skip to Main Content

1993 (Kostolany Trak x Ibikus Trak)

Samenvatting

Gribaldi is een Trakehner hengst die in 1993 is geboren in Duitsland. Hij is een kleinzoon van de Trakehner stempelhengst Mahagoni (V. Pasteur xx). Aan moederskant komen bekende verervers als Ibikus Trak en Altan Trak voor in zijn afstamming.
In oktober 1995 heeft het Trakehner stamboek Gribaldi goedgekeurd voor de fokkerij, waarna de hengst door Joop van Uytert en Rinus de Jong is gekocht en naar Nederland is gehaald. In 1994 heeft het KWPN Gribaldi goedgekeurd en daarna heeft hij zich waargemaakt als zeer succesvolle producent van goede dressuurpaarden.

Van Gribaldi zijn ruim 3000 veulens geregistreerd en zijn 50 zonen goedgekeurd voor de fokkerij.
De absolute oogappel van Gribaldi is het unieke dressuurpaard Totilas KWPN, die in de sport met Edward Gal vele successen heeft behaald en daarna ook als fokhengst overtuigt. De prestaties van Totilas in de sport en fokkerij worden in een apart bestand belicht.
Ook Gribaldi’s zoon Painted Black heeft zowel in de sport als in de fokkerij bijzonder gepresteerd, waardoor hij als fokhengst het predicaat preferent heeft verdiend.

Van de nakomelingen van Gribaldi presteert kleinzoon Millennium Trak opmerkelijk. Millennium is zeer succesvol als producent van prachtige keuringspaarden. Dat heeft de diverse stamboeken er toe gebracht om uit zes jaargangen maar liefst 68 zonen goed te keuren voor de fokkerij. Helaas zijn de eerste resultaten van de zonen in aanlegtesten voor dressuurhengsten teleurstellend.

Nakomelingen van Gribaldi die naast Totilas en Paited Black in de sport succesvol zijn geweest zijn Girasol DSP (Nadine Capellmann/Morgan Barbançon), Unee BB KWPN (Jessica von Breedow-Werndl) en Atterupgaards Orthilia Oldbg (Fiona Bigwood).

Volgens de ranglijsten van de World Breeding Federation for Sport Horses was Gribaldi in 2014 de meest succesvolle producent van dressuurpaarden en in de jaren 2007 – 2017 heeft Gribaldi steeds tot de tien beste dressuur verervers behoort.
Gribaldi is in februari 2010 plotseling overleden ten gevolge van een breuk in de aorta.

 

Gribaldi, een grootse dressuurvererver

Gribaldi Trak DE309090701693 pref elite (V. Kostolany Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is op 16 mei 1993 geboren en is gefokt door Marika Werner uit Mittenaar, dat dicht bij Dillenburg in de Duitse deelstaat Hessen ligt.

Vader

De vader van Gribaldi is de zwarte hengst Kostolany Trak (V. Enrico Caruso Trak). Hij heeft een stokmaat van 170 cm en is op 10 december 1984 geboren. Zijn fokker is Otto Langels uit Hämelschenburg, dat bij Hameln in het Wezerbergland in de deelstaat Nedersaksen ligt.
De moeder van Kostolany is de schimmel Kapstadt Trak (1980, V. Falke Trak) en tweede moeder is de bruine Karben Trak (1974, V. Ibikus Trak). Karben is ook de moeder van de hengsten Karim Trak (1977, V. Mozart Trak) en Karon Trak (1981, V. Arogno Trak).
Kostolany is in oktober 1987 goedgekeurd door het Trakehner stamboek en is op de keuring uitgeroepen tot kampioen.
In 1989 heeft hij in Medingen deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Voor de op de dressuur gerichte onderdelen behaalde hij 109,54 punten en voor de op het springen gerichte onderdelen 114,74 punten. In de eindstand behaalde hij 115,74 punten.
Kostolany is uitgebracht in Grand Prix dressuurwedstrijden en is in 2009 door het Trakehner stamboek uitgeroepen tot Hengst van het Jaar.
Kostolany heeft zijn gehele leven op stoeterij Hämelschenburg van zijn fokker Otto Langels gestaan. Hij is op 28 oktober 2013 op 28-jarige leeftijd wegens ouderdomsverschijnselen geëuthanaseerd.

Kostolany heeft behalve Gribaldi diverse andere goedgekeurde hengsten gebracht zoals Tolstoi Trak (1989), Showmaster Trak (1990), Bertone Trak (1991), Sanssouci Trak (1991), Silvermoon Trak (1991), Zaubertanz DS Trak (1993), Polansky KWPN (1997), Karajan Badwu (1998), Koblenz Oldbg (1998), P’s Pante Leone Trak (2000), Elfado Trak (2004), How Ever Trak (2006) en Saint Cyr Trak (2007).

Moeder

De moeder van Gribaldi is de slechts 154 cm grote zwartbruine elitemerrie Gondola II Trak (1972, V. Ibikus Trak). Zij is ook de moeder van de zwartbruine hengst Goldino Trak (1985, V. Patricius xx), die is goedgekeurd door het Trakehner- en het Beierse stamboek.
Tweede moeder van Gribaldi is de 164 cm grote, bruine merrie Gloria VI Trak (1968, V. Flugsand Trak). Zij is ook de tweede moeder van de vos hengst Germanicus Rex Trak (1984, V. Habicht Trak), die is goedgekeurd door het Trakehner- en het Rijnlandse stamboek en door het ZfdP.

Gribaldi is ingeteeld op de hengst Ibikus Trak (1967, V. Hertilas Trak), die de moedersvader van Gribaldi is en aan vaderskant een overgrootvader van Kostolany is, waardoor Ibikus een invloed heeft op 31,25 % van de erfelijke aanleg van Gribaldi.
Gerekend over acht generaties heeft Gribaldi een afstamming die voor 80,5 % bestaat uit Trakehner bloed en 16,4 % uit Engels- en Arabisch volbloed. De ontbrekende 3,1 % betreft Pruisisch bloed.

Fokkerijcarrière

Gibraldi is vlak na zijn geboorte gekocht door Otto Langels van stoeterij Hämelschenburg. Die heeft hem opgefokt en in oktober 1995 gepresenteerd op de hengstenkeuring van het Trakehner stamboek in Neumünster. Daar is Gribaldi goedgekeurd en tot kampioen van zijn jaargang uitgeroepen.
Aansluitend aan de keuring is hij geveild en voor DM 300.000 in handen gekomen van Joop van Uytert uit Heerewaarden en Rinus de Jong uit Made.

In het voorjaar van 1996 heeft het KWPN de hengst aangewezen om aan het verrichtingsonderzoek deel te nemen. Het exterieur van de hengst is door het KWPN omschreven als een hengst met een zeer mooi model, een lange en goed gespierde hals en een best ontwikkelde schoft. De croupe is lang en goed gebouwd, het voorbeen is wat steil en de voeten zouden meer kwaliteit moeten hebben.

Bij het verrichtingsonderzoek in Ermelo is hij eerlijk, betrouwbaar en evenwichtig. Hij wil graag werken en laat zich goed bewerken. In beweging toont hij een ruime en actieve stap en galop. De galop is bergopwaarts maar in draf zou hij zijn achterbeen actiever mogen onderbrengen. Als dressuurpaard laat hij zien over veel aanleg en zelfhouding te beschikken en geeft hij zijn ruiter een goed gevoel.
Als springpaard zou hij meer afdruk moeten tonen. Hij heeft voldoende techniek maar zou achter de sprong beter moeten afmaken. Zijn aanleg als springpaard is voldoende.
Gribaldi heeft voor zijn basisgangen en zijn geschiktheid als dressuurpaard drie achten en een 7,5 gekregen en voor de springonderdelen twee keer een vijf, een 5,5 en een zes. In punten is Gribaldi van de 23 deelnemende hengsten op de elfde plaats geëindigd. Na afloop van het onderzoek is hij door het KWPN goedgekeurd voor de fokkerij.

In 1997 heeft het KWPN een groep veulens van Gribaldi beoordeeld. Het is een groep uniforme, ruim voldoende tot goed ontwikkelde veulens. De veulens zijn rijtypisch gebouwd en hebben meestal een opvallende voorhand. De veulens hebben een vlak voorbeengebruik en zouden het achterbeen meer moeten onderbrengen. De bewegingen hebben voldoende ruimte en souplesse. Op basis van de getoonde veulens is besloten Gribaldi te handhaven voor de KWPN-fokkerij.

In 2001 en 2005 zijn de nakomelingen van Gribaldi aan de hand van stamboek-rapportages en keuringsrapporten opnieuw beoordeeld en beide keren is besloten Gribaldi als fokhengst te handhaven.

Gezien zijn goed prestaties in de fokkerij is in januari 2005 aan Gribaldi het keurpredicaat toegekend en in januari 2010 is dat gevolgd met de toekenning van het preferentschap. Daarbij heeft zijn succesvolle sportloopbaan en de goede sportprestaties van zijn nakomelingen meegespeeld. Niet alleen in de sport maar ook op merriekeuringen zijn de nakomelingen van Gribaldi bijzonder succesvol.

Gribaldi is ook door het Beierse-, Brandenburgse-, Oldenburgse-, Hannoveraanse-, Rijnlandse-, Deense-, Franse- en Zweedse stamboek goedgekeurd of erkend.

Sportcarrière

In de jaren 2004 – 2007 is Gribaldi door Edward Gal (NED) in Grand Prix dressuurwedstrijden uitgebracht. De combinatie is in 2005 derde geworden in de Kür tijdens het CHIO in Aken en heeft in 2007 de Grand Prix en de Kür tijdens het CDI*** voor goedgekeurde hengsten in Zwolle gewonnen. Hij is in april 2007 als elfde geëindigd in de finale van de Wereldbeker dressuur in Las Vegas.

Het Trakehner stamboek heeft Gribaldi in 2008 tot Trakehner hengst van het Jaar uitgeroepen.

Op 14 februari 2010 is Gribaldi volkomen onverwacht ten gevolge van een gesprongen aorta gestorven.

 

Nakomelingen

Het KWPN heeft 1500 hengstveulens en 1517 merrieveulens van Gribaldi geregistreerd.
Van de 1517 geregistreerde dochters zijn er 826 als fokmerrie opgenomen in het stamboek. Van hen hebben er 243 het sterpredikaat behaald; 76 zijn keurmerrie geworden en 93 zijn elitemerrie geworden. Gribaldi heeft tot eind 2017 33 preferente merries gebracht en elf prestatiemerries.
In Duitsland zijn 197 dochters als fokmerrie ingeschreven in een stamboek en 45 van hen zijn staatspremiemerrie geworden.
In Frankrijk zijn 75 nakomelingen geboren en van hen zijn er 36 door het Selle Français stamboek geregistreerd.
In Zweden zijn 101 nakomelingen van Gribaldi geregistreerd, maar voor een deel zijn die ook in Nederland of Duitsland geregistreerd.
Volgen Hippomundo.com heeft het BWP 71 nakomelingen van Gribaldi geregistreerd, het Zangersheide stamboek twee en het Deense stamboek zes.
Het Belgische SBS heeft drie nakomelingen geregistreerd en het Anglo Europese stamboek achttien.

Zonen

Van de zonen zijn er 50 goedgekeurd voor de fokkerij: Painted Black KWPN (1997), Passe Partout KWPN (1997), Pegasus KWPN (1997), Distelzar Trak (1998), Galando KWPN (1998), Hofrat Trak (1998), Karamel de Lauture SF (1998), Kobra von C Trak (1998), Rivaldi KWPN (1998). Rosenprinz D KWPN (1998), Zardin Firfod SWB (1998), Hoftänzer Trak (1999), Palousa Convenance NAS (1999) Sable KWPN (1999), Angrib Firfod DWB (2000), Palousa Sturdy Fellow NAS (2000), Tintin KWPN (2000), Preussen-Wind Trak (2000), Totilas KWPN (2000), Gameboy KWPN (2001), Horsebo Smarties DWB (2001), Ubaldi KWPN (2001), Unee BB KWPN (2001), Cosmir Trak (2002), Rheinklang Trak (2002), Vince KWPN (2002), Easy Game Trak (2003), Kanshebber ISSA (2003), Painted Black II KWPN (2003), Wodan KWPN (2003), Adonnis KWPN (2005), Gigolo KWPN (2005), Grand Cristall /Andor KWPN (2005), Bodyguard Moorland KWPN (2006), Syriano Trak (2006), All Inclusive Trak (2007), All Agility Trak (2008), Imhotep Trak (2008), Easton Trak (2009), Escort KWPN (2009), Genesis Westf (2009), Grimaldi Oldbg (2009), Herakles Trak (2009), Fleetwood Mac CL KWPN (2010), For Gribaldi KWPN (2010), Ganymedes KWPN (2010), Gandhi Oldbg (2010), Grey Flanell KWPN (2010), Grimani Trak (2010) en Greek Air ZfdP (2011).

Van hen is Galando KWPN (MV. Ulft KWPN) goedgekeurd door het Westfaalse stamboek. Hij is echter maar kort actief geweest in de fokkerij en van hem is maar één nakomeling geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Rivaldi KWPN (MV. Daimler KWPN) is door het KWPN aangewezen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek, maar dat heeft niet geresulteerd in opname in het stamboek. Daarna is Rivaldi voor één jaar goedgekeurd door het Deense stamboek. Daaruit zijn echter geen geregistreerde nakomelingen voortgekomen.

De hengst Palousa Convenance NAS (MV. Palousa NAS) is goedgekeurd door het Nederlands Appaloosa Stamboek en is van 2003 tot en met 2007 vijf jaar lang tot nationaal kampioen van het NAS uitgeroepen. De hengst is uitgebracht in Z dressuurwedstrijden.
Voor de fokkerij van dressuurpaarden is hij van geringe betekenis geweest.

De hengst Palousa Sturdy Fellow NAS (MV. Palousa NAS) is goedgekeurd door het Nederlands Appaloosa Stamboek. Voor de fokkerij van dressuurpaarden is hij van geringe betekenis geweest.

De hengst Tintin KWPN (MV. Dukaat KWPN) is door het Anglo Europese stamboek goedgekeurd, maar dat heeft van hem geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Horsebo Smarties DWB (MV. Ramiro’s Bube Hann) is uitgebracht in internationale Grand Prix dressuurwedstrijden en heeft in Denemarken één geregistreerde nakomeling. In 2010 heeft het Oldenburgse stamboek de hengst erkend, maar voor zover bekend heeft het stamboek geen nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Ubaldi KWPN (MV. Balzflug Trak) is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek, dat één hengstveulen van hem heeft geregistreerd.

De hengst Cosmir Trak (MV. Artaxerxes ox) is in Denemarken geboren en is daar ook goedgekeurd. Hij is maar weinig gebruikt voor de fokkerij. Zijn dochter Mireille Mathieu Trak (2006) is de moeder van de hengst Marseille Trak (2010, V. Prinz Patmos Trak), die is goedgekeurd door het Trakehner stamboek.

De zwarte hengst Vince KWPN (MV. Hofnar KWPN) is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek. Tot en met 2016 heeft het AES vijf nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Kanshebber ISSA (MV. Heidelberg Holst) is een Australisch geregistreerde hengst die in Groot Brittannië is goedgekeurd, maar voor zover bekend weinig invloed heeft gehad op de fokkerij.

De hengst Painted Black II (MV. Ferro KWPN) is een broer van de hengst Painted Black KWPN (1997, zie hfdst. 1). Hij is in 2006 onder de naam Genesis goedgekeurd door het NRPS. In oktober 2006 heeft hij in Warendorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Voor de dressuur behaalde hij 123,97 punten, waarmee hij derde van de 21 deelnemende hengsten is geworden. Voor het springen kreeg hij 104,82 punten en dat betekende een tiende plaats. In de eindstand stond hij op de vierde plaats met 120,67 punten. Begin december 2006 is Painted Black II erkend door het Oldenburgse stamboek. Voor de fokkerij heeft hij echter weinig betekenis gehad. Painted Black II is in 2010 gecastreerd.

De hengst Wodan (MV. Pion KWPN) is goedgekeurd door het Selle Français stamboek, Van hem is in Frankrijk één nakomeling geregistreerd. Hij is in augustus 2009 gecastreerd. De hengst is uitgebracht in Grand Prix dressuurwedstrijden.

De hengst Adonnis KWPN (MV. Mondriaan KWPN) is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek, dat in 2010 en 2011 in totaal vier nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

De hengst Gigolo KWPN (MV. Troubadour SF) is goedgekeurd door het Europees Arabisch Stamboek voor Shagya-paarden, Sportpaarden en Sportpony’s (EASP). De hengst heeft geen invloed op de fokkerij van sportpaarden gehad.

De hengst Grand Cristall KWPN (MV. Welt Hit II Oldbg) is onder de naam Andor goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek, dat in 2012 twee nakomelingen van hem heeft geregistreerd. In 2009 heeft het NRPS de hengst als Grand Cristall goedgekeurd. De hengst heeft voor de fokkerij weinig betekend.

De hengst All Agility Trak (MV. Buddenbrock Trak) is een broer van de hengst All Inclusive Trak (2007, zie hfdst. 21). Hij is in oktober 2010 goedgekeurd door het Trakehner stamboek en is in de aansluitende veiling voor € 40.000 verkocht naar Zwitserland.
In Duitsland zijn van hem twee dochters als fokmerrie opgenomen in een stamboek.
Over zijn verrichtingen in Zwitserland is geen informatie beschikbaar.

De hengst Easton Trak (MV. Kaiser Wilhelm Trak) is in februari 2012 in Münster-Handorf goedgekeurd door het Trakehner stamboek en is in 2012 en 2013 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Eén dochter van hem is als fokmerrie opgenomen in een stamboek.

De hengst Escort KWPN (MV. Gabor KWPN) is voor de fokkerij ingezet in Tsjechië. Hij heeft voor zover bekend tenminste één nakomeling.

De hengst Fleetwood Mac CL (MV. Havidoff KWPN) is door het KWPN aangewezen om aan het verrichtingsonderzoek deel te nemen, maar dat heeft niet geresulteerd in een goedkeuring voor de fokkerij. Wel heeft het Anglo Europese stamboek de hengst goedgekeurd. Eind 2016 heeft het AES nog geen nakomelingen van de hengst geregistreerd. Wel heeft het KWPN acht nakomelingen van de hengst in Register A geregistreerd.

De hengst Greek Air ZfdP (MV. Florestan I Rhein) is door het ZfdP goedgekeurd en heeft in 2015 in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij presteerde matig en behaalde 7,68 (7,85) punten voor de dressuur, 6,98 (7,87) punten voor het springen en 7,38 (7,89) voor zijn totale verrichting. De tussen haakjes vermelde punten zijn de gemiddelde punten van de 35 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. De hengst is in 2014 rijpaardkampioen van het ZfdP geworden. In de fokkerij is tot dusver weinig gebruik gemaakt van de hengst.
In 2018 is Greek Air uitgebracht in M-dressuurwedstrijden. Medio juni 2018 heeft hij een winsom van € 1.205.

De overige goedgekeurde hengsten zullen in de hoofdstukken 1 tot en met 30 worden besproken.

Daarnaast heeft het KWPN dertien zonen aangewezen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek. Zij zijn echter om uiteenlopende redenen na afloop van het onderzoek niet opgenomen in het stamboek. Het betreft de hengsten Poegatsjov KWPN (1997, MV. Balzflug Trak), Polaris KWPN (1997, MV. Rogier KWPN), Porto KWPN (1997, MV. Variant KWPN), Rambo KWPN (1998, MV. Amor Holst), Rambo KWPN (1998, MV. Dutchboy KWPN), Rivaldi KWPN (1998, MV. Daimler KWPN), Samorano KWPN (1999, MV. Cabochon KWPN), Total Surprise KWPN (2000, MV. Clavecimbel KWPN), U-times KWPN (2000, MV. Goodtimes KWPN), Valenciano KWPN (2002, MV. Grafiet KWPN), Wyatt Star KWPN (2003, MV. Krack C KWPN), Zinidi KWPN (2004, MV. Wisconsin KWPN) en Fleetwood Mac CL KWPN (2009).

Dochters

Verschillende dochters van Gribaldi zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden, zoals:

Pandora KWPN ster, 1997, MV. Democraat KWPN, is de moeder van de zwarte hengst Wunderfull World KWPN (2003, V. Redford KWPN), die is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek;

Paronia B KWPN keur sport preferent, 1997, MV. Belisar KWPN, is de moeder van de donkerbruine hengst Arusha B KWPN (2005, V. Tuschinski KWPN), die is goedgekeurd door het Australische Warmbloed Paardenstamboek;

Polly KWPN, 1997, MV. Ekstein KWPN, is de moeder van de zwarte hengst Dinant KWPN (1998, V. San Remo Hann) die is goedgekeurd door het ZfdP;

Flair von der Heide Trak, 1998, MV. Arogno Trak, is de moeder van de zwartbruine hengst Shimanski Oldbg (2006, V. Sandro Hit Oldbg), die is goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Mecklenburgse stamboek;

Rebel V KWPN ster, 1998, MV. Wolfgang KWPN, is de moeder van de bruine hengst Dooney Rock KWPN (2008, V. Unique van het Overwater Westf) die is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek;

Roxcella KWPN elite, 1998, MV. Contango Oldbg, is de moeder van de donkerbruine hengst Zardando KWPN (2004, V. Tango KWPN), die is goedgekeurd door het KWPN;

Rozemarijn KWPN, 1998, MV. Rossini Westf, is de moeder van de bonte hengst Zospecial KWPN (2004, V. Special D KWPN), die is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek;

Shaboo KWPN, 1999, MV. Rinaldo KWPN, is de moeder van de bruine hengst Amando KWPN (2005, V. United KWPN), die is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek;

Sommerwind Trak, 1999, MV. Banditentraum Trak, is de moeder van de vos hengst Florentius Rhein (2015, V. Firestone KWPN), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse- en het Rijnlandse stamboek;

Princessa Trak, 2000, MV. Adenauer Trak, is de moeder van de hengst Preussentanz Trak (2013, V. Herbstkönig Tra), die is goedgekeurd door het Trakehner stamboek;

Tanika KWPN keur, 2000, MV. Samber KWPN, is de moeder van de zwarte hengst Desperado KWPN (2008, V. Jazz KWPN), die is goedgekeurd door het Zuid Afrikaanse Warmbloed stamboek;

Tellie KWPN, 2000, MV. Rinaldo KWPN, is de moeder van de zwartbruine hengst Ararad KWPN (2008, V. Axis TSF) die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

Teravel KWPN ster preferent, 2000, MV. Ravel STV NRPS, is de moeder van de donkerbruine hengst Lord Lichtenstein KWPN (2005, V. Lord Loxley I Rhein), die is goedgekeurd door het Rijnlandse stamboek, en van de bruine hengst Sammelis KWPN (2009, V. Spielberg Westf), die is goedgekeurd door het NRPS;

Tistie ter Kwincke KWPN elite preferent prestatie, 2000, MV. Lector KWPN, is de moeder van de bruine hengst Bojengel KWPN (2006, V. Uptown KWPN), die is goedgekeurd door het KWPN;

Tylou KWPN keu sport , 2000, MV. Contango Oldbg, is de moeder van de hengst Madnes KWPN (2017, V. Indian Rock KWPN), die is goedgekeurd door het Angl-Europese stamboek;

Incenting Firfod Trak, 2001, MV. Schwadroneur Trak, is de moeder van de bruine hengst Iznogood Firfod Trak (2005, V. Godot Trak), die is goedgekeurd door het Trakehner stamboek;

Udalussi KWPN keur, 2001, MV. Pion KWPN, is de moeder van de zwarte hengst Kumbaya Foret KWPN (2015, V. Governor KWPN), die is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek;

Unette II KWPN keur preferent, 2001, MV. Cadmus xx, is de moeder van de vos hengst Estoril KWPN (2009, V. Zhivago KWPN), die is goedgekeurd door het KWPN;

Utah KWPN elite, 2001 MV. Variant KWPN, is de moeder van de zwartbruine hengst Rubin Cartier Oldbg (2008, V. Rubin Cortes Old Oldbg), die is goedgekeurd door het Belgische stamboek SBS;

Utricia KWPN elite, 2001, MV. Rossini Westf, is de moeder van de hengst Grand Libero B.K. KWPN (2016, V.  Kastel’s Grand Galaxy Win KWPN), die is goedgekeurd door het NRPS;

Cinderella BWP, 2002, MV. Lord Gotthard Hann, is de moeder van de hengst Indoctro van de Steenblok BWP (2008, V. Rubin Royal Old Oldbg), die is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek;

Venna KWPN ster preferent KWPN, 2002, MV. Donnerhall Oldbg, is de moeder van de donkerbruine hengst Bordeaux KWPN (2006, V. United KWPN), die is goedgekeurd door het KWPN en het Oldenburgse-, Rijnlandse- en Westfaalse stamboek;

Virgina KWPN, 2002, MV. Catherson Dazzler SHBGB, is de moeder van de donkerbruine hengst Climax M KWPN (2007, V. Sandreo KWPN), die is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek;

Watch Me KWPN ster, voorl keur, 2003, MV. Porter Holst, is de moeder van de donkerbruine hengst Top-Ten KWPN (2008, V. Tuschinski KWPN), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek;

Wivence B KWPN ster, 2003, M.V. Rosenkavalier Westf,  is de moeder van de hengst Famous Grez Neuville SF (2015, V. Negro KWPN), die is goedgekeurd door het Selle Français stamboek;

Wynona RB KWPN keur sport, 2003, MV. Jazz KWPN, is de moeder van de zwarte hengst All at Once KWPN (2010, V. Ampere KWPN), die is goedgekeurd door het KWPN, het Hannoveraanse-, Rijnlandse- en Westfaalse stamboek;

Zonnerika KWPN, 2004, MV. Purioso Oldbg, is de moeder van de vos hengst Fernandel V.H.M. KWPN (2010, V. United KWPN), die is goedgekeurd door het Internationale Zware Wambloed Stamboek;

Oracle Trak staatspremiemerrie, 2007, MV. Opernball Trak, is de moeder van de bruine hengst O’Malley Trak (2014, V. Letter of Marque xx), die is goedgekeurd door het ZfdP;

Franciska KWPN elite, 2010, MV. Krack C KWPN, is de moeder van de hengst Kaiman KWPN (2015, V. Dark Pleasure KWPN), die is goedgekeurd door het KWPN en het Oldenburgse stamboek

Une Gribaldi Trak staatspremiemerrie, 2010, MV. K 2 Trak, is de moeder van de hengst De Coeur d’Amour  Oldbg (2016, V. Desperado N.O.P. KWPN), die is goedgekeurd door het ZfdP;

 

Sportpaarden

Meer dan zeventig nakomelingen van Gribaldi zijn uitgebracht in Grand Prix dressuurwedstrijden, waaronder onderstaande nakomelingen:

Painted Black KWPN, hengst, 1997, zwart, MV. Ferro KWPN, is van 2006 – 2010 door Anky van Grunsven (NED) uitgebracht. De combinatie won in 2005 en 2007 de Kür tijdens het CHIO in Aken en de wereldbekerwedstrijd in Mechelen. In 2008 zijn ze derde geworden in de wereldbekerfinale in ’s-Hertogenbosch en is opnieuw de Kür op het CHIO in Aken gewonnen. In 2009 is de derde plaats behaald in de wereldbekerfinale in Las Vegas en zijn eerste plaatsen behaald op het CDI****Donaueschingen. In 2010 zijn de GP en de Kür tijdens het CDI Dortmund en het CDI*****Falsterbo gewonnen.
Van 2012 tot en met 2015 is Morgan Barbançon Mestre (ESP) met de hengst gestart. Hij heeft tijdens de Olympische Spelen 2012 in Londen de 23e plaats behaald en is in 2015 6e en 8e geworden bij de wereldbekerfinale in Las Vegas en 12e in de Kür tijdens het Europees kampioenschap in Aken;

Passe Partout KWPN, hengst, 1997, zwart, MV. Pion KWPN, is van 2011 – 2013 uitgebracht door Sebastien Duperdu (FRA);

Pasternak KWPN, ruin, 1997, zwart, MV. Cocktail KWPN, is door Coby van Baalen (NRD) in 2006 uitgebracht. De ruin is in november 2006 wegens een virale besmetting geëuthanaseerd;

Peter Pan KWPN, ruin, 1997, vos, MV. Oldenburg Oldbg, is in 2007 en 2008 door Beatriz Ferrer-Salat (ESP) uitgebracht. De combinatie won in 2008 de GP en de GP Special bij het CDI***Saumur. Van 2011 – 2015 is Shingo Hayashi (JPN) met de ruin gestart;

Privaldi KWPN, ruin, 1997, bruin, MV. Doruto Trak, is van 2011 – 2016 door Kay Maxted (GBR) uitgebracht. In 2012 is bij het CDI***Vidauban de GP en de GP Special gewonnen en in 2013 zijn de GP en de Special bij het CDI*** Foy gewonnen;

Distelzar Trak, hengst 1998, bruin, MV. Arogno Trak, is in 2010 en 2011 uitgebracht door Andrea Wicki – Mäder (SUI);

Karamel de Lauture SF, hengst 1998, vos, MV. Donbito van de Helle BWP, is in de jaren 2011 – 2016 uitgebracht door Claire Gosselin (FRA). De combinatie heeft in 2015 de Kür gewonnen op het CDI*** Saumur en het CDI*** Deauville.  Karamel de Lauture heeft een winsom van € 85,917;

Ramses der II KWPN, ruin, 1998, donkerbruin, MV. Esteban KWPN, is in 2015 en 2016 gestart door Shingo Hayashi (JPN) en won diverse GP’s en GPS’s op CDI*** in Tokyo;

Rapsodie T KWPN, ruin, 1998, zwart, MV. Rubinstein I Westf, is in 2015 door Roger Schulkens (NED) uitgebracht;

Rifradin KWPN elite sport, merrie, 1998, bruin, MV. Formateur NWP, is door Monica Houweling in de periode 2012 – 2015 uitgebracht in Grand Prix wedstrijden voor Young Riders. In 2012 is de combinatie tweede geworden in het Amerikaanse kampioenschap Young Riders in Lexington;

Rivaldi T KWPN, ruin, 1998, vos, MV. Zebulon KWPN, is door Arjen Teeuwissen (NED) uitgebracht. De ruin is in februari 2014 wegens artrose geëuthanaseerd;

Ronaldo KWPN, hengst, 1998, schimmel, MV. Pion KWPN, is in de jaren 2011 – 2014 uitgebracht door Markus Graf (SUI);

Ruby KWPN ster sport, merrie, 1998, donkerbruin, MV. Landwind II B Holst, is in de jaren 2007 – 2011 gestart door Diederik van Silfhout (NED) en in 2013 en 2014 door Lotje Schoots (NED);

Schianto DWB, ruin, 1999, donkerbruin, MV. Schwadroneur Trak, is van 2010 – 2013 door Sidsel Johansen (DEN) uitgebracht. De combinatie won de GP tijdens het CDIO Drammen 2010 en de GP en de Kür tijdens het CDI*** Oslo 2012;

Siro KWPN, ruin, 1999, zwart, MV. Hemmingway Holst, is door Daniëlle Heijkoop (NED) van 2012 – 2017 uitgebracht. De combinatie won de GP tijdens het CDI***Biarritz 2012, de GP Special tijdens CDI****Oldenburg 2013, de Kür tijdens het CDI****Dortmund 2014 en het CDI*****Mechelen 2014, de GP tijdens het CDI****Roosendaal 2016 en de Grand Prix tijdens het CDI ***Nieuw- en St.Joosland 2017;

Sisther de Jeu KWPN elite sport, merrie, 1999, MV. Amor Holst, is van 2008 tot en met 2012 uitgebracht door Edward Gal (NED). De combinatie won de GP tijdens CDI***Flyinge 2008, CDI***Zwolle 2010 en de wereldbeker-wedstrijd in Mechelen 2010. Ook is de Kür tijdens CDI***Oslo 2011 gewonnen;

Stefano KWPN, ruin, 1999, MV. Actueel KWPN, is in 2010 gestart door Bart Veeze (NED) en in de jaren 2013 – 2017 door Beatrice Marienau (USA). Veeze won met Stefano de GP en de Kur bij het CDI***Strassen en Marienau won de Kür tijdens het CDI*** Rancho Murieta 2014, het CDI***Wellington 2015, het CDI***Wellington 2016 en de Grand Prix en de Kür tijdens het CDI*** Wellington 2018;

Sultan KWPN, ruin, 1999, MV. Aktion KWPN, is van 2010 tot en met 2012 uitgebracht door Michel Moure (FRA) en in 2013 en 2014 door Remy Bourgeret (FRA);

Wibaldi van Overis BWP, ruin, 1999, donkerbruin, MV. Ramiro Z Holst, is van 2011 tot en met 2013 uitgebracht door Suzanne Dunkley-Zandvoort (BER);

Angrib Firfod DWB, hengst, 2000, bruin, MV. Schwadroneur Trak, is door Thomas Sigtenbjerggaard (DEN) in 2014 uitgebracht. De combinatie won de GP, de GP Special en de Kür bij het CDI***Vestfold;

Rudi’s Memory Trak, ruin, 2000, vos, MV. Bartholdy Trak, is van 2010 tot en met 2012 uitgebracht door Michelle Hagmann (SWE). De combinatie won de GP en GP Special bij het CDI***Warschau 2012;

Talitie KWPN keur, merrie, 2000, donkerbruin, MV. Hauptlord Holst, is door Marine Subileau (FRA) in de periode 2012 – 2016 uitgebracht;

Thriller KWPN, ruin, 2000, zwartbruin, MV. Amor Holst, is van 2011 – 2018 door Katja Gevers (NED) uitgebracht. Thriller heeft een winsom van circa € 80.000;

Tiadette KWPN, merrie, 2000, donkerbruin, MV. Ramiro Z Holst, is uitgebracht door Linda van der Hauw (NED) uitgebracht;

Tiësto KWPN, ruin, 2000, donkerbruin, MV. Ferro KWPN, is in 2012 door Hasse Hoffmann (DEN) uitgebracht en in de jaren 2013 – 2016 door Christoph Koschel (GER). Hoffmann won de GP Special tijdens het CDI***Oslo 2012;

Totilas KWPN, hengst, 2000, zwart, MV. Glendale KWPN, is in de jaren 2009 en 2010 door Edwar Gal (NED) en van 2011 – 2015 door Matthias Rath (GER) uitgebracht. Gal behaalde met Totilas de tweede plaats bij het Europees kampioenschap 2009 in Windsor, won in 2010 in ’s-Hertogenbosch de finale van de wereldbeker en is in Lexington eerste geworden in het wereldkampioenschap. De combinatie won in internationale wedstrijden elf GP’s, waaronder de GP Aken 2010, drie keer een GP Special en elf keer een Kür.
Rath is met Totilas vierde geworden bij het Europees kampioenschap 2012 in Rotterdam en heeft zeven GP’s, zes GP Specials en twee Kürs gewonnen. Volgens de Duitse Hippische Sportbond heeft Totilas € 336.749 aan prijzengeld gewonnen;

Tribaldi KWPN, ruin, 2000, vos, MV. Vanitas KWPN, is van 2011 – 2016 uitgebracht door Cristina Khamidoulin Pastora (ESP);

Girasol Badwu, merrie, 2001, vos, MV. Landioso Holst, is van 2011 tot en met juni 2015 uitgebracht door Nadine Capellmann (GER) en daarna door Morgan Barbançon Mestre (ESP). Capellmann won met Girasol de Kür tijdens het CDI****Dortmund 2012, de GP en de GP Special bij het CDI*** Verden 2013 en de GP bij het CDI***Donaueschingen 2013. Zij won met Girasol een prijzengeld van € 155.413.
Barbançon won in 2016 met Girasol de Kür bij het CDI***Deauville en bij de wereldbekerwedstrijd in Augustowek. In 2017 is de Grand Prix tijdens het CDI***Mariakalnok gewonnen. Barbançon heeft met Girasol circa € 27.000 gewonnen;

Smarties DWB, hengst, 2001, bruin, MV. Ramiro’s Bube Hann, is in 2011 door prinses Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein (DEN) uitgebracht. In 2013 en 2014 is de hengst uitgebracht door Amanda Overgaard (DEN) en in 2016 heeft Stinna Tange Kaastrup (DEN) hem in jeugdwedstrijden voor gehandicapten gereden. Tijdens de Paralympics 2016 in Rio de Janeiro won de combinatie de bronzen medaille;

Ufo KWPN, hengst, 2001, donkerbruin, MV. Ferro KWPN, is in 2015 en 2016 uitgebracht door Yoshitaka Serimachi (JPN);

Ulan (NL) KWPN, ruin, 2001, donkerbruin, MV. Doruto Trak, is van 2012 tot en met oktober 2015 uitgebracht door Sarah Casanova (FRA) en daarna is de ruin tot juli 2016 uitgebracht door Alix van den Berghe (FRA);

Ulysses la Haya KWPN, ruin, 2001, zwartbruin, MV. Ulft KWPN, is in de jaren 2013 – 2015 uitgebracht door Laurens van Lieren (NED). In 2013 heeft de combinatie bij het CDI*** Vidauban de Kür gewonnen;

Unee BB KWPN, hengst 2001, donkerbruin, MV. Dageraad KWPN, is in de jaren 2013 – 2018 door Jessica von Breedow-Werndl uitgebracht. De combinatie won in 2014 bij de wereldbekerwedstrijd in Göteborg de GP en de Kür, bij het CDI****Aken de GP, bij het CDI****Donaueschingen de Grand Prix Special en zowel bij de wereldbekerwedstrijd in Kaposvár als bij het CDI****München de GP en de Kür. In 2015 heeft de combinatie bij de wereldbekerwedstrijd in Göteborg de Grand Prix en de Kür gewonnen en in 2016 is bij de wereldbekerfinale in Göteburg een derde en een vierde plaats behaald. Bij het CDI***München-Riem zijn de GP en de GP Special gewonnen. In 2017 heeft de combinatie de Grand Prix Special bij het CDI**** Donaueschingen en de Grand Prix en de GP Special bij het CDI**** Oldenburg gewonnen. In april 2018 is in Parijs bij de finale van de World Cup de derde plaats behaald en in mei 2018 is de Kür bij het CDI**** Wiesbaden gewonnen. Unee BB staat in 2018 op de FEI-wereldranglijst dressuur op de tiende plaats. Eind 2018 heeft de hengst afscheid van de sprt genomen. Inee B heeft een winsom van € 437.322;

Urbanes KWPN, ruin, 2001, zwartbruin, MV. Welt Hit II Oldbg, is in 2014 – 2016 door Wijnanda van Brenk (NED) uitgebracht;

HF Victor KWPN, ruin, 2002, vos, MV. Burggraaf Holst, is in de jaren 2013 – 2015 uitgebracht door Michael Barisone (USA) en won in 2013 de GP en de GP Special bij het CDI***Lexington. In 2016 heeft Mikala Munter Gundersen (DEN) de ruin gereden;

Prima Park Vincent KWPN, ruin, 2002, bruin, MV. Variant KWPN, is in 2016 door Kallista Field (NZL) uitgebracht;

Vallantieno ’Ene HN’ KWPN, ruin, 2002, zwart, MV. Cassis xx, is in 2016 uitgebracht door Fabien Godelle (FRA);

Varco du Loing KWPN, ruin, 2002, zwart, MV. Variant KWPN, is van 2012 – 2015 gestart door Aurelie Riedweg (FRA);

Vradin KWPN keur sport, merrie, 2002, donkerbruin, MV. Michelangelo Trak, is door Simon Missiaen (BEL) in de jaren 2011 – 2015 uitgebracht. De combinatie won in 2012 de GP en de GP Special bij het CDI***Pompadour;

Wilfonia KWPN, merrie, 2003, donkerbruin, MV. Contango Oldbg, is in 2015 uitgebracht door Miriam Hollander (NED) en Dagmar van ’t Land (KAZ);

Winston KWPN, ruin, 2003, vos, MV. Jazz KWPN, is in 2015 uitgebracht door Pollina Afanasieva (RUS). De combinatie won de GP en de GP Special op het CDI*** in Moskou Otrada;

Wodan (NL) KWPN, hengst, 2003, bruin, MV. Pion KWPN, is in de jaren 2012 – 2016 uitgebracht door Francoise Hologne-Joux (BEL);

Wyatt Star KWPN, ruin, 2003, donkerbruin, MV. Krack C KWPN, is in 2016 door Michael Barisone (USA) uitgebracht;

Zenith de Pessel KWPN, ruin, 2004, bruin, MV. Ronaldo Oldbg, is in 2013 en 2014 uitgebracht door Pierre Volla (FRA);

Zigeuner DVB KWPN, ruin, 2004, bruin, MV. Ehrentusch Rhein, is in 2014 en 2015 uitgebracht door Marlies van Baalen (NED);

Zinidi KWPN, hengst, 2004, donkerbruin, MV. Wisconsin KWPN, is in 2016 uitgebracht door Marlies van Baalen (NED);

Armandi KWPN, hengst, vos, 2005, MV. May Sherif DWB, is in 2016 gereden door Katsyarina Yafremava (BLR);

Atlantis KWPN, hengst, 2005, vos, MV. Animo KWPN, is in 2016 uitgebracht door Alina Röhricht (GER). De combinatie won de GP Special bij het CDI***Boedapest-Fót;

Atterupgaards Orthilia Oldbg, merrie, 2005, donkerbruin, MV. Donnerschlag Oldbg, is in 2015 en 2016 uitgebracht door Fiona Bigwood (GBR). De combinatie won in 2015 een GP Special tijdens het CDI*** Barcelona en een GP bij het CDI***Saumur. In 2016 is de GP Special gewonnen bij het CDI***Nieuw- en Sint Joosland, de GP en de GP Special bij het CDI***Saumur en de GP Special bij het CDI****Roosendaal. Bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is de 17e plaats behaald. In 2017 en 2018 is Agnete Kirk – Thinggaard (DEN) met de merrie gestart. De combinatie is in 2018 derde geworden in de Grand Prix van het CDI*** Herning en

Badari KWPN, ruin, 2006, bruin, MV. Damocles KWPN, is vanaf 2013 door Danielle Heijkoop uitgebracht. De combinatie is in 2017 derde geworden in de Grand Prix en de Kür tijdens het CDI**** Mechelen. De combinatie heeft een winsom van ruim € 21.000

Eind 2019 heeft Gribaldi een dressuurindex van 153 met een betrouwbaarheid van 98 % en een springindex van 53 met een betrouwbaarheid van 86 %. Uit het door het KWPN gepubliceerde genetisch profiel blijkt dat de nakomelingen vrijwel allemaal smalle hoeven hebben. Ook hebben ze een ruime stap en komen ze bij het springen veel tekort.

