skip to Main Content

1980  (Argentan Hann x Duden II Hann)

Samenvatting

De bruine hengst Argentinus Hann (1980) heeft aan vaderszijde Trakehner roots, die uitmonden bij de Trakehner grondlegger Dampfross (1916). Zijn moederlijn is, met uitzondering van de inbreng van de volbloedhengst De Löwe xx (1944) in de vijfde generatie, volledig Hannoveraans. Argentinus is daarmee van geboorte Hannoveraan, maar is in de fokkerij als eerste goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. Hij heeft zijn hele vruchtbare leven op het hengstenstation van de familie Klatte in Lastrup, midden in het Oldenburgse fokgebied gestaan, en de meeste van zijn nakomelingen zijn dan ook gefokt in de streek rondom Cloppenburg in Nedersaksen.

Van Argentinus zijn in Duitsland 1349 dochters als fokmerrie opgenomen in een stamboek, waarvan er 106 het predicaat staatspremiemerrie hebben ontvangen.
Maar liefst 96 dochters zijn zelf moeder van één of meer goedgekeurde hengsten geworden. Samen hebben zij 133 goedgekeurde hengsten gebracht.
Als dit gevoegd wordt bij de 97 zonen van Argentinus die zijn goedgekeurd voor de fokkerij, dan is het geen wonder dat de naam Argentinus in onnoemelijk veel pedigrees voorkomt. Vastgesteld kan worden dat Argentinus grote invloed heeft gehad op de fokkerij en zich heeft waargemaakt als stempelhengst.

Overigens hebben lang niet alle 97 goedgekeurde zonen een succesvolle fokkerijcarrière (gehad); 43 van de 97 goedgekeurde hengsten hebben vijftien of meer geregistreerde nakomelingen. Veel van de door het Anglo-Europese stamboek goedgekeurde zonen hebben vaak helemaal geen geregistreerde kinderen.

De zonen van Argentinus zijn over de hele wereld (Noord-, West-, Midden- en Zuid Europa, Noord-, Midden- en Zuid Amerika en Australië) uitgezworven. De twee in de fokkerij meest succesvolle zonen hadden beiden hun standplaats in België.

De voor de fokkerij belangrijkste zonen van Argentinus zijn Arko III Oldbg (1994), Air Jordan Oldbg (1996), Thunder van de Zuuthoeve BWP (1996) en Armitage Oldbg (1998).

Arko III, die zelf met Nick Skelton (GBR) aan de Olympische Spelen 2004 in Athene heeft deelgenomen en een zeer succesvol springpaard was, is de vader van 28 goedgekeurde hengsten geworden. Daarvan zijn  er overigens maar vier van belang (geweest) voor de fokkerij. Zijn zoon Argento AES (2002) heeft met John Whitaker (GBR) vele successen in de springsport behaald en heeft een winsom van € 1.811.850.

Air Jordan heeft de fokkerij jarenlang gecombineerd met een carrière in de springsport. Nadat hij afscheid had genomen van de sport en volledig beschikbaar zou komen voor de fokkerij, overleed hij na een jaar in 2013 aan de complicaties van een liesbreukoperatie. Desalniettemin zijn 33 zonen van hem goedgekeurd voor de fokkerij, waarvan er inmiddels tien meer dan vijftien geregistreerde nakomelingen hebben. Vooral in Frankrijk zijn enkele zonen van hem, zoals Douglas du Gue SF (2013), populair bij de fokkers.

Thunder van de Zuuthoeve is van 1999 tot en met 2014 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Hij heeft circa 1300 nakomelingen gebracht, waarvan het overgrote deel in België is gefokt. Elf dochters van hem zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden en 35 zonen zijn goedgekeurd voor de fokkerij. Daarvan hebben slechts zeven zonen meer dan vijftien geregistreerde nakomelingen. De grote verdienste van Thunder van de Zuuthoeve zijn de 225 internationale springpaarden die hij heeft gebracht. Zij hebben tot 1 april 2021 samen bijna € 6.500.000 gewonnen. De meest succesvolle daarvan is de merrie HH Azur SBS (2006) die met Mclain Ward (USA)  € 2.735.000 bij elkaar heeft gesprongen.
De betekenis van Thunder van de Zuuthoeve en zijn nakomelingen voor de fokkerij en de sport zijn vastgelegd in een aparte pagina op deze website.

Armitage Oldbg is in 2005 Wereldkampioen bij de zevenjarige springpaarden geworden. Hij is tot 2019 actief geweest in de fokkerij en heeft zestien voor de fokkerij goedgekeurde zonen gebracht. Zijn zoon Armitages Boy Oldbg (2002) presteert niet alleen goed in de fokkerij, maar is als springpaard met Aymeric de Ponnat (FRA) en Lorenzo de Luca (ITA) succesvol geweest in de springsport en heeft een winsom van €  636.670. Armitage’s zoon Magic Park SWB (2007) is een verdienstelijke fokhengst in Zweden.

De Duitse Hippische Sportbond (FN) heeft 1984 nakomelingen van Argentinus geregistreerd als wedstrijdpaard, maar ook buiten Duitsland zijn diverse nakomelingen van Argentinus opgezadeld.

Negentien nakomelingen van Argentinus hebben een winsom van meer dan € 50.000.

Hoewel Argentinus vooral bekend staat als leverancier van springpaarden, heeft hij ook verschillende uitstekende dressuurpaarden gebracht.
Zijn zoon August der Starke Oldbg (1995) was één van de twee zonen van Argentinus die zijn verrichtingsonderzoek won. Hij en zijn zoon Augustin OLD Oldbg (2000) zijn door Viktoria Max-Theurer (AUT) met succes uitgebracht in Grand Prix dressuurwedstrijden. Augustin OLD heeft een winsom behaald van € 187.475.
Andere bekende dressuurpaarden van Argentinus zijn Amaretto Westf (1986) en Albano Oldbg, die respectievelijk met Isabell Werth (GER) en Heike Kemmer (GER) vele successen hebben behaald en winsommen hebben van € 134.325 en € 238.650.

Toppers onder de springpaarden van Argentinus zijn Anka Oldbg (1991), Marcus Ehning, winsom € 773.500; Arko III Oldbg (1994), Nick Skelton, winsom € 1.400.000; Air Jordan Oldbg (1996), John Pierce en Daniel Deusse), winsom € 600.000  en All Star Hann (2003), Denis Lynch, winsom € 1.381.900.

Argentinus is in augustus 2007 aan een darmverstopping overleden.

 


Voorkomen en afstamming

Argentinus Hann DE331313302680 is een bruine hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is op 15 februari 1980 geboren en is gefokt door Jacob Büther uit Hollern, dat bij Stade in het noorden van Nedersaksen, vlak aan de Elbe ligt.

 

Vader

De vader van Argentinus is de 1.65 m grote, bruine hengst Argentan I Hann. Hij is in 1967 geboren.

De vader van Argentan is de hengst Absatz Hann (1960, V. Abglanz Trak). Abglanz is gefokt door het Hauptgestüt Trakehnen.
Argentan’s moeder is de schimmel staatspremiemerrie Worms Hann (1960, V. Wohlan Hann),

Argentan I is in het najaar van 1969 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en daarbij uitgeroepen tot reserve-kampioen van de jaargang.

In 1970 heeft hij in Westercelle deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 300 dagen, dat hij als vierde van de vijftien deelnemende hengsten heeft afgesloten.

Argentan I is van 1971 tot zijn dood door het Nedersaksische Landgestüt in Celle beschikbaar gesteld voor de fokkerij. In al die jaren heeft hij tijdens het dekseizoen op een dekstation in Bargstedt, bij Stade, gestaan.

Als fokhengst gaf hij eigenschappen als een uitstekend karakter, een ijzeren gestel, een functioneel exterieur, een grote bereidheid om te werken en  prestatievermogen door aan zijn nakomelingen.

Argentan I wordt tegenwoordig beschouwd als de beste zoon van Absatz en is binnen de Hannoveraanse fokkerij een echte stempelhengst.

Argentan is na het dekseizoen 1996 i in zijn box in het Landgestüt Celle overleden.

 

 

Moeder

De moeder van Argentinus is de vos staatspremiemerrie Dorle Hann (1965, V. Duden II Hann) en tweede moeder is de vos Winterrose Hann (1958, V. Wirbel II Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Argentinus een afstamming met 65,6 % Hannoveraans bloed, 16,4 % Trakehner bloed en 14,8 % Engels- en Arabisch volbloed.

 

 

Fokkerijcarrière

Argentinus is in oktober 1982 goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek en erkend door het Rijnlandse stamboek.
In het najaar van 1983 heeft Argentinus in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 126,00 punten behaald. Hij heeft het onderzoek als derde van de 54 deelnemende hengsten afgesloten.
Na het onderzoek heeft het Hannoveraanse stamboek Argentinus goedgekeurd  en later hebben alle Duitse stamboeken met uitzondering van het Holsteinse stamboek Argentinus goedgekeurd, c.q. erkend. Ook het SBS-, het Selle Français- en het SI Unire stamboek hebben Augustinus erkend.

Argentinus is door verschillende ruiters in de periode 1984 – 1991 tot op M-niveau in de springsport uitgebracht.

Hij is tot zijn dood in 2007 actief geweest in de fokkerij en ook na zijn dood zijn met gebruik van diepvriessperma nog diverse nakomelingen geboren.
Argentinus is op 24 augustus 2007 aan een darmverstopping overleden.
Hij is de meest invloedrijke zoon van Argentan I Hann.

Van Argentinus zijn 1349 dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en daarvan zijn 106 dochters bekroond tot staatspremiemerrie.
De meeste nakomelingen in Duitsland zijn geregistreerd door het Oldenburgse stamboek, maar ook het Hannoveraanse- en het Westfaalse stamboek hebben elk meer dan 100 nakomelingen geregistreerd.

Het KWPN heeft 164 nakomelingen van Argentinus geregistreerd.
Volgens de database van Horsetelex heeft het BWP 164 nakomelingen geregistreerd en het Zangersheide stamboek 61.

Het SBS heeft 27 nakomelingen van Argentinus geregistreerd en het NRPS drie. In de database van het Anglo-Europese stamboek staan 45 nakomelingen van Argentinus, maar verschillende nakomelingen zijn ook bij andere stamboeken geregistreerd.
In Frankrijk zijn 192 merries geïnsemineerd met zaad van Argentinus. Daaruit heeft het Selle Français 89 nakomelingen geregistreerd.

 

 

Dochters

Van Argentinus zijn 96 dochters moeder van één of meer goedgekeurde hengst(en) geworden. Daarvan hebben twaalf dochters de hengst Grannus Hann (1972, V. Graphit Hann) als moedersvader.
Elf dochters zijn moeder van twee goedgekeurde hengsten, acht dochters hebben drie goedgekeurde hengsten gebracht en twee dochters zijn moeder van vier goedgekeurde hengsten.
De vos merrie La Belle Hann, 1998, MV. Landadel Holst, fokker Heinrich Wecke uit Stadthagen, is moeder van vijf goedgekeurde hengsten geworden.

Een overzicht van de 96 dochters is hieronder opgenomen:

Argentina Hann, 1984, bruin, MV. Hessensein Trak, is de moeder van de hengst L. B. Carpaso Bavar (2000, V. Carthago Holst), die is goedgekeurd door het Beierse stamboek;

Argentina 84 Oldbg, 1984, vos, MV. Löwen As Hann, is de moeder van de hengst Quinn Step Oldbg (2000, V. Quebec Oldbg), die is goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Saksen-Thüringse stamboek;

Autogramm Oldbg, 1984, bruin, MV. Grannus Hann, is de moeder van de hengst Carbido Zw (1989, V. Capitano Holst), die is goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar- en het Tsjechische stamboek;

Fiel Rouge Oldbg staatspremiemerrie, 1984, MV. Grannus Hann, is de moeder van de hengst Gala Z  Oldbg (1988, V. Grannus Hann), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek;

Rieke Oldbg, 1984, vos, MV. Gaukler xx, is de moeder van de hengst Grand Ouvert Oldg (1988, V. Grannus Hann), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek;

Ronja Oldbg, 1984, vos, MV. Grannus Hann, is de moeder van de hengst Seidon Oldbg (1991, V. Sion KWPN), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek;

Ariane Hann, 1985, MV. Wendland II Hann, is de moeder van de hengst Gratulant Hann (1990, V. Grannus Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en het BWP;

Argentina Hann staatspremiemerrie, 1985, MV. Furioso II SF, is de moeder van de hengsten Audax Hann (1992, V. Andiamo Hann) en Caramsin (2005, V. Cornet Obolansky BWP). Audax is goedgekeurd door het Hannoveraanse-, Oldenburgse- en Beierse stamboek en Caramsin door het Westfaalse stamboek;

Walide Oldbg, 1985, vos, MV. Damokles Hann, is de moeder van de hengsten Grasco Oldbg (1990, V. Grannus Hann) en zijn broer Granius Oldbg (1992). Grasco is goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Westfaalse stamboek en Granius door het Oldenburgse stamboek;

Argentina Oldgb, 1986, bruin, MV. Löwen As Hann, is de moeder van de hengst Levantinus Oldbg (1999, V. Levantos I Holst), die is goedgekeurd door het Letlandse stamboek;

Argentina Westf, 1986, bruin, MV. Milan Hann, is de moeder van de hengsten Grantinus Westf (1992, V. Grannus Hann), Catinus Westf (1997, V. Casaretto Holst) en Ascalon Westf (1999, V. Arpeggio Westf). Alle drie hengsten zijn goedgekeurd door het Westfaalse stamboek;

Calcutta Oldbg, 1986, donkerbruin, MV. Luciano Hann, is de moeder van de hengst Gragentin Oldbg (1992, V. Gervantus I Oldbg), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek;

Gentry Oldbg staatspremiemerrie, 1986, bruin, MV.  Vollkorn xx, is de moeder van de hengst Rivero Juwel Oldbg (2001, V. Rivero xx), die is goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek;

Kyra Oldbg, 1986, donkerbruin, MV. Adrian xx, is de moeder van de hengst Maribo Oldbg (1991, V. Matador Hann), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek;

Utopia Oldbg elite, 1986, MV. Zeus SF, is de moeder van de hengst Solos Landtinus Oldbg (1995, V. Landadel Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburgse-, het Deense- en het Zweedse stamboek;

Agentina Hann, 1987, schimmel, MV. Pokal Hann, is de moeder van de hengst Foxhound Hann (1991,V. Watzmann Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

Alina Oldbg, 1987, bruin, MV. Vollkorn xx, is de moeder van de hengst Akrobat-Royal Bavar (2002, V. Acord’s Champion Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek;

Allergirl Hann, 1987, vos, MV. Bolero Hann, is de moeder van de hengst Lehmann Hann, (2004, V. Londonderry Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

Anouschka II Hann, 1987, schimmel, MV. Atatürk Hann, is de moeder van de hengst  Wallenhorst Hann (1991, V. Weltmeyer Hann), die is goedgekeurd door het ZfdP;

Antara Westf, 1987, MV. Pilot Westf, is de moeder van de hengst Cessna Oldbg (2001, V. Cordalme Z Oldbg), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek;

Argentina Oldbg, 1987, donkerbruin, MV. Sudan xx, is de moeder van de hengst Conradin KB OS (2005, V. Couletto Oldbg), die is goedgekeurd door het NRPS, het Anglo-Europese stamboek, het Zangersheide stamboek en het ZfdP;

Kassiopeia Oldbg, 1987, MV. Rossini Westf, is de moeder van de hengst Rossmore Oldbg (1992, V. Rubinstein I Westf), die is goedgekeurd door het ZfdP;

Sydne Oldbg, 1987, MV. Schwangau Westf, is de moeder van de hengst Laristinus Oldbg (1991, V. Larome Holst), die is goedgekeurd door het Beierse stamboek en het ZfdP;

Anabell Hann staatspremiemerrie, 1988, MV. Bariton Westf, is de moeder van de hengsten San Brasil Hann (1997, V. Sao Paulo Oldbg), Euro Sport Centavos Hann (2005, V. Escudo I Hann) en Los Angeles Westf (2008, V. Light on Old Oldbg). San Brasil is goedgekeurd door het Hannoveraanse- en Zweedse stamboek; Euro Sport Centavos door het Hannoveraanse-, Oldenburgse-, SBS- en Nieuw Zeelandse stamboek en Los Angeles door het Oldenburgse-, Oldenburg-International-, Hannoveraanse-, Westfaalse- en Beierse stamboek;

Anna Paola Hann, 1988, MV. Goldstern Hann, is de moeder van de hengst Oek KWPN (1996, V. Concorde KWPN), die is goedgekeurd door het BWP;

Argentine Oldbg, 1988, vos, MV. Admiral I Hann, is de moeder van de hengsten Gratinus I Oldbg (1992, V. Grannus Hann), zijn broer Gratinus II Oldbg (1983) en de hengst Zatinus Oldbg (1998, V. Zapateado Oldbg).  Gratinus I en Gratinus II zijn goedgekeurd door het Saksen-Thüringse stamboek en Zatinus is goedgekeurd door het Oldenburgse-, Oldenburg-International-, Westfaalse-, Rijnlandse-  en ZfdP stamboek;

Arktis Oldbg, 1988, bruin, MV. Weltmeister Hann, is de moeder van de hengst Grantinus Oldbg (1992, V. Grannus Hann), die is goedgekeurd door het Zwitserse ZVCH stamboek;

Armona Hann, 1988, MV. Werther Hann, is de moeder van de hengst Love Affair Hann (2000, V. Lauries Crusador xx), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse-, het Wielkopolska- en het Poolse Sportpaarden stamboek;

Lady Argentina AWÖ, 1988, MV. Polarwind Trak, is de moeder van de hengst Galliano AWÖ (2003, V. Graf Lehnsherr Hann), die is goedgekeurd door het Oostenrijkse stamboek;

Tettana Oldbg staatspremiemerrie, 1988, bruin, MV. Manstein Hann, is de moeder van de hengst Lambsdorf Oldbg (2001, V. Landor S Oldbg), die is goedgekeurd door het Hessische- en het Saksische stamboek;

Angelina Oldbg, 1989, bruin, MV. Weltmeister Hann, is de moeder van de hengst Lord Argentinus OS (2005,V. Lord Pezi Oldbg), die is goedgekeurd door het Oldenburg-International-, Westfaalse-, Zuidduitse en Hannoveraanse stamboek;

Larentina Oldbg, 1989, donkerbruin, MV. Leibniz Hann, is de moeder van de hengsten Ruiz Soler Oldbg (1996, V. Rubinstein I Westf) en zijn broers Rubinstolz Oldbg (1997) en Rosen-Hit Oldbg (1999). Ruiz Soler is goedgekeurd door het Oldenburgse-, Hannoveraanse-, Rijnlandse- en Beierse stamboek; Rubinstolz door het Baden-Württembergse stamboek en Rosen-Hit door het Oldenburgse stamboek;

Whizz Kid Oldbg elite, 1989, MV. Ballyboy xx, is de moeder van de hengsten Fortinbras Oldbg (1995, V. For Pleasure Hann) en Incolor Oldbg (2000, V. Indoctro Holst). Fortinbras is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek en Incolor is goedgekeurd door het Oldenburgse-, Oldenburg-International-, Rijnlandse-, Mecklenburgse- en Beierse stamboek;

E-Prinzipessa Oldbg, 1990, vos, MV. Woronesch Hann, is de moeder van de hengst Grandino Oldbg (1994, V. Grannus Hann), die is goedgekeurd door het Oldenburg-International- en het SI Unire stamboek;

Goldagentin Oldbg, 1990, bruin, MV. Salut Hann, is de moeder van de hengst Land-Boy Oldbg (1999, V. Frühling Oldbg), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

Buschfeuer Oldbg, 1992, bruin, MV. Pik Trumpf Hann, is de moeder van de hengst Gelasius Oldbg (1996, V. Granulit Hess), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek;

Feldfrucht II Oldbg, 1991, bruin, MV. Tiro SF, is de moeder van de hengst Largeur Oldbg (2000, V. Landor S Oldbg), die is goedgekeurd door het Beierse stamboek;

Adessa Oldbg staatspremiemerrie, 1992, bruin, MV. Grannus Hann, is de moeder van de hengst Continus Grannus Hann (2002, V. Contendro I Holst), die is goedgekeurd door het Westfaalse- en het Oldenburg-International stamboek;

Sannara Oldbg, 1992, zwartbruin, MV. Grannus Hann, is de moeder van de hengst Balou de Coeur Joye Oldbg (2006, V. Balou du Rouet Oldbg), die is goedgekeurd door het SBS en het Selle Français stamboek;

Zafira Hann, 1992, vos, MV. Zeus SF, is de moeder van de hengst Quasi Quattro Z Oldbg (1996, V. Quattro B SF), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

April Sun Hann, 1993, bruin, MV. St. Ferdy Hann, is de moeder van de hengst For Argentinus Hann (2993, V. For Keeps Hess), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

Argentinia Hann staatspremiemerrie, 1993, vos, MV. Grannus Hann, is de moeder van de hengst Con Argrandos Hann (2012, V. Contendros 2 Hann), die is goedgekeurd door het Westfaalse stamboek;

Coppa Cabana Bavar, 1993, bruin, MV. Cardinal xx, is de moeder van de hengst Don Argentinus  Bavar (2001, V. Davignon I Hann), die is goedgekeurd door het Beierse stamboek;

El Campeon’s Arielka KWPN, 1993, zwartbruin, MV. Darco BWP, is de moeder van de hengst Atlas RPH CWHBA (2014, V. Aquilan Calypso Holst), die is goedgekeurd door het Canadese Warmbloed stamboek;

Fiola Piccola Oldbg, 1993, bruin, MV. Grannus Hann, is de moeder van de hengsten Landius Oldbg (2001, V. Frühling Oldbg) en Catch Boom Bang Oldbg (2010, V. Cornet’s Prinz Westf). Landius is goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Saksen-Thüringse stamboek en Catch Boom Bang door het Selle Français stamboek;

Gervante Oldbg, 1993, donkerbruin, MV. Grannus Hann, is de moeder van de hengst Lindor M OS (2011, V. Levisonn Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek;

Gold Argentina Oldbg, 1993, vos, MV. Zymbal I Oldbg, is de moeder van de hengsten Continio Oldbg (2002, V. Contender Holst) en Casaltinus Oldbg (2015, V. Casallco Holst). Continio is goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Anglo-Europese stamboek en Casaltinus door het Anglo-Europese stamboek;

Gragentina Oldbg, 1993, donkerbruin, MV. Grannus Hann, is de moeder van de hengsten Landjonker S Oldbg (1999, V. Frühling Oldbg), Anton Oldbg (2003, V. Abke Hann) en Chekker 4 Oldbg (2008, V. Chekandino Holst). Landjonker S is goedgekeurd door het Wielkopolska- en het Poolse Sportpaarden stamboek; Anton door het Australische Wambloed stamboek en Chekker 4 door het Mecklenburgse stamboek;

Gritt Oldbg elite, 1993, bruin, MV. Barsoi xx, is de moeder van de hengsten Fürst Grandios Oldbg (2002, V. Fürst Heinrich Westf) en zijn broer First Final Oldbg (2003).
Fürst Grandios is goedgekeurd door het Hannoveraanse-, Oldenburgse-, Westfaalse-, Rijnlandse-, Saksische- en Beierse stamboek en First Final is goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Westfaalse stamboek;

Liagentina Oldbg, 1993, vos, MV. Lucius Hann, is de moeder van de hengst Astico Oldbg (2007, V. Abke Hann), die is goedgekeurd door het Saksische stamboek;

Akazia 3 Westf, 1994, MV. Pilot Westf, is de moeder van de hengst Florentino Westf (1999,V. Feuerglanz Westf), die is goedgekeurd door het Westfaalse stamboek;

Alissia Oldbg, 1994, bruin, MV. Barsoi xx, is de moeder van de hengst Grey Hope Oldbg (2003, V. Granulit Hess), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

Argentina Westf, 1994, bruin, MV. Furioso II SF, is de moeder van de hengsten Biasini Westf (2004, V. Belissimo M Rhein) en zijn broer Belmondo L Westf (2008). Biasini is goedgekeurd door het Westfaalse-, Rijnlandse- en Oldenburgse stamboek en Belmondo L door het Beierse stamboek;

Fiorina Oldbg, 1994, bruin, MV.Goldstern Hann, is de moeder van de hengst Gambrinus Son DSP (2006, V. Gambrinus R Bavar), die is goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken;

Warlinia Oldbg. 1994, bruin,  MV. Jet Set Hann, is de moeder van de hengst Dick Tracy Old (2000, V. De Niro Hann), die is goedgekeurd door het Westfaalse stamboek;

Amati P.M.S. Oldbg elite, 1995, bruin, MV. Beach Boy KWPN, is de moeder van de hengsten Tsunami de Hus SF (2007, V. L’Arc de Triomphe Oldbg), Animale de Hus SF (2010, V. Conrad de Hus Holst) en Feroce de Hus Zang (2010, Ferron Holst). Tsunami de Hus is goedgekeurd door het Zangersheide- en het Selle Français stamboek; Animale de Hus door het Selle Français stamboek en Feroce de Hus door het Zangersheide stamboek;

Ascona Adelheid Rhein, 1995, MV. Robin II Z Hann, is de moeder van de hengsten Robin Adelheid Z Zang (1999, V. Robin II Z Hann) en Zahr Adelheid Rhein (2001, V. Zandor Z Rhein). die beiden zijn goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Nikita KWPN sport, 1995, vos, MV. Julio Mariner xx, is de moeder van de hengst Diablo Blue HS KWPN (2008, V. Mr. Blue KWPN), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Notre Dame KWPN elite
, 1995, bruin, MV. Samber KWPN, is de moeder van de hengst Socrates KWPN (1999, V. Corrado I Holst), die is goedgekeurd door het Wielkopolska- en het Poolse Sportpaarden stamboek;

Ally Mc Beal Oldbg, 1996, bruin, MV. Rubinstein I Westf, is de moeder van de hengst Northland’s Jeraldo Westf (2008, V. Johnson KWPN), die is goedgekeurd door het Westfaalse- en het Oldenburgse stamboek;

Arabella Oldbg, 1996, donkerbruin, MV. Grannus Hann, is de moeder van de hengst Ludwigs Champion Oldbg (2004, V. Ludwig von Bayern Bavar), die is goedgekeurd door het Oldenburgs-, het Oldenburg-International en het Zweedse stamboek;

Jerry Oldbg staatspremiemerrie, 1996, bruin, MV. Zeus SF, is de moeder van de hengst Action Hero PW OS (2015, V. Action-Breaker BWP), die is goedgekeurd door het Oldenburg-International- en het Hannoveraanse stamboek;

Ornella Oldbg, 1996, bruin, MV. Pik Trumpf Hann, is de moeder van de hengst Bliss MF DSP (2006, V. Balou du Rouet Oldbg), die is goedgekeurd door het Oldenburgse- en Westfaalse stamboek en door de Hannoveraanse-, Rijnlandse- Rijnland-Palts-Saar- en BWP-stamboeken in Noord Amerika;

Aimee Bavar, 1997, bruin, MV, Ramiro Z Holst, is de moeder van de hengst Savatiano OS (2011, V. Straviaty OS), die is goedgekeurd door het ZfdP;

Ana Hann, 1997, vos, MV. Grannus Hann, is de moeder van de hengst Cazar BB Croatië (2001, V. Colonelo Hann), die is goedgekeurd door het Kroatische- en het Anglo-Europese stamboek;

Argentina Westf, 1997, vos, MV. Sensitive Prince xx, is de moeder van de hengsten Fantasio Westf (2004, V. Holland KWPN), Quo Vamos Westf (2006, V. Quo Vados I Westf) en Farfan Westf (2012, V. Foundation Hann).
Fantasio is goedgekeurd door het Westfaalse- en het Oldenburg-International stamboek;  Quo Vamos door het Beierse stamboek en Farfan door de Zuidduitse stamboeken;

Aurelia Hann, 1997, bruin, MV. Gralsritter Hann, is de moeder van de hengst Largentino Hann (2008, V. Le Cou Cou Oldbg), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

Donnatina Esc Oldbg, 1997, bruin, MV. Direx Westf, is de moeder van de hengsten Pilotus Oldbg (2002, V. Pilot Westf, zijn broers Phoenix Sun Oldbg (2003) en Pilot de Hus OS (2005) en van de hengst Lockstedter Esc Oldbg (2011, V. Lord Pezi Oldbg). Pilotus is goedgekeurd door het Oldenburgse- en Oldenburgs-International stamboek; Phoenix Sun door het Westfaalse stamboek; Pilot de Hus door het Oldenburgse-, Oldenburg-Inernational en het Beierse stamboek en Lockstedter Esc door het Oldenburg-International en de Zuidduitse stamboeken;

A Feeling Hann, 1998, vos, MV. Watzmann Hann, is de moeder van de hengst For Fun Hann (2004, V. For Pleasure Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

La Belle Hann, 1998, vos, MV. Landadel Holst, is de moeder van de hengsten Coeur de Caramel Hann (2004, V. Cordalme Z Oldbg), Bon Balou Hann (2006, V. Balou du Rouet Oldbg), Quattro Hann (2009, V. Quidam de Revel SF), zijn broer Qudiams Son Hann (2009) en Coco Khal Drogo Hann (2016, V. Cornet Obolensky BWP).
Coeur de Caramel is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek; Bon Balou door het Hannoveraanse-, Deense-, Zweedse- en Canadese Warmbloed stamboek; Quattro, Qudiams Son en Coco Khal Drogo zijn alle drie goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

Abenteuer Oldbg, 2000, bruin, MV. Landadel Holst, is de moeder van de hengsten Diarado’s Boy Oldbg (2009, V. Diarado Holst) en Caliandro DVE Oldbg (2010, V. Cassii II Holst). Diarado’s Boy is goedgekeurd door het Oldenburgse-, Oldenburg-International-, Hannoveraanse-, Westfaalse-, Rijnlandse-, Mecklenburgse-,  Deense- en Zweedse stamboek en Caliandro DVE door het Oldenburg-International stamboek;

Aida Oldbg, 2000, bruin, MV. Qiattro B SF, is de moeder van de hengst Landser 17 Oldbg (2004, V. Landor S Oldbg), die is goedgekeurd door het Oldenburgse- en het SBS stamboek;

Amitara Hann, 2000, bruin, MV. Landadel Holst, is de moeder van de hengst Chris DSP (2015, V. Contendro I Holst), die is goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek;

Anny D Hann staatspremiemerrie, 2000, donkerbruin, MV. Lauries Crusador xx, is de moeder van de hengst Don Laudano Hann (2005, V. Don Primero Oldbg), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse- en het Mecklenburgse stamboek;

