Beierse stamboek).

Gerekend over acht generaties heeft Corofino I een afstamming met 48,4 % Engels- en Arabisch volbloed en 42,2 % Holsteins bloed.

Corofino I is in november 1991 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. In 1992 heeft hij in Medingen deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij behaalde daarbij 111 punten voor de dressuur, 154 punten voor het springen en 129 punten voor zijn totale prestatie. Corofino I heeft het onderzoek als vierde van de 40 deelnemende hengsten afgesloten.

Corofino I is tot en met 1998 door het Holsteinse stamboek in Duitsland beschikbaar gesteld voor de fokkerij. Daarna is hij goedgekeurd door het Italiaanse stamboek en is hij tot 2005 in Italië beschikbaar geweest. Van 2006 tot en met 2013 is Corofino I actief geweest in de Franse fokkerij.

In Frankrijk zijn 471 merries geïnsemineerd met zaad van Corofino I en daaruit zijn 288 veulens geregistreerd. Van de veulens zijn er 247 door het Selle Français stamboek vastgelegd en 33 veulens zijn als “Cheval de Selle” geregistreerd. Het KWPN heeft 42 nakomelingen van Corofino geregistreerd en in Italië zijn 62 veulens van Corofino I geregistreerd.

In de database van Horsetelex staan 596 nakomelingen van Corofino. Hippomunde  noemt 639 nakomelingen en Rimondo 502.

In zijn Italiaanse jaren is Corofino I door Valerio Sozzi (ITA) in internationale springconcoursen uitgebracht.

Corofino I heeft tot eind 2019 39 dochters gebracht die moeder van een goedgekeurde hengst zijn geworden:

California Holst, 1994, vos, MV. Lincoln Holst, is de moeder van de hengst Grandofornio ZfdP (2015, V. Grand Pilot Ass Westf), die is goedgekeurd door het ZfdP;

I-Grizzled Holst, 1994, schimmel, MV. Merano Holst, is de moeder van de hengst Moncorofin Holst (2012, V. Montender KWPN), die is goedgekeurd door het ZfdP en het Anglo-Europese stamboek;

Idun I Holst, 1994, schimmel, MV. Latus II Holst, is de moeder van de hengst Tampa Holst (2000, V. Contender Holst);

Iduna VI Holst, 1994, bruin, MV.Lord Holst, is de moeder van de hengst Corrido Holst (2003, V. Contender Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Ilka IV Holst, 1994, schimmel, MV. Lord Holst, is de moeder van de hengst Number One Holst (2009, V. Numero Uno KWPN), die is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Brandenburgse stamboek;

Imke Holst, 1994, bruin, MV. Flamingo Holst, is de moeder van de hengst T’Is Corrado van ’t Willebekehof SBS (2003, V. Corrado I Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Janett II Holst, 1994, bruin, MV. Lantaan Holst, is de moeder van de hengst Lovis Corinth Oldbg (1999, V. Landor S Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburgse- het Oldenburg-International- en het Hannoveraanse stamboek;

Möglichkeit Holst ster preferent prestatie, 1994, bruin, MV. Leuthen II Holst, is de moeder van de hengsten  Remember KWPN (1998, V. Catango Z Holst) en Whitesnake KWPN (2003, V. Cavalier KWPN).
Remember is goedgekeurd door het Zweedse stamboek en Whitesnake door het KWPN;

Mona Liza Holst ster preferent prestatie, 1994, schimmel, MV. Lincoln Holst, is de moeder van de hengst Rocky W KWPN (1998, V. Libero H Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Calena Holst, 1995, schimmel, MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengsten Qui Maro Oldbg (2005, V. Quidam’s Rubin Holst) en Numaro Holst (2012). Qui Maro is goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Hannoveraanse stamboek en Numaro door het Rijnland-Palts-Saar stamboek;

K-Jil Holst staatspremiemerrie, 1995, bruin, MV. Romino Holst, is de moeder van de hengst Hardwell Holst (2012, Clinton I Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en het KWPN;

K-Ninja BW Holst, 1995, schimmel, MV. Calypso I Holst, is de moeder van de hengsten Corovaro BW Z Zang (2000, V. Calvaro Z Holst) en Winner BW KWPN (2003, V. Lennard KWPN).
Corovaro BW is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek en Winner BW door het ZfdP;

K-Nola KWPN ster preferent prestatie, 1995, schimmel, MV. Lavallo Holst, is de moeder van de hengsten Freedom  KWPN (2010, V. Advance KWPN) en Karat du Plessis KWPN (2015, V. Padock du Plessis*HN).
Freedom is goedgekeurd door het KWPN en Karat du Plessis door het Hannoveraanse- en het Westfaalse stamboek;

Karina XXI Holst, 1995, bruin, MV. Lantaan Holst, is de moeder van de hengsten I Do It Oldbg (2000, V. I Need You SF), Quiro Oldbg (2003, V. Quidam’s Rubin Holst) en Quitus.Oldbg (2005, V. Quinar Holst).
I Do It is goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Mecklenburgse stamboek; Quiro door het Oldenburg-International-, het Westfaalse- en het Saksische stamboek en Quitus door het Oldenburg-International stamboek;

Katania II Holst, 1995, vos, V, Caletto I Holst, is de moeder van de hengsten Quantofino Holst (2008, V. Quantum Holst) en Cleaveland B Holst (2012, V. Clearway Holst). Quantofino is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek en het SBS en Cleaveland B door het Anglo-Europese stamboek;

Kimberley II Holst, 1995, schimmel,  MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengsten Campbell Holst (1999, V. Contender Holst) en Casino VDL Holst (2002, V. Casco Holst). Campbell is goedgekeurd door het Holsteinse-, Oldenburgse-, Beierse en Deense stamboek en Casino VDL door het NRPS;

Klosche Holst, 1995, schimmel, MV. Lord Holst, is de moeder van de hengst Cascarillo Holst (2009, V. Casall Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Konda Holst, 1995, schimmel, MV. Lacapo Holst, is de moeder van de hengst Cheval de Blanc Holst (2000, V. Cambridge Holst), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

Kyra XIII Holst, 1995, schimmel, MV. Landjunker II Holst, is de moeder van de hengst Contefino Holst (1999, V. Contender Holst), die is goedgekeurd door het Luxemburgse-, het Italiaanse- en het Amerikaanse Holsteiner stamboek;

Navarett KWPN prestatie, 1995, bruin, MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengst VDL Groep Cassanova Z Zang (2006, V. Chellano Z Holst), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek;

Enigma Holst, 1996. MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengst H-Ekwador SP (2000, V. Heraldik xx), die is goedgekeurd door het Holsteinse-, Hannoveraanse- en Oldenburgse stamboek, het BWP, het KWPN en het Poolse Sportpaarden stamboek;

La Luna Corofina Holst, 1996, schimmel, MV. Lesotho Holst, is de moeder van de hengst Dior I Z Zang (2007, V. Diamant de Semilly SF), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek;

Lacosta J Holst, 1996, schimmel, MV. Constant Holst, is de moeder van de hengst Cancara Holst (2004, V. Cassini I Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse-, Zangersheide- en SI-Unire stamboek;

Leonarda Holst, 1996, donkerbruin, MV. Sir Shostakovich xx, is de moeder van de hengst Caddington Holst (2001, V. Carthago Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Oldenburg-International stamboek;

Tsarina BWP, 1996, donkere vos, MV. Capitol I Holst, is de moeder van de hengsten Gin Duidam BWP (2006, V. Quidam de Revel SF) en Houston BWP (2007, V. Heartbreaker KWPN), die beide zijn goedgekeurd door het SBS;

Cleopatra Holst elite, 1997, MV. Raimondo Holst, is de moeder van de hengst Cashtime Oldbg (2010,  V. DSP Cashmoaker DSP), die is goedgekeurd door het Zuidduitse stamboek;

Leika Holst, 1997, bruin, MV. Romantijer Holst, is de moeder van de hengst Corazone Holst (2008, V, Cassini I Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Liso Loreen Holst, 1997, vos, MV. Sando Holst, is de moeder van de hengst Chilento Holst (2000, V. Carthago Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Maleika Holst, 1997, bruin, MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengst Butch Cassidy SI-Unire (2012, V. Cassiano Holst), die is goedgekeurd door het SI-Unire stamboek en het SBS;

Mauriel Holst, 1997, schimmel, MV. Coriolan Holst, is de moeder van de hengst Conte Cassini Holst (2010, V. Cassini I Holst), die is goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken;

Melena Holst, 1997, schimmel, MV. Exorbitant xx, is de moeder van de hengst Catwalk Holst (2007, V. Catoki Holst), die is goedgekeurd door het ZfdP;

Melissa IV Holst, 1997, vos, MV. Landgraf O Holst, is de moeder van de hengst Leonalpinium del Sole BWP (2008, V. Caretino Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Monata Holst, 1997, bruin, MV. Capitol I Holst, is de moeder van de hengsten Kullen C  BWP (2010, V. Clarence I Holst) en Kingsroad Holst (2013, V. Kannan KWPN). Kullen C is goedgekeurd door het BWP en Kingsroad door het Holsteinse stamboek;

Moon Light Holst , 1997, schimmel, MV. Caletto II Holst, is de moeder van de hengst Con Cap Holst (2006, V. Con Air Holst), die is goedgekeurd door het Brandenburgse-, het ZfdP-  en het Deense stamboek;

Mycarda Holst, 1997, schimmel, MV. Redfort Holst, is de moeder van de hengsten Chicardo AHHA (2002, V. Clinton I Holst) en Catch Cardo AHHA (2004, V. Cathalido Holst). Chicardo is goedgekeurd door het Oldenburgse-, SBS-, Amerikaanse Holsteiner-, Rijnland-Palts-Saar-International- en het Amerikaanse Paarden stamboek en Catch Cardo door het Amerikaanse Holsteiner stamboek;

Nanett I Holst staatspremiemerrie, 1998, donkerbruin, MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengst Quasar Holst (2006, V. Quidam de Revel SF), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Noblesse III Holst, 1998, schimmel, MV. Lord Holst, is de moeder van de hengst Connected Holst (2010, V. Contender Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Nora VIII Holst, 1998, schimmel, MV. Lord Holst, is de moeder van de hengsten Fixdesign Chopin Holst (2003, V. Quantum Holst) en Carlow van de Helle Holst (2007, V. Caretino Holst). Fixdesign Chopin is goedgekeurd door het SI-Unire stamboek en Carlow van de Helle door het Holsteinse stamboek en het SBS en

Ultra Chic des Forêst SF, 2008, vos, MV. Orlando van de Heffinck KWPN, is de moeder van de hengst Drugster des Forêst SF (2013, V. Kannan WPN).

Van Corofino zijn negentien zonen goedgekeurd voor de fokkerij: Celebes AHHA (1993), Coralecho Holst (1994), Corneus Holst (1994), Costello Holst (1994), Christobal Holst (1995), Corolano Holst (1995), Coronino Holst (1995), Corvalon Holst (1995), Russel Holst (1995), Carbonnieux van de Helle Holst (1996), Charlatan Z Zang (1996), Chatman Holst (1996), Careca Holst (1997), Consuelo Holst (1997), Coromino Oldbg (1997), Ciceras Icewater Holst (1998), Coulthard Oldbg (1998), Capriano Holst (1999) en Aixtra de la Loge SF (2010).

De hengsten die in bovenstaand overzicht cursief zijn weergegeven hebben geen of slechts een geringe inbreng in de fokkerij gehad en worden hierna kort aangeduid. De overige hengsten worden in aparte hoofdstukken 1.1. tot en met 1.9. beschreven.

De hengst Coralecho Holst (MV. Landgraf I Holst) heeft in de zomer van 1997 in Medingen deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, waar hij 91,46 punten (17e plaats) voor de dressuur heeft behaald, 120,86 punten voor het springen (4e plaats) en 96,41 punten (14e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 29 hengsten deelgenomen. in januari 1998 is Coralecho in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek Voor zover bekend zijn van Coralecho geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Corneus Holst (MV. Caletto II Holst) is in februari 1997 goedgekeurd door het ZfdP. In het voorjaar van 1998 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij behaalde daarbij 91,78 punten (27e plaats) voor de dressuur, 94,60 punten (26e plaats)voor het springen en 91,41 % punten (29e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 42 hengsten deelgenomen. Corneus is tot 2007 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van Corneus zijn twee nakomelingen bekend.

De hengst Costello Zw (MV. Latus II Holst) is in de jaren 2005 – 2012 door Ralf Müller  (GER) in Duitsland in een aantal internationale springconcoursen uitgebracht. De hengst heeft een winsom van € 25.770. In november 2009 is Costello in Standenbühl goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek. Hij is tot 2017 beschikbaar geweest voor de fokkerij, maar is nauwelijks gebruikt door de fokkers. Voor zover bekend zijn van Costello geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Christobal Holst (MV. Raimondo Holst) is volgens Horsetelex goedgekeurd door het ZfdP. De hengst heeft in de zomer van 1998 in Münster-Handorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij heeft daarbij 66,34 punten (28e plaats) voor de dressuur behaald, 90,28 punten (21e plaats) voor het springen en 68,67 punten (28e plaats) voor de totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 20 hengsten deelgenomen. Met het resultaat heeft Christobal niet voldaan aan de minimumeisen die toentertijd in Duitsland aan hengsten werden gesteld. Van Christobal zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Corolano Holst (MV. Coriolan Holst) is in 1998 in Alsfeld goedgekeurd door het Hessische stamboek, maar is alleen in 1998 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn twee nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Charlatan Z Zang (MV. Landgraf I Holst) is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek. Van de hengst zijn in de jaren 1999 – 2006 drie nakomelingen geregistreerd.

De hengst Careca Holst (MV. Landgraf I Holst) is in 1999 goedgekeurd door het ZfdP. Hij heeft niet deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek en is tot 2003 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Twee nakomelingen van hem zijn geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Consuelo Holst (MV. Landgraf I Holst) is goedgekeurd door het Zuid-Afrikaanse Warmbloed  Paardenstamboek. De hengst is bij de Branic stoeterij in Glennferness, Kyalami tot 2012 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Volgens Horsetelex zijn tenminste vijftien nakomelingen van de hengst geregistreerd.

De hengst Coulthard Oldbg (MV. Godehard Hann) is in 2000 in Oldenburg goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. In het najaar van 2001 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij behaalde daarbij 92,01 punten (22e plaats) voor de dressuur, 113,33 punten (11e plaats) voor het springen en 100,01 punten (21e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 38 hengsten deelgenomen.
Coulthard is tot 2002 beschikbaar geweest voor de fokkerij maar er zijn slechts enkele nakomelingen van hem bekend.

De hengst Aixtra de la Loge SF (MV.  Vicomte de la Loge SF) is goedgekeurd door het Selle Français stamboek, maar van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 430 nakomelingen van Corofino I geregistreerd als wedstrijdpaard. Tot eind 2019 hebben zij samen € 759.960 gewonnen.

Succesvolle nakomelingen van Corofino zijn:

Corino Holst,
ruin, 1994, bruin, MV. Le Grand I Holst, fokker Manfred Kastorf, is in 2001 door Dirk Ahlmann (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In het najaar van 2002 is Bernardo Alves (BRA) de ruin gaan rijden. Corino heeft in wedstrijden in Duitsland € 45.768 gewonnen;


Russel Holst
,
hengst, 1995, schimmel,  MV. Lincoln Holst, fokker Johann Jürgens, is vanaf 2003 door Nick Skelton (GBR) in de internationale springsport uitgebracht. In 2005 is de combinatie tweede geworden in de King George V Gold Cup in Hickstead en in een World Cup wedstrijd in Calgary AB.
In 2006 heeft de combinatie deelgenomen aan de World Equestrian Games in Aken, waar met het Britse team de negende plaats in de landenwedstrijd is behaald. In 2007 is een barrièrespringwedstrijd tijdens het CHIO Aken gewonnen. In 2008 is deelgenomen aan de Olympische Spelen in Hong Kong. Met het Britse team is de vijfde plaats behaald in de landenwedstrijd en individueel is ex aequo de 28e plaats behaald. Ook heeft de combinatie de Grand Prix van Windsor gewonnen.
Russel heeft een winsom van € 245.000.


Fresh Direct Corlato Holst (
stamboeknaam Corlato),
merrie, 1997, schimmel, MV. Locato Holst, fokker Anke Staben, is door Tim Stockdale (GBR) in de jaren 2007 –  2009 in internationale springconcoursen uitgebracht.
In 2008 is bij de Olympische Spelen in Hong Kong met het Britse team de vijfde plaats behaald in de landenwedstrijd en is individueel de 15e plaats behaald. In 2008 is de derde plaats behaald in een World Cup wedstrijd in Toronto en de vierde plaats in de Grand Prix van Birmingham. In 2009 is de Grand Prix van Vigo gewonnen en is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Hickstead. Daarnaast is met het Britse team de tweede plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CSIO in Dublin. Bij de Europese kampioenschappen in Windsor is individueel de 25e plaats bereikt en is met het Britse team een teleurstellende vijftiende plaats behaald.

1.1.  Celebes Holst  DE304043311693

Celebes Holst (V. Corofino Holst) is een zwartbruine hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is iop 24 maart 1993 geboren en is gefokt door Ernst August Früchtnicht uit Seestermühe, dat enkele kilometers ten zuidoosten van Elmshorn in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Celebes is de schimmel merrie Ceres Holst (1988, V, Lenz Holst) en tweede moeder is de bruine staatspremiemerrie Badua Holst (1965, V. Colonel Holst).
Badua is ook de tweede  moeder van de broers Le Grand I Holst (1984, V. Lord Holst), Le Grand II Holst (1985) en Le Grand III Holst (1988). Le Grand I en Le Grand III zijn goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en Le Grand II is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Westfaalse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Celebes een afstamming met 55,5 % Holsteins bloed en 42,2 % Engels- en Arabisch volbloed.

Celebes is in 1996 in Canada goedgekeurd door het Canadese Wambloed Paardenstamboek en het Oldenburg-International stamboek. Volgens All Breed Pedigree zijn van hem in de jaren 1997 – 2005 tenminste achttien nakomelingen geregistreerd.

1.2.  Coronino   Holst  DE321210034795

Coronino Holst (V. Corofino Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is geboren in 1995 en is gefokt door Hans-Werner Ritters uit Krumstedt, dat circa vijf km ten oosten van Meldorf in het westen van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Coronino is de bruine staatspremiemerrie Nienburg Holst (1976, V. Fra Diavolo Holst). Zij is ingeteeld op de hengst Frivol xx (1946, V. Patrizier xx) en is ook de tweede moeder van de hengsten Lentigo Holst (1992, V. Locato Holst), Copyright Holst (1997, V, Caretino Holst), zijn broer Cefalo Holst (1999), Clarinus Holst (1998, V. Contender I Holst), Casquetto Holst (2004, V. Casall Holst) en  Ferron (2005, V. For Pleasure Hann);
Lentigo is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Beierse stamboek; Copyright door het Anglo-Europese stamboek en  Cefalo door het Holsteinse-, Mecklenburgse- en Ierse Warmbloedstamboek. Clarinus is goedgekeurd door het Zuid-Afrikaanse stamboek; Casquetto door het Holsteinse-, Beierse- en Oldenburg-International stamboek en Ferron door het Holsteinse- en het Baden-Württembergse stamboek.

Tweede moeder van Coronino is de donkerbruine Juliana Holst (1972, V. Cor de la Bryère SF). Zij is ook de moeder van de hengst Catani Holst (V. Capitol I Holst), die door het Hongaarse stamboek is goedgekeurd.
De hengst Cor de la Byère  SF (1968, V, Rantzau xx) komt zowel aan vaders- als aan moederskant  voor in de afstamming van Coronino en heeft een inbreng van 25 % in zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Coronino een afstamming met 52,3 % Engels- en Arabisch volbloed en 37,5 % Holsteins bloed.

Coronino is in november 1997 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en in januari 1998 in Münster-Handorf door het Westfaalse stanboek. In mei 1998 heeft het Oldenburgse stamboek Coronino erkend.
Coronino heeft in de zomer van 1999 in Münster-Handorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, waar hij 98,46 punten (20e plaats) voor de dressuur heeft behaald,  134,48 punten (1e plaats) voor het springen en 118,64 punten (7e plaats) voor zijn totale prestatie.

In november 2009 heeft ook het Baden-Württembergse stamboek Coronino goedgekeurd voor de fokkerij.
Coronino is in 2020 voor de fokkerij beschikbaar bij stoeterij Grenzland in Eimeldingen, dat in het zuidwesten van Baden-Württemberg ligt.

Tot eind 2019 zijn van Coronino 23 dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek. Eén dochter is onderscheiden als staatspremiemerrie.

Drie dochters van Coronino zijn de moeder van een goedgekeurde hengst geworden:

Corina Westf, 1999, bruin, MV. Weinberg Westf, is de moeder van de hengst Cornet to Win Westf (2015, V. Cornet Obolensly BWP) en van Corbeniro Westf (2017, V. Cornet’s Iberio Hann).
Cornet to Win is goedgekeurd door het Mecklenburgse-, Hannoveraanse- en het Oldenburg-International stamboek en Corbeniro is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

Celina Westf, 2001, schimmel, MV. Gonfaron Westf, is de moeder van de hengst Cornet’s Braveheart Westf (2017, V. Cornet Obolensky BWP), die is goedgekeurd en geprimeerd door het ZfdP en

Cracker Jane Westf, 2001, schimmel, MV. Lados Holst, is de moeder van de hengsten Eminem J Westf (2006, V. Ehrentusch Rhein),  Fire and Ice J Westf (2010, V. For Contest Westf), Do It J Westf (2015, V. Dust Devil OS) en Dominator’s Fire Westf (2017, V. Dominator Z Zang). Eminem J en Dominator’s Fire zijn goedgekeurd door het Westfaalse stamboek; Fire and Ice J is goedgekeurd door het Hannoveraanse- en het ZfdP stamboek en Do It J is goedgekeurd door het ZfdP.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 112 nakomelingen van Coronino geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben tot eind 2019 samen € 142.743 gewonnen,

De meest succesvolle nakomeling van Coronino is de schimmel ruin Corrado Westf (1999, MV. Carthago Holst), die door Edwin Schmuck (GER( tot op 1.60 m. niveau in de springsport is uitgebracht. Corrado heeft een winsom van € 30.600.

1.3.   Corvalon  Holst DE321210094095

Corvalon Holst (V. Corofino I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is in 1995 geboren en is gefokt door Jürgen Strauβ iot Sarzbüttel, dat bij Meldorf in het westen van Sleeswijk-Holstein ligt.

De moeder van Corvalon is de bruine merrie Electra III Holst (19990, V. Lancetto Holst) en tweede moeder is de donkerbruine staatspremiemerrie Orion Holst (1977, V. Fontan Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Corvalon een afstamming met 53,1 % Holsteins bloed en 39,8 % Engels- en Arabisch volbloed.

Corvalon heeft in de zomer van 1998 in Prussendorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij heeft daarbij 122,19 punten (5e plaats) , voor de dressuur behaald, 120,10 punten (7e plaats) voor het springen en 122,32 punten (5e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 32 hengsten meegedaan.

Corvalon is in december 1998 goedgekeurd door het stamboek Saksen-Anhalt en is in 2008 goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek en erkend door het Oldenburgse stamboek.

In de jaren 1999 – 2003 is Corvalon tot op 1.30 m. niveau uitgebracht in de springsport. Hij heeft een winsom van € 2.293.

Corvalon is tot en met 2018 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Tot en met 2019 zijn 27 dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek, waarbij één dochter het predicaat staatspremiemerrie heeft ontvangen.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 63 nakomelingen van  Corvalon geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 67.011 gewonnen.

1.4

.  Russel  Holst DE321210041595

Russel Holst (V. Corofino Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is op 10 april 1995 geboren en is gefokt door Johann Jürgens uit Marne, dat in het zuidwesten van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Russel is de vos merrie Adele Holst (1986, V. Lincoln Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Coupe de Coeur Holst (1997, V. Calido I Holst)  en tweede moeder van de hengsten Grandofornio ZfdP  (2015, V. Grand Pilot Ass) en Classic Orange Z Zang (2015, V. Cornet Obolensky BWP).
Coupe de Coeur is goedgekeurd door het Oldenburg-International-, Holsteinse-, Beierse-, Oldenburgse-, Rijnlandse-, NRPS-, Hannoveraanse-, Selle Français- en SI-Unire stamboek; Grandofornio is goedgekeurd door het ZfdP en Classic Orange Z door het Zangersheide stamboek.
Tweede moeder van Russel is de bruine staatspremiemerrie Kolin Holst (1973, V. Urioso SF).

Gerekend over acht generaties heeft Russel een afstamming met 44,5 % Engels- en Arabisch volbloed, 44.5 % Holsteins bloed en 10,2 % Selle Français bloed.

Het Anglo-Europese stamboek heeft Russel, die in het Verenigd Koninkrijk bekend staat onder de naam Russel II, in 2002 goedgekeurd voor de fokkerij.

In januari 2005 heeft het Oldenburg-International stamboek Russel in een extra keuring goedgekeurd en in april 2007 heeft het Hannoveraanse stamboek dat ook gedaan.

Het  Ierse Sportpaarden stamboek heeft tot en met 2019 119 nakomelingen van Russel geregistreerd, Het Anglo-Europese stamboek 23, het BWP 21 en het Zangersheide stamboek tenminste 13. Andere stamboeken die nakomelingen van Russel hebben geregistreerd zijn het SBS (12 nakomelingen), het Slowaakse stamboek (7 nakomelingen)m het Selle Français (5) en het KWPN (2).

Van de zonen van Russel is Outlaw AES (2003) voor de fokkerij goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek (zie hfdst. 1.4.1.)

