skip to Main Content

1995 (Lauries Crusador xx x Warkant Hann)

 

 

Samenvatting

 

Londonderry Hann is een vos hengst die in 1995 is geboren. Zijn vader is de Engelse volbloedhengst Lauries Crusador xx (1985, V. Welsh Pageant xx), die in Engeland is geboren en in Duitsland is geïmporteerd om de tamelijk zware Hannoveraanse merries te veredelen. Hij is door de Hannoveraanse fokkers veel gebruikt en de fokleiding van het Hannoveraanse stamboek heeft hem alle mogelijkheden geboden om een stempel op de fokkerij te plaatsen. Van Lauries Crusador xx zijn ruim 70 zonen goedgekeurd voor de fokkerij en er zijn 74 dochters moeder van een goedgekeurde hengst geworden.
Helaas moet worden vastgesteld dat de fokkerijprestaties van de
nakomelingen van Lauries Crusador xx de verwachtingen niet hebben waargemaakt.

De moeder van Londonderry is de vos merrie Windsor Queen Hann (1990, V. Warkant Hann).

Londonderry is de meest succesvolle zoon van Lauries Crusador xx, maar ook hij heeft bij veel fokkers en gebruikers voor teleurstellingen gezorgd. Zijn nakomelingen hebben weinig aanleg voor de springsport. In de dressuur zijn er wel enkele nakomelingen die internationaal goed hebben gepresteerd.

Londonderry is in oktober 1997 op de hengstenkeuring van het Hannoveraanse stamboek uitgeroepen tot kampioen van zijn jaargang. Op de keuring blonk hij uit met zijn uitstekende exterieur en mooie en expressieve bewegingen.

Evenals zijn vader heeft Londonderry diverse chique nakomelingen gebracht.
In de loop van de jaren zijn 46 zonen van hem goedgekeurd voor de fokkerij en zijn 37 dochters moeder van een goedgekeurde hengst geworden.
Van de 46 goedgekeurde zonen, waarvan er twaalf de hengst Weltmeyer Hann (1984, V. World Cup I Hann) als moedersvader hebben, zijn er slechts twaalf die meer dan vijftien geregistreerde wedstrijdpaarden hebben gebracht.

Londonderry’s zoon Londontime Hann (2002) was een veelbelovende hengst. Van hem zijn zestien zonen goedgekeurd voor de fokkerij, maar in 2020 is daarvan alleen de hengst Libertad Hann nog over. Hij was winnaar van zijn verrichtingsonderzoek, maar de fokkers staan niet in de rij om hun merries door hem te laten dekken.

Opvallend is voorts dat de meest succesvolle nakomeling van Londonderry de ruin Lights of Londonderry Hann is, die een winsom heeft van “maar”  € 53.783.

Een voorbeeld van een chique nakomeling van Londonderry die hoge verwachting wekte, maar die niet heeft kunnen waarmaken, is zijn zoon Lemony’s Nicket Hann. Hij won in september 2011 in Warendorf het Bundeschampionat voor driejarige hengsten en is in oktober 2011 goedgekeurd en geprimeerd door het Hannoveraanse stamboek.
Na afloop van de keuring is hij in de veiling voor € 900.000 (!!) verkocht en is vervolgens met hoge cijfers tweede geworden in het in Schlieckau gehouden verrichtingsonderzoek.
In de fokkerij was Lemony’s Nicket geen succes. Na het dekseizoen 2016 is hij gecastreerd en in 2017 en 2018 is hij tot op Intermediair I niveau uitgebracht in de dressuursport. Hij heeft een winsom van € 3.085.

 

 

 

Voorkomen en afstamming

Londonderry Hann DE331314405495 (V. Lauries Crusador xx) is een vos hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is geboren op 16 april 1995 en is gefokt door Klaus Hermann Ehlen uit Nieder Ochtenhausen, dat bij Bremervörde in het noorden van Nedersaksen ligt.

 

Vader

De vader van Londonderry is de hengst Lauries Crusador xx (V. Welsh Pageant xx). Hij is in 1985 geboren en is gefokt door de Engelse Three Ashes Stud.
Lauries Crusador xx is in Engeland in twaalf rennen gestart, waarbij hij twee rennen heeft gewonnen.
Hij heeft een winsom van £ 19.620  (€ 21.463).

Lauries Crusador xx is door wijlen Maas Hell, eerder werkzaam als fokleider van het Holsteinse stamboek en later als handelaar en hengstenhouder, ontdekt en naar Duitsland gehaald. Daar is hij in mei 1990 in Adelheidsdorf goedgekeurd door het Hannoveraanse- en het Brandenburgse stamboek. In januari 1991 heeft het Holsteinse stamboek hem ook goedgekeurd.
Ook het Trakehner stamboek, het Duitse stamboek voor de fokkerij met Arabische paarden, het Rijnlandse- en het Beierse stamboek hebben Lauries Crusador xx geaccepteerd voor de fokkerij.

Lauries Crusador xx heeft zijn gehele fokkerijcarrière op het Landgestüt van Nedersaksen in Celle gestaan. Daar is hij op 22 oktober 2013 geëuthanaseerd vanwege een ernstige miltontsteking en heftige koliekverschijnselen.

Van Lauries Crusador xx zijn volgens een publicatie van Horses 2713 veulens geregistreerd, waaronder 73 goedgekeurde zonen en 74 dochters die moeder van een goedgekeurde hengst zijn geworden.

In 2006 heeft het Hannoveraanse stamboek Lauries Crusador xx uitgeroepen tot Paard van het Jaar.

 


Moeder

De moeder van Londonderry is de vos merrie Windsor Queen Hann (1990, V. Warkant Hann). Zij is ook de moeder van de hengst Will Be Hann (1994, V. Wittinger Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek.
Tweede moeder van Londonderry is de donkerbruine staatspremiemerrie Erina Hann (1984, V. Eiger I Hann).

Gerekend over acht generaties heeft Londonderry een afstamming met 60,2 % Engels volbloed en 36,7 % Hannoveraans bloed.

Fokkerij- en sportcarrière

Londonderry is in oktober 1997 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en uitgeroepen tot kampioen van zijn jaargang.
Hij blonk uit met zijn uitstekende exterieur en mooi en expressieve bewegingen.

Londonderry heeft in de herfst van 1998 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 134,56 punten (3e plaats) behaald voor de dressuur, 88,91 punten (25e plaats) voor het springen en 121,57 punten (5e plaats) voor zijn totale prestatie. Tijdens het onderzoek is de stap van Londonderry gewaardeerd met 10 punten.
Aan het onderzoek hebben 38 hengsten deelgenomen.

Vanaf 1998 tot en met 2017 is Londonderry voor de fokkerij beschikbaar gesteld door het Landgestüt van Nedersaksen in Celle.

Aangegeven is dat Londonderry veel aanleg als dressuurpaard heeft en zeer geschikt lijkt om bij zware warmbloedmerries de fokkerij te verfijnen.
In 1999 heeft Londonderry eerst in Hannover het kampioenschap rijpaarden onder het zadel van het Hannoveraanse stamboek gewonnen en enkele weken later in Warendorf het Bundeschampionat voor vierjarige rijpaarden onder het zadel.
In 2001 is hij in Warendorf tweede geworden bij het Bundeschampionat dressuur voor 6 jarige rijpaarden.

Ook het Beierse-, Oldenburgse-, Rijnlandse- en het Selle-Français stamboek hebben Londonderry geaccepteerd voor hun fokkerijen.
In de jaren 2004 tot en met 2009 is Londonderry ook in Frankrijk beschikbaar geweest voor de fokkerij. Daarbij zijn negen merries geïnsemineerd en daaruit zijn zes veulens geregistreerd.

Londonderry is in de jaren 1999 – 2010 tot op Intermediair I-niveau uitgebracht in de dressuursport.
Hij heeft een winsom van € 3.599.

In 2011 is zijn zoon Lemony’s Nicket in een veiling verkocht voor het recordbedrag van € 900.000 !

Londonderry is in 2013 door het Hannoveraanse stamboek uitgeroepen tot Hengst van het Jaar.

In de loop van 2017 is de gezondheid van Londonderry afgenomen. Op 14 december 2017 was hij niet meer in staat om op te staan en is hij geëuthanaseerd.

Dochters

Van Londonderry zijn 649 dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en daarvan hebben er 155 het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.

Het KWPN heeft 22 nakomelingen van Londonderry geregistreerd. Volgens Horsetelex zijn 21 nakomelingen geregistreerd door het Deense stamboek; negen door het Zweedse stamboek en vijf door het BWP.