Grace Oldbg, 2000, donkere vos, MV. Grannus Hann, is de moeder van de hengsten Accordius OS (2004, V. Acorado I Holst), Coblesse Hann (2010, V. Cristallo I Westf), Cornetinus Hann (2012, V. Balou du Reventon OS) en Christo Hann (2014, V, Cristallo I Westf).
Accordius is goedgekeurd door het SI-Unire stamboek; Coblesse en Christo door het Hannoveraanse stamboek en Cornetinus door het Anglo-Europese stamboek;

Aisha Hann, 2001, schimmel, MV. Landadel Holst, is de moeder van de hengst River Blue van het Lindenhof Z Zang (2013, V. Ad Rackham’Jo SF), die is goedgekeurd door het SBS;

Amici Hann, 2001, bruin, MV. Shogun xx, is de moeder van de hengsten Surrimo Hann (2007, V, Stakkato Hann) en Duracao Hann (2013, V. Dimaggio Hann).
Surrimo is goedgekeurd door het Wielkopolska stamboek en Duracao zijn goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

Belissima Biolley BWP, 2001, vos, MV. Codex Holst, is de moeder van de hengsten Indigo Blue Biolley BWP (2008, V. Chacco-Blue Meckl), zijn broer Chacco Me Biolley OS (2009) en Jalhay Biolley OS (2014, V. Jilbert van ’t Ruytershof BWP). Indigo Blue Biolley is goedgekeurd door het Selle Français stamboek; Chacco Me Biolley door het Oldenburg-International stamboek, de Zuidduitse stamboeken, het Zangersheide stamboek en het BWP en Jalhay Biolley door het Zangersheide stamboek ;

Grace Kelly Bavar, 2001, donkerbruin, MV. Raphael Westf, is de moeder van de hengst Quadrigus Son DSP (2006, V. Quadrigus M Bavar), die is goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken;

Ulina Oldbg ster preferent prestatie, 2001, bruin, MV. Beach Boy KWPN, is de moeder van de hengst Diamant de Landetta OS (2006, V. Diamant de Semilly SF), die is goedgekeurd door het  Anglo-Europese stamboek;

Banda de Hus Oldbg, 2002, vos, MV. Lefevre Holst, is de moeder van de hengsten Flip de Hus Z Zang (2011, V. Ferron Holst) en Eiffel de Hus SF (2014, V. Con Air Holst). Flip de Hus is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek en Eiffel de Hus door het Selle Français stamboek;

Alegrina D  Hann
, 2003, vos, MV. Lamoureux I Rhein, is de moeder van de hengst Baloubet de Seguine SF (2011, V. Baloubet du Rouet SF), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Delailah van de Ronevallei BWP, 2003, MV. Lugano van la Roche Hann, is de moeder van de hengst Balisto vd Schorre Z Zang (2014, V. Balou du Rouet Oldbg), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek;

Donna Argentina Oldbg staatspremiemerrie elite, 2004, MV. Welt Hit II Oldbg, is de moeder van de hengst Delmonte 7 Oldbg (2011, V. Destano Hann), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek;

El Argentina van de Biebosschen BWP, 2004, bruin, MV. Weltmeyer Hann, is de moeder van de hengst Coran van ’t Kruis Z Zang (2015, V. Comilfo Plus Z Westf), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek;

America OS, 2005, bruin, MV. Landgraf I Holst, is de moeder van de hengst Cocotinus OS (2010, V. Cornet’s Prinz Westf), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek;

Amiga LCH KWPN ster, 2005, vos, MV. Cor de la Bryère SF, is de moeder van de hengst Chowman Z Zang (2015, V. Chaman KWPN), die is goedgekeurd door het NRPS;

Ability V.A.W. Z Zang, 2006, donkerbruin, MV. Cash Holst, is de moeder van de hengst Chameau Magic Fly Z Zang (2014, V. Cavalo Z Zang), die is goedgekeurd door het Spaanse stamboek voor niet-Spaanse rassen;

Absolut Schneider Oldbg, 2006, donkerbruin, MV. Landadel Holst, is de moeder van de hengst Tscheljabinsk OS (2015, V. Toulon BWP), die is goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek;

Adora Sitte SBS, 2006, bruin, MV. Chellano Z Holst, is de moeder van de hengst Greco Sitte SBS (2012, V. Button Sitte SBS), die is goedgekeurd door het SBS;

Anka Oldbg, 2006, bruin, MV. Almé Star Zw. Is de moeder van de hengst London OS (2015, V. Glock’s London BWP), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek;

Blits BW KWPN ster, 2006, schimmel, MV. Chellano Z Holst, is de moeder van de hengst Claudius Agrippinus de Cologne OS (2015, V. Cornet Obolensky BWP), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Gerona PP BWP, 2006, vos, MV.  Corofino I Holst, is de moeder van de hengsten  Cape Coral RBF Z Zang (2009, V. Cornet Obolensky BWP) en Oliver Obolensky BWP (2014, V. Cornet Obolensky BWP). Cape Coral RBF Z is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek en Oliver Obolensky door het BWP;

Kampari W OS, 2006, vos, MV. Zeus DF, is de moeder van de hengsten Diamantde OS (2010, V. Diarado Holst) en zijn broer Diamantde II OS (2015).
Diamantde is goedgekeurd door het Oldenburg-International-, het Holsteinse- en de Zuidduitse stamboeken en Diamantde II door het Oldenburg-International stamboek;

Annabel Z Zang, 2007, donkerbruin, MV. Galoubet A SF, is de moeder van de hengst Balto Z Zang (2011, V. Bustique KWPN), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Alena van Alfen Westf staatspremiemerrie, 2008, bruin, MV. Lamoureux I Rhein, is de moeder van de nog anonieme hengst G Westf (2014, V. Ganymedes KWPN), die is goedgekeurd door het Westfaalse stamboek;

Pretty Argentina G AWÖ, 2008, bruin, MV. Pilot Westf, is de moeder van de hengst Champ of Class G AWÖ (2012, V. Cornet’s Prinz Westf), die is goedgekeurd door het Oostenrijkse stamboek en

Ulpiene du Murier SF, 2008,vos, MV. Rêve d’Elle SF, is de moeder van de hengst Equity du Murier SF (2014, V. Numero Uno KWPN), die is goedgekeurd door het Selle Français stamboek.

 

 

Goedgekeurde zonen

Argentinus heeft 97 zonen gebracht die zijn goedgekeurd voor de fokkerij:
Amerillo Oldbg (1984), Argentino Oldbg (1984), Azarro Oldbg (1984), Aventinus Hann (1985), A-Dur I Oldbg (1986), Akim Hann (1986), Allround Hann (1986), A Jungle Ptince Hann(1987), A-Dur II Oldbg (1987), Ariel Oldbg (1990), Argentinus II Hann (1990),  Aischylos Oldbg (1991), Amsterdam Oldbg (1991), Aventyno Z Oldbg (1991), Amman Zw (1992), Avellynus Oldbg (1992). Adlantus As Hann (1993), Artissimo Oldbg (1993), Axiom Oldbg (1993), Alibi Oldbg (1994), Aquilino Oldbg (1994), Arko III Oldbg (1994), Rubens du Ri d’Asse BWP (1994). Agricola Oldbg (1995), Alpaschino Berl-Brand (1995), Arthur V Oldbg (1995), Asti Spumante Oldbg (1995). August der Starke Oldbg (1995), Air Jordan Oldbg (1996), Alfaro Oldbg  (1996), Anchorman Oldbg (1996), Andantino Oldbg (1996), Belcam Agassi AWHA (1996), Thunder van de Zuuthoeve BWP (1996), Acorath Oldbg (1997), Aqua Minerale KZI ZVCH (1997), Aventurin Oldbg (1997), Armitage Oldbg (1998). Amadeuss Oldbg (1999), Wunder Boy van de Zuuthoeve BWP (1999), Adelante I Bavar (2000), Adyton Bavar (2000), Apiro Bavar (2000), Apollo Oldbg (2000), Austin Oldbg (2000), Aquino Oldbg (2001), Airport Oldbg (2002), Argo Contini OS (2002), Asha Westf (2002), Charivari Biolley BWP (2002), Cum Laude van ‘t Goovahof BWP (2002), Accellerator Hann (2003), Alemany Oldbg (2003), All Star Hann (2003), Alposchino Oldbg (2003), Ardus Oldbg (2003), Argentinue Oldbg (2003), August der Dritte FR Hann (2003), Physalys Courcelle CSHA (2003), Agrostar Oldbg (2004), Aragorn SN SWB (2004), Rebus di Valmarina SI-Unire (2004), Apricot Brandy Oldbg (2005), Arlando Z Zang (2005), Arrivo Hann (2005), Ashby Oldbg (2005), Falcon  BWP (2005), Flügel Rhein (2005), Sax di Valmarina SI-Unire (2005), Tinarana Goldwave Hann (Argentos) (2005), A Picobello’s Artist Z Zang (2006), Adelante II OS (2006), Angel Oldbg (2006), Arko IV Oldbg (2006), Atlantys by Wisbecq SBS (2006), Boss M KWPN (2006), Hunters Argentus Hann (2006), Krackbaby AES (2006), Santa Cruz AES (2006), Siryus de Bavoz SF (2006), A Lee Spring Power Westf (2007), Anthony 100 Oldbg (2007), Arconletto OS (2007). Arkol Hann (2007), Beau Mec M-G C Leuze SBS (2007), Boston Sitte E.T. SBS (2007),  FC Artorius AES (2007), Hamlet van ‘t Goovahof BWP (2007), Talisman de Boheme SF (2007), Tiams Bo Regard SF (2007), Antaeus SI-Unire (2008),  Argeneeka AES (2008), Argentaire Z Zang (2008), Argentik Oldbg (2008), Argon Oldbg (2008), Ultimo d’Hitot Oldbg (2008) en Air Jordan Alpha Z Zang (2009).

De 54 cursief vermelde zonen hebben weinig invloed op de fokkerij gehad en worden hieronder kort aangeduid. De overige 43 goedgekeurde zonen worden verderop in de tekst in afzonderlijke hoofdstukken besproken.

 

Goedgekeurde zonen die zich (nog) niet hebben bewezen.

De hengst Amerillo Oldbg (1984, MV. Luciano Hann) is in november 1986 in Oldenburg goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. Hij is maar kort beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn twee dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek. Er zijn geen wedstrijdpaarden van hem geregistreerd.

De hengst Argentino Oldbg (1984, MV. Ehrenfels Hann) is in november 1986 goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. Hij heeft in het najaar van 1987 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 92,31 punten (30e plaats) voor de dressuur behaald, 91,86 punten (32e plaats) voor het springen en 86,86 punten (25e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 45 hengsten meegedaan. Na het onderzoek is Argentino door zijn eigenaar niet meer beschikbaar gesteld voor de fokkerij. Twee dochters zijn als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en vier nakomelingen van de hengst zijn geregistreerd als wedstrijdpaard.
Argentino is in de jaren 1991 – 1996 tot op M-niveau uitgebracht in dressuurwedstrijden en heeft een winsom van € 2.480.

De hengst Akim Hann (1985, MV. Der Löwe xx) heeft in het najaar van 1988 in Medingen deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 87,86 punten (55e plaats) voor de dressuur behaald, 84,33 punten (52e plaats) voor het springen en 81,75 punten (55e plaats) voor zijn totale prestatie.
Aan het onderzoek hebben 68 hengsten deelgenomen. Enkele dagen na het onderzoek is Akim goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek.
Akim is alleen in 1989 beschikbaar geweest voor de fokkerij, Van hem zijn negen wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst A-Dur II Oldbg (1987, MV. Romadour II Westf) is een broer van de hengst A-Dur Oldbg (1986, zie hfdst 3.). Hij is in de herfst van 1989 goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. Ook het Westfaalse- en het Rijnlandse stamboek hebben A-Dur II toegelaten tot hun fokkerijen. De hengst heeft in het najaar van 1991 in Warendorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 96,99 punten (10e plaats) behaald voor de dressuur, 114,59 punten (4e plaats) voor het springen en 103,24 punten (9e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 20 hengsten meegedaan.
A-Dur II is van 1990 tot en met 2004 tot op M-niveau uitgebracht in dressuurwedstrijden en heeft een winsom van € 2.367.
A-Dur II is tot en met 2013 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem is maar één dochter als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek. Elf nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 1.328 gewonnen.

De hengst Ariel Oldbg (1990, MV. Kronprinz xx) heeft in het najaar van 1993 in Adelheidsdorf meegedaan aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij behaalde 109,53 punten (17e plaats) voor de dressuur, 89,48 punten (25e plaats) voor het springen en 99.56 punten (30e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek is deelgenomen door 53 hengsten.
In januari 1994 hebben het Thüringse- en het Saksen-Thüringse stamboek Ariel goedgekeurd.
Ariel is tot en met 1996 beschikbaar geweest voor de fokkerij, Eén dochter van Ariel is als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en drie nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Aischylos Oldbg (1991, MV. Gaukler xx) is in november 1993 in Viernhom goedgekeurd door het ZfdP, maar van hem zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Artissimo Oldbg (1993, MV. Inschallah x) is in januari 1996 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek, maar van hem zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Axiom Oldbg (1993, MV. Freiherr Oldbg) is in november 1995 in Oldenburg goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. In het voorjaar van 1997 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 117,55 punten (7e plaats) voor de dressuur behaald, 119,30 punten (7e plaats) voor het springen en 122,06 punten (5e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 36 hengsten deelgenomen. Na het onderzoek is Axiom naar de Verenigde Staten gegaan.
Van Axiom is zijn zoon Axel Junior Oldbg (2000, MV. Grandos Hann) in 2004 in de Verenigde Staten goedgekeurd voor de fokkerij. Over zijn fokkerijprestaties is geen informatie beschikbaar.

De hengst Agricola Oldbg (1995, MV Landadel Holst) is in februari 1999 in Lentföhrden goedgekeurd door het ZfdP. Hij heeft in het najaar van 1999 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, waarbij hij 87,91 punten (37e plaats) voor de dressuur heeft behaald, 112,60 punten (13e plaats) voor het springen en 100,95 punten (30e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 53 hengsten deelgenomen.
Agricola is tot 2002 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn drie nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.
Zelf is de hengst tot op 1.40 m.-niveau uitgebracht in de springsport. Hij heeft een winsom van € 3.665.

De hengst August der Starke Oldbg (1995, MV. Landadel Holst) heeft in het najaar van 1998 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij behaalde daarbij 141, 64 punten (1e plaats) voor de dressuur, 120,45 punten (5e plaats) voor het springen en 140,18 punten (1e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 43 hengsten deelgenomen.
In januari 1999 is August der Starke in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. Hij is tot 2012 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
In 2007 is de hengst door Viktoria Max – Theurer (AUT) in Grand Prix dressuurwedstrijden uitgebracht.
Twee dochters van August der Starke als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en zijn zoon August Laurin Oldbg (2012, MV. Royal Dance Oldbg) is door het Oldenburgse stamboek goedgekeurd voor de fokkerij, maar heeft daarin nog geen rol gespeeld.
Eind 2020 zijn van August der Starke in Duitsland dertien nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Zijn meest succesvolle nakomeling is Augustin OLD Oldbg, hengst, 2000, bruin, MV. Rohdiamant Oldbg, fokker Elisabeth Max-Theurer. Augustin OLD is van 2007 tot en met 2015 door Viktoria Max-Theurer (AUT) in internationale Grand Prix dressuurwedstrijden uitgebracht. De combinatie heeft in van 2007 tot en met 2014 jaarlijks twee overwinningen behaald in Grand Prix wedstrijden tijdens het CDI in Achleiten. In 2009 is de vijfde plaats behaald bij het Europese kampioenschap dressuur in Windsor. In  2010 zijn overwinningen behaald in Cappeln, Donaueschingen (2x) en Stuttgart en in 2011 is gewonnen in Stadl Paura (2x). Bij de Europese kampioenschappen 2011 in Rotterdam is de 20e plaats behaald. In 2012 zijn twee overwinningen behaald in wedstrijden in Stadl Paura en bij de Olympische Spelen in Londen is de 13e plaats behaald. In 2013 is bij de Europese kampioenschappen in Herning de 10e plaats behaald.  In 2014 zijn overwinningen behaald in Stadl Paura (2x), Fritzens-Schindlhof (2x) en Cappeln (2x) en is bij de Wereldkampioenschappen in Caen de zesde plaats bereikt. In 2015 zijn twee overwinningen behaald bij wedstrijden in Fritzens-Schindlhof.
Augustin OLD heeft een winsom van €  187.475.

De hengst Anchorman Oldbg (1996, MV. Goldstern Hann) heeft in het najaar van 2000 in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij heeft daarbij  95,89 punten (27e plaats) voor de dressuur behaald, 123,35 punten (7e plaats) voor het springen en 114,56 punten (10e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 49 hengsten meegedaan. Anchorman is in januari 2001 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek en een jaar later ook door het Oldenburg-International stamboek.
Anchorman is vanaf 2003 door Gilbert Böckmann (GER) in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2004 is met een Duits team een landenwedstrijd in Wenen gewonnen en in 2005 zijn overwinningen behaald in wedstrijden in Arezzo en Allersehl. Anchorman heeft een winsom van € 23.826.
Van Anchorman zijn geen fokmerries of wedstrijdaarden geregistreerd.

De hengst Andantino Oldbg (1996, MV. Grannus Hann) is in oktober 1998 in Münster-Handorf goedgekeurd door het Westfaalse stamboek. In het najaar van 1999 heeft hij in Warendorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij heeft daarbij 71,60 punten (17e plaats) gescoord voor de dressuur, 97.07 punten (9e plaats) voor het springen en 79,21 punten (17e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 20 hengsten deelgenomen.
Andantino is tot 2005 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn twee fokmerries en acht wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Belcam Agassi AWHA (1996. MV. Silveneer xx) is na gebruik van geïmporteerd diepvriessperma in Australië geboren uit een volbloedmerrie.
Van de hengst is een tiental nakomelingen bekend.

De Zwitserse hengst Aqua Minerale KZI ZVCH (1997, MV. Hill Hawk xx) is goedgekeurd door het ZVCH-, het Baden-Württembergse-, het Beierse- en het ZfdP stamboek. Van de hengst zijn veertien nakomelingen bekend. Omstreeks 2009 is de hengst gecastreerd.

De hengst Aventurin Oldbg (1997, MV. Pik König Hann) is in november 1999 in Oldenburg goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. Het is onduidelijk of Aventurin beschikbaar is geweest voor de fokkerij. Van hem zijn in Duitsland geen wedstrijdpaarden of fokmerries geregistreerd.

De hengst Amadeuss Oldbg (1999, MV. Salient xx) is goedgekeurd door het Letlandse stamboek. Volgens de database sukoposti.net heeft het stamboek in 2003 twaalf nakomelingen van de hengst geregistreerd.

De hengst Adyton Bavar (2000, MV. Navarino xx) is in maart 2003 in München goedgekeurd door het Beierse stamboek. Van 2004 tot en met 2007 is de hengst onder de naam Artus tot op 1.30 m.-niveau in springwedstrijden uitgebracht.
Van Adyton zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Apollo Oldbg (2000, MV. Sion KWPN) is in de Verenigde Staten goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek. Over zijn fokkerijprestaties is geen informatie beschikbaar.

De hengst Aquino Oldbg (2001, MV. Zeus SF) heeft in juni 2004 in Münster-Handorf  deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, maar heeft die test niet afgemaakt. Hij is in november 2004 goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. In juli 2007 is Aquino beoordeeld bij het in wedstrijdverband afleggen van een springparcours, waarbij hij gewaardeerd is met 9,20 punten.
Van Aquino zijn geen fokmerries of wedstrijdaarden geregistreerd.
Aquino is gecastreerd en is van juni 2009 tot en met juli 2012 door Joachim Heyer (GER) in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2010 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Oldenburg. Aquino heeft een winsom van € 29.500.

De hengst Airport Oldbg (2002, MV. Landkaiser Oldbg) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Argo Contini OS (2002, MV. Continue Oldbg) is in november 2004 in Redefin goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. Hij heeft in het voorjaar van 2005 in Redefin deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij 7,74 punten voor de dressuur behaald, 7,94 punten voor het springen en 7,80 punten voor zijn totale prestatie. Voor zover bekend is Argo Contini niet actief geweest in de fokkerij.

De hengst Asha Westf (2002, MV. Grannus Hann) is goedgekeurd door het Westfaalse stamboek en is in 2007 en 2008 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van de hengst zijn drie nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Charivari Biolley BWP (2002, MV. Codex Holst) is goedgekeurd door het SBS. Het SBS heeft in 2007 en 2008 in totaal drie nakomelingen van de hengst geregistreerd en het Zangersheide stamboek heeft twee nakomelingen vastgelegd.

De hengst Cum Laude van ’t Goovahof BWP (2002, MV. Contender Holst) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek, dat twee nakomelingen van de hengst heeft geregistreerd.

De hengst Accellerator Hann (2003, MV. Landadel Holst) heeft in 2006 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 300 dagen. Daarbij heeft hij 112,70 punten (achtste plaats) voor de dressuur behaald, 126,61 punten (vierde plaats) voor het springen en 120,74 punten (7e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 47 hengsten deelgenomen. In januari 2009 is Accellerator in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij is tot en met 2011 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van de hengst zijn één fokmerrie en vier wedstrijdpaarden geregistreerd.
Accellerator is van 2007 tot en met 2012 tot op 1.30 m.-niveau uitgebracht in de springsport.

De hengst Alposchino Oldbg (2003, MV. Landadel Holst) is in 2011 door Holger Wulschner (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. Van 2012 tot juni 2019 is Stefan Unterlandstättner (GER) met de hengst uitgekomen in internationale wedstrijden voor amateurs. De combinatie heeft in 2013 wedstrijden in Hamburg, Sommerstorf, Paderborn (2x) en Hannover (2x) gewonnen. In 2014 is een overwinning behaald in een wedstrijd in Sommerstorf en in 2015 zijn wedstrijden gewonnen in Oliva, Paderborn (2x) en München (2x). In 2017 is een overwinning geboekt in München en in 2018 is een wedstrijd in Leipzig gewonnen. Alposchino heeft een winsom van € 20.900.
In april 2017 heeft het Oldenburg-International stamboek de hengst goedgekeurd voor de fokkerij. Zijn prestaties in de fokkerij moeten worden afgewacht.

De hengst Ardus Oldbg (alias Askant)(2003, MV. Stanfort xx) is in november 2005 goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. In november 2006 heeft Ardus in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daar heeft hij 7,11 punten behaald voor de dressuur, 7,68 punten voor het springen en 7,52 punten voor zijn totale prestatie. Na de aanlegtest is Ardus niet meer beschikbaar gesteld voor de fokkerij. Van de hengst zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Argentinue Oldbg (2003, MV. Continue Oldbg) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Ook het Britse Sportpaarden stamboek SHBGB heeft de hengst goedgekeurd. Het AES heeft één nakomeling van Argentinue geregistreerd.

De hengst August der Dritte FR (2003, MV. Landadel Holst) heeft vanaf begin augustus 2010 in Redefin deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen, waarbij hij 118,38 punten (4e plaats) heeft behaald voor de dressuur, 130,60 punten (1e plaats) voor het springen en 127,85 punten (2e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben negentien hengsten deelgenomen. Uit de detail cijfers blijkt dat de hengst tienen heeft gescoord voor de onderdelen temperament, bereidheid om te werken en prestatiegerichte lichaamsbouw (Konstitution).
In oktober 2010 is August der Dritte FR goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Brandenburgse stamboek en erkend door het Oldenburg-International stamboek. In december 2010 heeft het Mecklenburgse stamboek de hengst erkend. In oktober 2011 hebben de stamboeken Saksen, Saksen-Thüringen en Saksen-Anhalt de hengst goedgekeurd en in augustus 2012 heeft ook het Hannoveraanse stamboek de hengst goedgekeurd.
De hengst is tot en met 2013 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Van August der Dritte FR zijn twee dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en vijf nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Physalys Courcelle CSHA (2003, MV. Baloubet du Rouet SF) is goedgekeurd door het Canadese Sportpaarden stamboek, het Canadese Warmbloedpaardenstamboek en het Amerikaanse Saddlebred stamboek.
Over zijn fokkerijprestaties is geen informatie beschikbaar.

De hengst Aragorn SN SWB (2004, MV. Levantos II Holst) is in 2007 goedgekeurd door het Zweedse stamboek. Hij heeft in 2007 deelgenomen aan een aanlegtest. Daarbij is zijn type gewaardeerd met een negen; het hoofd, de hals en de romp met een negen en de benen met een zeven. De stap en draf zijn beide gewaardeerd met een acht en de galop met een negen; de springtechniek met een negen en het temperament bij het springen met een tien.
Aragorn SN is niet beschikbaar geweest voor de fokkerij, maar is vanaf 2010 als ruin in Frankrijk uitgebracht in de springsport. Vanaf 2013 is Aragorn SN door Julien Anquetin (FRA) gestart in internationale springconcoursen. In 2013 is een puissancewedstrijd in Duinkerken gewonnen. Vanaf juli 2015 heeft Frances Anquetin (FRA) Aragorn SN gereden. In 2016 is Roman Mathiez (FRA) met hem gestart en in 2017 en 2018 is Aragorn SN uitgebracht door Gabin Ramel Jacob (FRA).
Aragorn SN heeft een winsom van € 12.625.

De hengst Apricot Brandy Oldbg (2005, MV. Lavall I Holst) heeft in de herfst van 2009 in München-Riem deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij heeft daarbij 7,36 (7,87) punten voor de dressuur behaald, 8,31 (8,33) punten voor het springen en 7,95 (8,18) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde pintenaantallen vermeld van de achttien hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
In de jaren 2010 tot en met 2019 is de hengst uitgebracht in de springsport, waarbij één keer in de klasse Z is gestart. Hij heeft een winsom van €  2.889.
In maart 2021 (!) heeft het Oldenburgse stamboek Apricot Brandy op een keuring in Dresden op zestienjarige leeftijd goedgekeurd voor de fokkerij. Zijn fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

De hengst Arrivo Hann (2005, MV. Chasseur I Hann) is in december 2007 in Kreuth goedgekeurd door het ZfdP. De hengst heeft in het najaar van 2008 in Marbach deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij 7,49 (7.76) punten voor de dressuur behaald, 8,34 (7,86) punten voor het springen en 8,92 (7,91) punten voor zijn  totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde punten van de twaalf deelnemende hengsten vermeld. Uit de detailcijfers blijkt dat het karakter van Arrivo is gewaardeerd met een tien.
In het najaar van 2009 heeft Arrivo in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen, waar hij 86,64 punten heeft gescoord voor de dressuur, 103,73 punten voor het springen en 92,72 punten voor zijn totale prestatie.
Arrivo is tot en met 2013 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van Arrivo zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Falcon BWP (2005, MV. Ragazzo Hann) is tijdelijk goedgekeurd geweest  door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Flügel Rhein (2005, MV. Polydor Westf) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Sax di Valmarino SI-Unire (2005, MV. Silvano KWPN) is goedgekeurd door het SI-Unire stamboek. In 2010 zijn van hem elf nakomelingen geregistreerd.

De hengst Adelante II OS (2006, MV. Exorbitant xx) is in november 2008 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Oldenburg-International stamboek. In het najaar van 2009 heeft hij in Münster-Handorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Hij heeft daarbij zeer matig gepresteerd en heeft 6,34 (7,48) punten behaald voor de dressuur, 7,24 (7,63) punten voor het springen en 6,91 (7,67) punten voor zijn totale prestatie. De testruiter heeft de rijdbaarheid van Adelante II gewaardeerd met 5,75 punten.
Adelante II is na de test niet meer beschikbaar gesteld voor de fokkerij. Van hem zijn zes wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Angel Oldbg (2006, MV. Landor S Oldbg) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Arko IV Oldbg (2006, MV. Beach Boy KWPN) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Atlantys by Wisbecq SBS (2006, MV. Darco BWP) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Het SBS heeft de hengst onder de naam Atlantys de la Demi-Lune ook goedgekeurd en heeft  in de jaren 2010 – 2012 negen nakomelingen van hem geregistreerd.
De hengst is in 2012 en 2013 door Gaetan Delcroix (BEL), Daniel Deusser (GER) en Duarte Romao (POR) in internationale springconcoursen uitgebracht. Van januari 2014 tot november 2016 is Valentina Casanova Belooussoff (FRA) met de hengst gestart. In 2014 is de combinatie tweede geworden in een wedstrijd in Mâcon-Lazé en in 2016 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Cagnes-sur-Mer. Van november 2016 tot eind 2020 is Aldrick Cheronnet (FRA) met de hengst uitgekomen. In 2017 heeft de combinatie een wedstrijd gewonnen in La Coruña en is een derde plaats behaald in Knokke. In 2018 zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Royan en in een wedstrijd in Basel. Ook is de derde plaats behaald n de Grand Prix van Valence. In 2019 is een wedstrijd in St. Tropez gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in wedstrijden in St. Tropez en La Coruña. In 2020 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Valencia. Atlantys by Wisbecq heeft begin maart 2021 een winsom van €103.532.

De hengst Boss M KWPN (2006, MV. Quick Star SF) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Krackbaby AES (2006, MV. Penistone xx) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Santa Cruz AES (2006, MV. Lancer II Holst) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Het AES heeft in de jaren 2010 – 2012 acht nakomelingen van Santa Cruz geregistreerd.

De hengst Anthony 100 Oldbg (2007, MV. Landfriese II Okdbg) is in oktober 2010 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. Hij heeft in het najaar van 2010 in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 7,09 (7,77) punten voor de dressuur heeft behaald, 7,97 (7,64) punten voor het springen en 7,67 (7,84) voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 24 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
Voor zover bekend is Anthony 100 niet actief geweest in de fokkerij.

De hengst Arconletto OS (2007, V. Contender Holst) is in de herfst van 2009 goedgekeurd door het Mecklenburgse- en het Oldenburg-International stamboek.
In oktober 2010 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen waarbij hij 7,56 (7,77) punten heeft gekregen voor de dressuur, 7,56 (7,64) punten voor het springen en 7,67 (7,84) voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 24 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Voor zover bekend is Arconletto niet actief geweest in de fokkerij.
Hij is gecastreerd en in 2013 door Veronika Kornfeldner (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In de jaren 2018 en 2019 is Arconletto door verschillende ruiters uitgebracht in FEI-wedstrijden in China.

De hengst Arkol Hann (2007, MV. Kolibri Meckl) is in 2013 tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Het AES heeft in de jaren 2014 – 2017 tien nakomelingen van Arkol geregistreerd.