Russel is vanaf 2003 door Nick Skelton (GBR) in de internationale springsport uitgebracht. In 2005 is de combinatie tweede geworden in de King George V Gold Cup in Hickstead en in een World Cup wedstrijd in Calgary AB.
In 2006 heeft de combinatie deelgenomen aan de World Equestrian Games in Aken, waar met het Britse team de negende plaats in de landenwedstrijd is behaald. In 2007 is een barrièrespringwedstrijd tijdens het CHIO Aken gewonnen. In 2008 is deelgenomen aan de Olympische Spelen in Hong Kong. Met het Britse team is de vijfde plaats behaald in de landenwedstrijd en individueel is ex aequo de 28e plaats behaald. Ook heeft de combinatie de Grand Prix van Windsor gewonnen.
Russel heeft een winsom van € 245.000.

 

1.4.1.  Outcast  AES 826003003016802

Outcast AES (V. Russel Holst) is een bruine hengst die op 30 juni 2003 is geboren. Hij is gefokt door Helen van Heijningen uit Warwick, dat ten zuidoosten van Birmingham in Warwickshire ligt.
De moeder van Outcast is de bruine merrie Kimbarla KWPN (1992, V. Flemmingh Holst) en rweede moeder is de bruine merrie Tykarla KWPN ster preferent prestatie (1977, V. Nimmerdor KWPN).

Gerekend over acht generaties heeft Outcast een afstamming met 46,1 % Holsteind bloed en 37,5 % Engels- en Arabisch volbloed.

Outcast is in 2008 goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, dat in de jaren 2009 – 2019  29 nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

Outcast is vanaf 2016 door Mennell Watson (GBR) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2017 is een derde plaats behaald in een wedstrijd in Keysoe.  Eind 2019 heeft hij een winsom van € 2.115.

1.5.  Carbonnieux van de Helle  Holst  DE321210152796

Carbonnieux van de Helle Holst (V. Corofino I Holst) is een vos hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 2 mei 1996 geboren en is gefokt door Reimer Haalck uit Friedrichskoog, dat in het zuidwesten van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Carbonnieux van de Helle is de bruine merrie Zita IX Holst (1985, V. Ahorn Z Hann). Zita IX is ook de moeder van de hengst Libertus Holst (1990, V. Lord Calando Holst) en ze is de tweede moeder van de hengst Champaniero Holst (2015, V. Cassin Holst).
Libertus is goedgekeurd door het Tsjechische stamboek en Champaniero door het Zangersheide stamboek.

Tweede moeder van Carbonnieux van de Helle is de bruine Flandia Holst (1969, V. Farnese Holst). Zij is ook de moeder van de hengsten Umberto Holst (1973, V. Urioso SF) en  Literat Holst (1982, V. Lord Holst)  en tweede moeder van de hengst Lantaan Holst (1982, V. Lord Holst).
Umberto en Lantaan zijn goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en Literat is goedgekeurd door het Holsteinse-, Beierse- en Westfaalse stamboek.
De hengst Farnese komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Carbonnieux van de Helle en heeft een inbreng van 18,75 % in zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Carbonnieux van de Helle een afstamming met 50,8 % Holsteins bloed, 36,7 % Engels- en Arabisch volbloed en 10,2 % Selle Français bloed.

Carbonnieux van de Helle is in 2000 goedgekeurd door het BWP en het SBS. Het BWP heeft in de jaren 2001 – 2005 66 nakomelingen van de hengst heeft geregistreerd en het SBS heeft zeven nakomelingen van de hengst vastgelegd.
Het BWP heeft de exterieurkenmerken van de nakomelingen in kaart gebracht en daaruit blijkt dat veel nakomelingen een schuine schouderligging hebben en de halsrichting veelal horizontaal is en de hals vaak matig bespierd is. Ook komen nakomelingen met een lange rug vrij veel voor. De nakomelingen beschikken vaak over een draf met veel souplesse.
Drie nakomelingen zijn in 1.60 m springconcoursen uitgekomen.

1.6.  Chatman  Holst  DE321210115596

Chatman Holst (V. Corofino I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 6 april 1996 geboren en is gefokt door Gerd Magens uit Ottenbüttel, dat enkele kilometers ten noorden van Itzehoe in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Chatman is de bruine staatspremiemerrie Goldküste Holst (1992, V. Lord Calando Holst). Zij is ook de moeder van de hengsten Cypriano Holst (2001, V. Coriano Holst) en Lamarque Holst (2002, V. Lansing Holst).
Cypriano is goedgekeurd door het Holsteinse-, Oldenburgse-, Mecklenburgse-, Westfaalse-, Saksische-. Rijnlandse- en Berlijn-Brandenburgse stamboek en Lamarque door het Oldenburgse- en het Amerikaanse Holsteiner stamboek.

Tweede moeder van Chatman is de bruine staatspremiemerrie Westküste Holst (1984, V. Ahorn Z Hann). Zij is ook de moeder van de hengst Cannonball Holst (1988, V. Cor de la Bryère SF).
De hengst Lord Holst (1967, V. Ladykiller xx) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Chatman en heeft een inbreng van 18,75 % in zijn erfelijke eigenschappen.
Gerekend over acht generaties heeft Chatman een afstamming met 45,3 % Engels- en Arabisch volbloed, 43,8 % Holsteins bloed en 9,4 % Selle Français bloed.

Chatman is in 2000 goedgekeurd door het SBS, dat in de jaren 2001 – 2016 76 nakomelingen van Chatman heeft geregistreerd.
In 2000 is de hengst ook in Frankrijk beschikbaar geweest voor de fokkerij, waarbij twee merries zijn geïnsemineerd en waaruit één Selle Français-veulen is geregistreerd.
Het KWPN heeft 23 nakomelingen van Chatman geregistreerd.

De database van Hippomundo vermeldt 362 nakomelingen van Chatman, waarvan er 50 het achtervoegsel Z voeren en daarom zeer waarschijnlijk door het Zangersheide stamboek zijn geregistreerd.

Rekening houdend met het aantal veulens dat door SBS, KWPN, Zangersheide en het Selle Français zijn geregistreerd, resteren er 212 veulens die door het BWP zijn geregistreerd.

Chatman is vanaf 2008 door Jody Bosteels (BEL) in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2009 is een vijfde plaats behaald in een wedstrijd in Bourg-en-Bresse. In 2011 is Delphine Goemaere (BEL) zonder succes met de hengst gestart en in 2013 en 2014 is Gilles Thomas (BEL) met Chatman uitgekomen. Een 11e plaats in 2014 in Bonheiden was daarbij de beste prestatie.
Chatman heeft een winsom van € 2.500.

 

1.7.  Coromino  Oldbg DE333330610897

Coromino Oldbg (V. Corofino I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 174 cm. Hij is in 1997 geboren en is gefokt door Hans Rode uit Lindern, dat circa 15 km ten westen van Cloppenburg in Nedersaksen ligt.
De moeder van Coromino is de merrie Gina Ginelli Holst (1992, V. Romino Holst) en tweede moeder is Zarah IV Holst (1985, V. Athlet Z Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Coromino een afstamming met 43,8 % Holsteins bloed, 41,4 % Engels- en Arabisch volbloed.

Coromino is in november 1999 in Oldenburg goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. In de herfst van 2000 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen waar hij 101,81 punten (25e plaats) heeft behaald voor de dressuur, 101,18 punten (22e plaats) voor het springen en 102,12 punten (24e plaats) voor de totale prestatie. Aan het onderzoek is deelgenomen door 51 hengsten.
In juli 2006 heeft het Rijnland-Palts-Saar stamboek Coromiro ook goedgekeurd. Coromiro is tot 2017 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

Tot en met 2019 zijn twaalf dochters van Coromiro als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek.
Bij Horsetelex staan achttien nakomelingen in de database.

Van de zonen van Coromiro is de hengst Corotino goedgekeurd door het Europese-Arabisch stamboek voor Shagya paarden. In de jaren 2007 – 2014 heeft het EASP elf nakomelingen van Corotino geregistreerd.
De Duitse Hippische Sportbond heeft 10 nakomelingen van Coromiro geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 4.895 gewonnen.

 

1.8.  Cicera’s Icewater  Holst DE321210252798

Cicera’s Icewater Holst (V. Corofino I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 1.68 cm. Hij is in 1998 geboren en is gefokt door mts. Anke & Manfred Johannsen uit Tornesch, dat tussen Pinneberg en Elmshorn in het zuiden van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Cicera’s Icewater is de bruine staatspremiemerrie Cicera Holst (1988, V. Cor de la Bryère SF). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Kartesio Holst (2015, V. Casall Holst), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse – en het SI-Unire stamboek. Tweede moeder van Cicera’s Icewater is de bruine staatspremiemerrie Ligustra Holst (1974, V. Liguster Holst). Zij is ook de moeder van de hengsten Cavalier Royale Holst (1978, V. Cor de la Bryère SF), zijn broer Cicero Holst (1982) en Caprivi Holst (1979, V. Capitano Holst) en ze is de tweede moeder van de hengst Courage II Holst (1990, V. Capitol I Holst)
Cavalier Royale is goedgekeurd door het Ierse Sportpaarden stamboek en het Ierse Warmbloed stamboek; Cicero is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Beierse stamboek en Caprivi is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. Courage II is goedgekeurd door het Zwitserse stamboek ZVCH en het Ierse Sportpaarden stamboek.

De hengst Cor de la Bryère SF (1968, V. Rantzau xx) komt zowel aan vaders- als aan moederszijde voor in de afstamming van Cicera’s Icewater en heeft een inbreng van 37,5 % in zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Cicera’s Icewater een afstamming met 49,2 % Engels- en Arabisch volbloed,  35,2 % Holsteins bloed en  11,7 % Selle Français bloed.

Cicera’s Icewater is in 2002 in de Verenigde Staten goedgekeurd door het Amerikaanse Holsteiner stamboek. Bij de keuring is hij uitgeroepen tot kampioen van zijn jaargang. Later hebben ook het Rijnland-Palts-Saar-International stamboek en het Oldenburgse stamboek Cicera’s Icewater goedgekeurd.

Cicera’s Icewater is in de dressuur uitgekomen op Prix St. George niveau en is in Kentucky uitgekomen in eventing wedstrijden.
Sperma van de hengst is in 2020 beschikbaar bij Hyperion Stud in Barboursville VA, dat circa 40 km ten noorden van Charlottesville in de staat Virginia ligt.

In de database van Hippomundo staan 58 nakomelingen van Cicera’s Icewater en Allbreedpedigrees noemt 61 nakomelingen.

Drie dochters van Cicera’s Icewater zijn als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek.

1.9.  Capriano  Holst DE321210153699 /   BWP 1793

Capriano Holst (V. Corofino Holst) is schimmel hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 15 februari 1999 geboren en is gefokt door Ingrid Wiegmann uit Barmstedt, dat vijf kilometer ten noordoosten van Elmshorn in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Capriano is de schimmel merrie Type Holst (1981, V. Capitano Holst) en tweede moeder is de bruine Moerel Holst (1975, V. Tumbled xx).
Gerekend over acht generaties heeft Capriano een afstamming met 52,3 % Engels- en Arabisch volbloed en 38,3 % Holsteins bloed.

Capriano is in 2002 goedgekeurd door het BWP. Hij is slechts twee jaar als hengst actief geweest binnen de BWP-fokkerij. Het BWP heeft 41 nakomelingen van hem geregistreerd.
In 2004 is Capriano verkocht naar Portugal. Vanaf 2009 heeft hij Duitse- en Zwitserse eigenaren gehad.
In 2012 en 2013 is Capriano door HS Sportpferde in Eschweiler opnieuw ingezet voor de fokkerij, waarbij  in 2013 en 2014 tien nakomelingen zijn geregistreerd door het Zangersheide stamboek. Daarnaast heeft het SBS twee nakomelingen van Capriano geregistreerd.


2.  Calmaro  Holst DE321210151990

Calmaro Holst (V. Corrado I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is in 1990 geboren en is gefokt door Karl-Ernst Kruse-Sönke uit Kollmar, dat in Sleeswijk-Holstein ten westen van Elmshorn aan de Elbe ligt.
De moeder van Calmaro is de bruine merrie Ulana III Holst (1982, V. Landgraf I Holst). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Lou Bega Holst (1997, V. Lavantos I Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Beierse stamboek.
Tweede moeder van Calmaro is de bruine Esplanade Holst (1968, V. Colt Holst). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Silvestre Holst (1983, V. Silvester Holst), die door het Holsteinse- en het Braziliaanse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Calmaro een afstamming met 53,1% Engels- en Arabisch volbloed en 37,5 % Holsteins bloed.

Calmaro is in oktober 1992 goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. In de zomer van 1993 heeft Calmaro in Medingen deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij heeft daarbij een score behaald van 99,82 punten (18e plaats) voor de dressuur, 100.48 punten (18e plaats) voor het springen en 100,24 punten (19e plaats) vor zijn totale prestatie.  Aan het onderzoek is deelgenomen door 34 hengsten.
In december 1994 heeft het Baden-Württembergse stamboek Calmaro goedgekeurd. Ook het Rijnlands stamboek heeft Calmaro toegelaten tot zijn fokkerij.
Calmaro is tot 2012 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Van hem zijn 26 dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek. Twee dochters hebben het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.

Calmaro is in de jaren 1994 – 2000 door Heinz Soltau (GER) tot op 1.30 m -niveau uitgebracht in de springsport. In 2004 is Calmaro nog verschillende keren in de klasse M gestart. Hij heeft een winsom van € 18.427.

De Duitse Hippische Sportbond heeft tot en met 2019 127 nakomelingen van Calmaro geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben tot eind 2019 samen € 62.156 gewonnen.

 

3.  Coriano   Holst DE321210145290

Coriano Holst (V. Corrado I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is in januari 1190 geboren en is gefokt door Hobe Bernhard uit Kollmar, dat , in Sleeswijk-Holstein bij Glückstadt op de oostelijke oever van de Elbe ligt.
De moeder van Coriano is de bruine merrie Option Holst (1977, v. Lord Holst). Ze is ook de tweede moeder van de hengsten Corofino I Holst (1989, V. Corrado I Holst, zie hfdst.1.), zijn broer Corofino II Holst (1997, zie hfdst. 19), Camiros Holst (1992, V. Contender Holst), Lustling M Holst (1997, V. Libertino I), Crawford Holst (2002, V. Coronado I Holst, zie hfdst. 4.).
Camiros is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Oldenburgse stamboek; Lustling M door het SI-Unire en Crawford door het Holsteinse- en het Beierse stamboek.
Tweede moeder van Coriano is de bruine staatspremiemerrie Golda Holst (1970, V. Ramiro Z Holst). Zij is de tweede moeder van de hengst Castello Holst (1979, V. Capitano Holst), Mill Reef VDL (1997, V. Mity Wind xx), Casco Holst (2005, V. Casall Holst).
Castello is goedgekeurd door het Holsteinse- en Mecklenburgse stamboek, Mill Reef VDL door het Oldenburgse-, KWPN-, Hannoveraanse-, Baden-Württembergse-, Brandenburgse- en Saksen-Thüringse stamboek en Casco door het Holsteinse= en het Mecklenburgse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Coriano een afstamming met 59,4 % Engels- en Arabisch volbloed en 31,3 % Holsteins bloed.

Coriano is in februari 1993 goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek. In de zomer van 1993 heeft Coriano in Marbach deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij behaalde 123,59 punten (4e plaats) voor de dressuur, 127,16 punten (2e plaats) voor het springen en 125,25 punten (4e plaats) voor de totale prestatie. Aan het onderzoek is meegedaan door 33 hengsten.
In december 1993 is Coriano goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en in maart 2006 heeft het Hannoveraanse stamboek Coriano tijdens een extra keuring ook goedgekeurd.

Coriano is door Bo Kristoffersen (DEN), stalruiter van het Holsteinse stamboek, in 1997 uitgebracht in 1.30 m springconcoursen. Hij heeft een winsom van € 9.982.

In december 2010 heeft Coriano bij een ongeluk een been gebroken en is hij geëuthanaseerd.

Volgens de Duitse overkoepelende fokkerij-organisatie zijn 17 dochters van Coriano als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek, maar er bestaan gerede twijfels of dit getal wel juist is omdat ruim 700 paarden een dochter van Coriano als moeder hebben en 24 dochters van Coriano moeder van een goedgekeurde hengst zijn geworden.
Van Coriano zijn 33 zonen goedgekeurd voor de fokkerij

De Duitse Hippische Sportbond heeft 612 nakomelingen van Coriano geregistreerd als wedstrijdpaard. Tot eind 2019 hebben zij samen € 2.081.185 gewonnen.
Volgens Horsetelex zijn 143 nakomelingen uitgebracht in 1.40 m-springconcoursen of hoger.

De World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH) publiceert sinds 2008 jaarlijks een lijst met de beste 100 hengsten voor de productie van dressuur-, spring- en eventing paarden.
Coriano heeft van 2010 tot en met 2017, met uitzondering van 2013 in de lijst met de 100 beste springverervers gestaan.

Voor meer uitgebreide informatie over Coriano en zijn nakomelingen wordt verwezen naar het bestand Coriano Holst.

4.   Coronado  Holst DE321210001890 / DVH 508

Coronado Holst (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is op 17 maart 1990 geboren en is gefokt door Peter Heinrich Johannsen uit Högel, dat twintig km ten zuidoosten van Niebüll in het noordwesten van Sleeswijk-Holstein ligt.
Coronado is een broer van de door het Deense stamboek goedgekeurde hengst Coronado II Holst (1998, zie hfdst 21.).
De moeder van beide hengsten is de vos merrie Zaala Holst (1985, V. Rebel I Z Hann) en tweede moeder is de vos Transvaal Holst (1981, V. Lagos Holst).
Transvaal is ook de tweede moeder van de hengst Lasko Holst (1999, v. Lennon Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse- het Wielkopolska- en het Poolse Sportpaarden stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Coronado Holst een afstamming met 54,7 % Engels- en Arabisch volbloed, 31,3 % Holsteins bloed en 11,7 % Selle Français bloed.

Coronado is in oktober 1992 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. In 1993 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen waarbij hij 75.67 punten (45e plaats) voor de dressuur heeft behaald, 131,83 punten (5e plaats) voor het springen en 102, 69 punten (25e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek is deelgenomen door 53 hengsten.
In maart 1993 is Coronado tijdens een extra keuring in Herning goedgekeurd door het Deense stamboek. Het stamboek heeft daarbij gepubliceerd dat Coronado een lichte, tamelijk smalle hengst is met een vrij goed type. Hij heeft een mooi hoofd, een goede hoofd/halsverbinding en weinig schoft. De rug is lang en het kruis goed gevormd. De benen zijn goed gesteld, maar rechtsvoor is er sprake van een Franse  stand. De bewegingen zijn regelmatig en krachtig maar de stap is kort.
In oktober 2008 is het elitepredicaat aan Coronado toegekend

Coronado is van 1993 tot en met 2007 beschikbaar geweest voor de fokkerij. In 1993 en van 2003 – 2005 heeft hij in Denemarken op een hengstenstation gestaan; in 1994 en 1995 en van 1999 tot met 2002 in Duitsland; in 1996 en 1997 in België; in 2006 in Spanje en in 2007 in Italië.

In de jaren 1995 – 1998 is Coronado uitgebracht in de springsport. In 1998 heeft Peter Luther (GER) de hengst in wedstrijden tot maximaal 1.40 m uitgebracht. Hij heeft een winsom van € 2.652.

Het aantal in Duitsland geregistreerde veulens of fokmerries is niet door de Duitse overkoepelende fokkerij-organisatie gepubliceerd. Het Deense stamboek heeft in de jaren 1994 – 2008 278 nakomelingen van Coronado geregistreerd.

Hippomunde heeft 475 nakomelingen van Coronado in de database staan. De database van Horsetelex noemt 408 nakomelingen waarvan 244 door het Holsteinse stamboek zijn geregistreerd en 67 door het Deense stamboek.

Twaalf dochters van Coronado zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden:

Bambina Holst, 1995, donkerbruin, MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengst Hotcha van ’t Rozendael  BWP (2007, V. Cartier van de Heffinck Holst), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek.

Kornblume Holst, 1995, bruin, MV. Ligorett Holst, is de moeder van de hengst Champs Ass Holst (1999, V. Chamonix Holst), die is goedgekeurd door het ZfdP;

Corona DWB, 1996, bruin, MV. Lagano Holst, is de moeder van de hengst Linardo DWB (2002, V. Linaro Holst), die is goedgekeurd door het Deense stamboek;

Larissa Holst, 1996, schimmel, MV. Capitol I Holst, is de moeder van de hengst Calistano OS (2012, V. Castino Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Lepatra Holst staatspremiemerrie, 1996, donkerbruin, MV. Lenz Holst, is de moeder van de hengst Chess Cor Holst (2004, V. Caretino Holst), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

P-Cathleen Holst staatspremiemerrie, 2000 ,bruin. MV. Quidam de Revel SF, is de moeder van de hengst Chin Quality Westf (2010, V. Chin Quin Westf), die is goedgekeurd door het Westfaalse stamboek;

Palyssa Holst, 2000, schimmel, MV. Landego Holst, is de moeder van de hengst Chicoletto Z Zang (2004, V. Cassini II Holst), die is goedgekeurd door het Zuid-Afrikaanse stamboek;

Pandora IX Holst, 2000, schimmel, MV. Roman Holst, is de moeder van de hengst Cascor Z Holst (2007, V. Casall Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Zangersheide stamboek;

Penelope VI Holst, Holst, 2000, schimmel, MV. Lagos Holst, is de moeder van de hengst Croesus Holst (2004, V. Casall Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse-, Oldenburgse-, Baden-Württembergse-, Selle Français- en Zwitserse ZVCH stamboek;

Staerebogards Partout DWB, 2001, schimmel, MV. Castro Holst, is de moeder van de hengst Unreal Sejh DWB (2013, V. Untouchable KWPN), die is goedgekeurd door het DWB;

Tiavolina Holst, 2003, schimmel, MV. Rocadero Holst, is de moeder van de nog anonieme Holsteinse hengst (2012, V. Larcon Holst), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek en

Corona DWB, 2006,vos, MV. Calido I Holst, is de moeder van de hengst Casall SEM DWB (2013, V. Cabachon Holst), die is goedgekeurd door het Deense- en het Zweedse stamboek.

Coronado heeft 15 zonen gebracht die zijn goedgekeurd voor de fokkerij:
Cajus DWB (1994), Cornado DWB (1994), Carry Holst (1995), Ceasario Holst (1996), Concord (1996), Couleur Holst (1996), Übergabe BWP (1998), Capanos Holst (2000), Cornaro Holst (2001), Blejsbjerg Cooper DWB (2002). Cassaro Holst (2002), Castillo van Berkenbroeck Holst (2002), Coronady Orion Holst (2002), Coronado Son Oldbg (2003), Coronados Boy Holst (2003), Clearwater S Holst (2004),

De hengsten die in bovenstaand overzicht cursief zijn weergegeven hebben geen of slechts een geringe inbreng in de fokkerij gehad en worden hierna kort aangeduid. De overige hengsten worden in aparte hoofdstukken 4.1. tot en met 4.7.  beschreven.

De hengst Cornado DWB (MV. Duc de Normandie Sprt) is in juni 2010 goedgekeurd door het Saksen-Thüringse-, het Thuringse- en het Westfaalse stamboek en is alleen in 2010 en 2011 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van Cornado is één dochter als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en zes nakomelingen zijn in Duitsland geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 1.443 gewonnen.

De hengst Ceasario Holst (MV. Crosby Holst) is in januari 1999 goedgekeurd door het NRPS. Hij is maar kort beschikbaar geweest voor de fokkerij. Het NRPS heeft één nakomeling van Ceasario geregistreerd.

De hengst Concord Holst (MV. Cabinett I Holst) is in 1999 goedgekeurd door het Letse stamboek, dat in 2000 en 2001 volgens Sukoposti in totaal zes nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

De hengst Couleur Holst (MV. Nocturn Holst) is in oktober 1998 goedgekeurd door  het Holsteinse stamboek terwijl ook het ZfdP hem heeft geaccepteerd voor de fokkerij. In 2003 heeft het ZfdP zijn zoon Consenso ZfdP (2000, MV. Cambridge Holst) goedgekeurd voor de fokkerij, maar van hem zijn geen nakomelingen geregistreerd.
Van Couleur zijn in Duitsland drie wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Capanos Holst (MV. Quidam de Revel SF) is in november 2002 goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. Het is onduidelijk of Capanos beschikbaar is geweest voor de fokkerij. Alleen voor 2003 is een dekboek voor hem afgegeven, maar van hem zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Cornaro Holst (MV. Calypso I Holst) is in april 2004 in Standenbühl goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek. Hij heeft in de zomer van 2004 in Radegast deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen, waarbij hij is gewaardeerd met 92,04 punten (16e plaats) voor de dressuur, 124,35 punten (3e plaats) voor het springen  en 108,99 punten voor zijn totale prestatie.  Van Cornaro zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Castillo van Berkenbroeck Holst (MV. Caletto I Holst) is goedgekeurd door het BWP. Het BWP heeft twee nakomelingen van hem geregistreerd en het Zangersheide stamboek heeft drie veulens geregistreerd.

De hengst Coronady Orion Holst (MV. Landgraf I Holst) is in december 2004 goedgekeurd door het ZfdP. Ook het Saksen-Thüringse stamboek heeft de hengst goedgekeurd. In maart 2005 heeft Coronady Orion in Moritzburg deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij 7,14 punten voor de dressuur,  7,31 punten voor het springen en 7,49 punten voor zijn totale prestatie behaald.
Van Coronady Orion zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Clearwater S Holst (2004, MV. Caretino Holst) is in maart 2007 in Herning voor één jaar goedgekeurd door het Deense stamboek. Hij heeft in de herfst van 2007 in Vilhelmsborg deelgenomen aan een aanlegtest van 35 dagen en daarbij redelijk gepresteerd. In maart 2008 is Clearwater S definitief goedgekeurd door het Deense stamboek. Hij is echter nauwelijks gebruikt door de fokkers. In 2016  zijn van hem twee veulens geregistreerd.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 318 nakomelingen van Coronado geregistreerd als wedstrijdpaard. Tot en met 2019 hebben zij samen € 588.523 gewonnen.  Van de door het Deense stamboek geregistreerde nakomelingen zijn er 139  uitgebracht in wedstrijden.
Volgens Horsetelex zijn 96 nakomelingen in 1.40 m springconcoursen of hoger gestart, waarvan 29 nakomelingen in 1.60 m wedstrijden zijn uitgekomen.