Tot medio 2020 zijn  37 dochters moeder van een goedgekeurde hengst geworden. Opvallend is dat negen van hen de hengst Weltmeyer Hann (1984, V. World Cup I Hann) als moedersvader hebben. De 37 hengstenmoeders zijn:

Lady Diamond Hann staatspremiemerrie, 2000, vos, MV. Weltmeyer Hann, is de moeder van de hengsten San Severo Hann (2010, V. San Amour I Oldbg) en Fürsten-look Hann (2011, V. Fürstenball Oldbg).
San Severo is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en Fürsten-look is goedgekeurd door het Hannoveraanse-, Oldenburgse-, Westfaalse-, Rijnlandse-, Mecklenburgse- en Zuidduitse stamboek;

Lara Hann staatspremiemerrie, 2000, vos, MV. Cardinal xx, is de moeder van de hengst Don Henley Hann (2008, V. Don Henrico Hann), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

La Perla Hann staatspremiemerrie, 2001, zwartbruin, MV. Weltmeyer Hann, is de moeder van de hengsten Ferretti I Hann (2014, V. Funtime Hann) en zijn broer Ferretti II Hann (2015). Ferretti I is goedgekeurd door het Hannoveraanse- en het Deense stamboek en Ferretti II door het Hannoveraanse stamboek;

Lady in Black Hann staatspremiemerrie, 2001, zwart, MV. Weltmeyer Hann, is de moeder van de hengst Homburg Hann (2009, V. Hochadel Hann), die is goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken;

Lady in Red Hann, 2001, vos, MV. Weltmeyer Hann, is de moeder van de hengst Florentinus V Westf (2006, V. Florestan I Rhein), die is goedgekeurd door het Westfaalse-, Oldenburgse- en Hannoveraanse stamboek;

Lady in Red As Hann, 2001, vos, MV. Absatz Hann, is de moeder van de hengst Dressage Noir Hann (2011, V. Dancier Hann), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

Lea Lustig Hann staatspremiemerrie, 2001, vos, MV. Weltmeyer Hann, is de moeder van de hengst Fantastico DWB (2005, V. Florencio I Westf), die is goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Deense stamboek;

Leandra Hann staatspremiemerrie, 2001, donkere vos, MV. Interpol Hann, is de moeder van de hengst Broadmoars Encore AWÖ (2015, V. Eye Catcher KWPN), die is goedgekeurd door het Oostenrijkse stamboek;

Letizia Hann, 2001, zwartbruin, MV. Capitol II Holst, is de moeder van de hengst Wolkenderry  Hann (2005, V. Wolkentanz I Hann), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Linda Hann staatspremiemerrie, 2001, vos, MV. Walt Disney I Hann, is de moeder van de hengst D’Avie Hann (2012, V. Don Juan de Hus KWPN), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse- en het Deense stamboek;

Lörchen Zw, 2001, MV. Wörth Hann, is de moeder van de hengst San Mateo  DSP (2010, V. Sir Schwago DSP), die is goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken;

Lorena Hann staatspremiemerrie, 2001, vos, MV. Karon Trak, is de moeder van een nog anonieme  Hannoveraanse hengst (2011, V. Fürst Nymphenburg I Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

Lorena Hann staatspremiemerrie, 2001, vos, MV. Weltmeyer Hann, is de moeder van de hengst JJ Rayban Hann (2006,  Rascalino Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse- en het Zweedse stamboek;

Loretta Hann, 2001, vos, MV. Grundstein II Hann, is de moeder van de hengst Lordet Hann (2017, V. Harmony’s Don Noblesse Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

Luna O Hann, 2001, vos, MV. Wittinger Hann, is de moeder van de hengst Flow Motion Hann (2011, V. Fürstenball Oldbg), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

La Wester Hann staatspremiemerrie,
2002, vos, MV. Welt Hit II Oldbg, is de moeder van de hengst De Nero Hann (2010, V. De Niro Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

Laura Vandini Hann, 2002, bruin, MV. Grenadier Hann, is de moeder van de hengst Brisbane Westf (2009, V. Belissimo M Rhein), die is goedgekeurd door het Westfaalse- Rijnlandse- en Oldenburgse stamboek;

Lorella Hann, 2002, vos. MV. Cordoba Hann, is de moeder van de hengst Umpire Westf (2008, V. United KWPN), die is goedgekeurd door het BWP;

Lorena Hann staatspremiemerrie, 2002, vos MV. De Niro Hann, is de moeder van de hengst Demetrius Hann (2008, V.  Blue Hors Don Schufro Oldbg), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse-, Baden-Württembergse-. Beierse-, Berlijn-Brandenburgse-, Saksen-Thüringse en Rijnland-Palts-Saar stamboek;

Heidetraum Oldbg, 2003, vos, V. Weltmeyer Hann, is de moeder van de hengst
Fabio Capello Oldbg (2007, V. Fidertanz Rhein), die is goedgekeurd door het Westfaalse stamboek;

Landpartie Hann, 2003, vos, MV. Brentano II Hann, is de moeder van de hengst Ferrantino Hann (2013, V. Fürst Romancier Oldbg), die is goedgekeurd door het Oldenburgse- en de Zuidduitse stamboeken;

Limoncello Hann staatspremiemerrie, 2003, vos, MV. Benz Trak, is de moeder van de hengst Woodlander Clapton BHHS (2010, V. Christ Hann), die is goedgekeurd door het Brits Hannoveraanse stamboek, het Hannoveraanse- en het Oldenburgse stamboek;

Londandie Hann, 2003, vos, MV. Warkant Hann, is de moeder van de hengst Quo Vadis DSP (2015, V. Quotenkönig Westf), die is goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken;

Louisiana Hann staatspremiemerrie, 2003, MV. Weltmeyer Hann, is de moeder van de hengst Semmy Deluxe Hann (2007, V. Sir Donnerhall I Oldbg), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

Lovely Girl Hann, 2003, vos, MV. Dream of Glory Oldbg, is de moeder van de hengst Bond Hann (2011, V. Belstaff Hann), die is goedgekeurd door  het Hannoveraanse stamboek;

Lady Hann, 2004, zwart, MV. Wolkenstein II Hann, is de moeder van de hengst Dolton Hann (2004, V. Danone I Hann), die is goedgekeurd door het Oldenburgse  stamboek;

Libella staatspremiemerrie Hann, 2004, zwart, MV. Falkland Hann, is de moeder van de hengsten First Diamond Hann (2009, V. First Dance Hann), Bagiro Hann (2010, V. Blue Hors Bentley Hann), Destacado FRH Hann (2013, V. Desparados FRH) en een nog anonieme Hannoveraanse hengst (2014, V. Dante Weltino Hann).
Alle vier hengsten zijn goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

Lilly staatspremiemerrie Hann, 2004, vos, MV. Florestan I Rhein, is de moeder van de hengst For Honour Hann (2014, V. Blue Hors Don Olymbrio KWPN), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

Loraine Hann, 2004, vos, MV. Dream of Glory Oldbg, is de moeder van de hengst Fritz Hann (2008, V. Farewell III Westf), die is goedgekeurd door het Rijnlandse- en het Mecklenburgse stamboek;

Lotterie Hann, 2004, vos, MV. Weltmeyer Hann, is de moeder van de hengst Dakhir DSP (2010, V. Don Diamond DSP), die is goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken;

La-Rouge staatspremiemerrie Hann, 2005, vos, MV. Dream of Glory Oldbg, is de moeder van de hengst Ben Kingsley Hann (2010, V. Benetton Dream FRH Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

Lanya Hann, 2005, bruin, MV. Rotspon Hann, is de moeder van de hengst Deparon U.S. Hann (2014, V. Deveraux BHHS), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse-, Oldenburgse- en Mecklenburgse stamboek;

Overgaard’s Derripa DWB, 2005, vos, MV. Solos Carex DWB, is de moeder van de hengsten Tailormade Zackzu DWB (2009, V. Blue Hors Zack  KWPN) en zijn broer Zeffirelli DSP (2014). Tailormade Zackzu is goedgekeurd door het Deense stamboek en Zeffirelli door de Zuidduitse stamboeken;

Laurentina Hann, 2006, bruin, MV. Salvano Hann, is de moeder van de hengst Boliviano Hann (2012, V. Belstaff Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse-, Brandenburgse- en Saksische stamboek;

L’Avenire DSP staatspremiemerrie, 2008, vos, MV.  Dr.Jackson D Badwu, is de moeder van de hengst Zaphir DSP (2015, V. Blue Hors Zack KWPN), die is goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken;

Leona Lewis Hann staatspremiemerrie, 2008, bruin, MV. De Niro Hann, is de moeder van de hengst Fernandell MS Hann (2013, V. For Compliment Rhein), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en

Lucy Westf staatspremiemerrie, 2008, vos, MV. Rubinstein I Westf, is de moeder van de hengst Da Vinci Dream M Hann (2016, V. Diamond Hit  Oldbg), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse- en Saksische stamboek.

Zonen

Van Londonderry zijn tot en met september 2020 46 zonen goedgekeurd voor de fokkerij.  Evenals bij de hierboven genoemde hengstenmoeders valt op dat liefst twaalf goedgekeurde zonen een dochter van de hengst Weltmeyer Hann als moeder hebben.

Van de goedgekeurde zonen hebben maar deertien hengsten vijftien of meer geregistreerde nakomelingen of zijn  om andere redenen van belang voor de fokkerij. Deze hengsten worden in aparte hoofdstukken verderop in de tekst besproken.
De overige 33 zonen hebben geen of slechts een geringe bijdrage aan de fokkerij en/of de sport geleverd en zijn in onderstaand overzicht cursief vermeld. Zij worden verderop in de tekst kort aangeduid.

Goedgekeurd zijn:

Last Minute Hann (2000), Lawarino Hann (2000), Le Prince Hann (2000), Levator Hann (2000), Liaison Hann (2000), Lord of Dance Hann (2000), Lullaby Hann (2000), Lauscher Hann (2001), Lesieux Hann (2001), Liberty Gold Hann (2001), Locksley I Hann (2001), Lauries As Hann (2002), Lenbach Go-On Hann (2002), Limerick AES (2002), Locksley II Hann (2002), London Swing Hann (2002), Londontime Hann (2002), Lord Albert Hann (2002), Lord of Dream Hann (2002), Last Order Hann (2003), Laureado Hann (2003), Laurel de la Casablanca Hann (2003), Leon Hann (2003), Lessing Hann (2003), Locksley III Hann (2003), Londonjack Hann (2003), Londontown Bawu (2003), Lorenzio Hann (2003), NN Hann (MV. Calypso II Holst) (2003), Lehmann Hann (2004), Lights of Londonderry Hann (2004), Longline Hann (2004), Lord Roland Hann (2004), Lou Bega Hann (2004), Luminatus Westf (2004), Labatuga Zw (2005), Lifeclass Hann (2005), Lothus Hann (2005), Lesodoro Hann (2006), Lord London Hann (2006), Liebherr Hann (2007), London Lightning (2007), Lemony’s Nicket Hann (2008), Leon d’Or Hann (2008), Laurius van d’Arx ZVCH (2009) en Lontano Hann (2011).