De hengst Beau Mec M-G C Leuze SBS (2007, MV. Darco BWP) is goedgekeurd door het SBS-stamboek, dat twee nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

De hengst Talisman de Boheme SF (2007, MV. Bayard d’Elle SF) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Tiams Bo Regard SF (2007, MV. Raminus Hann) is goedgekeurd door het Selle Français stamboek, maar van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd Hij is in september 2017 gecastreerd.
Tiams Bo Regard is vanaf augustus 2013 in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2013 en 2014 is de hengst gereden door Cyriel Bouvard (FRA) en Martin Fuchs (SUI), waarbij Fuchs een wedstrijd voor jonge paarden heeft gewonnen in Gorla Minore. Van februari 2015 tot april 2016 is Electra Niarchos (GRE) met de hengst gestart en van april 2016 tot en met april 2018 is Thierry Rozir (FRA) met Tiams Bo Regard uitgekomen. In 2016 heeft Rozier een wedstrijd in Parijs gewonnen en in 2017 zijn tweede plaatsen behaald in Valencia-Oliva (3x) en Mâcon Chaintré. In 2018 zijn overwinningen behaald in Cagnes-sur-Mer (2x) en Fontainebleau en is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Cagnes-sur-Mer.
In 2019 is Niarchos opnieuw met Tiams Bo Regard gestart. Tiams Bo Regard heeft een winsom van € 10.800.

De hengst Antaeus SI-Unire (2008, MV. Indoctro Holst) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.
Antaeus is in 2014 en 2015 door Emilio Bicocchi (ITA) in internationale springconcoursen uitgebracht, waarbij  in 2015 twee tweede plaatsen zijn behaald in wedstrijden in Arezzo.

De hengst Argeneeka AES (2008, MV. Grannex Westf) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst is één nakomeling door het AES geregistreerd.
Argeneeka is in 2017 door Laura Robinson (GBR), Derek McCoppin (IRL) en Daniel Moseley (GBR) in internationale springconcoursen uitgebracht. McCoppin heeft met de hengst een tweede plaats behaald in de wedstrijd in Vejer de la Frontera.

De hengst Argentaire Z Zang (2008, MV. Voltaire Hann) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd. De hengst is in 2013 en 2014 zonder veel succes door João Marquilhas (POR) in internationale springconcoursen uitgebracht.

De hengst Argentik OS (2008, MV. Heraldik xx) is in oktober 2011 goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek. De hengst heeft in oktober 2013 in Moritzburg deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 7,63 (7,42) punten voor de dressuur heeft gekregen, 8,15 (7,52) punten voor het springen en 7,92 (7,50) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 23 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Argentik heeft de test als ex aequo tweede beëindigd.
Onder de naam Aranykapu Argentik is de hengst op de Aranykapu stoeterij in
Hajdúböszörmény, dat 20 km ten noorden van Debrecen in Hongarije ligt, ingezet voor de fokkerij. Over zijn fokkerijprestaties is niet veel bekend.

De hengst Ultimo d’Hitot Oldbg (2008, MV. Landor S Oldbg) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Het AES heeft geen nakomelingen van de hengst geregistreerd, maar in Frankrijk zijn in 2014 en 2015 in totaal zes nakomelingen geboren waarvan het Selle Français stamboek er vijf heeft geregistreerd.

 

 

Nakomelingen in de sport

De Duitse Hippische Sportbond (FN) heeft 1984 nakomelingen van Argentinus geregistreerd als wedstrijdpaard. Tot en met 2020 hebben zij samen € 5.752.122 gewonnen.
Hierbij moet bedacht worden dat de FN alle resultaten registreert die worden behaald door Duitse ruiters. Daarnaast worden ook de prijsgelden meegeteld die in Duitse wedstrijden zijn gewonnen door niet-Duitse ruiters.

Sinds oktober 2014 registreert Horsetelex alle resultaten van internationale dressuur-, spring- en eventingwedstrijden. Uit die administratie blijkt dat sinds november 2014 162 nakomelingen van Argentinus internationaal in wedstrijden zijn uitgebracht. De oudste nakomelingen van Argentinus waren in november 2014 al dertig jaar oud en de jongsten zes jaar.

Van de nakomelingen zijn er 229 uitgebracht in 1,30 m. springwedstrijden of hoger en 54 in Z dressuurwedstrijden of hoger.

Tot eind maart 2021 hebben negentien nakomelingen van Argentinus een winsom van € 50.000 of meer:

Autogramm Oldbg, merrie, 1984, bruin, MV. Grannus Hann, fokker Heinrich Klatte.
De merrie is onder de naam AEGON’s Autogramm van april 1992 tot augustus 1999 door Thomas Mühlbauer (GER) in (inter)nationale springwedstrijden uitgebracht. In 1992 zijn  wedstrijden in Steinhagen en Jüterbog gewonnen. In 1993 zijn wedstrijden in Sopot, Jüterbog en Praag gewonnen en in 1994 zijn overwinningen behaald in Dortmund en Praag. In 1995 is een wedstrijd gewonnen in San Sebastian en in 1997 is de Grand Prix van München-Riem gewonnen. Buiten de genoemde wedstrijden heeft AEGON’s Autogramm circa dertig overwinningen in nationale Duitse  1.30 – 1.40 m wedstrijden behaald. AEGON’s Autogramm heeft een winsom van € 124.135.

Amaretto Westf, ruin, 1986, bruin, MV. Ehrenfried Westf, fokker Wilfried Hadeler.
De ruin is van februari 1994 tot september 1998 door Isabell Werth (GER) in dressuurwedstrijden uitgebracht, waarbij vanaf november 1994 in Grand Prix wedstrijden is gestart. In 1995 zijn overwinningen behaald in de Grand Prix en de GP Special in Nörten-Hardenberg en zijn tweede plaatsen behaald in Neumünster, ’s-Hertogenbosch (2x), Mannheim (2x), Hamburg en Spangenberg.
In 1996 zijn twee overwinningen behaald bij het CHIO Aken en zijn wedstrijden in Münster, Bremen (2x) en Frankfurt (2x) gewonnen.
In 1997 zijn overwinningen behaald in de Grand Prix en de GP Special in Hannover, de Grand Prix in Wiesbaden, de Grand Prix en de GP Special in Nörten-Hardenberg, het Kampioenschap van Duitsland in Münster en de Grand Prix en GP Special in Donaueschingen. In het winterseizoen zijn zowel de Grand Prix als de Kür gewonnen bij wedstrijden in Stuttgart, Berlijn en Genève.
In 1998 is in Gera het Kampioenschap van Duitsland en in Neumünster de World Cup wedstrijd gewonnen. In Wiesbaden is de overwinning behaald in de Kür en in Aken in de Grand Prix en de GP Special. Als laatste wedstrijd heeft de combinatie de Grand Prix in Münster gewonnen. Amaretto heeft een winsom van € 134.325.

Albano Oldbg, ruin, 1987, bruin, MV. Grundstein I Hann, fokker Robert Wilkens.
De ruin is van maart 1995 tot eind 2004 door Heike Kemner (GER) uitgebracht in de dressuursport. De combinatie is vanaf mei 1996 in internationale Grand Prix wedstrijden uitgekomen. In 1999 zijn de Grand Prix en de GP Special in Ebreichsdorf en de Grand Prix Special in Balve gewonnen. In Verden is de tweede plaats behaald in de Grand Prix. In 2000 zijn overwinningen behaald in de Grand Prix en GP Special in ’s-Hertogenbosch, de GP Special in Mannhein, de Grand Prix in Aubenhausen, de korte Grand Prix’s in Stuttgart en Frankfurt en de Kür in Frankfurt.
In 2001 zijn overwinningen behaald in de GP Special in Dortmund en de Grand Prix in Aken. Bij de Europese Kampioenschappen in Verden is met het Duitse team de landenwedstrijd gewonnen en is individueel de negende plaats behaald.
In 2002 is de derde plaats behaald in de Duitse dressuurcompetitie (€ 30.000). In 2003 zijn de Grand Prix en de Kür tijdens het CDI Aarhus gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in de finale van de World Cup in Göteborg en in de Kür’s tijdens het CHIO Aken en het World Cup CDI Berlijn. Albano heeft een winsom van € 238.650.

Anka Oldbg, merrie, 1991, vos, MV. Waidmann Hann, fokker Gerhard Janssen. De merrie is in 1996 door Marco Kutscher (GER) uitgebracht in de springsport. Van februari 1997 tot februari 2007 is Marcus Ehning (GER) met de merrie uitgekomen. Vanaf de zomer van 1998 is in internationale wedstrijden gestart, waarbij in november 1998 een wedstrijd in Berlijn is gewonnen. In 1999 zijn overwinningen behaald in Spangenberg,  Münster, Donaueschingen, Bremen, Kiel en Berlijn. In 2000 zijn wedstrijden in Aken, Valkenswaard en Bremen (2x) gewonnen. In 2001 is de Grand Prix van Helsingborg gewonnen en is de vierde plaats behaald in de Grand Prix van Parijs. In 2002 zijn zeges geboekt in de Grand Prix van Hamburg en in twee wedstrijden in Luzern. Ook is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Londen-Olympia.
In 2003 is de tweede plaats behaald in een World Cup wedstrijd in Leipzig en zijn bij de finale van de World Cup in Las Vegas een wedstrijd en het eindklassement (€ 84.270) gewonnen. In het zomerseizoen 2003 is de overwinning behaald in de Grand Prix van Wiesbaden en is met het Duitse team de landenwedstrijd tijdens het CSIO Calgary gewonnen. Daarnaast is de tweede plaats behaald in de  Duitse springcompetitie (Riders Tour), waar een prijs van € 110.500 aan was verbonden.
In 2004 is met het Duitse team de landenwedstrijd tijdens het CSIO La Baule gewonnen en is individueel een wedstrijd in Stuttgart gewonnen. Ook zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Donaueschingen, in de  Duitse springcompetitie en in het jachtspringconcours tijdens de finale van de World Cup in Milaan. In de finale van de World Cup is in het eindklassement de dertiende plaats bereikt.
In 2005 is de Duitse springcompetitie gewonnen en is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Neumünster. In 2006 zijn de Grand Prix van Spangenberg en een wedstrijd in Wenen gewonnen en is  tweede plaats behaald in de Grand Prix van Geesteren. Anka heeft een winsom van € 773.500.

Adlantus As FRH Hann, hengst, 1993, donkerbruin, MV. Lantaan Holst, fokker Carsten Müller-Rulfs. De hengst is van maart 2000 tot mei 2010 door Lars Nieberg (GER) in springwedstrijden uitgebracht. In 2001 is een wedstrijd in Spangenberg gewonnen. In 2002 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van ’s-Hertogenbosch en is met het Duitse team de landenwedstrijd tijdens het CHIO Hickstead gewonnen. In de World Cup wedstrijd in Londen-Olympia is de tweede plaats behaald. Bij het Wereldkampioenschap in Jerez de la Frontera is individueel de 17e plaats bereikt en is met het Duitse team de vierde plaats behaald in de landenwedstrijd.
In 2003 zijn de Grand Prix van Spangenberg en wedstrijden in Zürich, Hachenburg, Berlijn, Belfast en Genève gewonnen. Daarnaast zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Aach en in wedstrijden in Rotterdam en Berlijn. Ook is de derde plaats behaald in de Grand Prix van ’s-Hertogenbosch en is met het Duitse team de finale van de Nations Cup in Barcelona gewonnen.
In 2004 is een wedstrijd in Kiel gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Luzern en in de Duitse springcompetitie. In 2005 is maar in één wedstrijd gestart en in 2006 is een wedstrijd in Pioltello gewonnen. In 2007 zijn overwinningen behaald in Neumünster, Dresden en Frankfurt; in 2008 is gewonnen in Viernheim en in 2009 zijn overwinningen behaald in Braunschweig en Nörten-Hardenberg. Adlantus As FRH heeft een winsom van € 408.050.

Arko III Oldbg, hengst, 1994, bruin, MV. Beach Boy KWPN, fokker Peter M. Schütt.
De hengst is van 2002 tot en met 2008 door Nick Skelton (GBR) uitgebracht in de internationale springsport.
In 2002 is de Grand Prix van Portimao gewonnen.
In 2003 is bij de Europese kampioenschappen in Donaueschingen de 26e plaats bereikt. Met het Britse team is de landenwedstrijd tijdens het CHIO Hickstead gewonnen en derde plaatsen zijn behaald bij de Grand Prix’s van Rome en Geesteren.
In 2004 is bij de Olympische Spelen in Athene individueel de 10e plaats behaald. Daarnaast is in Sheffield het Brits Open Kampioenschap gewonnen en is de tweede plaats behaald in de World Cup wedstrijd in Amsterdam.
In 2005 is de World Cup wedstrijd in Leipzig gewonnen en is in de World Cup wedstrijd in Amsterdam de derde plaats behaald.
In de finale van de World Cup 2005 in Las Vegas de  22e plaats behaald.
Bij de Europese Kampioenschappen 2005 in San Patrignano is de combinatie individueel 25e geworden. Met het Britse team is de zesde plaats behaald in de landenwedstrijd.
Met het Britse team is de landenwedstrijd in Dublin gewonnen
In 2006 is de Dubai Classic gewonnen en is de tweede plaats behaald in de Dubai Grand Prix.  Ook zijn de Grand Prix’s van Luzern en Castle Ashby gewonnen.
In 2007 is de Global Champions Tour van Estoril gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s van St. Gallen, Valkenswaard. Athene en in de World Cup wedstrijd in Londen-Olympia/
In 2008 zijn de Grand Prix van Calgary (€ 325.000) en  de CANA Cup gewonnen.
Arko III heeft een winsom van circa € 1,400.000.

Acajou Oldbg,  merrie, 1995, bruin, MV. Karon Trak, fokker Werner Weddehage.
De merrie is van 2002 tot juli 2003 door Markus Merschformann (GER) in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2002 is een wedstrijd in Genève gewonnen en in 2003 zijn overwinningen behaald in Münster en Dortmund. Van juli 2003 tot juli 2008 heeft Tony Haβmann (GER) de merrie gereden. De combinatie heeft in 2003 wedstrijden in Hachenburg, Spangenberg, Haras de Jardy, Verona en Stuttgart gewonnen.
In 2004 zijn overwinningen behaald in Erfurt, Mannheim en Bremen en in 2006 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Affalterbach,
Acajou heeft een winsom van € 75.860.

Asti Spumante Oldbg, hengst, 1995, bruin, MV. Landfrieden Holst, fokker Irmgard Nienaber. De hengst is van september 1999 tot juni 2011 door Thomas Mühlbauer (GER) in de springsport uitgebracht. Vanaf 2002 is aan internationale wedstrijden deelgenomen. In 2003 en 2004 zijn diverse wedstrijden in München gewonnen, waaronder in 2004 de Grand Prix. In 2005 zijn overwinningen behaald in Wiesbaden en Donaueschingen. Ook is met het Duitse team de landenwedstrijd tijdens het CHIO Hickstead gewonnen en is in de landenwedstrijd in Dublin de tweede plaats behaald. Daarnaast is de tweede plaats behaald in de Duitse springcompetitie.
In 2006 is een wedstrijd in Wenen gewonnen. In 2007 is de overwinning behaald in de Grand Prix van Lamprechtshausen en zijn met het Duitse team de landenwedstrijden in Dublin en Barcelona gewonnen. In 2008 is de Grand Prix van München-Riem gewonnen en is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Hachenburg. In 2009 heeft de combinatie in Balve de tweede plaats behaald in het Kampioenschap van Duitsland en derde plaatsen in de Preis van Nordrhein-Westfalen en de Grand Prix van Salzburg. In 2010 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Donauschingen en in 2011 is met het Duitse team de landenwedstrijd in Lummen gewonnen.
Asti Spumante heeft een winsom van € 454.250.
.
Air Jordan Oldbg, hengst, 1996, zwartbruin, MV. Matador Hann, fokker Erwin Risch.
De hengst is in 2003 door John Pierce (CAN) in internationale wedstrijden uitgebracht, waarbij de combinatie de Desert Circuit Grand Prix in Thermal CA heeft gewonnen, tweede is geworden in de Grand Prix van Collingwood ON en derde in de Grand Prix van Del Mar CA. Volgens mededelingen in de pers heeft Jan Tops (NED) de hengst voor € 1,5 miljoen van Pierce gekocht en hem vervolgens doorverkocht aan stoeterij Zangersheide.
In 2004 is de hengst door de Zangersheide stalruiter Edouard Mathé (FRA) uitgebracht, waarbij een wedstrijd in Mechelen is gewonnen en daarna is Judy-Ann Mechior (BEL) met hem gestart. In 2007 is Air Jordan weer in het bezit van Tops gekomen en is de hengst tot mei 2011 door Daniël Deusser (GER) in wedstrijden uitgebracht.
De combinatie heeft in 2007 wedstrijden gewonnen in ’s-Hertogenbosch en bij de World Cup finale in Las Vegas. Bij de World Cup finale is in het eindklassement de tweede plaats behaald. In de zomer van 2007 is de Grand Prix van Madrid gewonnen.
In 2008 zijn overwinningen behaald in de Grand Prix’s van Arezzo, Valkenswaard en Deauville en in 2009 is de Grand Prix van Braunschweig gewonnen.
Deusser heeft met Air Jordan € 466.500  gewonnen. Rekening houdend met de prijzen die Pierce, Mathé en Melchior hebben behaald, kan de winsom van Air Jorden op circa € 600.000 worden geschat.

Areno Oldbg, merrie, 1999, donkere vos, MV. Grannus Hann, fokker Hans Huster-Klatte. De merrie is in 2007 door Carsten Sandmann (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In de jaren 2008 tot en met 2014 is Jan Sprehe met de merrie gestart. In mei 2008 heeft Rene Tebbel (GER) met Areno eenmalig een wedstrijd in Wiesbaden gereden en gewonnen. In augustus 2008 heeft Sprehe met Areno een derde plaats behaald in de Grand Prix van Hachenburg. In 2009 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Redefin. In 2011 is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Hagen en de vierde plaats in de Grand Prix van Neumünster. In 2013 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Linz en de vierde plaats in de Grand Prix van Spangenberg. In 2014 is de vierde plaats behaald in de Grand Prix van Frankfurt. Areno heeft een winsom van € 87.800.

All Star Hann, hengst, 2003, bruin, MV. Almé SF, fokker Horst Zoellmer.
De hengst is van september 2010 tot juli 2018 door Denis Lynch (IRL) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2011 heeft de combinatie een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Leipzig en een derde plaats in Bremen. In 2012 is een vierde plaats behaald in Estoril en de derde plaats in de Grand Prix van Mechelen.
In 2013 is de tweede plaats (€ 130.000) behaald in de Grand Prix van Doha; een derde plaats in een wedstrijd in Basel en een vierde plaats in een wedstrijd in Donetsk. Met het Ierse team is in Barcelona de derde plaats behaald in de finale van de Nations Cup,
In 2014 is een wedstrijd gewonnen in Ebreichsdorf en zijn een derde plaats behaald in een wedstrijd in Basel en een vierde plaats in de Grand Prix van Doha. Bij het Wereldkampioenschap in Caen is individueel de negende plaats behaald en met het Ierse team is de zevende plaats behaald in de landenwedstrijd. In november en december zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Doha en La Coruña (€ 100.000).
In 2015 is de Longines Cup in Barcelona gewonnen  en zijn een tweede plaats in een wedstrijd in Aken en een derde plaats in een wedstrijd in Londen behaald. Ook is de vijfde plaats behaald in de Grand Prix van Rome.
In 2016 zijn in het voorjaar  tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Zürich en in wedstrijden in Leipzig en Zürich. Bij de finale van de World Cup is een wedstrijd gewonnen en is de vijfde plaats behaald in het eindklassement.
In de zomer zijn de Grand Prix van Cannes en een tweede wedstrijd in Cannes gewonnen. Tweede plaatsen zijn behaald in wedstrijden in Valkenswaard en Lyon.
In 2017 is de derde plaats in de Grand Prix van Londen behaald en vierde plaatsen in de World Cup wedstrijd in Bordeaux en de Grand Prix van La Coruña.
Met het Ierse team is de landenwedstrijd in Sankt Gallen gewonnen en is in de landenwedstrijd in Dublin de tweede plaats behaald. Ook bij de finale van de Nations Cup in Barcelona is de tweede plaats behaald.
In 2018 is een wedstrijd in Valkenswaard gewonnen.
All Star heeft een winsom van € 1.381.900.

Aquarel PW Oldbg, ruin, 2004, donkere vos, MV. Zeus SF, fokker Paul Wendelin.
De ruin is van april 2011 tot maart 2018 door Joachim Heyer (GER) in springwedstrijden uitgebracht. In 2014 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Verden en de vijfde plaats in de Grand Prix van Neustadt/Dosse. In 2015 is opnieuw de tweede plaats behaald inde Grand Prix van Verden; is een vierde plaats behaald in Münster en de vijfde plaats in de Grote Prijs van de Achterhoek in Lichtenvoorde. In 2016 zijn twee wedstrijden in Rastede gewonnen en is de vijfde plaats behaald in de Grand Prix van Oldenburg. Aquarel PW heeft een winsom van € 101.900.

Arcado L Hann, hengst, 2004, vos, MV.  Chasseur I Hann, fokker mts. Hartmut & Bärbel Lehmkuhl. De hengst is van mei 2012 tot november 2013 door Hans-Jörn Ottens (GER) in internationale springconcoursen uitgebracht. Van november 2013 tot september 2020 is Arcado L afwisselend uitgebracht door Lars Bak Andersen (DEN) en Sharmini Christina Ratnasingham (MAS). In 2014 is Ratnasingham met de hengst tweede geworden in een wedstrijd in Oldenburg  In 2015 heeft de combinatie tijdens de Zuidoost Aziatische Spelen in Singapore het kampioenschap springen behaald.
Anderson is met Arcado tweede geworden in een wedstrijd in Kiel.
In 2017 heeft Bak de Grand Prix van Uggerhaine gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Neumünster en Uggerhaine. In augustus 2017 heeft Ratnasingham bij de Zuidoost Aziatische Spelen in Kuang Rawang individueel het kampioenschap springen behaald en heeft ze met het Maleisische team de landenwedstrijd springen gewonnen.
Arcado L heeft een winsiom van € 94.800.

Atlantys by Wisbecq SBS, hengst, 2006, bruin, MV. Darco BWP, fokker Gaetan Decroix. De hengst is van april 2012 tot mei 2013 door zijn fokker uitgebracht in internationale springconcoursen.  Van januari 2014 tot november 2016 is Valentina Casanova Belooussoff (FRA) met de hengst gestart. In 2014 is de combinatie tweede geworden in een wedstrijd in Mâcon-Lazé en in 2016 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Cagnes-sur-Mer.
Van november 2016 tot eind 2020 is Aldrick Cheronnet (FRA) met de hengst uitgekomen. In 2017 heeft de combinatie een wedstrijd gewonnen in La Coruña en is een derde plaats behaald in Knokke. In 2018 zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Royan en in een wedstrijd in Basel.  Ook is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Valence. In 2019 is een wedstrijd in St. Tropez gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in wedstrijden in St. Tropez en La Coruña. In 2020 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Valencia. Atlantys by Wisbecq heeft begin maart 2021 een winsom van €103.532.

Asagan M Hann, ruin, 2007, donkerbruin, MV. Drosselklang II Hann, fokker Rudolf Meyer. De ruin is in 2015 door Guido Klatte jr (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. De combinatie heeft in 2019 de Grand Prix van München en  een wedstrijd in Herning gewonnen. Ook is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Oldenburg. In 2020 is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Drammen. Asagan M heeft een winsom van € 58.840.

C’est Dorijke KWPN, merrie, 2007, bruin, MV. Burggraaf Holst, fokker D. Gijbels.
De merrie is van oktober 2016 tot maart 2021 door Pedro Junqueira Muylaert (BRA) in internationale springconcoursen uitgebracht.
De combinatie heeft in 2018 in Buenos Aires de kwalificatiewedstrijd voor deelname aan de Pan-Amerikaanse Spelen in 2019 gewonnen en is tweede geworden in de Grand Prix van Lier. Bij wedstrijden in Wellington FL zijn een tweede en een derde plaats behaald.
Bij de World Cup wedstrijden in Rabat en El Jadida zijn een vierde en vijfde plaats behaald.
In 2019 is een wedstrijd in Vejer de la Frontera gewonnen en is met het Braziliaanse team de landenwedstrijd gewonnen tijdens het CSIO Geesteren.
Begin maart 2021 heeft C’est Dorijke een winsom van € 91.769.

Deniro BWP (stamboeknaam Hargento van ’t Laarhof), ruin, 2007, bruin, MV. Burggraaf Holst, fokker Jozef van Laerhoven. De ruin is in februari 2018 tot mei 2019 door Piergiorgio Bucci (ITA) uitgebracht in internationale springconcoursen. In 2018 is een wedstrijd in Knokke gewonnen en zijn bij wedstrijden in Hamburg twee vijfde plaatsen behaald. In 2019 is de Grand Prix van Vilamoura gewonnen; is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van St. Tropez en is een derde plaats behaald in een wedstrijd in Vilamoura.
Van juni 2019 tot eind 2020 is Miklos Tassilo Csillaghy de Pacser (AUT/ITA) met de ruin gestart. De combinatie heeft in 2019 een derde plaats behaald in een wedstrijd in Poznan en in 2020 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in San Giovanni in Marignano. Eind 2020 heeft Deniro een winsom van € 74.360.

Henna de Goedereede BWP, merrie, 2007, MV. Heartbreaker KWPN, fokker De Goedereede BVBA.
De merrie is van juni tot september 2014 door Marcel Modolo Zanotelli (BRA) in internationale springconcoursen uitgebracht. Van december 2014 tot juli 2015 is Tom Martens (NED) met de merrie uitgekomen. De combinatie heeft een wedstrijd in Lier gewonnen. Van juli tot november 2015 is Espen K. Johansen (NOR) met de merrie gestart. Van december 2015 tot september 2017 heeft Olivier Philippaerts (BEL) de merrie gereden. In 2016 zijn tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Villach-Treffen en Cascais-Estoril en in 2017 is een derde plaats behaald in St.Tropez. Van november 2017 tot oktober 2018 en in maart 2019 is de merrie uitgebracht door Alexandra Thornton (GBR). Zij heeft een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Lier. Van november 2018 tot april 2019 is Alois Pollmann Schweckhorst (GER) met Henna de Goedereede gestart,
Henna de Goedereede heeft een winsom van  € 84.170.

Desperado DN KWPN, hengst, 2008, bruin, MV. Calypso SF, fokker G. Deen Holding BV. De hengst is in augustus 2014 door Kevin Gielen (BEL) op een concours in Wolverten uitgebracht. In 2015 en 2016 is de hengst niet in internationale wedstrijden uitgebracht. In 2017 is Daniel Rihan (MEX) met Desperado DN gestart. De combinatie heeft een wedstrijd in Balvanera gewonnen en heeft een tweede plaats behaald in San Miguel de Allende. Met het Mexicaanse team is de tweede plaats behaald bij het Kampioenschap van Noord Amerika voor Junioren in Saugerties NY.
Vanaf november 2018 is John Perez Bohm (COL) met de hengst uitgekomen. In 2018 is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Monterrey-La Silla en in 2019 zijn tweede plaatsen behaald in Mexico City en San Miguel de Allende (2x). Ook is een derde plaats behaald in de Grand Prix van Spruce Meadows Calgary (€ 75.000)
Begin maart 2021 heeft Desperado DN een winsom van € 83.600.

 

 

Eretitels, ranglijsten en indexen

Argentinus is in 2005 door het Hannoveraanse stamboek uitgeroepen tot Hengst van het Jaar.

De World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH) publiceert sinds 2008 jaarlijks de 100 meest succesvolle hengsten voor de disciplines dressuur, springen en eventing.

Argentinus heeft daarbij onderstaande posities ingenomen

Dressuur:

Jaar Plaats Punten
2009 27 2168
2010 29 2174
2011 41 1956

Springen:

Jaar Plaats Punten
2008 4 4854
2009
2010 80 1050
2011 86 1005
2012 71 1362
2013 49 1861
2014 54 2084
2015 63 2105
2016 54 2547
2017 51 2690
2018 85 1711

 

Eind 2020 heeft Argentinus een dressuurindex van 105 met een betrouwbaarheid van 98 % en een springindex van 112 met een betrouwbaarheid van 99 %.

 

Succesvolle zonen in de fokkerij

 

1.  Azarro Oldbg DE333330939184

Azarro Hann (V. Argentinus Hann) is een vos hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is op 2 april 1984 geboren en is gefokt door Theodor Schöning uit Cloppenburg, dat 70 km ten zuidwesten van Bremen in Nedersaksen ligt.
De moeder van Azarro is de vos merrie Uta II Oldbg (1980, V. Zeus SF). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Solos Landtinus Oldbg (1995, V. Landadel Holst, die is goedgekeurd door het Oldenburgse-, Deense- en Zweedse stamboek.
Tweede moeder van Azarro is de vos Uta Oldbg (1975, V. Luciano Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Azarro een afstamming met 45,3 % Hannoveraans bloed, 28,1 % Engels- en Arabisch volbloed, 10,9 % Oldenburgs bloed en 10,9 % Hannoveraans bloed.

Azarro is in november 1986 in Oldenburg goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. In het najaar van 1987 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 106,93 punten (18e plaats) voor de dressuur gekregen, 138,19 punten (3e plaats) voor het springen en 118,64 punten (11e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 45 hengsten meegedaan. In mei 1988 is Azarro verkocht aan de uit Duitsland afkomstige Ulrich Klatte, die is getrouwd met een Australische vrouw en in Australië de Belcam stoeterij is begonnen. Het Australisch Warmbloed stamboek heeft Azarro onder de naam Aachen goedgekeurd.
In 1992 is Azarro teruggekomen in Duitsland, waar hij in december 1992 is goedgekeurd door het Saksen-Anhalt stamboek; in februari 1993 door het Mecklenburgse stamboek en in december 1994 door het Hannoveraanse stamboek.

Azarro is tot en met 2006 voor de fokkerij beschikbaar geweest. In Duitsland zijn 85 dochters van hem als fokmerrie opgenomen in een stamboek en daarvan hebben er zes het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.