 

Zonen in de fokkerij

1. Painted Black KWPN 528003199703918 Stb

Painted Black KWPN (V. Gribaldi KWPN) is een zwarte hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is een voldoende ontwikkelde, rijtypische hengst die langer gelijnd zou moeten zijn. Zijn schouder zou schuiner moeten liggen. Het middenstuk is gezonken en de croupe is hellend. Het fundament is licht, de hoeven smal en de stand voor is toontredend.
Painted Black is geboren op 1 mei 1997 en is gefokt door de familie Van de Valk – Van Anholt uit Meijel, dat circa 25 km ten westen van Venlo in de provincie Limburg ligt.
Painted Black is een broer van Painted Black II KWPN (2003), die is goedgekeurd door het NRPS, het Oldenburgse-, Hannoveraanse- en het Zweedse stamboek.
De moeder van de hengst is de bruine merrie Litchy KWPN elite preferent prestatie sport (1993, V. Ferro KWPN). Zij is ook de moeder van de bruine hengst Zizi Top KWPN (2004, V. Tango KWPN), die is goedgekeurd door het KWPN en het Selle Français stamboek.
Litchy is een voldoende ontwikkelde, ruim voldoende rijtypische merrie met voldoende ruime bewegingen. Zowel de draf als de galop zijn ruim voldoende gedragen.
Tweede moeder van Painted Black is de bruine Vrona KWPN keur preferent prestatie sport (1979, V. Officier Hann).

Painted Black heeft een afstamming waar vrijwel alle Europese fokkerijen in zijn vertegenwoordigd. In de eerste acht generaties komt via zijn vader Trakehner bloed, Engels volbloed en Pruisisch bloed voor en via zijn moeder is daar Engels- en Angloarabisch volbloed en Gelders-, Hannoveraans-, Holsteins-, Oldenburgs-, Frans-en Zweeds bloed aan toegevoegd.
Gerekend over acht generaties voert Painted Black 43,0 % Trakehner bloed, 24,2 % volbloed en 11,7 % Gelders bloed.

In november 1999 is Painted Black gepresenteerd op de hengstenkeuring van het KWPN, maar is hij niet geselecteerd voor de tweede bezichtiging.
In april 2001 heeft hij een dekvergunning ontvangen van het Anglo Europese stamboek (AES) en in december 2001 is hij goedgekeurd door het AES en opgenomen in het stamboek.
In november 2003 is hij voor de tweede keer gepresenteerd op de hengstenkeuring van het KWPN, maar is hij opnieuw niet verder gekomen dan de eerste bezichtiging.
In februari 2004 is Painted Black via een herkansingsprocedure door het KWPN aangewezen om deel te nemen aan een verkort verrichtingsonderzoek op voorwaarde dat een te beoordelen groep nakomelingen door de herkeuringscommissie van het KWPN als voldoende zou worden gekwalificeerd. Toen dat in maart 2004 het geval bleek mocht hij deelnemen aan een verkort verrichtingsonderzoek van 18 dagen.

Painted Black bleek tijdens het onderzoek een eerlijke hengst die veel bereidheid heeft om te werken. Hij heeft een actieve, zuivere stap en een lichtvoerige draf met voldoende ruimte en afdruk. In de middendraf gebruikt hij zijn achterbenen ongelijk. In galop zou hij meer tot dragen moeten komen en meer buiging moeten tonen in het achterbeen. Hij heeft ruim voldoende tot veel aanleg als dressuurpaard. Bij het springen toont hij voldoende afdruk. Hij springt met een lang voorbeen en houdt zich vast in het lichaam. Hij heeft een matig vermogen en ook zijn aanleg als springpaard is matig.
Voor de stap, galop en de aanleg tot dressuurpaard is een 7,5 gegeven en voor de draf een zeven. De afdruk bij het springen is gewaardeerd met een zes en voor de techniek, het vermogen en de aanleg als springpaard is een vijf gegeven. Van de achttien deelnemende hengsten is Painted Black als veertiende geëindigd. Na afloop van het onderzoek heeft het KWPN hem goedgekeurd.

In 2005 heeft het KWPN een collectie veulens van de hengst beoordeeld. De veulens bleken in model en ontwikkeling niet erg uniform te zijn. De veulens hadden in beweging veel afdruk en een goede buiging in het achterbeen, maar dat achterbeen zou meer moeten ondertreden. Het gebruik van het voorbeen is vlak.
Aangegeven is dat Painted Black geschikt lijkt te zijn voor merries die meer afdruk en buiging van het achterbeen behoeven. De merries moeten wel voldoende heffing van het voorbeen hebben.

Tot en met 2017 heeft het KWPN 277 hengstveulens en 268 merrieveulens van Painted Black geregistreerd. Eind 2016 zijn 175 nakomelingen in de sport uitgebracht en 37 nakomelingen hebben een IBOP-proef afgelegd.

Van de zonen zijn Ainted Black KWPN (2005), Black Painted KWPN (2006), Bon Bravour KWPN (2006), Caruso KWPN (2007), Don Dynamo KWPN (2008), Ebony KWPN (2009) en Enzo Ferrari KWPN (2009) goedgekeurd voor de fokkerij.
Van hen zijn Ainted Black, Black Painted en Caruso goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek, maar het AES heeft van hen geen nakomelingen geregistreerd.

Van de dochters zijn tot eind 2019 er 105 door het KWPN als fokmerrie opgenomen in het stamboek en daaronder zijn 24 stermerries, 5 keurmerries en 26 elitemerries. Twee dochters hebben het predicaat preferent behaald.
In Duitsland zijn 5 dochters als fokmerrie in een stamboek opgenomen en één daarvan is staatspremiemerrie geworden.

Van de dochters is de zwarte Borendy KWPN keur (2006, MV. Jazz KWPN) de moeder van de vos hengst Fürst Jazz KWPN (2013, V. Fürst Romancier Oldbg) geworden. Fürst Jazz is goedgekeurd door het Mecklenburgse-, Oldenburgse-, Rijnlandse- en Westfaalse stamboek.

Painted Black is in 2003 door Anky van Grunsven (NED) uitgebracht in het Wereldkampioenschap voor zesjarige paarden in Verden en daar is de tweede plaats behaald. Van 2006 – 2010 is de combinatie gestart in Grand Prix dressuurwedstrijden. Ze wonnen in 2005 en 2007 de Kür tijdens het CHIO in Aken en in 2007 de wereldbekerwedstrijd in Mechelen. In 2008 zijn ze derde geworden in de wereldbekerfinale in ’s-Hertogenbosch en is opnieuw de Kür op het CHIO in Aken gewonnen. In 2009 is de derde plaats behaald in de wereldbekerfinale in Las Vegas en zijn eerste plaatsen behaald op het CDI****Donaueschingen. In 2010 zijn de GP en de Kür tijdens het CDI*** Dortmund en het CDI*****Falsterbo gewonnen.
Daarna is Painted Black verkocht aan Morgan Barbançon Mestre (ESP) die van 2012 tot en met 2015 met de hengst is gestart. Ze hebben tijdens de Olympische Spelen 2012 in Londen de 23e plaats behaald en in 2015 zijn ze 6e en 8e geworden bij de wereldbekerfinale in Las Vegas en 12e in de Kür tijdens het Europees kampioenschap in Aken.
Volgens cijfers van de Duitse Hippische Sportbond heeft Painted Black een winsom van € 66.439.

In februari 2015 heeft het KWPN op grond van zijn prestaties in de fokkerij aan Painted Black het keurpredicaat toegekend.

In februari 2018 heeft het KWPN het preferent predicaat aan Painted Black toegekend. In het magazine In de Strengen van 9 februari 2018 wordt gemeld dat het preferentschap is toegekend omdat Painted Black zelf jarenlang op het hoogste niveau heeft gepresteerd. Van hem zijn 105 nakomelingen ingeschreven in het stamboek en daarvan heeft ongeveer de helft een exterieurpredicaat behaald. De dressuurindex van 173 met een betrouwbaarheid van 91 % is erg hoog. Daarnaast zijn van hem bij het KWPN de zonen Bon Bravour, Ebony en Enzo Ferrari en de kleinzonen Galandro, Iconic B, Johnny Cash en Jerenzo Texel goedgekeurd.

Tot eind 2019 zijn een aantal nakomelingen uitgebracht in Grand Prix dressuurwedstrijden, zoals:

Painted Brown KWPN, hengst, 2003, donkerbruin, MV. Lord Sinclair I Bavar, is in 2015 uitgebracht door Marlies van Baalen (NED);

Wervelwind AES, hengst, 2003, bruin, MV. Record KWPN, is in de jaren 2013 – 2016 door Denise Hallion (RSA) uitgebracht;

Zenith KWPN, hengst, 2004, MV. Krack X, is in 2018 en 2019 uitgebracht door Nick Wagman IUSA)

Zingaro-Apple KWPN, ruin, 2004, bruin, MV. Renovo KWPN, is in de jaren 2015 – 2018 uitgebracht door Marieke van der Putten (NED);

Zircoon Spring Flower KWPN, ruin, 2004, zwartbruin, MV. Armstrong KWPN, is van 2013 – 2016 uitgebracht door Jennie Larsson (SWE). In 2015 wonnen ze de GP en de Kür op het CDI***Nieuw en Sint Joosland en de wereldbekerwedstrijd in Tallinn;

Binky KWPN, hengst, 2006, zwartbruin, MV. Caprimond Trak, is in 2015 en 2016 gestart door Alexandra Dillière (FRA);

Black Panter, ruin, 2006, zwart, MV. Landeur KWPN, is in 2019 door Serena Fuaigalli Carloni (ITA) uitgebracht

Blacktime KWPN, hengst, 2006, zwart, MV. Goodtimes KWPN, is in 2016 en 2017 uitgebracht door Maeva Hoang (FRA) en

Carinsio KWPN, ruin, 2007, donkerbruin, MV. Beaujolais KWPN, is in 2017 uitgebracht door Becky Moody (GBR). De combinatie behaalde de tweede plaats in de Grand Prix Special tijdens het CHIO Hicksted 2017.

Cupido PB KWPN, hengst, 2007, zwartbruin, MV. Jazz KWPN, is in de jaren 2018 – 2020 door Maxime Collard uitgebracht en

Don Bravour KWPN, hengst, 2008,donkerbruin,  MV. Chronos Trak,  is in 2019 door Geert Jan Taateland (NED) in Grand Prix wedstrijden uitgebracht.

Eind 2017 heeft Painted Black een dressuurindex van 176 met een betrouwbaarheid van 92 % en een springindex van 66 met een betrouwbaarheid van 54 %.
Uit het door het KWPN gepubliceerde genetisch profiel blijkt dat veel van de nakomelingen van Painted Black in een vierkantsmodel staan. Ze hebben vaak een zware halsbespiering, fijn beenwerk en smalle hoeven. Hun stap is ruim en de draf soepel, krachtig en dragend. Voor (vrij) springen hebben ze weinig talent.

1.1. Bon Bravour KWPN 528003200600445 Stb

Bon Bravour KWPN (V. Painted Black KWPN) is een bruine hengst met een stokmaat van 161 cm. Hij is op 16 maart 2006 geboren en is gefokt door W.J.M. van Beek uit Schaijk, dat bij Oss in Noord-Brabant ligt.
Bon Bravour is een royaal ontwikkelde hengst met een diep uit de borst komende hals en een zeer goed ontwikkelde schoft.
Zijn moeder is de bruine merrie Odette KWPN keur preferent prestatie (1996, V. Chronos Trak). Zij is een zeer goed ontwikkelde, rijtypische merrie met kwaliteit en uitstraling, die als driejarige reserve kampioen op de centrale keuring in Noord- Brabant was.
Tweede moeder van Bon Bravour is de vos stermerrie Hinsly KWPN (1989, V. Linards x).
In de afstamming van Bon Bravour overheersen het Trakehner bloed en de inbreng van de volbloed, maar daarnaast wordt ook Gelders-, Gronings-, Hannoveraans-, Holsteins- en Frans bloed aangetroffen.
Gerekend over acht generaties is er sprake van een inbreng van 42,2 % Trakehner bloed, 39,8 % Engels-, Angloarabisch en Arabisch volbloed en 7,8 % Gelders bloed.

Bon Bravour is in februari 2009 door het KWPN aangewezen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek voor dressuurhengsten.
In het in Stegerden uitgevoerde onderzoek heeft hij zich laten zien als een eerlijke hengst met een goede instelling. Zijn stap is zuiver en voldoende ruim, maar zou actiever mogen zijn. De draf is ruim voldoende, waarbij het achterbeen een goede buiging heeft maar iets sneller zou moeten zijn. De galop is goed. Bon Bravour heeft veel aanleg als dressuurpaard.
Hij kreeg voor vrijwel alle onderdelen een acht als waardering, met uitzondering van een 7,5 voor de souplesse. Daarmee eindigde hij met 79,5 punten.

Door het KWPN is aangegeven dat verwacht wordt dat Bon Bravour in de fokkerij meer houding en een betere bewegingstechniek aan zijn nakomelingen zal geven.

In 2011 is een groep veulens van de hengst beoordeeld. Het was een collectie ruim voldoende tot goed ontwikkelde veulens. Ze hebben een zuivere stap met voldoende ruimte. Ook de draf en de galop zijn voldoende ruim. De veulens zouden meer met de schoft omhoog moeten bewegen en meer lichaamsgebruik moeten hebben.

In december 2011 is Bon Bravour goedgekeurd door het Hannoveraanse- en het Oldenburgse stamboek. Ook het Belgische stamboek SBS en het Deense stamboek hebben Bon Bravour toegelaten tot de fokkerij.

In 2011 heeft Bon Bravour de KWPN-hengstencompetitie klasse L gewonnen en heeft hij bij het Wereldkampioenschap jonge dressuurpaarden in Verden in de finale een tweede en een vijfde plaats behaald. In 2012 heeft hij de KWPN-hengstencompetitie klasse M gewonnen.

Tot en met 2019 heeft het KWPN 72 hengstveulens en 81 merrieveulens van Bon Bravour geregistreerd.
Het KWPN heeft 29 dochters van Bon Bravour als fokmerrie opgenomen in het stamboek, waaronder acht stermerries, één keurmerrie en twaalf elitemerries.
In Duitsland zijn 37 dochters als fokmerrie in een stamboek opgenomen en daarvan zijn er zes staatspremiemerrie geworden.
Het Belgische SBS-stamboek heeft in de jaren 2010 – 2014 zeventien nakomelingen van Bon Bravour geregistreerd en het Deense stamboek heeft in 2013 en 2014 in totaal 29 veulens van hem geregistreerd.

Zijn zonen Galandro KWPN (2011), Barrique Hann (2013), Black Rock Hann (2013), Blackstage Hann (2013), Bob Marley Hann (2013), Bon Scolaire Hann (2013), Iconic B KWPN (2013) en Johnny Cash KWPN (2014), zijn goedgekeurd voor de fokkerij.

Eind 2019 heeft Bon Bravour bij het KWPN een dressuurindex van 142 met een betrouwbaarheid van 78 %.
In Duitsland heeft hij een dressuurindex van 136 met een betrouwbaarheid van 90%.

Uit het door het KWPN gepubliceerde genetisch profiel komt naar voren dat zijn nakomelingen vaak een lange, zwaarbespierde hals en smalle hoeven hebben.
De stap is vrijwel altijd erg ruim en de draf is meestal soepel met veel draagkracht.

Bon Bravour is door Tom Franckx-Goen (BEL) uitgebracht in internationale wedstrijden voor Young Riders.

1.1.1. Galandro KWPN 528003201104813 Stb

Galandro KWPN (V. Bon Bravour KWPN) is een vos hengst met een stokmaat van 162 cm. Hij is op 15 mei 2011 geboren en is gefokt door C. Kikkert uit Den Burg, dat op het eiland Texel ligt.
Galandro is een aansprekende, voldoende ontwikkelde hengst met een goed exterieur. Opmerkingen zijn gemaakt over de broekspier, die langer zou moeten doorlopen en over de voorstand, die licht frans is.
De moeder van Galandro is de donkere vos merrie Lotus KWPN ster preferent (1993, V. Donnerhall Oldbg). Zij is een matig ontwikkelde merrie die meer formaat zou moeten hebben. Ze beweegt zich goed maar zou iets meer souplesse moeten hebben. Lotus is ook de tweede moeder van de hengst Dorado KWPN (2008, V. Krack C KWPN), die is goedgekeurd door het KWPN.
Tweede moeder van Galandro is de vos merrie Charites KWPN voorl. keur preferent prestatie (1984, V. Roemer Westf). Zij is de moeder van de hengsten Glaucus (1988, V. Belisar KWPN), die in 1991 heeft deelgenomen aan het verrichtingsonderzoek in Ermelo en daar redelijk presteerde maar na afloop van het onderzoek niet is goedgekeurd, en zijn broer Kroonjuweel KWPN (1992), die na het verrichtingsonderzoek wel is goedgekeurd. Charites is ook de moeder van het Grand Prix dressuurpaard Nadine KWPN (1995, V. TCN Partout Trak) waarmee Hans Peter Minderhout (NED) zeer cuccesvol is geweest en onder andere de 5e plaats bereikte tijdens de Olympische Spelen 2008 in Hong Kong en de Kür won tijdens het CHIO Aken 2011.
Galandro heeft een afstamming waarin veel verschillende fokkerijen vertegenwoordigd zijn. Gerekend over acht generaties is zijn afstamming opgebouwd uit 24,2 % Trakehner bloed, 21,9 % Engels- en Angloarabisch volbloed, 19,5 % Hannoveraans bloed, 10,2 % Gelders bloed, 7,8 % Oldenburgs bloed en 7,8 % Frans bloed.

Galandro is op de KWPN hengstenkeuring 2014 aangewezen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek in Ermelo. In het onderzoek bleek Galandro een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. Zijn bewegingen hebben voldoende ruimte. De stap is zuiver. In draf heeft de hengst een goed ondertredend achterbeen en de galop is krachtig en goed gedragen. Hij heeft ruim voldoende souplesse, een goede houding en een goede balans. Galandro heeft ruim voldoende tot veel aanleg als dressuurpaard. Zijn verrichtingen zijn gewaardeerd met cijfers tussen 7 en 8,5 en in totaal heeft hij 78,5 punten gescoord.
Na afloop van het onderzoek is Galandro goedgekeurd voor de fokkerij.
De KWPN-fokleiding verwacht dat Galandro kan bijdragen aan de bloedspreiding en dat hij de stap en de rijdbaarheid in de dressuurpaardenfokkerij kan verbeteren.

Galandro was niet erg gewild bij de fokkers en daarom heeft zijn eigenaar hem eind 2016 laten castreren.
Het KWPN heeft 7 hengstveulens en 2 merrieveulens van hem geregistreerd.

1.1.2. Barrique DE 431310224013 Hann

Barrique Hann (V. Bon Bravour KWPN) is een zwarte hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 17 februari 2013 en is gefokt door Valentina Pistner uit Bad Homburg, dat enkele kilometers ten noorden van Frankfurt am Main in de Duitse deelstaat Hessen ligt.
De moeder van de hengst is de zwarte merrie Helvicia Hann (2004, V. His Highness Hann) en tweede moeder is de vos merrie Carmina Burana Hann (1995, V. Carbid Hann).
Barrique heeft, gerekend over acht generaties, een afstamming die voor 39,8 % bestaat uit Trakehner bloed. Daarnaast is 21,8 % Hannoveraans bloed en 20,3 % Engels-, Angloarabisch- en Arabisch volbloed aanwezig.

Barrique is in maart 2016 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. In maart 2017 heeft hij in Verden deelgenomen aan een driedaagse sporttest voor dressuurhengsten, maar is hij door zijn eigenaar teruggetrokken uit de test.

1.1.3. Black Rock DE 431310185013 Hann

Black Rock Hann (V. Bon Bravour KWPN) is een zwarte hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is geboren op 14 juni 2013 en is gefokt door Johann Duis uit Uplengen, dat tussen Leer en Westerstede in Oost-Friesland in de deelstaat Nedersaksen ligt.
De moeder van Black Rock is de bruine merrie Desiree Hann (2001, V. De Niro Hann) en tweede moeder is de vos Chita Hann (1997, V. Caprimond Trak).
Gerekend over acht generaties heeft Black Rock 35,2 % Trakehner bloed, 25 % Engels- en Angloarabisch volbloed en 23,4 % Hannoveraans bloed.

Black Rock is in maart 2016 in Vechta bij een keuring onder de zadel goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek en als derde hengst van de keuring geprimeerd.
Het is onduidelijk of Black Rock beschikbaar is gesteld voor de fokkerij.

1.1.4. Blackstage DE 431310171213 Hann

Blackstage Hann (V. Bon Bravour KWPN) is een zwarte hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 7 maart 2013 geboren en is gefokt door Hans-Werner Klindworth uit Ahlerstedt, dat circa 20 km ten zuiden van Stade in het noorden van Nedersaksen ligt.
De moeder van Blackstage is de zwarte merrie Fürstin H Hann (2005, V. Ferro KWPN) en tweede moeder is de zwarte staatspremiemerrie Heidefee Hann (1997, V. Hohenstein Trak). Heidefee is ook de moeder van de hengst De Vito Hann (2006, V. Diamond Hit Oldbg), die is goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar-International stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Blackstage een afstamming die bestaat uit 35,2 % Trakehner bloed, 25 % Engels- en Arabisch volbloed en 23,4 % Hannoveraans bloed.

In oktober 2015 is Blackstage in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. In april 2016 heeft hij in Adelheidsdorf aan een aanlegtest van veertien dagen deelgenomen, waarvoor hij een beoordeling van 7,40 heeft gekregen.

In april 2016 heeft Blackstage in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest voor dressuurhengsten van veertien dagen. Daarbij heeft hij een beoordeling ontvangen van 8,09 (7,85) voor de dressuur, 5,95 (7,10) punten voor het springen en 7,40 (7,66) punten voor de totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 31 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Blackstage heeft de test als 25e afgesloten.
In maart 2017 heeft Blackstage in Verden meegedaan aan een driedaagse sporttest waarvoor hij 7,82 punten heeft behaald. Hij heeft de test als negende afgesloten van de 14 hengsten die de test hebben afgemaakt.

Blackstage is tot en met 2017 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

 1.1.5. Bob Marley DE 431310224313 Hann

Bob Marley Hann (V. Bon Bravour KWPN) is een zwartbruine hengst die op 5 maart 2013 is geboren. Hij is gefokt door Frank Lage uit Dannau, dat circa 10 km ten noorden van Plön in de deelstaat Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Bob Marley is de vos merrie Die Welt Hann (2003, V. De Niro Hann) en tweede moeder is de vos Feine Welt Hann (1988, V. Fabriano Hann).
In de afstamming van Bob Marley komt aan vaderskant de hengst Mahagoni Trak (1974, V. Pasteur xx) twee keer voor en aan moederskant is de hengst Absatz Hann (1960, V. Abglanz Trak) drie keer vertegenwoordigd.
Gerekend over acht generaties voert Bob Marley 35,2 % Hannoveraans bloed, 25,8 % Trakehner bloed en 21,9 % Engels- en Arabisch volbloed.

Bob Marley is in mei 2016 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek en heeft in de herfst van 2016 in Schlieckau deelgenomen aan een 50-dagen durend verrichtingsonderzoek voor dressuurpaarden. Zijn prestaties tijdens het onderzoek zijn gewaardeerd met een score van 8,38 punten (4e plaats van 26 hengsten).

1.1.6. Bon Scolaire DE431310183013 Hann

Bon Scolaire Hann (V. Bon Bravour KWPN) is een donkerbruine hengst die op 28 mei 2013 is geboren. Hij is gefokt door Frauke Wagner uit Barwedel, dat circa 15 km ten noorden van Wolfsburg in Nedersaksen ligt.
Bon Scolaire staat ook bekend onder de naam Bon Scolari.
De moeder van de hengst is de donkerbruine merrie Scolaria Hann (2009, V. Scolari Hann) en tweede moeder is de zwarte Raja Nigra Hann (2001, V. Rotspon Hann).
Gerekend over acht generaties wordt de afstamming van Bon Scolaire gevormd door 29,7 % Hannoveraans bloed, 23,4 % Trakehner bloed en 23,4 % Engels- en Arabisch volbloed. Verder komt er Westfaals-, Holsteins-, Oldenburgs-, Gelders- en Frans bloed voor in zijn afstamming.

Bon Scolaire is in oktober 2015 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. In de herfst van 2016 heeft hij in Schlieckau aan een 50 dagen durend verrichtingsonderzoek voor dressuurpaarden deelgenomen. Zijn prestaties zijn beoordeeld met 7,90 punten (12e plaats van 26 hengsten)

1.1.7. Iconic B KWPN 528003201301676 Stb

Iconic B KWPN (V. Bon Bravour KWPN) is een donkere vos hengst met een stokmaat van 175 cm. Hij is op 24 april 2013 geboren en is gefokt door Stal de Beukenvallei in Leende, dat ten zuiden van Eindhoven in Noord Brabant ligt.
Iconic B is een royaal ontwikkelde hengst met een mooi oog. De hoofd-halsverbinding is tamelijk zwaar. Het achterbeen is tamelijk lang en iets sabelbenig.

De moeder van Iconic B is de vos merrie Niniek STV KWPN keur preferent sport prestatie (1995, V. Jazz KWPN). Zij is een goed ontwikkelde dressuur merrie die door Joyce Lenaerts (NED) met succes is uitgebracht in Grand Prix dressuurwedstrijden. Twee nakomelingen van haar zijn uitgebracht in de internationale dressuursport.
Tweede moeder van Iconic B is de schimmel merrie Faniek STV KWPN keur preferent prestatie (1987, V. Variant KWPN). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Inverness KWPN (2013, V. Everdale KWPN), die is goedgekeurd door het KWPN.
Gerekend over acht generaties heeft Iconic B een volbloedpercentage van 31,25 %. Daarnaast voert hij 25 % Trakehner bloed en 17,2 % Gelders bloed.

Het KWPN heeft Iconic B in februari 2016 in ’s-Hertogenbosch aangewezen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek in Ermelo. In dat onderzoek bleek Iconic B een eerlijke hengst met een zeer goede instelling. Hij heeft veel bereidheid om te werken en laat zich goed bewerken. Hij heeft een zuivere, ruime stap met veel souplesse. De draf is lichtvoetig en de hengst toont veel aanleg tot verzameling. De galop heeft veel gedragenheid en ruimte. Als dressuurpaard heeft hij veel tot zeer veel aanleg. De stap en galop zijn gewaardeerd met een negen en de draf met een 8 Voor de rijdbaarheid en de bewerkbaarheid heeft hij een 9 gekregen. In totaal heeft hij 86 punten behaald waarmee hij de verrichtingskampioen 2016 van de KWPN-dressuurhengsten is geworden.
Na afloop van het onderzoek is Iconic B goedgekeurd voor de fokkerij.

In 2018 heeft het KWPN de kwaliteit van de veulens van Iconic B geëvalueerd. Daarover is gerapporteerd dat Iconic B  een uniforme collectie ruim voldoende tot zeer goed ontwikkelde veulens toonde. Ze staan daarbij ruim voldoende tot goed in het type van het dressuurpaard en beschikken over ruim voldoende uitstraling. Het hoofd is voldoende sprekend dat bij enkele veulens wat lang is. Het zijn ruim voldoende tot zeer goed in het rechthoekmodel staande veulens. De door de eigenaar gepresenteerde veulens waren allen goed ontwikkeld en lang gelijnd. De veulens hebben een mooi front met halzen die doorgaans goed van lengte zijn, goed gevormd, met een goede bespiering. De schouder is correct van lengte en ligging. De rug, lendenen en croupe zijn correct gevormd. Bij enkele veulens was het verloop van de rug een fractie week. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld, van de voorzijde gezien wordt een enkele keer een Franse stand geconstateerd. Het achterbeen is doorgaans correct gesteld, bij enkele veulens was de stand wat sabelbenig. De kwaliteit van het beenwerk is doorgaans hard met veel bot. De door de eigenaar gepresenteerde veulens hadden meermalen een wat lang en sabelbenig gesteld achterbeen. De stap heeft een ruim voldoende tot zeer goede ruimte. In draf zijn de veulens doorgaans lichtvoetig en tactmatig met ruim voldoende ruimte waarbij ze met afdruk en bergop bewegen. In galop tonen de veulens ruim voldoende souplesse, een goede kracht en veel afdruk . Bij een aantal veulens zou in beweging het achterbeen meer kunnen ondertreden.

Op basis van het verrichtingsonderzoek en de beoordeelde veulens verwacht het KWPN dat Iconic B maat en formaat kan toevoegen alsmede rijdbaarheid, instelling en het vermogen tot sluiten/verzamelen verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij.

Tot eind 2019 heeft het KWPN 66 hengstveulens en 78 merrieveulens van Iconic B geregistreerd.

1.1.8. Johnny Cash 528003201406353 KWPN

Johnny Cash KWPN (V. Bon Bravour KWPN) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is op 4 juni 2014 geboren en is gefokt door Ad Gijsbers uit Loosbroek, dat circa 20 km ten oosten van ’s-Hertogenbosch in de provincie Noord Brabant ligt.
De moeder van Johnny Cash is de bruine merrie Bukkie KWPN keur (2006, V. Flemmingh Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Hermes KWPN (2012, V. Easy Game Trak), die is goedgekeurd door het KWPN.
Tweede moeder van Johnny Cash is de donkerbruine Ukkie KWPN elite preferent (2001, V. Jazz KWPN).
Gerekend over acht generaties heeft Johnny Cash een afstamming met 29,7 % Trakehner bloed, 28,9 % Engels- en Arabisch volbloed en 15,6 % Holsteins bloed.

Johnny Cash is in 2017 door het KWPN aangewezen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek.
Hij heeft in het najaar van 2017 in Ermelo deelgenomen aan het 50 dagen durende verrichtingsonderzoek.
Door het KWPN is meegedeeld dat hij een royaal ontwikkelde, rijtypische hengst is met veel uitstraling. Hij heeft een correct exterieur.
Volgens het onderzoekrapport is Johnny Cash een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, goed van ruimte maar zou meer buiging in het achterbeen moeten hebben. De draf is lichtvoetig en goed van ruimte. De galop is bergop met een ruim voldoende tot goede ruimte. Johnny Cash beweegt met een goede houding, goede balans en een goede souplesse. Als dressuurpaard heeft Johnny Cash ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.
De hengst is gewaardeerd met een 7,5 voor de galop, voor de souplesse en voor de aanleg als dressuurpaard. Voor alle andere te beoordelen factoren heeft Johnny Cash een acht gekregen waardoor hij een totaal puntenaantal van 78 punten heeft gescoord.
Na afloop van het onderzoek is Johnny Cash goedgekeurd voor de fokkerij.
Het KWPN verwacht dat Johnny Cash het model kan verbeteren en lichtvoetigheid en rijdbaarheid kan toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

1.2. Don Dynamo NLD 003200801113 KWPN

Don Dynamo KWPN (V. Painted Black KWPN) is een bruine hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is op 21 maart 2008 geboren en is gefokt door mts. P.G. en A.S.M. Bijvelds uit Veghel, dat 20 km ten zuidoosten van ’s-Hertogenbosch in Noord Brabant ligt.
De moeder van Don Dynamo is de vos merrie Twoolya PB KWPN ster (2000, V. Jazz KWPN) en tweede moeder is de donkere vos Woolya KWPN keur sport (1980, V. Roemer Westf).
Gerekend over acht generaties heeft Don Dynamo een afstamming met 26,6 % Trakehner bloed, 25,7 % Engels- en Arabisch volbloed, 14,8 % Gelders bloed en 11,7 % Hannoveraans bloed. Daarnaast is ook Holsteins-, Westfaals-, Gronings- en Frans bloed in de pedigree van Don Dynamo aanwezig.

Don Dynamo is in januari 2014 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en erkend door het Oldenburgse stamboek. Later hebben ook de stamboeken van Rijnland, Baden-Württemberg, Beieren, Brandenburg-Anhalt, Rijnland-Palts-Saar en Saksen-Thüringen de hengst toegelaten tot hun fokkerij.

In de herfst van 2013 heeft Don Dynamo in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij behaalde voor de dressuur een waardering van 8,16 (7,41) en voor het springen scoorde hij 6,72 (7.60). In de totaalstand heeft hij een beoordeling van 7,61 (7,60) gekregen. De gemiddelde waarderingen van de 25 deelnemende hengsten zijn tussen haakjes vermeld.
De waardering voor de draf van Don Dynamo bedroeg 9,25.

Don Dynamo is tot en met 2016 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Tot eind 2019 zijn twee dochters van Don Dynamo als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en tien nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard.

In 2017 is de hengst door Holga Finken (GER) uitgebracht in Intermediair II dressuurwedstrijden.

1.3. Ebony KWPN 528003200911697 Stb

Ebony KWPN (V. Painted Black KWPN) is een zwartbruine hengst met een stokmaat van 173 cm. Hij is op 10 april 2009 geboren en is gefokt door A.J. Groen uit Andijk, dat circa 20 km ten noordoosten van Hoorn in de provincie Noord-Holland ligt.
Hij is volgens de KWPN-rapportage een goed ontwikkelde hengst met een iets neerwaartse romprichting. Hij heeft een goed exterieur waarbij opgemerkt is dat de broekspier langer zou moeten doorlopen, dat de voorstand licht frans is en dat de achterbenen sabelbenig zijn. De moeder van Ebony is de vosmerrie Vanolite KWPN (2002, V. Jazz KWPN). Zij was een voldoende ontwikkelde merrie die ook een sabelbenig achterbeen had. Haar stap en draf waren voldoende dragend, maar de galop was tamelijk kort.
Tweede moeder van Ebony is de zwarte prestatiemerrie Manolite KWPN (1994, V. Contango Oldbg). Manolite is ook de moeder van de door het Anglo Europese stamboek goedgekeurde zwarte hengst Tip Top KWPN (2000, V. Jazz KWPN).

Het KWPN heeft Ebony op 15 augustus 2014 in Ermelo via de finale van de PAVO-cup aangewezen voor deelname aan het najaarsverrichtingsonderzoek in Ermelo.
Gerapporteerd is dat Ebony een eerlijke hengst is die een goede instelling heeft. Hij laat zich goed tot zeer goed bewerken en heeft veel tot zeer veel bereidheid om te werken. De basisgangen hebben veel ruimte. De stap is zuiver, de draf is krachtig en de galop is goed gedragen. Ebony beweegt met veel souplesse en toont een goede balans. Hij heeft veel tot zeer veel aanleg als dressuurpaard. De basisgangen zijn alle drie gewaardeerd met een 8,5, evenals de rijdbaarheid en de aanleg als dressuurpaard. In totaal heeft hij 84 punten gekregen.
Na afloop van het onderzoek is Ebony goedgekeurd voor de fokkerij. Daarbij is aangegeven dat verwacht wordt dat Ebony het model, de bewegingstechniek en de kracht vanuit het achterbeen kan verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij.