 

Zonen die geen of een geringe bijdrage aan de fokkerij hebben geleverd

De hengst Last Minute Hann (MV. Cavalier Hann) is in november 2002 in Kreuth goedgekeurd door het ZfdP. Hij heeft in het voorjaar van 2003 in Moritzburg deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, Daarbij heeft hij 7,72 punten behaald voor de dressuur, 7,14 punten voor het springen en 7,65 punten voor de totale prestatie. De hengst is bij het ZfdP tot en met 2004 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Daarna heeft het Anglo-Europese stamboek Last Minute goedgekeurd. Het AES heeft in de jaren 2007 – 2013 vier veulens van hem geregistreerd.

De hengst Lawarino Hann (MV. Blue Grenadier xx) is in oktober 2002 in Verden goedgekeurd oor het Hannoveraanse stamboek. Lawarino heeft in de fokkerij geen rol gespeeld. Hij is gecastreerd en is vanaf  2008 door Christoph Köschel (GER) in internationale dressuurwedstrijden uitgebracht. Lawarino heeft een winsom van € 10.612.

De hengst Le Prince (MV. Luciano Hann) is in oktober 2002 in Verden goedgekeurd maar heeft geen bijdrage aan de fokkerij geleverd.

De hengst Levator Hann (MV. Airport Hann) is in oktober 2002 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij heeft in 2003 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 300 dagen. Daarbij heeft hij 100,09 punten (16e plaats) behaald voor de dressuur, 100,12 punten (17e plaats) voor het springen en 100,62 punten (19e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek is meegedaan door 39 hengsten.
Van Levator zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden bekend.

De hengst Liaison Hann (MV. Gralswachter Hann) is in oktober 2002 in Verden goedgekeurd voor de fokkerij, maar is daarin niet actief geweest. Hij is verkocht aan de Ecole Nationale d’Equitation in Saumur. In de jaren 2012 – 2017 is de dan inmiddels gecastreerde Liaison door Pauline Vanlandeghem (FRA) in internationale dressuurwedstrijden uitgebracht. In 2014 zijn overwinningen behaald in Intermediair wedstrijden in Saumur en Biarritz en in 2016 is een Grand Prix wedstrijd gewonnen in Saumur. Liaison heeft een winsom van € 43.390.

De hengst Lord of Dance Hann (MV. Weltmeyer Hann) is in maart 2004 in Lentföhrden goedgekeurd door het ZfdP. In het voorjaar van 2004 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen waarbij hij 8.36 punten voor de dressuur heeft behaald, 7,31 punten voor het springen en 7,89 punten voor zijn totale prestatie. Ook het Berlijn-Brandenburg stamboek heeft Lord of Dance toegelaten tot de fokkerij, maar zijn bijdrage is zeer gering geweest. Van de hengst is één wedstrijdpaard geregistreerd.

De hengst Lullaby Hann (MV. Duntroon Oldbg) is in oktober 2002 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. In 2003 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 300 dagen. Daarbij heeft hij 119,12 punten (5e plaats) voor de dressuur behaald, 86,45 punten (25e plaats) voor het springen en 106,54 punten (11e plaats) voor zijn totale prestatie.
Inm maart 2006 heeft het Oldenburgse stamboek Lullaby in de Verenigde Staten erkend. Lullaby is tot 2014 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
In Duitsland is één dochter als fokmerrie ingeschreven in een stamboek en is één nakomeling geregistreerd als wedstrijdpaard.
In 2011 heeft Ricardo Sanavia (ITA) de hengst uitgebracht tijdens de Europese kampioenschappen dressuur voor young riders in Broholm. In 2012 is Hartwig Burfeind (GER) met de hengst in verschillende Grand Prix dressuurwedstrijden gestart.

De hengst Lesieux Hann (MV. Weltmeyer Hann) heeft in 2004 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 300 dagen. Daarbij heeft hij 108,51 punten (9e plaats) voor de dressuur behaald, 88,19 punten (23e plaats) voor het springen en 100,59 punten (17e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 42 hengsten deelgenomen.
Na afloop van het onderzoek heeft het Hannoveraanse stamboek Lesieux goedgekeurd, waarna hij tot en met 2008 beschikbaar is geweest voor de fokkerij.
Van Lesieux zijn slechts twee dochters als fokmerrie ingeschreven in een stamboek en negen nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard. Eind 2019 hebben zij samen een winsom van € 4.241.
Lesieux heeft een dressuurindex van 122 met een betrouwbaarheid van 72 %.

De hengst Lenbach Go-On Hann (MV. Brentano II Hann) is in oktober 2004 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek.
In de herfst van 2006 heeft hij in Marbach deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen, waarbij hij 108,57 punten (4e plaats) voor de dressuur heeft behaald, 107,62 punten (4e plaats) voor het springen en 109,85 punten (4e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben veertien hengst meegedaan.
Lenbach Go-On is tot 2018 beschikbaar geweest voor de fokkerij, maar is nauwelijks door de fokkers gebruikt. Van de hengst zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Limerick AES (MV. Brentano II Hann) is goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek, dat één, in het Verenigd Koninkrijk geboren, nakomeling van hem heeft geregistreerd.

De hengst Lord Albert Hann (MV. Brentano II Hann) heeft in 2005 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 300 dagen. Daarbij heeft hij 111,35 punten (9e plaats) voor de dressuur behaald, 75,50 punten (36e plaats) voor het springen en 95,64 punten (28e plaats) voor zijn totale prestatie. Na afloop van het onderzoek is Lord Albert goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek, maar hij heeft geen bijdrage aan de fokkerij geleverd.

De hengst Lord of Dream Hann (MV. Weltmeyer Hann) is in oktober 2004 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij heeft in het voorjaar van 2006 in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Daarbij heeft hij 107,61 punten (11e plaats) behaald voor de dressuur, 78,55 punten (22e plaats) voor het springen en 90,34 punten (17e plaats) voor zijn totale prestatie.
Aan het onderzoek hebben 24 hengsten meegedaan.
Van Lord of Dream zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd. In de jaren 2014 – 2016 heeft Alexandra Slanec (AUT) de dan inmiddels gecastreerde Lord of Dream uitgebracht in Grand Prix dressuurwedstrijden. De combinatie heeft in 2014 wedstrijden gewonnen in Radzionkow (GP Special) en Budapest-Fót (Kür). Bij het Europees kampioenschap dressuur 2015 in Aken is de combinatie 51e geworden.

De hengst Last Order Hann (MV. Escudo II Hann) is in oktober 2005 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek, maar de hengst heeft geen bijdrage aan de fokkerij geleverd. Robert Acs (HUN) is in 2013 met de dan inmiddels gecastreerde Last Order in Lipica in internationale Intermediair I dressuurwedstrijden gestart.

De hengst Laureado Hann (MV. Star Regent xx) is in april 2006 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. In de zomer van 2007 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen, waar hij 112,53 punten (6e plaats) voor de dressuur heeft behaald,  87,27 punten (26e plaats) voor het springen en 100,89 punten (12e plaats) voor zijn totale prestatie.
Laureado is tot 2010 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem is één merrie als fokmerrie geregistreerd in een Duits stamboek en één nakomeling is als wedstrijdpaard geregistreerd.

De hengst Laurel de la Casablanca Hann (MV. Metternich Hann) is in oktober 2005 in Verden goedgekeurd voor de fokkerij. Hij heeft in het najaar van 2006 in Schlieckau slecht gepresteerd in een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij scoorde daarbij  65,48 punten (31e plaats) voor de dressuur, 61,60 punten (32e plaats) voor het springen en 57,17 punten (31e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 33 hengsten deelgenomen. Na het onderzoek is Laurel de Casablanca niet meer voor de fokkerij beschikbaar gesteld.

De hengst Leon Hann (MV. Matula Hann) is in oktober 2005 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek, maar van Leon zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Lessing Hann (MV. Prince Thatch xx) is goedgekeurd door het Nieuw Zeelandse stamboek, dat enkele nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

De hengst Londonjack Hann (MV. Brentano II Hann) is in oktober 2005 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. In de herfst van 2007 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Daarbij heeft hij 131,14 punten voor de dressuur behaald, met een score van 9,33 voor de rijdbaarheid. Voor het springen zijn 85,31 punten behaald, waarbij het vrij springen van de hengst is gewaardeerd met 5,83 terwijl de gemiddelde beoordeling van de 29 deelnemende hengsten 7,35 bedroeg. De totale prestatie van Londonjack is gewaardeerd met 116,21 punten. In Duitsland zijn geen fokmerrie of wedstrijdpaarden van Londonjack geregistreerd.
In 2008 en 2009 is de hengst voor de fokkerij gebruikt in Frankrijk en België. Zowel het Selle Français stamboek als het BWP hebben vier nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Londontown DSP (MV. Del Piero Hann) heeft in het voorjaar van 2006 in Marbach deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij 8,64 punten gescoord voor de dressuur, 7,68 punten voor het springen en 8,30 punten voor zijn totale prestatie. In december 2006 is Londontown in een extra keuring goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek. De bijdrage van Londontown aan de fokkerij is zeer gering; van hem is slechts één nakomeling geregistreerd als wedstrijdpaard.