Zeven dochters van Azarro zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden:

Avantgarde T Oldbg, 1988, vos, MV. Grannus Hann, is de moeder van de hengst Ludwigs Lust OS  (2004, V. Ludwig von Bayern Bavar), die is goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Oldenburg-International stamboek;

Anna Karinnina Oldbg, 1989, bruin, MV. Löwen As Hann, is de moeder van de hengsten Prinz Pablo Oldbg (1993, V. Pablo Westf) en Sun and Fun Oldbg (2001, V. Sunny-Boy Oldbg).
Prinz Pablo is goedgekeurd door het Oldenburgse-, Hannoveraanse-, ZfdP-, en het Internationale Zware Warmbloed stamboek en Sun and Fun is goedgekeurd door het Internationale Zware Warmbloed stamboek;

Belcam Aarmani AWHA, 1989, vos, MV. Falkland Holst, is de moeder van de hengst Larundel Gandalf AWHA (1993, V. Grand Kavalier Westf), die is goedgekeurd door het Australisch Warmbloed Paarden stamboek;

Belcam Alabaster AWHA, 1990, schimmel, MV. Souvenir xx, is de moeder van de hengst BJ Kaneto Casanova AWHA (1996, V. Contango II Oldbg), die is goedgekeurd door het Australisch Warmbloed Paarden stamboek;

Antik Meckl, 1994, vos, MV. Kolibri Meckl, is de moeder van de hengst Calimero Oldbg (1998, V. Capriol Holst), die is goedgekeurd door Oldenburg-International- en het Brandenburgse stamboek;

Azalee Meckl, 1995, vos, MV. Jupiter I SA, is de moeder van de hengst Webmaster Hann (2004, V. Wind Dancer Hann), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek en

Azarina Meckl, 1995, vos, MV. Adler  SA, is de moeder van de hengsten Donautraum Meckl (2006, V. Dynamik II Trak) en Do It Meckl (2009, V. Dramatiker Trak), die beiden zijn goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek.

In Australië zijn de zonen Four Winds Aatel AWHA, Aachimedes AWHA (1989), Belcam Aalto AWHA (1989) en Belcam Alantis AWHA (1990) goedgekeurd voor de fokkerij. Over hun prestaties in de fokkerij is weinig informatie beschikbaar.

In Duitsland zijn de zonen Antigone’s Meckl (1994), Arendsee SA (1994) en Astello Meckl (1995) goedgekeurd voor de fokkerij.

De hengst Antigone’s Meckl (MV. Morgan Meckl) is in december 1996 goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. Hij heeft in het voorjaar van 1998 in Neustadt/Dosse meegedaan een aan verrichtingsonderzoek van 100 dagen waarbij hij slecht heeft gepresteerd. Hij behaalde 63,59 punten (26e plaats) voor de dressuur, 52,52 punten (38e plaats) voor het springen en 52,34 punten (36e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 42 hengsten deelgenomen. Na het onderzoek is Antigone’s niet meer beschikbaar gesteld voor de fokkerij. Van de hengst zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Arendsee SA (MV. Darss xx) is in oktober 1996 goedgekeurd door het Brandenburgse stamboek. In het najaar van 1997 heeft Arendsee in Medingen deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij zeer matig gepresteerd met een score van 73,08 punten voor de dressuur (28e plaats), 74,10 punten (26e punten) voor het springen en 65,57 punten (28e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 33 hengsten deelgenomen. Van Arendsee is één nakomeling geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Astello Meckl (MV. Distello Meckl) is in oktober 1997 goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. Hij heeft in de zomer van 1998 in Radegast deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 128,12 punten (2e plaats) voor de dressuur behaald, 123,33 punten (4e plaats) voor het springen en 127,43 punten (3e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 32 hengsten deelgenomen.
In december 1998 is Astello goedgekeurd door het Saksische stamboek, maar is maar kort beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Van Astello is één wedstrijdpaard geregistreerd.

Van de Australische nakomelingen van Azarro is Soul AWHA (1992, MV. onbekend)  van 2003 tot en met 2013 door Luke Jones (AUS) in internationale eventing wedstrijden uitgebracht. In 2005 is de tweede plaats behaald in het CIC*** Tonimbuc VIC. In 2006 is het CIC*** Naracoorte SA gewonnen en is de tweede plaats behaald in de World Cup CIC*** Melbourne VIC. In 2013 is de tweede plaats behaald in het CIC*** Reynella SA.

Azarro is in de jaren 1992 tot en met 1997 door Holger Wulschner (GER) in nationale Duitse springconcoursen in de klasse S (Z) uitgebracht . De hengst heeft een winsom van € 29.600.

In Duitsland zijn 157 nakomelingen van Azarro geregistreerd als wedstrijdpaard.  Zij hebben tot en met 2020 samen € 342.730 gewonnen.

Succesvolle nakomelingen van Azarro zijn:

Adonis Meckl, ruin, 1994, vos, MV. Mistral II Meckl, fokker Lothar Goese, is van 2002 tot juli 2003 door Tjark Nagel  (GER) uitgebracht in de springsport. In 2003 is in internationale wedstrijden gestart en is in Neumünster een wedstrijd gewonnen en is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Aarhus. Van juli 2003 tot 2013 is Katja Ehleben (GER) met Adonis gestart, waarbij op internationale concoursen meestal gestart is in bijnummers. Overwinningen zijn geboekt in 2004 in Hannover; in 2005 in Leipzig, Nörten-Hardenberg (2x) en Groβ Viegeln; in 2006 in Nörten-Hardenberg (3x), Spangenberg (2x) en Hannover en in 2007 in Neustadt/Dosse. In 2008 is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Leipzig.
Adonis heeft een winsom van € 52.865.

Antik Meckl, merrie, 1994, vos, V. Kolibri Meckl, fokker Reiterhof Passin Herzog & Co, is van 2004 tot en met 2012 door Matthias Granzow (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. De combinatie heeft in 2004 twee wedstrijden gewonnen in Tallinn en in 2008 zijn in Tallinn een eerste en een tweede plaats behaald. In 2009 is de tweede plaats behaald in de Springderby in Hamburg en de zevende plaats in de Derby van Hickstead. In 2011 en 2012 zijn een zesde en een zevende plaats behaald in de Springderby in Hamburg. In 2012 is ook de derde plaats behaald in de Grand Prix van Hickstead.
In 2013 is Julia Kessler (GER) met de merrie gestart in drie wedstrijden in Neustadt/Dosse. Antik heeft een winsom van € 102.331

Eind 2020 heeft Azarro een dressuurindex van 97 met een betrouwbaarheid van 83 % en een springindex van 112 met een betrouwbaarheid van 93 %.

 

 

2.   Aventinus Hann DE331310745185

Aventinus Hann (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst die in 1985 is geboren. Hij is gefokt door Heiko Oltmanns uit Westerstede, dat circa 5 km ten noordwesten van Oldenburg in het noordwesten van Nedersaksen ligt.
De moeder van Aventinus is de bruine merrie Donna Hann (1973, V. Domspatz Hann). Zij is ook de moeder van de hengst Godewin Hann (1983, V. Godehard Hann), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek.
Tweede moeder van Aventinus is de bruine Landelle Hann (1967, V. Lavendel Hann), die ook de tweede moeder is van de hengst Laudatios Olsbg (1989, V. Laudarus SF),  die is goedgekeurd door het Oldenburgse-, Mecklenburgse- en Saksische stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Aventinus een afstamming met 78,9 % Hannoveraans bloed,  11,7 % Trakehner bloed en 7,8 % Engels- en Arabisch volbloed.

Aventinus is in november 1987 in Oldenburg goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. In de herfst van 1989 heeft hij in Medingen deelgenomen  aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, waarbij hij 102,53 punten (29e plaats) voor de dressuur heeft gescoord, 100,78 punten (35e plaats) voor het springen en 194,69 punten (25e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 68 hengsten meegedaan.
In februari 1992 heeft het Hannoveraanse stamboek Aventinus goedgekeurd.
Aventinus is tot en met 1993 voor de fokkerij beschikbaar geweest in Duitsland en is daarna verkocht naar België.
Hoewel de hengst niet in de hengstendatabase van het BWP voorkomt en niet door het BWP is goedgekeurd heeft het BWP in de jaren 1995 – 2012  35 nakomelingen van hem geregistreerd.
In Duitsland zijn van Aventinus twee fokmerries en vier wedstrijdpaarden geregistreerd.

 

 

3.  A-Dur I Oldbg DE333330758086

A-Dur I Oldbg (V. Argentinus Hann) is een vos hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 8 april 1986 geboren en is gefokt door Fritz Linse uit Duingen, dat circa 30 km ten zuiden van Hannover in Nedersaksen ligt.
A-Dur I is een broer van de hengst A-Dur II Oldbg (1987), die van weinig belang is geweest voor de fokkerij.
De moeder van beide hengsten is de bruine merrie Revue Girl Rhein (1981, V. Romadour II Westf). Zij is ook de tweede moeder van de hengsten Dream of Glory (1989, V. Donnerhall Oldbg) en zijn broer Dream Dancer Oldng (1996) en van Nintendo (1991, V. Noble Roi xx).
Dream of Glory is goedgekeurd door het Oldenburgse-, Holsteinse-, Hannoveraanse-, Westfaalse-, Beierse- en Zweedse stamboek en Dream Dancer is goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Hannoveraanse stamboek. Nintendo is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek.
Tweede moeder is de bruine Ursulinerin Holst (1972, V. Urioso SF). Zij is ook de moeder van de hengst Rheinblick (1982, V. Romadour II Westf).
Gerekend over acht generaties heeft A-Dur I een afstamming met 50 % Hannoveraans bloed, 19,5 % Engels- en Arabisch volbloed en 10,9 % Trakehner bloed.

A-Dur I is in december 1988 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. Hij heeft in het najaar van 1989 in Medingen deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 120.24 punten (10e plaats) behaald voor de dressuur, 112.36 punten (18e plaats) voor het springen en 117,69 punten (12e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 68 hengsten deelgenomen.

In februari 1991 heeft het Deense stamboek A-Dur I goedgekeurd voor de fokkerij. Het stamboek heeft gemeld dat A-Dur I een krachtige hengst is met een zeer goed type. Hij heeft een expressief hoofd, een goed functionerende hals, een goede schouder en schoft, een goede bovenlijn, een goed gevormd maar tamelijk kort kruis en goed gestelde voor- en achterbenen. De bewegingen zijn uitstekend.
A-Dur I is in Denemarken pas vanaf 1993 voor de fokkerij ingezet. In 2000 is het predicaat elite aan hem toegekend.
In 2001 heeft het Zweedse stamboek A-Dur I goedgekeurd voor de fokkerij.

In Duitsland zijn negen merries als fokmerrie ingeschreven in een stamboek en zijn 31 nakomelingen geregistreerd als sportpaard. Zij hebben samen € 70.221 gewonnen.

In Denemarken zijn in de jaren 1994 tot en met 2014 514 nakomelingen geregistreerd. Daarvan zijn er 50 uitgebracht in sportwedstrijden, waaronder de internationale springpaarden Andante DWB (1994, MV. Voltaire Hann) en A-Girl DWB (2010, MV. Careful Oldbg), waarmee respectievelijk Charlotte von Rönne (DEN) en Andreas Schou (DEN) succesvol zijn geweest.

In Zweden zijn in de jaren 1992 – 2020 187 merries gedekt of geïnsemineerd en daaruit zijn 146 veulens geregistreerd.

A-Dur is in 2013 overleden, maar na die tijd zijn via het gebruik van diepvriessperma nog nakomelingen van hem geregistreerd.

Twee dochters van A-Dur I zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden:

Orevadbros Sonet DWB, 1993, vos, MV. Mago xx, is de moeder van de hengst Lidell T DWP (1997, V. Leendert KWPN), die is goedgekeurd door het Deense stamboek en

Anna DWP, 1996, vos, MV. Voltaire Hann, is de moeder van de hengst Svalebo’s Cellestin DWB (2010, V. Chellys Z Zang), die is goedgekeurd door het Deense stamboek.

Van A-Dur I zijn de zonen As-Dur Oldbg (1991) en Luxy-Boy Macohl DWB (1993) goedgekeurd voor de fokkerij.

De hengst As-Dur Oldbg (MV. Freiherr Oldbg) is in 1993 goedgekeurd door het Beierse stamboek. In 1994 heeft hij deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij behaalde daarbij 110,14 punten en is daarmee elfde van de 33 deelnemende hengsten geworden.
As-Dur is van 1994 tot en met 1999 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn veertien wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Luxy-Boy Macohl DWB (MV. Luxemburg Hann) is goedgekeurd door het Deense stamboek. Van hem is één nakomeling geregistreerd.

A-Dur I heeft in 2020 in Denemarken een dressuurindex van 77 met een betrouwbaarheid van 99 % en een springindex van 98 met een betrouwbaarheid van 99 %

 

 

4.  Allround Hann DE331310731386

Allround Hann (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst. Hij is geboren op 14 januari 1988 en is gefokt door Willem Klausing uit Diepholz, dat tien km ten zuiden van Vechta in Nedersaksen ligt.
De moeder van Allround is de bruine merrie Chance Hann (1976, V. Cardinal xx). Zij is ook de tweede moeder va de hengst Donnerprinz Hann (1991, V. Donnerhall Oldbg), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse-, Oldenburgse- en Baden-
Württembergse stamboek.
Tweede moeder is de bruine staatspremiemerrie Delana Hann (1968, V. Diplomat Hann). Zij is ook de moeder van de hengst Luxemburg Hann (1973, V. Lukas Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Allround een afstamming met 57,8 % Hannoveraans bloed, 30,5 % Engels- en Arabisch volbloed en 10,2 % Trakehner bloed.

Allround is in oktober 1988 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij heeft in het najaar van 1989 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, waarbij hij 108,82 punten (22e plaats) heeft gescoord voor de dressuur, 106,85 punten (26e plaats) voor het springen  en 105,10 punten (29e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek is door 66 hengsten deelgenomen.
In 1996 heeft het Saksische stamboek Allround goedgekeurd.

Allround is in de jaren 2000 – 2003 in M-dressuurwedstrijden uitgebracht.
Hij is tot 2011 beschikbaar geweest voor de fokkerij, waarbij hij in 1989 op een dekstation in Diepholz heeft gestaan; van 1990 – 1994 in Hamburg; van 1995 – 1997 in Parnewinkel en daarna tot en met 2011 in Uelzen.

Van Allround zijn 58 dochters als fokmerrie opgenomen in een stamboek, waarbij vijf dochters staatspremiemerrie zijn geworden.
In Duitsland zijn 125 nakomelingen van Allround geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 37.849 gewonnen.

In 2020 heeft Allround een dressuurindex van 95 met een betrouwbaarheid van 84 % en een springindex van 82 met een betrouwbaarheid van 86 %.

 

 

5.  A Jungle Prince Hann DE 333331310738687

A Jungle Prince Hann (V. Argentinus Hann) is een vos hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 1 juni 1987 geboren en is gefokt door Ingo Pape uit Hemmoor, dat halverwege Stade en Cuxhaven in het noorden van Nedersaksen ligt. Sommige bronnen noemen Rudi Brandt uit Weener, dat 10 km ten oosten van Nieuweschans in het noordwesten van Nedersaksen ligt, als fokker van A Jungle Prince.
A Jungle Prince is een broer van de hengst Aventurin Oldbg (1997), die voor de fokkerij van weinig belang is geweest.
De moeder van beide hengsten is de bruine staatspremiemerrie Panja Hann (1976, V. Pik König Hann) en tweede moeder is de vos Domliste Hann (1965, V. Dominus Hann).
Gerekend over acht generaties heeft A Jungle Prince een afstamming met 63,3 % Hannoveraans bloed, 21,1 % Engels- en Arabisch volbloed en 11,7 % Trakehner bloed.

A Jungle Prince is in mei 1990 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij heeft in het najaar van 1990 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 116,86 punten (13e plaats) behaald voor de dressuur, 109,04 punten (20e plaats) voor het springen en 114,32 punten (15e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 70 hengsten deelgenomen.
Eind 1990 hebben het Oldenburgse-en het Westfaalse stamboek A Jungle Prince goedgekeurd.
In februari 1999 heeft het Saksische stamboek de hengst ook goedgekeurd.

A Jungle Prince is tot en met 2000 in Duitsland beschikbaar geweest voor de fokkerij Daarna is hij verkocht naar Oostenrijk en daar goedgekeurd door het Oostenrijkse stamboek.

In 1993 heeft A Jungle Prince in Mannheim het “Bundeschampionat” voor zesjarige dressuurpaarden gewonnen. In de jaren 1996 – 2000 heeft Susan Pape (GER) de hengst uitgebracht in Intermediair I dressuurwedstrijden. Hij heeft een winsom van € 6370.

Van A Jungle Prince zijn in Duitsland 128 dochters als fokmerrie opgenomen in een stamboek en 22 van hen hebben het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.

Vier dochters Van A Jungle Prince zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden:

A-Prinzessin Hann, 1997, vos, MV. Karon Trak, is de moeder van de hengst Wolkengold Oldbg (2001, V. Wolkentanz I Hann), die is goedgekeurd door het Baden-Württembergse stamboek;

Arabella Hann, 1997, donkerbruin, MV. Wendekreis Hann, is de moeder van de hengst Divine Etincelle Hann (2009, V. Desperados FRH Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek;

A Jungle Princess Hann staatspremiemerrie, 1998, vos, MV. Davignon I Hann, is de moeder van de hengst Whahid Hann (2003,V. Worldly I Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en

Anneliese R Hann staatspremiemerrie, 1999, bruin, MV. Akzent II Hann, is de moeder van de hengst Don Antonio Hann (2004, V. Don Frederico Hann), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek.

De zonen Armstrong Hann (1996), Avantgarde Hann  (1996, zie hfdst. 5.1.) en Aloysius AWÖ (2007) zijn goedgekeurd voor de fokkerij.

De hengst Armstrong Hann (MV. Waldstar xx) is in 1998 goedgekeurd door het Hannoveraanse- en het Hessische stamboek.
In het najaar van 2000 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij heeft daarbij 88,40 punten (26e plaats) behaald voor de dressuur, 127,20 punten (4e plaats) voor het springen en 101,95 punten (16e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 30 hengsten deelgenomen.
Armstrong is maar kort beschikbaar geweest voor de fokkerij, Van hem zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Aloysius AWÖ (MV. Belluno AWÖ) heeft in 2010 in Stadl Paura deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek en dat als reserve-kampioen afgesloten. In 2011 is hij in Stadl Paura door het Oostenrijkse stamboek goedgekeurd en daarbij uitgeroepen tot reserve-kampioen en bestempeld als beste in Oostenrijk gefokte hengst. Aloysius is zeer veelzijdig en heeft in 2014 het Oostenrijks “Bundeschampionat” Veelzijdigheid gewonnen. Van de hengst zijn enkele nakomelingen bekend.

 

 

5.1.  Avantgarde Oldbg 333336783996

Avantgarde Oldbg (V. A Jungle Prince Hann) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is in 1996 geboren en is gefokt door Ingo Pape uit Hemmoor, dat halverwege Stade en Cuxhaven in het noorden van Nedersaksen ligt.
De moeder van Avantgarde is de donkerbruine staatspremiemerrie Denise Hann (1983, V. Donnerwetter Hann) . Zij is ook de moeder van de hengst Wall Street (1989, V. Weltmeyer Hann), die is goedgekeurd door het Westfaalse-, Rijnlandse- en Beierse stamboek.

Tweede moeder is de bruine Pirola Hann (1978, V. Pik König Hann). Zij is ook de moeder van de hengsten Donnerschlag Oldbg (1987, V. Donnerhall Oldbg) en Ragazzo Hann (1990, V. Raphaël Westf) en de tweede moeder van de hengst Riverside Hann (2000, V. Regazzoni Hann).
Donnerschlag is goedgekeurd door het Oldenburgse-, Hannoveraanse-,Westfaalse-, Rijnlandse-, Rijnland-Palts-Saar-, Beierse-, Deense- en Zweedse stamboek en Ragazzo is goedgekeurd door `het Hannoveraanse-, Oldenburgse-, Westfaalse-, Rijnlandse-, Hessische-, Beierse-, Selle Français-, Deense-, Zweedse- en Anglo-Europese stamboek.
Riverside is goedgekeurd door het Hannoveraanse-, Oldenburgse-, Beierse- en Zweedse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Avantgarde een afstamming met 65,6 % Hannoveraans bloed en 24,2 % Engels volbloed.

Avantgarde is in november 1998 in Oldenburg goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek en in januari 2000 in Neustadt/Dosse door het Saksische stamboek.
In de zomer van 2000 heeft Avantgarde in Radegast deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, waarbij 142,85 punten (2e plaats) zijn behaald voor de dressuur, 95,35 punten (25e plaats) voor het springen en 129,25 punten (4e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 41 hengsten deelgenomen.
Eind november 2000 heeft ook het Hannoveraanse stamboek Avantgarde goedgekeurd. Hij is tot en met 2002 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

Van Avantgarde zijn elf dochters, waaronder drie staatspremiemerries, als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek.

Zijn zoon Arezzo SA (2002, MV. Brandenburger Oldbg) is in 2004 goedgekeurd door het Saksische- en het Brandenburgse stamboek en is tot 2009 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van de hengst zijn vier dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en zeven nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard.

 

 

6.   Argentinus II Hann 526048 AAFE

Argentinus II Hann (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst. Hij is op 25 april 1990 geboren en is gefokt door Walter Rauen uit Spelle, dat circa 10 km ten  noorden van Rheine in Noordrijn-Westfalen ligt.
De moeder van Argentinus II is de bruine merrie Betsey Rhein (1979, V, Bariton Westf). Zij is ook de tweede moeder van de hengsten San Brasil Hann (1997, V. Sao Paulo Oldbg), Euro Sport Centavos Hann (2004, V. Escudo I Hann) en Los Angeles Westf (2008, V. Light and Old Oldbg).
San Brasil is goedgekeurd door het Hannoveraanse- en het Zweedse stamboek; Euro Sport Centavos door het Hannoveraanse-, Oldenburgse-, SBS- en Nieuw Zeelandse stamboek en Los Angeles door het Westfaalse-, Oldenburgse-, Oldenburg-International-, Hannoveraanse- en Beierse stamboek.
Tweede moeder van Argentinus II is de bruine Enzi Rhein (1974, V. Ehrensold Westf). Zij is ook de moeder van de hengst Barring Rhein (1984, V. Bariton Westf), die is goedgekeurd door het Rijnlandse- en het Westfaalse stamboek
Gerekend over acht generaties heeft Argentinus II een afstamming met 64.1 % Hannoveraans bloed en 18,0 % Engels- en Arabisch volbloed.

Argentinus II  is in het voorjaar van 1992 verkocht naar Argentinië, waar hij op 30 april 1992 door het Argentijnse stamboek is geregistreerd. In de jaren 1993 tot en met 1996 heeft het Argentijnse stamboek 25 nakomelingen van hem geregistreerd.

 

 

7.  Amsterdam Oldbg DE333330799291 Stb.

Amsterdam Oldbg (V. Argentinus Hann) is een vos hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 1 mei 1991 geboren en is gefokt door Karl-Heinz Markus uit Werlte, dat 25 km ten westen van Cloppenburg in het Emsland in het boordwesten van Nedersaksen ligt.
De moeder van Amsterdam is de vos merrie Touch of Class Oldbg (1985, V. Tin Rocco Holst). Zij is ook de moeder van de hengst A Touch of Class KWPN (2005, V. Krack C KWPN), die door het KWPN is uitgenodigd om aan het verrichtingsonderzoek deel te nemen en door het Anglo-Europese stamboek is goedgekeurd.
Het KWPN heeft gerapporteerd dat Touch of Class een aansprekende merrie is, die voldoende is ontwikkeld en wat langer gelijnd zou kunnen zijn. Het hoofd heeft veel uitdrukking. De hals is goed van vorm en lengte. De schouder heeft een goede lengte maar zou iets schuiner kunnen liggen. De schoft is matig ontwikkeld en vrij kort. De rug- en lendenpartij is sterk gespierd. De croupe heeft een goede lengte en is ook sterk gespierd. Het voorbeen is goed gesteld, behoudens een wat weke kootstand en een geringe toontredende stand. Het achterbeen is wat recht. De voeten zijn goed van vorm maar met weinig verzenen. De stap is ruim en elastisch.
In draf plaatst de merrie het rechter achterbeen te veel naar binnen  Voorts is de draf ruim en elastisch.
Tweede moeder van Amsterdam is de bruine Deauville II Oldbg (1980, V. Barsoi xx).
Gerekend over acht generaties heeft Amsterdam een afstamming met 45,3 % Hannoveraans bloed,  35,2 % Engels- en Arabisch volbloed en 9,4 % Holsteins bloed.

Amsterdam is in november 1993 in Oldenburg goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. In februari 1994 heeft het KWPN de hengst tijdens de hengstenkeuring in ’s-Hertogenbosch uitgenodigd om aan het verrichtingsonderzoek deel te nemen. Aangegeven is dat Amsterdam een langgelijnde, rijtypische hengst is. Zijn hals heeft weinig bovenbespiering en het fundament is correct.

Amsterdam heeft in het voorjaar van 1994 in Ermelo deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Daarover is gerapporteerd dat Amsterdam eerlijk, betrouwbaar, evenwichtig en braaf is. Hij heeft ruim voldoende bereidheid om te werken en laat zich goed bewerken.
De stap is ruim en actief. De draf is ruim en krachtig en heeft veel tact. De galop is ruim, krachtig en gedragen. Amsterdam laat zich in het dressuurwerk goed sluiten. Hij heeft veel aanleg als dressuurpaard en geeft zijn ruiter een goed gevoel.
Bij het springen is de hengst moeilijk gesloten te houden. Hij zou meer moeten basculeren. Hij heeft een goede beentechniek en voldoende vermogen maar zou meer afdruk kunnen tonen. Amsterdam heeft voldoende aanleg als springpaard en geeft zijn ruiter een voldoende gevoel.
Op stal en in de omgang gedraagt hij zich normaal.
De prestaties van Amsterdam zijn gewaardeerd met achten voor de stap, de draf, de galop en de rijproef; een zeven voor het vrij springen, een 6,5 voor het springen onder het zadel; negens voor het karakter en het stalgedrag en een acht voor het trainingsrapport.
Aan het onderzoek hebben 29 hengsten deelgenomen en Amsterdam heeft het onderzoek als negende beëindigd.

Na afloop van het onderzoek heeft het KWPN Amsterdam goedgekeurd en ingeschreven in het stamboek.

In augustus 1996 heeft het KWPN zestien veulens van Amsterdam beoordeeld. Daarover is gerapporteerd dat een uniforme collectie royaal ontwikkelde veulens is getoond. Het zijn langgelijnde, goed in het rechthoekmodel staande veulens die evenwel rijtypischer zouden moeten zijn. De geselecteerde veulens waren typischer en hadden meer ras dan de aangewezen veulens.
Het hoofd is voldoende sprekend maar wat lang. De nek is goed van lengte. De hals is eveneens goed van lengte en goed gespierd in de bovenlijn. Met name bij de aangewezen veulens kwam de hals vaak diep uit de borst. De schoft is wat plat en moet er nog uit groeien. De schouder is goed van lengte en is goed bespierd maar zou wat schuiner moeten liggen. Rug en lendenen zijn goed van lengte en kenmerken zich door een beste bespiering. Ook de croupe is best bespierd, heeft voldoende lengte maar zou rijtypischer moeten zijn. De geselecteerde veulens hadden een betere croupevorm. De broekspier loopt goed door. Het voorbeen staat vaak iets door de knie en is wat lang en week gekoot. Het achterbeen is goed gesteld. Het beenwerk is goed ontwikkeld en heeft voldoende kwaliteit.
De veulens stappen opvallend goed, ze stappen ruim en tonen daarbij souplesse. In draf laten de veulens balans, tact en souplesse zien. Ze draven goed van de grond en tonen daarbij een goede buiging van de gewrichten. Vooral het voorbeengebruik is opvallend goed.

In januari 2000 en januari 2004 heeft het KWPN de fokkerijprestaties van Amsterdam geëvalueerd. In beide gevallen is besloten de hengst te handhaven voor de fokkerij.

In het voorjaar van 2004 is Amsterdam geëxporteerd naar Spanje, waar hij in mei 2005 aan een hartstilstand is overleden.

Het KWPN heeft 145 merrieveulens en 172 hengstveulens van Amsterdam geregistreerd. Het Anglo-Europese stamboek heeft vier nakomelingen vastgelegd.

Van de dochters hebben er zeven het elitepredicaat ontvangen, zes het keurpredicaat en achttien het sterpredicaat. Eén dochter heeft het preferentschap behaald en drie zijn prestatiemerrie geworden.

Twee dochters van Amsterdam zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden:

Viefke KWPN ster, 2002, donkerbruin, MV. Michelangelo Trak, is de moeder van de nog anonieme Mecklenburgse hengst (2015, V. Bernay Rhein), die is goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek en

Vita KWPN, 2002, bruin, MV. TCN Partout Trak, is de moeder van de hengsten B-Cephas d’Hathor SBS (2007, V. Sandreo KWPN) en First-Step Kheops d’Hathor KWPN (2015, V. Glock’s Toto Jr N.O.P. KWPN) en zijn broer Luxor d’Hathor KWPN (2016), die alle drie zijn goedgekeurd door het SBS.

Van de zonen van Amsterdam is de hengst Wilskracht goedgekeurd voor de fokkerij. Hij wordt in het volgende hoofdstuk besproken.

In 2020 heeft Amsterdam een dressuurindex van 123 met een betrouwbaarheid van 90 % en een springindex van 85 met een betrouwbaarheid van 83 %.

Uit het door het KWPN gepubliceerde genetisch profiel blijkt dat de nakomelingen van Amsterdam vaker dan normaal een weke kootstand hebben. In stap komt vaak een toontredende beweging voor.

 

 

7.1.  Wilskracht  KWPN 528003200303271

Wilskracht KWPN (V. Amsterdam Oldbg) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 7 april 2003 geboren en is gefokt door S. van Lutterveld uit Lienden, dat circa tien km ten noordoosten van Tiel in de Betuwe in de provincie Gelderland ligt.
De moeder van Wilskracht is de zwarte merrie Mona KWPN keur preferent (1994, V. Walser KWPN). Zij is ook de moeder van de hengst Toevallig KWPN (2000, V. Elegant KWPN), die is goedgekeurd door het Internationale Zware Warmbloed stamboek.
Tweede moeder van Amsterdam is de zwarte Hettana KWPN ster (1989, V. Ahoy KWPN).
Gerekend over acht generaties heeft Wilskracht een afstamming met 34.4 % Gelders bloed, 24,2 % Hannoveraans bloed, 16,4 % Engels- en Arabisch volbloed en 9,4 % Holsteins bloed.