Twee nakomelingen zijn gestart in Grand Prix dressuurwedstrijden

Conjurer DWB,
ruin, 2006, schimmel, MV. Royal Z II Oldbg, fokkers Annelise en Curd Madsen, heeft van de nakomelingen van Coronado de hoogste winsom. De ruin is in 2011 en 2012 zonder veel succes uitgebracht in het wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken. In 2013 is Conjurer door zes verschillende ruiters in internationale wedstrijden uitgebracht, waarbij drie wedstrijden zijn gewonnen die alleen op strafpunten werden betwist. Piet Raijmakers (NED) heeft met hem in Asten een wedstrijd gewonnen waarbij niet alleen de strafpunten, maar ook de tijd een rol speelde.
In 2014 is Conjurer met vijf verschillende ruiters gestart, waarbij Jeroen Dubbeldam (NED) met hem een tweede plaats heeft behaald in een wedstrijd in Paderborn. In 2015 heeft dezelfde combinatie een wedstrijd in Drachten gewonnen.
Van juni 2015 tot augustus 2016 is Conjurer uitgebracht door Vladimir Tuganov (RUS), waarbij tussen door ook nog drie andere ruiters met de ruin zijn gestart. In 2015 heeft Tuganov tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Donaueschingen en Salzburg en in februari 2016 heeft Jörg Naeve (GER) een wedstrijd in Al Ain gewonnen. In de maanden augustus, september en oktober 2016 is Alisa Danilova (UKR) met de ruin uitgekomen en daarbij is een tweede plaats behaald in Zandhoven. Van oktober 2016 tot eind 2017 is Luis Jesus Escobar (ESP) met Conjurer gestart. De combinatie heeft een wedstrijd in Kronenberg gewonnen, is tweede geworden in een wedstrijd in Abu Dhabi en derde in de Grand Prix van Oliva.  Van augusuis 2018 tot september 2019 is de ruin gereden door Mohammad Hossein Mokarinejad (IRI), waarbij een derde plaats is behaald in een wedstrijd in Teheran.
Conjurer heeft eind 2019 een winsom van €  52.250.
Tussen september 2011 en augustus 2019 is Conjurer in 186 wedstrijden in vrijwel heel Europa, de Verenigde Arabisch Emiraten en Iran door veertien (!) verschillende ruiters uitgebracht. Springpaarden verdienen een beter management !4.1.  Cajus  DWB 208333199402648 / DVH 634

Cajus DWB (V. Coronado Holst) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is op 28 februari 1994 geboren en is gefokt door Kari Munch – Christiansen uit Toftlund dat circa 60 km ten noorden van Flensburg in het zuiden van Jutland in  Denemarken ligt.
De moeder van Cajus is de bruine merrie Lady B DWB (1987, V. Lagano Holst). Zij is een zuster van  de hengst Lato B DWB (1985), die door het ZfdP is goedgekeurd.

Tweede moeder van Cajus is de schimmel Sanda DWB (181, V. Saskibard Holst).
De moederlijn van Cajus is van oorsprong Gelders en loopt terug naar de NSTg hulpboekmerrie Minda (1948), die de hengst Trior NSTg (1931, V. Colonel NSTg) als vader had.
Gerekend over acht generaties heeft Cajus een afstamming met 50 % Engels- en Arabisch volbloed en 36,7 % Holsteins bloed.

Cajus is in maart 1997 door het Deense stamboek voor één jaar goedgekeurd voor maximaal 30 merries. Daarbij is Cajus omschreven als een voldoende ontwikkelde, maar nog niet volgroeide hengst met een goed type. Hij heeft een mooi hoofd en een goede hoofd/hals verbinding. De schouder is kort en de hengst heeft weinig schoft. De rug is lang en het kruis is goed gevormd. De voor- en achterbenen zijn goed gesteld, De hengst heeft smalle hoeven. De bewegingen van de hengst zijn soepel, maar achter tamelijk nauw.

In september 1997 heeft Cajus in Vilhelmsborg deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek. Daarover is gerapporteerd dat Cajus zich op stal als een echte hengst gedraagt. Onder het zadel is hij temperamentvol. Hij heeft drie goede basisgangen maar moet wel actief worden gereden om goed te presteren. Hij springt zowel vrij als onder het zadel met veel vertrouwen en toont een goede beentechniek en een goed ruggebruik. Tijdens het onderzoek zijn de prestaties van Cajus verbeterd. Hij heeft vooral voor het springen een goede aanleg.
De stap, draf en galop zijn gewaardeerd met respectievelijk 6, 6 en 7. Bij het vrij springen zijn het taxatievermogen en de beentechniek beide gewaardeerd met een 9 en het ruggebruik met een 8 . Bij het springen onder de man zijn het taxatievermogen, de beentechniek en het ruggebruik gewaardeerd met een 7, een 8 en een 7.
Voor de rijdbaarheid heeft Cajus een 7 gekregen en de aanleg als springpaard is met een 8 gewaardeerd.
In maart 1998 is Cajus definitief goedgekeurd door het Deense stamboek en in oktober 2010 is het elitepredicaat aan Cajus toegekend.

In 2000 heeft Cajus in Lanaken deelgenomen aan het Wereldkampoenschap voor zesjarige paarden en heeft daarbij de derde plaats heeft behaald.
In 2003 heeft Cajus een internationale 1.50 m wedstrijd in Vilhelmsborg gewonnen en in 2009 is hij in Denemarken uitgeroepen als Hengst van het Jaar.

Het Deense stamboek heeft in de periode 1998 – 2018 268 nakomelingen geregistreerd. Van de nakomelingen zijn er tot eind 2019 112 uitgebracht in sportwedstrijden.

Cajus’ zonen Cawi F. Damgaard DWB (1999), Assendruplunds Cayman DWB (2003), Party Dance DWB (2003), en Charlton Sem ASK DWB (2007) zijn goedgekeurd voor de fokkerij.

Van deze zonen worden Assendruplunds Cayman en Party Dance besproken in de hoofdstukken 4.1.1. en 4.1.2.

De hengst Cawi F. Damgaard DWB (MV. Carano Holst) is goedgekeurd door het Deense stamboek, maar hij is niet actief geweest in de fokkerij.

De hengst Charlton SEM ASK DWB (MV. Charmeur Holst) is in maart 2010 in Herning voor één jaar goedgekeurd door het Deense stamboek en heeft aansluitend in Vilhelmlmborg een tiendaagse observatietest ondergaan. In februari 2011 heeft hij in Lemvig deelgenomen aan een 35-daagse aanlegtest, waarbij hij als rij-  en als springpaard is beoordeeld. Daarbij is zijn karakter gewaardeerd met een tien, de rijdbaarheid als dressuurpaard met 6,5, de stap met een zes, de draf met 6,75, de galop met een 7 en de aanleg als dressuurpaard met een 6,5.
Als springpaard is het karakter eveneens gewaardeerd met een tien, de rijdbaarheid met een zeven, de galop met een acht, de springtechniek en het vermogen beide met een 8,5 en de aanleg als springpaard eveneens met 8,5. In maart 2011 is Chalrton SEM ASK door het Deense stamboek goedgekeurd als springpaard,
Van de hengst zijn in 2011 zes nakomelingen geregistreerd en in 2014  één.

 

4.1.1.   Assendruplunds Cayman DWB 208333200300471 / DVH 890

Assendruplunds Cayman DWB (V. Cajus DWB) is een bruine hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is op 26 maart 2003 geboren en is gefokt door Assendruplund uit Lille Skensved, dat circa 20 km ten zuidwesten van Kopenhagen op het Deense eiland Sjæland ligt.
De moeder van Assendruplunds Cayman is de bruine merrie Crooked Dance DWB (1993, V. Royal Mi Lord Sonderskov DWB) en tweede moeder is de bruine Rebus Soenderskov DWB (1979, V. Roland Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Assendruplunds Cayman een afstamming met 43,8 % Holsteins bloed en 39,8 % Engels- en Arabisch volbloed.

Assendruplunds Cayman is in maart 2006 in Herning voor één jaar goedgekeurd. Daarbij is aangegeven dat hij een grote, op springen gerichte, hengst is met een goed type. Hij heeft een mooi hoofd; de hals is goed van lengte, vorm en bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging en de schoft is goed van hoogte. De bovenlijn is soepel en het kruis is goed gevormd en goed bespierd. Voor- en achterbenen zijn goed gesteld en de hoeven zijn goed gevormd. De stap is goed en de draf zeer goed.  De bewegingen achter zijn nauw.

In maart 2006 heeft Assendruplunds Cayman in Vilhelmsborg deelgenomen aan een tiendaagse observatietest en in de herfst van 2006 is in Vilhelmsborg deelgenomen aan een aanlegtest van 35 dagen. Daarbij is aangegeven dat het stalgedrag van de hengst en het gedrag in contact met andere hengsten goed is. Assendruplunds Cayman is een behoorlijk energieke hengst met een ongecompliceerd karakter en een goed temperament. Hij heeft veel bereidheid om te werken. De stap en draf kennen weinig regelmaat en balans. De galop heeft een goede balans maar is weinig krachtig. Bij het springen onder de man toont de hengst een goede balans maar komt hij kracht te kort.
Het karakter is gewaardeerd met een negen, de rijdbaarheid met een 7,5, de stap met 6.5, de draf met een zes, de galop met een 7,5, de manier van springen met een zeven en het springvermogen met een 7,5.
In  maart 2008 is Assendruplunds Cayman in Herning goedgekeurd. Het Deense stamboek heeft tot en met 2019  33 nakomelingen van hem geregistreerd.

Assendruplunds Cayman is in 2000 voor de fokkerij beschikbaar bij Tine Rytter in Løgstrup, dat bij Viborg in Jutland ligt.


4.1.2.   Party Dance  DWB 208333200300471 / DVH 890

Party Dance DWB (V. Cajus DWB) is een bruine hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is op 29 juni 2003 geboren en is gefokt door Christian Kjær uit Hørsholm, dat ten noorden van Kopenhagen op het Deense eiland Sjælland aan de Sont ligt
De moeder van Party Dance is de merrie White Dance DWB (1989, V. Godehard Hann) en tweede moeder is Antonie Hann (1977, V. Antrieb Hann). De moederlijn is van oorsprong Holsteins en is terug te traceren tot 1880.
Gerekend over acht generaties heeft Party Dance een afstamming met  35,9 % Engels- en Arabisch volbloed, 28,1 % Hannoveraans bloed en 23,4 % Holsteins bloed.

Party Dance heeft in september 2007 in Baunehøj aan een geschiktheidstest voor springpaarden deelgenomen, waarbij hij voor het vrij springen twee keer een tien heeft gescoord en zes keer een 9,5.
In maart 2008 heeft het Deense stamboek Party Dance goedgekeurd voor de fokkerij en geprimeerd.
Daarbij is aangegeven dat Party Dance een grote, op springen gerichte hengst is met veel adel en een uitstekend type. Hij heeft een mooi hoofd; de hals heeft voldoende lengte  en de schouder is voldoende lang en de ligging ervan is voldoende schuin. De schoft is voldoende lang en hoog. De bovenlijn is flexibel en het kruis heeft voldoende lengte en is goed van vorm. De voor- en achterbenen zijn goed gesteld en droog. De hoeven zijn goed van kwaliteit maar achter tamelijk smal. De stap en de galop zijn uitstekend.

In 2008 heeft Party Dance het Deense kampioenschap springen voor jonge warmbloedhengsten gewonnen en is tweede geworden bij het Deense kampioenschap voor 5-jarige rijpaarden. In 2009 heeft hij het Deens kampioenschap voor zesjarige rijpaarden gewonnen en heeft hij in Lanaken deelgenomen aan het Wereldkampioenschap voor zes jarige springpaarden.

In januari 2010 heeft Party Dance in Vilhelmsborg een vijfdaagse observatietest ondergaan. Daarbij is vastgesteld dat Party Dance een vriendelijke hengst is met een goed temperament. Er zijn geen bijzondere zaken aan het licht gekomen. In maart 2010 is hij in Herning definitief goedgekeurd door het Deense stamboek.
In de jaren 2009 – 2019 heeft het Deense stamboek 96 nakomelingen van Party Dance geregistreerd.

Het Zweedse stamboek heeft tot en met 2018 zes nakomelingen van Party Dance geregistreerd en heeft de hengst in 2019 goedgekeurd.
Het Zweedse stamboek heeft daarbij gepubliceerd dat Party Dance een natuurlijke persoonlijkheid is met tamelijk lange lijnen. Hij heeft een tamelijk rechtopstaande gebogen hals en een diep liggende schouder. De romp is diep en het kruis en de achterhand zijn goed bespierd. De hoeven zijn smal. De stap is correct en ontspannen en heeft voldoende ruimte. De draf is regelmatig en ontspannen maar de hengst zou in draf meer tot dragen moeten komen.

Van oktober 2010 tot maart 2012 heeft Camila Enemark (DEN) Party Dance in internationale springconcoursen uitgebracht. In de zomer van 2012 zijn Jos Lansink (BEL) en Perry Geryl (BEL) zonder succes met de hengst gestart.
In januari 2013 en van juni 2013 tot en met oktober 2014 is Linnea Ericsson – Carey (DEN) met Party Dance gestart, waarbij in de maanden februari – mei 2014 Shane Carey (IRL) met de hengst is uitgekomen.
In juni 2013 heeft Ericsson een wedstrijd in Herlufmagle gewonnen en de derde plaats behaald in de Grand Prix van Zellweg.
In april 2014 heeft Carey een wedstrijd in Drammen gewonnen. In augustus 2014 is Ericsson in wedstrijden in Herlufmagle twee keer tweede geworden.
Party Dance heeft een winsom van € 11.100.


4.2.   Carry  Holst  DE321210146295

Carry Holst (V. Coronado Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is geboren op 28 april 1995 en is gefokt door Hans Joachim Kahl uit Oelixdorf, dat net ten oosten van Itzehoe in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Carry is de schimmel merrie Okarina Holst (1977, V. Roman Holst) en tweede moeder is de schimmel Zorka Holst (1963, V. Cottage Son xx). Zorka is ook de moeder van de hengst Carprilli Holst (1983, V. Calypso I Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburgse-, Westfaalse-, Rijnlandse-, ZfdP-, Saksen-Thüringse- en Beierse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Carry een afstamming met 51.6 % Engels- en Arabisch volbloed en 38,3 % Holsteins bloed.

Carry is in november 1997 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en heeft in de herfst van 1998 in Medingen deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daar heeft hij 126,36 punten (4e plaats) voor de dressuur behaald, 132,90 punten (2e plaats) voor het springen en 136,20 punten (2e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 29 hengsten meegedaan.

Carry is in de jaren 1998 – 2006 door het Holsteinse stamboek beschikbaar gesteld voor de fokkerij. In november 2006 heeft het Baden-Württembergse stamboek Carry goedgekeurd, waarna hij vanaf 2007 op het Landgestüt van Baden-Württemberg in Marbach beschikbaar is geweest voor de fokkerij. In juni 2013 is hij wegens een zware knieblessure geëuthanaseerd.

Van juni 2001 tot en met juni 2004 is Carry door Lars-Bak Andersen (DEN), stalruiter bij het Holsteinse stamboek, uitgebracht in de springsport. In september 2002 is bij het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken een elfde plaats behaald en in november 2002 is een wedstrijd in Oldenburg gewonnen. In 2004 is de vijfde plaats behaald in de Grand Prix van Redefin. Carry heeft € 8.523 gewonnen.

Het aantal nakomelingen van Carry is niet op internet gepubliceerd, maar de database van Hippomundo telt 266 nakomelingen van Carry en Rimondo noemt 284 nakomelingen.
Ook het aantal fokmerries van Carry is niet bekend. Horsetelex noemt echter 199 paarden die een dochter van Carry als moeder hebben en Hippomundo noemt er 182.

Zes dochters van Carry zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden:

Pamina V Holst, 2000, bruin, MV. Lorenz Holsy, is de moeder van de hengst Chapiro Holst (2011, V. Cancara Holst), die is goedgekeurd door het Beierse stamboek; 

Paula Holst, 2000, donkerbruin, MV. Cassini I Holst, is de moeder van de hengst Carnot Holst (2009, V. Canto Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse-, Oldenburgse-, Oldenburg-International- en Beierse stamboek;

Piroschka Holst, 2000, bruin, MV. Capitol I Holst, is de moeder van de hengst Zino Holst (2004, V. Chello I Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Rugave Holst, 2001, donkerbruin, MV. Capitol I Holst, is de moeder van de hengst  Conty Holst (2013, V. Cormint Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

BB California Holst, 2002, schimmel, MV. Alasca Holst, is de moeder van de hengst  Caruso Bello Holst (2015, V. Cascadello I Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek;

Sieke Holst, 2002, bruin, MV. Cor de la Bryère SF, is de moeder van de hengst Chacco Chacco Oldbg (2011, V. Chacco-Blue Meckl), die is goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek;

Van de zonen van Carry zijn Carry Son Holst (1999), Cacharel Holst (2000), Carry Gold Holst (2000), Carry’s Son Holst (2000), Carry On F. Damgaard DWB (2001), Nightcarry Holst (2003) en Candelero Holst (2004) goedgekeurd voor de fokkerij.

De hengsten die in bovenstaand overzicht cursief zijn weergegeven hebben geen of slechts een geringe inbreng in de fokkerij gehad en worden hierna kort aangeduid. De overige hengsten worden in aparte hoofdstukken 4.2.1. tot en met 4.2.4.  beschreven.

De hengst Cacharel Holst (MV. Exorbitant xx) is in januari 2003 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburg-Inernational stamboek. Hij heeft in april 2004 in Vechta meegedaan aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij behaalde hij 7,7  punten voor de dressuur, 9,0 punten voor het springen en 8,2 punten voor zijn totale prestatie. Het is onduidelijk of, en zo ja hoe lang Cacharel actief is geweest in de fokkerij. In Duitsland zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden van hem geregistreerd.

De hengst Carry On F. Damgaard DWB (MV. Carano Holst) is in 2006 in de Verenigde Staten voor één jaar goedgekeurd door het Deense stamboek. In een korte test heeft de hengst een tien gekregen voor zijn springvermogen. In december 2007 is de hengst definitief goedgekeurd door het Deense stamboek, dat één nakomeling van hem heeft geregistreerd.

De hengst Candelero Holst (MV. Lavall I Holst) is in december 2006 in Kreuth goedgekeurd door het ZfdP. In januari 2008 hebben ook de drie Saksische stamboeken (Saksen, S.-Anhalt en S.-Thüringen) de hengst goedgekeurd. In de zomer van 2008 heeft Candelero in Redefin deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Daarbij heeft hij 122,37 punten (3e plaats) gekregen voor de dressuur, 126,54  punten (5e plaats) voor het springen en 124,88 punten (4e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 24 hengsten meegedaan. Candelero is tot 2017 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem is één dochter ingeschreven in een Duits stamboek en twee nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard.

De Duitse Hippische Sportbond (FN) heeft 278 nakomelingen van Carry geregistreerd als wedstrijdpaard. Tot eind 2019 hebben zij samen € 381.610 gewonnen. In werkelijkheid is de totale winsom van de nakomelingen van Carry hoger omdat de FN resultaten van niet-Duitse ruiters alleen meetelt als de betreffende wedstrijd in Duitsland is gehouden.

Volgens Horsetelex zijn 34 nakomelingen van Carry uitgebracht in 1.40 m springconcoursen of hoger.

De meest succesvolle nakomeling van Carry is

Sydney VIII Holst
,
merrie, 2002, bruin, MV. Quidam de Revel SF, fokker Manfred von Allwörden.
De merrie is van juli 2010 tot juni 2014 door Steve Guerdat (SUI) in de internationale springsport uitgebracht.
De combinatie heeft in 2011 overwinningen behaald in de Grand Prix van Ste Cécile en in wedstrijden in Humlikon, Donaueschingen, Wenen en Salzburg. In 2012 is gewonnen in Neuendorf, Aalst en Humlikon en is de derde plaats behaald in de Grand Prix van La Coruña. In 2013 is een overwinning behaald in een wedstrijd in St. Gallen en zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Lanaken en in wedstrijden in Londen, Crans Montana en Lyon. In 2014 is een wedstrijd gewonnen in Doha.
In 2015 is Sydney VIII door Heidi Mulari (FIN) uitgebracht in 1.15 m wedstrijden.  Sydney VIII heeft een winsom van € 205.500.


4.2.1.  Carry Son  Holst  DE321210178299 / 113 G Sz

Carry Son Holst (V. Carry Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 164 cm. Hij is geboren op 12 mei 1999 en is gefokt door Carl Adolf Jessen uit Goldelund, dat circa 30 km ten westen van Flensburg in het noorden van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Carry Son is de schimmel merrie Carola Holst (1995, V. Calato Holst) en tweede moeder is de bruine Walzer Holst (1984, V. Silvester Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Carry Son een afstamming met 49,1 % Engels- en Arabisch bloed en 44,5 % Holsteins bloed.

Carry Son is goedgekeurd door het Poolse Sportpaarden stamboek en het Wielkopolska stamboek. Hij heeft in de herfst van 2002 in Biały Bór deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, dat hij met ruime voorsprong op nummer twee (159/137 punten) van de 47 deelnemende hengsten winnend heeft afgesloten.

Carry Son is van 2003 tot en met 2012 actief geweest in de Poolse fokkerij. Van hem zijn 82 nakomelingen geregistreerd.
Zijn zoon Telco SP (2006. MV. Caletto’s Son Holst) is in 2012 goedgekeurd door het Poolse Sportpaarden stamboek. In de jaren 2013 – 2017 zijn negen nakomelingen van hem geregistreerd.


4.2.2.  Carry Gold  Holst 276421000194900

Carry Gold Holst (V. Carry Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 165 cm. Hij is geboren op 3 juni 2000 en is gefokt door Dietmar Bade uit Hamburg.
De moeder van Carry Gold is de donkerbruine Kalinea Holst (1995, V. Linaro Holst) en tweede moeder is de donkerbruine Flair II Holst (1991, V. Calando I Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Carry Gold een afstamming met 50,8 % Engels- en Arabisch volbloed en 39,1 % Holsteins bloed.

Carry Gold is in april 2003 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Oldenburg-International stamboek en veertien dagen later in Verden door het Hannoveraanse stamboek. Aansluitend heeft hij in Vechta deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij voor de dressuur 8,70 punten gescoord, voor het springen 9,50 punten en voor zijn totale prestatie 9,20 punten. In juni 2005 heeft Carry Gold in Altendorf een sporttest afgelegd en daarvoor is hij gewaardeerd met 8.10 punten.

Carry Gold is tot 2017 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Het aantal fokmerries dat van hem is geregistreerd is niet door de Duitse overkoepelende fokkerij-organisatie gepubliceerd, maar Horsetelex noemt 69 nakomelingen die een dochter van Carry Gold als moeder hebben. Vier van die dochters zijn de moeder van een goedgekeurde hengst geworden:

Gräfine Oldbg, 2004, zwartbruin, MV. Feingau Hann, is de moeder van de hengst Suprement Oldbg (2013, V. San Amour I Oldbg), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek;

Zireina KWPN, 2004, bruin, MV. Weltmeyer Hann, is de moeder van de hengst Locomotion KWPN (2016, V. Hennessy KWPN), die is goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken;

Ashanty Oldbg, 2005, donkerbruin, MV. Laurion Hann, is de moeder van de hengst Cubra Libre Oldbg  (2011, V. Coupe de Coeur Holst), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek en

Dorina Oldbg staatspremiemerrie, 2005, bruin, MV. Liberty M Oldbg, is de moeder van de hengst Caro Gold OS (2013, V. Caroly Oldbg), die is goedgekeurd door het Oldenburg-International- en de Zuidduitse stamboeken;

Van de zonen van Carry Gold zijn Callistus OS (2004), Cooper KWPN (2004), Caprice OS (2005) en Carlos Chopin Oldbg (2005) goedgekeurd voor de fokkerij.

De hengst Callistus OS (MV. Lacros Holst) is in november 2006 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Oldenburg-International stamboek. In oktober 2007 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 7,70 (7,67) punten heeft behaald voor de dressuur, 9,06 (7,81) punten voor het springen en 8,46 (7,86) voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 30 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
In de herfst van de 2008 heeft Callistus in Redefin meegedaan aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen waarbij hij 112,18 punten (6e plaats) voor de dressuur, 130,47 punten (2e plaats) voor het springen en 123,85 punten (3e plaats) voor zijn totale prestatie heeft behaald.
Callistus is tot 2011 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn 7 dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en één daarvan heeft het predicaat staatspremiemerrie gekregen. Tien nakomelingen van Callistus zijn geregistreerd als wedstrijdbaard en die hebben tot 2020 samen € 4.608 gewonnen.

De hengst Cooper KWPN (MV. Landor S Holst) is in in januari 2007 in Ermelo door het NRPS goedgekeurd voor de fokkerij, maar het is onduidelijk of Cooper actief is geweest in de fokkerij. Het NRPS heeft geen nakomelingen van Cooper geregistreerd.

De hengst Caprice OS (MV. Wellington KWPN) is in november 2007 in Redefin goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. De hengst heeft in de herfst van 2008 in Redefin deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij 7,26 (7,43) punten behaald voor de dressuur, 8,11 (7,99) punten voor het springen en 7,88 (7,89) punten voor de totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 21 deelnemende hengsten.
In januari 2009 hebben de stamboeken Brandenburg-Anhalt, Saksen-Anhalt en Saksen-Thüringen Caprice goedgekeurd. Caprice is maar enkele jaren beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn twee nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Carlos Chopin Olbdg (MV. Gracieux Oldbg) is in november 2007 in Redefin goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. Het is onduidelijk of Carlos Chopin actief is geweest in de fokkerij. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De Duitse Hippische Sportbond (FN) heeft 339 nakomelingen van Carry Gold geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben tot eind 2019 volgens de FN samen € 250.543 gewonnen, maar in werkelijkheid is de winsom hoger omdat prijzen die door niet-Duitse ruiters worden behaald in wedstrijden buiten Duitsland niet worden meegeteld.