In 2016 is een collectie veulens van Ebony beoordeeld. Het KWPN heeft daarover gepublicerd dat Ebony  een uniforme collectie, goed ontwikkelde veulens toonde die ruim voldoende tot goed in het dressuurmodel staan. Het hoofd is sprekend. De hals is goed gevormd, goed bespierd en ruim voldoende van lengte. De rug is doorgaans licht gezonken. De croupe is hellend en goed van lengte. De broekspier loopt mooi lang door. Het voorbeen is een enkele keer frans gesteld. Het achterbeen is een fractie sabelbenig. Het fundament is hard en iets fijn. De stap is ruim voldoende van ruimte. De draf is goed van ruimte en wordt met ruim voldoende tot veel souplesse getoond waarbij het achterbeen meer tot dragen moet komen. De galop is ruim voldoende krachtig, voldoende tot ruim voldoende van ruimte maar zou meer schoudervrijheid moeten hebben.

Op basis van het verrichtingsonderzoek en de beoordeling van de nakomelingen verwacht het KWPN dat Ebony  het model en de bewegingstechniek  in de dressuurpaardenfokkerij kan verbeteren.

Tot eind 2019 heeft het KWPN 63 hengstveulens en 72 merrieveulens geregistreerd. Zijn zoon Knock Out KWPN (2015) is goedgekeurd voor de fokkerij en dertien dochters zijn als fokmerrie ingeschreven in het stamboek.  Opvallend is dat alle ingeschreven dochters een predicaat hebben behaald: acht elite-, drie keur- en twee stermerries.

Eind 2019 heeft Ebony een verwachtingswaarde voor dressuur van 185 met een betrouwbaarheid van 61 %. Uit het genetisch profiel blijkt dat de nakomelingen van Ebony vaak een rechtopstaande hals en een schuine schouder hebben. Ook een hol voorbeen komt regelmatig voor.

1.3.1. Knock Out KWPN 528003201505439 Stb / DVH 1298

Knock Out KWPN (V. Ebony KWPN) is een vos hengst met een stokmaat van 165 cm. Hij is geboren op 4 mei 2015 en is gefokt door W. Hoogeslag uit Haarle, dat tussen Raalte en Nijverdal in de provincie Overijssel ligt.
De moeder van Knock Out is de donkerbruine merrie Charming Vurona KWPN elite sport (2007, V. Dreamcatcher Oldbg).
Zij is volgens het door het KWPN gepubliceerde moederrapport een voldoende ontwikkelde, aansprekende merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat.
Haar hoofd is sprekend met een mooi groot oog. De nek is voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte, goed van bespiering en komt diep uit de borst. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en heeft ruim voldoende lengte. De schouder heeft ruim voldoende lengte en is goed van ligging. De rug is voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn strak en goed aangesloten. De croupe is iets recht van ligging en goed van lengte en bespiering. De broekspier heeft ruim voldoende lengte.
Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien hol gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en iets steil gesteld. De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goede verzenen. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De stap heeft ruim voldoende ruimte en souplesse. De draf heeft ruim voldoende ruimte. De merrie draaft met een ruim voldoende houding en een goed dragend achterbeen. Het gebruik van het voorbeen is vlak. De galop is krachtig, goed van ruimte, ruim voldoende gedragen met een ruim voldoende houding.

Tweede moeder van Knock Out is de bruine Vurona KWPN elite preferent prestatie sport (2002, V. Negro KWPN). Zij is ook de moeder van de hengsten Blue Horse First Choice KWPN (2010, V. Jazz KWPN), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse-, Oldenburgse-, Deense en Zweedse stamboek, en High Five U.S. KWPN (2012, V. Charmeur KWPN), die is goedgekeurd door het KWPN en het Mecklenburgse stamboek.

De hengst Ferro KWPN (1987, V. Ulft KWPN) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Knock Out en heeft een inbreng van 12,5 % in zijn erfelijke aanleg.

Gerekend over acht generaties heeft Knock Out een afstamming met 18,8 % Nederlands bloed, 18,8 % Trakehner bloed, 18,0 % Engels volbloed en 13,3 % Hannoveraans bloed.

Knock Out is in februari 2018 door het KWPN aangewezen om aan een verrichtingsnderzoek deel te nemen.
Daarbij is aangegeven dat hij een ruim voldoende ontwikkelde rijtypische hengst is die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Zijn hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is goed van lengte en een fractie steil van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en goed van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, lengte en bespiering. De broekspier zou wat langer moeten doorlopen. Het voor- en achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld en goed van vorm en kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

De hengst heeft in het voorjaar van 2018 in Ermelo deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Uit het door het KWPN gepubliceerde onderzoekrapport blijkt dat Knock Out een eerlijke, betrouwbare en sympathieke hengst met een zeer goede instelling is. Hij heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en zeer goed van ruimte met een goede buiging van de gewrichten. In draf beweegt de hengst lichtvoetig met veel beentechniek, een goede ruimte, veel gedragenheid en een achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is krachtig, bergop, gedragen en goed van ruimte. Knock Out beweegt met veel tot zeer veel souplesse, veel houding en een goede tot zeer goede balans. Als dressuurpaard heeft Knock Out veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

De prestaties van Knock Out zijn gewaardeerd met een negen voor de stap, een 8,5 voor de draf, de galop en de souplesse. Voor zijn houding en balans is een acht gegeven, voor de rijdbaarheid en de instelling en negen en voor de aanleg als dressuurpaard een 8,5.
Op basis van de gegeven waarderingen heeft Knock Out van de zeven hengsten die aan de eindbeoordeling van het onderzoek hebben deelgenomen de eerste plaats behaald en kan hij worden beschouwd als de verrichtingskampioen van de dressuurhengsten in het voorjaarsonderzoek 2018.

Na afloop van het onderzoek heeft het KWPN Knock Out goedgekeurd voor de fokkerij en ingeschreven in het stamboek.

Het KWPN verwacht dat Knock Out de beentechniek, souplesse en gedragenheid kan verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij.

In 2018 is Knock Out verkocht aan Helgstrand Dressage en  Søren Grønbog in Denemarken. Hij is in maart 2018 in Herning voor één jaar goedgekeurd door het Deense stamboek en heeft aansluitend in Tørring  een tiendaagse observatietest afgelegd. Daarbij is vastgesteld dat de bewegingen regelmatig zijn. In stap is de hengst nog enigszins opgewonden. De galop is ruim en energiek.
In 2019 heeft Knock Out in Tørring deelgenomen aan een aanlegtest van 35 dagen  waarbij hij voor de stap een 7,5 heeft gekregen, voor de draf een acht en voor de galop een negen.  De rijdbaarheid is gewaardeerd met een 8,5.

Het KWPN heeft vier hengstveulens en drie merrieveulend geregistreerd en het Deense stamboek heeft in 2019 es hengstveulens en zes merrieveulens van Knock Out geregistreerd.

1.4. Enzo Ferrari KWPN 528003200907927 Stb

Enzo Ferrari KWPN (V. Painted Black KWPN) is een zwarte hengst met de enorme stokmaat van 182 cm. Hij is geboren op 8 mei 2009 en is gefokt door J. den Brabander uit Sint Niklaas, dat tussen Antwerpen en Gent in de Belgische provincie Oost Vlaanderen ligt.
Enzo Ferrari is volgens het KWPN een royaal ontwikkelde, hoogbenige hengst met een exterieur waar weinig op valt aan te merken.
De moeder van Enzo Ferrari is de 179 cm grote vos merrie Veniz KWPN pref (2002, V. Krack C KWPN). Zij is een zeer royaal ontwikkelde merrie die in het vierkantsmodel staat. Zij heeft voldoende ras maar op haar exterier is wel wat aan te merken. Ze heeft een tamelijk steile schouder, een weke rug en lendenen, een onderstandig voorbeen en een steil achterbeen.
Tweede moeder van Enzo Ferrari is de donkerbruine Regaliz KWPN sport (1998, V. Jazz KWPN).
Gerekend over acht generaties bestaat de afstamming van Enzo Ferrari voor 28,1 % uit Engels- en Arabisch volbloed, 23,4 % Trakehner bloed en 17,2 % Holsteins bloed.

Enzo Ferrari is in februari 2012 door het KWPN op de hengstenkeuring in ’s-Hertogenbosch aangewezen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek. Hij is bovendien in februari 2012 goedgekeurd door het Rijnllandse stamboek en in mei 2012 is de hengst erkend door het Oldenburgse stamboek.

In het najaar van 2012 heeft Enzo Ferrari in Stegeren aan het verrichtingsonderzoek van 50 dagen deelgenomen
Hij heeft zich een zeer werkwillige hengst met een goede instelling getoond. Zijn basisgangen zijn ruim, De stap is zuiver en actief, de draf is goed gedragen en de galop krachtig. Enzo Ferrari heeft veel souplesse en veel aanleg als dressuurpaard.
De stap en galop zijn gewaardeerd met een 8,5 en de draf met een 8. Voor de andere onderdelen heeft hij ook allemaal achten gekregen, waardoor hij een totaalscore heeft behaald van 82 punten. Na afloop van het onderzoek heeft het KWPN Enzo Ferrari goedgekeurd voor de fokkerij.
Daarbij is aangegeven dat hij de instelling en de correctheid van de bewegingen in de dressuurpaardenfokkerij kan verbeteren.

In oktober 2012 is Enzo Ferrari door zijn eigenaren verkocht aan Toni en Marina Meggle in Duitsland

In augustus 2013 is een groep veulens van Enzo Ferrari beoordeeld. Het betrof een uniforme collectie goed ontwikkelde, hoogbenige veulens. De croupe van de veulens is vaak hellend en de broekspier zou langer moeten doorlopen. Veel veulens hebben een sabelbenig achterbeen. De veulens hebben voldoende ruime bewegingen. In draf zou het achterbeen actiever moeten zijn en meer moeten worden ondergebracht.

In oktober 2016 heeft het Hannoveraanse stamboek een nog anonieme zoon die door het Rijnlandse stamboek is geregistreerd (2014, MV. Lord Loxley I Rhein) goedgekeurd. Tot eind 2019 ontbreekt verdere informatie over deze hengst.

Het KWPN heeft 15 hengstveulens en 14 merrieveulens van Enzo Ferrari geregistreerd. Van de merrieveulens zijn er tot eind 2019 vijf als fokmerrie opgenomen in het stamboek en vier daarvan hebben het elite predicaat behaald.
Tot eind 2019 zijn in Duitsland elf dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek,. Eén dochter is staatspremiemerrie geworden. Daarnaast zijn 48 nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen een winsom van € 1.521.

Zijn zoon Jerenzo Texel KWPN (2014) is goedgekeurd voor de fokkerij.

1.4.1. Jerenzo Texel KWPN 528003201407144 Stb

Jerenzo Texel KWPN (V. Enzo Ferrari KWPN) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 177 cm. Hij is op 9 april 2014 geboren en is gefokt door Willem van der Linde uit De Cocksdorp, dat op het eiland Texel ligt.
De moeder van de hengst is de vos merrie Vieta Corieta Texel KWPN prestatie (2002, V. Jazz KWPN). Zij is een goed ontwikkelde merrie met een correct exterieur. Opmerkingen zijn te maken over de te korte broekspier en het licht onderstandige voorbeen. Haar stap, draf en galop zijn actief en voldoende ruim. De galop zou meer souplesse mogen hebben.
Tweede moeder van Jerenzo Texel is de zwartbruine Rieta Corrieta KWPN keur preferent sport (1998, V. Burggraaf Holst).
De preferente hengst Jazz KWPN (1991, V. Cocktail KWPN) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Jerenzo Texel en heeft een inbreng van 31,25 % in zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Jerenzo Texel een afstamming met 28,1 % Engels- en Arabisch volbloed, 21,1 % Nederlands bloed, 21,1 % Holsteins bloed en 14,8 % Trakehner bloed.

Volgens het KWPN is Jerenzo Texel is een royaal ontwikkelde hengst met een aansprekend hoofd. De nek is voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte en goed bespierd. De schouder is goed van lengte en steil van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is licht gezonken, goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is hellend, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier zou langer mogen doorlopen. Het voorbeen is van terzijde gezien licht ingesnoerd en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld maar wat lang. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.

De hengst is op de KWPN-hengstenkeuring 2017 aangewezen om aan het verrichtingsonderzoek deel te nemen. Op grond daarvan heeft hij in het najaar van 2017 aan een 50 dagen durend verrichtingsonderzoek in Ermelo deelgenomen.
In het onderzoekrapport wordt Jerenzo Texel omschreven als een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. Hij heeft veel looplust en zeer veel bereidheid tot werken. De stap is actief, zuiver en goed van ruimte en souplesse. De draf is goed van ruimte met een actief en krachtig ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is bergop, zeer krachtig met veel tot zeer veel gedragenheid en ruim voldoende ruimte. Jerenzo Texel beweegt met een goede beentechniek, veel zelfhouding en veel balans waarbij zijn vermogen tot sluiten positief opvalt. Als dressuurpaard heeft Jerenzo Texel veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.
Voor zijn prestaties is hij beloond met achten voor de draf en de souplesse, terwijl hij moor alle andere te beoordelen onderdelen een 8,5 heeft gekregen. Daarmee heeft hij in totaal 83,5 punt gescoord.
Na afloop van het onderzoek is de hengst toegelaten tot de KWPN-fokkerij. Het KWPN verwacht dat Jerenzo Texel formaat kan toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij en de rijdbaarheid, instelling en afdruk/kracht en de mogelijkheid tot sluiten kan verbeteren.

2. Passe Partout KWPN 9709961

Passe Partout KWPN (V. Gribaldi Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 24 juli 1997 en is gefokt door A. de Lange uit Kapelle, dat bij Goes in Zuid Beveland ligt.
De moeder van de hengst is de schimmel keurmerrie Wia KWPN (1980, V. Pion KWPN) en tweede moeder is de merrie Saskia KWPN prestatie (1976, V. Komeet Holst).
Moeder Wia voert via de hengsten Abgar xx (1958, V. Abernant xx), Sable Skinflint xx (1958, V. Arctic Star xx) en Ghill Manor xx (1962, V. Gilles de retz xx) 50 % volbloed.
Gerekend over acht generaties heeft Passe Partout een afstamming die voor 43,75 % uit Trakehner bloed en voor 31,25 % uit Engels volbloed is opgebouwd.

Passe Partout is in 2000 aangeboden op de hengstenkeuring van het KWPN, waar hij is geselecteerd voor de tweede bezichtiging. Daarna is hij goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek. Het AES heeft in 2001 en 2002 vijf nakomelingen van Passe Partout geregistreerd en het KWPN heeft in de jaren 2001 – 2003 achttien nakomelingen van de hengst geregistreerd in register A.
Na zijn fokkerijcarrière is de hengst gecastreerd en ingezet in de dressuursport.
Hij is in de jaren 2010 – 2013 door Sebastien Duperdu (FRA) uitgebracht in internationale Grand Prix dressuurwedstrijden. Zowel in 2011 als in 2012 is de tweede plaats behaald in de Kür tijdens de Wereldbekerwedstrijden in Brno.

3. Pegasus NL003199708386 KWPN

Pegasus KWP (V. Gribaldi KWPN) is een zwartbruine hengst met een stokmaat van 174 cm. Hij is geboren op 19 juni 1997 en is gefokt door C.J, van Heuckelum uit Haaften, dat bij Zaltbommel op de noordoever van de Waal in de provincie Gelderland ligt.
De moeder van Pegasus is de bruine merrie Kagasus KWPN ( 19992, V. Esteban KWPN) en tweede moeder is de bruine keurmerrie Pagasus KWPN (1974, V.
Lt.-Generaal KWPN).
Gerekend over acht generaties voert Pegasus 44,5 % Trakehner bloed, 25 % Engels- en Angloarabisch volbloed en 10,9 % Gelders bloed.

Pegasus is verkocht naar Frankrijk en in oktober 2003 goedgekeurd door het Selle Français stamboek. In Frankrijk zijn in de jaren 2013 – 2016 twaalf nakomelingen van hem geregistreerd.
De hengst is van 2002 tot en met 2009 in Franse dressuurwedstrijden uitgebracht en vanaf 2008 op Grand Prix niveau. Hij heeft een winsom van € 2.616.
Pegasus is op 6 juni 2015 overleden.

4. Distelzar DE309090080398 Trak

Distelzar Trak (V. Gribaldi Trak) is een bruine hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is op 6 mei 1998 geboren en is gefokt door de Trakehnerstoeterij Lindenhof am Berg in Gielert, dat circa 35 km ten oosten van Trier in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts ligt.
De moeder van Distelzar is de kleine (158 cm) donkerbruine merrie Distelgold Trak (1992, V. Arogno Trak). Zij is ook de tweede moeder van de vos hengst Don Juan’s Duvetico Oldbg (2012, V. Don Juan de Hus KWPN), die is goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek.
Tweede moeder van Distelzar is de bruine Distelfee Trak (1983, V. Matador Trak).
Gerekend over acht generaties heeft Distelzar een afstamming die voor 70,3 % is opgebouwd uit Trakehner bloed en voor 27,3 % uit Engels- en Arabisch volbloed.

Distelzar is in oktober 2000 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek en het stamboek Saksen-Thüringen.
In juli 2001 is de hengst door Burghard Wahler (GER) naar het kampioenschap rijpaarden van het Trakehner stamboek gereden en bij het “Bundeschampionat” voor rijpaarden in 2001 is de vierde plaats behaald.
Door deelname aan dressuurwedstrijden in 2002 en 2003 heeft Distelzar voldaan aan de wettelijke verrichtingseisen in Duitsland.
In november 2001 heeft het Hannoveraanse stamboek de hengst goedgekeurd en heeft het Oldenburgse stamboek hem erkend. Later heeft ook het Baden-Württembergse stamboek Distelzar toegelaten tot zijn fokkerij.
Na het dekseizoen 2005 is de hengst verkocht aan de Zwitserse amazone Andrea Wicki – Mader, die hem in 2010 en 2011 in internationale Grand Prix dressuurwedstrijden heeft uitgebracht.

Tot eind 2016 zijn van Distelzar elf zonen goedgekeurd voor de fokkerij: C’est Bon Trak (2002), Donauzar Trak (2002), Glanzruf Trak (2002), Donauzauber Trak (2003), Herzog von Nassau Trak (2003), Donaugold Trak (2004), Donauklang Trak (2005), Hamilton Trak (2005), Düsterberg Trak (2006), Polarzar Trak (2009) en Sir Picasso Trak (2015).

Van de zonen is Glanzruf goedgekeurd door het stamboek Saksen-Thüringen en het Arabische stamboek ZSAA. Van de hengst zijn slechts enkele nakomelingen geregistreerd.

De hengst Polarzar is in oktober 2011 goedgekeurd door het Trakehner stamboek en heeft maar kort in Duitsland ter dekking gestaan voordat hij is verkocht naar Zwitserland. Eén dochter van hem is als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek. Voor zover is kunnen nagaan zijn in Zwitserland geen nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Sir Picasso is in oktober 2017 in Neumünster door het Trakehner stamboek goedgekeurd. Hij heeft in februari en april 2019 in Münster-Handorf aan het eerste deel van een sporttest meegedaan. De eerste keer behaalde hij 7,16 punten, hetgeen niet voldoende is. De tweede keer heeft hij met 7,70 punten wel een voldoende resultaat behaald. In februari 2020 heeft hij voor het tweede deel van de sporttest met 7,17 punten opnieuw een onvoldoende resultaat geboekt.

De overige zonen van Distelzar worden onderstaand besproken.

De Duitse stamboeken hebben tot eind 2019 39 dochters van Distelzar als fokmerrie ingeschreven en daarvan zijn er twaalf staatspremiemerrie geworden.
De vos dochter Dionne Trak (2005, MV. De Niro Hann) is de moeder van de hengst Quantissimo Hann (2014, V. Quantensprung Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse- en het Oldenburgse stamboek.

De Duitse Hippische Sportbond heeft tot eind 2019 77 nakomelingen van Distelzar als wedstrijdpaard geregistreerd en zij hebben samen een winsom van € 53.429
De meest succesvolle nakomeling is de hengst Hamilton (2005), die door Kristine Möller in Grand Prix dressuurwedstrijden is uitgebracht en tot eind 2017 € 19.782 aan prijzengeld heeft gewonnen.
Distelzar heeft eind 2016 een dressuurindex van 127 met een betrouwbaarheid van 78 % en een springindex van 90 met een betrouwbaarheid van 74 %.

4.1. C’est Bon DE 409090232402 Trak

C’est Bon Trak (V. Distelzar Trak) is een bruine hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is in 2002 geboren en is gefokt door Burkhard Wahler uit Medingen, dat circa 25 km ten zuiden van Lüneburg in de deelstaat Nedersaksen ligt.
De moeder van de hengst is de 175 cm grote bruine merrie Coonya vom Klosterhof Trak (1998, V, Tycoon Trak).
Tweede moeder is de bruine Charisma vom Klosterhof Trak (1988, V. Sokrates Trak) en die is ook de moeder van de hengst Chronist Trak (1999, V. Caprimond Trak) en de tweede moeder van de hengst Come Close Trak (2007, V. Heops Trak). Chronist en Come Close zijn beide door het Trakehner stamboek goedgekeurd.
Gerekend over acht generaties bestaat de afstamming van C’est Bon voor 69,5 % uit Trakehner bloed en voor 30,5 % uit Engels- en Arabisch volbloed.

C’est Bon is in oktober 2004 goedgekeurd door het Trakehner stamboek.
In maart 2005 heeft hij in Redefin deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarin hij voor de dressuur een beoordeling van 7,95 en voor het springen 6,98 behaalde. Zijn totaal waardering bedroeg 7,70 punten.
In het najaar van 2005 heeft hij in Redefin deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Daar behaalde hij voor de dressuurmatige onderdelen 117,26 punten, waarmee hij op de vijfde plaats kwam van de 16 deelnemende hengsten. Voor de op het springen gerichte onderdelen is hij gewaardeerd met 118,11 punten en dat was goed voor een vierde plaats. In de eindstand is hij met 119,76 punten derde geworden.

C’est Bon is tot en met 2012 actief geweest in de fokkerij. Negen dochters zijn als fokmerrie opgenomen in een stamboek en vier van hen zijn staatspremiemerrie geworden.
Zeventien nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard en tot eind 2017 hadden zij samen € 779 gewonnen.
C’est Bon heeft een dressuurindex van 119 met een betrouwbaarheid van 78 %. Een springindex is niet gepubliceerd.

C’est Bon is door Kristine Möller (GER) uitgebracht in Intermediair I dressuurproeven.

4.2. Donauzar DE 409090043302 Trak

Donauzar Trak (V. Distelzar Trak) is een bruine hengst met een stokmaat van 174 cm. Hij is op 5 juni 2002 geboren en is gefokt door Burkhard Wahler uit Medingen, dat circa 25 km ten zuiden van Lüneburg in de deelstaat Nedersaksen ligt.
De moeder van Donauzar is de vos merrie Donaumärchen Trak (1990, V. Caprimond Trak). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Donaufischer Trak (1999, V. Sevillano xx), die is goedgekeurd door het Trakehner stamboek.
Tweede moeder van Donauzar is de invloedrijke vos elite merrie Donauquelle II Trak (1978, V. Morgenglanz Trak). Zij is ook de moeder van de hengst Donaumonarch Trak (1988, V. Sir Shostakovich xx), die is goedgekeurd door het Trakehner-, Oldenburgse-, Hannoveraanse-, Mecklenburgse-, Rijnlandse- en Saksische stamboek.
Donauquelle II is ook de tweede moeder van de hengsten Donauprints Trak (1994, V. Almox Prints Trak), Donaukaiser Trak (1996, V. Hohenstein Trak), Donautanz Hann (1999, V. De Niro Hann), Donaufels Trak (2001, V. Hohenstein Trak), Donauzauber Trak (2003, V. Distelzar Trak, zie hfdst 4.3.) en Donaugold Trak (2004, V. Distelzar Trak, zie hfdst. 4.5.).
De hengst Arogno Trak (1976, V. Flaneur Trak) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Donauzar en bepaalt 18,8 % van de erfelijke aanleg van Donauzar.
Gerekend over acht generaties bestaat de afstamming van Donauzar voor 78, 1 % uit Trakehner bloed en voor 16,3 % uit Engels- en Arabisch volbloed.

Donauzar is in oktober 2004 in Neumünster goedgekeurd voor de fokkerij. In maart 2005 heeft hij in Radegast deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Voor de dressuuronderdelen kreeg hij een beoordeling van 7,96 en voor de springonderdelen 7,45. Voor zijn tottale verrichting is hij gewaardeerd met een score van 7,83.
In het najaar van 2005 heeft hij in Radegast deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Daarbij heeft hij voor de dressuurmatige onderdelen 103,68 punten gekregen, waarmee hij op de 9e plaats is gekomen van de veertien deelnemende hengsten. Voor de springonderdelen behaalde hij 83,39 punten en een elfde plaats. In de eindstand nam hij met 95,52 punten de negende plaats in.

Donauzar is tot en met 2012 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn vier dochters als fokmerrie ingeschreven in een stamboek en daarvan zijn twee merries staatspremiemerrie geworden. Vijf nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard en die hebben samen € 518 gewonnen.

4.3. Donauzauber DE40909005203 Trak

Donauzauber Trak (V. Distelzauber Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is geboren op 14 mei 2003 en is gefokt door Burkhard Wahler uit Medingen, dat circa 25 km ten zuiden van Lüneburg in de deelstaat Nedersaksen ligt.
De moeder van Donauzauber is de donkerbruine elite merrie Donauwoge II vom Klosterhof Trak (1987, V. Dokrates Trak). Zij is ook de moeder van de hengst Donaukaiser Trak (1996, V. Hohenstein Trak), die is goedgekeurd door het Trakehner-, Saksische- en Finse stamboek.
Tweede moeder is Donauquelle II Trak, die ook de tweede moeder is van Donauzar Trak (2002, V. Distelzar Trak, zie hfdst. 4.2.).
De hengst Altan Trak (1943, V. Hirtensang Trak) komt zes keer voor in de afstamming van Donauzauber.
Gerekend over acht generaties bestaat de bloedopbouw van Donauzauber voor 78,1 % uit Trakehner bloed en voor 16,4 % uit Engels- en Arabisch volbloed.

Donauzauber is in oktober 2005 goedgekeurd door het Trakehner stamboek. Hij heeft in het najaar van 2006 in Redefin deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek
van 70 dagen. Voor de dressuurmatige onderdelen heeft hij 119,50 punten gekregen en dat leverde een vijfde plaats op van de 24 deelnemende hengsten. Voor de op het springen gerichte onderdelen behaalde hij 96,20 punten en een dertiende plaats. In de eindstand nam hij de negende plaats in met 111,27 punten.

Donauzauber is tot en met 2011 actief geweest in de fokkerij. Van hem zijn drie dochters als fokmerrie opgenomen in een stamboek en daarvan is één dochter staatspremiemerrie geworden.
De Duitse Hippische Sportbond heeft twaalf nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard en die hebben samen € 7.969 gewonnen.
Eind 2019 heeft Donauzauber een dressuurindex van 110 met een betrouwbaarheid van 75 %.

4.4. Herzog von Nassau DE 409090053203 Trak

Herzog von Nassau Trak (V. Distelzar Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is geboren op 14 mei 2003 en is gefokt door Peter Smeets van Hippo Stables in Kleef, dat 30 km ten oosten van Nijmegen in Noordrijn-Westfalen ligt. Herzog von Nassau is een broer van de hengst Hamilton Trak (2005, zie hfdst. 4.7.)
De moeder van beide hengsten is de schimmel elite staatspremiemerrie Habsburg Trak (1990, V. Fahnenträger II Trak) en tweede moeder is de schimmel elite staatspremiemerrie Habiana Trak (1983, V. Fabian Trak). Habiana is ook de moeder van de schimmel hengst Handryk Trak (1989, V. Van Deyk Trak), die is goedgekeurd door het Trakehner stamboek en de stamboeken van Berlin-Brandenburg, Saksen-Anhalt en Saksen.
De hengst Ibikus Trak (1967, V. Hertilas Trak) komt drie keer voor in de afstamming van Herzog von Nassau en heeft een aandeel van 14,1 % in de erfelijke aanleg van Herzog von Nassau.
Gerekend over acht generaties heeft Herzog von Nassau een bloedopbouw met 76,6 % Trakehner bloed en 22,7 % Engels- en Arabisch volbloed.

De hengst is in december 2005 goedgekeurd door het Trakehner stamboek. In oktober 2006 heeft hij in Redefin deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij is gewaardeerd met 8,23 voor de dressuur en 7,32 voor het springen. Als eindcijfer heeft hij een waardering van 7,84 gekregen.
In de herfst van 2007 heeft hij in Redefin deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Voor de op de dressuur gerichte onderdelen kreeg hij 110,34 punten en voor de op het springen gerichte onderdelen 92,89 punten. Dat betekende een zesde plaats voor de dressuur en een tiende plaats voor het springen. Van de 17 deelnemende hengsten is Herzog von Nassau in de eindstand op de zevende plaats gekomen met 103,44 punten.

Herzog von Nassau is tot en met 2014 actief geweest in de fokkerij, maar is weinig gebruikt door de fokkers. Drie dochters van hem zijn als fokmerrie ingeschreven in een stamboek en twee van hen zijn staatspremiemerrie geworden.
Vijf nakomelingen zijn als wedstrijdpaard geregistreerd en zij hebben tot en met 2019 € 458 gewonnen.

4.5. Donaugold DE40909004680 Trak

Donaugold Trak (V. Distelzar Trak) is een vos hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is geboren op 6 maart 2004 en is gefokt door Gudrum Wahler uit Medingen, dat circa 25 km ten zuiden van Lüneburg in de deelstaat Nedersaksen ligt.
De moeder van de hengst is de vos elite staatspremiemerrie Donaufürstin vom Klosterhof Trak (1985, V. Sokrates Trak). Zij is ook de moeder van de hengsten Donauprints Trak (1994, V. Almox Prints Trak) en Donaufels Trak (2001, V. Hohenstein Trak), die beide door het Trakehner stamboek zijn goedgekeurd.
Tweede moeder van Donaugold is de merrie Donauquelle II Trak (1978, V. Morgenglanz Trak), die de moeder is van de hengst Donaumonarch Trak (1988, V. Sir Shostakovich xx) en de tweede moeder is van de hengsten
Donaukaiser Trak (1996, V. Hohenstein Trak), Donautanz Trak (1999, V. De Niro Hann), Donauzar Trak (2002, V. Distelzar Trak, zie hfdst. 4.2.) en Donauzauber Trak (2003, V. Distelzar Trak, zie hfdst. 4.3.).
De hengst Altan Trak (1943, V. Hirtensang Trak) komt zes keer voor in de afstamming van Donaugold.
Gerekend over acht generaties heeft Donaugold een bloedopbouw die voor 78,1 % uit Trakehner bloed bestaat en voor 16,4 % uit Engels- en Arabisch volbloed.

Donaugold is in oktober 2006 goedgekeurd door het Trakehner stamboek en uitgeroepen tot reserve-kampioen van zijn jaargang. In januari 2007 heeft het Rijnlandse stamboek de hengst ook goedgekeurd. In de zomer van 2007 heeft hij in Warendorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij voor de dressuur een beoordeling van 8,49 kreeg. Voor het springen is hij gewaardeerd met 8,60 en als eindcijfer heeft hij 8,65 punten gekregen.
In 2008 en 2009 heeft hij door prestaties in de dressuursport voldaan aan de wettelijke verrichtingseisen.
Donaugold is in 2007 en 2008 in Duitsland actief in de fokkerij geweest en is daarna verkocht naar het Verenigd Koninkrijk.

In Duitsland zijn vier dochters van hem als fokmerrie ingeschreven in een stamboek waarbij één van die merries staatspremiemerrie is geworden. Over de fokkerijprestaties in het Verenigd Koninkrijk is geen informatie beschikbaar.
De Duitse Hippische Sportbond heeft 16 nakomelingen als wedstrijdpaard geregistreerd. Tot en met 2016 hebben zij samen € 2.986 gewonnen.
Vanaf 2010 is Donaugold terug in Duitse handen.
Van 2016 tot en met 2019 is Donaugold door Juliane Burfeind (GER) in Intermediair II en Grand Prix dressuurwedstrijden in Duitsland uitgebracht. De hengst heeft een winsom van € 5.450.
Eind 2019 heeft Donaugold een dressuurindex van 129 met een betrouwbaarheid van 75 %.

4.6. Donauklang DE 409090046505 Trak

Donauklang Trak (V. Distelzar Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is geboren op 29 april 2005 en is gefokt door Johann Albert Timmermann uit Schenefeld, dat ten noordwesten van Hamburg ligt.
Donauklang is een broer van de hengst Dusterberg Trak (2006, zie hfdst. 4.8.)
De moeder van Donauklang is de schimmel elite staatspremiemerrie Donaubirke Trak (1995, V. Herzzauber Trak) en tweede moeder is de donkerbruine Donauliebe II (1983, V. Mahon Trak).
Gerekend over acht generaties heeft Donauklang een afstamming met 80,5 % Trakehner bloed en en 18,0 % Engels- en Arabisch volbloed.

Donauklang is in oktober 2007 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek en in januari 2008 in Radegast door het Saksische- en het Thüringse stamboek.
In de herfst van 2008 heeft de hengst in Moritzburg deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Voor de dressuur kreeg hij daarbij een waardering van 7,48 en voor het springen 7,80. Als eindcijfer heeft hij 7,77 punten gekregen.
In het najaar van 2009 heeft Donauklang in Radegast deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Voor de dressuurgerichte onderdelen kreeg hij 109,22 punten en daarmee is hij van de 24 deelnemende hengsten achtste geworden. Voor de op het springen gerichte onderdelen werd hij tweede met 124,90 punten en in de eindstand nam hij de zevende plaats in met 116,39 punten.

Donauklang is tot en met 2017 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

Tot eind 2019 zijn 17 dochters als fokmerrie opgenomen in een stamboek en de Duitse Hippische Sportbond heeft 28 nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Die elf hebben tot eind 2019 samen € 5.541 gewonnen.
Donauklang heeft een dressuurindex van 124 met een betrouwbaarheid van 77 %.

4.7. Hamilton DE409090045505 Trak

Hamilton Trak (V. Distelzar Trak) is een schimmel hengst met een stokmaat van 165 cm. Hij is geboren op 20 maart 2005 en is gefokt door Pieter Smeets uit Kleef, dat 30 km ten oosten van Nijmegen in Noordrijn-Westfalen ligt.
Hamilton is een broer van de hengst Herzog von Nassau Trak (2003, zie hfdst. 4.4).
De moeder van beide hengsten is de schimmel elite staatspremiemerrie Habsburg Trak (1990, V. Fahnenträger II Trak) en tweede moeder is de schimmel elite staatspremiemerrie Habiana Trak (1983, V. Fabian Trak). Habiana is ook de moeder van de schimmel hengst Handryk Trak (1989, V. Van Deyk Trak), die is goedgekeurd door het Trakehner stamboek en de stamboeken van Berlin-Brandenburg, Saksen-Anhalt en Saksen.
De hengst Ibikus Trak (1967, V. Hertilas Trak) komt drie keer voor in de afstamming van Hamilton en heeft een aandeel van 14,1 % in de erfelijke aanleg van Hamilton.
Gerekend over acht generaties heeft Hamilton een bloedopbouw met 76,6 % Trakehner bloed en 22,7 % Engels- en Arabisch volbloed.

Hamilton is in oktober 2007 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek en is erkend door de samenwerkende Zuidduitse stamboeken.
Hij heeft in de late herfst van 2008 in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Voor de dressuur en het springen kreeg hij een beoordeling van 8,48 respectievelijk 8,44 en voor de totale verrichting scoorde hij 8,51 punten.
In de zomer van 2009 heeft Hamilton in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Voor de op de dressuur gerichte onderdelen behaalde hij van de 30 deelnemende hengsten de tweede plaats met 131,45 punten. Voor de op het springen gerichte onderdelen kreeg Hamilton 112,69 punten en dat leverde een zevende plaats op. In de eindstand is hij derde geworden met 125,72 punten.
Hamilton is tot 2012 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Daarna is alleen nog diepvriessperma beschikbaar gesteld.

Tot eind 2016 is één dochter van Hamilton als fokmerrie ingeschreven in een stamboek.

Hamilton is vanaf 2008 in de dressuursport uitgebracht. In september 2015 is hij voor het eerst door Kristine Möller (GER) uitgebracht in een Grand Prix dressuurwedstrijd.
Eind 2019 heeft de hengst een winsom van € 19.782.

4.8. Düsterberg DE 409090040506 Trak

Düsterberg Trak (V. Distelzar Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is geboren op 23 april 2006 en is gefokt door Johann Albert Timmermann uit uit Schenefeld, dat ten noordwesten van Hamburg ligt.
Düsterberg is een broer van de hengst Donauklang Trak (2005, zie hfdst. 4.6.).
De moeder van beide hengsten is de schimmel elite staatspremiemerrie Donaubirke Trak (1995, V. Herzzauber Tak) en tweede moeder is de donkerbruine Donauliebe II (1983, V. Mahon Trak).
Gerekend over acht generaties heeft Düsterberg een afstamming met 80,5 % Trakehner bloed en en 18,0 % Engels- en Arabisch volbloed.

Düsterberg is in oktober 2008 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek.
In de herfst van 2010 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtings-onderzoek van 70 dagen. Hij is bij de op de dressuur gerichte onderdelen van de 48 deelnemende hengsten 25e geworden met 100,94 punten. Voor de verrichtingen in de springonderdelen heeft hij 89,50 punten gekregen waarmee hij op de 33e plaats kwam. In de eindstand heeft hij de 31e positie bereikt met 94,71 punten.
Düsterberg is in 2012 voor het laatst beschikbaar geweest voor de fokkerij. Drie dochters van hem zijn als fokmerrie opgenomen in een stamboek en zeven nakomelingen zijn als wedstrijdpaard geregistreerd. Samen hebben die tot eind 2019 € 118 gewonnen.