Wilskracht is in 2006 goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek (AES). Ook het Internationale Zware Warmbloed stamboek (IHS) heeft Wilskracht goedgekeurd en het Klassiek Paarden stamboek heeft de hengst erkend.
Het AES heeft in de jaren 2007 – 2010 dertien nakomelingen van Wilskracht geregistreerd. Het IHS heeft vier nakomelingen van Wilskracht geregistreerd.

 

 

8.  Aventyno Z Oldbg DE333330771991

Aventyno Z Oldbg (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 5 maart 1991 geboren en is gefokt door Erwin Schneider uit Löhne, dat circa 5 km ten noorden van Herford in Noordrijn-Westfalen ligt.
Aventyno Z is een broer van de hengst Avelynnus Oldbg (1992, zie hfdst 10.).
De moeder van beide hengsten is de bruine merrie Furiosy Oldbg (1986, V. Furioso II SF). Zij is ook de moeder van de hengst  Cornetto Oldbg (2007, V. Cornet Obolensky BWP), die is goedgekeurd door het BWP.
Tweede moeder van genoemde hengsten is de bruine Griseldis Oldbg (1976, V. Urgast Oldbg).
Gerekend over acht generaties heeft Aventyno Z een afstamming met 35,9  Engels-en Arabisch volbloed,  34,4 % Hannoveraans bloed, 9,4 % Selle Français bloed en 9,4 % Oldenburgs bloed.

Aventyno Z is in maart 1994 in Warendorf goedgekeurd door het ZfdP en heeft in het najaar van 1994 in Redefin deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 103,58 punten (9e plaats) behaald voor de dressuur, 119,74 punten (4e plaats) voor het springen en 112,07 punten (6e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 28 hengsten deelgenomen.
In november 1996 heeft het Oldenburgse stamboek Aventyno Z op een keuring in Vechta goedgekeurd voor de fokkerij.
Van Aventyno Z zijn vier in Duitsland geboren nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.

Aventyno Z is vanaf 1996 in België actief geweest in de fokkerij. In 1997 en 1998 heeft het Zangersheide stamboek twintig nakomelingen van Aventyno Z geregistreerd en het BWP tenminste één.

In 2000 en 2001 is Aventyno Z door Gerardus Krijnen (GER) in Duitsland uitgebracht in 1.30 en 1.40 m springconcoursen. De hengst heeft een winsom van € 5.878.

Vanaf 2008 is Aventyno Z in Spanje ingezet voor de fokkerij. Het Spaanse stamboek voor niet-Spaanse rassen heeft in de jaren 2009 – 2012 acht nakomelingen van hem geregistreerd.

 

 

9. Amman Zw DE351510043992

Amman Zw (V. Argentinus Hann) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van  168 cm. Hij is geboren op 30 mei 1992 en is gefokt door Manfred Bamberger uit Weinsheim, dat vijf km ten westen van Bad Kreuznach in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts ligt.
De moeder van Amman is de zwartbruine staatspremiemerrie Goldi Zw (1984, V. Goldstern Hann). Zij is ook de moeder van de hengsten Archibald Zw (1990, V. Aquamarin Hann), Weinglanz Oldbg (1994, V. Welt As Oldbg) en Don Duchovny DSP (2003, V. Don Frederico Hann).
Tweede moeder van Amman is schimmel staatspremiemerrie Nixe Zw (1978, V. Prinz Gaylord Westf).
Gerekend over acht generaties heeft Amman een afstamming met  57,8 % Hannoveraans bloed, 17,2 % Engels- en Arabisch volbloed en 14,8 % Trakehner bloed.

Amman is in oktober 1984 in Standenbühl goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek.
In het najaar van 1995 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, waarbij hij 110.15 punten (23e plaats) heeft gescoord voor de dressuur, 115,09 punten (14e plaats) voor het springen en 108,70 punten (16e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 50 hengsten deelgenomen.
In maart 2001 heeft het Oldenburgse stamboek Amman erkend, terwijl ook het Baden-Württembergse- en het Beierse stamboek Amman hebben toegelaten tot hun fokkerij.

Amman is tot 2015 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Zeven dochters van hem zijn als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek.
In Duitsland zijn 48 nakomelingen van Amman geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 18.633 gewonnen.

In 2020 heeft Amman een dressuurindex van 91 met een betrouwbaarheid van 73 % en een springindex van 98 met een betrouwbaarheid van 76 %.

 

 

10. Avellynus Oldbg DE333330748892

Avellynus Oldbg (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 165 cm. Hij is geboren op 20 april 1992 en is gefokt door Erwin Schneider uit Löhne, dat circa 5 km ten noorden van Herford in Noordrijn-Westfalen ligt. Avelynnus Oldbg is een broer van de hengst Aventynus Z (1991, zie hfdst 8).

De moeder van beide hengsten is de bruine merrie Furiosy Oldbg (1986, V. Furioso II SF). Zij is ook de moeder van de hengst  Cornetto Oldbg (2007, V. Cornet Obolensky BWP), die is goedgekeurd door het BWP.
Tweede moeder van genoemde hengsten is de bruine Griseldis Oldbg (1976, V. Urgast Oldbg).

Gerekend over acht generaties heeft Avellynus een afstamming met 35,9  Engels- en Arabisch volbloed,  34,4 % Hannoveraans bloed, 9,4 % Selle Français bloed en 9,4 % Oldenburgs bloed.

Avellynus is in mei 1995 in Adelheidsdorf goedgekeurd door het ZfdP. In het najaar van 1995 heeft hij in Redefin deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 106,27 punten (9e plaats) behaald voor de dressuur, 126.67 punten (1e plaats) voor het springen en 114,43 punten (6e plaats) voor zijn totale prestatie.
In december 1996 is de hengst in Vechta erkend door het Oldenburgse stamboek en in februari 1997 in Moritzburg door het Saksische stamboek. Avellynus is tot 2001 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

In de jaren 1999 – 2002 is Jens Tiedemann (GER) met de Avellynus uitgekomen in L-, M- en S-springconcoursen in Duitsland. De hengst heeft een winsom van € 5.478.

In januari 2006 heeft het Mecklenburgse stamboek Avellynus erkend en is hij dat jaar opnieuw beschikbaar geweest voor de fokkerij.

Vijf dochters van Avellynus zijn als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en zestien nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 6.774 gewonnen.

 

 

11.   Adlantus As  Hann DE331310666193

Adlantus As Hann (V. Argentinus Hann) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 163 cm. Hij is op 9 mei 1993 geboren en is gefokt door Carsten Müller-Rulfs uit Ritterhude, dat circa vijftien km ten noorden van Bremen in Nedersaksen ligt.
De moeder van Adlantus As is de donkerbruine merrie Lüppy Holst (1989, V. Lantaan Holst) en tweede  moeder is de schimmel Worldcup Fluppy Hann (1976, V Watzmann Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Adlantus As een afstamming met 53,1 % Hannoveraans bloed, 23,4 % Engels- en Arabisch volbloed en 11,7 % Holsteins bloed.

Adlantus As is in mei 1997 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij heeft in het najaar van 1997 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 83,26 punten (32e plaats)  behaald voor de dressuur, 126,64 punten (3e plaats) voor het springen en 103,71 punten (17e plaats) voor zijn totale prestatie.
In januari 2002 heeft het Oldenburg-International stamboek Adlantus AS in een extra keuring goedgekeurd. In 2002 zijn in Frankrijk twee merrie geïnsemineerd met sperma van Adlantus As en in januari 2007 heeft het Baden-Württembergse stamboek de hengst goedgekeurd.

Adlantus As is van maart 2000 tot mei 2010 door Lars Nieberg (GER) in springwedstrijden uitgebracht. In 2001 is een wedstrijd in Spangenberg gewonnen, In 2002 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van ’s-Hertogenbosch en is met het Duitse team de landenwedstrijd tijdens het CHIO Hickstead gewonnen. In de World Cup wedstrijd in Londen-Olympia is de tweede plaats behaald. Bij het Wereldkampioenschap in Jerez de la Frontera is individueel de 17e plaats bereikt en is met het Duitse team de vierde plaats behaald in de landenwedstrijd.
In 2003 zijn de Grand Prix van Spangenberg en wedstrijden in Zürich, Hachenburg, Berlijn, Belfast en Genève gewonnen. Daarnaast zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Aach en in wedstrijden in Rotterdam en Berlijn. Ook is de derde plaats behaald in de Grand Prix van ’s-Hertogenbosch en is met het Duitse team de finale van de Nations Cup in Barcelona gewonnen.
In 2004 is een wedstrijd in Kiel gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Luzern en in de Duitse springcompetitie. In 2005 is maar in één wedstrijd gestart en in 2006 is een wedstrijd in Pioltello gewonnen. In 2007 zijn overwinningen behaald in Neumünster, Dresden en Frankfurt; in 2008 is gewonnen in Viernheim en in 2009 zijn overwinningen behaald in Braunschweig en Nörten-Hardenberg. Adlantus As FRH heeft een winsom van € 408.050.

Van Adlantus As zijn 65 dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek.

Zijn dochter Atlanta Hann, 2004, schimmel, MV. Athletico Holst, is de moeder van de hengst Askarba Hann (201, V. Askari Holst), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek.

De zonen Adlanteur Hann (2000), Adlantico As Hann (2000), A Conto As Hann (2001), Amaris Hess (2002) en Auratos Hann (2002) zijn goedgekeurd voor de fokkerij.

De hengst Adlanteur Hann (MV. Chasseur I Hann) is in april 2009 goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek. Van de hengst is één wedstrijdpaard geregistreerd. Adlanteur is van 2005 tot en met 2013 door Imke Harms (GER) in de springsport uitgebracht. In 2014 is Henrik Gundersen (DEN) met de hengst in enkele Amerikaanse wedstrijden uitgekomen. Adlanteur heeft een winsim van circa € 20.000.

De hengst Adlantico As Hann wordt in hoofdstuk 11.1.besproken.

De hengst A Conto As is in februari 2004 goedgekeurd door het Brandenburgse- en het Oldenburg-International stamboek. Hij heeft in juni 2004 in Münster-Handorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, maar heeft die test voortijdig beëindigd. In het voorjaar van 2005 heeft het Hannoveraanse stamboek A Conto As goedgekeurd voor de fokkerij en heeft het Hessische stamboek hem erkend. A Conto As is tot 2007 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Zijn zoon A Conto Son Han (2007, MV. Giorgio Westf) is goedgekeurd door het Hannoveraanse-, Oldenburg-International- en het Saksische stamboek. Van hem zijn acht wedstrijdpaarden en een fokmerrie geregistreerd.
Van A Conto As zijn tien nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Amaris Hess (MV. Coriolan Holst) is in 2005 goedgekeurd door het Oldenburg-International- en het Hannoveraanse stamboek. In 2005 heeft Amaris in Münster-Handorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, maar heeft die test voortijdig afgebroken. In 2006 en 2008 is hij beoordeeld bij het in wedstrijdverband deelnemen aan  een springconcours en is hij beide keren gewaardeerd met acht punten.
Amaris is tot 2009 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn vier wedstrijdpaarden en één fokmerrie geregistreerd.

De hengst Auratos Hann (MV. Graf Remus Hann) is in januari 2008 goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. In maart 2008 heeft hij in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij is hij gewaardeerd met 6.95 (7,69) punten voor de dressuur, 8,51 (8,31) punten voor het springen en 7,80 (8,03) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde waarderingen vermeld van de 26 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
Auratos is alleen in 2008 beschikbaar geweest voor de fokkerij, maar van hem zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

In Duitsland zijn 220 nakomelingen van Adlantus As geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben tot en met 2020 samen € 349.388 gewonnen.

De meest succesvolle nakomeling is:
Alessio Hann, ruin, 2000, bruin, MV. Rebel Z I Hann, fokker Frank-Christian Amend, die in de jaren 2010 – 2014 door Barbara Roth in internationale springconcoursen is uitgebracht. De combinatie heeft in 2013 tweede plaatsen behaald in Boedapest (2x) en Braunschweig. Alessio heeft een winsom van € 57.873.

In 2020 heeft Adlantus As een dressuurindex van 85 met een betrouwbaarheid van 75 % en een springindex van 122 met een betrouwbaarheid van 85 %.

 

 

11.1.  Adlantico As Hann DE431316737100

Adlantico As Hann (V. Adlantus As Hann) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is op 25 februari 2000 geboren en is gefokt door Lüder Müller-Rulfs uit Ritterhude, dat circa vijftien km ten noorden van Bremen in Nedersaksen ligt.
De moeder van Adlantico As is de vos merrie Gulietta Hann (1990, V. Grannus Hann). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Auratos Hann (2002, V. Adlantus As Hann), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek (zie hfdst. 11).
Tweede moeder van Adlantico As is de schimmel Waldmaus Hann (1974, V. Waldschütz Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Adlantico As een afstamming met 50 % Hannoveraans bloed, 19,5 % Engels- en Arabisch volbloed en 14,1 % Trakehner bloed.

Adlantico As is in oktober 2002 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Later heeft ook het Mecklenburgse stamboek hem toegelaten tot de fokkerij.
Atlantico As heeft in april 2003 in Münster-Handorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen en is in 2004 en 2005 in wedstrijdverband beoordeeld in een springconcours. Daarbij heeft hij een waardering ontvangen van 7,60 en 8,20 punten.

Atlantico As is door Hans-Jörn Ottens (GER) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2007 is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Hamburg. De hengst heeft een winsom van € 6.220.

Adlantico As is tot en met 2019 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn tien dochters als fokmerrie opgenomen in een stamboek.

In Duitsland zijn 55 nakomelingen van Adlantico As geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen een winsom van € 119.820, daarbij moet worden opgemerkt dat prijzen die zijn behaald door niet-Duitse ruiters alleen worden meegeteld als ze in Duitse wedstrijden zijn gewonnen.

De meest succesvolle nakomeling is:
Acanthya Hann, merrie, 2006, vos, MV. Argentinus Hann (!), fokker Thomas Hart. De merrie is vanaf 2013 door Cassandra Orschel (GER) in de internationale springsport uitgebracht. In oktober 2013 is een wedstrijd in Neumünster gewonnen. In 2014 is de Grand Prix van Herlufmagle gewonnen en in 2015 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Ciecoci  nko en een derde in de Grand Prix van Sommersdorf. In 2016 is de Grand Prix van Kolobrzeg gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald  in de Grand Prix van Ciecocinko en in een wedstrijd in Kolobrzeg.
Vanaf oktober 2016 is Orschel voor Polen uitgekomen. De combinatie heeft in 2017 de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Valencia-Oliva, de derde plaats in de Grand Prix van Wilków Jakubowice en de tweede plaats in een wedstrijd in Ciekocinko. In 2018 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Wilków Jakubowice en de derde plaats in de Grand Prix van Wilków Jakobowice. In 2019 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Kronenberg.
Acanthya heeft een winsom van € 118.930.

 

 

12.  Alibi Oldbg DE333330755894

Alibi Oldbg (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is in 1994 geboren en is gefokt door Dietrich Bodenkamp uit Samern, dat op circa 20 km van Enschede in het uiterste zuidwesten van de deelstaat Nedersaksen ligt.
Alibi is een broer van de hengst Alfaro Oldbg (1996, zie hfdst. 20.).
De moeder van beide hengsteni is de zwarte merrie Granina Oldbg (1991, V. Grannus Hann)  en tweede  moeder is de zwarte Sabrina Badwu (1980, V. Maracaibo Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Alibi een afstamming met 59,4 % Hannoveraans bloed,  20,3 % Engels- en Arabisch volbloed en 14,8 % Trakehner bloed.

Alibi is als driejarige door Andreas Pallisch (AUT) naar Oostenrijk gehaald en heeft in 1997 in Stadl-Paura deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek. Met 130,09 punten voor de dressuur, 163,79 punten voor het springen en 130,58 punten voor zijn totale prestatie heeft hij het onderzoek als winnaar afgesloten. Hij kreeg hoge cijfers voor zijn temperament (8,83), zijn bereidheid om te werken (8,90) en zijn functionele lichaamsbouw (9.00).
Alibi heeft twee jaar gedekt op een hengstenstation in Rudersdorf, dat in het zuidoosten van Oostenrijk, dicht tegen de grens met Hongarije aan ligt. Daarna is hij tot 2005 in Oberösterreich beschikbaar geweest voor de fokkerij en is toen verkocht naar de Verenigde Staten, waar hij is uitgebracht in de springsport. In 2012 is hij teruggekomen in Rudersdorf in Oostenrijk.
In 2018  heeft het Oostenrijkse stamboek het elitepredicaat toegekend aan Alibi.
Alibi is in maart 2020 overleden.
Van hem zijn de zonen Ahorn AWÖ en Apollo AWÖ goedgekeurd voor de fokkerij. Het Oostenrijkse stamboek heeft 28 fokmerries van Alibi geregistreerd.

De hengst Ahorn AWÖ (1999, MV. Caretello B Holst) heeft in het najaar van 2002 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 106,75 punten behaald voor de dressuur, 109,11 punten voor het springen en 108,04 punten voor zijn totale prestatie. Hij heeft het onderzoek als twaalfde van de 32 deelnemende hengsten afgesloten.
In februari 2003 is Ahorn in Stadl- Paura goedgekeurd door het Oostenrijkse stamboek en in 2004 heeft hij in Oostenrijk zowel bij de dressuurpaarden als bij de springpaarden het Bundeschampionat gewonnen.
Door Morgan Barbancon Mestre (ESP) is Ahorn in internationale Grand Prix dressuurwedstrijden uitgebracht. De combinatie heeft in 2009 deelgenomen aan het Europees kampioenschap voor young riders n Kronberg.
In de database van Horsetelex staan vijf nakomelingen van hem.

De hengst Apollo AWÖ (2001, MV. Landinos M AWÖ) is door Stefan Eder (AUT) in internationale springconcoursen uitgebracht. Over zijn fokkerijprestaties zijn geen gegevens beschikbaar.

 

 

13.  Aquilino Oldbg DE333330725894

Aquilino Oldbg (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 16 februari 1994 geboren en is gefokt door Paul Wendeln uit Garrel, dat circa vijftien km ten noorden van Cloppenburg in Nedersaksen ligt.
De moeder van Aquilino is  de vos staatspremiemerrie Journesse  Oldbg (1988, V. Zeus SF). Zij heeft in de periode 1993 – 2014 twintig veulens gebracht, waarvan er tenminste tien zijn uitgegroeid tot internationaal springpaard. Journesse is ook de tweede moeder van de hengst Action Hero PW OS (2015, V.  Action-Breaker BWP), die is goedgekeurd door het Oldenburg-International- en het Hannoveraanse stamboek.
Tweede moeder van Aquilino is de vos staatspremiemerrie Juliane III Oldbg elite (1973, V. Bucepkalos xx).
Gerekend over acht generaties heeft Aquilino een afstamming met 38,3 % Engels- en Arabisch volbloed, 34,4 % Hannoveraans bloed en 12,5 % Oldenburgs bloed.

Aquilino is eind 1996 door het Oldenburgse-, Rijnlandse- en Hannoveraanse stamboek goedgekeurd. Ook het Westfaalse- en het Beierse tamboek hebben Aquilino toegelaten tot hun fokkerijen.
In het najaar van 1998 heeft Aquilino in Zweibrücken deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 126,70 punten (3e plaats) voor de dressuur behaald, 139,68 punten (1e plaats) voor het springen en 137,59 punten voor zijn totale prestatie. Aquilino heeft het onderzoek als winnaar afgesloten.

Aquilino is tot en met 2004 in Duitsland beschikbaar geweest voor de fokkerij. In 2005 is hij goedgekeurd door het Zwitserse ZVCH stamboek. Hij is tot en met 2010 in Zwitserland beschikbaar geweest voor de fokkerij.

Van mei 2008 tot mei 2009 en in 2010 is Aquilino door Eva Senn – Widmer (SUI) uitgebracht in internationale Grand Prix dressuurwedstrijden. In de periode mei – november 2009 is Veronika Marthaler (SUI) met de hengst uitgekomen.
Senn heeft in oktober 2009 de vijfde plaats behaald in de Kür in Salzburg en Marthaler heeft in september 2009 met de hengst een vijfde plaats behaald in de Kür in Saumur.

In Duitsland zijn 112 dochters van Aquilino als fokmerrie opgenomen in een stamboek. Negen dochters hebben het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.
In Zwitserland zijn 140 nakomelingen van Aquilino geregistreerd, waaronder 18 fokmerries.
Het KWPN heeft elf nakomelingen van Aquilino geregistreerd en het Deense stamboek zeven. Het BWP en het Zangersheide stamboek hebben ieder twee nakomelingen geregistreerd en het NRPS één.

Dochter Annika ZfdP, 2003, vos, MV. Purioso Oldbg, is de moeder van de hengst Reve ZfdP (2014, V. Rankrado ZfdP), die is goedgekeurd door het ZfdP.

De zonen Acido Rhein (1998), Aquilino’s Son Rhein (1998) en Aqui Costello Rhein (2000) zijn goedgekeurd voor de fokkerij.

De hengst Acido Rhein (MV. Federball Westf) is in december 2000 in Münster-Handorf goedgekeurd door het Westfaalse stamboek, maar voor zover bekend is Acido niet actief geweest in de fokkerij.

De hengst Aquilino’s Son Rhein (MV. Volaire Hann)  is in december 2000 in Münster-Handorf goedgekeurd door het Westfaalse stamboek. Van de hengst is één nakomeling geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Aqui Costello Rhein (MV. Contender Holst) heeft in het najaar van 2004 in Zweibrücken deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij heeft daarbij 7,84 punten voor de dressuur behaald, 8,55 punten voor het springen en 8.35 punten voor zijn totale prestatie. In februari 2005 is Aqui Costello in Standenbühl goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek en in maart 2005 in Wickrath door het Rijnlandse stamboek.
De hengst is tot en met 2006 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn drie wedstrijdpaarden geregistreerd.

In Duitsland zijn 229 nakomelingen van Aquilino geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben tot eind 2020 samen een winsom van € 274.142.
Volgens de database van Horsetelex zijn tien nakomelingen uitgebracht in 1.40 m springconcoursen of hoger en drie nakomelingen zijn uitgebracht in Prix Sr. Georges dressuurwedstrijden of hoger.

Aquilino heeft in 2020 een dressuurindex van 108 met een betrouwbaarheid van 89 % en een springindex van 89 met een betrouwbaarheid van 94 %.

 

 

14.  Arko III Oldbg DE333330756894

Arko III Oldbg (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 17 april 1994 geboren en is gefokt door Peter M. Schütt uit Schardebüll in Noordfriesland in het noordwesten van Sleeswijk-Holstein lugt.
Arko III  is een broer van de hengst Arko ESI Oldbg (2006), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, maar in de fokkerij geen rol van betekenis heeft gespeeld.
De moeder van Arko III is de bruine merrie Unika Oldbg (1988, V. Beach Boy KWPN).  Zij is ook de tweede moeder van de hengsten Diamant de Landetta OS (2006, V. Diamant de Semilly SF), Tsunami de Hus SF (2007, V. L’Arc de Triomphe Oldbg), Feroce de Hus Zang (2010, V. Ferron Holst) en Anibale de Hus SF (2010, V. Conrad de Hus Holst),
Diamant de Landetta is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek; Tsunami de Hus door het Zangersheide- en het Selle Français stamboek; Feroce de Hus door het Zangersheide stamboek en Anibale de Hus door het Selle Français stamboek.

Tweede moeder van Arko III is de bruine Unique KWPN (1978, V. Onyx SF). Zij is ook de moeder van de hengst Rincon Zeus KWPN (1982, V. Zeus SF), die is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek, en ze is de tweede moeder van de hengst Blue Velvet N ZSAA (1995, V. Bouquet x), die is goedgekeurd door het Duitse stamboek voor paarden met een Arabische afstamming.

Gerekend over acht generaties heeft Arko III een afstamming met 34,4 % Hannoveraans bloed, 28,9 % Engels- en Arabisch volbloed en 16,4 % Selle Français stamboek.

Arko III is in januari 2005 goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek en het Oldenburg-International stamboek. In 2007 heeft het Hannoveraanse stamboek Arko in een extra keuring goedgekeurd. In het voorjaar van 2010 heeft het KWPN Arko III erkend. Ook het Rijnlandse-, Zangersheide-, Selle Français- en Anglo-Europese stamboek hebben Arko III goedgekeurd of erkend voor de fokkerij.

De hengst is van 2002 tot en met 2008 door Nick Skelton (GBR) uitgebracht in de internationale springsport.
In 2002 is de Grand Prix van Portimao gewonnen.
In 2003 is bij de Europese kampioenschappen in Donaueschingen de 26e plaats bereikt. Met het Britse team is de landenwedstrijd tijdens het CHIO Hickstead gewonnen en derde plaatsen zijn behaald bij de Grand Prix’s van Rome en Geesteren.
In 2004 is bij de Olympische Spelen in Athene individueel de 10e plaats behaald. Daarnaast is in Sheffield het Brits Open Kampioenschap gewonnen en is de tweede plaats behaald in de World Cup wedstrijd in Amsterdam.
In 2005 is de World Cup wedstrijd in Leipzig gewonnen en is in de World Cup wedstrijd in Amsterdam de derde plaats behaald. In de finale van de World Cup 2005 in Las Vegas is de 22e plaats behaald.
Bij de Europese Kampioenschappen 2005 in San Patrignano is de combinatie individueel 25e geworden. Met het Britse team is de zesde plaats behaald in de landenwedstrijd. Met het Britse team is de landenwedstrijd in Dublin gewonnen.
In 2006 is de Dubai Classic gewonnen en is de tweede plaats behaald in de Dubai Grand Prix. Ook zijn de Grand Prix’s van Luzern en Castle Ashby gewonnen.
In 2007 is de Global Champions Tour van Estoril gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Sankt Gallen, Valkenswaard. Athene en in de World Cup wedstrijd in Londen-Olympia.
In 2008 zijn de Grand Prix van Calgary (€ 325.000) en  de CANA Cup gewonnen.
Arko III heeft een winsom van circa € 1,400.000.

Arko III is tot 2018 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

In januari 2021 is Arko III op het bedrijf van zijn eigenaar Lisa Hales, de Shaw Farm Stud, in Engeland overleden.

Van Arko III zijn in Duitsland twee dochters geregistreerd als fokmerrie, waarvan er één het predicaat staatspremiemerrie heeft ontvangen.

Het KWPN heeft 74 nakomelingen van Arko III geregistreerd, waaronder zes fikmerries. Vier van hen hebben het sterpredicaat gekregen en één is elitemerrie geworden.

De database van Hippomundo, waarin alle door het BWP- en het Zangersheide geregistreerde paarden zijn opgenomen, telt 583 nakomelingen van Arko III. Daarvan hebben er 245 het suffix Z, hetgeen er op duidt dat die door het Zangersheide stamboek zijn geregistreerd. Omdat in de database niet (meer) kan worden geselecteerd op stamboek kan niet eenvoudig worden nagegaan bij welke stamboeken de andere nakomelingen van Arko III zijn geregistreerd.

Volgens de database van Horsetelex, waarin wel op stamboek kan worden geselecteerd, heeft het BWP 76 nakomelingen van Arko III geregistreerd.

Volgens de database van L’Institut Français du Cheval et de l”Equitation heeft het Selle Français 213 nakomelingen van Arko III geregistreerd en zijn daarnaast in Frankrijk veertien nakomelingen als Cheval de Selle vastgelegd.

Volgens hun eigen databases heeft het Anglo-Europese stamboek 102 nakomelingen van Arko III geregistreerd en het SBS  41 .
Het Italiaanse SI-Unire stamboek heeft 38 nakomelingen van Arko III geregistreerd. Het Ierse Sportpaarden stamboek heeft 35 nakomelingen geregistreerd, waarvan enkele ook door andere stamboeken zijn vastgelegd.

Drie dochters van Arko  zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden:

Easy Blue SBS, 2010, bruin, MV. Darco BWP, is de moeder van de hengst Touardo Blue Z Zang (2014, V. Toulon BWP), die is goedgekeurd door het SBS;

Girly des Simes SBS, 2012, schimmel, MV. Ogano Sitte SBS, is de moeder van de hengst Jeuzolympix des Simes SBS (2015, V. Balou du Rouet Oldbg), die is goedgekeurd door het SBS en

Muis van de Moerhoeve BWP, 2012, bruin, MV. Emerald BWP, is de moeder van de hengst Qrumble JW van de Moerhoeve BWP (2016, V. Di Cantero van ter Hulst Z Zang), die is goedgekeurd door het BWP.

Van Arko III zijn tot april 2021 28 zonen goedgekeurd voor de fokkerij:
Arius AES (2001), Argento AES (2002), Arkida AES (2002), Arkan AES (2004), Jivetime ‘Arko Polo’ AES (2004), SFS Aristio AES (2006), Arkino Z Zang (2008), Arko’s Boy Z Zang (2007), Vip d’Eté SF (2009), Akito de Jarsay SF (2010), Arco Darco Z Zang (2010), Arko Junior PMS Oldbg (2010), Everton de Villée SBS (2010), Gameboy KWPN (2011), Genairo III van de Zeilhoek KWPN (2011), Larko de Laubry BWP (2011), Luigi BWP (2011),  Sparko AES (2011), Coco Pop de Lessay SF 0 (2012), Marko van Spieveld BWP (2012), Mercy van ‘f Ruytershof BWP (2012), Adagio von Rocherath Z Zang (2013), Napoli van ’t Merelsnest BWP (2013), New Star BWP (2013), Amazing van Berkenbroeck Z Zang (2014), Eddy Un Prince SF (2014), Just Synergy KWPN (2014) en Atlantic Blue TF Westf (2016).

De hengsten Argento AES, Arkan AES, Everton de Villée SBS en Marko van Spieveld BWP worden besproken in hoofdstukken 14.1. – 14.4.

De overige hengsten hebben minder dan vijftien nakomelingen en worden onderstaand kort aangestipt.

De hengst Arius AES (MV. Agent Hann) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek, dat twee nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

De hengst  Arkida AES (MV. Frühlingsball Westf) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek, dat in de jaren 2009 en 2010 in totaal zes nakomelingen van Arkida heeft geregistreerd.

De hengst Jivetime “Arko Polo’ AES (MV. Amethist KWPN) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst SFS Aristio AES (MV. Voltaire Hann) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. In de jaren 2015 – 2018 heeft het Anglo-Europese stamboek vijf nakomelingen geregistreerd. SFS Aristio is een succesvol internationaal springpaard. Verderop in de tekst wordt daar nader op ingegaan.

De hengst Arkino Z Zang (MV. Caretino Holst) is in september 20110 goedgekeurd door het Zangersheide stamboek. Het Zangersheide stamboek heeft in de jaren 2013 tot en met 2019 dertien nakomelingen van Arkino Z geregistreerd.