Succesvolle nakomelingen van Carry Gold zijn:

RF Scandalous Oldbg,
merrie, 2005, bruin, MV. Lario Holst, fokker Horst Bührmann, is in 2012 en 2013 door Vivien Reddig (GER) in vier internationale één ster samengestelde wedstrijden uitgebracht, waarbij drie wedstrijden voortijdig zijn beëindigd en een 54e plaats is behaald. In de jaren 2014 – 2019 heeft Marilyn Little (USA) de merrie in eventing wedstrijden uitgebracht. De combinatie heeft in 2014 een CCI* wedstrijd in Temecula CA gewonnen en in 2015 zijn overwinningen behaald in het CIC** Thomson GA, het CIC**Tallahassee FL, het CIC** Raeford NC, het CCI** Ocala Fl en het CCI** tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen in Toronto. In het CIC*** Unionville PA is de tweede plaats behaald.
In 2016 is het CIC*** Elkton MD gewonnen en in 2017 zijn overwinningen behaald in het CIC*** Tryon en het CIC*** Alentown NJ, Ook is in 2017 de vierde plaats behaald in het CCI****Luhmühlen.
In 2018 is het CIC*** Talahassee FL gewonnen en is de deerde plaats behaald in het CIC****Lexington KY. In 2019 is de eerste plaats behaald in het CCI**** Ocala Fl .
RF Scandalous heeft eind 2019 een winsom van  € 68.373.


The Dude OS
(stamboeknaam Casper),
ruin, 2006, donkerbruin, MV. Argentinus Hann, fokker Guido Anneken, is vanaf februari 2015  door Will Simpson (USA) uitgebracht in de internationale springsport. De  combinatie heeft in 2015 overwinningen behaald in de Grand Prix van Del Mar en wedstrijden in Thermal CA en Del Mar FL en is tweede geworden in wedstrijden in Calgary AB (Anderson Ranch), Langley-Vancouver (2x) en Thermal CA.
In 2016 is een wedstrijd in Langley-Vancouver gewonnen en is een tweede plaats behaald in Las Vegas NV.
Van juni 2017 tot januari 2018 is de ruin met weinig succes uitgebracht door Samuel Hutton (GBR). In de maanden januari – maart 2018 is Chloe Winchester (GBR) met de ruin gestart, waarbij een tweede plaats is behaald in Vejer de la Frontera. In de maanden juni en juli 2018 is Maria Del Pedregal Villalobos (CHI) met The Dude gestart en daarna is Agustin Covarrubias (CHI) met de ruin uitgekomen. In september 2019 zijn een eerste en een tweede plaats behaald in wedstrijden in Busto Arsizio. In november 2019 is The Dude uitgebracht door Vittoria Righi (ITA). The Dude heeft eind 2019 een winsom van € 94. 930.


4.2.3.  Carry’s Son Holst DE421000040300 / 13611 T

Carry’s Son Holst (V. Carry Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 22 mei 2000 geboren en is gefokt door Alfred Kopplin uit Friedrich-Wilhelm-Lübke Koog, dat in het noordwesten van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Carry’s Son is de schimmel merrie Karolaina Holst (1995, V. Kilian Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Levis Holst (1999, V. Limbus Holst), die is goedgekeurd door het Deense stamboek.
Tweede moeder van Carry’s Son is de schimmel Veronika III Holst (1983, V. Fantus Holst). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Lyon Flower del Sole Holst (2008, V. Caretino Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Carry’s Son een afstamming met 49,2 % Engels- en Arabisch volbloed  en 42,2 % Holsteins bloed.

Carry’s Son heeft in oktober 2003 een verrichtingstest afgelegd waarbij hij is  gewaardeerd me achten en negens. In juli 2005 is hij formeel goedgekeurd door het Estlandse stamboek, dat in de jaren  2004 – 2010 76 nakomelingen van hem heeft geregistreerd. Eind 2009 is de hengst verkocht naar Litouwen en een jaar later is hij in Japanse handen gekomen.

In 2008 is Carry’s Son door Andrus Kallaste (EST) in Leszno zonder succes uitgebracht  in enkele internationale springconcoursen. In 2010 is Zigmantas Sarka (LTU) met de hengst in internationale wedstrijden gestart.
In de jaren 2011 – 2016 zijn Tadayoshi en Yoshimasa Hayashi (JPN) met de hengst uitgekomen. Tadayoshi heeft met de hengst in 2011 een wedstrijd in Fuji gewonnen en Yoshimasa heeft in 2014 een overwinning behaald in een wedstrijd in Chiba en tweede plaatsen in Fuji en in Osaka.


4.2.4.  Nightcarry Holst  DE421000400903 / 77 G-I-Gd

Nightcarry Holst (V. Carry Holst) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is geboren op 23 februari 2003 en is gefokt door Ryszard Kosicky uit Nowy Tomyśl, dat circa 60 km ten westen van Poznan in het westen van Polen ligt.
De moeder van Nightcarry is de donkerbruine merrie Nightingale I Holst (1998, V. Linaro Holst). Zij is ook de moeder van de hengst First Fighter Holst (2007, V. For Pleasure Hann), die is goedgekeurd door  het Baden-Württembergse, het Wielkopolska- en het Finse stamboek.

Tweede moeder van Nightcarry is de bruine Intschuschuna H Holst (1994, V. Calato Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Nightcarry een afstamming met 47,7 % Engels- en Arabisch volbloed en 43,7 % Holsteins bloed.

Nightcarry is in 2008 goedgekeurd door het Wielkopolska- en het Poolse Sportpaarden stamboek. In de jaren 2009 – 2018 heeft het Poolse Sportpaarden stamboek 14 nakomelingen van Nightcarry geregistreerd en het Wielkopolska stamboek heeft in 2010 één veulen geregistreerd.

 

4.3.  Ubergabe BWP / SAWHS

Ubergabe BWP (V. Coronado Holst)  is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is geboren op 8 april 1997 en is gefokt door André Verstappen uit Zoersel, dat circa 25 km ten noordoosten van Antwerpen in de Belgische provincie Antwerpen ligt.
De moeder van Ubergabe is de bruine merrie Meiblomme BWP (1989, V. Wendekreis Hann) en tweede de moeder is de bruine Weiblomme BWP (1976, V. Ariban xx).
De moederlijn is van oorsprong klassiek Gelders en loopt terug naar de in 1931 geboren NSTg-merrie Tebertje (V. Ebert GrPS).
Gerekend over acht generaties heeft Ubergade een afstamming met 48,4 % Engels- en Arabisch volbloed, 18,8 % Hannoveraans bloed, 16,4 % Holsteins bloed en 9,4 % Selle Français bloed.

Ubergabe is vanuit België verkocht naar Zuid Afrika en daar goedgekeurd door het Zuid Afrikaanse stamboek. Na het dekseizoen 2007 is Ubergabe gecastreerd en door Jenna McWilliams (SAF) uitgebracht in dressuur- en springwedstrijden.

Het Zuid Afrikaanse stamboek heeft volgens Sporthorse data 38 nakomelingen van hem geregistreerd.

 

4.4.  Blejsbjergs Cooper  DWB 208333200200426 / DVH 874

Blejsbjergs Cooper DWB (V. Coronado Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is geboren op 8 april 2002 en is gefokt door Gitte en Freddy Meyenburg uit Rødekro, dat in het zuidoosten van Jutland in Denemarken ligt.
De moeder van Blejsbjergs Cooper is de elite merrie Chanett DWB (1987, V. Calimero Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Blejsbergs Liwius DWB (1999, V. Lionell Holst), die is goedgekeurd door het Letse stamboek.

Tweede moeder van Blejsbjergs Cooper is de bruine Lykke DWB (1979, V. Locarno Holst). Zij is ook de tweede moeder van de hengsten Chamor DWB (1989, V. Chamisso Holst) en Bøgegaardens Lantano DWN (1996, V. Lionell Holst), die beide door het Deense stamboek zijn goedgekeurd.
Gerekend over acht generaties heeft Blejsbjergs Cooper een afstamming met 44,5 % Holsteins bloed en 43,8 % Engels- en Arabisch volbloed.

In maart 2005 heeft het Deense stamboek Blejsbjergs Cooper op de hengstenkeuring in Herning voor één jaar goedgekeurd voor de fokkerij. Daarbij is aangegeven dat hij een hoogbenige hengst met adel en een zeer goed type is. Hij heeft een uitdrukkingsvol hoofd, een voldoende lange, goed gevormde en goed bespierde hals. De schouder is goed van lengte en ligging; de schoft heeft voldoende lengte en de hengst heeft veel elleboogvrijheid. De rug en lendenen lopen goed in elkaar over en het kruis is goed van vorm en bespiering. De voor- en achterbenen zijn goed gesteld en droog. De hoeven zijn plat en achter klein. De stap is goed, de draf zeer goed en in galop maakt de hengst een goed gebruik van zijn achterhand. Aan Blejsbjergs Cooper is een premie toegekend.
In november 2005 heeft de hengst in Vilhelmsborg deelgenomen aan een korte observatietest. Daarbij is vastgesteld dat hij behoorlijk energiek is en een zeer goed, ongecompliceerd, temperament en een sterk karakter heeft. Hij is gewillig om te werken. De stap en draf zijn regelmatig en de galop is zeer goed. Hij springt met een zeer goede techniek en heeft veel vermogen. Tijdens de test heeft Blejsbjergs Cooper zich goed ontwikkeld.
Hij heeft de volgende beoordeling ontvangen: stap  7,0; draf 7,25; galop 8,4; rijdbaarheid 7,9; springtechniek vrij springen 8,3; springtechniek springen o/m 8,15; aanleg als dressuurpaard 8,3 en aanleg als springpaard 8,4.
In maart 2006 is Blejsbjergs Cooper op de hengstenkeuring in Herning definitief goedgekeurd.
De hengst is tot en met 2010 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Het Deense stamboek heeft 30 nakomelingen van hem geregistreerd.
Tot en met 2018 zijn acht nakomelingen in sportwedstrijden geplaatst.


4.5.  Cassaro  Holst 276421000067602

Cassaro Holst (V. Coronado Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 6 juni 2002 geboren en is gefokt door Johann Hermann Clausen uit Neuenkirchen, dat 10 km ten noorden van Heide in het westen van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Cassaro is de bruine merrie Mira VI Holst (1997, V. Lansing Holst). Zij is een zuster van de hengsten Cassini I Holst (1988, v. Capitol I Holst) en Cassini II Holst (1994) en is ook de tweede moeder van de hengsten Concas LVP Z Zang (2009, V. Contender Holst) en Clintus LVP Holst (2010, V. Clinton I Holst), die beiden zijn goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek.

Tweede moeder van Cassaro is de bruine Wisma Holst (1984, V. Caletto II Holst). Behalve dat zij de tweede moeder is van de broers Casssini I en II is zij is ook de moeder van de hengst Clarimo ASK Holst (2003, V. Clearway Holst).
Bovendien is ze de tweede moeder van de hengsten Lovari Holst (1996, V. Lasino Holst), Caleri Holst (1998, V. Calido I Holst) en zijn broer Caleri II Holst (2003), van Quinn Holst (2007, V. Quick Nick I Holst), Quintago I Holst (2007, V. Quidam de Revel SF) en zijn broer Quintago VA Holst (2007) en van Caleonid Holst (2009, V. Calido I Holst).

Cassini I is goedgekeurd door het Holsteinse-, Rijnlandse- en het Selle Français stamboek, Cassini II door het Holsteinse-, Hannoveraanse-, Rijnlandse-, Selle Français- en Zweedse stamboek en Clarino ASK door het Holsteinse-, Hannoveraanse-, Rijnlandse-, Beierse-, Selle Français- en SI-Unire stamboek.
Lovari, Caleri en Quintago VA zijn goedgekeurd door het Holsteinse stamboek; Caleri II door het Tsjechische stamboek; Quinn door het Mecklenburgse- en het Brandenburgse stamboek en Quintage I door het Zengersheide- en het Selle Français stamboek. Caleonid is goedgekeurd door het Zuid-Afrikaanse stamboek.

Gerekend over acht generaties heeft Cassaro een afstamming met 47,7 % Engels- en Arabisch volbloed en 39,8 % Holsteins bloed.

Cassaro is in oktober 2004 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse- en het Brandenburgse stamboek. Later hebben ook het Beierse- en het Zangersheide stamboek hem goedgekeurd.

In mei 2005 heeft hij in Schlieckau meegedaan aan een aanlegtest van 30 dagen waarbij hij 7,55 punten voor de dressuur heeft ontvangen, 9,11 punten voor het springen en 8,19 punten voor zijn totale prestatie. In het najaar van 2005 heeft Cassaro in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Daarbij heeft hij 105,15 punten (8e plaats) gekregen voor de dressuur, 122,04 punten (5e plaats) voor het springen en 117,52 punten (3e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 32 hengsten deelgenomen.

Cassaro is tot en met 2011 in Holstein beschikbaar geweest voor de fokkerij en is in 2012 bij de Zangersheide stoeterij beschikbaar geweest voor de fokkerij.

In juli 2010 is Cassaro’s zoon Casino in Pfullendorf door het Baden-Württembergse stamboek goedgekeurd voor de fokkerij, maar van Casino zijn geen fokmerries of sportpaarden geregistreerd.

In Duitsland zijn circa 100 nakomelingen van Cassaro geregistreerd. Het Zangersheide stamboek heeft 31 nakomelingen van Cassaro geregistreerd; het KWPN drie en het Anglo-Europese stamboek twee.

In de jaren 2007 – 2012 is Cassaro tot op 1.30 m niveau in springconcoursen uitgebracht. Hij heeft een winsom van € 2.330.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 84 nakomelingen van Cassaro geregistreerd als wedstrijdpaard. Tot eind 2019 hebben die samen € 151.402 gewonnen.

Zijn meest succesvolle nakomeling is

Chelsea Holst,
ruin, 2007, donkerbruin, MV. Carthago Holst, fokker Hans Hinrich Behrmann. Chelsea is vanaf juni 2015 door Philipp Makowei (GER) in internationale springconcoursen uitgebracht. De combinatie heeft in 2016 een wedstrijd in Redefin gewonnen. In 2017 zijn overwinningen behaald in wedstrijden in Berlijn en Wiener Neustad (2x) en in 2018 zijn een eerste en een tweede plaats behaald in wedstrijden in Vilamoura. In 2019 zijn Johann Greve (GER) en Robert Bruhns (GER)  met de ruin in nationale 1.30 m wedstrijden uitgekomen. Chelsea heeft een winsom van € 60.562.

Cassaro heeft een springindex van 103.


4.6. Coronado Son Oldbg / 03.013846 AES

Coronado Son Oldbg (V. Coronado Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 173 cm. Hij is op 7 april 2003 geboren en is gefokt door Frank-Christian Amend uit Hannover.
De moeder van Coronado Son is de bruine merrie Ravella Hann (1994, V. Rebel I Z Hann) en tweede moeder is de bruine La Tonga Oldbg (1986, V. Latus I Holst).
De hengst Rebel I Z komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstammng van Coronado Son en heeft een inbreng van 37,5 % in zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Coronado Son een afstamming met 42,2 % Engels- en Arabisch volbloed,  33,6 % Holsteins bloed, 11,7 % Hannoveraans bloed en 10,2 % Selle Français bloed.

Coronado Son is in 2007 goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. In de jaren 2008 tot en met 2010 heeft het AES zestien in Engeland geboren veulens geregistreerd.

 

4.7.  Coronados Boy Holst DE421000149203

Coronados Boy Holst (Coronado Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 1 mei 2003 geboren en is gefokt door Willi Plock uit Borken, dat circa 30 km ten zuiden van Kassel in Hessen ligt.
De moeder van Coronados Boy is de bruine merrie Ovation I Holst (1999, V. Caretino Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Cassini Boy Junior Holst (2004, V. Cassini II Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburgse-, het Westfaalse- en het Rijnlandse stamboek.

Tweede moeder is de vos Galina III Holst (1992, V. Coriall Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Jericho Holst (2002, V. Caretino Holst), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek.

Gerekend over acht generaties heeft Coronados Boy een afstamming met 47,7 % Engels- en Arabisch volbloed, 39,1 % Holsteins bloed en 12.5 % Selle Français bloed.

Coronados Boy is in het vroege voorjaar van 2006 goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek en het Rijnlandse stamboek. In de herfst van 2006 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Daar heeft hij 78,13 punten (32e plaats) voor de dressuur behaald, 112,18 punten (10e plaats) voor het springen en 92,92 punten (25e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek is deelgenomen door 38 hengsten.

Coronados Boy is tot 2014 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn vijftien dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en zijn zoon FS Coolio (2007) is als ponyhengst goedgekeurd.
De Duitse Hippische Sportbond heeft 41 nakomelingen, waaronder een aantal pony’s, geregistreerd als wedstrijdpaard/pony. Tot eind 2019 hebben zij samen een winsom van € 27.590..

 

5. Crack  DE321210148590  Holst

Crack Holst (V, Corado I Holst) is een schimmel hengst die in 1990 is geboren. Hij is gefokt door Uwe Bahlmann uit  Herzhorn, dat tussen Elmshorn en Glüchstadt in het zuidwesten van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder va Crack is de schimmel merrie Biserta Holst (1965, V. Raimond Holst). Zij is ook de moeder van de hengsten Calvados I Holst (1974, V. Cor de la Bryère SF) en zijn broers Calvados II Holst (1977) en Corde Holst (1981). Daarnaast is Bizerta ook de tweede moeder van de hengsten Elfenkönig Holst (1999, V. Exorbitant xx) en Livello Holst (1999, V. Limbus Holst).
Calvados I, Calvados II en Elfenkönig zijn goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. Corde is goedgekeurd door het Oostenrijkse stamboek en het Poolse Sportpaarden stamboek en Livello is goedgekeurd door het Holsteinse-, het
Hannoveraanse- het Saksische- en het Berlijn-Brandenburgse stamboek.

Tweede moeder van Crack is de schimmel Lanzette Holst (1952, V. Mahdi I Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Crack een afstamming met 50,8 % Engels- en Arabisch volbloed en 39,8 % Holsteins bloed.

Crack is in 1993 goedgekeurd door het Zangersheide stamboek Het Zangersheide stamboek heeft in de periode 1995 – 1998 en in 2007 in totaal achttien nakomelingen van Crack geregistreerd.

Zijn bruine zoon Cheops Z Zang (1996, MV. Locato Holst) is goedgekeurd door het Canadese Warmbloed Paarden stamboek, dat in de jaren 2001 – 2007 een aantal nakomelingen van hem heeft geregistreerd..

Ook het Canadese Sportpaarden stamboek heeft Crack goedgekeurd, maar over zijn fokkerijprestaties in Canada is geen informatie beschikbaar.

 

6.  Indorado Holst DE321210143290

De schimmel hengst Indorado Holst (V. Corrado I Holst) heeft een stokmaat van 172 cm. Hij is geboren op 28 januari 1990 en is gefokt door Pieter Wieting uit Sommerland dat circa 10 km ten noordwesten van Elmshorn in het zuidwesten van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Indorado is de bruine merrie Aida Holst (1986, V. Ahorn Z Hann). Wieling heeft zijn merrie Aida in 1989, terwijl ze drachtig was van de hengst Corrado I,  verkocht onder de voorwaarde dat hij het veulen  terug zou krijgen, Daarna heeft Wieling het veulen verkocht aan stal Maas Hell in Klein Offenseth. Daar heeft Wiepke van de Lageweg uit Bears Indorado als veulen gekocht, omdat hij onder de indruk was van zijn vader Corrado I Holst.

Tweede moeder van Indorado is de bruine Tresse Holst (1981, V. Caletto I Holst).
De hengst Cor de la Bryère SF (1968, V. Rantzau xx) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Indorado en heeft een inbreng van 31,25 in zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Indorado een afstamming met 46,1 % Engels- en Arabisch volbloed, 33,6 % Holsteins bloed en 17,2 % Selle Français bloed.

Indorado is in 1993 door Van de Lageweg (VDL Stud) gepresenteerd op de hengstenkeuring van het KWPN en is daar door het KWPN aangewezen om aan het verrichtingsonderzoek deel te nemen. Daarbij heeft het KWPN aangegeven dat Indorado een langgelijnde, royaal ontwikkelde hengst met een fors ontwikkeld fundament is. Hij zou even meer kwaliteit kunnen hebben. Het achterbeen is even sterk gebogen.

In het voorjaar van 1993 heeft hij in Ermelo deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Volgens de uitgebrachte rapportage is Indorado een ongecompliceerde, eerlijke betrouwbare hengst. Hij heeft ruim voldoende bereidheid om te werken en laat zich goed bewerken. De hengst heeft ruime, voldoende krachtige basisgangen, maar zou lichtvoetiger moeten zijn. Hij laat zich moeilijk sluiten. Als dressuurpaard heeft hij voldoende aanleg en geeft hij zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

Bij het springen heeft Indorado voldoende afdruk en een goede beentechniek. Hij toont veel vermogen maar zou patenter moeten springen. Als springpaard heeft hij ruim voldoende aanleg en geeft hij de ruiter een ruim voldoende gevoel.

Zijn prestaties zijn gewaardeerd met zevens voor de stap en de draf en een 7,5 voor de galop en een 7,5 voor de rijproef. Voor het vrij springen heeft hij een acht gekregen en voor het springen onder de man een 6,5. Het trainingsrapport heeft een acht opgeleverd en het stalgedrag een negen. Indorado is heeft het onderzoek als zesde afgesloten.

In augustus 1994 heeft het KWPN een groep van vijftien veulens van Indorado beoordeeld. Daarover is gerapporteerd dat een uniforme groep goed ontwikkelde rijtypische veulens is getoond. De veulens zijn langgelijnd en hebben voldoende ras. Het hoofd is goed gevormd. De hals is lang en doorgaans goed gespierd. De hals komt iets diep uit de borst. De voldoende ontwikkelde schoft is doorgaans goed van lengte. De schouder is lang; in een aantal gevallen ligt de schouder er wat steil in. De rug is wat week. De lendenen zouden beter aangesloten moeten zijn. De vorm, de lengte en de bespiering van de croupe zijn goed. Broek en schenkel zijn goed gespierd. Het voorbeen is in enkele gevallen wat steil. Het achterbeen is lang en klein gehoekt. Het fundament is doorgaans goed ontwikkeld. Enkele veulens waren ingesnoerd onder de voorknie.

De stap is voldoende. De draf is gemakkelijk en voldoende ruim. Het achterbeen zou resoluter ondergebracht moeten worden. De veulens zouden meer oprichting moeten hebben. De uitgezochte veulens hadden meer oprichting.

Een thuis geïnspecteerd veulen wijkt in negatieve zin iets af van bovenstaande rapportage.

In 1998 en 2002 heeft het KWPN de fokkerijprestaties van Indorado geëvalueerd. Beide keren is besloten om Indorado te handhaven voor de fokkerij. In 2006 is hij definitief goedgekeurd en in 2008 is het keurpredicaat aan hem toegekend.
Daarbij is de volgende motivatie afgegeven: “De schimmelhengst Indorado was succesvol in de internationale springsport met Jur Vrieling. De zoon van Corrado I komt uit Aida (Ahorn-Z x Caletto I). Indorado heeft in de afgelopen jaren veel invloed gehad op de fokkerij. Zijn springindex is dit jaar gestegen naar 141 met de hoge betrouwbaarheid van 94%. Veel van zijn nakomelingen komen uit in de internationale springsport. Op dit moment zijn bij het KWPN 15 internationale Grand Prix-springpaarden en acht internationale 140/145 cm-springpaarden bekend. Enkele van de bekendste zijn Oranta met Chris Kappler, Eurocommerce Milano en Eurocommerce Lanapoule met Gerco Schröder en Olona met Cassio Rivetti. Uit de fokwaarden exterieur komt naar voren dat Indorado nakomelingen brengt die zeer goed in het rechthoeksmodel staan. Bij veel van zijn nakomelingen is het verloop van de rug week en het achterbeen sabelbenig. Opvallend is dat zijn kinderen een ruime galop laten zien en bij het vrij springen veel kwaliteit tonen. Daarnaast vererft Indorado gemiddeld bijna 4 centimeter hoger in de stokmaat. Voor de KWPN-fokkerij is zijn zoon Radisson beschikbaar.”.

Indorado is tot en met 2014 in Nederland beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Volgens een publicatie van VDL-Srud is Indorado in 2015 verhuurd aan het Duitse hengstenstation Delight Stables, die de hengst vervolgens heeft verkocht (?) aan de Nederlandse hengstenhouderij Klomphaar. Daarop heeft  VDL-stud, die nog altijd eigenaar was van Indorado, beslag laten leggen op de hengst. Partijen zijn vervolgens overeen gekomen dat Indorado van zijn pensioen zou mogen genieten bij de VDL Stud. Indorado is in juli 2017 overleden.

Het KWPN heeft 816 hengstveulens en 799 merrieveulens van Indorado geregistreerd. In Frankrijk zijn acht veulens van Indorado geregistreerd en in België tenminste 22.

Tot juli 2020 zijn 288 merries als fokmerrie opgenomen in het stamboek, waaronder 38 elitemerries, 37 keurmerries en 82 stermerries. Achttien dochters zijn preferent geworden en 33 dochters zijn prestatiemerrie geworden.
Ook heeft het KWPN 130 sportmerries van Indorado vastgelegd.