5. Hofrat DE309090080598 Trak

Hofrat Trak (V. Gribaldi Trak) is een zwartbruine hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is op 10 maart 1998 geboren en is gefokt door Michael Schiel uit Malente, dat circa 10 km ten oosten van Plön in Sleeswijk-Holstein ligt.
Hofrat is een broer van de hengst Hoftanzer Trak (1999, zie hfdst. 10.)
De moeder van Hofrat is de bruine merrie Habsburg II Trak (1983, V. Guter Planet Trak) en tweede moeder is de vos staatspremiemerrie Helvetia II Trak (1979, V. Effekt xx).
Gerekend over acht generaties heeft Hofrat een afstamming die voor 67,2 % is gevormd door Trakehner bloed en voor 30,5 door Engels- en Arabisch volbloed.

Hofrat is eind 2000 goedgekeurd door het Trakehner- en het Holsteinse stamboek en erkend door het Oldenburgse stamboek. Op de hengstenkeuring van het Trakehner stamboek is Hofrat geprimeerd en uitgeroepen tot reservekampioen van zijn jaargang.
In de herfst van 2001 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waar hij voor de dressuur een beoordeling van 8,13 kreeg en voor het springen 7,92 scoorde.
Eind 2001 heeft ook het Hannoveraanse stamboek Hofrat goedgekeurd.
In het najaar van 2003 heeft de hengst in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij behaalde met 136,56 punten een uitstekende dressuurscore en leverde met 69,33 punten een ondermaatse springprestatie. In de totaalstand heeft Hofrat 119,71 punten behaald.

In juli 2001 is hij derde geworden bij het kampioenschap rijpaarden onder de zadel van het Trakehner stamboek en een jaar later heeft hij dat kampioenschap gewonnen. In 2001, 2002 en 2003 is de hengst uitgenodigd om aan het “Bundeschampionat” voor rijpaarden deel te nemen.
Hofrat is in 2013 door Theo Hanzon (NED) uitgebracht in Grand Prix dressuurwedstrijden.

Het KWPN heeft Hofrat in 2013 aangewezen voor de fokkerij van dressuurpaarden. Daarbij is vermeld dat Hofrat een goed ontwikkelde hengst is met een iets neerwaartse romprichting. Hij heeft een groot oog en de schouderligging is een fractie te steil. Hofrat heeft een goede bespiering. Voor heeft hij steile koten en zijn achterbeen is steil.
Tijdens een vijfdaagse gedragstest in Ermelo is vastgesteld dat Hofrat een eerlijke, betrouwbare hengst is die makkelijk in de omgang is.

In Duitsland zijn acht zonen van hem goedgekeurd voor de fokkerij. Dat zijn Hotline Hann (2003), Hofrat Junior Hann (2004), Haddington KHR Hann (2005), Karl Lagerfeld Trak (2005), Part of the Game M Trak (2006), Hemmingway Oldbg (2008), Häwelmann Trak (2009) en Hopkins Trak (2011).

Sommige bronnen geven aan dat ook de zonen Max Trak (2007, MV. K2 Trak) door het Trakehner stamboek en Hopefull Hann (2007, MV. Depardieu Oldbg) door het Hannoveraanse stamboek zijn goedgekeurd, maar voor zover bekend zijn zij niet actief geweest in de fokkerij.

De zoon Hofrat Junior (MV. Donnerhall Oldbg) is in oktober 2006 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij heeft in het najaar van 2007 deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen in Schlieckau en behaalde daar waarderingen van 7,81 (7,76) voor dressuur, 7,29 (7,91) voor springen en 7,64 (7,86) voor het totaalbeeld. De tussen haakjes vermelde punten zijn gemiddelde waarderingen van de 32 aan het onderzoek deelnemende hengsten.
Voor zover bekend is Hofrat Junior niet actief geweest in de fokkerij.

De hengst Haddington KHR Hann (MV. Werther Hann) is in november 2008 goedgekeuerd door het ZfdP en heeft in het najaar van 2009 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij behaalde voor de dressuur, het springen en het totaalbeeld respectievelijk 109,05, 68,29 en 81,15 punten. Met dat puntenaantal is hij 25e geworden van de 31 deelnemende hengsten. Van hem is één nakomeling als wedstrijdpaard geregistreerd.
Zelf is de hengst door Joâo Victor Marcari Oliva (BRA) in 2015 en 2016 in internationale Grand Prix dressuurwedstrijden uitgebracht.

De hengst Hemmingway (MV. Archipel Hann) is gefokt door Angela Barilar uit Chestertown, Maryland, Verenigde Staten. De hengst is in de Verenigde Staten goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek en vervolgens eigendom geworden van Rock Solid Warmblood in Boonville, Indiana. Hij is door verschillende ruiters uitgebracht in dressuurwedstrijden en actief geweest in de Amerikaanse fokkerij.

De hengst Häwelmann (MV. Artistic-Rock Trak) is in 2011 goedgekeurd door het Trakehner stamboek en uitgeroepen tot kampioen van zijn jaargang. Op de aansluitende veiling is hij voor € 140.000 verkocht aan stoeterij Pallerhaf in Niederpallen in Luxemburg. Häwelmann is een broer van de hengst Hopkins (2011, zie hfdst. 5.4.). Hij is getraind voor de dressuursport en daarom was van hem alleen diepvriesperma beschikbaar. Häwelmann is op 13 november 2014 bij een routine-operatie plotseling overleden. Zijn invloed op de fokkerij is beperkt.

De overige zonen van Hofrat worden hieronder besproken.

Tot eind 2019 hebben de Duitse stamboeken 168 dochters van Hofrat als fokmerrie ingeschreven in een stamboek. Van hen zijn er 41 staatspremiemerrie geworden.
Enkele dochters zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden, zoals:

Havanna Hann, 2003, MV. Werther Hann, is de moeder van de hengst Duke Noir Hann (2014, V. De Niro Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

Hortensia Hann, 2003, MV. Wie Weltmeter Hann, is de moeder van een nog anonieme hengst M Hann (2015, V. Millennium Trak), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

Hostess Hann, 2003, MV. Atlas Hann, is de moeder van de bruine hengst Quinzo DSP (2009, V. Quiztime Meckl), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

Lily my Love Trak, 2003, MV. Ferrum Trak, is de moeder van de schimmel hengst Lando ZfdP (2012, V. Aladin Dancer xx), die is goedgekeud door het Anglo Europese stamboek;

Rising Sun Trak, 2003, MV. Manrico Trak, is de moeder van de donkerbruine hengst Rhenium Trak (2014, V. Millennium Trak, zie hfdst 18.1.18.), die is goedgekeurd door het Trakehner stamboek;

Hot Chocolat Hann, 2009, MV. De Niro Hann, is de moeder van de vos hengst Frederic MK Hann (2017, V. Floriscount Oldbg), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek en

Konora Trak, 2009, MV. Arogno Trak, is de moeder van de bruine hengst Karakallis Trak (2017, V. High Motion Tra

De Duitse Hippische Sportbond heeft tot eind 2019 309 nakomelingen van Hofrat geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 266.954 aan prijzengeld gewonnen. Van de nakomelingen zijn er 29 uitgekomen in S dressuur wedstrijden.

Succesvolle nakomelingen zijn:

Blue Horse Hotline Hann, hengst, 2003, MV. De Niro Hann, is in 2013 en 2014 door Mike Kohlschmidt (GER) uitgebracht in internationale Grand Prix dressuurwedstrijden en in 2015 en 2016 is Daniël Bachmann Andersen (DEN) met de hengst internationaal gestart. Kohlschmidt won in 2013 de GP tijdens het CDI***Roosendaal;

Henny Henessy Hann, ruin, 2003, MV. Achenbach Hann, is door Heiner Schiergen (GER) van 2012 – 2018 in Grand Prix dressuurwedstrijden in Duitsland uitgebracht. Vanaf 2016 is de ruin ook door Anna-Christina Abbelen (GER) uitgebracht. In 2018 heeft de combinatie de Grabd Prix wdedstrijden tijdens de CDI’s in München-Riem en Riesebeck gewonnen. In februari 2020 heeft Henny Henessy een winsom van € 41.689;

Hofgraf Hann, ruin, 2004, MV. Weltruhm Hann, is door Holga Finken (GER) aangereden tot op Grand Prix niveau. Van 2013 tot en met 2016 is de combinatie in Grand Prix wedstrijden in Duitsland gestart. In 2017 is Hofgraf gereden door Beatrice Buchwald (GER) en in 2018 en 2019 is Charlotte Remy (LUX) met de ruin in Intermediair I wedstrijden gestart. Hofgraf heeft eind 2019 een winsom van € 17.281 en

Hidalgo Hann, ruin, 2007, MV. Prince Thatch xx, is in 2019 door Albert Pedram in internayionale Grand Prix wedstrijden uitgebracht. Eind 2019 heeft Hidalgo een winsom van € 12.040.

 

 

Het KWPN heeft tot en met 2017 45 hengstveulens en 34 merrieveulens van Hofrat geregistreerd. Eén van de hengsten (MV. Zhivago KWPN) heeft in 2016 deelgenomen aan het najaars verrichtingsonderzoek in Ermelo, maar is na acht dagen door de hengstenkeuringscommissie doorverwezen naar het voorjaarsonderzoek 2017. Dat heeft echter niet geleid tot een goedkeuring.
Van de merries zijn er tot eind 2016 tien als fokmerrie opgenomen in het stamboek, Twee daarvan zijn elitemerrie geworden en drie stermerrie.

5.1. Hotline DE 431316693703 Trak / DVE 916

Hotline Trak (V. Hofrat Trak) is een zwartbruine hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is geboren op 18 maart 2003 en is gefokt door Friedrich Oppermann uit Salzgitter, dat tussen Braunschweig en Hildesheim in de deelstaat Nedersaksen ligt.
De moeder van Hotline is de donkerbruine merrie De Nira Hann (1998, V. De Niro Hann) en tweede moeder is de donkerbruine Waleska Hann (1980, V. Wendepunkt Hann). Waleska is ook de moeder van de hengst Alabaster Hann (1989, V. Akzent II Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse-, Oldenburgse-, Westfaalse-, Rijnlandse-, Beierse- en Australische stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Hotline een afstamming die bestaat uit 39,8 % Trakehner bloed, 28,1 % Engels volbloed en 27,3 % Hannoveraans bloed.

Hotline is eind 2005 goedgekeurd door het Hannoveraanse-, Thüringse- en Saksen-Thüringse stamboek en erkend door het Oldenburgse stamboek. Op de hengstenkeuring van het Hannoveraanse stamboek is hij uitgeroepen tot kampioen van zijn jaargang. Aansluitend is hij verkocht aan een consortium van Paul Schockemöhle uit Mühlen (Nedersaksen) en de Blue Hors stoeterij in Randbøl, dat 20 km ten westen van Vejle in Jutland, Denemarken ligt.
De mooie verschijning van de hengst en zijn goede optredens in de keuringsring hebben tot gevolg gehad dat hij zeer gewild was bij de fokkers waardoor in 2007 maar liefst 608 veulens van hem zijn geregistreerd.

In het najaar van 2006 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtings-onderzoek van 70 dagen. Hij presteerde uitstekend in de op de dressuur gerichte onderdelen en behaalde daarvoor 149,28 punten. Met zijn prestatie is Hotline van de 33 deelnemende hengsten op de eerste plaats gekomen.
Bij de op het springen gerichte onderdelen kwam hij met 110,43 punten op de twaalfde plaats, maar in de totaalstand nam Hotline de eerste plaats in met 137,34 punten.

In 2007 schitterde Hotline als vierjarige hengst op de hengstenkeuring van het Deense stamboek in Herning.
Datzelfde jaar zijn van Hotline de eerste veulens geboren en die konden de hoge verwachtingen niet waar maken. Ze waren nogal gewoon, maar een paar jaar later bleek dat ze wel plezierig te rijden zijn.

Hotline is onder de naam Blue Hors Hotline in 2013 en 2014 door Mark Kohlschmidt (GER) uitgebracht in Grand Prix dressuurwedstrijden. In 2015 en 2016 heeft Daniel Bachmann Andersen (DEN) de hengst in Grand Prix wedstrijden gereden. De hengst heeft een winsom van € 9.257.
In 2016 is Hotline in Denemarken uitgeroepen tot Hengst van het Jaar.

Tot en met 2019 hebben de Duitse stamboeken 243 dochters van Hotline ingeschreven als fokmerrie en daarvan zijn er 26 staatspremiemerrie geworden. In Denemarken zijn tot en met 2018 522 veulens van Hotline geregistreerd
het KWPN heeft 23 hengsten, 34 merries en 3 ruinen van Hotline geregistreerd

Zonen van Hotline die zijn goedgekeurd voor de fokkerij zijn: Hofmarschal Hann (2007), Hot Shot TP Oldbg (2007), Hot Spirit DSP (2007), Hotspot Oldbg (2007), Hotstory Oldbg (2007), Davino V.O.D. KWPN (2008), Hermes de Hus Hann (2008), Highflyer Hann (2008), Hotspur DWB (2008), JJ Hamsun NWB (2008) en Ripline DWB (2008).

Van hen is Hot Shot TP (MV. Donnerhall Oldbg) in 2009 goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. In 2010 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen waar hij met 90,83 punten als 21e van de 25 deelnemende hengsten is geëindigd. Hot Shot TP is daarna gecastreerd. Voor zover bekend zijn er geen nakomelingen van hem geregistreerd.

Hermes de Hus (MV. Rohdiamant Oldbg) is goedgekeurd door het Hannoveraanse- en het Brandenburgse stamboek en heeft in 2011 in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij kreeg voor de dressuur een waardering van 8,39 punten en voor het springen 6,53. Als eindcijfer kreeg hij 7,51 punten, terwijl het gemiddelde van de 34 deelnemende hengsten 7,72 punten bedroeg.
Hermes de Hus is ook goedgekeurd door het Selle Français stamboek en is door zijn eigenaar Haras de Hus in Petit-Marche, dat circa 25 km ten noorden van Nantes in Frankrijk ligt, uitgebracht in de dressuursport. Er zijn geen nakomelingen van de hengst geregistreerd.

Highflyer (MV. Rohdiamant Oldbg) is goedgekeurd door het Zuid Afrikaanse stamboek en staat in 2019 ter dekking op stoeterij Rivendell in Kylemore, dat circa 40 km van Kaapstad ligt.

Hotspur (MV. Bolero Hann) is goedgekeurd door het Deense stamboek, maar is maar weinig gebruikt in de fokkerij en is ook maar kort actief geweest in de fokkerij.

JJ Hamsun (MV. Sandro Hit Oldbg) heeft een Noorse moeder en is goedgekeurd door het Noorse stamboek. Hij is door Nora Ekrem (NOO) in 2015 internationaal uitgebracht in dressuurwedstrijden voor junioren (Z-2 niveau). Zijn betekenis voor de fokkerij is gering.

Ripline (MV. Cavan Hann) is goedgekeurd door het Deense stamboek en is vlak daarna verkocht aan de Oak Hill Ranch in Folsom, dat ten noorden van New Orleans in de staat Luisiana in de Verenigde Staten ligt. De hengst wordt daar ingezet voor de fokkerij en is door Heather Blitz (USA) in 2016 en 2017 uitgebracht in Intermediair I dressuurwedstrijden.

De overige zonen van Hotline worden hierna besproken.

Enkele dochters van Hotline zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden, zoals:

Hanna Hann, 2007, MV. Don Bosco Hann is de moeder van de donkerbruine hengst Cognac Hann (2013, V. Christ Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

Harmonie HDS Oldbg elite staatspremiemerrie, 2007, MV. Davignon II Hann, is de moeder van de hengst Maserati HDS Oldbg (2016, V. Morricone I Oldbg), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek;

Hirtenlied Westf, 2007, MV. Florestan I Rhein, is de moeder van de hengst Spotify (2014, V. Sezuan DWN), die is goedgekeurd door de samenwerkende Zuidduitse stamboeken;

Hofurstinels Oldbg elite, 2007, MV. Sunny Boy Oldbg, is de moeder van de hengst Arcachon Westf (2015, V. Apache KWPN), die is goedgekeurd door het Westfaalse- en het Hannoveraanse stamboek;

Horetta Oldbg, 2007, MV. Sandro Hit Oldbg, is de moeder van de bruine hengst Fidel Castro Oldbg (2010, V. Fürstenball Oldbg), die is goedgekeurd door het NRPS;

Hosandra Hann, 2007, MV. Sandro Hit Oldbg, is de moeder van de hengst Ferarri Old Oldbg (2012, V. Foundation Hann), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek;

Didelu Kilen DWB, 2008, MV. Don Romantic DWB, is de moeder van de donkerbruine hengst Dreamline DWB (2012, V. Don Olymbrio L KWPN).

Havanna Hann staatspremiemerrie, 2008, MV. Dauphin Hann, is de moeder van de hengst Quirinal Hann (2015, V. Quantensprung Hann), die is goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken en

Hot Dream Hann, 2008, MV. Dream of Glory Oldbg, is de moeder van de hengst Toto’s Boy Oldbg (2013, V. Totilas KWPN), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek.

Eind 2019 heeft de Duitse Hippische Sportbond 508 nakomelingen van Hotline geregistreerd als wedstrijdpaard. Daarvan zijn er 54 uitgekomen in S dressuurwedstrijden en de nakomelingen hebben samen € 278.146 gewonnen.

De ruin Hermes Bavar (2008, V. Lanciano Wesf) is in de jaren 2017 – 2019 door Uwe Schwanz (GER) in internationale Grand Prix dressuurwedstrijden uitgebracht. In 2017 is de Grand Prix in Zakrzow gewonnen. In 2018 zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix en de Kür in Mariakalnok en in 2019 zijn tweede plaatsen behaald in Lipica (Grand Prix en Kür) en in Leudelange (Kür). Hermes heeft een winsom van € 47.616.

Eind 2019 heeft Hotline in Duitsland een dressuurindex van 134 met een betrouwbaarheid van 94 % en een springindex van 74 met een betrouwbaarheid van 83 %.

5.1.1. Hofmarchall V DE431310444107 Hann

Hofmarschall V Hann (V. Hotline Hann) is een zwartbruine hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is in 2007 geboren en is gefokt door Friedrich Lampe uit Barver, dat 20 km ten oosten van Diepholz in Nedersaksen ligt.
De moeder van de hengst is de bruine merrie Donna Westf (1997, V. D’Accord Westf) en tweede moeder is de bruine Grisabella Westf (1989, V. Griseldo xx).
Gerekend over acht generaties heeft Holmarschall V een afstamming die voor 30,5 % bestaat uit Engels- en Angloarabisch volbloed, 30,5 % Hannoveraans bloed en 21,9 % Trakehner bloed.

Hofmarschall V is in oktober 2009 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. In 2010 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij kreeg waarderingen van 8,19 voor dressuur, 7,44 voor springen en 7,90 als algemene beoordeling.
In mei 2011 is Hofmarschall V erkend door het Oldenburgse stamboek. In 2011 heeft hij deelgenomen aan het “Bundeschampionat” voor rijpaarden.
Hij is tot 2012 in Duitsland actief geweest in de fokkerij maar is nauwelijks gebruikt. Daarna is hij verkocht naar de Verenigde Staten.

In Duitsland zijn drie dochters van Hofmarschall V als fokmerrie opgenomen in een stamboek, waarvan er één staatspremiemerrie is geworden. Zes nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard en die hebben samen € 360 aan prijzengeld gewonnen.

5.1.2. Hot Spirit DE481810231507 DSP

Hot Spirit DSP (V. Hotline Hann) is een zwartbruine Beierse warmbloedhengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is in 2007 geboren en is gefokt door Birgit Albert uit Marktoberdorf, dat circa 20 km ten oosten van Kempten in het zuidwesten van de deelstaat Beieren ligt.
Zijn moeder is de zwartbruine Lubega DSP (2003, V. Sandro Hit Oldbg) en tweede moeder is de bruine staatspremiemerrie Let’s Dance Oldbg (1993, V. Argentinus Hann).
In de moederlijn van Hot Spirit komt Hannoveraans-, Holsteins-. Oldenburgs-, Westfaals, Trakehner- en Frans bloed en Engels en Angloarabisch volbloed voor.
Gerekend over acht generaties heeft Hot Spirit een afstamming die bestaat uit 39,8 % Hannoveraans-, 22,7 % Trakehner- en 24,2 % Engels- en Angloarabisch volbloed.

Hot Spirit is in januari 2010 goedgekeurd door het Baden-Württembergse-, Beierse-, Brandenburgse- en Zuidduitse stamboek.
In oktober 2010 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 8,46 punten kreeg voor de dressuur en 7,35 voor het springen. Voor de totaalbeoordeling kreeg hij een waardering van 8,08. De gemiddelde beoordeling van de 24 deelnemende hengsten bedroeg respectievelijk 7,77, 7,64 en 7,84.
Na afloop van dat onderzoek heeft het Oldenburgse stamboek de hengst erkend. In de nazomer van 2011 heeft hij in Neustad/Dosse deelgenomen een een verrichtingsonderzoek van 70 dagen.
Hier is hij gewaardeerd met 8,28 (7,77) voor dressuur, 7,16 (7,72) voor springen en 7,69 (7,73) voor de totale verrichting. De tussen haakjes vermelde cijfers zijn de gemiddelde waarderingen van de 28 deelnemende hengsten.
Hot Spirit heeft tot en met 2013 gedekt en is toen verkocht als dressuurpaard.

Tot en met 2017 zijn 13 dochters als fokmerrie opgenomen in een stamboek. Eén dochter is staatspremiemerrie geworden en de zoon Hot Decision Bawu (2011) is goedgekeurd voor de fokkerij.

De Duitse Hippische Sportbond heeft tot en met 2019 80 nakomelingen van Hot Spirit geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 11.117 gewonnen.

Eind 2019 heeft Hot Spirit een dressuurindex van 112 met een betrouwbaarheid van 88 % en een springindex van 65 met een betrouwbaarheid van 70 %.

5.1.2.1. Hot Decision DE473730031811 DSP

Hot Decision DSP is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 26 april 2011 geboren en is gefokt door mts. Nadine en Carsten Grill uit Eislingen, dat bij Göppingen in de deelstaat Baden-Württemberg ligt.
De moeder van de hengst is de vos staatspremiemerrie Dalida Westf (2004, V. Damon Hill Westf). Zij is ook de moeder van het Grand Prix dressuurpaard Dallas DSP (2008, V. Don Diamond DSP), die is goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek.
Tweede moeder is de donkerbruine staatspremiemerrie Way of Life Hann (1999, V. Wolkentanz II Hann).

Hot Decision is in januari 2014 goedgekeurd door het Baden-Württembergse-. Beierse- en Zuidduitse stamboek.
In november 2014 heeft hij deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen in Zweibrücken. Zijn prestaties zijn gewaardeerd met 8,00 voor de dressuur, 6,45 voor het springen en 7,51 voor het totaal. De 29 deelnemende hengsten kregen een gemiddelde waardering van respectievelijk 7,83 ; 7,68 en 7,87.
In september 2015 heeft hij in wedstrijdverband voldaan aan de resterende wettelijke verrichtingseisen.
Hot Decision is tot en met 2016 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

5.1.3. Hot Spot DE 433331002607 Oldbg

Hot Spot Oldbg (V. Hotline Hann) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is in 2007 geboren en is gefokt door Georg Sieverding uit Emstek, dat circa 10 km ten oosten van Cloppenburg in Nedersaksen ligt.
De moeder van de hengst is de bruine elite staatspremiemerrie Merethe Oldbg (2003, V. Florestan I Rhein) en tweede moeder is de donkerbruine elite staatspremiemerrie Maradonna Oldbg (1998, V. Donnerhall Oldbg).
Maradonna is ook de moeder van de hengsten Desiderio Oldbg (2005, V. Dimaggio Hann), zijn broer Diego Maradonna Oldbg (2005), Fürstenball Oldbg (2006, V. Fürst Heinrich Westf) en Winehouse Oldbg (2009, V. Wynton KWPN).
Gerekend over acht generaties heeft Hot Spot een afstamming die is gevormd uit 31,25 % Hannoveraans bloed, 24,2 % Trakehner bloed en 23,4 % Engels volbloed.

Hot Spot is in november 2009 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Saksen-Thüringse stamboek. Hij is onder de naam Blue Hors Hot Spot beschikbaar gesteld voor de fokkerij.

De Duitse Hippische Sportbond heeft vier nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.

5.1.4. Hotstory DE 433330613807 Oldbg

Hotstory Oldbg (V. Hotline Hann) is een zwarte hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren in 2007 en is gefokt door stal Troff uit Jemgum, dat bij Leer in Oost Friesland ligt.
De moeder van Hotstory is de donkerbruine merrie Lady Sun Oldbg (2001, V. Sandro Hit Oldbg) en tweede moeder is de zwarte elite staatspremiemerrie Lady’s Nice Oldbg (1997, V. De Niro Hann).
De afstamming van Hotstory kent vele schakeringen, maar het Hannoveraanse bloed is met 37,5 % overheersend. Andere fokkerijen in de pedigree van de hengst zijn 25,8 % Engels- en Angloarabisch volbloed en 21,1 % Trakehner bloed.

Hotstory is in november 2009 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. Hij heeft in maart 2011 in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Voor de dressuur heeft hij een beoordeling van 8,24 (7,36) gekregen en voor het springen van 6,95 (7,84). De algemene beoordeling bedroeg 7,65 (7,67). De gemiddelde waardering van de 27 deelnemende hengsten is tussen haakjes geplaatst.
De invloed van Hotstory op de fokkerij is zeer gering.

5.1.5. Davino V.O.D. KWPN 528003200804819 Stb

Davino V.O.D. KWPN (V. Hotline Hann) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 176 cm. Hij is geboren op 19 april 2008 en is gefokt door A.J. van Os uit Sprang Capelle, dat bij Waalwjk in de provincie Noord-Brabant ligt.
Davino V.O.D. is een royaal ontwikkelde hengst met veel persoonlijkheid. Hij heeft een lange schouder en een enigszins lang achterbeen.
De moeder van Davino V.O.D. is de donkerbruine merrie Kilucienne KWPN keur preferent prestatie sport (1992, V. Michelangelo Trak), die ook de moeder is van de vos hengst UB 40 KWPN (2001, V. Olivi KWPN). Volgens het KWPN is ze een goed ontwikkelde rijtypische merrie met uitstraling. Ze heeft een correct exterieur en bewegingen die voldoende ruimte hebben.
Tweede moeder van Davino V.O.D. is de zwarte Tiluciene KWPN keur preferent prestatie (1977, V. Farn Holst).

Davino V.O.D. is afkomstig uit een Gelderse moederlijn. Gerekend over acht generaties heeft Davino V.O,D. een volbloedpercentage van 37,5 %. Daarnaast is zijn pedigree opgebouwd uit 30,5 % Trakehner bloed, 14,1 % Hannoveraans bloed en 9,4 % Holsteins bloed.

Het KWPN heeft Davino V.O.D. in februari 2011 aangewezen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek.
In het in Stegerden uitgevoerde onderzoek toont Davino V.O.D. een goede instelling met zeer veel bereidheid om te werken. Hij heeft ruime en zuivere basisgangen waarbij de draf nog aan kracht moet winnen. De hengst heeft veel souplesse en heeft veel tot zeer veel aanleg als dressuurpaard.
Als waardering ontvangt Davino V.O.D. een negen voor zijn rijdbaarheid en een 8,5 voor alle andere onderdelen. Hij heeft daarmee 85,5 punten behaald, waarmee hij tweede wordt van de dressuurhengsten in het najaarsonderzoek 2011. Na het onderzoek is de hengst goedgekeurd voor de fokkerij.

Davino V.O.D. is volgens het KWPN interessant voor de fokkerij omdat hij zal bijdragen aan de bloedspreiding en het formaat en het model kan verbeteren.

In 2013 is een groep veulens van Davino V.O.D. beoordeeld. Het bleek een uniforme groep ruim voldoende ontwikkelde, langgelijnde veulens. Hun basisgangen zijn voldoende ruim en soepel. De draf zou over het algemeen meer draagkracht moeten hebben.

Tengevolge van een ongeluk in zijn stal is Davino V.O.D. in april 2016 overleden.

Tot en met 2017 heeft het KWPN 129 hengstveulens en 124 merrieveulens van Davino V.O.D. geregistreerd. Eén van de hengstveulens is uitgegroeid tot de goedgekeurde hengst Incognito KWPN (2013).
De hengst Inferno M (2013, MV. Jazz KWPN) heeft in 2016 deelgenomen aan het najaarsonderzoek, maar heeft na ruim een week het onderzoek al weer beëindigd.

Van de dochters zijn er tot en met 2019 55 als fokmerrie opgenomen in het stamboek. Van hen hebben 12 merries het sterpredicaat behaald, één is keurmerrie geworden en dertien zijn elitemerrie geworden.

Dochter Heliana V.O.D. (2013, MV. Jazz KWPN) is in 2015 op de Nationale Merrie Keuring van het KWPN kampioen van de driejarige dressuurmerries geworden. Ze is bovendien de moeder van de hengst Lance V.O.D. KWPN (2016, V. Glamourdale KWPN). Die is goedgekeurd door het Deense stamboek

Eind 2017 heeft Davino V.O.D. een dressuurindex van 123 met een betrouwbaarheid van 79 %.

5.1.5.1. Incognito KWPN 528003201304015 Stb.

Incognito KWPN (V. Davino V.O.D.) is een bruine hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is geboren op 24 mei 2013 en is gefokt door Marianne Hendriksen – de Rijk uit Lunteren, dat tussen Ede en Barneveld in de provincie Gelderland ligt.
Incognito is een goed ontwikkelde hengst die zich goed presenteert. Hij heeft een licht bokbenig voorbeen en zijn schenkelbespiering is matig.
De moeder van de hengst is de vos merrie Dolce Vita Vrouwe KWPN (2008, V. Vivaldi KWPN). Zij is een goed ontwikkelde rijtypische merrie met een licht sabelbenig achterbeen.
Tweede moeder is de vos stermerrie Weidevrouwe KWPN (2003, V. Houston KWPN).
In de afstamming van Incognito zijn alle toonaangevende fokkerijen van West Europa vertegenwoordigd.
Gerekend over acht generaties heeft de hengst een bloedopbouw die bestaat uit 28,1 % Engels- en Angloarabisch volbloed, 20,3 % Nederlands (Sgldt en KWPN) bloed, 15,6 % Trakehner bloed, 12,5 % Hannoveraans bloed en 11,7 % Holsteins bloed. Daarnaast is ook Frans-, Oldenburgs- en Westfaals bloed aanwezig.

Incognito is in februari 2016 door het KWPN aangewezen voor het verrichtings-onderzoek in Ermelo. In het najaar van 2016 heeft hij aan een 47 dagen durend onderzoek deelgenomen. In het onderzoek toonde hij veel bereidheid om te werken. De stap is zuiver en heeft voldoende ruimte. Volgens de KWPN-rapportage zou hij meer moeten schreiden en meer lichaamsgebruik moeten hebben. De draf is lichtvoerig en ruim met een actief ondertredend achterbeen. De galop is bergop en ruim. Incognito heeft veel balans, zelfhouding en souplesse.
Zij verrichtingen zijn gewaardeerd met een 7,5 voor de stap, een negen voor de rijdbaarheid en voor alle andere te beoordelen factoren is een 8,5 gegeven. Daarmee heeft Incognito in totaal 83,5 punten behaald en dat leverde een derde plaats op van de negen deelnemende dressuurhengsten.
Volgens het KWPN kan Incognito ras, uitstraling, lichtvoetigheid, rijdbaarheid en zelfhouding binnen de dressuurfokkerij verbeteren.

In augustus 2018 heeft het KWPN een groep nakomelingen van Incognito beoordeeld.Daarover is gerapporteerd dat Incognito een collectie ruim voldoende tot zeer goed ontwikkelde veulens toone. Ze staan daarbij goed in het type van het dressuurpaard en beschikken over veel uitstraling en een zeer sprekend hoofd. De veulens staan voldoende tot ruim voldoende in het rechthoekmodel. De door de eigenaar gepresenteerde veulens waren goed ontwikkeld, hoogbenig en langgelijnd met een aansprekende voorhand. De halzen zijn goed van lengte, soms wat wisselend gevormd en ruim voldoende bespierd. De schouder is goed van ligging en lengte. De rug en lendenen zijn doorgaans goed gevormd, bij enkele veulens zijn de rug en lendenen iets week. De croupe is goed van ligging, soms iets hellend. De lengte van de croupe is ruim voldoende tot goed. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld, bij enkele thuis gescoorde veulens was het voorbeen iets hol. Van de voorzijde gezien wordt meermalen een franse stand geconstateerd. Het achterbeen is meestal correct gesteld, bij enkele veulens werd een iets sabelbenig of een steiler achterbeen gezien. Het beenwerk is hard en een enkele keer wat fijn. De stap heeft een ruim voldoende tot goede ruimte. In de draf tonen de veulens ruim voldoende souplesse en kracht waarbij de balans nog wisselend is. In galop is er voldoende tot ruim voldoende ruimte, souplesse en kracht. Meerdere thuis gescoorde veulens konden meer souplesse, kracht en balans tonen.De door de eigenaar gepresenteerde veulens waren lichtvoetig en liepen met veel ruimte, souplesse en een bergopwaartse tendens.

Volgens het KWPN kan Incognito ras, uitstraling, lichtvoetigheid, rijdbaarheid en zelfhouding binnen de dressuurfokkerij verbeteren.

Tot eind 2019 heeft het KWPN 132 hengstveulens en 162 merrieveulens van Igcognito geregistreerd. Incognito heeft een dressuurindex van 148 met een (lage) betrouwbaarheid van 43 %.
Volgens het genetisch profiel hebben de nakomelingen van Incognito eem lichte hoofd-hals verbinding een lang kruis en fijn beenwerk. Hun draf is ruim en soepel met een goed gebruik van de achterhand

In 2020 is Incognito voor de fokkerij beschikbaar bij hengstenstation Van Uytert in Heerewaarden.

5.2. Karl Lagerfeld DE40909020630 Trak

Karl Legerfeld Trak (V. Hofrat Trak) is een bruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 14 april 2005 geboren en is gefokt door Barbara Jörn uit Uslar, dat 25 km ten noordwesten van Göttingen in Nedersaksen ligt.
De moeder van de hengst is de bruine elite merrie Kastanie XII Trak (1989, V. Arogno Trak) en tweede moeder is de bruine elite merrie Kornubia Trak (1976, V. Ginster Trak).
Gerekend over acht generaties heeft Karl Lagerfeld een afstamming die is opgebouwd uit 63,3 % Trakehner bloed en 33,6 % Engels- of Arabisch volbloed.

Karl Lagerfeld is in oktober 2007 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek. Medio 2008 heeft het Mecklenburgse stamboek de hengst erkend.

In juli 2009 is Karl Lagerfeld derde geworden in het kampioenschap rijpaarden van het Trakehner stamboek en in de herfst van 2009 heeft hij in Redefin deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Voor de dressuur gerichte onderdelen behaalde hij 118,97 punten, waarmee hij derde werd van de 18 deelnemende hengsten. Voor de op het springen gerichte onderdelen behaalde hij maar 68, 51 punten en dat leverde een 16e plaats op. In de eindstand nam de hengst met 92,74 punten de elfde positie in.

In de jaren 2010 – 2016 is de hengst uitgebracht in de dressuursport tot op M-niveau. Hij heeft een winsom van € 1.362.
Eind 2019 zijn vijf dochters van de hengst als fokmerrie opgenomen in een stamboek en vier van hen zijn staatspremiemerrie geworden.
De Duitse Hippische Sportbond heeft 13 nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Samen hebben die tot en met 2019 € 3.846 gewonnen.
Eind 2016 heeft Karl Lagerfeld een dressuurindex van 131 met een betrouwbaarheid van 79 %.

5.3. Part of the Game DE 409090151306 Trak

Part of the Game Trak (V. Hofrat Trak) is een zwartbruine hengst met een stokmaat van 165 cm. Hij is geboren in 2006 en is gefokt door Karl Franz Martin uit Eckenroth, dat circa 20 km ten noorden van Bad Kreuznach in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts ligt.
De moeder van de hengst is de merrie Psychu x (1997, V. Pandur x) en tweede moeder is de donkerbruine merrie Dream Girl x (1980, V. Matcho x).
Mede omdat moeder Psycho een Angloarabisch volbloed is, heeft Part of te Game een volbloedpercentage van 63,3 %. Gerekend over acht generaties bestaat de afstamming verder uit 36,7 % Trakehner bloed.

Part of the Game is in januari 2009 in München-Riem goedgekeurd en geprimeerd door het Beierse- en het Zuidduitse stamboek. Daarna is hij in 2009 op het bedrijf van zijn fokker in Rijnland-Palts beschikbaar gesteld voor de fokkerij.
In 2010 heeft hij in Marbach deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waar hij voor de dressuur een beoordeling van 8,11 (7,68) kreeg. Daarnaast behaalde hij 7.64 (7,83) voor het springen en 8.08 (7.87) voor het totaal. De gemiddelde waarderingen van de elf aan de test deelnemende hengsten zijn tussen haakjes geplaatst.
Part of the Game is alleen in 2009 en 2010 actief geweest in de fokkerij. Van hem zijn slechts vijf nakomelingen als wedstrijdpaard geregistreerd. Zij hebben tot en met 2019 samen € 1.964 gewonnen
In 2010 is hij rijpaarden kampioen van Rijnland-Palts-Saar geworden.

5.4. Hopkins DE 409090100711 Trak

Hopkins Trak (V. Hofrat Trak) is een schimmel hengst met een stokmaat van 169 cm.
Hij is geboren op 23 april 2011 en is gefokt door Ilsemarie Peters uit Söhlde-Molme, dat bij Salzgitter, tussen Braunschweig en Hildesheim, in Nedersaksen ligt.
Hopkins is een broer van de vroeg gestorven hengst Häwelmann (2009, zie bij Hofrat hfdst. 5.)
De moeder van Hopkins is de schimmel staatspremiemerrie Heavenly Trak (1997, V. Artistic-Rock Trak) en tweede moeder is de schimmel elite staatspremiemerrie Habsburg Trak (1990, V. Fahnenträger II Trak).
Grootmoeder Habsburg is ook de moeder van de hengsten Herzog von Nassau Trak (2003, V. Distelzar Trak, zie hfdst. 4.4.) en zijn broer Hamilton Trak (2005, zie hfdst. 4.7), die beiden door het Trakehner stamboek zijn goedgekeurd.

Het Trakehner stamboek heeft Hopkins in oktober 2013 op de hengstenkeuring in Neumünster goedgekeurd.
In juli 2014 is de hengst in Hannover met Lydia Camp (GER) kampioen van de Trakehner rijpaarden geworden en in oktober 2014 is hij voor € 100.000 geveild op de jaarlijkse veiling tijdens de Trakehner hengstenkeuring in Neumünster. Vrijwel aansluitend heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Voor zijn prestaties in de test heeft hij voor de dressuur 7,88 (7,77), voor het springen 7,40 (8.03) en voor het totaal 7.77 (8,09) punten gekregen. De gemiddelde beoordeling van de 41 deelnemende hengsten is tussen haakjes geplaatst.