De hengst Arko’s Boy Zang (MV. Calypso SF), ook bekend onder de naam Arkansa Z is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. In 2011 en 2012 heeft het Anglo-Europese stamboek één nakomeling van Arko’s Boy geregistreerd en heeft het Zangersheide stamboek vijf nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Vip d’Eté SF (MV. Melkior du Montois SF) is goedgekeurd door het Selle Français stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Akito de Jarsay SF (MV. Le Tot de Semilly SF) is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek, dat in 2015 en 2016 zeven nakomelingen van de hengst heeft geregistreerd.

De hengst Arco Darco Z Zang (MV. Darco BWP) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, dat geen nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

De hengst Arko Junior PMS Oldbg (MV. Harras Oldbg) is in december 2012 goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek en in januari 2013 erkend door het Oldenburgse stamboek. In de herfst van 2013 heeft hij in Redefin deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 7,51 (7,32) punten voor de dressuur heeft behaald, 8,15 (7,69) punten voor het springen en 7,73 (7,60) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 25 hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Arko Junior PMS heeft de test als achtste afgesloten.
In 2014 en 2015 is de hengst beoordeeld bij het in wedstrijdverband deelnemen aan een springconcours met beoordelingen van respectievelijk 8,00 en 8,50 punten.
In oktober 2015 heeft het Hannoveraanse stamboek de hengst goedgekeurd en in februari 2018 heeft het Baden-Württembergse stamboek dat ook gedaan.
Tot eind 2020 zijn tien dichters, waaronder vier staatspremiemerries, van Arko Junior PMS als fokmerrie in een Duits stamboek opgenomen en zijn veertien nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Gameboy KWPN (MV. Heartbreaker KWPN) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek, dat geen nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

De hengst Genairo III van de Zeilhoek KWPN (MV. Goodtimes KWPN) is goedgekeurd door het SBS-stamboek, maar dat heeft gene nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Larko de Laubry B{ (MV. Diamant de Semilly SF) is goedgekeurd door het BWP. De hengst heeft deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek en daarover heeft het BWP gerapporteerd dat Larko de Laubry een voldoende ontwikkelde hengst is die nog wat jeugdig aandoet en bespiering mist. Zijn bovenhals kon meer bespiering en welving hebben. De schoft-schouderpartij is goed. In het middenstuk is hij wat lang en zijn kruis is wat vlak. Het beenwerk is correct en goed gesteld. De stap en draf zijn ruim en met afdruk, waarbij hij goed kan schakelen. Op de harde bodem toont hij correcte bewegingen. De galop is goed gesprongen en ruim. Bij het vrijspringen heeft hij veel reactie en zwaait hij mooi uit. Hij toont veel vermogen, maar kon wat meer bukken op de sprong. Onder het zadel heeft Larko de Laubry veel inzet. Het mondgevoel bij de ruiters is eerder middelmatig. In de bewegingen is hij voldoende ruim, maar wat weinig gesloten. De galop is ruim en met een goed gebruik van het achterbeen. Bij het springen onder het zadel is hij attent. Hij springt soms wat veel voorwaarts, maar heeft een goede reactie op de sprong. Achteraan maakt hij zijn sprongen mooi af en hij toont veel vermogen.
Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Luigi BWP (MV. Diamant de Semilly SF) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Sparko AES (MV. onbekend) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek, dat geen nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

De hengst Coco Pop de Lessay SF (MV. Denebola II SF) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, dat geen nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

De hengst Mercy van ’t Ruytershof BWP (MV. Bamako de Muze BWP) is goedgekeurd door het SBS, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Adagio von Rocherath Z Zang (MV. Nonstop BWP) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Napoli van ’t Merelsnest BWP (MV. Mr. Blue KWPN) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst New Star BWP (MV. Nonstop BWP) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Amazing van Berkenbroeck Z Zang (MV. Darco BWP) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Eddy Un Prince SF (MV. Calvaro Z Holst) is goedgekeurd door het Selle Français stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Just Synergy KWPN (MV. Kannan GFE KWPN) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek, maar dat heeft geen nakomelingen van hem geregistreerd.

De hengst Atlantic Blue TF Westf (MV. Congress Oldbg) is in augustus 2020 goedgekeurd door het Westfaalse stamboek. Hij heeft in september 2020 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen waarbij hij 7,04 punten heeft gescoord voor de dressuur, 8.35 punten voor het springen en 7,70 punten voor zijn totale prestatie. Hij heeft de test als 18e van de 36 deelnemende hengsten beëindigd. Zijn fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

Sinds oktober 2014 registreert Horsetelex de resultaten van de internationale dressuur-, spring- en eventing wedstrijden. Volgens die administratie zijn tot april 2021 97 nakomelingen van Arko III in internationale wedstrijden gestart en hebben die samen € 1.846.115 gewonnen.

Nakomelingen van Arko III met een winsom van meer dan € 50.000 zijn:

Argento AES, hengst, 2002, donkerbruin, MV. Gasper KWPN, fokker Keeley Durham, is van 2008 tot en met 2019 door John Whitaker (GBR) in de internationale springsport uitgebracht.
In 2011 heeft de combinatie de Grand Prix van Geesteren gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Wettenhall en wedstrijden in Geesteren en Wettenhall.
In 2012 zijn de Grand Prix’s van Odense en Luik en een wedstrijd in Birmingham gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Wettenhall en in wedstrijden in Hagen am Teutoburger Wald en Rotterdam (2x). Ook zijn derde plaatsen behaald in de Grand Prix’s van La Coruña en Barcelona.
In 2013 zijn overwinningen behaald in de Grand Prix’s van Villach-Treffen en München en in wedstrijden in Hagen am Teutoburger Wald en Kiel. Ook zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Londen-Olympia en in een wedstrijd in Monte Carlo. Daarnaast is een derde plaats behaald in de Grand Prix van Vejer de la Frontera.
In 2014 zijn de Grand Prix’s van Amsterdam, Vejer de la Frontera, Villach-Treffen (€ 112.500) en wedstrijden in Amsterdam, Vejer de la Frontera, Hamburg, Wiesbaden (2x), Luik en Londen-Olympia gewonnen. Ook zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Mons Glin, Lausanne en Luik en in wedstrijden in Münster en Birmingham (2x).
In 2015 zijn de Grand Prix van Hong Kong (€ 196.750) en wedstrijden in Villach-Treffen, Hong Kong en Los Angeles CA gewonnen. Ook is met het Britse team de overwinning behaald in de landenwedstrijd tijdens het CHIO Rome. Tweede plaatsen zijn behaald in de Grand Prix’s van Monte Carlo en Luik en in wedstrijden in Madrid,  Londen, Luik, Stuttgart en Londen-Olympia.
In 2016 zijn overwinningen behaald in de Grand Prix van St. Tropez en in wedstrijden in Hong Kong, Doha, Stuttgart en Stockholm. Ook zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Windsor en in een tweede wedstrijd in Windsor.
In 2017 zijn overwinningen behaald in Birmingham en Londen-Olympia en zijn tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Knokke, Brussel, Mâcon-Chaintré, Birmingham en Stockholm.
In 2018 is een wedstrijd in Chantilly gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Amsterdam en Monte Carlo (2x).
In 2019 zijn overwinningen behaald in Harthill en Valence en zijn tweede plaatsen behaald in Gorla Minore, Bourg-en-Bresse en Ommen.
Argento heeft een winsom van € 1.811.850.

SFS Aristio AES, hengst, 2006, bruin, MV. Voltaire Hann, fokker Lisa & Pat Hales, is in 2013 door Robert Whitaker (GBR) in internationale 1.30 m springconcoursen uitgebracht. De combinatie was weinig succesvol en won € 245. In 2014 is Nick Skelton (GBR) met de hengst in 1.45 – 1.50 m wedstrijden gestart, waarbij twee tweede plaatsen zijn behaald in wedstrijden in Harthill-Bolesworth, Van januari 2015 tot november 2020 is Anthony Condon (IRL) met SFS Aristo uitgekomen.
In 2015 is een wedstrijd in Lissabon gewonnen en is een tweede plaats behaald in Herlufmagle.
In 2016 is de overwinning behaald in de Grand Prix van Eschweiler en zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Vilamoura en Bethune en in een wedstrijd in St. Gallen. Met het Ierse team is de landenwedstrijd tijdens het CSIO Falsterbo gewonnen en is de tweede plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CHIO Hickstead.
In 2018 is de Grand Prix van Chantilly gewonnen en is tweede plaats behaald in de Grand Prix van Lissabon. Ook is met het Ierse team de tweede plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CSIO Lissabon en de derde plaats tijdens de finale van de Nations Cup in Barcelona.
In 2019 is een wedstrijd in St.Tropez gewonnen en is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Vejer de la Frontera. Met het Ierse team is de landenwedstrijd gewonnen tijdens het CHIO Hickstead.
In 2020 is met het Ierse team de tweede plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CSIO Praag. SFS Aristio heeft een winsom van € 295.065.

Shark AES, hengst, 2008, bruin, MV. Pilot Westf, fokker S.C. Welch, is in de jaren 2015 tot en met 2018 door Roman Willis (AUS) in internationale springconcoursen uitgebracht. De combinatie heeft in 2015 een wedstrijd in Mostaganem gewonnen. In 2016 zijn overwinningen behaald in wedstrijden in Mijas en San Giovanni in Marignano (2x). In 2017 zijn overwinningen behaald in wedstrijden in Mostaganem en St.- Lô (2x).
In 2018 is de Grand Prix van Columbus-Johnstown OH gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Columbus-Johnstown en Toronto ON.
In 2020 is de hengst door verschillende ruiters uitgebracht in nationale 1.30 m wedstrijden in de Verenigde Staten en Canada. Eind 2020 heeft Shark een winsom van € 66.470.

Arkuga AES, ruin, 2011, bruin, MV Heartbreaker KWPN, fokker Mr. & Mrs. J. Renwick, is vanaf februari 2017 door Laura Renwick (GBR) in internationale springconcoursen uitgebracht. In februari en maart 2017 zijn in wedstrijden in Vilamoura twee overwinningen en vier tweede plaatsen behaald.
In 2018 zijn drie wedstrijden in Vilamoura gewonnen en is twee keer een tweede plaats behaald. Daarnaast zijn overwinningen behaald in wedstrijden in Moorsele, Béthune, Hardelot en Ascona (2x) en zijn tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Moorsele en Hardelot.
In 2019 heeft de combinatie wedstrijden gewonnen in Vilamoura, Le Touquet, Béthune en Ascona (2x) en zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Sevilla en in wedstrijden in Vilamoura (2x), Vilach-Treffen en St.Tropez.
In 2020 zijn overwinningen behaald in de Grand Prix van Kronenberg en in wedstrijden in Vilamoura (2x), Royan, Le Mans, Kronenberg en Canteleu. Tweede plaatsen zijn behaald in een World Cup wedstrijd in Boedapest, en wedstrijden Vilamoura (4x), In 2021 zijn vier wedstrijden in Vilamoura gewonnen.
Op 1 april 2021 heeft Arkuda een winsom € 167.823.

Uit het genetisch profiel dat het KWPN over Arko III heeft gepubliceerd blijkt dat Arko III een springindex van 116 met een betrouwbaarheid van 77 % heeft.
Uit het profiel blijkt voorts dat relatief veel nakomelingen van Arko III een strak verloop van rug en lendenen vertonen. Bij het springen hebben de nakomelingen achter veelal een open techniek en daarnaast veel vermogen.

De World Breeding Federation for Sporthorses publiceert sinds 2008 ranglijsten van de meest succesvolle fokhengsten voor de disciplines dressuur, springen en eventing.
Uit onderstaand overzicht wordt aangegeven welke plaats Arko III op de gepubliceerde ranglijsten voor de springhengsten heeft ingenomen.

Jaar Plaats Punten
2014 74 1460
2015 68 1900
2016 73 2015
2017
2018 99 1500
2019 81 2123
2020 50 1575

 

 

14.1. Argento  AES 826002020012774 Elite

Argento AES (V. Arko III Oldbg) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 16 juni 2002 geboren en is gefokt door Keely Durham uit South Leverton, dat circa 20 km ten noordwesten van Lincoln in Lincolnshire in midden Engeland ligt.
De moeder van Argento is de bruine merrie Flora May AES (1994, V. Gasper KWPN) en tweede moeder is Purdy, waarvan de afstamming onbekend is.
Gerekend over acht generaties heeft Argento een afstamming met 26,6 % Engels- en Arabisch volbloed, 25 % onbekend bloed,18,8 % Hannoveraans bloed en 10,9 % Selle Français bloed.

Argento is in 2008 goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. In september 2015 heeft het Zangersheide stamboek de hengst goedgekeurd en in december 2015 heeft het Holsteinse stamboek Argento ook goedgekeurd.

Argento heeft met zijn ruiter John Whitaker (GBR) een zeer succesvolle internationale springcarrière achter de rug, waarin achttien keer een Grand Prix  en € 1.811.850 aan prijzengeld is gewonnen. In hoofdstuk 14. wordt een overzicht gegeven van zijn belangrijkste resultaten. In januari 2020 is zijn sportloopbaan  beëindigd en is Argento op de stoeterij Béligneux le Haras in Servas, dat ten zuiden van Bourg-en-Bresse in het Franse departement Ain ligt, volledig beschikbaar voor de fokkerij.

Het Anglo-Europese stamboek heeft het predicaat elite toegekend aan Argento.

Tot en met 2020 heeft het Anglo-Europese stamboek 104 nakomelingen van Argento geregistreerd, het Zangersheide stamboek vijftien  en het Holsteinse stamboek één. Ook het BWP heeft enkele nakomelingen geregistreerd.

De zoon Areba AES (2010, MV. Indorado Holst) is tijdelijk goedgekeurd geweest  door het Anglo-Europese stamboek, maar van hem zijn geen nakomelingen geregistreerd.

Sinds oktober 2014 registreert Horsetelex de resultaten van de internationale dressuur-, spring- en eventing wedstrijden. Volgens die administratie zijn tot april 2021 veertien nakomelingen van Argento uitgebracht in internationale wedstrijden. Tot april 2021 hebben zij samen €  27.562 gewonnen.

 

 

14.2.  Arkan AES 826002004011309

Arkan AES (V. Arko III Oldbg) is een zwartbruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 15 mei 2004 geboren en is gefokt door Marie Edgar uit Kenilworth, dat ten zuiden van Coventry in het Engelse graafschap Warwickshire ligt.
De moeder van Arkan is de zwartbruine merrie Principessa Redoute SBS (1999, V. Kannan GFE KWPN) en tweede moeder is de vos Etincelle du Port SF (1992, V. Incitatus SF).
Gerekend  over acht generaties heeft Arkan een afstamming met 27,3 % Engels- en Arabisch volbloed, 26,6 % Selle Français bloed en 23,4 % Hannoveraans bloed.

Arkan is in 2007 goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek en is tot 2010 in Engeland actief geweest in de fokkerij. Het AES heeft 62 nakomelingen van Arkan geregistreerd.
In 2010 is Arkan verkocht naar Ierland en daar is hij goedgekeurd door het Ierse Sportpaarden stamboek, dat in de jaren 2011 tot en met 2020 175 veulens van hem heeft geregistreerd.

Sinds oktober 2014 registreert Horsetelex de resultaten van de internationale dressuur-, spring- en eventing wedstrijden. Volgens die administratie zijn tot april 2021 vijf nakomelingen van Arkan uitgebracht in internationale wedstrijden. Tot april 2021 hebben zij samen €  134.711 gewonnen.

De meest succesvolle nakomeling is:
S&L Through the Looking Glass AES, merrie, 2008, bruin, MV. Hairos KWPN, fokker Jodie Sizer, is in 2014 door Louisa Whitaker (GBR) in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2015 is Henni Kovács (FIN) met de merrie gestart. De combinatie heeft een tweede plaats behaald in een wedstrijd voor jonge paarden in Linz-Ebelsberg. Van juli 2016 tot april 2017 is Darragh Kerins (IRL) met de merrie uitgekomen. In de maanden juni – september 2017 is S&L Through the Looking Glass gereden door Vincent Lambrechts (BEL). De combinatie heeft een derde plaats behaald in een wedstrijd in Knokke. Van oktober tot medio december 2017 heeft Kevin Staut (FRA) de merrie gereden en is een wedstrijd in Oslo gewonnen. Eind december heeft Lambrechts de merrie uitgebracht in het concours in Mechelen, waar een derde plaats is behaald. Van januari tot juni 2018 is Dayro Arroyave (COL) met Through the Looking Glass gestart en zijn derde plaatsen behaald in wedstrijden in Vejer de la Frontera en Moorsele. Daarna is Lambrechts de merrie weer gaan rijden tot augustus 2019. De combinatie heeft overwinningen behaald in Knokke, Kronenberg en Moorsele en een tweede plaats in Opglabbeek. In 2019 en 2020 is Dorothy Douglas (USA) met de merrie uitgekomen. In 2019 is een nationale wedstrijd in Tyler TX gewonnen. In 2020 zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Wayne IL en Katy TX en zijn in Grand Prix’s in Ocala FL een vierde en een vijfde plaats behaald. S&L Through de Looking Glass heeft een winsom van € 134.700.

 

 

14.3. Everton de Villée SBS 056007000E48047

Everton de Villée SBS (V. Arko III Oldbg) is een bruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 28 februari 2010 geboren en is gefokt door Xavier Hanneton uit Thuin, dat circa 10 km ten zuidwesten van Charleroi in de Belgische provincie Henegouwen.
De moeder van Everton de Villée is de bruine merrie Tornade des Biez SBS (2003, V. Ogano Sitte SBS). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Jeuzolympix des Simes SBS (2015, V. Balou du Rouet Oldbg), die is goedgekeurd door het SBS. Tweede  moeder van Everton de Villée is de zwarte Jacinthe des Biez SBS (1993, V. Forever KWPN).
Gerekend over acht generaties heeft Everton de Villée een afstamming met 33,6 % Hannoveraans bloed, 24,2 % Engels- en Arabisch volbloed, 13,3 % Selle Français bloes en 11,7 % Gelders bloed.

Everton de Villée is goedgekeurd door het SBS en tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Het SBS heeft in de jaren 2014 – 2020 21 nakomelingen van hem geregistreerd.
Het AES heeft geen nakomelingen van Everton de Villée vastgelegd.
De hengst is van 2015 tot en met 2020 in internationale springconcoursen uitgebracht en heeft een winsom van circa € 25.000.

 

 

14.4.  Marko van Spieveld BWP 056002W00301947

Marko van Spieveld BWP (V. Arko III Oldbg) is een bruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 5 mei 2012 geboren en is gefokt door Andre Vercauteren uit Sint-Gillis-Waas, dat vijf km ten noorden van Sint Niklaas in de Belgische provincie Oost Vlaanderen ligt.
De moeder van Marko van Spieveld is de bruine merrie Brendy van Spieveld BWP (2001, V. Quasimodo van de Molendreef BWP). Zij is een grootramige, langgelijnde merrie. De hals is lang, maar wat weinig bespierd en iets horizontaal aangezet. Het middenstuk is lang maar sterk. De achterhand is sterk bespierd. De merrie heeft een goed ontwikkeld, correct gesteld beenwerk. De hoeven zijn iets ongelijk. De merrie beweegt zeer goed, met veel ruimte, afdruk en gedragenheid.
Brenda van Spieveld is ook de tweede moeder van de hengst Oscar van Spieveld BWP (2014, V. Castelino van de Helle BWP), die is goedgekeurd door het BWP.
Tweede moeder van Marco van Spieveld is de bruine Tequila van Spieveld BWP (1996, V. Capital Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Marko van Spieveld een afstamming met 31,3 % Engels- en Arabisch volbloed, 24,2 % Hannoveraans bloed, 16,4 % Selle Français stamboek en 10,2 % Holsteins bloed.

Marko van Spieveld is in 2017 goedgekeurd door het BWP. Het BWP heeft gerapporteerd dat Marko van Spieveld een rijtypische hengst is die goed in het rechthoekmodel staat. Zijn hals is goed van lengte, bespiering en richting. Zijn hoofd is mooi. De schoft-schouderpartij is goed. Zijn rug is iets lang en strak. Het kruis heeft voldoende lengte en helling. Het beenwerk is hard, droog en correct gesteld. De hoefvorm is goed. De voorhoeven zijn iets ongelijk. De lengte in het beenwerk is goed. De stap kan wat ruimer zijn. De draf is ruim en met voldoende afdruk. De galop is ruim en met veel afdruk. Op de harde bodem stapt hij met wat min afdruk. De draf heeft tact en afdruk. Bij het vrij springen springt Marko van Spieveld met voldoende techniek en afdruk. Hij zwaait achteraan goed uit en hij toont vermogen. Onder het zadel is de looplust en rijdbaarheid voldoende. Zijn stap is goed. De draf is voldoende. De galop is sterk en met veel evenwicht. Hij springt makkelijk met voldoende techniek en goede afdruk. Hij maakt zijn sprong achteraan goed af. Hij toont voldoende vermogen.
Marko van Spieveld is een vrij complete hengst waarvan verwacht wordt dat hij springpaarden zal leveren.

In de jaren 2018 – 2020 heeft het BWP 21 nakomelingen van Marko van Spieveld geregistreerd.

 

 

15.  Rubens du Ri d’Asse BWP 056002W00140309 Stb.

Rubens du Ri d’Asse BWP (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 26 april 1994 geboren en is gefokt door Jean-Louis Andrien uit Mortroux, dat circa 5 km ten zuiden van de Nederlandse plaats Eijsden in de Belgische provincie Luik ligt.
De moeder van Rubens du Ri d’Asse is de vos merrie Kristalys du Ri d’Asse BWP (1987, V. Lys de Darmen SF). Zij is ook de tweede moeder van de hengsten Volcam du Ri d’Asse BWP (1998, V. Voltaire Hann) en Figaro du Ri d’Asse BWP (2004, V. Thunder van de Zuuthoeve BWP).
Volcam du Ri d’Asse is goedgekeurd door het BWP en Figaro du Ri d’Asse door het Anglo-Europese stamboek.

Tweede moeder van Rubens du Ri d’Asse is de bruine Elise de Lauzelle BWP (1981, V. Goldfisch de Lauzelle Hann). Zij is ook de tweede moeder van de hengsten Nikolaas van de Heemstede  BWP (1990, V. Skippy II SF) en Premium de Laubry BWP (1992, V. Galoubet A SF).
Nikolaas van de Heemstede is goedgekeurd door het Hongaarse stamboek en Premium de Laubry door het BWP.
Gerekend over acht generaties heeft Rubens du Ri d’Asse een afstamming met 54,7 % Hannoveraans bloed en 26,6 % Engels- en Arabisch volbloed.

Rubens du Ri d’Asse is in 1997 goedgekeurd door het BWP. Hij is tot en met 2002 bij Stal de Muze in Sint-Niklaas voor de fokkerij beschikbaar geweest en is van 2002 tot 2004 in Zwitserland ingezet voor de fokkerij.

Vanaf het najaar van 2002 tot en met 2005 is de hengst door Hansúli Sprunger (SUI) in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2002 is een derde plaats behaald in een wedstrijd in Oldenburg. In 2003 zijn overwinningen behaald in de Grand Prix’s van Lons-le-Saulnier en München-Riem. In 2004 is met het Zwitserse team de derde plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CSIO Athene en in 2005 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Spangenberg.

Na zijn internationale sportcarrière is Rubens du Ri d’Asse tot en met 2012 in België weer spaarzaam gebruikt voor de fokkerij.

De database van Hippomundo, waarin alle door het BWP geregistreerde nakomelingen zijn opgenomen, telt 174 nakomelingen van Rubens du Ri d’Asse.
Het BWP heeft circa 135 nakomelingen van Rubens du Ri d’Asse geregistreerd;
het Zwitserse ZVCH tien  en het Cheval Suisse stamboek zes. Het SBS heeft 17 nakomelingen geregistreerd en het Zangersheide stamboek drie.

Volgens gegevens van Horsetelex zijn twaalf nakomelingen van Rubens du Ri d’Asse in internationale sportwedstrijden uitgebracht.

De meest succesvolle nakomeling is:
Rubina VIII ZVCH, merrie, 2994, vos, MV. onbekend, fokker Clarissa Crotta, is van oktober 2011 tot april 2016 door Fabio Crotta (SUI) in internationale springwedstrijden uitgebracht. De combinatie heeft in 2013 de Grand Prix van Truccazzano gewonnen. In 2014 is een wedstrijd in San Giovanni in Marignano gewonnen en zijn derde plaatsen behaald in de Grand Prix van San Giovanni in Marignano, in de Longines Grand Prix van Sankt Gallen en in een jachtconcours in Sankt Gallen. Rubina VIII is in 2014 in Zwitserland uitgeroepen tot Paard van het Jaar.
In 2015 zijn overwinningen behaald in wedstrijden in Gorla Minore, San Giovanni in Marignano (2x) en Manerbio. Verder zijn derde plaatsen behaald in wedstrijden in San Giovanni in Marignano en in Sankt Gallen.
In 2016 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Gorla Minore.
Vervolgens is Runina VIII verkocht naar de Verenigde Staten, waar de merrie tot april 2021 is uitgebracht door Chloe Field (USA) en matige resultaten heeft geboekt.
Begin april 2021 heeft Rubina VIII een winsom van € 99.100.

 

 

16.   Alpaschino  Berl-Brand  DE357570563795

Alpaschino Berl-Brand (V. Argentinus Hann) is een vos hengst. Hij is op 20 januari 1995 en is gefokt door Franz Clemens Hoff uit Niemegk-Neuendorf, dat circa 50 km ten zuidwesten van Potsdam in de Duitse deelstaat Brandenburg ligt.
De moeder van Alpaschino is de donkerbruine merrie Udine Westf (1991, V. Upan la Jarthe x). Zij is ook de moeder van de hengsten Rabenstein Westf (1998, V. Rubinstein I Westf) en Liaison As Westf  (2002, V, Lancer III Holst), die beiden door het Westfaalse stamboek zijn goedgekeurd.
Tweede moeder van Alpaschino is de vos Airline Westf (1986, V. Goldstern Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Alpaschino een afstamming met 48,4 % Hannoveraans bloed en 35,2 % Engels- en Arabisch volbloed.

Alpaschino is in oktober 1997 in Neustadt/Dosse goedgekeurd en geprimeerd door het Berlin-Brandenburgse- en het Brandenburg-Anhalt stamboek. In de zomer van 1999 heeft hij in Münster-Handorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Hij heeft daarbij 119,08 punten (6e plaats) voor de dressuur behaald, 123,76 punten (3e plaats) voor het springen en 127,27 punten (2e plaats) voor zijn totale prestatie.
In februari 2003 heeft het Hessische stamboek Alpaschino goedgekeurd en in juni 2005 heeft ook het Hannoveraanse stamboek de hengst goedgekeurd.

Alpaschino is tot 2015 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn drie dochters als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en één van hen heeft het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.
In Duitsland zijn 27 nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 6.990 gewonnen.

Onder de naam Falkenhof’s Alpaschino is de hengst van 2000 tot 2011 door diverse ruiters tot op M-niveau uitgebracht in de springsport. De hengst heeft een winsom van € 10.963.

Alpaschino heeft een dressuurindex van 103 met een betrouwbaarheid van 71 % en een springindex van 106 met een betrouwbaarheid van 73 %.

 

 


17. Arthur V  Oldbg  DE333330066395

Arthur V Oldbg (V. Argentinus Hann) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 23 april 1995 geboren en is gefokt door Anni Bieler uit Ostrhauderfehn, dat circa 15 km ten zuidoosten van Leer in het noordwesten van Nedersaksen ligt.
De moeder van Arthur V is de zwartbruine merrie Jonata Oldbg (1988, V. Absinth Hann) en tweede moeder is de zwartbruine elite merrie Jonkalla Oldbg (1980, V. Weltmeister Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Arthur V een afstamming met 51,6 % Hannoveraans bloed, 18,0 % Engels- en Arabisch volbloed en 14,8 % Trakehner bloed.

Arthur V is in 2004 goedgekeurd door het Selle Français stamboek en is van 2004 tot en met 2017 in Frankrijk beschikbaar geweest voor de fokkerij. In die jaren zijn 46 merries geïnsemineerd met zijn sperma en daaruit zijn 30 veulens geregistreerd, waarvan er 23 zijn vastgelegd door het Selle Français stamboek en zeven als Cheval de Selle.
Van de dochters zijn er in 2021 vijf geregistreerd als fokmerrie en 24 nakomelingen zijn uitgebracht in de springsport.

Arthur V is in de jaren 2004 – 2012 in Frankrijk tot op 1.50 m.-niveau uitgebracht in de springsport. Hij heeft in 2012 in Mulhouse een 1.35 m.-wedstrijd  gewonnen en heeft een winsom van € 7.678.

Arthur V is op  14 juni 2013 overleden.

 

 

18.  Asti Spumante Oldbg  DE333331104595

Asti Spumante Oldbg (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 174 cm. Hij is op 16 april 1995 geboren en is gefokt door Irmgard Nienaber uit Garrel, dat circa tien km ten noorden van Cloppenburg in Nedersaksen ligt.
De moeder van Asti Spumante is de bruine staatspremiemerrie Edelbild Oldbg (1991, V. Landfrieden Holst).
Tweede moeder is de donkere vos Edelwelt Oldbg (1984, V. Welt As Oldbg). Zij is ook de moeder van de hengsten Lapis Lazuli Oldbg (1989, V. Landfrieden Holst) en Rosenwelt Oldbg (2001, V. Rohdiamant Oldbg).
Lapis Lazili is goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Beierse stamboek en Rosenwelt door het ZfdP.
Gerekend over acht generaties heeft Asti Spumante een afstamming met 40,6 % Hannoveraans bloed, 24,2 % Engels- en Arabisch volbloed en 13,3 % Holsteins bloed.

Asti Spumante is in november 1998 in Oldenburg goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek en begin 1998 heeft ook het Beierse stamboek hem goedgekeurd.
In het najaar van 1998 heeft de hengst in Warendorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen. Daarbij heeft hij 98,39 punten (18e plaats) behaald in de dressuur, 115,74 punten (6e plaats) voor het springen en 106,62 punten (12e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 30 hengsten deelgenomen.
In januari 2013 heeft het Hannoveraanse stamboek de hengst in een extra keuring goedgekeurd.