Tot en met 2019 zijn achttien dochters van Indorado moeder van een goedgekeurde hengst zijn geworden:

Ocieni R KWPN keur prestatie, 1996, MV. Kafu xx, is de moeder van de hengsten Valentin R KWPN (2002, V. Heartbreaker KWPN) en Iniesta KWPN (2013, V. Etoulon VDL KWPN). Beide hengsten zijn goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Odelina KWPN keur prestatie, 1996, MV. Nimmerdor KWPN, is de moeder van de hengst Bretagne VDL KWPN (2006, V. Cardento Holst), die is goedgekeurd door het Noord Armerikaanse stamboek en het BWP-Noord Amerika;

Odessa KWPN ster pestatie, 1996, MV. Ahorn Z Hann, is de moeder van de hengsten Heartliner KWPN (2001, V. Heartbreaker KWPN) en zijn broer Aberdeen VDL KWPN (2005). Heartliner is goedgekeurd door het Westfaalse stamboek en Aberdeen VDL is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Olona KWPN ster sport, 1996, MV. Nimmerdor KWPN, is de moeder van de hengst ArebaII AES (2010, V. Argento AES), die is goedgekeurd door het AES;

Otame KWPN keur, 1996, MV. Lord Holst, is de moeder van de hengst Iglesias D.V. KWPN (2013, V. Quasimodo van de Molendreef BWP), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek;

Romy KWPN, 1998, schimmel, MV. Notaris KWPN, is de moeder van de hengst Indorado Westf (2015, V. Eldorado van de Zeshoek TN BWP), die is goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken.

Sanne S KWPN, 1999, MV. Aram KWPN, is de moeder van de hengst Ingliston Wooster SSH (2003, V. Parco BWP), die is goedgekeurd door het Schotse Sportpaarden stamboek;

Thissonnevanck KWPN elite, 2000, MV. Renville KWPN, is de moeder van de broers Ever Blue KWPN (2009, V. Zirocco Blue VDL SF) en Happy Day V KWPN (2012) en van de hengst Dencognito V KWPN (2013, V. Dakar VDL KWPN). Ever Blue is goedgekeurd door het KWPN; Happy Day V door het Hongaarse stamboek en Dencognito V door het NRPS;

Vaantje R KWPN sport, 2002, MV. Concorde KWPN, is de moeder van de hengst Just a Dream KWPN (2014, V. Flying Dream KWPN), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek;

Indira FZ I-Unire, 2003, MV. Carneval Holst, is de moeder van de hengst Camirez FZ SI-Unire (2010, V. Contender Holst), die is goedgekeurd door het SI-Unire-, Oldenburg-International-, SBS- en het Zangersheide stamboek;

Wotherspoon SA KWPN sport, 2003, MV. Julio Mariner xx, is de moeder van de hengst Flow-Versent SA KWPN (2010, V. Nabab de Rêve BWP), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Zandy KWPN ster, 2004, MV. Zeus SF, is de moeder van de hengst Kingboy KWPN (2015, V. Freeman VDL KWPN), die is goedgekeurd door het Fokkers Elite Stamboek voor Ierse- en Europese Sportpaarden.

Zo-Special KWPN preferent, 2004, MV. Carthago Holst, is de moeder van de hengst El Primero KWPN (2009, V. Numero Uno KWPN), die is goedgekeurd door het KWPN,

Anolivia KWPN keur preferent, 2005, MV. Nimmerdor KWPN, is de moeder van de hengst Cornerado VDL KWPN (2016, V. Cornet Obolensky BWP), die is goedgekeurd door het NRPS;

Barones KWPN ster, 2006, MV. Nimmerdor KWPN, is de moeder van de hengst Ibiza KWPN (2010, V. Azteca VDL KWPN), die is goedgekeurd door het NRPS;

Borinda KWPN, 2006, MV. Beaujolais KWPN, is de moeder van de hengst U-Kashmir KWPN (2015, V. Up to Date KWPN), die is goedgekeurd door het NRPS;

Ederlys SI-Unire, 2009, MV. Jus de Pomme BWP, is de moeder van de hengst Iderlys SI-Unire (2013, V. Padinus KWPN), die is goedgekeurd door het SI-Unire stamboek en

Geluk-Olaris KWPN elite sport, 2011, MV. Guidam KWPN, is de moeder van de hengst Kallmar VDL KWPN (2015, V. Carrera VDL KWPN), die is goedgekeurd door het KWPN.

Twintig zonen van Indorado zijn goedgekeurd voor de fokkerij:
Macho KWPN (1994), Morado KWPN (1994), Intermezzo KWPN (1995), Parlando  KWPN (1997), Radisson KWPN (1998), Resequin KWPN (1998), Magic Rodrigo KWPN (1998), Sirius FZ (KWPN (1999), Lindox SI-Unire (2000), Belitys de la Demi Lune BWP (2001), Whispering Hope KWPN (2003), B. Vanquish KWPN (2006), Baltimore KWPN (2006), Brugal VDL KWPN (2006), Courageux KWPN (2007), Hazzaro van de Leeuwerk BWP (2007), Imperio VDL (2007), Eldorado van de Elsakker KWPN (2009),  Faiserstern van de Elsakker KWPN (2010) en Goodyear VDL KWPN (2011).

De cursief vermelde hengsten hebben (nog) geen grote invloed op de fokkerij gehad en worden hierna kort  genoemd. De overige hengsten worden in de hoofdstukken 6.1. tot en met 6.7. besproken.

De hengst Macho KWPN (MV. Purioso Oldbg) is goedgekeurd door het Letse stamboek. Volgens Sukoposti.net zijn zes nakomelingen van Macho door het stamboek geregistreerd.

De hengst Morado KWPN (MV. Zeus SF) is in 1999 goedgekeurd door het NRPS. Hij is alleen is 1999 beschikbaar geweest voor de fokkerij . Het NRPS heeft zeven nakomelingen van Morado geregistreerd.

De hengst Parlando KWPN (MV. Joost Holst) is goedgekeurd door het Hongaarse stamboek. Verdere gegevens over zijn fokkerijprestaties zijn niet beschikbaar.

De hengst Resequin KWPN (MV. Latus II Holst) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. In de jaren 2002 – 2004 heeft het AES vijf nakomelingen geregistreerd.

De hengst Magic Rodrigo KWPN (stamboeknaam Rodrigo)(MV. Stuyvesant xx) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst is één nakomeling geregistreerd.

De hengst Lindox SI-Unire (MV. Emilion KWPN) is in 2007 goedgekeurd door het Zangersheide stamboek. Voor zover bekend zijn van de hengst geen nakomelingen geregistreerd. Lindox is in de jaren 2009 – 2011 door Fernanco Fourcade Lopez (ESP) zonder succes in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2015 heeft Zinnig Cheng (CHN) de hengst in enkele wedstrijden in Beijing uitgebracht.

De hengst Sirius FZ KWPN (MV. Nimmerdor KWPN) is in de jaren 2006 – 2012 in Italië ingezet voor de fokkerij. Het SI-Unire stamboek heeft zeven nakomelingen van de hengst geregistreerd.

De hengst B Vanquish KWPN (MV. Lord Holst) is in 2009 door het KWPN aangewezen om aan het verrichtingsonderzoek deel te nemen. Onder de naam Barcelona VDL heeft hij aan het onderzoek deelgenomen, maar is bij een tussenbeoordeling afgewezen. Later is de hengst onder zijn oorspronkelijke naam B Vanquish goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek Het AES heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd.
In 2015 hebben Jade Hooke (RSA), Aoife O’Connor (IRL), Jeremy Sweetnam (IRL) en Siwar Alassad (SYR) de hengst zonder succes in internationale springwedstrijden uitgebracht.

De hengst Courageux KWPN (MV. Oramé KWPN) is in 2010 goedgekeurd door het Zangersheide stamboek. Het SBS heeft in 2011 vijf nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Hazzaro van de Leeuwerk BWP (MV. Concorde KWPN) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Imperio VDL KWPN (MV. Marlon KWPN) is in 2010 goedgekeurd door het NRPS, Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Eldorado v/d Elsakker KWPN (MV. Kaiserstern xx) en zijn broer Faiserstern v/d Elsakkker zijn goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek maar dat heeft van geen van beide hengsten nakomelingen geregistreerd.

Naast de goedgekeurde hengsten zijn zeven zonen van Indorado door het KWPN aangewezen om aan het verrichtingsonderzoek deel te nemen zonder dat dat heeft geresulteerd in een goedkeuring voor de fokkerij door het KWPN.
Dat betreft de hengsten Mirado KWPN (1994, MV. Utrecht KWPN), Royalty  KWPN (1998, V. Emilion KWPN), Valdano KWPN, MV. Lux Z Hann), B. Vanquish(Barcelona VDL) KWPN (2006, MV. Lord Holst), Coralis KWPN (2007, V. Indoctro Holst), Dorado KWPN (2008, V. Ramiro Z Holst) en Fair Diamond E KWPN (2010, MV. Indoctro Holst).

Indorado is in 1996 door Ulrich Kirchhoff (GER) in Duitsland uitgebracht in springwedstrijden en is in september 1996 in Warendorf tiende geworden in het Bundeschampionat voor zesjarige springpaarden.
Later is hij door Jur Vrieling (NED) in internationale springconcoursen uitgebracht. De combinatie won onder ander een barrière springconcours in Royan.

In juli 2020 geeft de database van Horsetelex 43 nakomelingen van indorado die zijn uitgebracht in 1.60 m. springconcoursen.

Succesvolle nakomelingen zijn onder andere:

Eurocommerce Lanapoule KWPN (stamboeknaam May)
merrie, 1984, MV. Jasper KWPN, fokker VDL stud, is door Gerco Schröder (NED) uitgebracht in de internationale springsport. In 2004 zijn de Grand Prix’s van Hamburg, Oslo en Helsinki  gewonnen en is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Bremen. In 2005 is de Grand Prix van Hannover gewonnen; is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Oslo en zijn derde plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Hamburg en Münster.

Eurocommerce Milano KWPN (stamboeknaam Milona),
merrie, 1994, MV. Beaujolais KWPN, fokker J.S. Haandrikman, is door Laura Kraut (USA) en van 2005 tot en met januari 2010 door Gerco Schröder (NED) in internationale wedstrijden uitgebracht.
De combinatie won in 2005 de Grand Prix’s van Barcelona en De Steeg en is in de Grand Prix van Maastricht derde geworden.
In  2006 is de World Cup wedstrijd in Verona gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Calgary-Spruce Meadows en Valkenswaard en in de World Cup wedstrijd in Helsinki.
In 2007 is de Grand Prix van Twente gewonnen en is met het Nederlandse team de landenwedstrijd in St. Gallen gewonnen.
In 2008 zijn overwinningen geboekt in de Grand Prix van Barcelona en in de World Cup wedstrijden in Helsinki en Bordeaux. In de Grand Prix van Bremen is de derde plaats behaald en met het Nederlandse team is de tweede plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CHIO Calgary Spruce Meadows.
In 2009 is een wedstrijd in Odense gewonnen en is de tweede plaats behaald in De Steeg. In januari 2010 is een jachtwedstrijd in Abu Dhabi gewonnen.

VDL Oranta KWPN,
merrie, 1996, MV. Nimmerdor, fokker J.O. de Vries, is in 2004 met Angelique Hoorn (NED) tweede geworden in de Grand Prix van Eindhoven, Van 2005 tot en met 2009 is de merrie door Chris Kappler (USA) uitgebracht. In 2005 is de Grand Prix van Washington DC gewonnen en is de tweede plaats behaald in een World Cup wedstrijd in Wellington FL. In 2006 zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Tampa FL en Bridgehampton NY. In 2008 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Wellington FL en in 2009 is de Grand Prix van Tampa FL gewonnen.

Wodka Lime KWPN,
ruin, 2003, MV. Ladalco Holst, fokker  D.C.L. Walen, is in 2011 door Alice Janout (AUT) in internationale springconcoursen uitgebracht. Van oktober 2012 tot en met maart 2013 is Christian Schranz (AUT) met de ruin gestart. De combinatie heeft de derde plaats behaald in een World Cup wedstrijd in Boedapest en heeft de vierde plaats behaald in de Grand Prix van Wiener Neustadt. Van april 2013 tot juni 2018 is Janout weer met Wodka Lime uitgekomen. In 2013 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Ranshofen en de vierde plaats in de Grand Prix van Wiener Neustadt. In 2014 is een tweede plaats behaald in een World Cup wedstrijd in Celje en zijn een derde en een vierde plaats behaald in twee Grand Prix’s in Lamprechtshausen. In 2015 is de tweede plaats behaald in de World Cup wedstrijd in Budapest en zijn in de Grand Prix’s van Wenen, Linz-Ebelsberg en Graz respectievelijk een tweede, derde en een vierde plaats behaald.
Wodka Lime heeft een winsom van € 84.250.

VDL Fakir BWP,
ruin, 2005, MV. Zadok KWPN, fokker G. Quintelier, is van mei 2013 tot maart 2014 door Suzanne Tepper (NED) in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2013 is een vierde plaats behaald in de World Cup wedstrijd in Poznan. Van april 2014 tot april 2019 is Ales Opatnry (CZE) mer VDL Fakir uitgekomen. In 2014 is de vijfde plaats behaald in de World Cup wedstrijd in Boedapest. In 2015 is de ruin nauwelijks uitgebracht en in 2016 is de Grand Prix van Samorin en een wedstrijd in Linz-Ebelsberg gewonnen. Ook is de  tweede plaats behaald in een wedstrijd in Al Rayyan, In 2017 is de tweede plaats behaald in de World Cup wedstrijd in Pezinok. In 2018 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Cervia en is een wedstrijd in Ranshofen gewonnen. VDL Fakir heeft een winsom van  € 78.250.

Bo J KWPN,
merrie, 2006, MV. Quick Star SF, fokker P. Bastiaansen, is in 2015 door Mark Jespers (NED) in internationale springwedstrijden uitgebracht. Vanaf 2016 is Gerfried Puck (AUT) met de merrie gestart. De combinatie heeft in 2016 overwinningen behaald in Wiener Neustadt (3 x) en Boedapest, In 2017 zijn wedstrijden is Ciekocinko, Wiener Neustadt en de Grand Prix van Herneacova gewonnen. In 2018 is de merrie internationaal niet uitgebracht. In 2019 is Bo J gereden door Chloë Winchester (GBR). De combinatie heeft een wedstrijd in Opglabbeek gewonnen en is tweede geworden in de Grand Prix van Kronenburg. In 2020 wordt Bo J uitgebracht door Kevin Jochems (NED),
Begin maart 2020 heeft Bo J een winsom van € 101.688.

Eind 2019 heeft Indorado bij het KWPN een dressuurindex van 86 met een betrouwbaarheid van 84 % en een springindex van 124 met een betrouwbaarheid van 97 %.

Volgens het door het KWPN gepubliceerde genetisch profiel komen een steile schouder, een week verloop van de rug, een hol voorbeen, een sabelbenig achterbeen, een weke kootstand, voos beenwerk en een ruime galop meer dan gemiddeld voor bij de nakomelingen van Indorado.
Hoewel hieruit zou kunnen worden opgemaakt dat de nakomelingen van Indorado een zeer matig exterieur hebben, moet bedacht worden dat 47,7 % van de voor stamboekopname aangeboden dochters ten minste stermerrie zijn geworden.


m6.1.  Intermezzo  KWPN 528003199506197

Intermezzo KWPN (V. Indorado KWPN) is een vos hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 9 maart 1995 geboren en heeft van zijn fokker de naam Naughty Boy ontvangen. De hengst is gefokt door Bennie Dirksen uit Hattem, dat op de Noord-Veluwe ligt.
De moeder van Intermezzo is de donker vos prestatiemerrie Ilona KWPN (1990, V. Nimmerdor KWPN). Ilona is ook de moeder van de hengst Platini KWPN (1997, V. Freedom Z Hann), die is goedgekeurd door het Zweedse stamboek. Bovendien is Ilona de tweede moeder van de hengst Areba II AES (2010, V. Argento AES), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek.

Tweede moeder is de donkere vos Dolaris D KWPN ster preferent prestatie (1985, V. Notaris KWPN). Zij is ook de tweede moeder van de hengsten Platini KWPN (1997, V. Freedom Z Hann), Pouwer KWPN ( 1997, V. Concorde KWPN), Within Temptation KWPN (2003)  en Brugal VDL KWPN (2006, V. Indorado KWPN, zie hfdst. 6.6.).
Platini is goedgekeurd door het Zweedse stamboek; Pouwer door het SBS, Within Temptation door het Zangersheide stamboek en Brugal VDL door het SBS en het NRPS.

Gerekend over acht generaties heeft Intermezzo een afstamming met 43.8 % Engels- en Arabisch volbloed en 29,7 % Holsteins bloed.

Intermezzo is in januari 1998  in Neustadt/Dosse goedgekeurd door het Brandenburg-Anhalt- en het Berlin-Brandenburg stamboek.

in de jaren 1999 – 2002 is Intermezzo tot M-niveau uitgebracht in de springsport. Hij heeft een winsom van € 1.756.

Tot en met 2019 zijn van Intermezzo negentien dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek.

Zijn zoon Inpetto Brand (2000. MV. Lancetto Holst) is in september 2003 goedgekeurd door het Brandenburgse- en het Berlin-Brandenburgse stamboek. Hij is in de jaren 2003 – 2006 tot op M-niveau in de springsport uitgebracht en heeft een winsom van € 1.467.
De Duitse Hippische Sportbond heeft één nakomeling van hem als wedstrijdpaard geregistreerd.

Van Intermezzo zijn tot en met 2019 37 nakomelingen in Duitsland geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 75.362 gewonnen.

 

6.2.  Radisson  KWPN 528003199805008 Stb

Radisson KWPN (V. Indorado Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 7 mei 1998 geboren en heeft toen van zijn fokker de naam Ramon gekregen. De hengst is gefokt door Thee Schaap uit Wijnjewoude, dat circa 5 km ten zuidoosten van Drachten in het oosten van de provincie Friesland ligt.
De moeder van Radisson is de donkerbruine merrie Joyful Lady KWPN elite preferent prestatie (1991, V. Nimmerdor KWPN). Zij is ook de moeder van de hengst Pacific KWPN (1997, V. Corland Holst), die is goedgekeurd door het KWPN. Daarnaast is Joyful Lady de tweede moeder van de door het Anglo-Europese stamboek goedgekeurde hengsten Gallant KWPN  (2011, V. Mylord Carthago SF) en Camillus S Z Zang (2016, V. Cicero Z van Paemel Zang) en van de hengst Vertigo Z Zang (2013, V. Vagabond de la Pomme SBS), die door de Zuidduitse stamboeken is goedgekeurd.

Joyful Lady is door het KWPN omschreven als een rijtypische, ruim voldoende ontwikkelde merrie, die iets langer gelijnd zou moeten zijn. De stap heeft ruim voldoende ruimte. De draf is sterk, heeft ruim voldoende ruimte, veel afdruk en souplesse. De merrie komt goed tot dragen en zet het voorbeen met knieheffing weg.

Tweede moeder van Radisson is de donkerbruine Aresa-Lady KWPN preferent prestatie (1982, V. Joost Holst). Zij is ook de moeder van de broers Nitendo KWPN (1990, V. Nimmerdor KWPN) en Offspring KWPN (1996) en tweede moeder van de hengst  R. Dionisus Degli Asseri KWPN (1998, V. Indoctro Holst).

Nitendo is goedgekeurd door het Saksische stamboek; Offspring door het Britse Sportpaarden stamboek en R. Dionisus Degli Asseri door het SI-Unire stamboek.

Gerekend over acht generaties heeft Radisson een afstamming met 43,8 % Engels- en Arabisch volbloed en 37,5 % Holsteins bloed.

Op de KWPN-hengstenkeuring 2001 is Ramon aangewezen om deel te nemen aan het verrichtingsonderzoek, waarbij het KWPN de naam heeft gewijzigd in Radisson. Daarbij is aangegeven dat moeder Joyful Lady met Radisson haar unieke waarde voor de fokkerij bewijst. Radisson combineert op opvallende wijze exterieur en prestatie. Grootgelijnd met beste verhoudingen en een goede rugpartij beschikt

Radisson bovendien over een krachtige galoppade en een beste draf. Op de sprong toont hij zich een compleet springpaard die met afdruk springt, een goede reactie vertoont en de sprong telkens goed afmaakt. Radisson beschikt over zeer veel vermogen.
Radisson is tijdens de hengstenkeuring uitgenodigd voor de kampioenskeuring waarin hij zesde is geworden.
Later heeft het KWPN Radisson omschreven als een goed ontwikkelde, rijtypische hengst die zeer goed in het rechthoekmodel staat. De hals is goed gevormd. De croupe is iets plat. Het achterbeen is iets lang. De verzenen zijn ondergeschoven. Het fundament straalt voldoende kwaliteit uit.

Radisson is in september 2001 in Ermelo begonnen aan het verrichtingsonderzoek, maar na enige tijd heeft zich aan de buitenzijde van de hoef rechtsvoor een scheur ontwikkeld onder de kroonrand. Wegens kreupelheid is de hengst daarop doorverwezen naar het voorjaarsonderzoek in 2002. In april en mei 2002 heeft hij nog vijf weken deelgenomen aan het verrichtingsonderzoek.
Het KWPN heeft gerapporteerd dat Radisson een eerlijke, betrouwbare hengst is. Hij heeft veel bereidheid om te werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, ruim en enigszins traag. In draf heeft Radisson een goede ruimte. Hij draaft met een goed voorbeengebruik, veel souplesse en ruim voldoende houding. In galop heeft Radisson voldoende ruimte en voldoende afdruk. De hengst laat zich in galop voldoende sluiten. Als dressuurpaard heeft Radisson ruim voldoende aanleg en hij geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Als springpaard heeft Radisson voldoende tot ruim voldoende afdruk. Hij zou meer terug moeten springen. Hij heeft ruim voldoende techniek. Het voorbeen wordt wisselend gevouwen. De hengst basculeert voldoende en maakt de sprong ruim voldoende af. Radisson heeft het hoogste punt achter de sprong. Hij lijkt voorzichtig en toont over veel vermogen te beschikken. Als springpaard heeft Radisson ruim voldoende aanleg en hij geeft zijn ruiter een goed gevoel.

De prestaties van Radisson zijn gewaardeerd met  een zeven voor de draf en een 7,5 voor de stap, de galop en de aanleg als dressuurpaard. Voor de afdruk bij het springen en de springtechniek is twee keer een 6,5 gegeven en voor het vermogen een 8,5. De aanleg als springpaard is gewaardeerd met een 7,5.
Radisson heeft het verrichtingsonderzoek als vierde van de zestien deelnemende hengsten afgesloten,

In augustus 2003 heeft het KWPN een groep veulens van Radisson beoordeeld. Daarover is gemeld dat Radisson een in ontwikkeling wisselende collectie veulens toonde. De veulens zijn voldoende tot ruim voldoende rijtypisch en staan ruim voldoende in het rechthoekmodel.

Het hoofd is ruim voldoende van vorm en ruim voldoende sprekend. De nek is goed van lengte. De hals is goed van lengte en vorm. De schoft heeft ruim voldoende lengte en is goed ontwikkeld. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is doorgaans week. De lendenen zouden beter aangesloten moeten zijn. De croupe is goed van vorm en voldoende van lengte. De broekspier zou langer door moeten lopen. Het voorbeen is correct gesteld, week gekoot en de veulens hebben lage verzenen. Het achterbeen is lang en gebogen. Het fundament is wisselend van omvang en voldoende van kwaliteit.

De stap is zuiver, voldoende van ruimte en heeft ruim voldoende souplesse. De draf is voldoende ruim, heeft ruim voldoende voorbeengebruik. De veulens zouden het achterbeen meer onder de massa moeten brengen. De galop is voldoende van ruimte, maar zou meer balans moeten hebben.

Radisson is tot en met 2007 voor de fokkerij beschikbaar geweest in Nederland. In januari 2008 heeft het KWPN de kwaliteit van de nakomelingen van Radisson geëvalueerd. Op grond daarvan is besloten Radisson te handhaven voor de fokkerij.

Eind 2007 is Radisson verkocht aan AB Stargården in Ängelholm, dat 25 km ten noorden van Helsingborg in het zuidwesten van Zweden ligt.

In 2008 is Radisson VDL goedgekeurd door het Zweedse stamboek. Daarbij heeft het stamboek aangegeven dat Radisson een goed geproportioneerde hengst met persoonlijkheid is. Hij heeft een lange, goed gevormde hals en een goed ontwikkelde schoft. De stap is regelmatig en voldoende ruim. De rug is iets week en het kruis hellend en lang. De draf is energiek, maar niet altijd in balans en een beetje op de voorhand.

Het KWPN heeft 156 hengstveulens en 128 merrieveulens van Radisson geregistreerd. Tot en met 2019 zijn 30 dochters als fokmerrie ingeschreven in het stamboek, waaronder één elitemerrie, twee keurmerries en acht stermerries. Twee dochters van Radisson zijn  prestatiemerrie geworden.

Zijn zoon Royal Class KWPN (2003, MV. Concorde KWPN) is goedgekeurd door het NRPS en het Anglo-Europese stamboek en dochter Bonnybanta KWPN keur sport (2006, MV. Kreator xx) is de moeder van de hengst Jaccobantos KWPN (2014, V, Montender KWPN), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek.

In Zweden zijn in de jaren 2008 tot en met 2019 237 merries geïnsemineerd met sperma van Radisson. Daaruit zijn tot en met 2019 148 veulens geregistreerd.

Eind 2019 heeft Radisson in Nederland een dressuurindex van 94 met een betrouwbaarheid van 67 % en een springindex van 98 met een betrouwbaarheid van 87 %. Uit het genetisch profiel komt naar voren dat nakomelingen vaak een arm bespierde hals hebben Ook een steile schouder, een week verloop van de rug en een sabelbenig achterbeen komen regelmatig voor bij de nakomelingen.

In Zweden heeft Radisson eind 2019 een dressuurindex van 82 en een springindex van 115.