De  naamloze Hannoveraanse hengst (MV. Calypso II Holst) is in oktober 2005 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek, maar heeft verder geen rol gespeeld in de fokkerij.

De hengst Light of Londonderry Hann (MV. Weltmeyer Hann) is in oktober 2006 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek, maar in de fokkerij heeft hij geen rol gespeeld. Hij is in 2014 en 2015 als ruin door Alexandre Ayache (FRA) in Grand Prix dressuurwedstrijden uitgebracht. De combinatie heeft in 2014 overwinningen behaald in Nice (GP Special), Lipica (Grand Prix en GP Special) en Brno (Kür).
In 2016 en 2018 is Bernadette Brune (GER) met de ruin uitgekomen. De combinatie heeft in 2016 derde plaatsen behaald Nice (GP Special), Stadl Paura (Grand Prix en GP Special) en in 2018 is een derde plaats behaald in Hamburg (GP Special). In 2019 is Charlotte Chalvignac (FRA) met Lights of Londonderry gestart en is een tweede plaats behaald in Compiègne (GP Special).
Lights of Londonderry heeft een winsom van € 53.783 en is daarmee de meest winnende nakomeling van Londonderry.

De hengst Longline Hann (MV. Sao Paulo  Oldbg) heeft van eind 2006 tot oktober 2007 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 300 dagen.
Daarbij heeft hij 106,90 punten (12 plaats) voor de dressuur behaald, 97,97 punten (21e plaats) voor het springen en 103,71 punten (14e plaats) voor zijn totale prestatie.
Aan het onderzoek hebben 52 hengsten deelgenomen.
In de fokkerij heeft Longline geen rol gespeeld. Er zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden van hem geregistreerd.

De hengst Lord Roland Hann (MV. Weltmeyer Hann) is in oktober 2006 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij heeft in de herfst van 2007 in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Lord Roland heeft daarbij 90,83 punten (26e plaats) voor de dressuur, 93,11 punten (27e plaats) voor het springen en 90,64 punten (32e plaats) voor zijn totale prestatie behaald. Aan het onderzoek hebben 43 hengsten deelgenomen.
Lord Roland is tot 2015 beschikbaar geweest voor de fokkerij, maar is weinig gebruikt door de fokkers. Eén dochter van de hengst is als fokmerrie ingeschreven in een stamboek en twee nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard.
In de jaren 2017 – 2019 is Lord Roland door dr. Candida Romero Tirado (ESP) in Grand Prix dressuurwedstrijden uitgebracht. De hengst heeft in Duitse wedstrijden € 1.134 gewonnen.

De hengst Lou Bega Hann (MV. Matcho x) is in oktober 2006 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek, maar heeft in de fokkerij geen rol van betekenis gespeeld.  De hengst is gecastreerd en in de jaren 2010 – 2015 door Maria Putz (GER) tot op Z-niveau in dressuurwedstrijden uitgebracht.  Lou Bega heeft een winsom van € 1.906.

De hengst Labatuga Zw (MV. Weltmeyer Hann) is in oktober 2007 in Zweibrücken door het Rijnland-Palts-Saar stamboek goedgekeurd. In de herfst van 2009 heeft hij in Zweibrücken deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij 8,20 (7,60) punten voor de dressuur behaald, 7,29 (7,86) punten voor het springen  en 8,09 (7,86) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 22 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
Labatuga is tot 2010 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Eén nakomeling van hem is geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Lifeclass Hann (MV. Sherlock Holmes Hann) is in oktober 2007 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij heeft geen aanlegtest of verrichtingsonderzoek afgelegd en heeft in de fokkerij weinig betekend. Van hem is één nakomeling bekend als wedstrijdpaard.

De hengst Lothus Hann (MV. Florestan I Rhein) is in oktober 2007 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek, maar heeft geen rol in de fokkerij gespeeld.

De hengst Lesodoro Hann (MV. Calypso II Holst) is in oktober 2008 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Van november 2008 tot oktober 2009 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 300 dagen. Daarbij heeft hij 126,24 punten (6e plaats) voor de dressuur, 106,22 punten (18e plaats) voor het springen en 122,21 punten (6e plaats) voor zijn totale prestatie  behaald. Aan het onderzoek hebben 48 hengsten deelgenomen.
Lesodoro is alleen in 2009 beschikbaar geweest van de fokkerij. Van hem is één fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en zijn zes nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Lord London Hann (MV. Brentano II Hann) is in november 2009 goedgekeurd door het Baden-Württembergse- en de Zuidduitse stamboeken. Hij heeft niet deelgenomen aan een aanlegtest of een verrichtingsonderzoek. Van hem is één nakomeling bekend die is uitgebracht in de sport.
Lord London is van 2011 tot en met 2014 door Heinrich Haas (GER) tot op Z-niveau uitgebracht in de dressuursport.

De hengst Liebherr Hann (MV. Weltmeyer Hann) is goedgekeurd door het Internationale Zware Warmbloedpaarden stamboek. Over zijn fokkerijprestaties is geen informatie beschikbaar.

De hengst London Lightning Hann (MV. Akzent II Hann) is in november 2009 goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. Hij heeft in de herfst van 2010 in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 7,27 (7,73) punten voor de dressuur heeft behaald, 6,38 (7,96) punten voor het springen en 7,00 (7,91) punten voor zijn totale prestatie. Het karakter van London Lightning is gewaardeerd met een 9,5 (8,42) en zijn aanleg als springpaard met een 4,75 (7,75) . Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 49 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
London Lightning is tot 2011 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn drie dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en zijn negen nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Tot eind 2019 hebben zij samen € 976 gewonnen.

De hengst Leon d’Or Hann (MV. Calypso II Holst) is in oktober 2010 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij heeft in het najaar van 2011 in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen, waarbij hij  7,16 punten voor de dressuur heeft behaald, 7,62 punten voor het springen en 7,34 punten voor zijn totale prestatie.  Met de prestatie is niet voldaan aan de in Duitsland gehanteerde minimum eis van 7,5 punten voor het verrichtingsonderzoek, waardoor in het najaar van 2012 opnieuw aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen is deelgenomen. In het in Marbach uitgevoerde onderzoek heeft Leon d’Or 8,45 (7,71) punten voor de dressuur behaald, 8,24 (7,85) punten voor het springen en 8,34 (7,76) punten voor de totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 17 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen.
Leon d’Or is tot 2013 voor de fokkerij beschikbaar geweest in Duitsland. Van hem is één dochter als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek. Zij heeft ook het predicaat staatspremiemerrie behaald.
De hengst is ook goedgekeurd door het Oostenrijkse stamboek, maar over de fokkerijprestaties in Oostenrijk is geen informatie beschikbaar.

De hengst Lontano Hann (MV. Brentano II Hann) heeft in de nazomer van 2014 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen.  Daarbij heeft hij 7,66 (7,13) punten behaald voor de dressuur, 5,94 (7,39) punten voor het springen en 6,93 (7,36) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde punten vermeld van de 26 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen. Tijdens de training is de springaanleg van de hengst gewaardeerd met een score van 4,5 punten en tijdens de eindbeoordeling met 5,5 punten.
In januari 2015 heeft het Hannoveraanse stamboek Lontano goedgekeurd voor de fokkerij.
Lontano is door het Landgestüt in Celle tot en met 2017 beschikbaar gesteld voor de fokkerij, maar tot 2020 zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden van hem geregistreerd. 

 

Nakomelingen in de sport

Van Londonderry zijn tot eind 2019 in Duitsland 1091 wedstrijdpaarden geregistreerd, waarvan er 97 in de klasse Z dressuur of  hoger zijn uitgekomen. De nakomelingen hebben samen € 597.487 gewonnen.
Volgens gegevens van Horse Telex Results zijn 53 nakomelingen van Londonderry sinds november 2014 internationaal uitgekomen.

De meest succesvolle nakomelingen zijn:

Liaison Hann, ruin, 2000, vos, MV. Gralswachter Hann, fokker Friedbert Manfrahs, is In de jaren 2012 – 2017 door Pauline Vanlandeghem (FRA) in internationale dressuurwedstrijden uitgebracht. In 2014 zijn overwinningen behaald in Intermediair wedstrijden in Saumur en Biarritz en in 2016 is een Grand Prix wedstrijd gewonnen in Saumur.
Liaison heeft een winsom van € 43.390;

Lombardo LHF Hann (stamboeknaam Leonardo), ruin, 2000, MV. Werther Hann, fokker Klaus Jürgens, is in de jaren 2013 – 2015 door Brian Hafner (USA) in internationale Grand Prix dressuurwedstrijden uitgebracht. In 2013 zijn overwinningen behaald in Sacramento CA (2 x Grand Prix; GP Special en 2x Kür) en in Estes Pard CO (Grand Prix en Kur). In 2014 zijn overwinningen behaald in Burbank CA (Kür), San Juan Capistrano CA (Kür), Sacramento CA (Grand Prix en GP Special) en in 2015 is gewonnen in Sacramento CA (Grand Prix en Kür). Lombardo LHF heeft een winsom van circa € 3.000.