Asti Spumante is van september 1999 tot juni 2011 door Thomas Mühlbauer (GER) in de springsport uitgebracht. Vanaf 2002 is aan internationale wedstrijden deelgenomen. In 2003 en 2004 zijn diverse wedstrijden in München gewonnen, waaronder in 2004 de Grand Prix. In 2005 zijn overwinningen behaald in Wiesbaden en Donaueschingen. Ook is met het Duitse team de landenwedstrijd tijdens het CHIO Hickstead gewonnen en is in de landenwedstrijd in Dublin de tweede plaats behaald. Daarnaast is de tweede plaats behaald in de Duitse springcompetitie.
In 2006 is een wedstrijd in Wenen gewonnen. In 2007 is de overwinning behaald in de Grand Prix van Lamprechtshausen en zijn met het Duitse team de landenwedstrijden in Dublin en Barcelona gewonnen. In 2008 is de Grand Prix van München-Riem gewonnen en is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Hachenburg. In 2009 heeft de combinatie in Balve de tweede plaats behaald in het Kampioenschap van Duitsland en derde plaatsen in de Preis van Nordrhein-Westfalen in Aken en in de Grand Prix van Salzburg. In 2010 is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Donauschingen en in 2011 is met het Duitse team de landenwedstrijd in Lummen gewonnen.
Asti Spumante heeft een winsom van € 454.250.

In 2021 is Asti Spumante bij het Beierse Landgestüt in Schwaiganger beschikbaar voor de fokkerij.

Tot en met 2020 zijn 76 dochters van Asti Spumante als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek. Elf van die fokmerries hebben het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.

Vijf dochters van Asti Spumante zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden:

Santa Rosa Bavar, 2002, vos, MV. Werther Hann, is de moeder van de hengst Compiegne DSP (2014, V. Cola Zero OS), die is goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken;

Pippilotta DSP, 2004, bruin, MV. Romanoff J Bavar, is de moeder van de hengst Chapper DSP (2015, V. Chap II OS), die is goedgekeurd door het BWP;

Delphi DSP, 2005, vos, MV. Beaufast x, is de moeder van de hengst DSP Ciba Libre FSP (2010, V. DSP Con Spirit DSP), die is goedgekeurd door het Beierse- en de Zuidduitse stamboeken;

Doucement DSP. 2006, vos, MV. Pilot Westf, is de moeder van de hengst Mochito DSP (2010, V. Monte Bellini Westf), die is goedgekeurd door het Beierse stamboek en het ZfdP en

Papalapap DSP, 2006, bruin, MV. Cosinus B Holst, is de moeder van de hengst Nombrado DSP (2015, V. Numero Uno KWPN), die is goedgekeurd door het Beierse- en de Zuidduitse stamboeken.

Zeven zonen van Asri Spumante zijn goedgekeurd voor de fokkerij:
Acajou Bavar (2000), Artemis Bavar (2000), Asti Cinzano Bavar (2000), Arrivederci Bavar (2001), Asti Frizzante Bavar (2002), Aperol PJ Hann (2014) en Alaba DSP (2016),

De hengst Arrivederci Bavar wordt in hoofdstuk 18.1. besproken. De andere hengsten hebben weinig bijgedragen aan de fokkerij en worden hieronder kort aangeduid.

De hengst Acajou Bavar (MV. Furioso II SF) is in maart 2003 goedgekeurd door het Beierse stamboek. Hij heeft in april 2003 in Radegast deelgenomen een aan aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 7,03 punten heeft behaald voor de dressuur, 7,95 punten voor het springen en 7,59 punten voor zijn totale prestatie.
Van 2008 tot en met 2013 is Acajou in de internationale springsport uitgebracht. (zie verderop in de tekst). Hij is tot 2020 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Tot eind 2020 zijn vijf dochters van hem als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en zijn veertien nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Artemis Bavar (MV. Bandeliero xx) is op 1 maart 2003 goedgekeurd door het Beierse stamboek. In maart heeft hij in Warendorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, maar heeft die test voortijdig beëindigd.
In het najaar van 2003 heeft hij in Warendorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Daarbij heeft hij 93,62 punten (12e plaats) behaald voor de dressuur, 113,07 punten (6e plaats) voor het springen en 105,77 punten (10e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 24 hengsten deelgenomen.
In 2006 heeft het Oldenburgse stamboek Artemis erkend.
In 2008 is zijn zoon À Propos Westf (2005, MV. Landadel Holst) door het Beierse stamboek goedgekeurd voor de fokkerij, maar van hem zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.
Van Artemis zijn geen fokmerries bekend, maar wel zijn drie nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Asti Cinzano Bavar (MV. Ultraschall SF) is van augustus 2011 tot maart 2013 door Maximilian Schmid (GER) in internationale springconcoursen uitgebracht, In 2012 is een wedstrijd in München-Riem gewonnen. Asti Cinzano heeft een winsom van € 23.965.  In maart 2013 is de hengst in München goedgekeurd door de Zuidduitse stamboeken. Hij is tot 2019 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Drie nakomelingen van hem zijn als wedstrijdpaard geregistreerd.

De hengst Asti Frizzante Bavar (MV. Raueck IBavar) is in februari 2005 in München-Riem goedgekeurd door het Beierse stamboek. In 2006 heeft hij in München-Riem meegedaan aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 7,93 punten voor de dressuur heeft behaald, 8,71 punten voor het springen en 8,32 punten voor zijn totale prestatie.
Asti Frizzante is maar enkele jaren actief geweest in de fokkerij. Van hem zijn zes wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Aperol PJ Hann (MV. Contender Holst) heeft in september 2017 is Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 14 dagen, waarbij hij 7,25 punten heeft behaald voor de dressuur, 8,28 punten voor het springen en 7,93 punten voor zijn totale prestatie. Hij is van de 37 deelnemende hengsten ex aequo als elfde geëindigd. In december 2017 is Aperol PJ in Adelheidsdorf goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij is tot en met 2020 voor de fokkerij beschikbaar gesteld door het Landgestüt in Celle. In oktober 2020 is Aperol PJ door zijn fokker verkocht als springpaard.

De hengst Alaba DSP (MV. Conthargos OS) is in februari 2019 in München-Riem goedgekeurd door het Beierse stamboek. In verband met de corona-pandemie heeft Alaba nog geen aanlegtest afgelegd. Zijn fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

In Duitsland zijn van Asti Spumante 214 nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben tot eind 2020 samen € 384.232 gewonnen.
De meest succesvolle nakomelingen zijn:

Acajou Bavar, hengst, 2000, bruin, MV. Furioso II SF, fokker Wolfgang Hartmann, is van april 2007 tot september 2012 door Kristian Kniha (GER) in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2008 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Linz-Ebelsberg. In 2010 is de Grand Prix van Linz-Ebelsberg gewonnen en is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Stadl Paura. In mei 2011 heeft de combinatie opnieuw de Grand Prix van Linz-Ebelsberg gewonnen. In 2013 heeft Max Kühner (GER) de hengst in wedstrijden uitgebracht met een dertiende plaats als beste resultaat.

Arrivederci Bavar, hengst, 2001, bruin, MV. Pilot Westf, fokker Haupt- en Landgestüt Schwaiganger is in 2008 en 2009 door Lawrence Green (GER) in enkele internationale springconcoursen uitgebracht. In 2009 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Frankfurt. In 2010 is Thomas Mühlbauer (GER) met de hengst gestart met een vierde plaats in een wedstrijd in Spangenberg als beste prestatie.
In 2011 is Arrivederci niet in internationale wedstrijden gestart en van 2012 tot en met 2018 is Green weer met de hengst uitgekomen.
In 2014 is met het Duitse team de landenwedstrijd tijdens het CSIO Bratislava gewonnen en is individueel de derde plaats behaald in de Grand Prix van München-Riem. In 2015 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Salzburg en in 2016 is een overwinning behaald in de Grand Prix van Wiener Neustadt. In 2018 is de Grand Prix van Ranshofen gewonnen. Arrivederci heeft een winsom van  € 100.100.

Asti Spumante heeft in 2020 een dressuurindex van 90 met een betrouwbaarheid van 82 % en een springindex van 103 met een betrouwbaarheid van 93 %.

 

 

18.1. Arrivederci Bavar  DE481100118501

Arrivederci Bavar (V. Asti Spumante Oldbg) is een bruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 4 maart 2001 geboren en is gefokt door het Haupt- en Landgestüt Schwaiganger, dat enkele kilometers ten noorden van Ohlstadt in het zuiden van Beieren ligt.
De moeder van Arrivederci is de vos merrie Dolce Vita Bavar (1994, V. Pilot Westf). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Moschito DSP (2010, V. Monte Bellini Westf), die is goedgekeurd door het Beierse stamboek en het ZfdP.
Tweede moeder van Arrivederci is Matchosonne Bavar (1986, V. Matcho x).
Gerekend over acht generaties heeft Arrivederci een afstamming met 41,4 % Hannoveraans bloed, 27,3 % Engels- en Arabisch volbloed en 16,4 % Trakehner bloed.

Arrivederci is in april 2004 in München-Riem goedgekeurd door het Beierse stamboek. In mei 2004 heeft hij in München-Riem deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij 7,23 punten gekregen voor de dressuur, 8,55 punten voor het springen en 7.98 punten voor zijn totale prestatie.

Arrivederci is van 2008 tot en met 2018 door Lawrence Green (GER) en Thomas Mühlbauer (GER) in de internationale springsport uitgebracht. Hij heeft een winsom van € 100.100. Een samenvatting van zijn prestaties is in hoofdstuk 18 opgenomen.

Arrivederci is tot en met 2011 door het Landgestüt Schwaiganger beschikbaar geweest voor de fokkerij.
In Duitsland zijn van hem 46 nakomelingen als wedstrijdpaard geregistreerd. Tot en met 2020 hebben zij samen een winsom van € 21.550.

Arrivederci heeft in 2020 een springindex van 106 met een betrouwbaarheid van 82 %.

 

 

19.  Air Jordan Oldbg DE 333331514696

Air Jordan Oldbg (V. Argentinus Hann) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 20 mei 1996 geboren en is gefokt door Erwin Risch uit Menslage, dat circa 25 km ten zuidwesten van Cloppenburg in Nedersaksen ligt.
Air Jordan is gekloond en dat heeft de hengst Air Jordan Alpha Z Zang (2009, zie hfdst. 43.) opgeleverd.
De moeder van beide hengsten is de bruine merrie Mandoline Oldbg (1989, V. Matador Hann) en tweede moeder is de bruine merrie Winzerin Hann (1980, V. Weinstern Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Air Jordan een afstamming met 68,0 % Hannoveraans bloed, 18,0 % Engels- en Arabisch volbloed en 11,7 % Trakehner bloed.

Air Jordan is in november 1999 in Oldenburg goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek.

Air Jordan is in 2003 door John Pierce (CAN) in internationale wedstrijden uitgebracht, waarbij de combinatie de Desert Circuit Grand Prix in Thermal CA heeft gewonnen, tweede is geworden in de Grand Prix van Collingwood ON en derde in de Grand Prix van Del Mar CA. Volgens mededelingen in de pers heeft Jan Tops (NED) de hengst voor € 1,5 miljoen van Pierce gekocht en hem vervolgens doorverkocht aan stoeterij Zangersheide.
In 2004 is de hengst door de Zangersheide stalruiter Edouard Mathé (FRA) uitgebracht, waarbij een wedstrijd in Mechelen is gewonnen en daarna is Judy-Ann Mechior (BEL) met hem gestart. De combinatie heeft goed gepresteerd in wedstrijden in Arezzo, St. Tropez, Monaco en Valkenswaard. Omstreeks 2006 heeft het Zangersheide stamboek Air Jordan goedgekeurd voor de fokkerij.

In 2007 is Air Jordan weer in het bezit van Tops gekomen en is de hengst tot mei 2011 door Daniël Deusser (GER) in wedstrijden uitgebracht.
De combinatie heeft in 2007 wedstrijden gewonnen in ’s-Hertogenbosch en bij de World Cup finale in Las Vegas. Bij de World Cup finale is in het eindklassement de tweede plaats behaald. In de zomer van 2007 is de Grand Prix van Madrid gewonnen.
In 2008 zijn overwinningen behaald in de Grand Prix’s van Arezzo, Valkenswaard en Deauville en in 2009 is de Grand Prix van Braunschweig gewonnen.
Deusser heeft met Air Jordan € 466.500  gewonnen. Rekening houdend met de prijzen die Pierce, Mathé en Melchior hebben behaald, kan de winsom van Air Jorden op circa € 600.000 worden geschat.

In 2012 is Air Jordan volledig voor de fokkerij ingezet, waarbij hij zowel in Nederland bij hengstenstation Brinkman in Twello als in Frankrijk bij Groupe France Elevage beschikbaar was.
In juni 2013 is Air Jordan goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek, terwijl ook het Selle Français stamboek de hengst heeft goedgekeurd.

In september 2013 is Air Jordan in Frankrijk aan de complicaties na een liesbreuk operatie overleden.

In Duitsland zijn vier dochters van Air Jordan Z als fokmerrie ingeschreven in een stamboek.

In de database van Hippomundo zijn alle door het Zangersheide- en het BWP-stamboek geregistreerde nakomelingen opgenomen. In de database staan 539 nakomelingen van Air Jordan Z , maar omdat in de database niet kan worden geselecteerd op stamboek is het slechts met zeer veel moeite mogelijk om na te gaan door welke stamboeken de verschillende nakomelingen zijn geregistreerd. Van de 539 nakomelingen hebben er 383 het suffix Z van Zangersheide.

In de database van Horsetelex kan wel op stamboek worden geselecteerd . Begin april 2021 bevat de database 589 nakomelingen van Air Jordan Z, waarvan er 355 zijn vastgelegd door het Zangersheide stamboek en zeven door het BWP.

Volgens  hun eigen databases heeft het KWPN 60 nakomelingen geregistreerd, het Anglo-Europese stamboek achttien, het SBS vier en het Ierse Sportpaarden stamboek 56, waarvan circa dertig al door een ander stamboek waren geregistreerd. Het Selle Français stamboek heeft 26 nakomelingen geregistreerd.

Acht dochters van Air Jordan zijn moeder geworden van een goedgekeurde hengst:

Air Lane Z Zang, 2005, donkerbruin, MV. Calvaro Z Holst, is de moeder van de hengst Don Darco de Bornival Z Zang (2010, V. Darco BWP), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek;

Alexa JT Z Zang, 2006, donkerbruin, Heartbreaker KWPN, is de moeder van de hengst Akihito JT Z Zang (2014, V. Aktion Pur Westf), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek;

Atlantic M Z Zang, 2006, MV. Nonstop BWP, is de moeder van de hengst Manasquan M Z Zang (2010. V. Mr. Blue KWPN), die is goedgekeurd door het Slowaakse stamboek;

Angela Z Zang, 2007, bruin, MV. Baloubet du Rouet SF, is de moeder van de hengst Quito de Mariposa BWP (2016, V. Comme Il Faut Westf), die is goedgekeurd door het Zangersheide- en het Anglo-Europese stamboek;

Corolla TS KWPN, 2007, bruin, MV. Lupicor KWPN, is de moeder van de hengst Go-On T.S. KWPN (2011, V. Corlensky G Westf), die is goedgekeurd door het Tsjechische- en het Slowaakse stamboek;

Tania Chevane SF, 2007, bruin, MV. Muguet du Manour SF, is de moeder van de hengst Instant Brecam SF (2018, V. Balou Star Oldbg), die is goedgekeurd door het Selle Français stamboek;

Air Queen Z Zang, 2008, bruin, MV. Crown Z Zang, is de moeder van de hengst H.C.A. Lavair AAFE (2012, V. Lavall III Holst), die is goedgekeurd door het Argentijnse stamboek en

Daisy-Ludine S KWPN elite, 2008, MV. Voltaire Hann, is de moeder van de hengst Kingsboy S KWPN (2015, V. Cornet Obolensky BWP), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek.

Van Air Jordan zijn 33 zonen goedgekeurd voor de fokkerij:
Ace Z Zang (2005), Adamo Z Zang (2005), Air Borne Z Zang (2005), Air Ship Z Zang (2005), Ami Z Zang (2005), Antartica Z Zang (2005). Aristo Z Zang (2005), Armani van Overis Z Zang (2005), Asterix E Z Zang (2005), Fanad West Air Jordan Air C OS (2005), A Sexy Back Pleville Z Zang (2006), Arhuaco Noesar Z (2007), Alfa Jordan Zang (2008), Dondersteen T.S. KWPN (2008), Ayamonte BG Z Zang (2009), Amor Warande Z Zang (2010), Air Deline AES (2012), Dairzel Duverie SF (2013), Darker de la Fontaine SF (2013), Darkhorse Brimbelles SF (2013), Darkvador des Forets SF (2013), Delice de B’Neville SF (2013), Diamox du Plant SF (2013), Diego Tame SF (2013), Ding Dong Courcelle SF (2013), Douglas du Gue SF (2013), I Improve KWPN (2013), Air King KWPN (2014), Airforce SBK Z Zang (2014), E Mail de la Chapelle SF (2014), El Jordan de Laye SF (2014), Emir du Chanu SF (2014) en HVL Dynamite ISH (2015).

De cursief vermelde hengsten hebben (nog) geen of weinig invloed op de fokkerij gehad en worden onderstaand kort aangeduid.
De overige hengsten worden in de hoofdstukken 19.1. tot en met 19.10 besproken.

De hengst Ace Zang (2005, MV. Lacros Holst) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek, dat één nakomeling van hem heeft geregistreerd.

De hengst Adamo Z Zang (2005, MV. Lancdetto Holst) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van Adamo Z zijn geen nakomelingen bekend.

De hengst Aristo Z Zang (2005, MV. Fortissimo Westf) is in 2009 goedgekeurd door het Zangersheide stamboek. Na zijn goedkeuring is de hengst onder de naam VDL Groep Aristo Z door Maikel van der Vleuten (NED) van januari 2012 tot juni 2015 uitgebracht in de internationale springsport. De hengst heeft een winsom van € 6.832 Aristo Z is na afloop van het dekseizoen 2016 gecastreerd. Het Zangersheide stamboek heeft drie nakomelingen van hem geregistreerd en het KWPN vier.

De hengst Asterix E Z Zang (2005, MV. Nimmerdor KWPN) is in september 2007 goedgekeurd door het Zangersheide stamboek. De hengst is ook tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Het AES heeft één nakomeling van Asterix E Z geregistreerd en het Elite stamboek voor Ierse- en Europese sportpaarden vier.

De hengst Fanad West Air Jordan C OS (2005, MV. Vetiver de Gamet SF) is goedgekeurd door het Ierse Sportpaarden stamboek, dat zes nakomelingen van de hengst heeft geregistreerd.

De hengst A Sexy Back Pleville Z Zang (2006, V. Darco BWP) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Het Zangersheide stamboek heeft twaalf nakomelingen van de hengst geregistreerd.

De hengst Arhuaco Noesar Z Zang (2007, V. Contender Holst) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek, dat vier nakomelingen van de hengst heeft geregistreerd.

De hengst Alfa Jordan Z Zang (2008, V. Lancelot KWPN) is in september 2013 goedgekeurd door het Zangersheide stamboek, maar is tot 2021 niet beschikbaar geweest voor de fokkerij. De hengst is een succesvol internationaal springpaard (zie verderop in de tekst).

De hengst Dondersteen T.S. KWPN (2008, MV. Lupicor KWPN) heeft in het najaar van 2013 in Schlieckau deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen, waarbij hij 7,24 (7,41) punten voor de dressuur heeft behaald, 8,15 (7,60) punten voor het springen en 7,74 (7,60) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 25 hengsten die aan het onderzoek hebben deelgenomen. Dondersteen T.S.  heeft het onderzoek ex aequo als negende beëindigd. In april 2014 is Dondersteen T.S. in Lentföhrden goedgekeurd door het ZfdP. Hij is twee jaar op een bedrijf in het zuidwesten van Sleeswijk-Holstein beschikbaar gesteld voor de fokkerij, Van de hengst zijn in Duitsland geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd.

De hengst Ayamonte BGZ Zang (2009, MV. Capital Holst) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden bekend.

De hengst Amor Warande Z Zang (2010, MV. Treasure Z Zang) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden bekend.

De hengst Air Deline AES (2012, MV. Acord II Holst) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, dat tot en met 2020 vijf nakomelingen van de hengst heeft geregistreerd.

De hengst Darker de la Fontaine SF (2013, MV. Ohio van de Padenborre BWP) is in 2017 goedgekeurd door het Selle Français stamboek. De hengst is alleen in 2018 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem is één nakomeling geregistreerd.

De hengst Darkvador des Forets SF (2013, MV. Quaprice Bois Margot Holst) is goedgekeurd door het Selle Français stamboek, maar is tot en met 2020 nog niet actief geweest in de fokkerij.

De hengst Delice de B’neville SF (2013, MV. Quick Star SF) is goedgekeurd door het Selle Français stamboek, maar is tot en met 2020 nog niet actief geweest in de fokkerij.

De hengst Diamox du Plant SF (2013, MV. Eyken des Fontenis SF) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Ding Dong Courcelle SF (2013, MV. Almé SF) is goedgekeurd door het Selle Français stamboek. Hij is in de jaren 2017 – 2019 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Er zijn 23 merries met zijn sperma geïnsemineerd en daaruit zijn negen veulens geregistreerd.

De hengst I Improve KWPN (2013, MV. Quidam de Revel SF) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen bekend.

De hengst Air King KWPN (MV. Contendro I Holst) is in november 2016 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek. Hij heeft in april 2017 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen waarbij hij 7,65 punten voor de dressuur heeft behaald, 8,45 punten voor het springen en 8,25 punten voor zijn totale prestatie. De test is door 28 hengsten volledig afgewerkt. Air King heeft de test als vierde beëindigd. In december 2018 is Air King in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek.
In 2018 en 2019 is Air King beoordeeld bij het in wedstrijdverband afleggen van een springparcours en is hij gewaardeerd met 8,16 en 9,01 punten. Zijn prestaties in de fokkerij moeten worden afgewacht.

De hengst Airforce SBK Z Zang (2014, MV. Lancer II Holst) is in februari 2018 in Deauville goedgekeurd door het Zangersheide stamboek. In 2019 en 2020 heeft het Zangersheide stamboek zeven nakomelingen van de hengst geregistreerd.

De hengst E Mail de la Chapelle SF (2014, MV. Capitol II Holst) is in 2018 goedgekeurd door het Selle Français stamboek. Tot en met 2020 zijn van de hengst twee nakomelingen geregistreerd.

De hengst Emir du Chanu SF (2014, MV. Papillon Rouge SF) is in november 2017 goedgekeurd door het Selle Français stamboek. Tot en met 2020 zijn negen merries geïnsemineerd met sperma van de hengst en zijn vijf veulens geregistreerd.

De hengst HVL Dynamite ISH (2015, MV. Heartbreaker KWPN) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. Tot eind 2020 zijn van de hengst nog geen nakomelingen geregistreerd.

Sinds oktober 2014 registreert Horsetelex de resultaten van de internationale dressuur-, spring- en eventing wedstrijden. Volgens die administratie zijn tot april 2021 108 nakomelingen van Air Jordan in internationale wedstrijden uitgebracht en hebben zij samen een winsom van € 1.465.714.

Nakomelingen van Air Jordan met een winsom van meer dan € 50.000 zijn

Air Chin Z Zang, merrie, 2005, zwartbruin, MV. Chin Chin Holst, fokker Bas Huybregts, is in september 2012 door Carmen Christiaansen (BEL) in Leudelange in enkele internationale springconcoursen uitgebracht. Van januari tot december 2013 is Kristof Cleeren (BEL) met de merrie gestart. De combinatie heeft een tweede plaats behaald in Sint-Katalijne-Waver. Vanaf december 2013 tot september 2015 is Katharina Offel (UKR) met Air Chin Z uitgekomen, waarbij in 2014 een wedstrijd in Parma is gewonnen. In 2015 is de Grand Prix van Lanaken gewonnen en is in een tweede Grand Prix in Lanaken de derde plaats behaald.
Van september 2015 tot juli 2016 is Rene Tebben (GER) met de merrie gestart. In 2015 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Vilamoura, In 2016  is een World Cup wedstrijd in Sjarjah gewonnen.
In 2017 is Christiaansen weer met Air Chin Z uitgekomen, met een negende plaats als beste prestatie. Air Chin Z heeft een winsom van € 60.785.

Amira Zang, merrie, 2005, zwart, MV. Chellano Z Holst, fokker Paul Serneels, is van maart 2013 tot medio januari 2015 door Cameron Hanley in de internationale springsport uitgebracht. In 2013 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Wiesbaden en in 2014 is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Valencia-Oliva. Van eind januari tot juli 2015 is Pius Schwizer (SUI) met de merrie uitgekomen, waarbij een 1.55 m-wedstrijd in Hamburg is gewonnen.
Van juli tot en met december 2015 heeft Morgane Dassio (SUI) Amira uitgebracht.
Amira heeft een winsom van € 82.725.

Australia SCSL, merrie, 2006, donkerbruin, V. Caletto I Holst, fokker Stal Tops, is van juni 2012 tot medio november 2014 door Julien Mesnil (FRA) in internationale springconcoursen uitgebracht. Daarna is Timothee Anciaume (FRA) tot eind 2020 met de merrie uitgekomen.
In 2015 zijn overwinningen behaald in wedstrijden in Hardelot en La Capelle en is in Auvers een tweede plaats behaald.
In 2017 zijn tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Bordeaux en Le Touquet.  Ook is de derde plaats behaald in de Grand Prix van Cagnes-sur-Mer.
In 2018 zijn overwinningen behaald in wedstrijden in Vilamoura en Cagnes-sur-Mer. Daarnaast is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Parijs,
In 2019 zijn wedstrijden in Bourg-en-Bresse en Knokke gewonnen en is in Bourg-en-Bresse ook een tweede plaats behaald.
In 2020 is een tweede plaats behaald in St. Lô.
Australia heeft een winsom van € 128.700.

Ami’ce Zang, ruin, 2007, donkerbruin, MV. Odermus R KWPN, fokker Irma Donselaar, is in 2013 door Ton Brinkman (NED) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2014 zijn Lauren Hough (USA) en Jacob Pope (USA) met de ruin gestart. In 2015 en 2016 is de ruin niet in internationale wedstrijden uitgebracht.
In 2017 is Andrew Welles (USA) met Ami’ce gestart en vanaf januari 2018 is de ruin uitgebracht door Charlie Jayne (USA), waarbij in 2018 een derde plaats is behaald in de Grand Prix van Saugerties NY. In 2020 zijn twee overwinningen behaald in wedstrijden in Wayne IL en is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Traverse Ciry MI en in 2021 is een overwinning behaald in een wedstrijd in Wellington FL.
Ami’ce heeft op 1 april 2021 een winsom van € 198.480.

Alfa Jordan Zang
, hengst, 2008, donkerbruin, MV. Lancelot KWPN, fokker Stal Stenfert, is in 2013 door Clarissa Crotta in Lanaken uitgebracht in het Wereldkampioenschap voor vijfjarige springpaarden.
In 2014 zijn Vladimir Beletskiy (RUS) en Mario Maintz (GER) met de hengst gestart en van maart tot juli 2015 is Jeroen Dubbeldam (NED) met hem uitgekomen. Van maart tot november 2016 heeft Max Kühnert (AUT) Alfa Jordan gereden, waarbij een tweede plaats is behaald in een wedstrijd in Linz-Ebelsberg. Van november 2016 tot april 2017 is de hengst zonder veel succes uitgebracht door Helmut Schönstetter (GER), waarna Kühnert hem tot februari 2020 weer heeft gereden.
In 2017 heeft de combinatie wedstrijd in München-Riem (2x) en Samorin gewonnen en is de tweede plaats behaald in een puissancewedstrijd in Mechelen.
In 2018 is een wedstrijd in Wiesbaden gewonnen en is de vierde plaats behaald in de Grand Prix van Wiesbaden en in 2019 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Calgary, Spruce Meadows.
In januari 2020 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Basel. Vanaf februari 2020 is Alfa Jordan uitgebracht door Suus Kuyten (NED). Tot begin maart 2021 is de combinatie in 54 wedstrijden gestart zonder dat een plaats bij de eerste tien is behaald. Begin april 2021 heeft Alfa Jordan een winsom van € 131.667

Identity Vidseroel BWP, merrie, 2008, bruin, MV. Darco BWP, fokker Michel Vanderhasselt, is van september 2014 tot november 2019 door Christophe Vanderhasselt (BEL) in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2015 is in  verschillende wedstrijden die alleen op strafpunten werden verreden een foutloos parcours afgelegd. Ook is een wedstrijd op strafpunten en tijd in Lier gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in Bonheiden (2x), Luik (2x) en Opglabbeek.
In 2016 zijn overwinningen behaald in wedstrijden in Lons-le-Saunier, Lier en St. Lô en is in Lier en Bonheiden de tweede plaats behaald.
UIn 2017 is een wedstrijd in Luik gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Roeser, Lier, Brussel en Poznan.
In 2018 zijn overwinningen behaald in wedstrijden in Villach-Treffen (2x), Lanaken en Lier. Daarnaast zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Lanaken en Béthune en in wedstrijden in Crans-Montana en Mechelen. Ook zijn de derde plaats behaald in de Grand Prix van Drachten, de vierde in de Grand Prix van Ascona en de vijfde in de Grand Prix van Brussel.
In 2019 zijn overwinningen behaald in de Grand Prix van Bonheiden en in een wedstrijd in Lier. In een wedstrijd in Groβ Viegeln is de tweede plaats behaal. In de Grand Prix’s van Hagen am Teutoburger Wald, Chantilly en Villach-Treffen zijn respectievelijk de tweede, vijfde en zesde plaats behaald.
Vanaf medio november 2019 komt Edwina Tops – Alexander (AUS) met de merrie uit. In 2019 is de combinatie tweede geworden in de Grand Prix van Londen-Olympia en in 2020 is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Valkenswaard.
Begin april 2021 heeft Identity Vidseroel een winsom van € 406.311.

In 2020 heeft Air Jordan in Frankrijk een springindex van 115 met een betrouwbaarheid van 96 %.