 

6.2.1.  Royal Class  KWPN 5280030308978

Royal Class KWPN (V. Radisson KWPN) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is geboren op 2 juni 2003 en is gefokt door Arjan Bekkers uit Sint Oedenrode, dat tussen Veghel en Eindhoven in het midden van de provincie Noord Brabant ligt.
De moeder van Royal Class is de zwarte keurmerrie Swendalin S KWPN (1999, V. Concorde KWPN) en tweede moeder is de donkerbruine Gwendalin KWPN ster (1988, V. Wisconsin KWPN).
Gerekend over acht generaties heeft Royal Class een afstamming met 35,2 % Engels- en Arabisch volbloed, 28,1 % Holsteins bloed en 14,1 % Nederlands (NWP, Sgldt en Sgrt) bloed.

Royal Class heeft in 2006 bij de hengstenkeuring van het KWPN de derde bezichtiging bereikt en is in 2007 goedgekeurd door het NRPS. Later is hij ook door het Anglo-Europese stamboek goedgekeurd.
Het NRPS heeft in de jaren 2008 – 2011 28 nakomelingen van Royal Class geregistreerd. Het KWPN heeft drie nakomelingen geregistreerd.

 

6.3. Belitys de la Demi-Lune   BWP 056002W00197705

Belitys de la Demi-Lune BWP (V. Indorado KWPN) is een schimmel hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 23 april 2001 geboren en is gefokt door Gaetan Decroix (BEL), general manager van de Eden Farm in La Vespière, dat vijftien km ten zuiden van Lisieux in het Franse departement Calvados ligt.
De moeder van Belitys de la Demi-Lune is Heidi de Bornival SBS (1991, V. Jokinal de Bornival BWP), Zij is ook de moeder van de hengst Val’to By Wisbecq SBS (2005, V. Ogano Sitte SBS), die is goedgekeurd door het SBS.

Tweede moeder is de schimmel Kismie SBS (1972, V. A l’Honneur SF).
Gerekend over acht generaties heeft Belitys de la Demi-Lune een afstamming met 36,7 % Engels- en Arabisch volbloed,  23,4 % Holsteins bloed, 16,4 % Selle Français bloed en 12,5 % onbekend bloed.

Belitys de la Demi-Lune is goedgekeurd door het SBS, het Selle Français stamboek en het Anglo-Europese stamboek.
Het SBS heeft in de jaren 2008 – 2014 33 nakomelingen van Belitys de la Demi-Lune geregistreerd. In Frankrijk zijn in de periode 2008 – 2013 twaalf merries geïnsemineerd met sperma van Belitys de la Demi-Lune en daaruit zijn acht veulens geregistreerd en het Anglo-Europese stamboek heeft in 2014 en in 2016 in totaal twee veulens geregistreerd.

Belitys de la Demi-Lune is van november 2008 tot en met november 2014 door Gaetan Decroix (BEL) uitgebracht in internationale springconcoursen.
De combinatie is in 2010 tweede geworden in de Grand Prix van Lons-le-Saunier en heeft verder veel achtste en negende plaatsen behaald.
Belitys de la Demi-Lune heeft een winsom van € 44.000.

6.4.  Whispering Hope  KWPN 528003200313127 Stb

Whispering Hope KWPN (V. Indorado KWPN) is een schimmel hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 27 mei 2003 geboren en is gefokt door Riet van Loon uit Lunteren, dat tussen Barneveld en Ede in de Gelderse Vallei ligt.

De moeder van Whispering Hope is de bruine merrie Halita KWPN prestatie sport  (1989, V. Ahorn KWPN). Volgens  een rapport van het KWPN is zij een net voldoende ontwikkelde, rijtypische merrie met een stokmaat van 162 cm. Ze staat

ruim voldoende in het rechthoekmodel en heeft veel uitstraling. De merrie heeft zich na haar sportcarrière opvallend best bewaard. Het hoofd is klein, zeer goed gevormd en bijzonder sprekend. De merrie heeft een opvallend mooi oog. De nek is goed van lengte en de keeluitsnijding is licht. De hals is lang, heeft op stand iets onderhals, is goed gevormd en staat er opvallend op. De schoft is goed ontwikkeld. De schouder heeft een goede lengte en is voldoende van ligging. De rug is goed gevormd. De lendenen zijn goed gevormd, goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is iets recht met een goede lengte, de staartinplant is hoog. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De kootstand is normaal. De hoeven zijn goed gevormd. Het fundament is licht en heeft zeer veel kwaliteit. De stap is zuiver, correct met ruim voldoende ruimte. De draf is actief met voldoende ruimte en een opvallend goed gebruik van het achterbeen. De merrie toont een goede souplesse en goede houding. De merrie zet in beweging de hals erop. De galop heeft voldoende ruimte, een goede houding, is gedragen en heeft veel kracht en een opvallend goed gebruik van het achterbeen.

Tweede moeder van Whispering Hope is de bruine Pulita KWPN keur preferent (1974, V. Porter Holst). Pulita is ook de tweede moeder van de hengst Ikoon KWPN (1990, V. Libero H Holst), die is goedgekeurd door het KWPN, het Canadese Sportpaarden stamboek en het Canadese Warmbloed Paardenstamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Whispering Hope een afstamming met 39,1 % Engels- en Arabisch volbloed, 34,4 % Holsteins bloed, 10,9 % Selle Français bloed en 10,9 % oorspronkelijk Nederlands bloed.

Whispering Hope is in februari 2006 door het KWPN aangewezen om aan het verrichtingsonderzoek deel te nemen. Bij het in Ermelo gehouden verrichtingsonderzoek is hij echter bij de tussenbeoordeling afgewezen.

Omdat Whispering Hope in het voorjaar van 2010 opvallend heeft gepresteerd in de VION-Cup, is hij door de hengstenkeuringscommissie van het KWPN aangewezen om deel te nemen aan een tot drie weken verkort verrichtingsonderzoek.

De VION-Cup is het kampioenschap voor vier- t/m zevenjarige springpaarden die wordt verreden op de provinciale centrale keuringen van het KWPN en de finale vindt plaats tijdens de KWPN-hengstenkeuring in februari in ’s-Hertogenbosch. Vanaf januari 2014 is de naam van VION-Cup gewijzigd in Isah-Cup.
Voor dressuurpaarden is de PAVO-cup een vergelijkbare competitie.

Bij het verrichtingsonderzoek, dat van 3 -24 november 2010 in Stegeren is uitgevoerd, is Whispering Hope omschreven als een ruim voldoende ontwikkelde hengst die ruim voldoende in het springpaardenmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte. De hals is goed van lengte, bespiering en vorm. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is zeer goed ontwikkeld met een goede lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en voldoende bespierd en licht gezonken. De lendenen zijn voldoende aangesloten en voldoende bespierd. De croupe is ruim voldoende van lengte en ligging. De broekspier zou langer door moeten lopen. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. Het fundament is voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed van vorm en kwaliteit.

Over de prestaties van de hengst is gemeld dat Whispering Hope een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling is. Hij heeft veel bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende bewerken en hij heeft een gevoelige mond. De stap is ruim voldoende van ruimte. De draf is voldoende van ruimte. De galop is lichtvoetig en goed van ruimte. De hengst heeft een goede houding en een goede balans. De hengst springt met goede reflexen. De hengst heeft een iets wisselende voorbeentechniek en maakt de sprong achter goed af. De hengst is voorzichtig en toont veel tot zeer veel vermogen. Whispering Hope heeft veel aanleg als springpaard en geeft zijn ruiters een goed gevoel.

Zijn prestaties zijn gewaardeerd met zevens voor de stap en de draf. Voor de galop, de houding en balans, de reflexen en de springtechniek heeft de hengst achten ontvangen en voor het vermogen een 8,5. De rijdbaarheid is gewaardeerd met een zeven en de aanleg als springpaard met een 8,5.

Na afloop van het onderzoek is Whispering Hope goedgekeurd voor de fokkerij en opgenomen in het stamboek. Het KWPN verwacht dat Whispering Hope het model en de springkwaliteit kan verbeteren. Hij lijkt het beste te passen bij langgelijnde merries met een correcte bovenbouw.

Whispering Hope is maar weinig gebruikt door de fokkers. Tot en met 2019 heeft het KWPN zes hengstveulens en zes merrieveulens van hem geregistreerd.

Whispering Hope is internationaal in 1.45 m wedstrijden uitgebracht en nationaal in 1.50 m. wedstrijden. Hij heeft eind 2019 een springindex van 136 met een betrouwbaarheid van 63 %.

 

6.5.   Baltimore  KWPN 528003200612904

Baltimore KWPN (V. Indorado KWPN) is een schimmel hengst die is geboren op 22 mei 2006. Hij is gefokt door de Ranita Hoeve (Jan Venema) uit Gieten, dat vijftien km ten oosten van Assen in het noorden van de provincie Drenthe ligt.
De moeder van Baltimore is de vos merrie Unica C BWP (1997, V. Heartbreaker KWPN) en tweede moeder is de bruine Reggy BWP (1004, V. Pachat II SF).
Gerekend over acht generaties heeft Baltimore een afstamming over 42,2 % Engels- en Arabisch volbloed, 22,7 % Holsteins bloed, 18,0 % Selle Français bloed en 8,6 % Nederlands bloed.

Baltimore is verkocht naar Argentinië en daar goedgekeurd door het Argentijnse stamboek. In de jaren 2012 – 2017 zijn in Argentinië 54 nakomelingen van Baltimore geregistreerd.

In 2018 en 2019 is Amanda Flint (USA) met Baltimore in internationale springconcoursen in de Verenigde Staten uitgekomen.

 

6.6. Brugal VDL  KWPN 528003200600502

Brugal VDL KWPN (V. Indorado KWPN) is een schimmel hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is op 11 maart 2006 geboren en is gefokt door Henk Dirksen en Martine Hylkema uit Tirns, dat net ten noorden van Sneek in de provincie Friesland ligt.
De moeder van Brugal VDL is de vos merrie Solaris KWPN keur preferent prestatie (1999, V. Guidam SF). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Kallmar VDL (2015, V. Carrera VDL KWPN), die is goedgekeurd door het KWPN.

Tweede moeder van Brugal VDL is de donkere vos Dolaris D KWPN ster preferent prestatie (1985, V. Notaris KWPN). Zij is ook de tweede moeder van de hengsten
Intermezzo KWPN (1995, V. Indorado KWPN, zie hfdst 6.1), Platini KWPN (1997, V. Freedom Z Hann), Pouwer KWPN ( 1997, V. Concorde KWPN) en Within Temptation KWPN (2003, V. Mermus R KWPN).
Intermezzo is goedgekeurd door het Berlin-Brandenburgse stamboek; Platini door Zweedse stamboek; Pouwer door het SBS en Within Temptation door het Zangersheide stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Brugal VDL een afstamming met 46,9 % Engels- en Arabisch volbloed, 21,9 % Selle Français bloed en 18,8 % Holsteins bloed

Brugal VDL is in 2010 goedgekeurd door het SBS en in 2011 door het NRPS. Het SBS heeft geen nakomelingen van Brugal VDL geregistreerd en het NRPS drie.
Het BWP heeft twee nakomelingen vastgelegd en het KWPN heeft in de jaren 2011 – 2013 in totaal 20 veulens van Brugal VDL in Register A geregistreerd.

Brugal VDL is in 2011 door Dennis van Tilburg (BEL) in Lanaken uitgebracht in het Wereldkampioenschap voor vijfjarige springpaarden en in 2012 is Jeff Billington (GBR) met hem gestart in internationale 1.30 m wedstrijden in Drachten en in het Wereldkampioenschap voor zesjarige springpaarden in Lanaken.
Eind 2012 is Brugal VDL naar Noord Amerika gegaan waar Jonathan McCrea (USA) hem is gaan rijden. Vanaf februari 2014 is de combinatie in internationale 1.45 m wedstrijden gestart. In 2015 is een zevende plaats behaald in een wedstrijd in Tryon NC en in 2016 zijn in wedstrijden in Calgary, Spruce Meadows een vijfde en een zesde plaats behaald.
Brugal VDL is in 2017 terug gekomen in Nederland, waar hij door Mathijs van Asten (NED) is uitgebracht in wedstrijden. Het beste resultaat was de winst in de Grand Prix van Asten in augustus 2017. In 2019 is Brugal VDL verkocht aan een amateur ruiter in Mexico.

 

6.7.  Goodyear VDL  KWPN 528003201106618

Goodyear VDL KWPN (V. Indorado KWPN) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm.  Hij is geboren op 18 maart 2011 en is gefokt door mts J.J.T. Baas en G.A. Baas – Gritter uit Harkema, dat circa tien km ten noorden van Drachten in de provincie Friesland ligt. Oorspronkelijk heeft de hengst de naam G-Star gekregen.
De moeder van Goodyear VDL is de donkerbruine elitemerrie Biloma KWPN (2006, V. Cardento Holst) en tweede moeder is de donkerbruine Siloma KWPN voorl keur, preferent prestatie (1999, V. Zeus SF).
Gerekend over acht generaties heeft Goodyear VDL een afstamming met 52,3 % Engels- en Arabisch volbloed, 31,3 % Holsteins bloed en 13,3 % Selle Français bloed.

Goodyear VDL is in 2014 goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, In de jaren 2015 tot en met 2018 heeft het AES 26 nakomelingen van Goodyear VDL geregistreerd.

 

7,  Clinton Jmen Holst DE321210165191

Clinton Jmen Holst (V. Corrado I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is georen op 21 maart  1991 en is gefokt door Paul Kitzmann uit Dägeling, dat net ten zuiden van Itzehoe in Sleeswijk-Holstein ligt.

De moeder van Clinton Jmen is de bruine merrie Zarina VII Holst (1985, V. Raimondo Holst) en tweede moeder is de bruine Swatowo Holst (1980, V. Lord Holst). Swatowo is ook de moeder van de hengst Alant Holst (1986, V. Ahorn z Hann), die is goedgekeurd door het ZfdP.
Gerekend over acht generaties heeft Clinton Jmen een afstamming met 50 % Engels- en Arabisch volbloed en 40,6 % Holsteins bloed.Clinton is in november 1992 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en is vervolgens verkocht naar Brazilië. Daar is de hengst onder de naam Clinton Jmen goedgekeurd door het Braziliaanse stamboek. In de jaren 1995 – 2011
heeft het Braziliaanse stamboek 198 nakomelingen van hem geregistreerd.

 

8.   Contago Holst DE321210105391

Contago Holst (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is in 1991 geboren en is gefokt door Jens Hauschildt, dat enkele kilometers ten westen van Elmshorn in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Contago is de vos merrie Tanette Holst (1981, V. Calypso I Holst). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Calibur Holst (1995, V. Caretino Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek.
Tweede moeder van Contago is de bruine Hanette Holst (1971, V. Benvenuto xx) en zij is ook de tweede moeder van de hengst Claudio Holst (1991, V. Carthago Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek.
De hengst Cor de la Bryère SF (1968, V. Rantzau xx) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Contago en heeft een inbreng van 37,5% in zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Contago een afstamming met 53,1 % Engels- en Arabisch volbloed, 32,0 % Holsteins bloed en 11.7 % Selle Français bloed.

Contago is in november 1993 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en heeft in 1994 in Medingen deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij behaalde 103,28 punten (23e plaats) voor de dressuur, 121,00 punten voor het springen (11e plaats) en 109,21 punten voor zijn  totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 53 hengsten deelgenomen.
In maart 2001 heeft het Rijnlandse stamboek Contago goedgekeurd.  Ook het Hannoveraanse- en het Westfaalse stamboek hebben Contago toegelaten tot hun fokkerij. Hij is tot 2012 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

In Duitsland zijn 20 dochters van Contago als fokmerrie opgenomen in een stamboek. Twee dochters zijn staatspremiemerrie geworden.
De Duitse Hippische Sportbond heeft 133 nakomelingen van Contago geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 269.381 gewonnen.

De meest succesvolle nakomelingen zijn:

Colino Holst,
ruin, 1995, schimmel. MV. Farnese Holst, fokker Helmut Gravert, is in 2003 door Rudolf Könemund (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. De combinatie heeft in 2003 een tweede en een derde plaats behaald in wedstrijden in Abamo Terme en heeft een wedstrijd in Dresden gewonnen, In 2004 is een derde plaats behaald in Leipzig en een zevende in de Grand Prix van Amsterdam. In 2005 zijn bij groepsspringwedstrijden in Dortmund en München een tweede en een derde plaats behaald. Vanaf begin 2006 tot medio 2009 is Colino door Henrik Griese (GER) gereden en alleen nog in nationale wedstrijden uitgebracht. Hij heeft een winsom van € 60.400.


Colette Holst
,
merrie, 1996, schimmel, MV. Calvados II Holst, fokker Hans-Thomas Petersen is in 2004 door Maximilian Ziegler (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht en zijn in München en Frankfurt overwinningen geboekt. In 2005  is een vierde plaats behaald in München-Riem en een derde in Babenhausen. In 2007 zijn overwinningen behaald in wedstrijden in Lamprechtshausen, München-Riem, Nördingen en Linz. In 2010 is de zevende plaats behaald in de Grand Prix van Ranshofen en een tweede plaats in een jachtconcours in München. In 2013 is een wedstrijd in Ranshofen gewonnen. Colette heeft een winsom van € 49.425.

Contago heeft een dressuurindex van 92 met een betrouwbaarheid van 77 % en een springindex van 128 met een betrouwbaarheid van 92 %.

 

9.  Corallo   Holst  DE321210191891

Corallo Holst (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is in 1991 geboren en is gefokt door Ton Bonsei uit Baarlo, dat circa vijf kilometer ten zuidoosten van Venlo in de provincie Limburg ligt.
De moeder van Corallo is de bruine merrie B-Loretta Holst (1987, V. Lorenz Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Romanus Holst (1993, V. Ramiro Z Holst), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek.

Tweede moeder van Corallo is de bruine staatspremiemerrie Harmonia Holst (1971, V. Frivol xx).
Gerekend over acht generaties heeft Corallo een afstamming met 62,5 % Engels- en Arabisch volbloed en 28,1 % Holsteins bloed.

Corallo is in februari 1994 in München-Riem goedgekeurd door het Beierse stamboek. In de zomer van 1994 heeft Corallo in München-Riem deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij heeft daarbij 107,33 punten (11e plaats) behaald voor de dressuur, 110,50 punten (11e plaats) voor het springen en 109,45 punten (12e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek is deelgenomen door 33 hengsten.

In 2000 en 2003 is Corallo uitgebracht in M springconcoursen. Hij heeft een winsom van € 1.771.

Corallo is tot 2005 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
De Duitse Hippische Sportbond heeft 82 nakomelingen van Corallo geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 20.592 gewonnen.

Corallo heeft een dressuurindex van 80 met een betrouwbaarheid van 86 % en een springindex van 88 met een betrouwbaarheid van 86 %.

 

10.  Corraldo Holst  DE321210107291

Corraldo Holst (V. Corrado I Holst) is een bruine hengst die in 1991 is geboren. Hij is gefokt door Reinhold Marks uit Sommerland, dat tien km ten noordwesten van Elmshorn in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Corraldo is de bruine merrie Orinzessin Holst (1978, V. Ronald Holst) Zij is ook de tweede moeder van de door het KWPN goedgekeurde hengst Balourado Holst (2000, V. Baloubet du Rouet SF).
Tweede moeder van Corraldo is de bruine staatspremiemerrie Komtessin Holst (1973, V. Fasolt Holst).  Zij is ook de moeder van de hengsten Calimero Holst (1980, V. Calypso II Holst),  Hauptlord Holst (1989, V. Lord Holst) en Corrado T Holst (1993, V. Corrado I Holst).
Calimero is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek, het ZfdP en het Deense stamboek; Hauptlord is goedgekeurd door het KWPN en het BWP en Corrado T is goedgekeurd door het Tsjechische stamboek.
Daarnaast is Komtessin de tweede moeder van de hengst Utah S.W, KWPN (2001, V. Quick Star SF), die door het KWPN is aangewezen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek en is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Corraldo een afstamming met 46,9 % Holsteins bloed en 43,8 % Engels- en Arabisch volbloed.Corraldo is in november 1993 in Viernheim goedgekeurd door het ZfdP en heeft in het najaar van 1994 in Marbach deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 102,76 punten (16e plaats) ontvangen voor de dressuur, 121,84 punten (8e plaats) voor het springen en 114,45 punten (12e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 53 hengsten meegedaan.In februari 1995 is Corraldo in Standenbühl goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek. Corraldo is tot en met 1996 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Vier dochters van Corraldo zijn als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en 20 nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard, Zij hebben samen € 34.938 gewonnen.

Corraldo heeft een springindex van 114 met een betrouwbaarheid van 71 %

 

11.  Coradus Holst DE321210306792

Coradus Holst (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is geboren in 1992 en is gefokt door Helmut Rohlfs uit Hemmingstedt, dat bij Heide in het westen van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Coradus is de bruine merrie Z-Raffaela Holst (1985, V. Roman Holst) en tweede moeder is de schimmel Triologie Holst (1981, V. Masetto Holst).

Gerekend over acht generaties heeft Coradus een afstamming met 49,2 % Engels- en Arabisch volbloed en 41,4 % Holsteins bloed.

Coradus is in november 1994 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en heeft in het najaar van 1995 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 90,26 punten (33e plaats) behaald voor de dressuur, 118,37 punten (9e plaats) voor het springen en 103,33 punten (25e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 50 hengsten deelgenomen.

Coradus is ook goedgekeurd door het Rijnlandse-, Beierse-, Baden-Württembergse- en het Rijnland-Palts-Saar stamboek. Hij is tot 2017 beschikbaar geweest voor de fokkerij,

Drie dochters van Coradus zijn als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en zijn, in Hongarije uit een Hongaarse merrie gefokte, zoon Omega HSH (2003) is goedgekeurd door het ZfdP. Van Omega is één nakomeling bekend.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 45 nakomelingen van Coradus geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen een winsom van € 27.088.

Coradus heeft een springindex van 99 met een betrouwbaarheid van 77 %.

 

12.  Corall  SWB 752004049208007

Corall SWB (V. Corrado I Holst) is een vos hengst met een stokmaat van 174 cm. Hij is in 1992 geboren en is gefokt door Karl-Heinz Ibs uit Marne, dat bij Brunsbüttel bij de monding van de Elbe in het zuidwesten van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Corall is de bruine merrie Urioso Holst (1982, V. Cantares Holst). Zij is ook de moeder van de hengsten Centuryo Holst (1991, V. Capitol I Holst), Lorado Holst (1995, V. Loutano Holst) en Cantares van de Helle Holst )2002, V. Caretino Holst).
Centuryo is goedgekeurd door het Baden-Württemberse-, het Letse- en het Litouwse stamboek; Lorado door het Holsteinse stamboek en Cantares van de Helle door het Zangersheide stamboek.
Tweede moeder van Corall is de bruine Karmesin Holst (1973, V. Urioso SF).
Karmesin heeft dezelfde moeder als de door het KWPN goedgekeurde broers Komeet Holst (1969, V. Sable Skinflint xx) en Makelaar Holst (1971).
De hengst Cor de la Bryère SF (1968, V. Rantzau xx) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Corall en heeft een inbreng van 37,5 % in zijn erfelijke eigenschappen.
Gerekend over acht generaties heeft Corall een afstamming met 48,4 % Engels- en Arabisch volbloed, 31,3 % Holsteins bloed en 18,0 % Selle Français bloed.

Corall is in 1997 goedgekeurd door het Zweedse stamboek. Daarbij is gepubliceerd dat Corall een stoere, langgelijnde hengst is met een lange, goed gevormde hals, een goede schouderligging en een goede bovenlijn. De stap is kort en tamelijk stug; de draf is ontspannen, heeft veel schoudervrijheid en een goed ondertredend achterbeen. De galop is rond en heeft een goede balans en een goed gebruik van de achterhand.

Corall is tot en met 2001 beschikbaar geweest voor de Zweedse fokkerij, waarbij 48 merries zijn geïnsemineerd met zijn sperma. Van Corall zijn 20 veulens geregistreerd.

 

13.   Clinton  Holst  DE321210236093

Clinton Holst (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 25 februari 1993 geboren en is gefokt door Rudolf Wieck uit Kellinghusen, dat circa vijftien km ten oosten van Itzehoe in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Clinton is de bruine merrie Urte Holst (1982, V. Masetto Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Exclusief van de Heffinck BWP (2004, V. Orlando KWPN), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. Ook is ze de tweede moeder van de hengsten Catalani Holst  (1999, V.Caretino Holst), Boris van het Kluizebos BWP (2001, V. Heartbreaker KWPN), Contact van de Heffinck Holst (2001, V. Concept Holst) en Prestige van het Kluizebos BWP (2015, V. Scuderia 1918 Halifax van het Kluizebos BWP).
Catalani is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Saksische stamboek; Boris van  het Kluizebos en Prestige van het Kluizebos door het BWP en Contact van de Heffinck door het Westfaalse-, Rijnlandse- en Zangersheide stamboek.

Tweede moeder van Clinton is de zwartbruine Ohra Holst (1977, V. Landgraf I Holst). De moederlijn stamt oorspronkelijk uit Trakehnen met Totilas Trak (1938, V. Pythagoas Trak) als bekendste hengst die aan de lijn heeft bijgedragen. Gerekend over acht generaties heeft Clinton een afstamming met 48,4 % Engels- en Arabisch volbloed en 35,9 % Holsteins bloed.

Clinton is in 1996 goedgekeurd door het BWP,
In de jaren 2000 – 2006 is hij door Dirk Demeersman (BEL) uitgebracht in internationale springwedstrijden. In 2003 is met het Belgische team de tweede plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CHIO Aken. In 2004 is individueel de vierde plaats behaald bij de Olympische Spelen in Athene, waar met het Belgische team in de landenwedstrijd de zesde plaats is behaald. In 2005 zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Aken en Braunschweig. Derde plaatsen zijn behaald in de Grand Prix van Nörten-Hardenberg en in een tweede wedstrijd in Nörten-Hardenberg. Bij de Europese kampioenschapen in San Patrignano is met het Belgische team de vijfde plaats behaald in de landenwedstrijd en is individueel de 14e plaats behaald.