Linas Hann, ruin, 2001, donkere vos, MV. Cordoba Hann, fokker Helmut Otto, is van 2008 – 2015 door Nicole Glaser – Käppeler (GER) in Grand Prix dressuurwedstrijden uitgebracht. Internationaal is in 2009 in Mariakalnok een Kür gewonnen en zijn in 2010 in Achleiten (GP Special) en in 2011 in Vierzon (Grand Prix en GP Special) derde plaatsen behaald. Het merendeel van de successen is behaald in nationale wedstrijden in Duitsland. Linas heeft een winsom van € 26.041 en

Lights of Londonderry Hann, ruin (voormalig goedgekeurde hengst), 2004. vos, MV. Weltmeyer Hann, fokker Inge Bulle, is in 2014 en 2015 door Alexandre Ayache (FRA) in Grand Prix dressuurwedstrijden uitgebracht, De combinatie heeft in 2014 overwinningen behaald in Nice (GP Special), Lipica (Grand Prix en GP Special) en Brno (Kür).
In 2016 en 2018 is Bernadette Brune (GER) met de ruin uitgekomen. De combinatie heeft in 2016 derde plaatsen behaald Nice (GP Special), Stadl Paura (Grand Prix en GP Special) en in 2018 is een derde plaats behaald in Hamburg (GP Special). In 2019 is Charlotte Chalvignac (FRA) met Lights of Londonderry gestart en is een tweede plaats behaald in Compiègne (GP Special).
Lights of Londonderry heeft een winsom van € 53.783.

Luxor 118 Hann, ruin, 2002, vos, MV. Argentinus Hann, fokker Bernhard Menke, is van 2013 tot en met 2020 door Katherine Farrell (AUS) in internationale dressuurwedstrijden uitgebracht. In 2013 zijn acht overwinningen behaald in Young Rider wedstrijden in Australië. In 2016 zijn in Sydney NSW in wedstrijden voor ruiters tot en met 25 jaar overwinningen behaald in de Intermediair II (2 x), de Grand Prix (2 x) en de Kür (2 x) en is een GP Special gewonnen in Boneo VIC.
In 2017 zijn in Sydney NSW wedstrijden voor ruiters tot en met 25 jaar overwinningen behaald in de Intermediair II, de Grand Prix en de Kür en in 2018 zijn in Boneo VIC de Intermediair II, de Grand Prix den de Kür gewonnen. In 2019 is op het CDI in Werribee VIC de Kür gewonnen. Luxor 118 heeft een winsom van € 8.274

Indexen en rankings

Londonderry heeft in 2020 een dressuurindex van 135 met een betrouwbaarheid van 98 % en een springindex van 45 met een betrouwbaarheid van 92 %.

De World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH) publiceert jaarlijks voor de disciplines dressuur, springen en samengestelde wedstrijden de 100 meest succesvolle fokhengsten. Londonderry staat sinds 2014 bij de beste honderd dressuurhengsten.  Onderstaand wordt daar een overzicht van gegeven.

Jaar

Plaats

Punten

2014 14 6219
2015 15

          6024

2016 19 5344
2017 44 3065
2018 65 2404
2019 39 3671

 

1.  Lauscher Hann DE431318800601

Lauscher Hann (V. Londonderry Hann) is een vos hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 13 februari 2001 geboren en is gefokt door Adolf Jelges uit Sögel, dat 25 km ten noordoosten van Meppen in Nedersaksen ligt.

De moeder van Lauscher is de vos staatspremiemerrie Naddel Hann (1997, V. Natiello xx) en tweede moeder is de vos Welfenkrone Hann (1989, V. Weltmeyer Hann).
Welfenkrone is ook de tweede moeder van de hengsten Lifeclass Hann (2005, V. Londonderry Hann) en JJ Rayban Hann (2006, V. Rascalino Hann).
Lifeclass is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en JJ Rayban door het Hannoveraanse- en het Zweedse stamboek.

Gerekend over acht generaties heeft Lauscher een afstamming met 57,0 % Engels volbloed en 37,5 % Hannoveraans bloed.

Lauscher heeft in 2004 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 300 dagen, waarbij hij 123,06 punten (5e plaats) voor de dressuur heeft behaald, 87,96 punten (24e plaats) voor het springen en 110.57 punten (9e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 42 hengsten deelgenomen.
Na afloop van het onderzoek is Lauscher goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij is tot en met 2016 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

Van Lauscher zijn 25 dochters als fokmerrie opgenomen in een stamboek en de Duitse Hippische Sportbond heeft 49 nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.
Zij hebben samen € 15.138 gewonnen.

Laucher heeft een dressuurindex van 117 met een betrouwbaarheid van 83 %.

2.  Liberty Gold  Hann DE431318315801

Liberty Gold Hann (V. Londonderry Hann) is een vos hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is in 2001 geboren en is gefokt door Regine Sökeland uit Karlsruhe.
De moeder van Liberty Gold is de vos merrie Walida Hann (1997, V. Weltmeyer Hann) en tweede moeder is de vos Wildkatze Hann (1977, V. Weltmann Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Liberty Gold een afstamming met 50,0 % Hannoveraans bloed en 43,8 % Engels volbloed.

Liberty Gold is in oktober 2003 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en uitgeroepen tot kampioen van de keuring.
In 2004 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 300 dagen, waarbij hij 147,75 punten (1e plaats) voor de dressuur heeft behaald, 113,41 punten (9e plaats) voor het springen en 140,93 punten (1e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 42 hengsten deelgenomen.
Na afloop van het onderzoek heeft het Oldenburgse stamboek Liberty Gold erkend voor zijn fokkerij.
In het voorjaar van 2007 is Liberty Gold verkocht naar de Verenigde Staten, waar hij is goedgekeurd door het  Amerikaans Hannoveraanse stamboek.

In Duitsland zijn  twee dochters als fokmerrie opgenomen in een stamboek en is zijn zoon Lou Bega Hann (2008, MV. Matcho x) goedgekeurd voor de fokkerij, maar zijn inbreng is te verwaarlozen.

In de Verenigde Staten is Liberty Gold in 2020 voor de fokkerij beschikbaar bij Willow Hill Equestrian in Orange, dat circa 40 km ten noorden van Charlottesville in Virginia ligt. Van de hengst zijn tenminste 25 nakomelingen geregistreerd.

3. Locksley I  Hann DE431318344801

Locksley I Hann (V. Londonderry Hann) is een vos hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is in 2001 geboren en is gefokt door Andrea Eilfort – Böcker uit Ankum, dat circa 40 km ten noorden van Osnabrück in Nedersaksen ligt.
Locksley I is een broer van de hengsten Locksley II Hann (2002, zie hfdst. 7.5.) en Locksley III Hann (2003, zie hfdst. 7.8.).
De moeder van deze hengsten is de vos staatspremiemerrie Wildblume Hann (1993, V. Weltmeyer Hann) en tweede moeder is de vos staatspremiemerrie Desiree Hann (1975, V. Derby Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Locksley I een afstamming met 50,8 % Hannoveraans bloed en 35,2 % Engels- en Arabisch volbloed.

Locksley I is in oktober 2003 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Bij de kampioenskeuring is hij als derde geplaatst. In 2004 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 300 dagen. Daarbij heeft hij 127,54 punten (4e plaats) behaald voor de dressuur, 111.38 punten (10e plaats) voor het springen en 123.29 punten (3e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 42 hengsten deelgenomen.

Locksley I is in 2005 en 2006 door het Landgestüt in Celle beschikbaar gesteld voor de fokkerij. Dat heeft vijf dochters opgeleverd die als fokmerrie in en Duits stamboek zijn opgenomen en de zonen Lord Lacoste Hann (2006) en Longton Hann (2007), die beide zijn goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek.

Lord Lacoste is in oktober 2008 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. In 2009 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Hij behaalde 117.70 punten (8e plaats) voor de dressuur, 93,05 punten voor het springen (27e plaats) en 107,91 punten (18e plaats). Aan het onderzoek hebben 44 hengsten meegedaan. Lord Lacosta is tot 2012 gebruikt voor de fokkerij. Van hem zijn twee dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek.

De hengst Longton wordt in hoofdstuk 7.3.1. besproken.

In februari 2007 is Locksley I gekocht door Harmony Sporthorses en is de hengst geïmporteerd in de Verenigde Staten. Voor zover bekend is Locksley I tot en met 2013 beschikbaar geweest voorde fokkerij. In de database van All Breed Pedigree staan negen Amerikaanse nakomelingen van Locksley I.

In Duitsland zijn veertien nakomelingen van Locksley geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 6.970 gewonnen.
Locksley I heeft een dressuurindex van 142 met een betrouwbaarheid van 78 %.

 

3.1.  Longton  Hann DE 431311422207

Longton Hann (V. Locksley I Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is in 2007 geboren en is gefokt door Werner Janssen uit Hamburg.

De moeder van Longton is de bruine merrie Raja Hann (1995, V. Rohdiamant Oldbg) en tweede moeder is de bruine Glamour Hann (1988, V. Glückstern Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Longton een afstamming met 54,7 % Hannoveraans bloed en 33,6 % Engels- en Arabisch volbloed.

Longton is in oktober 2009 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en in maart 2010 heeft het Rijnland-Palts-Saar stamboek hem erkend.
In het najaar van 2010 heeft Longton in Zweibrücken deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij 7,91 (7,24) punten voor de dressuur behaald, 7,14 (7,71) punten voor het springen en 7,66 (7,56) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de dertien hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
In de herfst van 2011 heeft Longton in Adelheidsdorf meegedaan aan een verrichtingsonderzoek van 70  dagen, waarbij hij 8,28 (7,42) punten voor de dressuur heeft behaald, 7,25 (7,48) punten voor het springen en 7,86 (7,45) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de dertig hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen.