In 2017 is Hopkins diverse keren uitgebracht in M-dressuurwedstrijden. Hij heeft een winsom van € 1.239.
Drie dochters van Hopkins zijn als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek.
Tot eind 2019 zijn vier nakomelingen van Hopkins geregistreerd als wedstrijdpaard.

6. Karamel de Lauture 25000198109931U SF

Karamel de Lauture SF (V. Gribaldi Trak) is een vos hengst met een stokmaat van 168 cm. De hengst is geboren op 30 mei 1998 en is gefokt door Marie-Helene Gosselin uit Saint-Hilarion, dat enkele kilometers ten westen van Rambouillet in het Franse departement Yvelines ligt.
De moeder van Karamel de Lauture is de bruine merrie Juliska BWP (1986, V. Donbito van de Helle BWP) en tweede moeder is de bruine Briska BWP (1978m V. Sudan Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Karamel de Lauture een afstamming met 43,0 % Trakehner bloed, 32,0 % Hannoveraans bloed en 17,2 % volbloed.

Karamel de Lauture is op 5 februari 2003 goedgekeurd door het Selle Français stamboek en is sindsdien in Frankrijk actief geweest in de fokkerij.
Tot en met 2019 zijn 233 merries met (diepvries)sperma van Karamel de Lauture geïnsemineerd. Daaruit zijn 138 veulens geboren.

Zijn zoon Reagann Sunheup SF (2005, MV. Thurin SF) is goedgekeurd door het Selle Français stamboek. Van hem zijn vier nakomelingen geregistreerd.

Eind 2017 heeft Karamel de Lauture in Frankrijk een dressuurindex van 131 met een betrouwbaarheid van 89 %.

Karamel de Lauture is van 2011 tot en met 2016 door Claire Gosselin uitgebracht in internationale Grand Prix dressuurwedstrijden. De combinatie won de Kür ti jdens de CDI*** wedstrijden in Saumur 2015, Deauville 2015 en Saumur 2016. Hij heeft een winsom van € 85.917.

7. Kobra von C OSB-E-S370 ATA

Kobra von C ATA (V. Gribaldi Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 8 april 1998 geboren en is gefokt door Grete Aagaard van stoeterij Coradineslyst in Ruds-Vedby, dat op het Deense eiland Sjaelland ligt.
De moeder van de hengst is de zwarte merrie Komtesse R Trak (1988, V. Roots xx) en tweede moeder is de zwarte Korona Trak (1982, V. Arsenal Trak).
Kobra von C is een Trakehner hengst met, gerekend over acht generaties, 36 % volbloed in de afstamming.

Hij is op jonge leeftijd verkocht naar de Verenigde Staten waar hij is ingezet in de fokkerij en is uitgebracht in samengestelde wedstrijden. Er zijn tenminste vijf nakomelingen van hem geregistreerd door the American Trakehner Association (ATA).

8. Rosenprinz D 528003199803013 KWPN

Rosenprinz D KWPN (V. Gribaldi Trak) is een vos hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 8 april 1998 en is gefokt door Piet Meinen uit De Goorn, dat circa 10 km ten westen van Hoorn in de provincie Noord Holland ligt.
De moeder van de hengst is de vos merrie Meine Melodie D KWPN (1994, V. Rosenkavalier Westf) en tweede moeder is de vos merrie Exclusiv KWPN keur preferent prestatie (1986, V. Freiherr Oldbg).

Gerekend over acht generaties heeft Rozenprinz D een afstamming die voor 43,0 % bestaat uit Trakehner bloed en voor 25,8 % uit Hannoveraans bloed. Daarnaast heeft de hengst een volbloedpercentage van 17,2 %.

Rosenprinz D is in 2002 goedgekeurd door het Belgische SBS-stamboek en een jaar later ook door het Selle Français stamboek. Het SBS heeft tot en met 2017 24 nakomelingen geregistreerd en het SF tot en met 2011 36.

9. Zardin Firfod DVH782 DWB / DE 304046800598

Zardin Firfod SWB (V. Gribaldi Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is in 1998 geboren en is gefokt door Morten Plenborg van stoeterij Firfod in Sakskøbing, dat op het Deense eiland Lolland ligt.
De moeder van de hengst is de donkerbruine merrie Zawanne Firfod DWB (1990, V. Schwadroneur Trak). Zij is ook de moeder van de hengst Zalmiak Firfod DWB (1995, V. Michellino KWPN), die in Denemarken en Noorwegen is goedgekeurd.
De tweede moeder van Zardin Firfod is de donkerbruine Zig-Zack Firfod DWB (1983, V. Goldlack Trak).

Zardin Firfod is in 2001 goedgekeurd door het Deense- en het Zweedse stamboek. Op de Deense hengstenkeuring is hij tot kampioen van zijn jaargang uitgeroepen. Het Zweedse stamboek beschrijft dat hij een grote, elegante, langbenige hengst is met een mooie voorhand, een goede zadelligging en een lange, hellende croupe. De hengst heeft een energieke stap en een elastische draf met een goed achterbeengebruik.
In februari 2001 heeft het ZfdP de hengst goedgekeurd en in november 2002 heeft het Oldenburgs stamboek dat ook gedaan.
Zardin Firfod is in de dressuur tot op Grand Prix niveau in wedstrijden uitgebracht.

In Denemarken zijn tussen 2001 en 2009 tenminste 436 nakomelingen van de hengst geregistreerd en in Zweden 42. In Duitsland zijn 49 dochters van de hengst als fokmerrie opgenomen in een stamboek en twee daarvan zijn staatspremiemerrie geworden.
Zardin Firfod’s zonen Hushnow Firfod ZfdP (2002), Aznavour Firfod DWB (2003), High Class Firfod ZfdP (2003), High Zociety Firfod ZfdP (2004), Hub of Univerze Firfod DWB (2004) en Hypnoze Firfod DWB (2005) zijn goedgekeurd voor de fokkerij, maar geen van deze hengsten heeft een rol in de fokkerij gespeeld.

De Duitse Hippische Sportbond heeft negen nakomelingen van Zardin Firfod geregistreerd als wedstrijdpaard. Samen hebben die € 2.831 gewonnen.

10. Hoftänzer DE 309090091999 Trak

Hoftänzer Trak (V. Gribaldi Trak) is een vos hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 22 april 1999 geboren en is gefokt door Michael Schiele en stoeterij Sieversdorf uit Malente, dat ruim 10 km ten oosten van Plön in Sleeswijk-Holstein ligt.
Hoftänzer is een broer van de hengst Hofrat Trak (1998, zie hfdst. 5.).
De moeder van beide hengsten is de bruine merrie Habsburg II Trak (1983, V. Guter Planet Trak) en tweede moeder is de vos staatspremiemerrie Helvetia II Trak (1979, V. Effekt xx).
Gerekend over acht generaties heeft Hoftänzer een afstamming die voor 67,2 % wordt gevormd door Trakehner bloed en voor 30,5 door Engels- en Arabisch volbloed.

Hoftänzer is in oktober 2001 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek en uitgeroepen tot reservekampioen van zijn jaargang.
In het najaar van 2002 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij behaalde voor de dressuur gerichte onderdelen 117,05 punten en dat leverde de 7e plaats op van de 43 deelnemende hengsten. Het springen ging hem minder goed af en met 72,00 punten eindigde hij op de 38e plaats. In de eindstand nam hij de 31e plaats in met 90,97 punten.

In 2007 en 2008 is Hoftänzer regelmatig uitgebracht in Prix St. George en Intermediair I wedstrijden. Hij heeft een winsom van € 4.683.

In 2009 is de hengst wegens trombose geëuthanaseerd.

Elf dochters van Hoftänzer zijn als fokmerrie ingeschreven in een stamboek en daarvan zijn er twee staatspremiemerrie geworden.
Achttien nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard. Samen hebben die tot en met 2019 € 17.976 gewonnen.

Eind 2019 heeft Hoftänzer een dressuurindex van 115 met een betrouwbaarheid van 80 %.

11. Sable 528003199901020 KWPN

Sable KWPN (V. Gribaldi KWPN) is een zwarte hengst die op 20 maart 1999 is geboren. Hij is gefokt door A. de Lange.
De moeder van de hengst is de zwarte merrie Zusette KWPN keur preferent prestatie (1981, V. Afrikaner xx) en tweede moeder is de bruine merrie Juliette KWPN ster preferent prestatie (1968m V. Fameus Sgldt).
Gerekend over acht generaties heeft Sable een afstamming met 43,0 % Trakehner bloed, 31,25 % Engels volbloed en 14,1 % Gelders bloed.

Sable is op 9 oktober 2010 door het Selle Français stamboek goedgekeurd voor de fokkerij en is sindsdien actief als fokhengst. Tot en met 2010 zijn in Frankrijk acht nakomelingen van Sable geregistreerd.

Sable is in de jaren 2012 – 2014 door Bertille Pelardy (FRA), Samuel Catel (FRA) en Perrine Volla – Pelardy uitgebracht in internationale Prix St. Georges en Intermediair I dressuurwedstrijden.

12. Angrib Firfod DNK333200005273 DWB

Angrib Firfod DWB (V. Gribaldi Trak) is een bruine hengst met een stokmaat van 165 cm. Hij is geboren op 17 mei 2000 en is gefokt door Morten Plenborg van stoeterij Firfod in Sakskøbing, dat op het Deense eiland Lolland ligt.
De moeder van Angrib Firfod is de bruine merrie Amalfi Firfod DWB (1996, V. Schwadroneur Trak) en tweede moeder is de elite merrie Amanda DWB (1981, V. Grandis DWB).
Gerekend over acht generaties heeft Angrib Firfod een afstamming die bestaat uit 64,1 % Trakehner bloed en 24,2 % Engels- en Arabisch volbloed.

De hengst is in april 2008 goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek en is tot en met 2015 beschikbaar geweest op de stoeterij van zijn fokker in Denemarken. Over de fokresultaten in Denemarken is weinig bekend. In Duitsland heeft hij met de door Morten Plenborg gefokte Harald Firfod Oldbg (2012) een hengst gebracht die door het ZfdP is goedgekeurd, maar in de fokkerij nog geen rol heeft gespeeld.

Angrib Firfod is door Thomas Sigtenbjerggaard (DEN) uitgebracht in Grand Prix dressuurwedstrijden.

13. Preussen-Wind DNK333200001003 Trak

Preussen-Wind Trak (V. Gribaldi Trak) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is op 1 mei 2000 geboren en is gefokt door Kaj Olesen uit Errindlev, dat op het Deense eiland Lolland ligt.
De moeder van de hengst is de bruine merrie Pironja Trak (1989, V. Schwadroneur Trak). Tweede moeder is de bruine Pillau II Trak (1974, V. Donauwind Trak), die ook de moeder is van de hengst Pidroneur Trak (1988, V. Schwadroneur Trak), die is goedgekeurd door het Deense stamboek. Pillau II komt uit dezelfde moederlijn waaruit ook de hengst TCN Partout Trak (1987, V. Arogno Trak) komt.
In de afstamming van Preussen-Wind komt de hengst Ibikus Trak (1967, V. Hertilas Trak) drie keer voor en hij heeft voor 21, 9 % invloed op de erfelijke aanleg van Preussen-Wind.
Gerekend over acht generaties voert Preussen-Wind 78,1 % Trakehner bloed en 20,3 % Engels- en Arabisch volbloed in zijn afstamming.

Preussen-Wind is in Denemarken goedgekeurd door het Trakehner stamboek en is in de jaren 2004 – 2013 actief geweest in de fokkerij, maar is niet veel gebruikt. Volgens www.sukoposti.net zijn van hem in Denemarken in de jaren 2005 – 2014 twintig nakomelingen geregistreerd.

In september 2010 heeft Annika Lykke-Dalskov (DEN) met de hengst deelgenomen aan de Wereldruiterspelen voor gehandicapten in Lexington, Kentucky, Verenigde Staten. De combinatie heeft daar zowel individueel als met het Deense team de zilveren medaille behaald.

14. Totilas 528003200006174 KWPN

Totilas KWPN (V. Gribaldi Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 170 cm.
Hij is geboren op 23 mei 2000 en is gefokt door maatschap Jan en Anna Schuil uit Broeksterwâld, dat 5 km ten zuiden van Dokkum in de provincie Friesland ligt.
De moeder van de hengst is de bruine merrie Lominka KWPN elite preferent prestatie (1993, V. Glendale KWPN). Zij is een 163 cm grote merrie die is uitgebracht in de klasse Z dressuur. Tweede moeder van Totilas is de bruine Elsa KWPN ster preferent prestatie (1986, V. Akteur NWP), die ook de tweede moeder is van de bruine hengst Guiminko KWPN (2004, V. Guidam SF), die is goedgekeurd door het NRPS.
Gerekend over acht generaties voert Totilas 43,0 % Trakehner bloed, 21,1 % Engels- en Arabisch volbloed en 13,3 % Holsteins bloed.

Totilas is in de jaren 2009 en 2010 door Edward Gal (NED) uitgebracht in de internationale dressuursport en overtuigde iedereen van zijn ongeëvenaarde klasse.
Gal behaalde met Totilas de tweede plaats bij het Europees kampioenschap 2009 in Windsor, won in 2010 in ’s-Hertogenbosch de finale van de wereldbeker en heeft bij het Wereldkampioenschap in Lexington zowel de Grand Prix, de Grand Prix Special als de Kür gewonnen.
De combinatie won in totaal elf GP’s, waaronder de GP Aken 2010, drie keer een GP Special en elf keer een Kür.

Eind 2010 heeft de heer Kees Visser, die eigenaar was van Totilas, de hengst voor, naar men zegt, meer dan € 10 miljoen verkocht aan Paul Schockemöhle uit Mühlen, Duitsland. Totilas is vervolgens gereden door Matthias Alexander Rath, die de zoon is van de zeer vermogende, voormalige dressuuramazone Ann Kathrin Linsenhoff.

Matthias Rath (GER) is tot en met 2015 met Totilas uitgekomen in internationale dressuurwedstrijden, maar heeft de hoge verwachtingen nooit waar kunnen maken.
Hij is met Totilas vierde geworden bij het Europees kampioenschap 2012 in Rotterdam. Door blessures is de combinatie van mei 2012 tot mei 2014 niet in wedstrijden gestart. Daardoor zijn de Olympische Spelen 2012 gemist. In 2014 zijn nog diverse successen geboekt, maar bij het Europees kampioenschap 2015 in Aken is de combinatie slechts 31e geworden.
In totaal heeft Rath met Totilas zeven GP’s, zes GP Specials en twee Kürs gewonnen.
Volgens de Duitse Hippische Sportbond heeft Totilas € 336.749 aan prijzengeld gewonnen.

In 2009 heeft het KWPN Totilas op grond van zijn overtuigende sportprestaties erkend voor de fokkerij. In 2010 hebben het Oldenburgse- en Hannoveraanse stamboek Totilas goedgekeurd. In 2011 heeft het Holsteinse stamboek de hengst goedgekeurd en in 2012 volgden de stamboeken Saksen-Anhalt en Brandenburg-Anhalt. Ook het Beierse- en het Zweedse stamboek hebben Totilas toegelaten tot hun fokkerij. Het Selle Français stamboek heeft Totilas vanaf januari 2013 toegelaten toto de fokkerij.

Tot en met 2019 heeft het KWPN 151 hengsten en 176 merries van Totilas geregistreerd. Van de merries zijn er 27 als fokmerrie opgenomen in het stamboek. Daarvan hebben tien het predicaat elite behaald, twee hebben het keurpredicaat behaald en twaalf merries zijn stermerrie geworden.
In Duitsland zijn 88 dochters als fokmerrie opgenomen in een stamboek en daarvan zijn er 14 staatspremiemerrie geworden.
Tot maart 2020 zijn 31 zonen van Yotilas goedgekeurd voor de fokkerij.

Voor een uitgebreid overzicht van de prestaties van Totilas en zijn nakomelingen wordt verwezen naar het bestand Totilas KWPN.

15. Gameboy NRA 01.03230

Gameboy KWPN (V. Gribaldi Trak) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is op 26 april 2001 geboren en in gefokt door C. Harthoorn uit
’s-Gravenpolder, dat in Zuid Beveland in de provincie Zeeland ligt.
De moeder van Gameboy is de vos merrie Monique KWPN (1994, V. Pion KWPN) en tweede moeder is de bruine stermerrie Carma KWPN (1984, V. Ramiro Z Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Gameboy een afstamming met 43,75 % Trakehner bloed en 28,9 % volbloed.

Gameboy is in 2004 goedgekeurd door het NRPS. Bij het verrichtingsonderzoek zijn de draf en galop als zeer goed beoordeeld, de stap en dressuur als goed, het vrij springen als voldoende en het parcours springen als matig.
In 2012 heeft het NRPS een afstammelingenonderzoek afgerond. Gerapporteerd is dat de groep beoordeelde nakomelingen bestond uit voldoende ontwikkelde paarden die wat uitstraling missen. De schouder zou schuiner en langer moeten zijn. De stap van de nakomelingen is vaak wat nauw en frans, wel voldoende ruim maar mist toch wat overtuiging. De draf wordt voor met veer getoond, maar mist achter kracht.
In 2013 is Gameboy door het NRPS voor drie jaar goedgekeurd.
Het NRPS heeft tot en met 2017 29 nakomelingen van de hengst geregistreerd.

Gameboy heeft in 2004 de VSN trofee gewonnen en heeft in 2006 in Verden aan het wereldkampioenschap voor jonge paarden deelgenomen. In de latere jaren is Gameboy uitgebracht in de dressuursport tot op ZZ-niveau.

16. Unee BB 528003200104529 KWPN / DE 404046020501

Unee BB KWPN is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 26 april 2001 geboren en is gefokt door Jan Spronck uit Berg en Terblijt, dat circa 5 km ten oosten van Maastricht in de provincie Limburg ligt.
De moeder van de hengst is de donkerbruine Ilarichta KWPN keur preferent (1990, V. Dageraad KWPN) en tweede moeder is de bruine Larichte KWPN keur prestatie (1970, V. Doruto Trak).
Gerekend over acht generaties heeft Unee BB een afstamming met 51,6 % Trakehner bloed, 20,3 % volbloed en 13,3 % Holsteins bloed.

Unee BB is in januari 2005 goedgekeurd door het Baden-Württembergse- en het Beierse stamboek en in maart 2005 is hij erkend door het Oldenburgse stamboek. In maart 2008 heeft ook het BWP de hengst goedgekeurd.
In maart 2005 heeft Unee BB in Vechta deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen en kreeg daarbij voor de dressuur 8,55 punten, voor het springen 8,05 punten en voor de totale prestatie 8,53 punten.

Unee BB is alleen in 2005 ingezet voor de fokkerij. Met zijn zoon Un Amore Bavar (2006) heeft hij één goedgekeurde hengst gebracht. Twee dochters van hem zijn als fokmerrie opgenomen in een stamboek en beide zijn staatspremiemerrie geworden.
Acht nakomelingen van de hengst zijn geregistreerd als wedstrijdpaard en die hebben tot eind 2017 samen € 13.905 gewonnen.
Unee BB heeft een dressuurindex van 134 met een betrouwbaarheid van 72 %.

Unee BB is in de jaren 2013 – 2018 door Jessica von Breedow-Werndl (GER) uitgebracht in de internationale dressuursport. De combinatie won in 2014 bij de wereldbekerwedstrijd in Göteborg de Grand Prix en de Kür, bij het CDI****Aken de GP, bij het CDI****Donaueschingen de Grand Prix Special en zowel bij de wereldbekerwedstrijd in Kaposvár als bij het CDI****München de Grand Prix en de Kür.
In 2015 heeft de combinatie bij de wereldbekerwedstrijd in Göteborg de Grand Prix en de Kür gewonnen.
In 2016 is bij de wereldbekerfinale in Göteburg een derde en een vierde plaats behaald en bij het CDI***München-Riem zijn de Grand Prix en de GP Special gewonnen.
In 2017 heeft de combinatie de GP Special bij het CDI**** Donaueschingen en de Grand Prix en de GP Special bij het CDI**** Oldenburg gewonnen. In april 2018 is in Parijs bij de finale van de World Cup de derde plaats behaald en in mei 2018 is de Kür bij het CDI**** Wiesbaden gewonnen. Eind 2018 heeft Unee BB afscheid genomen van de sport. Hij heeft een winsom van € 437.322 en en stond bij zijn afscheid op de FEI-ranglijst dressuur op de tiende plaats..

16.1. Un Amore DE 481810176006 DSP

Un Amore DSP is een zwarte hengst met een stokmaat van 163 cm. Hij is in 2006 geboren en is gefokt door dr. Johann Bergermeier uit Siegenburg dat circa 40 km ten oosten van Ingolstadt in Beieren ligt.
De moeder van de hengst is de vos merrie Bella Donna Bavar (1994, V. Piaster Bavar) en tweede moeder is de vos Ballada Hann (1976, V. Black Sky xx).
Gerekend over acht generaties heeft Un Amore een afstamming met 43,75 % Trakehner bloed, 25,8 % volbloed en 23,4 % Hannoveraans bloed.

Un Amore in in januari 2009 in München-Riem goedgekeurd door het Beierse- en het Zuidduitse stamboek. Hij heeft in november 2009 in Zweibrücken deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen waar hij een beoordeling kreeg van 8,13 (7,60) punten voor de dressuur, 6,88 (7,86) punten voor het springen en 7,69 (7,86) voor de totale verrichting. Tussen haakjes is de gemiddelde waardering van de 22 hengsten die aan de test deelnamen weergegeven.
Van Un Amore zijn acht dochters  als fokmerrie opgenomen in een stamboek en daarvan zijn er twee staatspremiemerrie geworden. Zijn zoon Un Canto DSP (2011) is goedgekeurd voor de fokkerij.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 41 nakomelingen van Un Amore geregistreerd als wedstrijdpaard en die hebben tot eind 2017 samen € 3,800 gewonnen.

Eind 2019 heeft Un Amore een dressuurindex van 126 met een betrouwbaarheid van 83 %.

16.1.1. Un Canto DE 481810252411 Bavar

Un Canto Bavar (V. Un Amore DSP) is een zwarte hengst met een stokmaat van 164 cm. Hij is geboren op 25 april 2011 en is gefokt door Marion Rail uit Lauf an der Pegnitz, dat bij Neurenberg in de deelstaat Beieren ligt.
De moeder van de hengst is de vos merrie Mariechen Bavar (2002, V. Abanos Oldbg) en tweede moeder is de zwartbruine Michelle Ma Belle Bavar (1992, V. Matcho x).
Gerekend over acht generaties heeft Un Canto een afstamming die is opgebouwd uit 46,1 % Trakehner bloed, 28,1 % volbloed en 21,9 % Hannoveraans bloed.

Un Canto is in november 2013 goedgekeurd door het Baden-Württembergse- en het
Brandenburgse stamboek. In november 2014 heeft hij in Zweibrücken deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waar hij voor de dressuur een 7,96 (7,83) kreeg, voor het springen 7,13 (7,68) en voor de totale verrichting 7,69 (7,87). De tussen haakjes vermelde punten zijn het gemiddelde van de 29 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
Un Canto is in 2015 voor het laatst beschikbaar gesteld voor de fokkerij.

17. Rheinklang DE409090237802 Trak

Rheinklang Trak (V. Gribaldi Trak) is een vos hengst met een stokmaat van 170 cm.
Hij is geboren in 2002 en is gefokt door Werner Heitfeld van stoeterij Bönninghardt uit Issum, dat circa 25 km ten noordoosten van Venlo in Noordrijn – Westfalen ligt.
De moeder van de hengst is de elite staatspremiemerrie Rheinnau Trak (1996, V. TCN Partout Trak) en tweede moeder is de bruine staatspremiemerrie Rheinsonne Trak (1987, V. Itaxerxes Trak).
Gerekend over acht generaties voert Rheinklang in zijn afstamming 78,9 % Trakehner bloed en 18,75 % volbloed.

Rheinklang is in oktober 2004 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek. In maart 2005 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen waarin hij voor de dressuur 7,75 punten scoorde, voor het springen 7,12 punten en voor de totale prestatie 7,46 punten.
In de zomer van 2006 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtings-onderzoek van 70 dagen. Van de 15 deelnemende hengsten werd hij met 119,43 punten vierde bij de dressuurgerichte onderdelen. Met 87,29 punten is hij bij het springen op de twaalfde plaats gekomen en in de algemene rangschikking nam hij de zesde plaats in met 105,73 punten.

Tot eind 2019 zijn 25 dochters van Rheinklang als fokmerrie opgenomen in een stamboek en daarvan zijn er zeventien staatspremiemerrie geworden.
Zijn schimmel zoon Zauberreigen Trak (2014, MV. Interconti Trak) is in het najaar van 2016 goedgekeurd door het Trakehner stamboek en het stamboek Brandenburg-Anhalt.

De Duitse Hippische Sportbond heeft tot eind 2019 58 nakomelingen van Rheinklang als wedstrijdpaard geregistreerd en die hebben samen € 10.032 gewonnen

Eind 2019 heeft Rheinklang een dressuurindex van 137 met een betrouwbaarheid van 89 % en een springindex van 81 met een betrouwbaarheid van 73 %.

18. Easy Game DE409090081903 Trak

Easy Game Trak (V. Gribaldi Trak) is een donkerbruine elite hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 6 mei 2003 geboren en is gefokt door Flip Willemsen uit Bergharen, dat ruim 10 km ten westen van Nijmegen in de Nederlandse provincie Gelderland ligt.

De moeder van Easy Game is de donkerbruine elite merrie Evita XII Trak (1998, V. Schwadroneur Trak). Zij is ook de moeder van de donkerbruine hengst Duke KWPN (2008, V. Zhivago KWPN), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek.

Tweede moeder van Easy Game is de donkerbruine Elica Trak (1992, V. Canon Row xx).

De hengst Ibikus Trak (1967, V. Hertilas Trak) komt zowel aan vaderskant als aan moederskant twee keer voor in de afstamming van Easy Game en heeft daarmee een inbreng van 25 % in de erfelijke aanleg van Easy Game.

Gerekend over acht generaties heeft Easy Game een afstamming die voor 68,75 % bestaat uit Trakehner bloed en voor 29,7 % uit volbloed. Daarnaast is er nog 1,5 % Pruisisch bloed aanwezig.

Easy Game is in oktober 2005 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner- en het Brandenburgse stamboek. In de herfst van 2006 heeft hij in Radegast deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daar is zijn verrichting gewaardeerd met 7,71 punten voor de dressuur, 7,60 voor het springen en  7,90 voor de totale prestatie. In het najaar van 2008 heeft de hengst in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Van de 30 deelnemende hengsten heeft Easy Game bij de dressuur de tiende plaats behaald met 109,33 punten. Bij het springen is hij met 82,47 punten op de 32e plaats beland en in de eindstand is hij met 96,86 punten 24e geworden.

Tot eind 2020 zijn 29 dochters van Easy Game als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en daarvan zijn tien merries bevorderd tot staatspremiemerrie.
De zonen Millennium Trak (2008), Sir Easy Trak (2008), Hermes KWPN (2012), Honoré du Soir Trak (2012) en Best Game Trak zijn goedgekeurd voor de fokkerij.

Van deze hengsten heeft Sir Easy (MV. Tuareg Trak) in 2012 in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen waarbij hij een matig resultaat behaalde. In februari 2013 is hij goedgekeurd door het Trakehner stamboek maar eind 2019 zijn van hem geen nakomelingen bekend.
De andere zonen worden besproken in de hoofdstukken 18.1 – 18.3.

Het KWPN heeft tot en met eind 2021 29 hengstveulens en 31 merrieveulens van Easy Game geregistreerd.

Easy Game heeft in 2014 van het Trakehner stamboek het predicaat elite ontvangen en is tijdens de Trakehner hengstenkeuring in oktober 2021 uitgeroepen tot Hengst van het Jaar.

Tot eind 2020 heeft de Duitse Hippische Sportbond 44 nakomelingen van Easy Game geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen tot eind 2019 € 207.517 gewonnen.

De meest succesvolle nakomeling is de donkerbruine merrie TSF Dalera BB Trak (2007, MV. Handryk Trak). De merrie wordt door Jessica von Bredow – Werndl (GER) sinds 2016 in internationale dressuurwedstrijden uitgebracht. In 2018 heeft de combinatie met het Duitse team de landenwedstrijd tijdens de World Equestrian Games in Tryon gewonnen. Daarnaast zijn overwinningen geboekt in wedstrijden in Ebreichsdorf (GP + GPS), München-Riem (GPS) en Genève (GP + Kür) en met het Duitse team is de landenwedstrijd tijdens het CHIO Aken gewonnen. In 2019 zijn de Kür’s in München-Riem en in Stuttgart gewonnen en is met het Duitse team opnieuw de overwinning behaald in de landenwedstrijd tijdens het CHIO Aken.  Bij het Europees kampioenschap in Rotterdam is de combinatie vierde geworden in de Grand Prix Special en derde in de Kür en is met het Duitse team de gouden medaille in de landenwedstrijd gewonnen. In 2020 zijn internationale wedstrijden gewonnen in Neumünster (Grand Prix en Kür), Hagen am Teutoburger Wald (Grand Prix en GP Special) en Donaueschingen (Grand Prix en GP Special) en is in Balve het Duitse kampioenschap dressuur gewonnen. In 2021 is in Salzburg de Kür gewonnen, in Hagen am Teutoburgerwald de Grand Prix, in München de Grand Prix en de Kür en in Balve de Grand Prix, de GP Special en de Kür.
Bij de Olympische Spelen in Tokyo is individueel de gouden medaille gewonnen en is met het Duitse team de gouden medaille in de landenwedstrijd gewonnen. Ook bij het Europese kampioenschap in Hagen am Teutoburgerwald is individueel de gouden medaille gewonnen en is met het Duitse team de landenwedstrijd gewonnen.
Eind september 2021 heeft TSF Dalera BB een winsom van € 196.072.

Easy Game heeft een dressuurindex van 127 met een betrouwbaarheid van 89 % en een springindex van 71 met een betrouwbaarheid van 72 %.

18.1. Millennium DE 409090043408 Trak

Millennium Trak (V. Easy Game Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 16 mei 2008 geboren en is gefokt door dr. Bettine Bieschewski uit Selent, dat circa 25 km ten oosten van Kiel in de deelstaat Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Millennium is de donkerbruine merrie Merle Trak (1994, V. Ravel Trak) en tweede moeder is de donkerbruine Mazurka Magica Trak (1987, V. Consul Trak).
De hengst Mahagoni Trak (1974, V. Pasteur xx) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Millennium en draagt 15 % bij aan zijn genenpatroon.
Gerekend over acht generaties heeft Millennium een afstamming die voor 65,6 % is gevormd uit Trakehner bloed en voor 30,5 % uit volbloed.

Millennium is eind 2010 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner- en het Holsteinse stamboek en erkend door het Oldenburgse stamboek. Op de hengstenkeuring is Millennium door het Trakehner stamboek uitgeroepen tot reserve-kampioen. Bij de keuring is vanuit het Trakehner stamboek over Millennium verklaard: “Dies ist ein Hengstmodell vom goldenen Schnitt mit kolossaler Gesamtbedeutung”. Op de aansluitende veiling is de hengst voor € 320.000 gekocht door stoeterij Sprehe in Benstrup en het Saksische Landgestüt in Moritzburg.

In april 2011 hebben de stamboeken Saksen, Saksen-Anhalt, Saksen-Thüringen en Brandenburg-Anhalt Millennium goedgekeurd. In 2012 heeft het Mecklenburgse stamboek de hengst erkend en in 2013 heeft het Hannoveraanse stamboek Millennium goedgekeurd.

In oktober 2011 heeft Millennium in Moritzburg deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij behaalde voor de dressuur 8,40 (7,25) punten, voor het springen 6,23 (7,46) en voor de totale verrichting 7,47 (7.48) punten. De tussen haakjes geplaatste cijfers geven de gemiddelde beoordeling weer van de 21 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
In het najaar van 2013 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Daar behaalde hij voor de dressuur 8,66 (7,46) punten, voor het springen 7,68 (7,65) en voor de totale verrichting 8,17 (7,64) punten. Aan het onderzoek is door 37 hengsten deelgenomen; Millennium is daarbij als vijfde geëindigd.

Tot eind 2019 zijn van Millennium 167 dochters ingeschreven in een Duits stamboek en daarvan zijn 70 merries staatspremiemerrie geworden.
Het KWPN heeft tot en met 2019 15 hengsten en 20 merries van Millennium in Register A geregistreerd. Het BWP heeft twee nakomelingen geregistreerd, het Zweedse stamboek vier en het Finse stamboek twee.

Het Ytakehner stamboek heeft het predicaat elite aan Millennium toegekend zodat het voorvoegsel EH voor de naam gezet mag worden.

Onderstaand wordt een overzicht gegeven van de 68 zonen van Millennium die zijn goedgekeurd voor de fokkerij. De cursief vermelde hengsten hebben (nog) weinig in de fokkerij gepresteerd en worden na het overzicht kort aangeduid. De overige hengsten worden in aparte hoofdstukken besproken.

Ivanhoe Trak (2012), Marquès Westf (2012), Marrakesh DSP (2012), Massimo Gold Oldbg (2012), Master Jack Westf (2012), Millepoint Westf (2012), Moncler DSP (2012), Morricone I Oldbg (2012), Moses Westf (2012), Octavian Trak (2012), Sir Sansibar Trak (2012), Alter Adel (Man in Black) Trak (2013), Freiherr von Stein Trak (2013), Halleluja (Heaven) Trak (2013), Helium Trak (2013), Majerus Westf (2013), Marc Cain DSP (2013), Martinez Hann (2013), Million Hann (2013), Million Dollar Baby DSP (2013), Monacco Oldbg (2013), Montes Trak (2013), NN DSP (2013), Sir Samoa Trak (2013), Easy Stan Westf (2014), His Moment Trak (2014), Meridian DSP (2014), Milione Rhein (2014), Mistral DSP (2014), Rhenium Trak (2014), Kaiser Milton Trak (2015), Magic Moment HRH Hann (2015), Malibu DSP (2015), Maracaná Westf (2015), Masterpiece DSP (2015), Meilenstein Hann (2015), Melbourne Hann (2015), Mentor Westf (2015), Milford VDL Oldbg (2015), Morricone II Oldbg (2015), Mykonos Hann (2015), Resedon Trak (2015), Schneetänzer Trak (2015), His Choice Trak (2016), Integer Trak (2016), Kavalli Trak (2016), Kwahu Trak (2016), Lagerfeld KWPN (2016), Le Premie Begijnhoeve KWPN (2016), Lowlands Oldbg (2016), Machiavelli MT DSP/ Mionetto Fantastico DSP (2016), Macron Oldbg (2016), Marvis DSB (2016), Mille Fiori L Hann (2016), Millennium Star Meckl (2016), Moncler Westf (2016), Morricone III Trak (2016), NN Westf (2016), NN Hann (2016), Blues and Royals Trak (2017), Kiranga Trak (2017), Meereskönig Hann (2017), Milestone Hann (2017), Milton Hann (2017), NN Westf (2017), NN Hann (2017), NN Hann (2017), NN Trak (2017).

De hengst Marrakesh DSP (MV. Samba Hit I Berl-Brand) is in januari 2015 in München-Riem goedgekeurd door de stamboeken Baden-Württemberg, Beieren, Brandenburg-Anhalt en door het Zuidduitse stamboek. Marrakesh is alleen in 2015 beschikbaar gesteld voor de fokkerij. Tot eind 2019 zijn nog geen fokmerries of wedstrijdpaarden van hem geregistreerd.

De hengst Massimo Gold Oldbg (MV. Sancisco Oldbg) is in april 2015 in Redefin goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. Hij is alleen in 2015 ingezet in de fokkerij. Tot eind 2019 is één nakomeling van hem geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Master Jack Westf (MV. Farewell III Westf) is in december 2014 in Kreuth goedgekeurd en geprimeerd door het ZfdP. Over zijn prestaties in de fokkerij is (nog) geen informatie beschikbaar.

De hengst Moncler DSP (MV. Ituango xx) is in januari 2015 in München-Riem goedgekeurd door het Baden-Württembergse-, het Beierse-, het Brandenburgse- en het Zuidduitse stamboek. De hengst wordt volgens sommige bronnen ook My Dream genoemd. Voor zover bekend is hij niet in de fokkerij actief geweest. In 2019 is hij in M-dressuurproeven uitgebracht.

De hengst Alter Adel Trak (MV. Kasparow Trak) is in oktober 2015 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek. De hengst is op jonge leeftijd gecastreerd en wordt onder de naam Man in Black uitgebracht springwedstrijden in de klasse B.

De hengst Million Dollar Baby DSP (MV. Regazzoni Hann) is in januari 2016 in München-Riem goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek, maar is niet actief geweest in de fokkerij.

De hengst Monacco Oldbg (MV. Fidermark I Westf) heette eerst Millerntor en is in november 2015 in Redefin goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek.. Of hij actief is (geweest) in de fokkerij is onduidelijk.

De hengst Montes Trak (MV. Hofrat Trak) heette eerst Homeyer en is in december 2015 door het ZfdP goedgekeurd voor de fokkerij. Hij heeft alleen voor 2016 een dekboek gehad maar is voor zover bekend niet actief geweest in de fokkerij.

Een in 2013 geboren, nog anonieme DSP-zoon van Millennium uit een dochter van de hengst Rocher d’Or Oldbg is in januari 2016 in München-Riem goedgekeurd door het Zuidduitse-, het Baden-Württembergse- en het Saksen-Thüringse stamboek. Over de prestaties van de hengst is geen informatie beschikbaar.

De hengst Easy Stan Westf (MV. Florestan I Rheinl), is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Milione Rhein (MV. Lord Loxley I Rhein) is in april 2017 goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. Na de keuring heeft de Nederlandse eigenaar de hengst verkocht aan de Deense paardenhandelaar/hengstenhouder Helgstrand.
Over zijn prestaties in de fokkerij is (nog) geen informatie beschikbaar.

De hengst Mistral DSP (MV. Desperados FRH Hann) is goedgekeurd door het Anglo Europese stamboek.
Over zijn prestaties in de fokkerij is (nog) geen informatie beschikbaar.