In 2006 is bij de World Equestrian Games in Aken met het Belgische team de zevende plaats behaald in de landenwedstrijd en is individueel de 53e plaats behaald. Clinton heeft bij wedstrijden in Duitsland € 104.130 gewonnen.

Op basis van zijn sportprestaties heeft het Selle Français stamboek Clinton met ingang van 1 januari 2001 erkend voor de fokkerij.
In februari 2002 is Clinton voor de fokkerij erkend door het Oldenburg-International stamboek en in oktober 2005 heeft het Holsteinse stamboek hem goedgekeurd. In 2007 heeft het Hannoveraanse stamboek hem goedgekeurd en heeft het Oldenburgse stamboek hem erkend. In het najaar van 2009 heeft het KWPN Clinton erkend. Ook het Zangersheide stamboek, het Beierse stamboek, het Belgische SBS-stamboek  en het Italiaanse SI-Unire stemboek hebben Clinton toegelaten tot hun fokkerijen.

Clinton is tot en met 2016 gebruikt door de fokkers, Daarna zijn nog enkele nakomelingen van hem geregistreerd. Hij is op 12 oktober 2017 aan ouderdomsverschijnselen overleden.

Het BWP heeft gepubliceerd dat bij de nakomelingen van Clinton vaak een horizontale halsrichting, een hoge schoft, een plat kruis, een weke kootstand, zwaar beenwerk en brede hoeven worden waargenomen.
Uit het genetisch profiel van het KWPN is op te malen dat bij de nakomelingen van Clinton een steile schouderligging, een sabelbenig achterbeen en een ruime galop vaker dan gemiddeld worden waargenomen.

Van Clinton zijn circa 1600 nakomelingen geregistreerd.

Clinton heeft tenminste 32 dochters die moeder van een goedgekeurde hengst zijn geworden en 84 zonen van Clinton zijn goedgekeurd voor de fokkerij.

Horsetelex registreert sinds november 2014 de paarden die aan internationale wedstrijden hebben deelgenomen. Uit die gegevens blijkt dat in de periode november 2014 – maart 2020 368 nakomelingen van Clinton aan internationale springwedstrijden hebben deelgenomen en samen € 3.915.000 hebben gewonnen. De werkelijke totale winsom van de nakomelingen ligt echter boven de € 5.000.000 omdat diverse nakomelingen hun beste prestaties hebben geleverd voor november 2014.

Voor nadere informatie over de hengst Clinton Holst en zijn nakomelingen wordt verwezen naar het bestand Clinton Holst.

 

14.  Conquistador Holst DE321210048693

Conquistador Holst (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst die is geboren in 1993.
De moeder van Conquistador is de schimmel merrie Sarolin Holst (1980, V. Corvado Holst) en tweede moeder is de schimmel Messia Holst (1975, V. Raimond Holst).
Conquistador is ingeteeld op de hengst Cor de la Bryère SF, die een inbreng heeft van 37,5 % in zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Conquistador een afstamming met 51,6 % Engels- en Arabisch volbloed, 33,6 % Holsteins bloed en 11,7 % Selle Français bloed.

Conquistador is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek, maar is in Duitsland niet actief geweest in de fokkerij. Wel is hij van 1998 tot en met 2017 actief geweest in de Italiaanse fokkerij, Het Italiaanse stamboek heeft 57 nakomelingen geregistreerd.

 

15.  Corradino  Holst DE321210038293

Corradino Holst (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is geboren op 30 april 2009 en is gefokt door Reimer Detlef Hennings uit Bendorf, dat ruim 20 km ten noorden van Itzehoe in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Corradino is de donkerbruine merrie Logische Holst (1974, V. Thuswin xx). Zij is ook de moeder van de hengsten Larius W Holst (1990, V. Landgraf I Holst) en Carino Holst (1991, V. Calando I Holst). Larius is goedgekeurd door  het Holsteinse-, Hannoveraanse-, Rijnlandse- en Westfaalse stamboek en Carino is goedgekeurd door het Zwitserse ZVCH stamboek en het Selle Français stamboek.

Tweede moeder van Corradino is de bruine Sterndeuterin Holst (1958, V. Goldschmied Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Corradino een afstamming met 57,9 % Engels- en Arabisch volbloed en 32,0 % Holsteins bloed.

Corradino is in november 1995 in Oldenburg goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. Hij heeft in het najaar van 1996 in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, waarbij hij 105,68 punten (16e plaats) voor de dressuur heeft behaald; 102,44 punten (17e plaats) voor het springen en 103.55 punten (18e plaats)voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 41 hengsten deelgenomen.
In december 1997 is Corradino in Elmshorn goedgekeurd door het Holsteinse stamboek.

Corradino is tot 2003 beschikbaar geweest voor de fokkerij. In Duitsland zijn 65 dochters van hem als fokmerrie ingeschreven in een stamboek; vijf daarvan hebben het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.

De zoon Corcovado Oldbg (1998, MV. Landadel Holst) is in oktober 2001 in Alsfeld goedgekeurd door het Hessische stamboek. In de zomer van 2002 heeft hij in Radegast meegedaan aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij heeft daarbij  100,17 punten (10e plaats) voor de dressuur behaald, 114,11 punten (7e plaats) voor het springen en 107,80 punten (8e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 23 hengsten deelgenomen.
Corcovado is in mei 2011 in Vechta erkend door het Oldenburgse stamboek en is tot 2014 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Van Corcovado is één dochter als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en zes nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen een winsom van € 2.125.

Van Corradino zijn 140 nakomelingen in Duitsland geregistreerd als wedstrijdpaard. Ze hebben samen een winsom van € 144.195.

Corradino is in de jaren 1997 – 2001 tot op M-niveau in de springsport uitgebracht en heeft € 1.432 gewonnen.
Corradino heeft een dressuurindex van 77 met een betrouwbaarheid van 82 %
en een springindex van 111 met een betrouwbaarheid van 93 %.

 

 16,  Costelli Holst DE321210242793

Costelli Holst (V. Corrado I Holst) is een vos hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is in 1993 geboren en is gefokt door Hobe Bernard uit Kollmar, dat in Sleeswijk-Holstein op ruim 10 km ten westen van Elmshorn aan de Elbe ligt.

De moeder van Costelli is de vos merrie Hepatika Holst (1971, V. Moltke I Holst). Zij is ook de moeder van de hengsten Feldherr Holst (1987, V. Fleming Holst) en Alcazaro Holst (1989, V. Alcatraz Holst).
Teede moeder van Costelli is de bruine Dralon Holst (1967, V, Marlon xx) en zij is ook de tweede moeder van de hengsten Lenard Holst (1982, V. Ladalco Holst) en Linos Holst (1988, V.  Landgraf I Holst).

Feldherr is goedgekeurd door het Holsteinse-, Oldenburgse- en Saksische stamboek; Alcazaro door het Holsteinse- en Baden-Württembergse stamboek en Lenard en Linos zijn beide goedgekeurd door het Holsteinse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Costelli een afstamming met 53,1 % Engels- en Arabisch volbloed en 37,5 % Holsteins bloed.

In de jaren 2008 – 2010 is Costelli door Matteo Fantozzi (ITA) enkele keren in een internationaal springconcours uitgebracht, waarbij een zesde plaats is behaald in een wedstrijd in Arezzo.

Costelli is goedgekeurd door het Italiaanse SI-Unire stamboek, dat in de jaren 2011 – 2015 35 nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

 

17.  Nadir di San Patrignano  SI-Unire 054679P

Nadir di San Patrignano SI-Unire (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is in 1995 geboren en is gefokt door San Patrignano S.R.L. in Coriano, dat bij Rimini in Italië ligt.
De moeder van Nadir di San Patrignano is de bruine merrie Lancerina Holst (1991, V. Lancer II Holst) en tweede moeder is de vos Uletta I Holst (1982, V. Calvados II Holst). Uletta I is ook de moeder van de door het Anglo-Europese stamboek goedgekeurde hengst Arzberg Holst (1994, V. Acord II Holst) en ze is de tweede moeder van de hengsten Alboreto Holst (1998, V. Acord II Holst) en Crusander Holst (2005, V. Contender Holst).
Alboreto is goedgekeurd door  het Holsteinse-, Hannoveraanse- en Westfaalse stamboek en Crusander is  goedgekeurd door het Holsteinse-, Oldenburgse-, Oldenburg-International- en het Mecklenburgse stamboek.

Nadir di San Patrignano is in 2008 goedgekeurd door het SI-Unire stamboek en is tot en met 2018 ingezet in de Italiaanse fokkerij. Het SI-Unire stamboek heeft 318 veulens van hem geregistreerd.

De zonen Magyco SI-Unire (2001) en Navardo SI-Unire (2001) zijn goedgekeurd voor de fokkerij. Magyco wordt besproken in hoofdstuk 17.1. en Navardo (MV. Avenir di San Patrignano KWPN) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, dat drie nakomelingen van  hem heeft geregistreerd.

Nadir di San Patrignano is door Jerry Smit (ITA) in 2005 uitgebracht in het Europees Kampioenschap Springen in San Patrignano, waarbij met het Italiaanse team de vierde plaats is behaald in de landenwedstrijd. Individueel is de 37e plaats behaald. In 2009 en 2010 is de hengst zonder veel succes door Valentina Interlenghi (ITA) uitgebracht in een aantal internationale wedstrijden in Italië.

 

17.1.  Magyco  SI-Unire 117196

Magyco SI-Unire (V. Nadir di San Patrignano SI-Unire) is een schimmel hengst met een stokmaat van 165 cm. Hij is geboren op 19 mei 2001 en is gefokt door Salvatore Lamanna.
De moeder van Magyco is de bruine merrie Oasi del Giglio SI-Unire (1983, V. Majestic V SF) en tweede moeder is de bruine Evermore ISH (1960, V. Keepatwoatwo xx). De moederlijn ban Magyco is niet verder  bekend dan de grootmoeder.
Gerekend over acht generaties heeft Magyco een afstamming met 43.0 % Engels- en Arabisch volbloed, 22,7 % Selle Français bloed en 18,0 % Holsteins bloed.

Magyco is goedgekeurd door het SI-Unire stamboek en is winnaar geworden van het verrichtingsonderzoek. In de jaren 2006 – 2016 heeft het SI-Unire stamboek in totaal 41 nakomelingen van hem geregistreerd.

In 2010 en 2011 is Magyco enkele keren zonder succes door Paolo Adamo Zuvadelli (ITA) in internationale springwedstrijden uitgebracht.

 

18.   Cavallo  Holst DE321210006997

Cavallo Holst (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 173 cm. Hij is geboren op 16 mei 1997 en is gefokt door Karl-Friedrich Söhrmann uit Gross Buchwald, dat tussen Kiel en Neumünster in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Cavallo is de schimmel merrie Undra II Holst (1982, V. Calvados II
Holst) en tweede moeder is de donkerbruine Imona Holst (1972, V. Metellus Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Cavallo een afstamming met 53,1 % Engels- en Arabisch volbloed, 32,8 % Holsteins bloed en 11,7 % Selle Français bloed.

In het najaar van 1999 heeft Cavallo in Lobez deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, waarbij hij 85,24 punten heeft behaald. Van  de 25 deelnemende hengsten is Cavallo als elfde geëindigd.

Cavallo is in 2000 door het Wielkopolska- en het Poolse Sportpaarden stamboek goedgekeurd voor de fokkerij. Hij is tot en met 2004 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Het Poolse Sportpaarden stamboek heeft 25 nakomelingen van Cavallo geregistreerd.


19.  Corofino II Holst DE321210018297

Corofino II Holst (V. Corrado I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is geboren op 14 mei 1997 en is gefokt door Hobe Bernhard uit Kollmar, dat in Sleeswijk-Holstein op ruim 10 km ten westen van Elmshorn aan de Elbe ligt.
Corofino II is een broer van de hengst Corofino I Holst (1989, zie hfdst 1.).
De moeder van beide broers is de bruine staatspremiemerrie Valeska IV Holst (1983, V. Fernando I Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Camiros Holst (1992, V. Contender Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Oldenburgse stamboek.

Valeska IV is ook de tweede moeder van de hengst Altini Holst (1996, V. Alexis Z Hann), Counter Holst (1997, V. Calido I Holst), Quantor Holst (2000, V. Quidam de Revel SF), Aliano Holst (2002, V.Aljano), Diamante Fino AHHA (2013, V. Diamant de Semilly SF), New Star Quality BWP (2013, V. Nabab de Rêve BWP) en Conrad Quality Z  Zang (2016, V. Connor Holst).

Altini is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en Counter is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Beierse stamboek; Quantor is goedgekeurd door het Selle Français stamboek; Aliano door het Holsteinse-, het Oldenburg-International-, het Amerkaanse Holsteiner- en het Rijnland-Palts-Saar-International stamboek; Diamante Fine door het Amerikaanse Holsteiner stamboek en het SBS; New Star Quality door het BWP en het Anglo-Europese stamboek en Conrad Quality Z door het Zangersheide stamboek.

Tweede moeder van Corofino II is de bruine Option Holst (1977, V. Lord Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Coriano Holst (1990, V. Corrado I Holst, zie hfdst xxx) en tweede moeder van de hengsten Lustling M Holst (1997, V. Libertino I Holst) en Crawford Holst (2002, V. Corrado I Holst, zie hfdst. 34.)

Coriano is goedgekeurd door het Holsteinse-, Hannoveraanse-, Baden-Württembergse- en het Zangersheide stamboek; Lustling M is goedgekeurd door het SI-Unire stamboek en Crawford door het Holsteinse- en het Beierse stamboek).

Corofino II is in november 1999 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. In het najaar van 2001 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij behaalde daarbij 7,09 punten voor de dressuur en 7,83 punten voor het springen, waarmee hij van de 17 deelnemende hengsten op de 15e plaats is gekomen.
In december 2004 heeft het Baden-Württembergse stamboek de hengst goedgekeurd en in februari 2012 heeft het Hannoveraanse stamboek de hengst goedgekeurd.
Corofino II is tot en met 2016 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

De Corofino II-zoon Bad Boy M HSH (2005, MV. Darco BWP) is goedgekeurd door het Hongaarse stamboek en door het BWP. Het BWP heeft vijf nakomelingen van hem geregistreerd.

Corofino II is van 2005 tot en met 2008 door Tomas Konte (GER) tot op S-niveau in nationale Duitse springconcoursen en enkele internationale wedstrijden uitgebracht.
In 2009 is Janne-Friederike Meyer –  Zimmermann (GER) met hem uitgekomen.
Corofino II heeft een winsom van € 34.261.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 99 nakomelingen van Corofino II geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 276.168 gewonnen.

De meest succesvolle nakomeling is:

Cortez 63 HSH,
ruin, 2005, donkerbruin, MV, Lord Calando Holst, fokker Robert Lengyel, is in 2013 door Julia Schönhuber (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In januari 2014 is David Will (GER) met Cortez gestart en daarna is Hendrik Gravemeier (GER) tot eind 2016 met hem uitgekomen.
In 2015 is de Grand Prix van Ebreichsdorf gewonnen en in 2016 is een overwinning geboekt in Samorin. In 2017 is de ruin gereden door Franz Josef Steiner (GER), waarbij de vierde plaats is behaald in de Grand Prix van Wilkòw Jakubowice.

In 2018 is Cortez slechts één keer gestart en in 2019 is hij uitgebracht door Ulrike Zimmermann (GER). Cortez 73 heeft een sinsom van € 71.353.


19.  Corronell  Holst DE321210035097

De hengst Corronell Holst is een schimmel hengst die in 1997 is geboren, Hij is gefokt door Gerd Magens uit Ottenbüttel, dat een paar kilometer ten noorden van Itzehoe in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Corronell is de bruine Biskaya I Holst (1987, V. Silvester Holst). Zij is ook de moeder van de door het Anglo-Europese stamboek goedgekeurde hengst D.J. Holst (1994, V. Acord II Holst).

Tweede moeder van Corronell is de bruine Räuberin Holat (1979, V. Landgraf I Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Century Holst (1997, V. Corrado I Holst) en ze is de tweede moeder van de hengsten Sarento II Holst (1993, V.  Sacramento Son Holst), Landucci Holst (1996, V. Landgraf I Holst) en Camarque  Holst (2005, V. Cristo Holst).
Century en Landucci zijn goedgekeurd door het Holsteinse stamboek, Sarento door het Zangersheide stamboek en Camarque door het Holsteinse-, Saksische- en Mecklenburgse stamboek.

Gerekend over acht generaties heeft Corronell een afstamming met 46,1 % Engels- en Arabisch bloed, 36,7 % Holsteins bloed en 13,3 % Selle Français bloed.

Hoewel op internet geen informatie is te vinden over een goedkeuring voor de fokkerij van de hengst Corronell is wel duidelijk dat het Zangersheide stamboek de hengst heeft geaccepteerd voor de fokkerij. In de jaren 2001 – 2005 heeft het Zangersheide stamboek negentien nakomelingen geregistreerd.

 

20.    Corall   Holst DE321210317698

 

Corall Holst (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is geboren op 25 juni 1998 en is gefokt door Claus-Heinrich Petersen uit  Ahrenviöl, dat circa 10 km ten noordoosten van Husum in het noorden van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Corall is de schimmel merrie Nixe IV Holst (1976, V. Sacramento Song xx). Zij is ook de moeder van de hengst Campesino  Holst (1990, V. Capitol I Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek.

Tweede moeder van Corall is de schimmel Galla Holst (1970, V. Tin Rod xx).
Gerekend over acht generaties heeft Corall een afstamming met 75,8 % Engels- en Arabisch volbloed en 14,8 % Holsteins bloed.

Corall heeft in het najaar van 2002 in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Daarbij heeft hij 101,22 punten (23e plaats) behaald voor de dressuur, 127,54 punten (4e plaats) voor het springen en 118,30 punten (9e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 43 hengsten deelgenomen.

Corall is in 2004 verkocht naar Letland, waar hij is goedgekeurd door het Letlandse stamboek en is daar tot 2016 beschikbaar is geweest voor de fokkerij

In oktober 2005 heeft het Oldenburg-International stamboek Corall in een extra keuring goedgekeurd.

Volgens Sukoposti heeft het Letlandse stamboek 54 nakomelingen van Corall geregistreerd.

 

21.   Coronado II Holst DE321210334598 / DVH 768

 

Coronado II Holst (V. Corrado I Holst( is een schimmel hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is geboren op 30 juni 1998 en is gefokt door Hans-Peter Asmussen uit Handewitt, dat vlak bij Flensburg in het noorden van Sleeswijk-Holstein ligt.
Coronado II is een broer van de door het Holsteinse stamboek goedgekeurde hengst Coronado I Holst (1990, zie hfdst 4.)
De moeder van beide hengsten is de vos merrie Zaala Holst (1985, V. Rebel I Z Hann) en tweede moeder is de vos Transvaal Holst (1981, V. Lagos Holst).

Transvaal is ook de tweede moeder van de hengst Lasko Holst (1999, v. Lennon Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse- het Wielkopolska- en het Poolse Sportpaarden stamboek.

Gerekend over acht generaties heeft Coronado II een afstamming met 54,7 % Engels- en Arabisch volbloed, 31,3 % Holsteins bloed en 11,7 % Selle Français bloed.

Coronado II is in maart 2001 in Herning goedgekeurd door het Deense stamboek. Daarbij heeft het stamboek aangegeven dat Coronado II een geweldige hengst met een goed type is. Hij heeft een goede hoofd-hals verbinding en de hals is goed gevormd en tamelijk zwaar bespierd. De schouder is normaal van lengte en de schoft is niet erg gemarkeerd. De hengst heeft een mooie bovenlijn en een goed bespierd kruis. De voor- en achterbenen zijn goed gesteld en droog. De bewegingen van de hengst zijn goed, waarbij de draf en galop een mooie ruimte hebben.

Aansluitend aan de keuring heeft Coronado II in Vilhelmsborg aan een tiendaags test deelgenomen waarbij hij zevens en achten heeft gescoord voor de rijdbaarheid en voor zijn bewegingen en waar zijn springcapaciteiten met 8 – 8,5 zijn gewaardeerd.

In de herfst van 2002 heeft Coronado II in Ikast deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek, waarbij hij de volgende waarderingen heeft ontvangen: stap 6, draf 7,5, galop 7. rijdbaarheid 7,5, aanleg dressuur 7, techniek vrij springen 8,5 , vermogen vrij springen 9,  schakelen in galop (elasticiteit) 8,5,  techniek springen onder het zadel 9,5, vermogen springen onder het zadel 9,5 en rijdbaarheid springen 9.

In maart 2003 is Coronado II op de hengstenkeuring van het Deense stamboek in Herning definitief goedgekeurd.

Coronado II is tot en met 2008 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Het Deense stamboek heeft 91 nakomelingen van de hengst geregistreerd.

 

22.   Carry Wind Holst DE321210183099

 

Carry Wind Holst (V. Corrado I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 163 cm. Hij is in 1999 geboren en is gefokt door Johann-Peter Lass uit Leck, dat bij Niebull in het noordwesten van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Carry Wind is de schimmel merrie Giorita Holst (1992, V. Locato Holst). Zij is ook de tweede moeder van de hengsten Cadenza Holst (2010, V. Casall Holst) en Lewine Holst (2015, V. Livello Holst).

Tweede moeder van Carry Wind is de schimmel Chariete Holst (1988, V. Rocco Holst). Zij is ook de moeder van de hengsten Quint*alia Holst (2003, V. Quintero Holst) en zijn broer Quetzal Holst (2005) en ze is de tweede moeder van de hengsten Livnik Holst (2005, V. Livello Holst), Urlevent du Bary SF (2008, V. Hurlevent de Breka SF) en Alaska du Bary SF (2010, V. Kalaska de Semilly SF)

Cadenza is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek; Lewine door het Holsteinse stamboek; Quint*alia door het Holsteinse- en het Selle Français stamboek en Quetzal door het Mexicaanse- en het La Silla stamboek.

Livnik is goedgekeurd doot het ZfdP; Urlevent du Bary door het Selle Français stamboek en Alaska du Bary door het Zangersheide stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Cary Wind een afstamming met 62,5 % Engels- en Arabisch volbloed,  25,8 % Holsteins bloed en 10,2 % Selle Français bloed.

Carry Wind is in november 2001 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. In maart 2002 is in Münster-Handorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij 6,77 punten voor de dressuur, 8,37 punten voor het springen en 7,59 punten voor zijn totale prestatie behaald. Carry Wind is daarmee als 19e van de 33 deelnemende hengsten geëindigd.
In december 2003 heeft het Oldenburgse stamboek Carry Wind erkend en in januari 2004 heeft het Westfaalse stamboek hem goedgekeurd.

In 2004 is Carry Wind beoordeeld tijdens het afleggen van een springparcours waarbij zijn prestaties zijn gewaardeerd met 8,6 punten.

Carry Wind is tot en met 2004 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Zes dochters zijn als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en zijn zoon Carrick Westf (2005, MV. Charisma Holst) is in november 2007 goedgekeurd door het Westfaalse stamboek. In het najaar van 2008 heeft hij in Münster-Handorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij heeft daarbij 7,13 (7,82) punten voor de dressuur behaald, 8,01 (7,83) punten voor het springen en 7,57 (7,88) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 32 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
Carrick is tot en met 2010 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem is één dochter als fokmerrie ingeschreven in een stamboek en acht nakomelingen zijn in Duitsland geregistreerd als wedstrijdpaard. Tot eind 2019 hebben die samen € 5.979 gewonnen.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 23 nakomelingen van Carry Wind geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben tot eind 2019 samen € 38.915 gewonnen.

Carry Wind heeft een springindex van 130 met een betrouwbaarheid van 72 %.

 

23.  Corrado Son  Holst DE321210112699

 

Corrado Son Holst (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is op 19 mei 1999 geboren en is gefokt door Karl-Heinz Schaffer uit Westerrönfeld, dat net ten zuiden van Flensburg in het noorden van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Corrado Son is de bruine hengst Datura Holst (1989, V. Los Alamos Holst). Zij is ook de tweede moeder van de door het Anglo-Europese stamboek goedgekeurde hengst Christian Grey Holst (2012, V. Colman Holst). Tweede moeder is de bruine Wismut Holst (1984, V. Romino Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Corrado Son een afstamming met 50 % Engels- en Arabisch volbloed en 37.5 % Holsteins bloed.

Corrado Son heeft in 2002 in Bialy Bór deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen waaraan 47 hengsten hebben deelgenomen. De resultaten van het onderzoek zijn geïndexeerd zodat het gemiddelde resultaat van alle deelnemende hengsten 100,0 bedroeg. Corrado Son is met een index van 103 op de 21e plaats geëindigd.
Na het onderzoek is Corrado Son in 2003 door het Wielkopolska- en het Poolse Sportpaardenstamboek goedgekeurd voor de fokkerij.
In de jaren 2004 – 2019 heeft het Wielkopolska stamboek zestien nakomelingen van Corrado Son geregistreerd en het Poolse Sportpaarden stamboek 47.

 

24.  Corrdino CH ZVCH  999050407

 

Corrdino CH ZVCH (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is geboren op 15 april 1999 en is gefokt door P. Ott.
De moeder van Corrdino CH is de donkerbruine merrie E-Akita II Holst (1990, V. Alcatraz Holst) en tweede moeder is de bruine Veilchen II Holst (1983, V. Magnat II Holst),
Gerekend over acht generaties heeft Corrdino CH een afstamming met 48,4 % Engels-  en Arabisch volbloed, 32,0 % Holsteins bloed en 11,6 % Selle Français bloed.

Corrdino CH is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van de hengst geregistreerd.
Het Ierse Sportpaarden stamboek heeft in 2007 22 nakomelingen van Corrdino vastgelegd.
In de jaren 2008 – 2019 heeft het Zangersheide stamboek 38 nakomelingen geregistreerd, het BWP vier en het SBS twee.