Longton is tot en met 2012 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Van Longton zijn zeven dochters als fokmerrie opgenomen en in een Duits stamboek. Zeventien nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen een winsom van € 2.242.

Longton heeft een dressuurindex van 130 met een betrouwbaarheid van 76%.

4.  Lauries As Hann DE431318320302

Lauries As Hann (V. Londonderry Hann) is een zwarte hengst met een stokmaat van 174 cm. Hij is op 28 maart 2002 geboren en is gefokt door Werner Svetlik uit Wolfsburg, dat in het oosten van Nedersaksen ligt.
De moeder van Lauries As is de bruine staatspremiemerrie Pik Lady Hann (1992, V. Pik Bube I Hann) en tweede moeder is de vos Goldika Oldbg (1979, V. Golden Miller Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Lauries As een afstamming met  50 % Engels- en Arabische volbloeds en 43,8  Hannoveraans bloed.

Lauries As is in oktober 2004 in Verden goedgekeurd en geprimeerd door het Hannoveraanse stamboek en in januari 2005 heeft het Oldenburgse stamboek hem erkend.
Hij heeft in het voorjaar van 2004 in Verden deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 8,01 punten heeft behaald voor de dressuur, 7.60 punten voor het springen en 7.96 punten voor zijn totale prestatie.
In 2008 is Lauries As beoordeeld in een wedstrijd voor zesjarige dressuurpaarden waarbij hij een waardering van 8,0 punten heeft gekregen. Hij heeft daarmee aan de wettelijke Duitse verrichtingseisen voldaan.
Lauries As is tot en met 2008 actief geweest in de fokkerij.

Van Lauries As zijn geen fokmerries geregistreerd. Wel heeft de Duitse Hippische Sportbond 31 nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben tot eind 2019 samen € 8.096 gewonnen.

5.  Locksley II Hann DE431318339802

Locksley II (V. Londonderry Hann) is een vos hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is op 9 mei 2002 geboren en is gefokt door Andrea Eilfort – Böcker uit Ankum, dat circa 40 km ten noorden van Osnabrück in Nedersaksen ligt.
Locksley II is een broer van de hengsten Locksley I Hann (2001, zie hfdst. 7.3.) en Locksley III Hann (2003, zie hfdst. 7.8.).
De moeder van deze hengsten is de vos staatspremiemerrie Wildblume Hann (1993, V. Weltmeyer Hann) en tweede moeder is de vos staatspremiemerrie Desiree Hann (1975, V. Derby Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Locksley II een afstamming met 50,8 % Hannoveraans bloed en 35,2 % Engels- en Arabisch volbloed.

Locksley II is in april 2005 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij heeft in het najaar van 2005 in Radegast deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen, waarbij hij 130,32 punten (1e plaats) voor de dressuur heeft behaald, 97,97 punten (8e plaats) voor het springen en 119,58 punten (3e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben veertien hengsten deelgenomen.

Locksley II is van 2006 tot en met 2012 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn 92 dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek. Twintig dochters hebben het predicaat staatspremiemerrie behaald.
Van zijn zonen zijn Lemberger DSP (2008), Lujonik Hann (2008) en een anonieme Hannoveraanse hengst (2008)  goedgekeurd voor de fokkerij.

De hengst Lemberger wordt in hoofdstuk 7.5.1. behandeld.
De hengst Lujonik (MV. Bolero Hann) en de anonieme hengst (MV. De Niro Hann)  zijn in oktober 2010 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek, maar zijn voor de fokkerij niet van belang geweest.

De Duitse Hippische Sportbond heeft 193 nakomelingen van Locksley II geregistreerd als wedstrijdpaard. Daarvan zijn er 13 in de klasse Z dressuur of hoger uitgebracht. De nakomelingen hebben tot eind 2019 een winsom van € 67.254.

Locksley II is in 2011 door Heike Kemmer (GER) uitgebracht in een Intermediair I dressuurwedstrijd, waarbij de derde plaats is behaald.

Locksley II heeft een dressuurindex van 138 met een betrouwbaarheid van 89 %.

5.1.  Lemberger   DSP DE473730889108

Lemberger DSP (V. Locksley II Hann) is een zwarte hengst met een stokmaat van 174 cm. Hij is in 2008 geboren en is gefokt door het Haupt- en Landgestüt Marbach, dat bij Gomadingen in Baden-Württemberg ligt.
De moeder van Lemberger is de donkerbruine merrie Z-Genista Badwu (1997, V. Gardez Badwu) en tweede moeder is de vos Alischa Trak (1993, V. Kornett II Trak).
Gerekend over acht generaties heeft Lemberger een afstamming met 41,4 % Hannoveraans bloed,  28,1 % Trakehner bloed en 26,2 % Engels- en Arabisch volbloed.

Lemberger is in november 2011 in Marbach goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken en in mei 2012 ook door het Hannoveraanse stamboek.
In het najaar van 2011 heeft hij in Marbach deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen, waarbij hij 8,68 (7,86) punten heeft gekregen voor de dressuur, 8.33 (7,84) punten voor het springen en 8,53 (7,85) punten voor zijn totale prestatie. De stap en de rijdbaarheid van Lemberger zijn beide gewaardeerd met 9,50 punten. De tussen haakjes vermelde puntenaantallen zijn de gemiddelde punten van de 21 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen.
Lemberger wordt vanaf 2012 door het Landgestüt Marbach beschikbaar gesteld voor de fokkerij. Hij is drager van het WFFS-gen.

Tot en met 2019 zijn van Lemberger vijf dochters, waaronder één staatspremiemerrie, als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek.

Zijn zoon Lemercier DSP (2013, MV. Fürst Heinrich Westf) is in november 2016 goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken. Hij heeft in september 2017 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen en is daar gewaardeerd met 8,75 (6.93) punten voor de dressuur, 8.30 (7,77) punten voor het springen en 8.60 (7,51) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 22 deelnemende hengsten.
Lemercier was de hoogst gewaardeerde hengst in de test.
In maart 2017 heeft hij in München-Riem aan een driedaagse sporttest deelgenomen en daarbij heeft hij een waardering van 7,84 punten gescoord. Het resultaat heeft een  negende plaats opgeleverd van de twaalf hengsten die de test hebben afgemaakt. De fokkerijprestaties van Lemercier moeten worden afgewacht.

Van Lemberger zijn tot en met 2019 23 nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 2.273 gewonnen.

Lemberger heeft een dressuurindex van 134 met een betrouwbaarheid van 79 %.

6.  London Swing Hann  DE 431318314302

London Swing Hann (V. Londonderry Hann) is een vos hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is in 2002 geboren en is gefokt door mts. Martina en Kai-Uwe Schneider uit Hude, dat 20 km ten oosten van Oldenburg in het noordwesten van Nedersaksen ligt.
De moeder van London Swing is de vos staatspremiemerrie Ribanna Hann (1995, V. Rubinstein I Westf) en tweede moeder is de vos Wondessa Hann (1990, V. World Cup III Hann).
Gerekend over acht generaties heeft London Swing een afstamming met 46,9 % Hannoveraans bloed, 40,6 % Engels- en Arabisch volbloed en 10,9 % Westfaals bloed.

London Swing is in oktober 2004 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. In maart 2005 heeft het Oldenburgse stamboek London Swing erkend.
In het voorjaar van 2005 heeft hij in Zweibrücken deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 8,13 punten voor de dressuur heeft behaald, 7,51 punten voor het springen en 8,02 punten voor zijn totale prestatie.
In het najaar van 2016 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. London Swing heeft daarbij 140,07 punten (1e plaats) voor de dressuur behaald, 87,74 punten (23e plaats) voor het springen en 123,90 punten (3e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 33 hengsten deelgenomen.

London Swing is tot 2015 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn vijftien dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek.
De Duitse Hippische Sportbond heeft 64 nakomelingen van hem geregistreerd als wedstrijdpaard. Tot en met 2019 hebben de nakomelingen samen € 29.527 gewonnen.

In de jaren 2005 – 2013 is London Swing uitgebracht in klasse M dressuur. Hij heeft een winsom van € 793.

London Swing heeft een dressuurindex van 119 met een betrouwbaarheid van 78 %.

 

7.  Londontime Hann DE431314617802

Londontime Hann (V. Londonderry Hann) is een vos hengst met een stokmaat van 174 cm. Hij is in 2002 geboren en is gefokt door Christina Hellwege – Tiedemann uit Oberndorf, dat tussen Cuxhaven en Stade in het noorden van Nedersaksen ligt.
De moeder van Londontime is de vos staatspremiemerrie Wieneria Hann (1996, V. Walt Disney I Hann) en tweede moeder is de vos Toroschino Hann (1989, V. Trapper Hann).
Londontime is ingeteeld op de hengst World Cup I Hann (1977, V. Wörmann Hann), die zowel aan vaders- als aan moederszijde in zijn afstamming voor komt.
Gerekend over acht generaties heeft Londontime een afstamming met 55,5 % Hannoveraans bloed en 32,0 % Engels volbloed.

Londontime heeft in 2005 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een  verrichtingsonderzoek van 300 dagen, waarbij hij 137,57 punten (3e plaats) voor de dressuur heeft behaald, 78,24 punten (35e plaats) voor het springen en 114,74 punten (9e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 48 hengsten deelgenomen.
Na afloop van het onderzoek heeft het Hannoveraanse stamboek Londontime goedgekeurd voor de fokkerij.