De hengst Kaiser Milton Trak (MV. Van Deyk Trak) is gefokt door dr. Tonny aan de Stegge uit Enter en is in oktober 2017 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek. De hengst is op de keuring uitgeroepen tot kampioen en op de aansluitende veiling van € 320.000 verkocht aan Burkhard Wahler van stoeterij Klosterhof Medingen. Daarna is een juridisch conflict ontstaan tussen het Trakehner stamboek dat als verkoper van de hengst optrad en de heer Wahler omdat die wegens kreupelheid van de hengst de (ver)koop wilde terugdraaien. In september 2018 heeft Kaiser Milton in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen. Hij behaalde 8,13 (7,71) punten voor de dressuur, 7,80 (7,83) punten voor het springen en 8,10 (7,92) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 22 hengsten die de test hebben afgemaakt. Kaiser Milton heeft de test als ex aequo 7e afgesloten.
Over zijn prestaties in de fokkerij is (nog) geen informatie beschikbaar

De hengst Magic Moment HRH Hann (MV. Don Bosco Hann) is in april 2019 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Zijn fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

De hengst Malibu DSP (MV. Quaterback DSP) is in november 2018 in Marbach goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken. In maart 2019 heeft hij in München-Riem deelgenomen aan een driedaagse sporttest waarvoor hij een beoordeling van 6.97 punten heeft gekregen terwijl minimaal 7,50 punten nodig zijn om te slagen. De gemiddelde waardering van de tien deelnemende hengsten bedroeg 7,86 punten. Malibu was de laagst gewaardeerde hengst.

De hengst Maracana Westf (V. Lord Loxley Rhein) is in november 2017 in Münster-Handorf goedgekeurd en geprimeerd door het Westfaalse stamboek. Tegelijkertijd heeft ook het Brandenburgse stamboek de hengst goedgekeurd. Hij heeft in april 2018 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen en behaalde daar 8,34 (7,64) punten voor de dressuur, 5,75 (7,43) punten voor het springen en 7,38 (7,70) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 34 hengsten die de test hebben afgemaakt. Maracana heeft de test als 27e afgesloten. Na afloop van de test heeft het Hannoveraanse stamboek Maracana goedgekeurd.
In maart 2019 heeft Maracana in Verden een driedaagse sporttest afgewerkt, Hij heeft daarvoor 8,62 punten behaald, waarmee hij de hoogst gewaardeerde hengst was van de acht die de test hebben afgewerkt.
In februari 2020 is Maracana in Münster-Handorf gestart aan de verplichte tweede sporttest, maar op last van de beoordelingscommissie heeft hij de test voortijdig moeten beëindigen.
Over zijn prestaties in de fokkerij is (nog) geen informatie beschikbaar

De hengst Masterpiece DSP (MV. Drakdream KWPN) is in november 2018 in Marbach door de Zuidduitse stamboeken goedgekeurd voor de fokkerij. Hij heeft in maart 2019 in München-Riem deelgenomen aan een driedaagse sporttest, waar zijn prestaties zijn gewaardeerd met 8,16 punten. De tien deelnemende hengsten hebben gemiddeld 7,86 punten behaald. Masterpiece heeft de test als vierde afgesloten. In april 2018 heeft Masterpiece in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen. De hengst heeft daarbij 8,09 (7,85) punten behaald voor de dressuur, 6,23 (7,29) punten voor het springen en 7,33 (7,23) voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 26 hengsten die de test hebben afgemaakt. Masterpiece heeft de test als ex aequo 21e afgesloten.

De hengst Meilenstein Hann (MV. Donnerhall Oldbg) is in oktober 2017 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek.
In april 2018 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen. Hij behaalde daarbij een waardering van 7,00 (7,26) punten voor de dressuur, 6,45 (7,93) punten voor het springen en 6,98 (7,74) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde punten vermeld van de 35 hengsten die de test hebben afgemaakt. Meilenstein heeft de test als laatste (35e) afgesloten.
In het najaar van 2018 heeft Meilenstein in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek voor dressuurhengsten van 50 dagen. Zijn prestaties zijn gewaardeerd met 8,46 punten en gemiddeld hebben de 34 deelnemende hengsten 8,05 punten behaald. Meilenstein is ex aequo al zevende geëindigd.
Over zijn prestaties in de fokkerij is (nog) geen informatie beschikbaar.

De hengst Melbourne Hann (MV. Hochadel Hann) is in februari 2018 in Standenbuhl goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek. Over zijn prestaties in de fokkerij is (nog) geen informatie beschikbaar

De hengst Mentor Westf (MV. Florestan I Rhein) is in 2018 aangeboden op de hengstenkeuring van het KWPN maar niet goedgekeurd, Wel is hij goedgekeurd door het Belgisch Warmbloed Paardenstamboek. Het BWP heeft gepubliceerd dat Mentor een nog jeugdige hengst is die voldoende in het rechthoekmodel staat. Hij heeft iets weinig oprichting in het front en mist iets hengstuitstraling. De hals heeft voldoende lengte. De schouder is voldoende lang en schuin. Het middenstuk heeft voldoende lengte. De achterhand is sterk gespierd. Het beenwerk is fijn en hard. De lengte in het beenwerk is voldoende. In het voorbeen staat hij iets hol. De hoefvorm is voldoende.
Hij stapt voldoende ruim maar met weinig oprichting. Hij draaft makkelijk met voldoende ruimte en afdruk maar met iets weinig souplesse in het lichaam. De galop is voldoende ruim maar iets weinig bergop en hij kan beter schakelen. Op de harde bodem stapt hij voldoende ruim en in de draf heeft hij goede afdruk en veel takt.
Aan de longe is de stap goed. Hij draaft sterk met een goede houding en goede draagkracht. Hij galoppeert voldoende ruim maar kan iets meer oprichting tonen.
Onder de testruiters is de looplust en Rittigkeit van Mentor voldoende. In de bewegingen kan hij meer bergop lopen. De stap is voldoende ruim en met afdruk. Hij draaft voldoende ruim en met een goede beentechniek. In de galop kan hij goed schakelen en is hij handig. Mentor is een nog jeugdige hengst die in zijn bewegingen een goede beentechniek laat zien.
Over zijn prestaties in de fokkerij is (nog) geen informatie beschikbaar.

Milford VDL Oldbg (MV. Sir Donnerhall I Oldbg) is in november 2017 in Neustadt/Dosse goedgekeurd door het Brandenburg-Anhalt stamboek. Op 22 mei 2018 heeft het NRPS de hengst ook goedgekeurd.
In de herfst van 2018 heeft Milford VDL in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek voor dressuurhengsten van 50 dagen. Daar heeft hij 8,35 punten behaald, waarmee hij ex aequo als negende van de 34 hengsten is geëindigd. Na afloop van het onderzoek heeft het Hannoveraanse stamboek Milford VDL goedgekeurd voor de fokkerij.
Het KWPN heeft in 2019 vier veulens van Milford VDL in Register A geregistreerd.

De hengst Morricone II Oldbg (MV. Rubin-Royal Oldbg) is in november 2017 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek en door het stamboek Saksen-Thüringen. In april 2018 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen. Hij behaalde 7,20 (7,68) punten voor de dressuur, 7,83 (7,58) punten voor het springen en 7,65 (7,75) punten voor zij totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 29 hengsten die het volledige onderzoek hebben afgemaakt. Morricone II is als 20e geëindigd.
In april 2019 heeft de hengst in Münster-Handorf deelgenomen aan een driedaagse sporttest, waar hij met 7,31 punten een onvoldoende resultaat heeft geboekt. Aan de test zijn tien hengsten begonnen; twee zijn tijdens de test door hun eigenaar teruggetrokken en Morricone II is als achtste geëindigd.
Over zijn prestaties in de fokkerij is (nog) geen informatie beschikbaar

Mykonos Hann (MV. Desperados FRH Hann) is in oktober 2017 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. In april 2018 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen. Daar heeft hij 7,96 (7,68) punten voor de dressuur behaald, 7,35 (7,58) voor het springen en 7,75 (7,75) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 29 hengsten die de test hebben afgemaakt. Mykonos is daarbij als 14e geëindigd.
In februaro 2019 heeft Mykonos in Verder deelgenomen aan een driedaagse sporttest voor dressuurhengsten, waarbij hij 7,56 punten heeft behaald.
Over zijn prestaties in de fokkerij is (nog) geen informatie beschikbaar

Resedon Trak (MV. Cadeau Trak) is in oktober 2017 in Neumünster goedgekeurd en geprimeerd door het Trakehner stamboek. In de veiling na afloop van de keuring is Resedon voor € 37.000 verkocht. Hij is gecastreerd en in 2019 is hij in rijpaardproeven in Zwitserland uitgebracht.

Schneetänzer Trak (MV. King Arthur Trak) is in oktober 2017 in Neumünster goedgekeurd en geprimeerd door het Trakehner stamboek. In de veiling die aansluitend aan de keuring is gehouden is Schneetänzer voor € 48.000 verkocht. In 2018 is hij goedgekeurd door het Oostenrijkse stamboek.
Over zijn prestaties in de fokkerij is (nog) geen informatie beschikbaar.

De hengst His Choice Trak (MV. Le Rouge Trak) is in oktober 2018 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek. Hij is in de veiling die na afloop van de keuring is gehouden voor € 40.000 verkocht. In mei 2019 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen. Hij heeft daarbij 7,29 (7,24) punten behaald voor de dressuur. 7,60 (7,77) punten voor het springen en 7,58 (7,59) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 28 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
His Choice heeft de test als 14e afgesloten.

De hengst Integer Trak (MV. Songline Trak) is in oktober 2018 in Neumünster goedgekeurd en geprimeerd door het Trakehner stamboek. Hij is in de veiling, die na afloop van de keuring is gehouden, voor € 38.000 verkocht.
In april 2019 heeft hij in Neustad/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen waarbij hij 8,08 (7,85) punten heeft behaald voor de dressuur, 7,00 (7,29) punten voor het springen en 7,73 (7,73) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 26 hengsten die de test hebben afgemaakt. Integer is als twaalfde geëindigd.

De hengst Kavalli Trak (MV. Van Deyk) is in december 2019 in Gescher goedgekeurd door het Trakehner stamboek. In sommige bronnen wordt de hengst Kohinoor-Els genoemd. In december 2019 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen. Hij heeft daarbij 7,75 (7,93) punten behaald voor de dressuur, 7,30 (7,80) punten voor het springen en 7,55 (7,97) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde punten vermeld van de 25 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Kavalli heeft de test als 20e afgesloten.

De hengst Kwahu Trak (MV. Münchenhausen TSF Trak) is in december 2018 in Hoftermin goedgekeurd door het Trakehner stamboek. Hij heeft in mei 2019 in Schlieckau deelgenomen aan een veertiendaagse aanlegtest. Daar zijn de prestaties gewaardeerd met 7,70 (7,24) punten voor de dressuur, 7,55 (7,77) punten voor het springen en 7,63 (7.59) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 28 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Kwahu is ex aequo als 13e geëindigd.

De hengst Lagerfeld KWPN (MV. Welt Hit II Oldbg) is in december 2018 in Kreuth goedgekeurd door het ZfdP. Zijn fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

De hengst Le Premier Begijnhoeve KWPN (MV. Tango KWPN) is in het voorjaar van 2019 goedgekeurd door het BWP. Het BWP heeft Le Premie Begijnhoeve beschreven als een imponerende hengst die zeer goed in het rechthoekmodel staat. Het front is mooi opgericht. Het hoofd is attent en de hals is lang en voldoende gewelfd. Zijn schouder is lang en voldoende schuin. De schoft is sterk ontwikkeld. In het middenstuk is hij lang en kan hij iets sterker zijn. De achterhand is goed gespierd. Het beenwerk heeft goed bot. De lengte in het beenwerk is goed en het is correct gesteld. De hoeven zijn voldoende groot. De stap is voldoende maar kan het voorbeen iets ruimer wegzetten. In de draf heeft hij veel zefhouding en evenwicht. Hij draaft met veel ruimte en goede afdruk. In vrijheid beweegt hij mooi bergop. De galop is ruim en goed gesprongen en kan hierbij makkelijk wisselen. Op de harde bodem kan hij ruimer stappen. De draf is ruim en met afdruk maar iets traag. Bij het longeren is hij wat gespannen en duwt hij de rug iets weg. De draf is voldoende ruim. De galop is ruim maar hij heeft iets moeite om deze aan te houden. Onder het zadel geeft hij de ruiters een prima gevoel. De looplust en de Rittigkeit zijn goed tot zeer goed. Hij reageert zeer goed op de hulpen en het mondgevoel is goed. Hij beweegt met veel oprichting maar mist iets snelheid. De stap is goed maar kan iets ruimer zijn. Hij draaft heel ruim met evenwicht en een goed achterbeengebruik. De galop is ruim en sterk gesprongen.
In oktober 2019 heeft Le Premier Begijnhoeve in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 50 dagen. Hij behaalde daarbij 8,01 punten. De 30 hengsten hebben gemiddeld 8,11 punten behaald. Le Premier Begijnhoeve heeft het onderzoek als 15e afgesloten.
In december 2019 heeft het Oldenburgse stamboek Le Premier Begijnhoeve erkend.

De hengst Macchiavelli MT DSP (MV. San Amour I Oldbg) is in januari 2019 in München-Riem goedgekeurd en geprimeerd door de Zuidduitse stamboeken. De hengst is ook bekend onder de naam Mionetto Fantastico.

De hengst Macron Oldbg (MV. Fürst Heinrich Westf) is in november 2018 goedgekeurd en geprimeerd door het Mecklenburgse- en het Brandenburgse stamboek.
Macron heeft in april 2019 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen, maar heeft die test niet afgemaakt. In de herfst van 2019 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek voor dressuurhengsten van 50 dagen. Hij heeft daarbij een score van 7,93 behaald. De gemiddelde score van de 30 deelnemende hengsten bedroeg 8,11 punten. Macron heeft het onderzoek als 16e afgesloten.

De hengst Marvis DPS (MV. Heraldik xx) is in januari 2019 in München-Riem goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken. Zijn verdere fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

De hengst Mille Fiori L Hann (MV. Desperados FRH Hann) is in november 2018 in Zweibrücken goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek. Zijn verdere fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

De hengst Millennium Star Mecklb (MV. Lamarc Trak) is in november 2018 in Redefin goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. Zijn verdere fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

De hengst Moncler Westf (MV. Ehrenpreis NRW) is in december 2018 goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. In april 2019 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest voor dressuurhengsten van veertien dagen. Hij heeft daarbij 7,54 (7,85) voor de dressuur, 6,28 (7,29) punten voor het springen en 7,18 (7,73) punten voor zijn totale prestatie behaald. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 26 hengsten die de volledige test hebben afgemaakt. Moncler heeft de test als 24e afgesloten. In september 2019 heeft Moncler in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest voor springhengsten van veertien dagen. Deze keer heeft hij 8,41 (7,63) voor de dressuur, 7,55 (8,33) punten voor het springen en 8,20 (8,09) punten voor zijn totale prestatie behaald. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 16 hengsten die de volledige test hebben afgemaakt. Moncler is daarbij als vijfde geëindigd. Zijn verdere fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

De hengst Morricone III Oldbg (MV. Rubin Royal Old Oldbg) is een broer van de hengsten Morricone I Oldbg en Morricone II Oldbg. Hij is in november 2018 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek en heeft in april 2019 in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen. Daarbij heeft hij 7,95 (7,41) punten voor de dressuur behaald, 7,35 (7,85) punten voor het springen en 7,85 (7,80) voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 35 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Morricone III heeft de test als 17e afgesloten.
In de herfst van 2019 heeft de hengst in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek voor dressuurhengsten van 50 dagen. Daarbij heeft hij een waardering van 8,20 punten ontvangen. De 30 deelnemende hengsten hebben gemiddeld een beoordeling van 8,11 punten ontvangen. Morricone III is als tiende geëindigd.

De nog anonieme Westfaalse hengst (2016, MV. Münchhausen Trak) is in januari 2019 in München-Riem goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken. Zijn prestaties in de fokkerij moeten worden afgewacht.

De nog anonieme Hannoveraanse hengst (2016 x Desperados FRH Hann) is een broer van de hengst Mykonos Hann (2015) en is in oktober 2018 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Zijn prestaties in de fokkerij moeten worden afgewacht.

De hengst Blues and Royals Trak (MV. Münchhausen Trak) is in november 2019 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek. In de veiling, die na afloop van de keuring is gehouden, is Blues and Royals voor € 45.000 verkocht naar Zwitserland. Zijn prestaties in de fokkerij moeten worden afgewacht.

De hengst Kiranga Trak (MV. Kasimir TSF Trak) is in november 2019 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek. In de veiling, die na afloop van de keuring is gehouden, is Kiranga voor € 30.000 verkocht aan iemand uit Nedersaksen. Zijn prestaties in de fokkerij moeten worden afgewacht.

De hengst Meereskönig Hann (MV. De Niro Hann) is in oktober 2019 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Zijn prestaties in de fokkerij moeten worden afgewacht.

De hengst Milestone Hann (MV. Hohenstein Trak) is in november 2019 in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en door het Brits Hannoveraanse stamboek. Zijn prestaties in de fokkerij moeten worden afgewacht.

De hengst Milton Hann (MV. Desperados FRH Hann) is in oktober 2019 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Zijn prestaties in de fokkerij moeten worden afgewacht.

De nog anonieme Westfaalse hengst (2017, MV. Dresemann Hann) is in november 2019 in Redefin goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. Zijn prestaties in de fokkerij moeten worden afgewacht.

De nog anonieme Hannoveraanse hengst (2017, MV. Hochadel Hann) is in november 2019 in Neustadt/Dosse goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken. Zijn prestaties in de fokkerij moeten worden afgewacht.

De nog anonieme Hannoveraanse hengst (2017, MV. Desperados FRH Hann) is in oktober 2019 in Verden goedgekeurd. Zijn prestaties in de fokkerij moeten worden afgewacht.

De nog anonieme Trakehner hengst (2017, MV. Cadeau Trak) is in november 2019 in Redefin goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. Zijn prestaties in de fokkerij moeten worden afgewacht.

De overige goedgekeurde zonen van Millennium worden onderstaand is aparte hoofdstukken besproken.

Tot en met 2019 heeft de Duitse Hippische Sportbond 273 nakomelingen van Millennium als wedstrijdpaard geregistreerd en die hebben samen € 41.121 gewonnen.

Eind 2019 heeft Millennium een dressuurindex van 121 met een betrouwbaarheid van 82 % en een springindex van 72 met een betrouwbaarheid van 79 %.

18.1.1. Ivanhoe DE 409090332812 Trak

Ivanhoe Trak (V. Millennium Trak) is een zwartbruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is geboren op 22 april 2012 en is gefokt door Antoine Hofmann uit De Wijk, dat ten oosten van Meppel in het zuiden van de provincie Drenthe ligt.
De moeder van Ivanhoe is de zwartbruine staatspremiemerrie Interesse II Trak (1996, V. Hohenstein Trak) en tweede moeder is de bruine elite merrie Indira X Trak (1990, v. Giorgio Armani Trak). Indira X is ook de moeder van de hengsten I-Punkt Trak (1997, V. Hohenstein Trak) en zijn broer Insterburg Trak (1999) en van Ice Age Trak (2007, V. Karolinger TSF Trak).
De hengst Arogno Trak (1976, V. Flaneur Trak) komt drie keer voor in de afstamming van Ivanhoe en draagt voor 12,5 % bij aan de erfelijke aanleg van Ivanhoe.
Gerekend over acht generaties heeft Ivanhoe een afstamming die voor 76,6 % bestaat uit Trakehner bloed en voor 22,7 % uit Engels- en Arabisch volbloed. De ontbrekende 0,7 % bestaat uit Pools bloed.

Ivanhoe is in oktober 2014 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek. Vanaf 2015 is Ivanhoe ingezet voor de fokkerij.
In juli 2016 is hij op de Trakehner kampioenschappen in Hannover kampioen geworden van de 4-jarige dressuurhengsten.
In oktober 2016 heeft hij in Schlieckau aan een verrichtingsonderzoek van 50 dagen voor dressuurhengsten deelgenomen. Zijn verrichtingen daarin zijn gewaardeerd met 8,46. In oktober 2016 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een sporttest waarvoor hij een waardering van 8,46 punten heeft ontvangen. In december 2016 is Ivanhoe goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek.

Tot eind 2019 zijn zes dochters van Ivanhoe als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek. Vier van de dochters zijn staatspremiemerrie geworden.

De zonen Barberini Trak (2016), Guildenstern Sol Trak (2016) en Preussen Party Trak (2016) zijn goedgekeurd voor de fokkerij.

De hengst Barberini Trak (MV. Hohenstein Trak) is in november 2018 in Neustadt/Dosse goedgekeurd door het Brandenburgse stamboek. In februari 2019 heeft het Trakehner stamboek Barberini in Münster-Handorf goedgekeurd.
In april 2009 heeft Ivanhoe in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen. Hij behaalde 7.70 (7,41) punten voor de dressuur, 7,28 (7,85) punten voor het springen en 7,75 (7.80) punten voor de totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 35 deelnemende hengsten. Barberini heeft de test als 16e afgesloten.

De hengst Barberini Trak (MV. Hohenstein Trak) is in november 2018 in Neustadt/Dosse goedgekeurd door het Brandenburgse stamboek. In februari 2019 heeft het Trakehner stamboek Barberini in Münster-Handorf goedgekeurd.
In april 2019 heeft Barberini in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen. Hij behaalde 7.70 (7,41) punten voor de dressuur, 7,28 (7,85) punten voor het springen en 7,75 (7.80) punten voor de totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 35 deelnemende hengsten. Barberini heeft de test als 16e afgesloten.

De hengst Guildenstern Sol Trak (MV. Imperio Trak) heette oorspronkelijk Great Gatsby. De hengst is in oktober 2018 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek. In de aansluitende veiling is hij voor € 31.000 verkocht aan een Amerikaanse eigenaar en daarbij is zijn naam gewijzigd in Guildenstern Sol.
In de herfst van 2019 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek voor dressuurhengsten van 50 dagen. Hij heeft daarbij 7m63 punten behaald. De gemiddelde waardering van de 30 deelnemende hengsten bedroek 8,11 punten. Guildenstern Sol heeft het onderzoek als ex aequo 26e afgesloten.

De hengst Preussen Party Trak (MV. Connery Trak) is in 2018 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek. De hengst is in Denemarken gefokt. In de herfst van 2019 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek voor dressuurhengsten van 50 dagen, waar hij een beoordeling heeft ontvangen van 7,91 punten. De gemiddelde waardering van de 30 deelnemende hengsten bedroek 8,11 punten. Preussen Party heeft het onderzoek als ex aequo 20e afgesloten.

Tot en met 2019 heeft de Duitse Hippische Sportbond vier nakomelingen van Ivanhoe geregistreerd als wedstrijdpaard. Ze hebben samen € 210 gewonnen.

18.1.2. Marquès DE 441410810212 Westf

Marquès Westf (V. Millennium Trak) is bruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 18 mei 2012 en is gefokt door Bernhard Klein uit Voerde, dat tussen Wesel en Overhausen ten noorden van het Ruhrgebied ligt.
De moeder van Marquès is de bruine merrie Sorana Westf (2005, V. Sir Donnerhall I Oldbg) en tweede moeder is de donkerbruine Rohmina Hann (1999, V. Rohdiamant Oldbg).
Gerekend over acht generaties heeft Marquès een afstamming met vele schakeringen, waarbij het Trakehner bloed met 42,2 % en het Engels- en Arabisch volbloed met 25 % de overhand hebben. Daarnaast is er 14,8 % Hannoveraans bloed en 10,2 % Holsteins bloed in de afstamming. Als Westfaalse hengst heeft hij 6,25 % Westfaals bloed.

Marquès is in november 2014 in Münster-Handorf door het Westfaalse en het Rijnlandse stamboek goedgekeurd voor de fokkerij. In de herfst van 2015 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij behaalde voor de dressuur 7,31 (7,24) punten, voor het springen 7,00 (7,72) en voor de totale verrichting 7,53 (7,67). De tussen haakjes vermelde punten zijn de gemiddelde waarderingen van de 36 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen.
Marquès is in 2015 en 2016 ingezet in de fokkerij, maar is wegens een ongeval vanaf 2017 niet meer beschikbaar voor de fokkers.

Tot eind 2019 zijn drie dochters van Marquès als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek. Eén van de dochters is staatspremiemerrie geworden.

Een nog anonieme Westfaalse zoon (2016, MV. Fidertanz Rhein) is in november 2018 in Redefin goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. Omdat de hengst in 2019 niet heeft deelgenomen aan een aanlegtest of verrichtingsonderzoek wordt verwacht dat hij in de fokkerij geen rol zal spelen.

De Duitse Hippische Sportbond heeft tot en met 2019 acht nakomelingen van Marquès geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 17 gewonnen.

18.1.3. Millepoint DE 441410572212 Westf

Millepoint Westf (V. Millennium Trak) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 19 april 2012 geboren en is gefokt door Walter Dröge uit Angermund, dat tussen Duisburg en Düsseldorf in de deelstaat Noordijn –Westfalen ligt.
Millepoint is een broer van de hengst Majerus (2013, zie hfdst. 18.1.11.), die door het Oldenburgse stamboek is goedgekeurd.
De moeder van beide hengsten is de vos merrie Follina Hann (2002, V. Fürst Heinrich Hann) en tweede moeder is de vos Weltmaus Hann (1989, V. Weltmeyer Hann).
Weltmaus is een zuster van de hengsten Weltadel I Hann (1990, V. Weltmeyer Hann) en Weltadel II Hann (1992), die beide door het Hannoveraanse stamboek zijn goedgekeurd. Weltadel I is ook in Beieren goedgekeurd en Weltadel II is uitgebracht in Grand Prix dressuurwedstrijden.
Gerekend over acht generaties heeft Millepoint een afstamming die voor 41,4 % is opgebouwd uit Trakehner bloed, 29,7 % Hannoveraans bloed en 19,5 % Engels volbloed.
Millepoint is in november 2014 in Münster-Handorf goedgekeurd en geprimeerd door het Westfaalse stamboek en in februari 2015 in Radegast door de stamboeken Brandenburg-Anhalt en Sachsen-Thüringen.
Hij is in 2015 door het Saksische Landgestüt Moritzburg beschikbaar gesteld voor de fokkerij.
In het najaar van 2015 heeft de hengst in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij voor de dressuur 6,91 (7,24) punten kreeg, voor het springen 6,83 (7,72) en voor de totale verrichting 7,21 (7,67). De tussen haakjes vermelde punten geven de gemiddelde waardering weer van de 36 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
Voor zover bekend is Millepoint na de test niet meer beschikbaar gesteld voor de fokkerij.
Van Millepoint is één dochter als fokmerrie ingeschreven in een stamboek en zijn twee nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.

18.1.4. Morricone DE 433332142512 Oldbg

Morricone Oldbg (V. Millennium Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 16 april 2012 geboren en is gefokt door Heinrich Vahle uit Friesoyte, dat circa 30 km ten westen van Oldenburg in de deelstaat Nedersaksen ligt.
De moeder van Morricone is de donkere vos merrie Hartima Oldbg (2007, V. Rubin Royal Old Oldbg) en tweede moeder is de zwarte Hartina Oldbg (2000, V. De Niro Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Morricone aan afstamming met 39,1 % Trakehner bloed, 26,6 % Engels- en Angloarabisch volbloed en 15,6 % Hannoveraans bloed.

Morricone is eind 2014 goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Brandenburgse stamboek. Door het Oldenburgse stamboek is Morricone op de hengstenkeuring in Vechta uitgeroepen tot kampioen van de jaargang. Na de keuring is hij voor
€ 755.000 verkocht aan stoeterij Bonhomme in het bij Potsdam gelegen Werder.
In november/december 2015 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij heeft daarbij een beoordeling gekregen van 9,33 (7,23) voor de dressuur, 6,98 (7,77) voor het springen en 8,37 (7,62) voor de totale verrichting, waarmee hij de beste was van de 33 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. De tussen haakjes geplaatste waarden zijn de gemiddelde beoordelingscijfers van de deelnemende hengsten.
In januari 2016 heeft Morricone in Neustadt/Dosse aan een dressuurproef deelgenomen waarvoor hij gewaardeerd is met 8,00 punten.
In april 2016 heeft ook het Hannoveraanse stamboek Morricone goedgekeurd en vrijwel alle andere Duitse stamboeken hebben de hengst erkend.

In 2019 is Morricone I door Lena Waldmann (GER) uitgebracht in Prix St. Georges wedstrijden. Hij heeft eind 2019 een winsom van € 2.144.

Tot eind 2019 zijn tien dochters van Morricone I als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek Twee van hen hebben het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.

Vijftien zonen van Morricone I zijn goedgekeurd voor de fokkerij:
Lago Maggiore Hann (2017), Macaron U.S. Oldbg (2016), Manolo Oldbg (2016), Maserati HCS (2016), Maximus Jung HP du Winckel Oldbg (2016), Monterey Oldbg (2016), Montrachet PS Oldbg (2016), NN Oldbg (2016), Macchiato Westf (2017), Marian von Bellin DSP (2017), McLaren Oldbg (2017), Momentum Hann (2017), Montgomery/Musterknabe DSP (2017), Moreno Oldbg (2017) en NN DSP (2017).

De hengst Lago Maggiore Hann (MV. Sir Donnerhall I Oldbg) is in oktober 2018 in Verden goedgekeurd en geprimeerd door het Hannoveraanse stamboek.

De hengst Macaron U.S. (MV. Sir Donnerhall I Oldbg) is in oktober 2018 voorgesteld op de hengstenkeuring van het Hannoveraanse stamboek, maar daarbij niet goedgekeurd. De hengst is tijdens de keuring van € 110.000 verkocht naar Nederland. In november 2018 is de hengst in Redefin goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek en in februari 2019 heeft hij de tweede bezichtiging gehaald bij de hengstenkeuring van het KWPN in ’s-Hertogenbosch. Volgens Horsetelex is Macaron U.S. in maart 2019 voorgesteld op de hengstenkeuring van het Deense stamboek, maar is hij daar niet goedgekeurd.

De hengsten Manolo Oldbg (MV. Sandro Hit Oldbg) en Maserati HDS (MV. Hotline Hann) zijn in november 2018 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek.

De hengst Maximus Jung HP du Winckel Oldbg (MV. Florencio I Westf) is in 2019 goedgekeurd door het Belgische SBS stamboek

De hengst Monterey Oldbg (MV. Sir Donnerhall I Oldbg) is in november 2018 in Vechta goedgekeurd en geprimeerd door het Oldenburgse stamboek. In maart 2018 is hij op de hengstenkeuring van het Deense stamboek in Herning aangewezen voor deelname aan een verrichtingsonderzoek. Daarbij is vermeld dat Monterey een grote, goed ontwikkelde hengst is met een zeer goed type. Hij heeft een expressief hoofd en een voldoende lange, goed gevormde hals; een lange, schuine schouder en voldoende schoft; een goede bovenlijn en een goed gevormde croupe; voor- en achterbenen zijn goed gesteld en de hoeven zijn klein. De stap is regelmatig en de draf en galop zijn zeer goed. De bouw van hoofd, hals en romp zijn gewaardeerd met een acht, het fundament met een zeven, de basisgangen met een 7,5 en twee achten en voor de algemene indruk is een acht gegeven. Aansluitend aan de keuring heeft de hengst in Gjerlev een tiendaagse observatietest ondergaan. In de herfst van 2019 heeft hij in Tørring deelgenomen aan een aanlegtest van 35 dagen.
In de test zijn de cijfers die op de hengstenkeuring zijn gegeven vrijwel herhaald. Voor de rijdbaarheid heeft Monterey een acht gekregen. Na afloop van de test is hij voor één jaar goedgekeurd voor de fokkerij.

De hengst Montrachet PS Oldbg (MV. Fürst Heinrich Westf) is in december 2019 tijdens een extra keuring goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek.

De nog anonieme Oldenburgse hengst (2016. MV. Superstar Oldbg) is in november 2018 in Redefin goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek.

De hengst Macchiato Westf (MV. Just Perfect Badwu) is in november 2019 in Münster-Handorf goedgekeurd door het Westfaalse stamboek.

De hengst Marian von Bellin DSP (MV. Fidertanz Rhein) is in november 2019 in Neustadt/Dosse goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken.

De hengst McLaren Oldbg (MV. Sir Donnerhall I Oldbg) is in een extra keuring in januari 2020 goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek.  In februari 2020 heeft het KWPN hem aangewezen om aan een verrichtingsonderzoek van drie weken deel te nemen. In het najaar van 2020 heeft hij in Ermelo deelgenomen aan het verrichtingsonderzoek. Het KWPN heeft daarover gerapporteerd dat McLaren een sympathieke en elegante hengst is, die goed op zijn ruiter geconcentreerd is met een zeer goede instelling. Hij heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zeer actief, zuiver en goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig, met een goede ruimte en souplesse. De galop heeft een goede ruimte, balans en souplesse. McLaren beweegt met een zeer expressief voorbeen en zeer veel schoudervrijheid. Het achterbeen zou nog meer buiging in de gewrichten en kracht mogen hebben. De hengst heeft een goede houding en zeer goede balans. Als dressuurpaard heeft McLaren veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.
Zijn prestaties zijn gewaardeerd met een 8,5 voor de stap, achten voor de draf en de galop en een 8,5 voor de souplesse. Ook voor zijn houding en balans en voor zijn aanleg als dressuurpaard heeft McLaren een 8,5 gekregen. De rijdbaarheid en instelling is met een negen gewaardeerd.
Tien hengsten zijn na het onderzoek goedgekeurd door het KWPN en McLaren heeft het onderzoek in punten als zesde afgesloten.
Na afloop van het onderzoek heeft het KWPN McLaren goedgekeurd en ingeschreven in het stamboek mits een DNA-test inzake zijn afstamming de “papieren” afstamming bevestigt. Het KWPN verwacht dat McLaren een bijdrage kan leveren aan de bloedspreiding en kan daarnaast elegantie, lichtvoetigheid en instelling toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.
Zijn fokkerijresultaten moeteh worden afgewacht.

De hengst Momentum Hann (MV. Fürstenball Oldbg) is in oktober 2019 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek.

De hengst Montgomery DSP (alias Musterknabe) is in januari 2020 in München-Riem goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken.

De hengst Moreno Oldbg (MV. San Amour I Oldbg) is in november 2019 in Vechta goedgekeurd en geprimeerd door het Oldenburgse stamboek.

De anonieme DSP-hengst (2017, MV. Rosario Oldbg) is in januari 2020 in München-Riem goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken.

Tot eind 2019 heeft het KWPN 19 hengstveulens en 22 merrieveulens van Morricone in Register A geregistreerd.

De Duitse Hippische Sportbond heeft tot en met 2019 37 nakomelingen van Morricone I geregistreerd als wedstrijdpaard. Samen hebben zijn € 425 gewonnen.

Eind 2019 heeft Morricone I een dressuurindex van 150 met een betrouwbaarheid van 75 %.

18.1.5. Moses DE 441411449412 Westf

Moses Westf (V. Millennium Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is geboren op 31 mei 2012 en is gefokt door dr. Philipp Lingens uit Ankum, dat tussen Cloppenburg en Osnabrück in Nedersaksen ligt.
De moeder van Moses is de donkere vos merrie Dänemark Hann (2000, V. Donnerschlag Oldbg) en tweede moeder is de vos Weltspiel Hann (1993, V. Weltmeyer Hann).
Moses stamt uit een Hannoveraanse moederstam, maar door de inbreng van zijn vader is het Trakehner bloed met 38,3 % het sterkst vertegenwoordigd als de afstamming over acht generaties wordt bekeken. Het aandeel Hannoveraans bloed bedraagt 33,6 % en daarnaast is er 23,4 % Engelsvolbloed.

Moses is in november 2014 in Münster-Handorf goedgekeurd door het Westfaalse stamboek en is daarna door het Westfaalse Landgestüt in Warendorf beschikbaar gesteld voor de fokkerij.
In het najaar van 2015 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waar zijn verrichtingen zijn gewaardeerd met 7,60 (7,23) voor de dressuur, 6,90 (7,77) voor het springen en 7,51 (7,62) voor de totale verrichting. De tussen haakjes geplaatste waarden zijn de gemiddelde beoordelingscijfers van de 33 deelnemende hengsten.

In februari 2016 heeft hij in Münster-Handorf deelgenomen aan een sporttest, waar hij door de eigenaar uit is teruggetrokken. Moses is daarop niet meer beschikbaar gesteld voor de fokkerij.

Van Moses is zijn zwart platenbonte zoon Monaco Franze Westf  (2016, MV. Fidermark Westf)  in december 2018 in Kreuth goedgekeurd door het ZfdP.

Tot eind 2019 heeft het KWPN drie nakomelingen van Moses in Register A geregistreerd.

18.1.6. Octavian DE 409090185712 Trak

Octavian Trak (V. Millennium Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is geboren op 5 april 2012 en is gefokt door Ralph en Carsten Vogel van stoeterij Radegast in Radegast, dat circa 30 km ten noorden van Leipzig in de deelstaat Saksen-Anhalt ligt.
De moeder van Octavian is de donkerbruine elitemerrie Ode II Trak (1996, V. Hohenstein Trak). Zij is ook de moeder van de bruine hengst Osiander Trak (2007, V. Lauries Crusador xx).
Tweede moeder van Octavian is de bruine Ora II Trak (1984, V. Grossist Trak).
Gerekend over acht generaties heeft Octavian een afstamming met 70,3 % Trakehner bloed en 28,9 % Engels- en Arabisch volbloed.

Octavian is in oktober 2014 in Neumünster goedgekeurd en geprimeerd door het Trakehner stamboek. Op de aansluitende veiling is Octavian voor € 100.000 gekocht door stoeterij Hörstein in Alzenau in het noordwesten van de deelstaat Beieren.

Door een blessure is Octavian halverwege het dekseizoen 2016 terug getrokken uit de fokkerij. In 2019 is hij weer actief geworden als fokhengst. Omdat Octavian door zijn blessure niet heeft voldaan aan de Duitse verrichtingseisen gelden voor het registreren van fokmerries bijzondere eisen. De stoeterijleider van stoeterij Hörstein kan daar informatie over geven,

Tot eind 2019 zijn vier dochters van de hengst als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en één van hen is staatspremiemerrie geworden.

18.1.7. Sir Sansibar DE 409090300512 Trak

Sir Sansibar Trak (V. Millennium Trak) is een zwartbruine hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is geboren op 16 juni 2012 en is gefokt door Norbert Timm uit Fahren, dat circa 15 km ten noordoosten van Kiel in de deelstaat Sleeswijk-Holstein ligt.
Sir Sansibar is een broer van de hengst Sir Samoa Trak (2013, zie hfdst 18.1.15.).
De moeder van beide hengsten is de donkerbruine merrie Susuya Trak (2003, V. Cadeau Trak) en tweede moeder is de donkerbruine staatspremiemerrie Saphira II Trak (1993, V. Lehndorff’s Trak).
Gerekend over acht generaties heeft Sir Sansibar een afstamming die voor 72,7 % is opgebouwd uit Trakehner bloed en voor 27,3 % uit Engels- en Arabisch volbloed.