In 2008 heeft José Alfredo Hernandez Ortega (ESP) de hengst uitgebracht in de internationale springsport. In 2009 en 2010 is Filippo Baldini (ITA) met hem gestart. In 2011 is Lorenzo Lops (ITA) met Corrdino CH uitgekomen in 1.25 m wedstrijden n Arezzo en Manerbio, waarbij een overwinning is behaald en twee keer een vierde plaats. In 2014 is Margherita Picchi (ITA) twee keer met de hengst gestart in een 1,20 m wedstrijd waarbij de combinatie beide keren is gediskwalificeerd.

 

25.  Cro Cop   Holst DE321210105299

 

Cro Cop Holst (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat 173 cm. Hij is in 1999 geboren en is gefokt door Silke Matz uit Quarnbek, dat circa 10 km ten westen van Kiel in Sleeswijk-Holstein ligt.
Cro Cop is een broer van de hengst Cocon Holst (2000), die is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek, maar van weinig betekenis is geweest voor de fokkerij.

De moeder van Cro Cop is de bruine merrie H-Cantal Holst (1993, V. Cantus Holst) en tweede moeder is D-Capita Holst (1989, V.  Capitol I Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Cro Cop een afstamming met 53,9 % Engels- en Arabisch volbloed, 21,9 % Holsteins bloed en 11,7 % Selle Français bloed.

Cro Cop is goedgekeurd door het Kroatische stamboek, het Hongaarse stamboek en het Anglo-Europese stamboek,
Volgens Horsetelex heeft het Kroatische stamboek in de jaren 2004 – 2011 vier nakomelingen van de hengst geregistreerd. Het AES heeft in de jaren 2012 – 2019 zestien nakomelingen van Cro Cop in de registers opgenomen.

 

26.   Lauxley de Breve CS 25000199733792D

 

de Breve CS (C. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van  168 cm. Hij is geboren op 15 juni 1999 en is gefokt door Xavier Remy uit Belforet en Perche, dat bij Bellème in het Normandische departement Orne ligt.
De moeder van Lauxley de Breve is de schimmel merrie Imora I Holst (1994, V. Campione Holst) en tweede moeder is de bruine Paria Holst (1978, V. Leander Holst),  Paria is ook de moeder van de hengst Challenger Holst (1983, V. Cor de la Bryère SF) en tweede moeder van de hengst Coeur de Lion USA (1988, V. Columbus Holst). Zowel Challenger als  Coeur de Lion zijn in de Verenigde Staten goedgekeurd.
Gerekend over acht generaties heeft Lauxley de Breve een afstamming met 56,3 % Engels- en Arabisch volbloed en 33.6 % Holsteins bloed.

Lauxley de Breve is op 16 oktober 2006 goedgekeurd door het Selle Français stamboek. Hij is van 2006 tot en met 2019 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn  89 merries geïnsemineerd en daaruit zijn 48 veulens geregistreerd.

Lauxley de Breve heeft zich in 2004 en 2005 gekwalificeerd voor de finale week van de klassieke Franse cyclus in Fontainebleau.
In de jaren 2004 tot en met 2008 is de hengst in Frankrijk in 162 nationale wedstrijden tot 1.50 m niveau gestart. Hij heeft een winsom van € 10.844.

De hengst heeft een springindex van 118 met een betrouwbaarheid van 87 %.


27.  Socrates  KWPN 528003199906485

Socrates KWPN (V. Corrado I Holst) is een vos hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 2 juni 1999 geboren.
De moeder van Socrates is de bruine elite merrie Notre Dame KWPN (1995, C. Argentinus Hann) en tweede moeder is de bonte merrie Jorinde KWPN elite preferent prestatie sport (1991, V. Samber KWPN).
Jorinde is ook de moeder van de hengsten Palladio KWPN (1997, V. Caletto I Holst), A Western Warrior KWPN (2005, V. Kostolany Trak) en Fernando KWPN (2010, V. Kannan GFE).
Palladio is goedgekeurd door het BWP en het Rijnland-Palts-Saar stamboek; A Western Warrior door het Ierse Sportpaarden stamboek en Fernando door het Elite stamboek voor Ierse- en Europese Sportpaarden.
Gerekend over acht generaties heeft Socrates een afstamming met 43,0 % Engels0 en Arabisch volbloed, 18,8 % Hannoveraans bloed en 13,3 % Holsteins bloed.

Socrates heeft in het najaar van 2002 in Biyali Bór deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, waar 47 hengsten aan hebben deelgenomen. De resultaten van het onderzoek zijn geïndexeerd zodat het gemiddelde resultaat van alle deelnemende hengsten 100,0 bedroeg. Socrates is met een index van 137 op de tweede plaats geëindigd. Na afloop van het onderzoek hebben het Poolse Sportpaarden stamboek en het Wielkopolska stamboek Socrates goedgekeurd.
In de jaren 2004 tot en met 2018 zijn 37 nakomelingen van Socrates geregistreerd door het Wielkopolska stamboek en 31 nakomelingen door het Poolse Sportpaarden stamboek.

 

28. Cadillac van de Helle Holst DE421000112900

Cadillac van de Helle Holst (V, Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 28 februari 2000 en is gefokt door Uwe Bojens uit Epenwöhrden-Feld, dat ten noorden van Meldorf in het westen van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Cadillac van de Helle is de donkerbruine Halina Holst (1993, V. Capitol I Holst) en tweede moeder is de schimmel staatspremiemerrie Okarina Holst (1967, V. Raimond Holst). Okarina is ook de moeder van de hengst Lotto Holst (1988, V. Lagos Holst) en ze is de tweede moeder van de hengst Camillo Star Holst (1996, V. Concerto II Holst).
Lotto is goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek en Camillo Star door het Holsteinse- en het Hannoveraanse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Cadillac van de Helle een afstamming met 56,6 % Engels- en Arabisch volbloed en 34,4 % Holsteins bloed.

Cadillac van de Helle is in 2003 goedgekeurd door het BWP en is tot en met 2005 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Het BWP heeft 28 nakomelingen van hem geregistreerd.

 

29.   Cascane Holst 276421000166900

Cascane Holst (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is geboren op 26 maart 2000 en is gefokt door Jürgen Bestmann uit Negernbötel, dat vijf km ten noorden van Bad Segeberg in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Cascane is de schimmel Gilda I Holst (1992, V. Rocco Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Bleckert Boy Holst (2001, V. Colmans Holst), die is goedgekeurd door het Zweedse stamboek, en ze is de tweede moeder van de hengst Stanfour Holst (2008, V. Singulord Joter Holst), die is goedgekeurd door  het Holsteinse- en het Hannoveraanse stamboek.
Tweede moeder van Cascane is Hawai III Holst (1971, V. Rhadames Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Cascane een afstamming met 46,9 % Engels- en Arabisch volbloed en 43,8 % Holsteins bloed.

Cascane is in november 2002 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse stamboek. Hij heeft in het voorjaar van 2003 in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij 7,81 punten voor de dressuur behaald, 8,60 punten voor het springen en 8,32 punten voor zijn totale prestatie. Van de 30 deelnemende hengsten heeft hij de test als derde beëindigd.

In het najaar van 2005 heeft Cascane in Warendorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen, waarbij hij 97,00 punten (10e plaats) voor de dressuur heeft behaald, 129,88 punten (2e plaats) voor het springen en 121,04 punten (3e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek is deelgenomen door 21 hengsten.
Cascane is tot en met 2016 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

Zijn dochter Usambique Holst (2004, MV. Corofino I Holst) is de moeder van een nog anonieme Holsteinse hengst (2010, V. Ramiro Z Holst_), die is goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek.

Cascane’s zoon Caspino Holst (2004, MV. Favory x) is in oktober 2006 goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek. Hij heeft in de herfst van 2007 in Zweibrücken meegedaan aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 6,78 (&,32) punten voor de dressuur heeft behaald, 7,71 (8,03) punten voor het springen en 7,40 (7,78) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 21 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
Van Caspino is één nakomeling als wedstrijdpaard geregistreerd.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 19 nakomelingen van Cascane geregistreerd als wedstrijdpaard. Eind 2019 hebben zij samen € 37.690 gewonnen.

30.  Corratus  Holst  DE421000241000

Corratus Holst (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is geboren op 1 februari 2000 en is gefokt door Joachim Hansen uit Oeversee, dat vijf km ten zuiden van Flensburg in het noorden van Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Corratus is de donkerbruine merrie Kokobine Holst (1995, V. Cantus Holst) en tweede moeder is de donkerbruine Beluga Holst (1987, v. Koriander Holst). Gerekend over acht generaties heeft Corratus een afstamming met 51,6 % Engels- en Arabisch volbloed, 32,0 % Holsteins bloed en 11,7 % Selle Français bloed.

Corratus heeft in oktober 2004 in Ikast een geschiktheidstest als springpaard afgelegd. Daarbij heeft hij een 9,5 gekregen voor de galop, een 9,0 voor de springtechniek en een 10,0 voor het vermogen. Een 9,5 voor de balans en een 9,0 voor de rijdbaarheid.
In maart 2005 heeft het Deense stamboek Corratus goedgekeurd. Het stamboek heeft meegedeeld dat Corratus een voldoende ontwikkelde hengst met een zeer goed type is. Hij heef een mooi hoofd; een voldoende lange, goede gevormde hals, de schouder is voldoende lang en goed van ligging, de schoft is goed gemarkeerd en voldoende lang. De lendenen zijn goed aangesloten en het kruis is goed bespierd. De voor- en achterbenen zijn goed gesteld en droog; de beenstand achter is tamelijk breed. De stap en galop zijn voldoende en de draf is goed.

In 2006 heeft het Deense stamboek 24 veulens van Corratus beoordeeld. Daarover is gerapporteerd dat de veulens over het algemeen goed ontwikkeld waren en een goed type hebben. De veulens stappen en draven goed en galopperen zeer goed. Aangegeven is dat  Corratus gebruikt moet worden bij hoog in het bloed staande merries met veel souplesse.

Corratus is beschikbaar geweest tot en met 2007. Daarna is nog diepvriessperma gebruikt.  Het Deense stamboek heeft 193 nakomelingen van Corratus geregistreerd.

 

31.   Chablis I  Holst DE421000286202

Chablis I  Holst (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is op 30 april 2002 geboren en is gefokt door Jens Hauschildt uit Seester, dat vijf km ten zuidwesten van Elmshorn in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Chablis I is de bruine merrie Havanna XIV Holst (1993, V. Calando I Holst). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Lejano Holst (2004, V. Limbus Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse- en het Selle Français stamboek.

Tweede moeder van Chablis I is de donkerbruine Diva XII Holst (1989, V. Landgraf I Holst). Diva XII is ook de moeder van de door het Holsteinse stamboek goedgekeurde hengst Calibur Holst (1995, V. Caretino Holst).
Chablis I is ingeteeld op de hengst Cor de la Bryère SF (1968, V. Rantzau xx), die een inbreng heeft van 37,5 % in de erfelijke aanleg van Chablis I.
Gerekend over acht generaties heeft Chablis I een afstamming met 54,7 % Engels- en Arabisch volbloed, 26,6 % Hosteins bloed en 13,3 % Selle Français bloed.

Chablis I is in oktober 2004 in Neumünster goedgekeurd door het Holstense stamboek. In september 2006 is hij in Lanaken onder de naam Chablis I Z goedgekeurd door het Zangersheide stamboek.
Het Zangersheide stamboek heeft in 2007 en 2008 in totaal 32 nakomelingen van de hengst geregistreerd. Volgens Horstelex zijn in 2008 twee nakomelingen geregistreerd door het Mexicaanse La Silla stamboek.

Eind 2008 of begin 2009 is Chablis verkocht naar Canada, waar hij is goedgekeurd door het Canadese Sportpaarden stamboek, dat in de jaren 2010 – 2013 tenminste zes nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

 

32.   Comes van de Heffinck  Holst DE421000120402

Comes van de Heffinck Holst (V. Corrado I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 173  cm.  Hij is op 26 mei 2002 geboren en is gefokt door Wennemar Scherrer uit Bad Oldesloe, dat tussen Lübeck en Hamburg in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Comes van de Heffinck is de schimmel merrie Costa F Holst (1988, V. Athlet Z Hann) en tweede moeder is de schimmel staatspremiemerrie Phiona Holst (1978, V. Fasolt Holst).
Phiona is ook de moeder van de hengst Aldan Holst (1985, V. Athlet Z Hann) en ze is de tweede moeder van de hengst Cassin Holst (2004, V. Cassini I Holst). Aldan is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek en Cassin door het Holsteinse-, Oldenburgse-, Oldenburg-International- en Rijnlandse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Comes van de Heffinck een afstamming met 46,1 % Engels- en Arabisch volbloed, 25 % Holsteins bloed, 14,8 % Selle Français bloed en 12,5 % Hannoveraans bloed.

Comes van de Heffinck is in 2005 goedgekeurd door het BWP, dat in de jaren 2006  en 2007 zeventien nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

 

33.  Conquest van de Helle  Holst DE421000426502

Conquest van de Helle Holst (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 20 april 2002 geboren en is gefokt door Alexander Jahr uit Hodorf, dat circa vijf km ten westen van Itzehoe in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Conquest van de Helle is de bruine merrie Florida II Holst (1991, V. Calando I Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Cris van de elle Holst (2006, V. Cristo Holst), die is goedgekeurd door het SBS.
Tweede moeder van Conquest van de Helle is de bruine Ungarin III Holst (1982, V. Fernando I Holst) en zij is ook de moeder  van de hengsten Lambada Holst (1987, V. Landgraf I Holst), Jefferson Holst (198, V. Julio Mariner xx) en zijn broer Jeff Holst (1999). Ook is ze de tweede moeder van de hengst Lenett Holst (2007, V. Loran Holst).
Lambada is goedgekeurd door het Baden-Württembergse-, Beierse-, Rijnland-Palts-Saar- en het ZfdP stamboek; Jefferson en Lenett door het Holsteinse stamboek en Jeff door het Holsteinse- en het Oldenburg-International stamboek.

Conquest van de Helle is in 2005 goedgekeurd door het SBS. In 2007 en 2008 is de hengst onder de naam Beaulieu’s Conquest ingezet in de Luxemburgse fokkerij hoewel het Luxemburgse stamboek SCSL hem op de website http://www.studbook.lu/programmeelevage/etalons/ niet meldt als goedgekeurde hengst. Omstreeks 2009 is Conquest van de Helle volgens Horsetelex goedgekeurd door het Canadese Warmbloed Paarden stamboek.

Het SBS heeft 19 nakomelingen van Conquest van de Helle geregistreerd, het SCSL veertien, het BWP elf en het Zangersheide stamboek drie. Ook in Canada zijn enkele nakomelingen geregistreerd.

 

34.   Crawford Holst DE421000197402

Crawford  Holst (V. Corrado I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is geboren op 14 juni 2002 en is gefokt door Hobe Bernhard uit Kollmar, dat in Sleeswijk-Holstein bij Glückstadt op de oostelijke oever van de Elbe ligt.
De moeder van Crawford is de donkerbruine staatspremiemerrie Kimberley III Holst (1995, V. Contender Holst). Zij is ook de tweede moeder van de hengsten Diarado Holst (2005, V.Diamant de Semilly SF), zijn broer Diadorado Holst (2007), Coloredus Holst (2014, V. Corrado I Holst) en Honduras LS  SF (2017, V. Mylord Carthago Holst).
Tweede moeder van Crawford is de bruine Option Holst (1977, V.  Lord Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Coriano Holst (1990, V. Corrado I Holst, zie hfdst. 3) en ze is de tweede moeder van de hengsten Corofino I Holst (1987, V. Corrado I Holst, zie hfdst. 1.), zijn broer Corofino II Holst (1997, zie hfdst 10,), Camiros Holst (1992, V. Contender Holst) en Lustling M Holst (1997, V. Libertino I Holst)

Diarado is goedgekeurd door het Holsteinse-, Oldenburgse-, Oldenburg-International-, Hannoveraanse-. Westfaalse-, Rijnlandse-, BWP-, SBS-, Selle Français- en het Zweedse stamboek; Diadorado door het Anglo-Europese- en het Braziliaanse stamboek; Coloredus door het Anglo-Europese stamboek; Honduras LS door het Selle Français stamboek; Camiros door het Holsteinse- en het Oldenburgse stamboek en Lustling M door het SI-Unire stamboek.

Gerekend over acht generaties heeft Crawford een afstamming met 55,5 % Engels- en Arabisch volbloed,  32,8 % Holsteins bloed en 10,2 % Selle Français bloed.

Crawford is in oktober 2004 in Neumünster goedgekeurd door het Holsteinse- en het Brandenburgse stamboek. Hij heeft in mei 2005 in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 8,18 punten voor de dressuur heeft behaald, 9,34 punten voor het springen en 8,64 punten voor zijn totale prestatie.
In de herfst van 2005 heeft hij in Adelheidsdorf meegedaan aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Crawford heeft daarbij 103,07 punten (10e plaats) behaald voor de dressuur, 108,98 punten (9e plaats) voor het springen en 106,23 punten (10e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek is deelgenomen door 32 hengsten.

Crawford is ook goedgekeurd door het Beierse- en het Saksen-Thüringse stamboek.
Hij is tot en met 2010 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

Volgens gegevens van de Duitse overkoepelende fokkerij-organisatie zijn drie dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek, waarvan er één het predicaat staatspremiemerrie heeft ontvangen.
Rimondo meldt dat Crawford 174 geregistreerde nakomelingen heeft. Gezien het aantal geregistreerde wedstrijdpaarden van Crawford (zie onder) lijkt dat een onjuist aantal te zijn. Het KWPN heeft in 2007 33 veulens van Crawford geregistreerd.

Crawford’s zoon Cornwall van de Helle Holst (2006, V. Capitol II Holst) is in 2010 in België goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek. Hij heeft in de zomer van 2010 in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Daarbij heeft hij 115,25 punten (3e plaats) behaald voor de dressuur, 124,94 punten (4e plaats) voor het springen en 125,64 punten (3e plaats) voor zijn totale prestatie.  Na 2010 is Cornwall van de Helle niet meer beschikbaar gesteld voor de fokkerij. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

Crawford’s dochter Charistia Z Zang (2009, MV. Calato Holst) is de moeder van de hengst Kaiden KWPN (2015, V. Chaman KWPN), die is goedgekeurd door het KWPN.

Van Crawford zijn tot eind 2019 in Duitsland 164 nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 174.145 gewonnen.

Horsetelex registreert sinds november 2014 de paarden die aan internationale wedstrijden hebben deelgenomen. Uit die gegevens blijkt dat in de periode november 2014 – juli 2020 47 nakomelingen van Crawford  aan internationale springwedstrijden hebben deelgenomen en samen € 74.843 hebben gewonnen.

Crawford is in de jaren 2009 en 2010 enkele keren zonder succes door Philip Rüping (GER) in internationale springconcoursen uitgebracht. In nationale Duitse wedstrijden heeft hij een winsom van € 4.506 behaald.

Crawford heeft een springindex van 120 met een betrouwbaarheid van 93 %.

 

35.   Cartoflex Corastar Holst DE421000112803

Cartoflex Corastar Holst (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst die op 19 april 2003 is geboren. De hengst is gefokt door Gerd Magens uit Ottenbüttel, dat enkele kilometers ten noorden van Itzehoe in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Cartoflex Corastar is de schimmel Kathy Come On Holst (1995, V, Cantus Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Cartier van ‘r Schuttershof  Holst (1999, V. Caretino Holst) en ze is de tweede moeder van de hengst Quibery Holst (2011, V. Quintero Holst).
Cartier van ;t Schuttershof is goedgekeurd door het SBS en Quibert door het Holsteinse stamboek,
Tweede moeder van Cartoflex Corastar is de bruine Sühne Holst (1980, V. Landgraf I Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Come On Holst (1985, V. Cantus Holst) en ze is de tweede moeder van de hengsten Stauffenberg Holst (1992, V. Sir Shostakovich xx), Cheers Cassini Holst (1995, V. Cassini I Holst) en Comme Fleur Holst (2011, V. Calido I Holst).
Come On is goedgekeurd door het Holsteinse-, Oldenburgse-, Hannoveraanse-, Westfaalse-, Beierse-, SBS-, Zangersheide= en Selle Français stamboek; Staufenberg door het Holsteinse- en Hongaarse stamboek; Cheers Cassini door het Selle Français- en het Anglo-Europese stamboek en Comme Fleur door het Oldenburg-International stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Cartoflex Corastar een afstamming met 47,7 % Engels- en Arabisch volbloed, 36.7 % Holsteins bloed en 10,2 % Selle Français bloed.

Cartoflex Corastar is in 2007 goedgekeurd door het SBS en is tot en met 2010 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Het SBS heeft zeventien nakomelingen van hem geregistreerd en het Zangersheide stamboek drie.

Cartoflex Corastar is in 2014 – 2016 door Juncheng Jia  (CHN) in Beijing uitgebracht in internationale springconcoursen Hij heeft een winsom van € 622.

 

36.  Corrado Boy OS 276418181126603

Corrado Boy OS (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 165 cm. Hij is op 11 juli 2003 geboren en is gefokt door stoeterij Lewitz in Neustadt-Glewe, dat 40 km ten zuiden van Schwerin in Mecklenburg-Vorpommeren ligt.
De moeder van Corrado Boy is de bruine merrie Hanessa Oldbg (1995, V. Continue Oldbg). Zij is ook de moeder van de hengsten Cenit B Oldbg (1998, V. Centauer Z Oldbg) en Cornetus OS (2008, V. Cornet Obolensky BWP).
Centauer  Z is goedgekeurd door het Spaanse stamboek voor niet-Spaanse rassen en Cornetus door het Oldenburg-International stamboek.
Tweede moeder van Corrado Boy is de donkerbruine Henriett Oldbg (1989, V. Carprilli Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Corrado Boy een afstamming met 50 % Engels- en Arabisch volbloed, 24,2 % Holsteins bloed en 10,9 % Selle Français bloed.

Corrado Boy is in 2007 goedgekeurd door het Poolse Sportpaarden stamboek en het Wielkopolska stamboek. In augustus 2013 heeft het Saksen-Thüringse stamboek Corrado Boy op een keuring in Medingen goedgekeurd.

In de jaren 2008 –  2014 zijn 8 veulens van de hengst geregistreerd door het Wielkopolska stamboek en 26 veulens zijn geregistreerd door het Poolse Sportpaarden stamboek.


37.   Cumberland  Holst 276421000120405

Cumberland Holst (V. Corrado I Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 9 maart 2005 en is gefokt door Lotte Jensen uit Ladelund, dat circa 30 km ten westen van Flensburg in Sleeswijk-Holstein ligt, op enkele kilometers van de grens tussen Duitsland en Denemarken.
De moeder van Cumberland is de bruine merrie Iris VIII Holst (1994, V. Sunset Boulevard xx) en tweede moeder is de bruine Alina II Holst (1986, V. Raimondo Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Cumberland een afstamming met 66,4 % Engels- en Arabisch volbloed en 24,2 % Holsteins bloed.

Cumberland heeft in 2008 in Estland deelgenomen aan een aanlegtest, waarbij hij voor de basisgangen een 7,5, een 8 en een 8,5 heeft gekregen. In 2009 is hij in Estland kampioen geworden van de vierjarige springpaarden en in 20110, 2011 en 2012 is hij bij de nationale kampioenschappen springen steeds derde geworden.

Cumberland is in 2008 goedgekeurd door het Estlandse stamboek. Het stamboek heeft in de jaren 2009 – 2019 zestien nakomelingen van Cumberland geregistreerd.

 

38.  Ulgar Mail  SF 25000108113400L

Ulgar Mail SF (V. Corrado I Holst) is een schimmel hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is op 8 juni 2008 geboren en is gefokt door Bernard Pierre Le Courtois uit Brullemail, dat circa 35 km ten noorden van Alencon is het departement Orne in Normandie ligt.
De moeder van Ulgar Mail is de vos merrie Elvira Mail SF (1992, V. Laudanum xx). Zij is ook de moeder van de hengst Jaguar Mail  SF (1997, V. Hand in Glove xx) en ze is de tweede moeder van de hengsten Ulmar Mail SF (2008, V. Berlin Holst), A S Chinook Oldbg  (2012, V. Calido U Holst), Catchar Mail SF (2012, V. Diamant de Semilly SF),  Chankar Mail SF (2012, V. Quidam de Revel SF), Delstar Mail SF (2013, V. Utrillo van de Heffinck BWP) en Farinjo des Mec SF (2015, V. Carinjo HDC SF).
Tweede moeder van Ulgar Mail  is de schimmel Adoret Z Hann (1980, V. Almé SF). Zij is ook de moeder van de hengsten Fergar Mail SF (1993, V. Laudanum xx) en Hoggar Mail SF (1995, V. Hand in Glove xx) en ze is de tweede moeder van de hengst Crady Z Zang (1999, V. Caretano Holst).

Jaguar Mail is goedgekeurd door het Selle Français- KWPN-, Zangersheide-, Zweedse- en Anglo-Europese stamboek; Catchar Mail door het Selle Français- en het Anglo-Europese stamboek, A S Chinook door het Anglo-Europese stamboek; Ulmar Mail, Chankar Mail en Delstar Mail door het Selle Français stamboek; Farinjo des Mec door het Selle Français-, Hannoveraans-, Mecklenburgse-, Oldenburgse-, Westfaalse-, Zuidduitse-, Zweedse- en het Anglo-Europese stamboek; Fergar Mail door het Selle Français- en het La Silla stamboek en Hoggar Mail door het Selle Français- en het SI-Unire stamboek. Crady Z is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek.

Ulgar Mail is goedgekeurd door het Selle Français stamboek en is van 2013 tot en met 2017 in Frankrijk beschikbaar geweest voor de fokkerij. In die jaren zijn 58 merries geïnsemineerd en daaruit zijn 34 veulens geregistreerd.

Ulgar Mail is in de periode 2012 – 2019 tot op 1.40 m niveau in nationale Franse springwedstrijden uitgebracht.  Hij heeft een winsom van € 5.068.
ULgar Mail heeft een springindex van 113 met een betrouwbaarheid van 71 %.

 

 

 

 

Afgesloten op 7 juli 2020

Back To Top