In oktober 2012 heeft het Oldenburgse stamboek Londontime erkend en ook het Rijnlandse- en het Selle Français stamboek hebben hem geaccepteerd voor de fokkerij.

In de jaren 2006 – 2014 is Londontime door Wolfhard Witte (GER) tot op Prix St. George niveau in de dressuursport uitgebracht. Hij heeft een winsom van € 1.862.

Sinds 2004 wordt Londontime voor de fokkerij beschikbaar gesteld door het Landgestüt in Celle. Hij staat in 2020 op het hengstenstation in Landsbergen, dat ruim tien km en zuiden van Nienburg ligt. Londontime is alleen via natuurlijke dekking beschikbaar en hij is drager van het WFFS-gen.

Tot en met 2019 zijn van Londontime 220 dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek, waarbij 67 dochters het predicaat staatspremiemerrie hebben behaald.
Drie dochters zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden, zoals:

Londana Hann, 2008, vos, MV. Rotspon Hann, is de moeder van de hengst Deister Hann (2015, V. Dancier Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

Luna Hann, 2008, bruin, MV. Weltano Hann, is de moeder van de hengst Spectre Hann (2013, V. Spörken Hann), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek en

Lorana Hann staatspremiemerrie,  2009, bruin, MV. Donnerschwee Oldbg, is de moeder van de hengst Costa Brava Hann (2015, V. Christ Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek.

Van Londontime zijn tot en met 2019 zestien zonen goedgekeurd voor de fokkerij. Tot oktober 2020 heeft nog geen van deze hengsten zich bewezen in de fokkerij, hoewel Libertad wel de nodige verwachtingen heeft gewekt.

London Baron Hann (2007), Luxor Hann (2007), Lagerfeld Hann (2008), Lichtprinz Hann (2008), Londontower Hann (2008), Ultra Time HN Hann (2008), Sky Dragon NAS (2008), GB Londero von Worrenberg ZVCH (2009), NN Hann (2009), Leonardo Hann (2010), Libertad Hann (2012), Londonbeat’s Harmonie Hann (2013), NN Hann (2013), Londoner Hann (2015), Londonstar Hann (2015) en Luca (2017).

De hengst London Baron Hann (MV. Baroncelli Hann) is in oktober 2009 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. In het najaar van 2010 heeft hij in Radegast deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 8,46 (7,56) punten voor de dressuur heeft behaald, 7,49 (8,35) punten voor het springen en 8,05 (8,02) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 15 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
London Baron is tot 2012 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem is één dochter als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek. Wedstrijdpaarden zijn van hem niet geregistreerd.

De hengst Luxor Hann (MV. Davignon I Hann) is goedgekeurd door het Poolse Sportpaarden stamboek, dat maar één veulen van hem heeft geregistreerd.

De hengst Lagerfeld Hann (MV. Wenzel II Hann) is in december 2010 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek, maar heeft geen bijdrage geleverd aan de fokkerij.

De hengst Lichtprinz Hann (MV. Wagner Hann) is in oktober 2010 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en door het stamboek voor Oostfriese- en Oud-Oldenburgse paarden. In de herfst van 2011 heeft hij in Neustadt/Dosse meegedaan aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij 8,03 (7,34) punten voor de dressuur behaald, 7,93 (7,47) voor het springen en 8,00 (7,55) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 39 hengsten die aan  de test hebben deelgenomen.
De bijdrage van Lichtprinz aan de fokkerij is vrijwel nihil. Eén nakomeling is uitgebracht in wedstrijden.

De hengst Londontower Hann (MV. De NIro Hann) is in oktober 2010 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. In de herfst van 2011 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Voor zijn prestaties kreeg hij 6,99 (7,34) punten voor de dressuur, 6,78 (7,47) punten voor het springen en 7,03 (7,55) punten voor zijn totale prestatie, Het resultaat was wettelijk onvoldoende om in Duitsland in de fokkerij te worden ingezet. In 2012 zijn vier veulens van de hengst geregistreerd (één in Duitsland, twee in Zweden en één in Finland).

De hengst Ultra Time HN (MV. Rotspon Hann) is in december 2010 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek, maar in Duitsland zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden van hem geregistreerd. Vanaf januari 2017 is Ultra Time goedgekeurd door het Selle Français stamboek. In de jaren 2017 – 2019 zijn in Frankrijk achttien merries met zijn sperma geïnsemineerd. Tot oktober 2020 heeft dat geleid tot vijf geregistreerde nakomelingen.

De hengst Sky Dragon NAS (MV. Rotspon Hann) is goedgekeurd door het Noord Amerikaanse stamboek, dat volgens Horsetelex één nakomeling van de hengst heeft geregistreerd.

De hengst GB Londero von Worrenberg ZVCH (MV. Calypso II Holst) is goedgekeurd door het Zwitserse ZVCH stamboek. Van de hengst zijn enkele nakomelingen bekend. Hij is door Elena Fernandez (SUI) in 2018 en 2019 in Prix St. Georges en Intermediair I dressuurwedstrijden uitgebracht. In 2018 is een eerste plaats behaald in Nice.

De anonieme Hannoveraanse hengst (MV. Florestan I Westf) is in oktober 2011 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. De hengst heeft geen prestatie toets afgelegd en heeft geen bijdrage geleverd aan de fokkerij.

De hengst Leonardo Hann (MV. Salieri Hann) is in oktober 2012 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij heeft in de nazomer van 2013 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen.  Daarbij heeft hij 7,89 (7,44) punten voor de dressuur, 7,21 (7,48) punten voor het springen en 7,56 (7,52) punten voor zijn totale prestatie behaald. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 26 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen. Van Leonardo zijn geen fokmerries of wedstrijdpaard geregistreerd.

De hengst Libertad Hann (MV. San Remo Oldbg) is in oktober 2014 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Later hebben ook het Oldenburgse-, Westfaalse-  en het Baden-Württembergse stamboek hem geaccepteerd voor de fokkerij. Hij heeft in januari en februari 2016 in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek voor dressuurhengsten van 50 dagen. Hij heeft daarbij 9,03 punten gescoord, waarbij de onderdelen interieur, karakter/temperament, bereidheid om te werken, galop en rijdbaarheid  allen met tien punten zijn gewaardeerd. Van de 21 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen was Libertad de hoogst gewaardeerde.
Libertad is in 2018 en 2019 door Susan Pape (GER) tot op Prix St. Georges niveau uitgebracht in de dressuursport. Hij heeft eind 2019 een winsom van € 709.
In 2020 is Libertad voor de fokkerij beschikbaar bij hengstenstation Pape in Hemmoor, dat tussen Cuxhaven en Stade in het noorden van Nedersaksen ligt.
Tot en met 2019 zijn vier dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek; twee van hen hebben het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.
De zonen Lerros (2016, MV. Sir Oldenburg Oldbg) en Lord Legend Hann (2017, MV. Baroncelli Hann)  zijn goedgekeurd door respectievelijk het Hannoveraanse- en het Mecklenburgse stamboek.
In mei 2020 heeft Lord Legend in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen, waarbij hij 8,25 punten heeft gescoord voor de dressuur, 8.15 punten voor het springen en 8,30 punten voor zijn totale prestatie.
De verdere fokkerijprestaties van Libertad en zijn zonen moeten worden afgewacht.

De hengst Londonbeat’s Harmonie DB Hann (MV. Don Marcello Hann) is in april 2016 in Luhmühlen goedgekeurd door het ZfdP. Hij heeft in september 2016 in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen, waarbij hij 7,95 punten voor de dressuur heeft behaald, 6,65 punten voor het springen en 7,50 punten voor zijn totale prestatie. Van de 36 deelnemende hengsten is hij als ex aequo 24e geëindigd.  Na de test is hij door het Brandenburgse stamboek goedgekeurd voor de fokkerij. Zijn fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

De anonieme Hannoveraanse hengst (MV. Wild Dance Hann) is in oktober 2015 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek, maar de hengst heeft geen bijdrage aan de fokkerij geleverd.

De hengst Londoner Hann (MV. Danone I Hann) is in het najaar van 2017 goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Hannoveraanse stamboek. In maart 2018 is Londoner in Herning goedgekeurd door het Deense stamboek en heeft hij de naam Blue Hors Londoner gekregen. Aansluitend heeft hij in Terring een tiendaagse observatietest met goed gevolg afgelegd.
In 2019 heeft het Deense stamboek twee veulens van Blue Hors Londoner  geregistreerd.

De hengst Londonstar Hann (MV. Carabas Holst) is in januari 2018 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Zijn fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

De hengst Luca Hann (MV. De Niro Hann) is in oktober 2019 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Zijn fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

Tot eind 2019 heeft de Duitse Hippische Sportbond 450 nakomelingen van Londontime geregistreerd als wedstrijdpaard. Daarvan zijn 28 nakomelingen uitgekomen in dressuurwedstrijden in de klasse Zwaar of hoger. Volgens gegevens van Horse Telex Results zijn elf nakomelingen van Londontime in internationale wedstrijden uitgebracht.
De nakomelingen hebben samen een winsom van € 136.648.

Londontime heeft een dressuurindex van 147 met een betrouwbaarheid van 93 %.