Sir Sansibar is eind 2014 goedgekeurd door het Trakehner stamboek en het Baden-Württembergse stamboek. Op de Trakehner hengstenkeuring in Neumünster is hij uitgeroepen tot kampioen en op de aansluitende veiling is hij voor € 300.000 verkocht aan Eva-Maria Aufrecht van stoeterij Unter den Birken in Oostenrijk. Mevrouw Aufrecht heeft de hengst eerst op een dekstation in Beieren geplaatst en medio 2015 op Hof Kasselmann in Hagen am Teutoburger Wald, waar hij in 2015 beschikbaar is geweest voor de fokkerij. Begin 2016 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 50 dagen voor dressuurhengsten. Daar heeft hij een waardering van 8,29 voor zijn prestaties gekregen. De gemiddelde waardering voor de 21 deelnemende hengsten bedroeg 7,95 punten.  Sir Sansibar heeft de test als ex aequo 6e afgesloten.

In juli 2016 is Sir Sansibar in Hannover tweede geworden bij het Trakehner kampioenschap voor rijpaarden.
Tot eind 2019 zijn acht dochters van Sir Sansibar als fokmerrie ingeschreven in een stamboek.

Negen nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard maar hun gezamenlijke winsom is nihil.
Eind 2019 heeft Dir Sansibar een dressuurindex van 120 met een betrouwbaarheid van 74 %.

18.1.8. Freiherr von Stein DE409090355213 Trak

Freiherr von Stein Trak (V. Millennium Trak) is bruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is geboren op 18 april 2013 en is gefokt door het Saksisch Hauptgestüt Graditz, dat bij Torgau aan de rivier de Elbe ligt.
De moeder van de hengst is de vos merrie Freifahrt Trak (2009, V. Perechlest Trak) en tweede moeder is de vos merrie Freundlichkeit II Trak (1996, V. Maizauber Trak).
Gerekend over acht generaties heeft Freiherr von Stein een afstamming met 73,4 % Trakehner bloed en 22,7 % Engels- en Arabisch volbloed.

Freiherr von Stein is in december 2016 in Moritzburg goedgekeurd door het stamboek Saksen-Thüringen. In september 2016 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 14 dagen waarbij hij gewaardeerd is met 7,88 punten. In februari 2017 is hij erkend door het Trakehner stamboek. In maart 2017 en maart 2018 heeft hij een sporttest afgelegd waarvoor hij respectievelijk 8,38 en 8,24 punten heeft gekregen.

Eind 2019 zijn nog geen fokmerries of wedstrijdpaarden van Freiherr von Stein geregistreerd.
In 2020 is hij voor de fokkerij beschikbaar bij het Saksische Landgestüt in Moritzburg.

18.1.9. Halleluja DE409090237713 Trak

Halleluja Trak (MV. Friedensfürst Trak) is een bruine hengst met een stokmaat van 165 cm. Hij is geboren op 19 mei 2013 en is gefokt door Cornelia Podgorski uit Ladenthin, dat vlak aan de Duits-Poolse grens ter hoogte van Szczecin in Mecklenburg-Vorpommern ligt. Bij zijn geboorte heeft de hengst de naam Heaven gekregen.
De moeder van de hengst is de bruine merrie Hornisse V Trak (1999, V. Friedensfürst Trak) en tweede moeder is de zwartbruine Halina III Trak (1981, V. Mahagoni Trak).
De hengst Mahagoni Trak (1974, V. Pasteur xx) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Halleluja en heeft een inbreng van 18,75 % in zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Halleluja een afstamming met 63,3 % Trakehner bloed en 30,5 % Engels- en Arabisch volbloed.

De hengst is in oktober 2015 onder de naam Heaven in Neumünster goedgekeurd en geprimeerd door het Trakehner stamboek. De hengst is vervolgens voor € 180.000 verkocht naar Denemarken en daar omgedoopt tot Halleluja. In oktober en november 2017 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 50 dagen. Zijn prestaties zijn gewaardeerd met een score van 7,68 punten. De gemiddelde score van de 26 hengsten die het onderzoek hebben afgemaakt bedraagt 8,06 punten. Halleluja is het onderzoek als 23e afgesloten.

Eind 2019 zijn van Halleluja nog geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

18.1.10. Helium 208333TR1301791 Trak

Helium Trak (V. Millennium Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is geboren op 12 mei 2013 en is gefokt door Alan Nissen uit Stoevring, dat ten zuiden van Aalborg in het noorden van Jutland, Denemarken ligt.
De moeder van Helium is de schimmel merrie Hirse Trak (2003, V. Induc Trak) en tweede moeder is de zwarte Henna II Trak (1985, V. Arsenal Trak). De moederlijn is van oorsprong Anglo-arabisch en is terug te traceren tot 1943.
Gerekend over acht generaties heeft Helium een afstamming met 72,7 % Trakehner bloed en 22,7 % Engels- en Arabisch volbloed.

Helium is in 2015 goedgekeurd door het Trakehner- en het Baden-Württembergse stamboek. Op de Trakehner keuring is hij uitgeroepen tot reserve kampioen en in de veiling na afoop van de keuring is hij voor € 170.000 verkocht. In april 2016 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 14 dagen waarbij hij een beoordeling van 8,58 kreeg. Dat was de hoogste waardering van de 23 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Na afloop van de test is Helium goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek.

In maart 2017 en in maart 2018 heeft Helium in Verden twee driedaagse sporttesten afgelegd. In 2017 behaalde hij 8,02 punten, waarmee hij  achtste is geworden van 17 deelnemende hengsten en in 2019 is hij met 8,15 punten tweede geworden van de elf deelnemers.

In de zomer van 2016 heeft Helium in Hannover het Trakehner kampioenschap voor driejarige rijpaarden gewonnen.

Tot eind 2019 zijn in Duitsland nog geen dochters van Helium als fokmerrie opgenomen in een stamboek. Wel is zijn zoon Ferrari Forever Trak (2017, MV. Impetus Trak) in november 2019 in Neumünster goedgekeurd voor de fokkerij en uitgeroepen tot kampioen van de keuring.

Tot eind 2019 heeft het KWPN vijf veulens van Helium geregistreerd.

18.1.11. Majerus DE 276441410581613 Westf

Majerus Westf (V. Millennium Trak) is een zwartbruine hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is geboren op 22 april 2013 en is gefokt door Walter Droege uit Düsseldorf.
Majerus is een broer van de hengst Millepoint Westf (2012, zie hfdst. 18.1.3.).
De moeder van beide hengsten is de vos merrie Follina Hann (2002, V. Fürst Heinrich Hann) en tweede moeder is de vos Weltmaus Hann (1989, V. Weltmeyer Hann).
Weltmaus is een zuster van de hengsten Weltadel I Hann (1990, V. Weltmeyer Hann) en Weltadel II Hann (1992), die beide door het Hannoveraanse stamboek zijn goedgekeurd. Weltadel I is ook in Beieren goedgekeurd en Weltadel II is uitgebracht in Grand Prix dressuurwedstrijden.
Gerekend over acht generaties heeft Majerus een afstamming die voor 41,4 % is opgebouwd uit Trakehner bloed, 29,7 % Hannoveraans bloed en 19,5 % Engels volbloed.

Majerus is in november 2015 goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. In april 2016 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest van 14 dagen, waar hij een beoordeling heeft gekregen van 7,60 punten.
In 2016 is Majerus door het Landgestüt in Warendorf beschikbaar gesteld voor de fokkerij. In februari 2017 is Majerus niet geslaagd voor de sporttest, die in Duitsland wettelijk door de hengsten moet worden afgelegd en waarvoor tenminste 7,50 punten moeten worden behaald. Voor zover bekend is Majerus daarna niet meer beschikbaar gesteld voor de fokkerij.

In 2017 is Majerus uitgebracht in verschillende menwedstrijden voor eenspannen waarbij hij in september 2017 in Warendorf het Bundeschampionat heeft gewonnen.

18.1.12. Marc Cain DE455870240713 DSP

Marc Cain DSP (V. Millennium Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 173 cm. Hij is geboren op 14 ju i 2013 en is gefokt door Ulrich Vité uit Priestewitz, dat circa 30 km ten noorden van Dresden in de deelstaat Saksen.
De moeder van Marc Cain is de zwarte merrie Donna Kavah Hann (1999, V. Don Primero Oldbg) en tweede moeder is de vos La Toya Hann (1989, V. Leibniz Hann).
La Toya is ook de moeder van de hengst Dimple H Hann (1996, V. Donnerhall Oldbg) en tweede moeder van de hengst Rarino Hann (2006, V. Rascalino Hann).
Beide hengsten zijn goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Marc Cain een afstamming met 40,6 % Trakehner bloed, 30,5 % Engels- en Arabisch volbloed en 20,3 % Hannoveraans bloed.

Marc Cain is in november 2015 goedgekeurd door het Westfaalse stamboek. Ook de stamboeken DSP, Hannover, Oldenburg, Rijnland en ZfdP hebben de hengst goedgekeurd of erkend.

Hij heeft in mei 2016 in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 14 dagen voor dressuurhengsten, waarbij zijn verrichtingen zijn gewaardeerd met 8,49 (7,87) punten voor de dressuur, 6,75 (7,46) punten voor het springen en 7,80 (7,86) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de dertien hengsten die de test hebben afgemaakt. Marc Cain heeft de test als achtste beëindigd.
In september 2016 is hij in Warendorf tweede geworden in het “Bundeschampionat” voor rijpaarden. In februari 2017 en februari 2018 heeft hij in Münster-Handorf een sporttest afgelegd waarvoor hij respectievelijk 8,26 (5e plaats van 14 deelnemers) en 8,74 punten (4e plaats van 17 deelnemers) heeft gekregen

Tot eind 2019 zijn vier nog anonieme zonen van Marc Cain goedgekeurd voor de fokkerij. In oktober 2019 is de Oldenburgse hengst (2017, MV. Furst Heinrich Westf) in Zweibrücken goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken en in november 2019 heeft het Mecklenburgse stamboek de Oldenburgse hengsten (2017, MV. Dimension Hann) en (2017, MV. Desperados FRH Hann) goedgekeurd en heeft het Brandenburgse stamboek in Neustadt/Dosse de Oldenburgse hengst (2017, MV. Donnerball Oldbg) goedgekeurd.

Marc Cain is in 2019 uitgebracht in M-dressuurwedstrijden. Ook is Marc Cain door Simone Pearce (AUS) in Ermelo uitgebracht in het Wereldkampioenschap voor zesjarige dressuurpaarden, waar in de finale de elfde plaats is behaald.

18.1.13. Martinez DE431316944513 Hann

Martinez Hann (V. Millennium Trak) is een bruine hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is geboren op 27 maart 2013 en is gefokt door Ignaz Claus uit Dwergte, dat circa tien km ten noordwesten van Cloppenburg in Nedersaksen ligt.
De moeder van Martinez is de bruine merrie Ballprinzess Oldbg (2004, V. Laurentio Hann) en tweede moeder is de bruine Ballkönigin Oldbg (1998, V. De Niro Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Martinez een afstamming met 39,1 % Trakehner bloed, 37,5 % Engels volbloed en 19,5 % Hannoveraanse bloed.

De hengst Martinez Hann (MV. Laurentio Hann) is in het najaar van 2015 door het Hannoveraanse stamboek goedgekeurd en geprimeerd. Het Oldenburgse-, Westfaalse-, Rijnlandse stamboek en de samenwerkende Zuidduitse stamboeken hebben hem ook goedgekeurd of erkend.

Martinez heeft in april 2016 in Schlieckau deelgenomen aan een veertiendaagse aanlegtest voor dressuurhengsten. Zijn prestaties zijn daar gewaardeerd met 7,75 (7,81) punten voor de dressuur, 7,23 (7,48) punten voor het springen en 7,55 (7,77) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 23 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Martinez is  ex aequo als 17e geëindigd.
In maart 2017 heeft hij in Verden met goed gevolg een sporttest afgelegd. Hij behaalde 7,53 punten waarmee hij dertiende is geworden van de veertien hengsten die de test hebben afgemaakt. In april 2018 heeft hij in Münster-Handorf aan het tweede deel van de sporttest deelgenomen, maar heeft hij op last van de beoordelingscommissie de test voortijdig moeten beëindigen.

Martinez is tot en met 2017 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Over zijn prestaties in de fokkerij is (nog) geen informatie beschikbaar.

18.1.14. Million DE431316919913 Hann

Million Hann (V. Millennium Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is geboren op 18 mei 2013 en is gefokt door Walter Droege uit Dusseldorf.
De moeder van Million is de vos staatspremiemerrie Fantastic Girl Hann (2004, V. Farewell III Westf) en tweede moeder is de vos Wesly Hann (1993, V. Warkant Hann). Wesly is ook de moeder van de hengst For Highlife Hann (2002, V. Fürst Heinrich Westf), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek, en zij is de tweede moeder van de hengst Diamond Maker Hann (2015, V. Diamond Hit Oldbg), die is goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken.
Gerekend over acht generaties heeft Million een afstamming met 38,3 % Trakehner bloed, 25 % Engels- en Arabisch volbloed en 25 % Hannoveraans bloed.

Million Hann (MV. Farewell III Westf) is in oktober 2015 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij heeft in april 2016 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een veertiendaagse aanlegtest voor dressuurhengsten, waarbij zijn prestaties gewaardeerd zijn met 7,10 punten. In het najaar van 2016 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan verrichtingsonderzoek voor dressuurhengsten van 50 dagen, maar heeft dat onderzoek voortijdig moeten beëindigen. In september 2017 heeft Million in Schlieckau opnieuw deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen. Hij kreeg daarbij 7,61 punten voor de dressuur, 7,15 punten voor het springen en 7,68 punten voor zijn totale prestatie. In februari en maart 2018 heeft hij in Münster-Handorf aan twee sporttesten deelgenomen. Voor de eerste is hij niet geslaagd maar met zijn tweede optreden heeft hij met 7,71 punten voldaan aan de Duitse verrichtingseisen.
Over zijn prestaties in de fokkerij is (nog) geen informatie beschikbaar.
Onder de naam Movie Star L wordt Million uitgebracht in de sport.

18.1.15. Sir Samoa DE409090281713 Trak

His Moment Trak (V. Millennium Trak) is een bruine hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is geboren op 28 april 2014 en is gefokt door Christian Röhl uit Stendal, dar circa 50 km ten noorden van Maagdenburg in deelstaat Saksen-Anhalt ligt.
De moeder van His Moment is de bruine staatspremiemerrie Hermine Trak (2006, V. Le Rouge Trak) en tweede moeder is de donkerbruine staatspremiemerrie Herzdame XI Trak (1991, V. Tivano Trak).
Gerekend over acht generaties heeft His Moment een afstamming met 77,3 % Trakehner bloed en 21,9 % Engels- en Arabisch volbloed.

His Moment Trak (MV. Le Rouge Trak) is in oktober 2016 in Neumünster goedgekeurd en als kampioen uitgeroepen door het Trakehner stamboek. In de aansluitende veiling is hij voor € 200.000 verkocht. De koper wilde later wegens een slechte kwaliteit sperma van de hengst de koop ongedaan maken. De problemen zijn in onderling overleg tussen koper Helgstrand en het Trakehner stamboek opgelost. In maart 2017 heeft de hengst in Denemarken deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen. Hij behaalde daar een beoordeling van 7,75 punten voor de dressuur, 8,00 punten voor het springen en 8,10 punten voor zijn totale prestatie. In februari 2018 heeft His Moment in Münster-Handorf deelgenomen aan een sporttest, waarvoor hij 7,58 punten scoorde. Hij is tot en met 2018 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Over zijn prestaties in de fokkerij is (nog) geen informatie beschikbaar.

18.1.16. His Moment DE409090260614 Trak

His Moment Trak (V. Millennium Trak) is een bruine hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is geboren op 28 april 2014 en is gefokt door Christian Röhl uit Stendal, dar circa 50 km ten noorden van Maagdenburg in deelstaat Saksen-Anhalt ligt.
De moeder van His Moment is de bruine staatspremiemerrie Hermine Trak (2006, V. Le Rouge Trak) en tweede moeder is de donkerbruine staatspremiemerrie Herzdame XI Trak (1991, V. Tivano Trak).
Gerekend over acht generaties heeft His Moment een afstamming met 77,3 % Trakehner bloed en 21,9 % Engels- en Arabisch volbloed.

His Moment Trak (MV. Le Rouge Trak) is in oktober 2016 in Neumünster goedgekeurd en als kampioen uitgeroepen door het Trakehner stamboek. In de aansluitende veiling is hij voor € 200.000 verkocht. De koper wilde later wegens een slechte kwaliteit sperma van de hengst de koop ongedaan maken. De problemen zijn in onderling overleg tusssen koper Helgstrand en het Trakehner stamboek opgelost. In maart 2017 heeft de hengst in Denemarken deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen. Hij behaalde daar een beoordeling van 7,75 punten voor de dressuur, 8,00 punten voor het springen en 8,10 ounten voor zijn totale prestatie. In februari 2018 heeft His Moment in Münster-Handorf deelgenomen aan een sporttest, waarvoor hij 7,58 punten scoorde. Over zijn prestaties in de fokkerij is (nog) geen informatie beschikbaar.

18.1.17. Meridian DE456560481414 DSP

Meridian DSP (V. Millennium Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 28 maart 2014 en is gefokt door mts. Volckmar en Heike Schadock uit Wehnsdorf, dat halverweg Berlijn en Dresden in de deelstaat Brandenburg ligt.
De moeder van Meridian is de bruine De Chirica DSP (2009, V. De Chirico DSP) en tweede moeder is de donkerbruine Roxelane Oldbg (2001, V. Royal Dance Oldbg). Roxelane is de kleindochter van de Engels volbloedmerrie Santana xx (1988, V. Adrar xx).
Gerekend over acht generaties heeft Meridian een afstamming met 35,9 % Trakehner bloed, 28,1 % Engels- en Arabisch volbloed en 14,1 % Holsteins bloed.

Meridian DSP is in november 2016 in Neustadt/Dosse goedgekeurd en geprimeerd door het Brandenburgse stamboek. Hij heeft in april 2017 in Marbach deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen, waar hij 8,36 (7,70) punten voor de dressuur, 7,88 (7,41) punten voor het springen en 8,15 (7,73) punten voor zijn totale verrichting scoorde. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 17 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Meridian heeft de test als winnaar afgesloten.
In maart 2018 heeft Meridian in Verden deelgenomen aan een sporttest waarvoor hij gewaardeerd is met 8,10 punten en zesde is geworden van de acht deelnemende hengsten.
In 2019 heeft Meridian in Münster-Handorf de tweede sporttest afgewerkt. Hij heeft daarbij een beoordeling van 8,19 punten ontvangen, waarmee hij derde is geworden van de tien hengsten die de test hebben afgewerkt.
Over zijn prestaties in de fokkerij is (nog) geen informatie beschikbaar..

18.1.18. Rhenium DE409090187314 Trak

Rhenium Trak (V. Millennium Trak) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 165 cm. Hij is geboren op 13 april 2014 en is gefokt door mts Julia & Hartmut Traupe uit Einbeck, dat circa 50 km ten zuiden van Hannover in Nedersaksen ligt.
De moeder van Rhenium is de bruine merrie Rising Sun Trak (2003, V. Hofrat Trak) en tweede moeder is de bruine merrie Rominten VI Trak (1998, V. Manrico Trak).
De hengst Gribaldi (1993, V. Kostolany Trak) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming Trak (
Gerekend over acht generaties heeft Rhenium een afstamming met 80,5 % Trakehner bloed en 19,5 % Engels- en Arabisch volbloed.

Rhenium Trak (MV. Hofrat Trak) is in 2016 goedgekeurd door het Trakehner stamboek. In april 2017 heeft Rhenium in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtets van veertien dagen. Daarbij is zijn dressuurwerk gewaardeerd met 7,70; kreeg hij voor het springen 6,85 punten en heeft zijn totale prestatie 7,50 punten opgeleverd. In juli 2017 heeft de hengst in Hannover het Kampioenschap Rijpaarden van het Trakehner stamboek gewonnen.

In maart 2018 heeft de hengst in Verden deelgenomen aan een driedaagse sporttest en daarvoor is hij gewaardeerd met 7,66 punten, waarmee hij als achtste van de acht deelnemende hengsten de test heeft afgesloten.
In februari 2019 heeft Rhenium in Verden opnieuw meegedaan een aan driedaagse sporttest. Dit keer heeft hij 7,74 punten behaald
Over zijn prestaties in de fokkerij is (nog) geen informatie beschikbaar.

18.1.19. Lowlands Oldbg 276433330103216 Stb.

Lowlands Oldbg (V. Millennium Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is geboren op 22 mei 2016 en is gefokt door Bernhard Schrapper uit Grönheim, dat circa 15 km ten westen van Cloppenburg in Nedersaksen ligt.
De moeder van Lowlands is de vos elite staatspremiemerrie La Donna S Oldbg (2007, V. Donnerball Oldbg). Zij is ook de moeder van de broers Dante’s Dancer Oldbg (2011, V. Dante Weltino Old Oldbg) en Dantes Specter Oldbg (2015).
Dante’sancer is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek en Dantes Specter door het Zweedse stamboek.

Volgens een rapport van het KWPN is La Donna S een 169 cm grote, aansprekende, goed ontwikkelde merrie die voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend met een mooi groot oog. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering.
De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en voldoende van lengte. De schouder is ruim voldoende van lengte en iets steil van ligging. De rug is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is iets hellend, voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goed ontwikkelde verzenen. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De stap is actief, ruim voldoende van ruimte en goed van souplesse.

Tweede moeder is de bruine staatspremiemerrie Lucy Oldbg (990, V. Landadel Holst). Zij is ook de tweede moeder van de door het Oldenburgse stamboek goedgekeurde hengst Pidgley Oldbg (2001, V. Pilox Westf).
Gerekend over acht generaties heeft Lowlands een afstamming met 36,67 % Trakehner bloed, 31,3 % Engels- en Arabisch volbloed en 17,2 % Hannoveraans bloed.

Lowlands is in november 2018 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. In februari 2019 heeft het KWPN de hengst aangewezen om aan het verrichtingsonderzoek deel te nemen. Daarbij is Lowlands beschreven als een goed ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte, ruim voldoende van bespiering en komt iets diep uit de borst. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en goed aangesloten. De croupe is licht hellend, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en iets week gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn correct ontwikkeld.

Lowlands heeft in het najaar van 2019 in Ermelo deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek en het KWPN heeft daarover gerapporteerd dat Lowlands een eerlijke, betrouwbare, op zijn ruiter geconcentreerde hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel tot zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is actief, zuiver en zeer goed van ruimte en souplesse. De draf is goed tot zeer goed van ruimte met een achterbeen dat zeer goed te bewerken is. De galop heeft een krachtige afdruk, is goed tot zeer goed van ruimte en heeft veel gedragenheid. Lowlands beweegt met een goede beentechniek en een goede houding en goede balans. Als dressuurpaard heeft Lowlands veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

De verrichtingen van Lowlands zijn gewaardeerd met een 9,5 voor de stap. Voor de drasf, de galop, de souplesse en de houding en balans is vier keer een 8,5 gegeven. De rijdbaarheid en bewerkbaarheid heeft een negen opgeleverd en de aanleg als dressuurpaard een 8,5.
Lowlands heeft het onderzoek afgesloten als reservekampioen.

Het KWPN verwacht dat Lowlands een bijdrage kan leveren aan de bloedspreiding, de stap verbeteren, rijdbaarheid en instelling en vermogen tot verzameling aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

18.2. Hermès KWPN 528003201207513 Stb.

Hermès KWPN (V. Easy Game Trak) is een bruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 30 maart 2012 en is gefokt door G. Gijsbers uit Loosbroek, dat tussen ’s-Hertogenbosch en Uden in de provincie Noord-Brabant ligt.
Volgens een omschrijving van het KWPN is Hermès een goed ontwikkelde, iets overbouwde hengst. Hij heeft een lichte hoofd-halsverbinding. De hals, schouder en schoft zijn goed van lengte, vorm en ligging, De rug is iets week; de croupe en de broekspier zouden meer lengte mogen hebben. Het fundament straalt kwaliteit uit.
De moeder van de hengst is de bruine keur merrie Bukkie KWPN (2006, V. Flemmingh Holst). Zij is een ruim voldoende ontwikkelde merrie met veel uitstraling en bloedopdruk. Ze heeft hard beenwerk, maar is week gekoot. Bukkie heeft een actieve stap en draf met een goed achterbeengebruik.
Zij is ook de moeder van de hengst Johnny Cash KWPN (2014, V. Bon Bravour KWPN, zie hfdst. ), die is goedgekeurd door het KWPN.
Tweede moeder van Hermès is de donkerbruine Ukkie KWPN elite preferent (2001, V. Jazz KWPN).
Gerekend over acht generaties heeft Hermès een afstamming met 45,3 % Trakehner bloed, 28,1 % Engels- en Angloarabisch volbloed en 15,6 % Holsteins bloed.

Hermès is in februari 2015 op de KWPN-hengstenkeuring in ’s-Hertogenbosch niet aangewezen voor het verrichtingsonderzoek in Ermelo, maar heeft in het voorjaar van 2015 op vrijwillige basis deelgenomen aan het verrichtingsonderzoek.
Tijdens het onderzoek is hij snel afgeleid. De stap is zuiver en de draf en galop zijn lichtvoetig en goed in balans. Stap en draf hebben voldoende ruimte. De hengst heeft veel aanleg als dressuurpaard.
Hermès heeft voor de draf en de voor de rijdbaarheid een 7,5 gekregen en voor alle andere onderdelen een acht. In totaal heeft hij 78,5 punten gekregen en daarmee is hij derde geworden van de vier aan het onderzoek deelnemende dressuurhengsten.
Na afloop van het onderzoek heeft het KWPN de hengst goedgekeurd voor de fokkerij en opgenomen in het stamboek. Daarbij is aangegeven dat Hermès bloed, lichtvoetigheid en bewegingstechniek kan toevoegen aan de dressuurpaarden-fokkerij.

In augustus 2016 is een groep van zeven veulens van Hermès beoordeeld. De veulens vielen op door hun lichtvoetigheid en meerdere malen leek hij sterk verbeterend te hebben gewerkt op de merrie. De veulens hebben een mooi dressuurmodel en bewegen opwaarts met ruim voldoende ruimte.
Tot eind 2019 heeft het KWPN 29 hengstveulens en 28 merrieveulens van Hermès geregistreerd.

18.3. Honoré du Soir DE 409090407112 Trak

Honoré du Soir Trak (V. Easy Game Trak) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 14 juni 2012 en is gefokt door Marten Hillmann uit Bassum, dat circa 25 km ten zuiden van Bremen in Nedersaksen ligt.
De moeder van de hengst is de zwarte merrie Lara Croft Trak (2000, V. Latimer Trak) en tweede moeder is de vos Happy V Trak (1993, V. Banditentraum Trak). De hengst Ibikus Trak (1967, V Hertilas Trak) komt zes keer voor in de afstamming van Honoré du Soir en heeft een inbreng van 14,8 % op zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Honoré du Soir een afstamming met 71,9 % Trakehner bloed en 25,8 % Engels- en Arabisch volbloed.

Honoré du Soir is in december 2014 in Lemwerder goedgekeurd door het Trakehner stamboek. Ook het Oldenburgse stamboek heeft de hengst goedgekeurd.
In het najaar van 2015 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Voor zijn prestaties kreeg hij 8,26 (7,86) punten voor de dressuur, 7,22 (7,78) punten voor het springen en 7,91 (7,99) punten voor de totale verrichting. De tussen haakjes vermelde punten zijn de gemiddelde waarderingen van de 36 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
In maart 2017 heeft de hengst in Verden deelgenomen aan een driedaagse sportproef, waar zijn prestaties zijn gewaardeerd met 7,86 punten.
Over zijn prestaties in de fokkerij valt nog weinig te zeggen.

19. Bodyguard Moorland KWPN 528003200601275 Stb

Bodyguard Moorland KWPN (V. Gribaldi Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 30 maart 2006 geboren en is gefokt door F. Swanenburg uit Nuland, dat tussen ’s-Hertogenbosch en Oss in het noorden van de provincie Noord-Brabant ligt.
De hengst is goed ontwikkeld maar zou meer ras moeten tonen. Zijn exterieur vertoont weinig tekortkomingen.
Zijn moeder is de vos keurmerrie Ulinda KWPN (2001, V. Negro KWPN). Zij is volgens het KWPN een voldoende ontwikkelde merrie met een zeer sprekend hoofd en een mooi groot oog. Ze heeft een goede bouw en haar bewegingen zijn goed van ruimte en goed gedragen.
Tweede moeder van Bodyguard Moorland is de bruine merrie Kolinda KWPN ster (1992, V. Cocktail KWPN).
In de eerste acht generaties van de afstamming van Bodyguard Moorland komen vrijwel alle West-Europese rijpaardfokkerijen voor. Vooral door de inbreng van zijn vader is het Trakehner bloed met 48,4 % het meest vertegenwoordigd. Het percentage Engels- en Angloarabisch volbloed bedraagt 19,5 % en de Nederlandse inbreng (NWP, VLN, GrPS, KWPN) komt neer op 12,5 %.

Bodyguard Moorland is in februari 2007 in ’s-Hertogenbosch door het KWPN aangewezen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek in Ermelo. In het onderzoek toont de hengst zich betrouwbaar. Hij heeft een goede instelling en zijn bewegingen hebben ruim voldoende ruimte. De draf en galop zijn goed gedragen. Hij beweegt met souplesse en heeft een goede houding en balans. Bodyguars Moorland heeft veel aanleg als dressuurpaard.
Zijn prestaties zijn gewaardeerd met een 7,5 voor de stap en de draf en een 8,5 voor de galop. De andere onderdelen zijn gewaardeerd met een acht. In totaal heeft de hengst 79 punten behaald, waarmee hij derde is geworden van de vier aan het onderzoek deelnemende dressuurhengsten.
Na afloop van het onderzoek heeft het KWPN de verwachting uitgesproken dat de hengst de galoppade in de populatie kan verbeteren.

In 2010 is een groep veulens van de hengst beoordeeld. Het was een uniforme groep goed ontwikkelde veulens. De halzen zijn aan de korte kant. Hun bewegingen zijn ruim voldoende van ruimte. Het voorbeengebruik is vlak.

In 2013 is Bodyguard Moorland verkocht aan de Britse amazone Lara Edwards. De hengst is in de jaren 2015 tot en met 2017 door Lara Edwards (GBR) uitgebracht in internationale dressuurwedstrijden tot op Intermediair I nveau.

Het KWPN heeft 75 hengstveulens en 72 merrieveulens van de hengst geregistreerd.
Zijn zoon Guardian S KWPN (2011) is goedgekeurd voor de fokkerij.
Het KWPN heeft zeventien dochters als fokmerrie opgenomen in het stamboek. Daarvan zijn er vijf stermerrie, drie keurmerrie en vier elitemerrie geworden.

Eind 2019 heeft Bodyguard Moorland een dressuurindex van 134 met een betrouwbaarheid van 77 %. Uit het genetisch profiel blijkt dat de nakomelingen van de hengst een lichte hoofd-hals verbinding en een hoge schoft hebben. De stand van het achterbeen is vaak steil.

19.1. Guardian S KWPN 528003201102687 Stb

Guardian S KWPN (V. Bodyguard Moorland KWPN) is een bruine hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is geboren op 26 april 2011 en is gefokt door Stal van de Sande uit Liempde, dat tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven in de provincie Noord-Brabant ligt.
Hij is volgens het KWPN een royaal ontwikkelde hengst met een mooi hoofd en een sprekend oog. Zijn exterieur heeft weinig tekortkomingen.
De moeder van de hengst is de bruine merrie Amadin S KWPN elite preferent sport (2005, V. Trento B KWPN). Zij is een goed ontwikkelde merrie met ruime bewegingen.
De tweede moeder van Guardian S is de donkerbruine merrie Pradin KWPN ster preferent prestatie (1997, V. Juventus KWPN).
Gerekend over acht generaties heeft Guardian S een afstamming die voor 31,25 % bestaat uit Trakehner bloed, voor 21,9 % uit Engels- en Arabisch volbloed, voor 18,75 % uit Nederlands (Sgldt, NWP, KWPN) bloed en voor 15,6 % uit Holsteins bloed.

Guardian S is in februari 2014 in ’s-Hertogenbosch door het KWPN aangewezen om aan het verrichtingsonderzoek in Ermelo deel te nemen.
In het najaar van 2014 blijkt hij een eerlijke hengst met een zeer goede instelling te zijn. Hij heeft lichtvoetige bewegingen met een goede ruimte. Hij beweegt met veel tot zeer veel lichaamsgebruik en heeft als dressuurpaard veel tot zeer veel aanleg.
De stap is gewaardeerd met een acht en de rijbaarheid met een negen, Voor alle andere onderdelen heeft de hengst een 8,5 gekregen. Daarmee heeft hij in totaal 84,5 punten behaald. Van de zeven deelnemende dressuurhengsten is hij op de derde plaats geëindigd.

In 2016 is een groep veulens van Guardian S beoordeeld, Het was een collectie lang gelijnde veulens met sprekende hoofden. De bewegingen van de veulens hebben een goede ruimte, De stap is vaak frans. In draf en galop hebben de veulens een goed achterbeengebruik. Het KWPN verwacht dat Guardian S de bewegingstechniek van de populatie kan verbeteren.

Tot en met 2020 heeft het KWPN 163 hengstveulens en 175 merrieveulens van Guardian S geregistreerd.

Van de hengsten is Legend KWPN (2016, MV. Stuurboord KWPN) tijdens de KWPN-hengstenkeuring 2019 uitgeroepen tot kampioen van de Gelderse hengsten en aangewezen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek. Legend heeft het verrichtingsonderzoek voortijdig afgebroken.

In 2021 heeft het KWPN de hengst Night Shadow KWPN (2018, MV. Florencio I Westf) uitgenodigd om aan het verrichtingsonderzoek deel te nemen. Gemeld is dat Night Shadow een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende hengst is, die ruim voldoende in het rechthoekmodel staat. Het hoofd is zeer aansprekend, met een groot oog. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en loopt ver door in de rug. De rug is ruim voldoende van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed aangesloten, goed van lengte en bespiering. De croupe is goed van lengte, ligging en bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld, maar iets onderstandig. Het achterbeen is licht sabelbenig. De koten voor en achter zijn goed van lengte en goed gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en hard van kwaliteit. De voeten zijn ruim voldoende ontwikkeld, ruim voldoende van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn passend ontwikkeld.
Night Shadow heeft in het voorjaar van 2021 in Ermelo deelgenomen aan het verrichtingsonderzoek. Over zijn prestaties heeft het KWPN gerapporteerd dat Night Shadow een eerlijke en energieke hengst is, met een goede tot zeer goede instelling. Hij heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed tot zeer goed bewerken. De stap is zuiver en ruim voldoende van ruimte. De stap zou nog meer lichaamsgebruik kunnen hebben. De draf heeft een goede takt, veel beentechniek en tritt. De galop is goed van ruimte en heeft veel sprong en afdruk. Night Shadow beweegt met een goede souplesse en ruim voldoende tot goede balans. Als dressuurpaard heeft Night Shadow veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer gevoel.
De prestaties van Night Shadow zijn gewaardeerd met een 7,5 voor de stap, een 8,5 voor de draf en achten voor de galop en de souplesse; een 7,5 voor de houding en balans en een 8.5 voor de rijdbaarheid en bewerkbaarheid. Voor zijn aanleg als dressuurpaard heeft de hengst een acht ontvangen.
Na afloop van het onderzoek is Night Shadow goedgekeurd en ingeschreven in het stamboek. Het KWPN verwacht dat Night Shadow de kracht en afdruk kan verbeteren en bewegingstechniek toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.
Zijn prestaties in de fokkerij moeten worden afgewacht.

Tot eind 2020 heeft het KWPN 42 dochters van Guardian S als fokmerrie opgenomen in het stamboek, waaronder negen elitemerries, één keurmerrie en  en zestien stermerries.

20. Syriano DNK333TR0601404 Trak

Syriano Trak (V. Gribaldi Trak) is een bruine hengst met een stokmaat van 170 cm.
Hij is geboren op 28 april 2006 en is gefokt door stoeterij Eskemose en Lena Erichsen uit Fredensborg dat ten noorden van Kopenhagen op het Deense eiland Sjaelland ligt.
De moeder van Syriano is de bruine merrie Samarkand Trak (1996, V. Schwadroneur Trak) en tweede moeder is de donkerbruine Serikit Trak (1989, V. Märchenprinz Trak).
De hengst Ibikus Trak (1967, V. Hertilas Trak) komt vier keer voor in de afstamming van Syriano en heeft een inbreng van 23,4 % in de erfelijke aanleg van Syriano.
Gerekend over acht generaties heeft Syriano een afstamming die bestaat uit 69,5 % Trakehner bloed, 28,9 % Engels- en Arabisch volbloed en 1,6 % Pruisisch bloed.

Syriano is in oktober 2008 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner- en het Holsteinse stamboek. Het Trakehner stamboek heeft Syriano op de keuring geprimeerd en na de keuring is hij voor € 55.000 verkocht aan Karl-Heinz Schulenberg, die hem voor het jaar 2009 heeft verhuurd aan het Brandenburgse Landgestüt in Neustadt/Dosse.
In november 2008 hebben ook de stamboeken Saksen-Anhalt, Brandenburg-Anhalt, Saksen-Thüringen en Berlin-Brandenburg de hengst goedgekeurd.

In oktober 2009 heeft Syriano in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daar kreeg hij voor de dressuur gerelateerde onderdelen 7,35 (7,77) punten, voor de springonderdelen 6,79 (7,88) en voor de totale prestatie 7,38 (7,95).
punten. De tussenhaakjes vermelden punten geven de gemiddelde waarderingen weer van de 32 aan het onderzoek deelnemende hengsten.

In het najaar van 2011 heeft de hengst in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Daar behaalde hij 7,89 (7,77) punten voor de dressuur, 6,97 (7,72) voor het springen en 7,51 (7,73) voor de totale verrichting.
De tussen haakjes vermelde punten geven de gemiddelde waardering weer van de 28 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen. Syriano heeft het onderzoek als 24e afgesloten.