8.  Locksley III  DE431318333503 Hann

Locksley III Hann (V. Londonderry Hann) is een vos hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is in 2003 geboren en is gefokt door Andrea Eilfort – Böcker uit Ankum, dat circa 40 km ten noorden van Osnabrück in Nedersaksen ligt.
Locksley III is een broer van de hengsten Locksley I Hann (2001, zie hfdst. 7.3.) en Locksley II Hann (2002, zie hfdst. 7.5.).
De moeder van deze hengsten is de vos staatspremiemerrie Wildblume Hann (1993, V. Weltmeyer Hann) en tweede moeder is de vos staatspremiemerrie Desiree Hann (1975, V. Derby Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Locksley III een afstamming met 50,8 % Hannoveraans bloed en 35,2 % Engels- en Arabisch volbloed.

Locksley III is in oktober 2005 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en begin 2006 is hij ook goedgekeurd door het Brandenburgse-, Saksische-, Saksen-Thüringse- en Beierse stamboek.
In de herfst van 2006 heeft hij in München-Riem deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij 7,83 punten voor de dressuur is behaald, 7,12 punten voor het springen en 7,62 punten voor de totale prestatie.
In mei 2008 is Locksley III beoordeeld in een dressuurwedstrijd voor vijfjarige dressuurpaarden en daarbij is een waardering van 8,70 punten gegeven.

Locksley III is tot en met 2013  actief geweest in de fokkerij. Van hem zijn twee dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en zijn 65  nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen een winsom van € 26.125.

Locksley III heeft een dressuurindex van 126 met een betrouwbaarheid van 77 %.

 

9.  Lorenzio Hann DE431315110003

Lorenzio Hann (V. Londonderry Hann) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 15 maart 2003 en is gefokt door Udo Spohd uit Verden.
De moeder van Lorenzio is de bruine merrie Princess Mary Hann (1993, V. Pik Senior Hann) en tweede moeder is de bruine staatspremiemerrie Fatymo Hann (1989, V.  Forrest xx).
Gerekend over acht generaties heeft hij een afstamming met 50,8 % Engels- en Arabisch volbloed en 46,9 % Hannoveraans bloed.

Lorenzio is in oktober 2005 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse- en het Saksen-Thüringse stamboek. Enkele maanden later heeft het Oldenburgse stamboek de hengst erkend en hebben het Saksische-, Berlijn-Brandenburgse- en het Brandenburgse stamboek Lorenzio goedgekeurd.
In de wintermaanden van 2007 heeft Lorenzio in Münster-Handorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 7,73 (7,57) punten voor de dressuur heeft behaald, 7,54 (7,68) punten voor het springen en 7,73 (7,72) punten voor zijn totale prestatie.

Lorenzio is tot 2013 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn 39 nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.

In de jaren 2006 – 2009 is Lorenzio tot op M-niveau uitgebracht in dressuurwedstrijden. In 2019 is hij opnieuw in wedstrijden uitgebracht. Tot eind 2019 heeft hij € 3.065 gewonnen.
Lorenzio heeft een dressuurindex van 128 met een betrouwbaarheid van 81 %.

 

10.  Lehmann  Hann  DE431317907804


Lehmann Hann (V. Londonderry Hann) is een vos hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is in 2004 geboren en is gefokt door Detlef Schelhas uit Lage, dat tien km ten noordwesten van Detmold in Noordrijn-Westfalen ligt.
De moeder van Lehmann is de vos merrie Allergirl  Hann (1987, V. Argentinus Hann) en tweede moeder is de vos Babsi Hann (1982, V. Bolero Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Lehmann een afstamming met 53,1 % Hannoveraans bloed en 40,6 % Engels volbloed.

In oktober 2006 is Lehmann in Verden door het Hannoveraanse stamboek goedgekeurd voor de fokkerij en in december 2006 heeft het Oldenburgse stamboek hem erkend.
In de late herfst van 2007 heeft Lehmann in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij 8,55 (7,76) punten voor de dressuur behaald, 6,79 (7,91) punten voor het springen en 7,68 (7,86) voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 32 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
In 2008 en 2009 is Lehmann beoordeeld in twee dressuurwedstrijden, waarbij hij gewaardeerd is met 8.30 en 8,10 punten.

Lehmann is tot 2012 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn vijf dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek, waarbij één dochter staatspremiemerrie is geworden.
Zestien nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard en die hebben samen een winsom van € 5.125.

Lehmann heeft een dressuurindex van 121 met een betrouwbaarheid van 78 %.

11.   Luminatus  Westf DE341411904304

Luminatus Westf (V. Londonderry Hann) is een vos hengst met een stokmaat van 174 cm. Hij is in 2004 geboren en is gefokt door Pascal von Schneller uit Dorsten, dat aan de noordkant van het Ruhrgebied in Noordijn-Westfalen ligt.
De moeder van Luminatus is de vos merrie Belle Grande Westf (1999, V. Beltain Hann) en tweede moeder is de vos staatspremiemerrie Wallery Hann (1991, V. Wandervogel I Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Luminatus een afstamming met 49,2 % Engels- en Arabisch volbloed en 49,2 % Hannoveraans bloed.

Luminatus is in november 2006 in Münster-Handorf goedgekeurd door het Westfaalse stamboek. In de nazomer van 2007 heeft Luminatus in Warendorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen, waar hij 93,77 punten (8e plaats) voor de dressuur heeft behaald, 89,67 punten (12e plaats) voor het springen en 87,71 punten (11e plaats) voor zijn volledige prestatie. Aan het onderzoek hebben vijftien hengsten meegedaan.

Luminatus is tot 2014 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

Eén dochter van de hengst is als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en  achttien nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben tot eind 2019 samen € 2.314 gewonnen.

12.  Lemony’s Nicket Hann  DE 431312309908

Lemony’s Nicket Hann (V. Londonderry Hann) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 172 cm.  Hij is geboren op 18 april 2008 en is gefokt door Dietmar Eckardt uit Burgwedel, dat in het noordwesten van Groot Hamburg ligt.
De moeder van Lemony’s Nicket is de bruine staatspremiemerrie Wild Flower Hann (1998, V. Weltmeyer Hann) en tweede moeder is de bruine Ramona Holst (1984, V. Latino Holst).
De hengst World Cup I Hann (1977, V. Wörmann Hann) komt zowel aan vaders- als aan moederskant voor in de afstamming van Lemony’s Nicket.

Gerekend over acht generaties heeft hij een afstamming met 43,0 % Engels- en Arabisch volbloed, 35,9 % Hannoveraans bloed en 15,6 % Holsteins bloed.

Lemony’s Nicket heeft in september 2011 in Warendorf het Bundeschampionat voor driejarige hengsten gewonnen. In oktober 2011 is hij in Verden goedgekeurd en geprimeerd door het Hannoveraanse stamboek. Na afloop van de keuring is hij in de veiling voor € 900.000 (!!) verkocht aan Harmony Sporthorses in Kiowa, dat circa 70 km ten zuidoosten van Denver in de Amerikaanse staat Colorado ligt. De nieuwe eigenaren hebben de hengst ondergebracht bij hengstenstation Pape in Hemmoor.

Lemony’s Nicket is in december 2011 erkend door het Oldenburgse stamboek.

In november en december 2011 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 9,29 (7,63) punten voor de dressuur heeft behaald, 8,03 (7,85) punten voor het springen en 8,84 (7,82) punten voor zijn totale prestatie. Uit de detailgegevens blijkt dat de stap, de bereidheid om te werken en de functionele bouw van Lemony’s Nicket gewaardeerd zijn met 10 punten.
Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 40 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Lemony’s Nicket heeft de test als tweede afgesloten.

In 2014 is Lemony’s Nicket beoordeeld tijdens een dressuurwedstrijd en heeft hij een waardering van 8,0 punten gekregen.

Na het dekseizoen 2016 is Lemony’s Nicket gecastreerd.  In 2017 en 2018 is hij door Michael Klimke (GER) en Ann-Kathrin Wilting (GER) tot op Intermediair I niveau  uitgebracht in de dressuursport. Hij heeft een winsom van € 3.085.

Van Lemony’s Nicket zijn 29 dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en daarvan hebben acht merries het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.
De zonen Limoncello Hann (2013, MV. Friedenstraum Westf) en Ludwig van Ymas Hann (2013, MV. De Niro Hann) zijn beide in 2015 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek, maar hebben tot 2020 geen rol gespeeld in de fokkerij.

De Duitse hippische Sportbond heeft 101 nakomelingen van Lemony’s Nicket geregistreerd als wedstrijdpaard, Zij hebben tot eind 2019 samen € 9.494 gewonnen.

Lemony’s Nicket heeft een dressuurindex van 137 met een betrouwbaarheid van 90 %.

 

13.  Laurius van d’Arx ZVCH 54AA090

Laurius van d’Arx ZVCH (V. Londonderry Hann) is een vos hengst. Hij is geboren op 22 mei 2009 en is gefokt door Walter en Heidi Kunz uit Grosswangen, dat ten zuidwesten van Sursee in het Zwitserse kanton Luzern ligt.
De moeder van Laurius van d’Arx is de schimmel merrie Grande Feste KWG Oldbg (1998, V. Granulit Hess) en tweede moeder is de vos Zigeunerin KWG Oldbg (1988, V. Zeus SF).
Gerekend over acht generaties heeft Laurius van d’Arx een afstamming met 46,9 % Engels- en Arabisch volbloed en 33,6 % Hannoveraans bloed.

Laurius van d’Arx is in het bezit van de stoeterij Arx horses in Chateau, dat enkele kilometers ten westen van Cluny in het Franse departement Saône-et- Loire ligt.

Het Anglo-Europese stamboek heeft de hengst in 2016 goedgekeurd en heeft in de jaren 2017 tot en met 2020 25 nakomelingen van de hengst geregistreerd.

 

 

Afgesloten op 26 oktober 2020

 

Back To Top