Syriano heeft tot en met 2013 in Neustadt/Dosse gestaan, daarna een jaar in het Hauptgestüt Graditz en een jaar in stoeterij Ganschow in Güstrow. In 2016 is hij teruggegaan naar Denemarken.

Tot eind 2016 zijn de zonen Whizzkid Trak (2010) en Undercover Trak (2012) goedgekeurd voor de fokkerij.
Tot eind 2017 zijn 23 dochters van Syriano als fokmerrie opgenomen in een stamboek en elf daarvan zijn staatspremiemerrie geworden.
De Duitse Hippische Sportbond heeft 42 nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard en tot eind 2017 hebben die samen € 5.960 gewonnen.
Syriano heeft eind 2019 een dressuurindex van 116 met een betrouwbaarheid van 85 % en een springindex van 77 met een betrouwbaarheid van 70 %.

20.1. Whizzkid DE 409090391410 Trak

Whizzkid Trak (V. Syriano Trak) is een zwartbruine hengst met een stokmaat van 165 cm. Hij is geboren op 20 maart 2010 en is gefokt door Johannes Mangold uit Jerichow, dat circa 40 km ten noorden van Maagdenburg in de deelstaat Sachsen-Anhalt ligt.
De moeder van Whizzkid is de vos merrie Waluna Trak (2000, V. Uckermarker Trak) en tweede moeder is Wagunda xx (1993, V. Helikon xx).
De merrie Gondola Trak (1972, V. Ibikus Trak) is niet alleen de moeder van Gribaldi, maar ook de moeder van de hengst Goldino Trak (1985, V. Patricius xx) en komt daardoor twee keer voor in de afstamming van Whizzkid.
Whizzkid is een hoog in het bloed staande hengst die, gerekend over acht generaties, een afstamming heeft met 54,7 % Trakehner bloed en 45,3 % Engels volbloed.

Whizzkid is in oktober 2012 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek. Na de keuring is hij op de aansluitende veiling voor € 46.000 verkocht aan Antoinette Funck uit Ratingen in het Ruhrgebied.
In de zomer van 2013 heeft de hengst in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij heeft daar een waardering van 7,30 (7.44) punten voor de dressuur gekregen, 7,66 (7,52) punten voor het springen en 7,52 (7.52) punten voor de totale prestatie. De tussen haakjes vermelde punten zijn de gemiddelde punten van de 24 deelnemende hengsten. Whizzkid is als twaalfde geëindigd.
In 2016 is de hengst een aantal keren uitgebracht in samengestelde wedstrijde en in 2018 is hij uitgebracht in een springwedstrijd in de klasse B.
Over zijn prestaties in de fokkerij is nog geen informatie bekend.

20.2. Undercover DE 409090178712 Trak

Undercover Trak (V. Syriano Trak) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 12 april 2012 geboren en is gefokt door Günter Bertelmann uit Ascheberg, dat bij Plön in de Holsteiner Schweiz in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Undercover is de donkerbruine Unesca V Trak (1998, V. Sictus Trak) en tweede moeder is de donkerbruine Undine X Trak (1982, V. Mahagoni Trak).
De hengst Ibikus Trak (1967, V. Hertilas Trak) komt vijf keer voor in de afstamming van Undercover en heeft een inbreng van 18 % in de erfelijke aanleg van Undercover.
Gerekend over acht generaties heeft Undercover een afstamming met 71,9 % Trakehner bloed en 28,1 % Engels- en Arabisch volbloed.

Undercover is in oktober 2014 op de hengstenkeuring in Neumünster afgewezen als fokhengst, maar na een protest tegen dat besluit is in december 2014 in Schlieckau een herkeuring uitgevoerd en daar is de hengst alsnog goedgekeurd door het Trakehner stamboek. Hij heeft in de herfst van 2015 in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij kreeg voor zijn prestaties in de dressuurgerelateerde onderdelen 7,44 (7.40) punten, voor de springonderdelen 7,73 (7,73) en voor de totale verrichting 7,76 (7,71) punten. De tussen haakjes vermelde punten zijn de gemiddelde waarderingen van de 40 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen. Undercover is als achttiende geëindigd.
In 2017 en 2018 is de hengst tot op L-niveau uitgebracht in dressuur-, spring- en terreinwedstrijden. Medio juni 2018 heeft Undercover een winsom van € 963.

Over zijn prestaties in de fokkerij is nog geen informatie bekend.

21. All Inclusive DE 409090209907 Trak

All Inclusive Trak (V. Gribaldi Trak) is een donkere vos hengst met een stokmaat van 173 cm. Hij is op 11 april 2007 geboren en is gefokt door Dagmar Spille uit Seefeld, dat circa 40 km ten noorden van Oldenburg in de deelstaat Nedersaksen ligt.
All Inclusive is een broer van de hengst All Agility Trak (2008).
De moeder van beide hengsten is de zwarte staatspremiemerrie Aller Beste Trak (2002, V. Buddenbrock Trak) en tweede moeder is de zwarte staatspremiemerrie Alcidia Trak (1987, V. El-Zid Trak).
Gerekend over acht generaties heeft All Inclusive een afstamming met 74,2 % Trakehner bloed en 22,7 % Engels- en Arabisch volbloed.

De hengst is in oktober 2009 goedgekeurd door het Trakehner stamboek en daarbij uitgeroepen tot reserve-kampioen. Aansluitend op de keuring is hij in de veiling voor € 240.000 verkocht.
In juli 2010 is All Inclusive in Hannover kampioen geworden van de driejarige Trakehner rijpaarden

Eind 2010 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waar hij uitstekend presteerde. Hij kreeg voor zijn prestaties in de dressuur 8,94 (7,73) punten, voor het springen 8,79 (7,96) en voor zijn totale prestatie 8,90 (7,91) punten. Tussen haakjes is de gemiddelde waardering van de 49 aan het onderzoek deelnemende hengsten vermeld.
In 2011 is All Inclusive erkend door het Oldenburgse stamboek en in 2012 heeft het Hannoveraanse stamboek hem goedgekeurd.

In 2014 en 2015 is All Inclusive door Hannes Lütt (GER) tot op Prix St. Georg niveau uitgebracht in dressuurwedstrijden. In 2017 heeft Ellen Richter (GER) de hengst in Prix St. Georg wedstrijden uitgebracht. De hengst heeft eind 2017 een winsom van € 2.187.
In 2016 heeft het Trakehner stamboek All Inclusive het predicaat elite toegekend.
In januari 2018 is de hengst tijdens een executieveiling voor € 30.000 verkocht naar Zwitserland, waar hij is geruind.

Tot eind 2019 zijn 63 dochters van All Inclusive als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en daarvan zijn er 30 staatspremiemerrie geworden.
Van zijn zonen zijn Bystro Trak (2011), Scaglietti Trak (2011), Timberland Trak (2012), Peregrine Trak (2012) en Unicato Trak (2012) goedgekeurd voor de fokkerij.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 92 nakomelingen als wedstrijdpaard geregistreerd en die hebben samen € 21.921 gewonnen.

Eind 2017 heeft All Inclusive een dressuurindex van 141 met een betrouwbaarheid van 92 % en een springindex van 91 met een betrouwbaarheid van 76 %

21.1. Bystro DE 409090086411 Trak

Bystro Trak (V. All Inclusive Trak) is een bruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 9 mei 2011 geboren en is gefokt door Roland Mittermayer uit Berlijn.
De moeder van de hengst is de bruine merrie Baranya Oldbg (2002, V. Cupric xx). Tweede moeder is de donkerbruine Boheme Trak (1992, V. Consul Trak).
Boheme is ook de moeder van de hengsten Bezard Trak (1996, V. Hohenstein Trak), die in Spanje is goedgekeurd door het CDE, Donovan Oldbg (2001, V. Diamond Hit Oldbg) en zijn broer Drakkar Noir Oldbg (2003), die beide door het Oldenburgse stamboek zijn goedgekeurd.
Gerekend over acht generaties heeft Bystro een afstamming met 53,9 % Trakehner bloed en 44,5 % Engels- en Arabisch volbloed.

Bystro is in oktober 2013 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek. In de herfst van 2016 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek voor dressuurhengsten van 50 dagen. Hij kreeg een beoordeling van 7,83, waarmee hij 17e is geworden van de 30 deelnemende hengsten.
.De Duitse Hippische Sportbond heeft tot eind 2019 twee nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.

21.2. Scaglietti DE 409090188511 Trak

Scaglietti Trak (V. All Inclusive Trak) is een bruine hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is geboren op 171 cm en is gefokt door Petra Wilm uit Tasdorf, dat bij Neumünster in Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van de hengst is de bruine elite staatspremiemerrie Schneeflocke VI Trak (1994, V. Michelangelo Trak). Zij is ook de moeder van de hengst Sir Arthur Trak (2003, V. King Arthur Trak).
De tweede moeder van Scaglietti is de bruine Schalmei XIII Trak (1981, V. Valerian Trak).
De hengst Ibikus Trak (1967, V. Hertilas Trak) komt vier keer voor in de afstamming van Scaglietti en bepaalt 15,6 % van zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Scaglietti een afstamming met 65,6 % Trakehner bloed en 28,9 % Engels- en Arabisch volbloed.

Scaglietti is in oktober 2013 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek en tot reserve kampioen van de hengstenkeuring uitgeroepen. Trakehner fokleider Lars Gehrmann roemde de grote lijnen, de grote gestalte en de harmonische bouw van de hengst. Scaglietti maakt een goed gebruik van zijn achterhand en is volgens Gehrmann absoluut de beste Trakehner hengst die in Sleeswijk-Holstein is gefokt. In de veiling die aansluitend aan de keuring is gehouden is de hengst voor € 170.000 verkocht.
Ook het Baden-Württembergse- en het Brandenburgse stamboek hebben de hengst toegelaten tot hun fokkerij.
In de herfst van 2015 heeft Scaglietti in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Daar kreeg hij 7,94 (7,40) punten voor de dressuur, 6,70 (7,73) punten voor de aan het springen gerelateerde onderdelen en 7,61 (7,71) punten voor de totale verrichting. Scaglietti is daarmee 21e geworden. De tussen haakjes vermelde punten zijn de gemiddelde waarderingen van de 30 hengsten die het volledige onderzoek hebben afgemaakt. Tien hengsten hebben het onderzoek voortijdig beëindigd.
Tot eind 2019 zijn vier dochters van Scaglietti als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en twee van hen zijn staatspremiemerrie geworden.
Negen nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard.

21.3. Peregrine POL732010065812 Trak

Peregrine Trak (V. All Inclusive Trak) is een schimmel hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is op 7 maart 2012 geboren en is gefokt door Marek Przeczewski uit Milakowo, dat 40 km ten noordwesten van Olsztyn in Polen ligt.
Oorspronkelijk heette de hengst Paganini.
De moeder van Peregrine is de schimmel merrie Promis Trak (2007, V. Cedrus Trak) en tweede moeder is de schimmel Prima Trak (1997, V. Arion Trak).
Gerekend over acht generaties heeft Peregrine een afstamming met 68,0 % Trakehner bloed en 29,7 % Engels- en Arabisch volbloed.

Peregrine is in 2015 in Bielice door het Poolse Trakehner stamboek goedgekeurd voor de fokkerij en heeft in september/oktober van 2015 in Bielice een tweedaags verrichtingsonderzoek met zes deelnemende hengsten gewonnen.
In 2019 zijn in Polen acht nakomelingen van de hengst geregistreerd.

21.4. Timberland DE 409090189512 Trak

Timberland Trak (V. All Inclusiv Trak) is een donkere vos hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 19 april 2012 geboren en is gefokt door Karl-Heinz Schulenburg uit Kasseedorf, dat 45 km ten noorden van Lübeck in de deelstaat Sleeswijk-Holstein ligt.
De moeder van Timberland is de donkerbruine merrie Tamara XXI Trak (1997, V. Schwadroneur Trak), die ook de moeder is van de door het Trakehner stamboek goedgekeurde vos hengst Titiano Trak (2004, V. Münchhausen Trak).
Tweede moeder is de vos Tanninja Trak (V. Pardon Go Trak).
De hengst Ibikus Trak (1967, V. Hertilas Trak) komt vier keer voor in de afstamming van Timberland en bepaalt 15,6 % van zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Timberland een afstamming met 68,75 % Trakehner bloed en 26,6 % Engels- en Arabisch volbloed.

Timberland is in oktober 2014 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek en heeft begin 2016 in Schlieckau deelgenomen aan een 50 dagen durend verrichtingsonderzoek voor dressuurhengsten. Zijn prestaties in het onderzoek zijn gewaardeerd met 7,85 punten. Hij is daarmee op de 16e plaats gekomen van de 27 deelnemers, waarvan er 21 het volledige onderzoek hebben afgewerkt.
Timberland is alleen in 2015 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Tot eind 2019 is één dochter als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek.

21.5. Unicato DE409090292612 Trak

Unicato Trak (V. All Inclusive Trak) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 1 juni 2012 en is gefokt door Willi Schneider uit Laubach, dat circa 35 km ten zuiden van Koblenz in de deelstaat Rijnland-Palts ligt.
De moeder van Unicato is de bruine merrie Ucada Trak (2006, V. Biotop Trak) en tweede moeder is de bruine staatspremiemerrie Ucara Trak (1993, V. Guy Laroche Trak).
Gerekend over acht generaties heeft Unicato een afstamming met 78,1 % Trakehner bloed en 18,75 % Engels- en Arabisch volbloed.

Unicato is in oktober 2015 in Zweibrücken goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek en in oktober 2017 door het Trakehner stamboek.
In het najaar van 2015 heeft Unicato in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij behaalde 7,95 (7,23) punten voor de dressuur, 6,95 (7,77) punten voor het springen en 7,52 (7,62) punten voor de totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 33 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
In 2016 en 2017 is in het kader van het verrichtingsonderzoek aan een dressuursporttest en een dressuurwedstrijd deelgenomen die zijn gewaardeerd met 7,50 en 7,51 punten. Daarnaast is de hengst in 2018 tot op M-niveau uitgebracht in dressuurwedstrijden en in 2018 in L-springwedstrijden. Eind 2019 heeft hij een winsom van € 553.
Over zijn prestaties in de fokkerij is nog geen informatie beschikbaar.

22. Imhotep DNK333TR0801421 Trak

Imhotep Trak (V. Gribaldi Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 4 april 2008 geboren en is gefokt door maatschap Rasmussen en Pedersen uit Rodkaersbro, dat tussen Viborg en Silkeborg op Jutland in Denemarken ligt.
De moeder van Imhotep is de zwarte merrie Imann Holt Trak (1993, V. Hohenstein Trak). Tweede moeder van Imhotep is Illusion II Trak (1983, V. Schwadroneur Trak).
De hengst Ibikus Trak (1967, V. Hertilas Trak) komt vier keer voor in de afstamming van Imhotep en bepaalt 20,3 % van zijn erfelijke aanleg.
Gerekend over acht generaties heeft Imhotep een afstamming met 82,0 % Trakehner bloed en 16,4 % Engels volbloed.

Imhotep is in oktober 2010 in Neumünster goedgekeurd door het Trakehner stamboek en uitgeroepen tot de kampioen van zijn jaargang.
Hij is zeer rijtypisch, heeft persoonlijkheid en zeer veel uitstraling. Zijn bewegingen hebben veel takt. Hij is er altijd met zijn hoofd bij en heeft een positieve lichaamsspanning.
In de veiling die volgt op de keuring is Inhotep voor € 300.000 gekocht door de familie Baumgürtel van de Freiberger Hof in Haltern am See, dat ten noorden van Gelsenkirchen in Noordrijn-Westfalen ligt.
In de zomer van 2013 heeft hij deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen in Schlieckau, waar hij 8,16 (7,44) punten behaalde voor de dressuurgerichte onderdelen, 6,70 (7,52) punten voor de springonderdelen en 7,53 (7,52) punten voor de totale prestatie. De tussen haakjes geplaatste punten zijn de gemiddelde waarderingen van de 24 aan het onderzoek deelnemende hengsten. Imhotep is als elfde geëindigd.

Tot eind 2019 zijn vijftien dochters van Imhotep als fokmerrie ingeschreven in een stamboek, waarvan er drie staatspremiemerrie zijn geworden.
Zijn zoon Grappa Nero Trak (2015, MV. Akter Fritz Trak) is in oktober 2017 goedgekeurd door het Trakehner stamboek en het Brandenburgse stamboek. In de veiling die aansluitend aan de keuring is gehouden is de hengst voor € 35.000 verkocht naar Polen. In 2018 heeft hij in Bielce deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek en dat met 75,10 punten afgesloten.

De Duitse Hippische Sportbond heeft tot eind 2019 achttien nakomelingen van Imhotep als wedstrijdpaard geregistreerd. Ze hebben samen € 2.568 gewonnen.c

23. Genesis DE 441413126609 Westf

Genesis Westf (V. Gribaldi Trak) is een zwartbruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is geboren op 28 juni 2009 en is gefokt door Bernhard Nienkemper uit Ennigerloh, dat circa tien km ten zuiden van Warendorf in de deelstaat Noordrijn-Westfalen ligt.
De moeder van Genesis is de zwartbruine merrie Stifler’s Mum Oldbg (2006, V. Sir Donnerhall I Oldbg). Tweede moeder is de bruine Samantha Oldbg (1986, V. Barsoi xx) en zij is ook de moeder van de door het Westfaalse- en Rijnlandse stamboek goedgekeurde bruine hengst Sir Donato Oldbg (2005, V. Sir Donnerhall I Oldbg).
Met een moederlijn die met gebruik van de volbloeds Barsoi xx (1971, V. Arjon xx) en Vollkorn xx (1961, V. Neckar xx) is opgebouwd, heeft Genesis een flinke scheut Engels volbloed in zijn afstamming. Door toedoen van zijn vader Gribaldi overheerst echter het Trakehner bloed in zijn pedigree. Gerekend over acht generaties voert hij 43,0 % Trakehner bloed, 28,9 % Engels volbloed en 11,7 % Oldenburgs bloed.

Genesis is in november 2011 in Marbach goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek. In november 2012 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waar hij 7,69 (7,64) punten voor de dressuuronderdelen, 7,15 (7,98) punten voor de springonderdelen en 7,53 (7,91) punten voor de totale prestatie heeft gekregen. De tussen haakjes vermelde punten zijn de gemiddelde waarderingen van de 35 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen. Genesis heeft als 28e de test afgesloten
In mei 2013 heeft het Oldenburgse stamboek Genesis erkend. De stamboeken Saksen-Thüringen, Rijnland en Beieren hebben Genesis tot hun fokkerij toegelaten.

Zowel in 2014 als in 2015 heeft Genesis zich gekwalificeerd voor het “Bundeschampionat” voor rijpaarden. In maart 2016 is hij gecastreerd.

Vier dochters van hem zijn als fokmerrie opgenomen in een stamboek, waarvan er één staatspremiemerrie is geworden. Tot eind 2019 zijn 72 nakomelingen door de Duitse Hippische Sportbond geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 2.993 gewonnen.

Genesis heeft eind 2017 een dressuurindex van 116 met een betrouwbaarheid van 84 %

24. Grimaldi DE 433330907109 Oldbg

Grimaldi Oldbg (V. Gribaldi Trak) is een vos hengst met een stokmaat van 165 cm.
Hij is geboren op 2 mei 2009 en is gefokt door stoeterij Zum Hahnhof BV in Heinsberg, dat circa 15 km ten zuidoosten van Roermond in Duitsland ligt.
De moeder van Grimaldi is de bruine elite merrie Uniqua Oldbg (2004, V. Weltrubin Hann) en tweede moeder is de elite merrie Utopie Rhein (1995, V. Upan la Jarthe x).
Gerekend over acht generaties bestaat zijn afstamming voor 45,3 % Trakehner bloed, 25 % Engels-, Arabisch- en Angloarabisch bloed en 19,5 % Hannoveraans bloed.

Grimaldi is in november 2011 goedgekeurd door het Westfaalse stamboek en veertien dagen later erkend door het Oldenburgse stamboek.
In het najaar van 2012 is Grimaldi bij een aanlegtest van 30 dagen in München-Riem de best presterende hengst geweest. Hij kreeg een beoordeling van 8,50 (7,55) punten voor de dressuur, 7,00 (7,91) punten voor het springen en 8,02 (7,88) punten voor de totale verrichting. De tussen haakjes vermelde punten zijn de gemiddelde waarderingen van de 28 aan de test deelnemende hengsten.

Grimaldi is eigendom van de Oostenrijkse dressuuramazone Sissi Max Theurer, die in 2009 de gerenommeerde stoeterij van Georg Vorwerk in Cappeln bij Cloppenburg in Nedersaksen heeft overgenomen. Grimaldi is in Duitsland weinig gebruikt in de fokkerij.  Tot eind 2019 zijn in Duitsland drie nakomelingen van hem als wedstrijdpaard geregistreerd.
Het KWPN heeft in de jaren 2016 –2019 twintig veulens van Grimaldi geregistreerd in Register A.

25. Herakles DNK333TR0900931 Trak

Herakles Trak (V. Gribaldi Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 165 cm. Hij is op 30 maart 2009 geboren en is gefokt door Mette Hansen uit Boeslunde, dat aan de westkust van het Deense eiland Sjaelland ligt.
De moeder van Herakles is de zwartbruine Helenah de L. Trak (2004, V. Michelangelo Trak) en tweede moeder is de vos Herdis Trak (1991, V. Arthus Trak).
In de afstamming van Herakles komen de hengsten Pasteur xx (1963, V. Bürgermeister xx) en Ibikus Trak (1978, V. Hertilas Trak) ieder twee keer voor. Elk van hen heeft een inbreng van 15,6 % op de erfelijke aanleg van Herakles.
Gerekend over acht generaties heeft Herakles een afstamming die voor 70,3 % bestaat uit Trakehner bloed en voor 28,1 % uit Engels-, Arabisch- en Angloarabisch volbloed.

Herakles is in het najaar van 2011 goedgekeurd door het Trakehner- en het Holsteinse stamboek en erkend door het Oldenburgse stamboek. Ook het Beierse-, Mecklenburgse- en Westfaalse stamboek hebben Herakles toegelaten tot hun fokkerij.
In oktober 2012 heeft Herakles in München-Riem deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 7,61 (7,55) punten voor de dressuuronderdelen kreeg, 6,58 (7,91) voor het springen en 7,39 (7,88) voor zijn totale verrichting. De tussen haakjes geplaatse cijfers zijn de gemiddelde waarderingen van de 28 aan de test deelnemende hengsten. Herakles is als 23e geëindigd

Zijn zoon Dezember Trak (2015, MV. Imperio Trak) is in oktober 2017 goedgekeurd door het Trakehner stamboek en in maart 2018 door het Hannoveraanse stamboek.
In april 2018 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen. Daarbij heeft hij 7,91 (7,64) punten gescoord voor de dressuur, 6,90 (7,43) punten voor het springen en 7,73 (7,70) punten voor de totale prestatie. Tussen kaajes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld die zijn behaald door de 34 hengsten die de test hebben afgemaakt. Dezember is als 15e geëindigd.
In de herfst van 2018 is in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 50 dagen, waarbij de prestaties van Dezember zijn gewaardeerd met 8,65 punten. De 34 deelnemende hengsten hebben gemiddeld een waardering ontvangen van 8,05 punten. Dezember heeft het onderzoek als derde afgesloten..

Eind 2019 zijn 19 dochters van Herakles als fokmerrie opgenomen in een stamboek en daarvan zijn er zeven staatspremiemerrie geworden. Eind 2019 zijn 23 nakomelingen als wedstrijdpaard geregistreerd. Zij hebben samen € 1.301 gewonnen.

26. For Gribaldi KWPN 528003201008366 Stb.

For Gribaldi KWPN (V. Gribaldi KWPN) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is geboren op 23 mei 2010 en is gefokt door Joop van Uytert uit Heerewaarden en professor dr. Ab Barneveld uit Bilthoven.
For Gribaldi is een goed ontwikkelde hengst met een aansprekend hoofd en een zware hoofd-hals verbinding. Over de rest van het exterieur zijn geen grote bemerkingen te maken.
De moeder van de hengst is de bruine keur preferente merrie Kladaula KWPN (1992, V. Michelangelo Trak). Zij is een goed ontwikkelde merrie met een iets te korte croupe. Ze heeft een tamelijk fijn fundament dat wel veel kwaliteit uitstraalt. Haar stap en draf zijn voldoende ruim en voldoende krachtig.
Tweede moeder van For Gribaldi is de vos Ladaula KWPN keur preferent (1970, V. Eclatant Hann).
Gerekend over acht generaties heeft For Gribaldi een afstamming met 53,1 % Trakehner bloed, 21,1 % Engels volbloed en 12,5 % Hannoveraans bloed.

For Gribaldi is in februari 2013 door het KWPN aangewezen om aan het verrichtingsonderzoek in Ermelo deel te nemen.
Tijdens het onderzoek komt de zeer goede instelling van de hengst naar voren. Hij heeft een zeer ruime stap en een elegante, lichtvoetige draf met een goed gebruik van het achterbeen. De galop is goed gedragen en lichtvoetig. For Gribaldi heeft veel balans en souplesse en loopt in een goede houding. Hij heeft veel tot zeer veel aanleg als dressuurpaard.
Bij de beoordeling is de galop gewaardeerd met een 7,5 en de stap, de souplesse en de rijdbaarheid met een negen. Voor de andere onderdelen heeft hij een 8,5 gekregen. Daarmee heeft hij in totaal 85 punten behaald en dat was goed voor de tweede plaats van de zeven deelnemende dressuurhengsten.
Na afloop van het onderzoek is For Gribaldi opgenomen in het stamboek.

In de herfst van 2013 heeft het KWPN een groep veulens van For Gribaldi beoordeeld. Volgens de rapportage was het een uniforme collectie ruim voldoende ontwikkelde, hoogbenige veulens. Ze hebben een mooi oog en een aansprekend front. Het voorbeen is vaak frans gesteld en de stand, c.q. de bouw van het achterbeen is wisselend. De stap en draf zijn ruim en tonen veel souplesse. In draf hebben de veulens een goede houding maar zou het achterbeen krachtiger moeten worden ondergebracht. De veulens galopperen gemakkelijk en tonen daarbij een goede balans.

Het KWPN verwacht dat For Gribaldi het ras, de lichtvoetigheid en de houding in de dressuurpaardenfokkerij kan verbeteren.

In 2019 is For Gribaldi verkocht naar de Verenigde Staten

Tot eind 2019 heeft het KWPN 70 hengstveulens en 81 merrieveulens van For Gribaldi geregistreerd.

De zoon King U.S. KWPN (2015, MV. Flemmingh Hann) is in 2018 door het KWPN aangewezen om aan het verrichtingsonderzoek deel te nemen, maar dat hefet niet gelid tot een goedkeuring voor de fokkerij.

Het KWPN heeft tot eind 2019 veertien dochters van For Gribaldi als fokmerrie opgenomen in het stamboek. Zes dochters zijn stermerrie geworden en één dochter is keurmerrie geworden.

Eind 2019 heeft For Gribaldi een dressuurindex van 144 met een betrouwbaarheid van 64 %,

Uit het door het KWPN gepubliceerde genetische profiel blijkt dat veel nakomelingen van For Gribaldi een verticale halsrichting, een bokbenig voorbeen en smalle hoeven hebben. Vrijwel alle nakomelingen hebben een ruime stap.

27. Ganymedes KWPN 528003201001775

Ganymedes KWPN (V. Gribaldi Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 18 april 2010 en is gefokt door J.A. en B. Naber uit Vredenheim, dat circa 10 km ten zuidoosten van Assen in de provincie Drenthe ligt.
De moeder van de hengst is de vos merrie Vodette KWPN ster preferent (2002, V. Krack C KWPN) en tweede moeder is de vos Odette KWPN ster preferent (1996, V. Jazz KWPN).
Gerekend over acht generaties heeft Ganymedes een afstamming met 45,3 % Trakehner bloed, 27,3 % Engels volbloed, 11,7 % Holsteins bloed en 10,2 % Nederlands bloed.

De hengst is als veulen gekocht door de familie Rothenberger van stoeterij Erlenhof in Bad Homburg, dat ten noorden van Franfurt am Main in de deelstaat Hessen ligt.
Hij is in januari 2013 in Munster-Hsndorf goedgekeurd door het Westfaalse stamboek en in april 2013 erkend door het Oldenburgse stamboek. Ook de stamboeken Baden-Württemberg, Rijnland-Palts-Saar, Beieren en Hannover hebben Ganymedes toegelaten tot hun fokkerij.
In het najaar van 2013 heeft de hengst in Münster-Handorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen waarbij hij 8,06 (7,60) punten voor de dressuurmatige onderdelen, 7,50 (7,86) punten voor het springen en 8,01 (7,92) punten voor totale prestatie heeft gekregen. De tussen haakjes vermelde punten zijn de gemiddelde waarderingen van de 27 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Ganymedes heeft als elfde de test afgesloten.

In april 2014 heeft Ganymedes een basisproef afgelegd en daarvoor een waardering van 8,40 punten gekregen

Eind 2019 zijn vijf dochters van Ganymedes als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek.
In november 2016 heeft het Westfaalse stamboek een zoon van Ganymedes (MV. Argentinus Hann) goedgekeurd.
Het KWPN heeft één, in 2015 geboren, dochter van Ganymedes geregistreerd in Register B.

In 2016 is Ganymedes door Sönke Rothenberger in Jerez de la Frontera uitgebracht in enkele rijpaardrubrieken en later dat jaar is Jennifer Schön met de hengst gestart in klasse M dressuurwedstrijden. In 2019 is Monika Schwarz – Annawitt (GER) met de hengst in M-dressuurwedstrijden uitgebracht.

28. Gandhi DE 433330218710 Oldbg

Gandhi Oldbg (V. Gribaldi Trak) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 26 maart 2010 geboren en is gefokt door Maik Kanitzky uit Herzberg, dat circa 100 km ten zuiden van Berlijn in de Duitse deelstaat Brandenburg ligt.
De moeder van Gandhi is de bruine merrie New Generation III Oldbg (2001, V. De Niro Hann) en tweede moeder is de bruine New Generation Oldbg (1992, V. Sion KWPN).
Gerekend over acht generaties heeft Gandhi een afstamming met 46,9 % Trakehner bloed, 21,1 % Engels volbloed, 11,7 % Hannoveraans bloed en 10,2 % Oldenburgs bloed.

Gandhi is in november 2012 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek.Hij heeft in de late herfst van 2013 in Redefin deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daar zijn zijn prestaties gewaardeerd met 8,06 (7,32) punten voor de dressuur, 7,15 (7,69) punten voor het springen en 7,78 (7,60) voor de totale verrichting. De tussen haakjes vermelde punten zijn de gemiddelde waarderingen van de 25 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.. Ghandi heeft de test als zesde beëindigd.

In januari 2015 heeft ook het Hannoveraanse stamboek Gandhi  goedgekeurd.
In de nazomer van 2014 heeft Gandhi in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Voor de dressuur behaalde hij 7,54 (7,13) punten, voor het springen 7,29 (7,39) en voor de totale verrichting 7,52 (7,36) punten. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 26 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen. Ghandi is in het onderzoek achtste geworden.

Gandhi is eigendom van het Landgestüt in Celle. In 2015 heeft de hengst zich gekwalificeerd voor deelname aan het “Bundeschampionat” rijpaarden.

Tot eind 2019 zijn dertien dochters van Gandhi als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en hebben vijf fokmerries het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.
Zijn zoon Georgetown Hann (2015, MV. Likoto xx) is in april 2018 in een extra keuring goedgekeurd door het Westfaalse stamboek. Zijn fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

Het KWPN heeft in 2016 een hengstveulen van Gandhi geregistreerd in Register A.

DE Duitse Hippische Sportbond heeft tot en met 2019 28 nakomelingen van Gandhi geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 581 gewonnen.

Eind 2019 heeft Gandhi een dressuurindex van 124 met een betrouwbaarheid van 81 %.

29. Grey Flanell KWPN 528003201003396

Grey Flanell KWPN (V. Gribaldi Trak) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 14 april 2010 geboren en is gefokt door Adriaan van der Goor uit Herpen, dat ten oosten van Oss in de provincie Noord-Brabant ligt.
De moeder van de hengst is de zwartbruine merrie Onoeska KWPN ster preferent (1996, V. Clavecimbel KWPN) en tweede moeder is de zwarte Janoeska KWPN keur prestatie sport (1991, V. Ferro KWPN).
Gerekend over acht generaties heeft Grey Flanell een bloedvoering met 45,3 % Trakehner bloed, 25 % Engels- en Angloarabisch volbloed en 9,4 % Nederlands bloed.

Grey Flanell is in november 2012 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. Eind 2013 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen waarbij hij voor de dressuur 7,81 (7,61) punten behaalde, voor het springen 7,28 (7,55) punten en voor de totale prestatie 7,59 (7,69) punten. De tussen haakjes vermelde punten zijn de gemiddelde waarderingen van de 40 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Grey Flanell heeft de test als ex aequo 22e afgesloten.
In 2014 heeft het stamboek Brandenburg-Anhalt Grey Flanell goedgekeurd en ook het Beierse- en het Rijnlandse stamboek hebben hem toegelaten tot hun fokkerij.

Tot en met 2019 zijn van G 32 dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek.rey Flanell. Twee dochters zijn staatspremiemerrie geworden.

Met Game of Thrones Oldbg (2014), Gordon Gekko Westf (2014), Great Schufro Oldbg (2014), Giacomo Rhein (2014), Good Fellow Oldbg (2015), Faside Got the Love AES (2016), Lord Flanell DXB KWPN (2016), Blue Hors Giccolo (2017) en een nog anonieme Westfaalse hengst (2017, MV. Florenciano KWPN) zijn negen zonen goedgekeurd voor de fokkerij.

Het KWPN heeft in de jaren2014 – 2017 dertien veulens van Grey Flanell ingeschreven in Register A. Het Zangersheide stamboek heeft één nakomeling geregistreerd.

De hengst Game of Thrones Oldbg (MV. De Niro Hann) is in maart 2017 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. De hengst is door Taylor Dressage uitgebracht in dressuurwedstrijden. Over de fokkerijprestaties van de hengst is (nog) geen informatie beschikbaar.

De hengst Gordon Gekko Westf (MV. Donnerhall Oldbg) is in januari 2017 in München-Riem goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken. Na de keuring is de hengst voor € 63.000 verkocht aan stoeterij/hengstenstation Bonhomme in Werder, die ook de eigenaar is van vader Grey Flanell. In mei 2017 heeft Gordon Gekko in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen, waarbij hij 6,90 (7,32) punten voor de dressuur, 5,98 (7,43) punten voor het springen en 6,73 (7,54) punten voor zijn totale prestatie heeft behaald. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 30 hengsten die de test hebben afgemaakt. Gordon Gekko is daarbij 27e geworden en heeft niet voldaan aan de wettelijke minimum eisen voor dekhengsten.

De hengst Great Schufro Oldbg (MV. Blue Hors Don Schufro Oldbg) is in november 2016 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. In april 2018 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een veertiendaagse aanleg test. Daarbij heeft hij 8,15 punten voor de dressuur behaald, 678 punten voor het springen en 7,78 punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de achttien hengsten die de test hebben afgewerkt. Great Schufro is ex aequo als zesde geëindigd.
Great Schufro is in Duitsland alleen in 2017 beschikbaar geweest voor de fokkerij..

De hengst Giacomo Rhein (MV. Donnerhall Oldbg) is in oktober 2016 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. In april 2017 heeft hij in Adelheidsdorf meegedaan een aan aanlegtest van veertien dagen, waarbij hij 7,63 (7,11) punten voor de dressuur heeft behaald, 7,23 (7,84) punten voor het springen en 7,53 (7,62) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde scores vermeld van de 28 hengsten die de test hebben afgemaakt. Giacomo heeft de test als 14e afgesloten. Zijn fokkerijprestaties moeten worden afgewacht

De hengst Good Fellow Oldbg (MV. Licotus Oldbg) is in november 2017 in Vechta goedgekeurd en geprimeerd door het Oldenburgse stamboek. In 2017 is de hengst ook voorgesteld op de KWPN-hengstenkeuring en doorverwezen naar de tweede bezichtiging. Het is onduidelijk of Good Fellow actief is (geweest) in de fokkerij.

De hengsten Faside Got the Love AES (MV. San Amour I Oldbg) en Lord Flanell DXB KWPN (voorheen Lymo Exclusive; MV. Apache KWPN) zijn goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. Hun fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

De nog anonieme Westfaalse hengst (MV. Florenciano KWPN) is in november 2019 in Münster-Handorf goedgekeurd door het Westfaalse stamboek. Zijn prestaties in de fokkerij moeten worden afgewacht.

Grey Flanell is in 2019 en 2010 door Lena Waldmann (GER) uitgebracht in Intermediair II dressuurwedstrijden . Eind februari 2020 heeft hij een winsom van € 1,939.

30. Grimani DE409090373010 Trak

Grimani Trak (V. Gribaldi Trak) is een zwarte hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is op 7 juni 2010 geboren en is gefokt door Konrad Ranzinger uit Utting am Ammersee, dat circa 30 km ten westen van München ligt.
De moeder van Grimani is de zwarte merrie Gioia Trk (2002, V. Montiverdi Trak) en tweede moeder is de donkerbruine Gipsy Rose Trak (1997, V. Polarion Trak). Gipsy Rose is ook de moeder van de bruine hengst Grand Passion Trak (2005, V. Oliver Twist Trak), die is goedgekeurd door het Trakehner stamboek.
Gerekend over acht generaties bestaat de afstamming van Grimani voor 80,5 % uit Trakehner bloed en voor 18,75 % uit Engels- en Angloarabisch volbloed.

Grimani is in februari 2013 in Münster-Handorf goedgekeurd door het Trakehner stamboek.
Eind 2013 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest waarbij hij 8,48 (7,61) punten heeft behaald voor de dressuurmatige onderdeken, 6,58 (7,55) voor de aan het springen gerelateerde onderdelen en 7,59 (7,69) punten voor zijn totale prestatie. De tussen haakjes vermelde punten zijn de gemiddelde waarderingen van de 40 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. . Grimani is op de 23e plaats geëindigd.

Grimani is in de jaren 2013 – 2015 beschikbaar geweest voor de fokkerij, maar is niet veel gebruikt.

In maart 2017 heeft het stamboek Saksen-Thüringen Grimani goedgekeurd.
Tot eind 2019 zijn zes dochters van Grimani als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek. Twee dochters hebben het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.

De Duitse Hippische Sportbond heeft tot eind 2019 17 nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 752 gewonnen.

 

 

Het bestand is geactualiseerd op 3 maart 2020

Back To Top