De World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH) publiceert sinds 2009 jaarlijks ranglijsten van de beste 100 fokhengsten voor de disciplines dressuur, springen en eventing. In de lijst van springhengsten heeft Air Jordan de volgende plaatsen ingenomen:

Jaar Plaats Punten
2015 81 1608
2016
2017 91 1650
2018 57 2380
2019 57 2718
2020

 

 

19.1.  Air Borne Z Zang  056015Z55501905

Air Borne Z Zang (V. Air Jordan Oldbg) is een schimmel hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 21 juni 2005 geboren en is gefokt door stoeterij Zangersheide in Lanaken, dat circa vijf km ten noordwesten van Maastricht in de Belgische provincie Limburg ligt.
De moeder van Air Borne Z is de schimmel merrie Aida Z Zang (2002, V. Artos Z Hann). Zij is ook de moeder van de door het Zangersheide stamboek goedgekeurde hengsten Cartos Z Zang (2010, V. Candillo Holst ), Cosmos Z Zang (2013, V. Chellano Alpha Z Zang) en Sleipnir Z Zang (2015, V. Solid Gold Z Oldbg).
Tweede moeder van Air Borne Z is de bruine Cherry Z Zang (1998, V. Carthago Holst). Zij is ook de tweede moeder van de hengsten Astana Z Zang (2013, V. Asca Z Holst) en Copycat Z Zang (2013, V. Comilfo Plus Z Westf), die beiden door het Zangersheide stamboek zijn goedgekeurd.
Gerekend over acht generaties heeft Air Borne Z een afstamming met 52,3 % Hannoveraans bloed, 20,3 % Engels- en Arabisch volbloed, 11,7 % Selle Français bloed en 10,2 % Holsteins bloed.

Hoewel diverse bronnen melden dat Air Borne Z is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek, komt de hengst niet voor op de door het Zangersheide stamboek gepubliceerde overzichten van goedgekeurde hengsten.
Air Borne Z is op jonge leeftijd naar het bedrijf van de aan stoeterij Zangersheide gerelateerde Marleen Melchior en haar echtgenoot Ricardo Kierkegaard gegaan en is in de jaren 2008 – 2012 ingezet op hun fokbedrijf in Argentinië. De door hen gefokte paarden zijn geregistreerd door het Zangersheide stamboek.
Op 19 september 2014 is Air Borne Z door het Argentijnse stamboek ingeschreven in het stamboek, waarna tot en met 2015 twaalf nakomelingen van de hengst door het Argentijnse stamboek zijn geregistreerd. In 2015 is de hengst voor de sport verkocht aan de Venezolaanse springruiter Emanuel Andrade.
Volgens de database van Hippomundo heeft het Zangersheide stamboek 42 nakomelingen van de hengst geregistreerd.

In 2014 is Air Borne Z door Martin Magnasco (ARG) en Gonzalo Gonzalez (ARG) in internationale springconcoursen uitgebracht en in 2015 is Emanuel Andrade (VEN) met de hengst gestart.

 

 

19.2. Air Ship Z Zang 056015Z55500305

Air Ship Z Zang (V. Air Jordan Oldbg) is een bruine hengst met een stokmaat van 165 cm. Hij is op 14 mei 2005 geboren en is gefokt door stoeterij Zangersheide in Lanaken, dat circa vijf km ten noordwesten van Maastricht in de Belgische provincie Limburg ligt.
De moeder van Air Ship Z is de bruine merrie Caputana Z Zang (2001, V. Caratano Holst).
Tweede moeder is de bruine Cappucine Z Zang (1998, V. Calvaro Z Holst), die ook de moeder is van de hengsten Royal Force Z Zang (2005, V. Rex Z Hann) en
Cooper I Z Zang (2010, V. Chellano Z Holst).
Royal Force Z is goedgekeurd door het Argentijnse stamboek en Cooper I door het Zangersheide stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Air Ship Z een afstamming met  38,3 % Hannoveraans bloed, 25,8 % Engels- en Arabisch volbloed en 20,3 % Holsteins bloed.

Evenals zijn halfbroers Air Borne Z en Antartica Z is Air Ship Z op jonge leeftijd naar Argentinië gegaan waar hij in de jaren 2008 – 2013 is ingezet op de stoeterij van Marleen Melchior, dochter van de stichter van de Zangersheide stoeterij in Lanaken Leon Melchior, en haar echtgenoot Ricardo Kierkegaard. Dertien op de stoeterij geboren nakomelingen van Air Ship Z zijn geregistreerd door het Zangersheide stamboek

Air Ship Z Zang is in november 2010 geregistreerd door het Argentijnse stamboek. In 2013 en begin 2014 is de hengst gebruikt voor de fokkerij op de Soy stoeterij van Pedro S.A.
Het Argentijnse stamboek heeft in de jaren 2014 en 2015 tien nakomelingen van Air Ship Z  heeft geregistreerd.

 

 

19.3.  Ami Z Zang 056015Z55641905

Ami Z Zang (V. Air Jordan Oldbg) is een bruine hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is op 22 mei 2005 geboren en is gefokt door Egbert Schep uit Tull en ’t Waal, dat ten zuiden van de stad Utrecht op de noordoever van de Lek ligt.
De moeder van Ami Z is de bruine merrie Centimilia Z Zang (1998, V. Carthago Holst) en tweede moeder is de bruine Regina Z Zang (1985, V. Ramiro Z Holst). Regina Z is ook de moeder van de hengsten Lastic Z Hann (1989, V. Leuthen Hann), Rivaal Z Hann (1990, V. Rebel II Z Hann) en Admiraal Z Hann (1991, V. Atlantus Z Holst). Lastic Z en Rivaal Z zijn goedgekeurd door het Zangersheide stamboek en Admiraal Z is goedgekeurd in de Verenigde Staten.
Gerekend over acht generaties heeft Ami Z een afstamming met 43,0 % Hannoveraans bloed, 27,3 % Engels- en Arabisch volbloed en 18,8 % Holsteins bloed.

Ami Z is in 2007 goedgekeurd door het Zangersheide stamboek. Het stamboek heeft in de jaren 2009 tot en met 2013 24 nakomelingen van Ami Z geregistreerd. Het KWPN heeft twee veulens van Ami Z geregistreerd.

Ami Z is uitgebracht in 1.30 m springconcoursen.

 

 

19.4. Antartica Z Zang  056015Z55500905

Antartica Z Zang (V. Air Jordan Oldbg) is een schimmel hengst met en stokmaat van 175 cm. Hij is op 24 mei 2005 geboren en is gefokt door stoeterij Zangersheide in Lanaken, dat circa vijf km ten noordwesten van Maastricht in de Belgische provincie Limburg ligt.
De moeder van Antartica Z is de schimmel merrie As Cold as Ice Z Zang (2002, V. Artos Z Hann) en tweede moeder is de schimmel Cold as Ice Z Zang (1999, V. Carthago Holst).
Cold as Ice Z is gebruikt voor embryotransplantatie en heeft in de jaren 2012 – 2018 vijftien veulens gebracht. In totaal staat ze te boek als moeder van 21 veulens, waaronder de hengsten Scotch on Ice Z Zang (2013, V. Stakkato Hann) en Cold as Ice King Z Zang (2017, V. Comme il Faut Westf). Daarnaast is ze de tweede moeder van de hengst Nino Ice Z Zang (2013, V. Numero Uno KWPN).
Scotch on Ice is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek, Cold as Ice King door het BWP en Nino Ice Z door het Hongaarse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Antartica Z een afstamming met 50,8 % Hannoveraans bloed, 21,1 % Engels- en Arabisch volbloed en 13,3 % Holsteins bloed.

Evenals zijn halfbroers Air Borne Z en Air Ship Z is Antartica Z op jonge leeftijd naar Argentinië gegaan waar hij in de jaren 2007 – 2013 is ingezet op de stoeterij van Marleen Melchior, dochter van de stichter van de Zangersheide stoeterij in Lanaken, en haar echtgenoot Ricardo Kierkegaard. Dertig op de stoeterij geboren nakomelingen van Antartica zijn geregistreerd door het Zangersheide stamboek.
Het Argentijnse stamboek heeft drie nakomelingen van Antartica geregistreerd.

 

 

19.5.  Armani van Overis Zang 056015Z55699305

Armani van Overis Zang (V. Air Jordan Oldbg) is een bruine hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is op 12  juni 2005 geboren en is gefokt door Gerald Lenaerts van stoeterij Overis in Peer, dat in de Belgische provincie Limburg ligt.
De moeder van Armani van Overis is de bruine merrie Daphne Z  Zang (1996, V. Darco BWP). Zij is ook de moeder van de hengst Moncler van Overis BWP (2012, V. Kannan GFE KWPN), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek. Ook is ze de tweede moeder van de hengst Fabrice van Overis Z Zang (2008, V. For Pleasure Hann), die is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek.
Tweede moeder van Armani van Overis is Quivive van Overis BWP (1993, V. Landetto Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Armani van Overis een afstamming met 46,1 % Hannoveraans bloed, 24,2 % Engels- en Arabisch volbloed en 10,9 % Holsteins bloed.

Armani van Overis is in september 2008 tijdelijk goedgekeurd door het Zangersheide stamboeken in september 2010 definitief. In januari 2020 heeft het Selle Français stamboek de hengst ook goedgekeurd.

In de jaren 2012 tot en met 2020 zijn in Frankrijk 78 merries geïnsemineerd met sperma van Armani van Overis. Tot eind 2020 zijn daaruit 47 veulens geboren, waarvan er 38 zijn geregistreerd door het Selle Français stamboek.
Het Zangersheide stamboek heeft vijf nakomelingen van Armani van Overis geregistreerd.

 

 

19.6.  Dairzel Duverie SF 25000113407409D

Dairzel Duverie SF (V. Air Jordan Oldbg) is een bruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 10 maart 2013 geboren en is gefokt door het  bedrijf S.C.E.A. Lemarchand en Veroniqie Lemarchand uit Vire Normandie, dat in het zuidwesten van het Franse departement Calvados ligt.
De moeder van Dairzel Duverie is de vos merrie Gazelle de Lavigne SF (1994, V. Persan II SF) en tweede moeder is de bruine Oviko x (1980, V. Flaminko x). Gerekend over acht generaties heeft Dairzel Duverie een afstamming met 42,2 % Engels- en Arabisch volbloed en 36,7 % Hannoveraans bloed.

Dairzel Duverie is in oktober 2016 goedgekeurd door het Selle Français stamboek en is vanaf 2017 in Frankrijk beschikbaar gesteld voor de fokkerij.
Tot en met 2020 zijn 47 merries geïnsemineerd met sperma van Dairzel Duverie.
Daaruit zijn tot eind 2020 26 veulens geboren, waarvan er 22 zijn geregistreerd door het Selle Français stamboek.

 

 

19.7. Darkhorse Brimbelles SF 25000113407415X

Darkhorse Brimbelles SF (V. Air Jordan Oldbg) is een zwarte hengste met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 19 april 2013 geboren en is gefokt door stoeterij Des Brimbelles in St. Aubin Sur Gaillon, dat circa 40 km ten zuidoosten van Rouen in het Franse departement Eure ligt.
De moeder van Darkhorse Brimbelles is de vos merrie Kaolympe Pardiere SF (1998, V. Diamant de Semilly SF) en tweede moeder is de donkerbruine Olympe di Tertre SF (1990, V. Glamorgan SF).
Gerekend over acht generaties heeft Darkhorse Brimbelles een afstamming met 36,7 % Hannoveraans bloed en 32,0 % Engels- en Arabisch volbloed.

Darkhorse Brimbelles is in september 2017 goedgekeurd door het Selle Français stamboek en in februari 2020 in Deauville door het Zangersheide stamboek.

In 2019 en 2020 zijn in Frankrijk 99 merries geïnsemineerd met sperma van Darkhorse Brimbelles.
Tot eind 2020 zijn 37 nakomelingen van Darkhorse Brimbelles geboren en daarvan heeft het Selle Français stamboek er 36 geregistreerd.

 

 

19.8. Diego Tame SF 25000113407404J

Diego Tame SF (V. Air Jordan Oldbg) is een bruine hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is geboren op 24 april 2013 en is gefokt door het bedrijf Brohier Denis in  Carentan-les-Marais, dat in het Franse departement Manche ligt.
De moeder van Diego Tame is de vos merrie Taquine Tame SF (2007, V. Helios de la Cour II SF). Tweede moeder is de vos Fin Bouche SF (1993, V. Lieu de Rampan SF). Zij is ook de tweede moeder is van de hengst Old Chap Tame SF (2002, V. Carthago Holst), die is goedgekeurd door het Selle Français- en het Zangersheide stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Diego Tame een afstamming met 36,7 % Hannoveraans bloed,  32,0 % Selle Français bloed en 25,8 % Engels- en Atabisch volbloed.

Diego Tame is in oktober 2016 goedgekeurd door het Selle Français stamboek en is vanaf 2017 beschikbaar voor de fokkerij.
In de jaren 2017 – 2020 zijn 32 merries met zijn sperma geïnsemineerd en tot eind 2020 zijn daaruit 17 veulens geboren, die allen door het Selle Français stamboek zijn geregistreerd.

 

 

19.9. Douglas du Gue SF  25000113407938D

Douglas du Gue SF (V. Air Jordan Oldbg) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 28 juni 2013 geboren en is gefokt door stoeterij De Gue in Chambley Bussieres, dat circa 25 km ten westen van Metz in het Franse departement Meurthe-et-Moselle ligt.
De moeder van Douglas du Gue is de bruine merrie Aupless du Gue SF (2010, V. Lando DWB) en tweede moeder is de bruine Pin Up du Gue SF (2003, V. Quat’Sous SF). Pin Up du Gue is ook de moeder van de hengst Bensor du Gue SF (2011, V. Ensor van de Heffinck BWP) en ze is de tweede moeder van de hengst Vincy du Gue SF (2009, V. Adelfos BH). Zowel Bensor du Gue als Vincy du Gie zijn goedgekeurd door het Selle Français stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Douglas du Gue een afstamming met 39,1 % Hannoveraans bloed, 25,8 % Engels- en Arabisch volbloed, 15,6 % Selle Français bloed en 10,2 % Holsteins bloed.

Douglas du Gue is in oktober 2016 goedgekeurd door het Selle Français stamboek en is vanaf 2017 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Tot en met 2020 zijn 114 merries geïnsemineerd met sperma van Douglas du Gue.
Tot en met 2020 zijn 73 nakomelingen geboren en daarvan heeft het Selle Français stamboek er 67 geregistreerd.

 

 

19.10.  El Jordan de Laye SF 25000114482302R

El Jordan de Laye SF (V. Air Jordan OIdbg) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 17 maart 2014 geboren en is gefokt door Aurelien Laguide uit Taponas, dat bij Belleville-en-Beaujolais in het Franse departement Rhône ligt.
De moeder van El Jordan de Laye is de bruine merrie Flute de Champagne SF (1993, V. Alfa d’ Elle SF) en tweede moeder is de bruine Uree de Barly SF (1986, V. Jouan de Frely x).
Gerekend over acht generaties heeft El Jordan de Laye en afstamming met 36,7 % Engels- en Arabisch volbloed, 36,7 % Hannoveraans bloed en 18,0 % Selle Français bloed.

El Jordan de Laye is in november 2017 goedgekeurd door het Selle Français stamboek en is vanaf 2018 beschikbaar voor de fokkerij. Tot en met 2020 zijn 40 merries geïnsemineerd met zijn sperma. Daaruit zijn negentien veulens geboren, waarvan het Selle Français stamboek er zeventien heeft geregistreerd.

 

 

20.  Alfaro Oldbg DE333330422196 / 37  G Sz SP

Alfaro Oldbg (V. Argentinus Hann) is een vos hengst met een stokmaat van 165 cm. Hij is op 28 april 1996 geboren en is gefokt door Bernard Lampe uit Emstek, dat ruim vijf km ten oosten van Cloppenburg in Nedersaksen ligt.
Alfaro is een broer van de hengst Alibi Oldbg (1994, zie hfdst.12.)
De moeder van beide hengsten is de zwarte merrie Granina Oldbg (1991, V. Grannus Hann)  en tweede  moeder is de zwarte Sabrina Badwu (1980, V. Maracaibo Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Alfaro een afstamming met 59,4 % Hannoveraans bloed,  20,3 % Engels- en Arabisch volbloed en 14,8 % Trakehner bloed.

Alfaro is in 1999 goedgekeurd door het Poolse Sportpaarden stamboek en is van 1999 tot en met 2002 op de staatsstoeterij in Nowielice, dat ten noordoosten van Szczecin aan de Oostzeekust ligt, beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van Alfaro zijn 31 nakomelingen geregistreerd.

 

 

21. Thunder van de Zuuthoeve BWP 056002W00160654

Thunder van de Zuuthoeve BWP (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 174 cm. Hij is op 18 mei 1996 geboren en is gefokt door René Vets van stoeterij de Zuuthoeve in Lier, dat ruim tien km ten zuidoosten van Antwerpen in de Belgische provincie Antwerpen ligt.
Thunder van de Zuuthoeve is een broer van de hengst Wunder Boy van de Zuuthoeve BWP (1999, zie hfdst. 24)
De moeder van beide hengsten is de bruine merrie Jura van St. Maarten SBS (1993, V. Nimmerdor KWPN). Zij is ook de moeder van de hengst Voltaire van de Zuuthoeve SBS (2005, V. Guidam SF), die is goedgekeurd door het SBS.
Tweede moeder is de donkerbruine merrie Landlady Holst (1987, V. Lord Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Thunder van de Zuuthoeve een afstamming met 34,4 % Hannoveraans bloed, 30,5 % Engels- en Arabisch volbloed en 20,3 % Holsteins bloed.

Thunder van de Zuuthoeve is in 1999 goedgekeurd door het BWP en in januari 2020 ook door het Selle Français stamboek, hoewel dat stamboek daarvoor al wel nakomelingen van Thunder van de Zuuthoeve registreerde.

Thunder van de Zuuthoeve is in 2006 door Jos Lansink (BEL) uitgebracht in internationale springconcoursen, waarbij in Kapellen de tweede plaats is behaald in het kampioenschap van België. In de jaren 2007 en 2008 is de hengst uitgebracht door Jan van Dyck (BEL). In 2007 is een derde plaats behaald in een wedstrijd in Mechelen en in 2008 is de tweede plaats behaald in Duisburg. In december 2008 heeft de hengst tijdens wedstrijden in Mechelen een ernstige peesblessure opgelopen, waarvan hij nooit goed is hersteld.
Door de blessure is de conditie van Thunder van de Zuuthoeve langzaam achteruit gegaan. Begin januari 2015 kon hij niet meer opstaan en is hij geëuthanaseerd.

Volgens de database van Hippomundo zijn van Thunder van de Zuuthoeve 1210 nakomelingen geregistreerd.
Omdat de database geen mogelijkheid heeft om te selecteren op stamboek wordt geschat dat het BWP circa 800 nakomelingen heeft geregistreerd en het Zangersheide stamboek circa 200.
Volgens hun eigen databases heeft het SBS 62 veulens van Thunder van de Zuuthoeve geregistreerd, het KWPN 56 en het Selle Français stamboek 30.

Elf dochters van Thunder van de Zuuthoeve zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden en vijfendertig zonen van hem zijn goedgekeurd voor de fokkerij.

Sinds oktober 2014 registreert Horsetelex de resultaten van de internationale dressuur-, spring- en eventing wedstrijden. Volgens die administratie zijn tot april 2021 225 nakomelingen van Thunder van de Zuuthoeve in internationale wedstrijden uitgebracht en hebben zij samen een winsom van € 6.455.502.

De World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH) publiceert sinds 2009 jaarlijks ranglijsten van de beste 100 fokhengsten voor de disciplines dressuur, springen en eventing.
In de periode 2011 – 2020 heeft Thunder van de Zuuthoeve elk jaar bij de beste 50 springhengsten gestaan met als hoogste positie de 16e plaats in 2016.

Het BWP heeft een uitgebreide index over de springvererving van Thunder van de Zuuthoeve gepubliceerd, waarbij de volgende aspecten zijn weergegeven:
vermogen 109,3; afdruk 109,47; techniek voorbenen 108,93; techniek rug 117,6; techniek achterbenen 109,66; werkwilligheid 106,51; voorzichtigheid 108,25; galopruimte 106,27; galopafdruk 109,59 en galopsouplesse 106,34.

Eind 2020 heeft Thunder van de Zuuthoeve in Frankrijk een springindex van 115 met een betrouwbaarheid van 90 %.

Voor uitgebreide informatie over de nakomelingen van Thunder van de Zuuthoeve wordt verwezen naar de pagina Thunder van de Zuuthoeve VWP op deze website.

 

 

22.  Acorath Oldbg DE333330361197

Acorath Oldbg (V. Argentinus Hann) is een vos hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is in 1997 geboren en is gefokt door Günter Janssen uit Wiefelstede, dat circa tien km ten noorden van Oldenburg in Nedersaksen ligt.
De moeder van Acorath is de donkerbruine staatspremiemerrie Soraja Hann (1976, V. Sudan xx). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Conradin KB OS (2005, V. Couletto Oldbg), die is goedgekeurd door het ZfdP, het Zangersheide stamboek, het NRPS en het Anglo – Europese stamboek.
Tweede moeder van Acorath is de bruine staatspremiemerrie Gretel Hann (1966, V. Grande Hann). Zij is ook de moeder van de door het Hannoveraanse stamboek en het ZfdP goedgekeurde hengst Spitzbube Hann (1973, V. Sudan xx).
Gerekend over acht generaties heeft Acorath een afstamming met 56,3 % Hannoveraans bloed en 32,0 % Engels- en Arabisch volbloed.

Acorath heeft in november 2000 in Vechta deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waar zijn prestaties zijn gewaardeerd met 7,58 punten. Hij heeft daarmee de 19e plaats behaald van de 27 deelnemende hengsten.
Vervolgens is hij in januari 2001 goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Rijnland- Palts-Saar stamboek. Later heeft ook het ZfdP de hengst goedgekeurd.
In het voorjaar van 2002 heeft Acorath in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Daarbij heeft hij 96,90 punten (12e plaats) voor de dressuur behaald, 99,93 punten (11e plaats) voor het springen en 98,70 punten (13e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 21 hengsten meegedaan.
In de jaren 2004 – 2006 is Acorath uitgebracht in L springwedstrijden.

Tot en met 2020 zijn tien dochters van Acorath als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en 36 nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen € 14.641 gewonnen.
In 2020 heeft Acorath een springindex van 89 met een betrouwbaarheid van 72 %.

 

 

23.   Armitage Oldbg 276333330326898

Armitage Oldbg (V. Argentinus Hann) is een donkere vos hengst met een stokmaat van 169 cm. Hij is op 1 april 1998 geboren en is gefokt door Tjeerd Hoekstra uit Strücklingen, dat circa 20 km ten zuidoosten van Leer in het noordwesten van Nedersaksen ligt.
De moeder van Armitage is de bruine elite merrie Farina Oldbg (1991, V. Grannus Hann) en tweede moeder is de schimmel Fatima Oldbg (1981, V. Inschallah x).
Gerekend over acht generaties heeft Armitage een afstamming met 53,1 % Hannoveraans bloed, 22,7 % Engels- en Arabisch volbloed en 14,8 % Trakehner bloed.

Armitage is in november 2000 in Oldenburg goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek. In het voorjaar van 2001 heeft hij in Vechta deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 7,63 punten (20e plaats) voor de dressuur heeft behaald en 8.05 punten (12e plaats) voor het springen. Aan de test hebben 28 hengsten deelgenomen.
In 2003 en 2004 is Armitage beoordeeld tijdens het in wedstrijdverband afleggen van een springparcours, waarbij hij in 2003 8,30 punten heeft gekregen en in 2003 8,00 punten.

In 2005 heeft het Oldenburg-International stamboek Armitage goedgekeurd. In 2007 heeft ook het Hannoveraanse stamboek Armitage goedgekeurd en heeft het Mecklenburgse stamboek hem erkend.
Armitage is tot 2019 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

Armitage is in 2003 in Warendorf zevende geworden in het Bundeschampionat voor vijfjarige springpaarden. In de jaren 2005 – 2007 heeft Marcus Ehning (GER) Armitage in internationale wedstrijden uitgebracht. In 2005 is in Verden het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden gewonnen. In 2006 zijn wedstrijden in Dortmund en Gera gewonnen en is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in München. In 2007 zijn wedstrijden in La Baule en San Patrignano gewonnen.
In 2011 en 2012 is Armitage door Guide Klatte jr. (GER) in enkele internationale springconcoursen uitgebracht. Armitage heeft een winsom van € 33.588.

Tot eind 2020 zijn 50 dochters van Armitage als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek. Twee dochters hebben het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.

Zestien zonen van Armitage zijn goedgekeurd voor de fokkerij:
Armitages Boy Oldbg (2002), As King de Pleville Oldbg (2004). Auction RD OS (2006), Classic KWPN (2007), Magic Park SWB (2007), Un Rêve de Valains SF (2008), Armani Code Oldbg (2009), Upsall’s Thistleton AES (2009), Voyageur of Lulu SF (2009), Armicor Hann (2010), Ahousat OS (2013), Adelweiss OS (2014), Argento Vivo Hann (2014), Armison BWP (2014), NN Hann (2015), Armicornit H OS (2016), Arubis OS (2016).

De hengsten Armitages Boy Oldbg, Magic Park SWB, Armani Code Oldbg en Voyageur of Lulu SF worden besproken in de hoofdstukken 23.1. – 23.4. De andere hengsten hebben minder dan vijftien nakomelingen en worden hieronder kort aangeduid.

De hengst As King de Pleville Oldbg (2004, MV. Carprilli Holst) is goedgekeurd door het Selle Français stamboek. De hengst is in 2008 en 2009 beschikbaar geweest voor de fokkerij, waarbij vijf merries zijn geïnsemineerd met zijn sperma. Van de hengst is één nakomeling geregistreerd.

De hengst Auction RD OS is in december 2008 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek. De hengst heeft in 2010 in Münster-Handorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij 6,99 (7,61) punten voor de dressuur behaald, 8,16 (7,77) punten voor het springen en 7,60 (7.80) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 23 deelnemende hengsten.
Auction RD is tot en met 2011 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn twee dochters als fokmerrie opgenomen in een stamboek en vijf nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Classic KWPN (2007, V. Chin Chin Holst) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. Het AES heeft in de jaren 2014 – 2019 negen nakomelingen van de hengst geregistreerd.
In 2014 en 2015 heeft Trevo Breen (IRL) met de hengst deelgenomen aan internationale springconcoursen. Van februari 2016 tot februari 2021 is Anna Kellnerova (CZE) met de hengst gestart. In 2016 is de derde plaats behaald in de World Cup wedstrijd in Poznan en in 2017 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Valencia-Oliva. Classic heeft een winsom van € 46.326.

De hengst Un Rêve de Valain SF (2008, MV. Diamant de Semilly SF) is goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. In Frankrijk is in 2011 een nakomeling van de hengst als  Origine Constatee geregistreerd en het AES heeft in 2020 één nakomeling geregistreerd.

De hengst Upsall’s Thistleton AES (2008, MV. Quo Vadis AWR) is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn geen nakomelingen geregistreerd.

De hengst Armicor Hann (2010, MV. Cordalme Z Oldbg) is in december 2012 goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek en erkend door het Oldenburgse- en het Oldenburg-International stamboek. Ook het Rijnlandse- en het Zuidduitse stamboek hebben Armicor tot hun fokkerij toegelaten. In het najaar van 2013 heeft Armicor in Redefin deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waar hij is gewaardeerd met 6,74 (7,32) punten voor de dressuur, 7,83 (7,69) punten voor het springen en 7,50 (7,60) punten voor de totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 25 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
Armicor is tot en met 2015 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem is één dochter als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek en vier nakomelingen van Armicor zijn geregistreerd als wedstrijdpaard.

De hengst Ahousat OS (alias Aventador S) (2013, MV. Charming Boy Holst) is in november 2016 in Redefin goedgekeurd door het Mecklenburgse stamboek. Voor zover bekend is de hengst niet actief geweest in de fokkerij. In 2020 en 2021 is de hengst onder de naam Aventador S uitgebracht in klasse M-springconcoursen.

De hengst Adelweiss OS (2014, MV. Carinjo HDC Holst) is in november 2016 in Vechta door het Oldenburg-International stamboek goedgekeurd. In mei 2017 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen. Hij behaalde daarbij 6,26 (7,32) punten voor de dressuur, 8,35 (7,43) punten voor het springen en 7,48 (7,54) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 30 hengsten die de test hebben afgemaakt. Adelweiss heeft de test als 21e afgesloten.
Adelweiss is alleen in 2017 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn geen wedstrijdpaarden of fokmerries geregistreerd.

De hengst Argento Vivo Hann (2014, MV. Vulkano Hann)  is in december 2016 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij heeft in het voorjaar van 2017 in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen. Daarbij heeft hij 7,25 (7,80)  punten voor de dressuur, 8.55 (7,21) punten voor het springen en 8,00 (7,67) voor zijn totale prestatie behaald. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 18 hengsten die de test hebben afgemaakt. Argento Vivo heeft de test als tweede afgesloten.
In het najaar van 2017 heeft hij in Neustadt deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 50 dagen. Daarbij heeft hij een waardering van 9,01 (8,06) punten ontvangen. Tussen haakjes is de gemiddelde waardering vermeld van de 28 hengsten die het onderzoekt hebben afgemaakt. Argento Vivo heeft de test als tweede afgesloten.
Het Oldenburg-International stamboek heeft Argento Vivo erkend.
Van de hengst zijn enkele in 2018 geboren nakomelingen bekend. De prestaties van Argento Vivo in de fokkerij moeten worden afgewacht.

De hengst Armison BWP (2014, MV. Cicero Z van Paemel Zang) is in het najaar van 2016 goedgekeurd door het Oldenburg-International- en het Hannoveraanse stamboek. Het Baden-Württembergse- en het Westfaalse stamboek hebben Armison erkend. Hij heeft in mei 2017 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen, waarbij hij 7,03 (7,32) punten heeft gescoord voor de dressuur, 9,28 (7,43) voor het springen en 8,25 (7,54) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 30 hengsten die de test hebben afgemaakt. Armison heeft de test als ex aequo tweede afgesloten. Zowel in 2018 als in 2019 is Armison een keer beoordeeld bij het in wedstrijdverband afleggen van een springparcours, waarbij hij is gewaardeerd met 8,98 en 8,73 punten.
In 2020 en 2021 is Armison uitgebracht in klasse M springconcoursen.
Zijn prestaties in de fokkerij moeten worden afgewacht.

De nog anonieme Hannoveraanse hengst (2015, MV. Calido I Holst) is in oktober 2017 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek. Hij heeft niet deelgenomen aan een aanlegtest en er zijn geen nakomelingen van de hengst bekend.

De hengst Armicornit H OS (2016, V. Cornet’s Prinz Westf) is in november 2018 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek. Hij heeft in mei 2019 in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen. Daarbij heeft hij 7,20 (7,24) punten behaald voor de dressuur, 8,33 (7,77) punten voor het springen en 7,83 (7,59) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 28 hengsten die de test hebben afgemaakt. Armicornit H heeft de test als achtste afgesloten.
In maart 2020 heeft hij in Verden aan een driedaagse sporttest deelgenomen, waarbij hij een waardering van 8,23 punten heeft gekregen. Van de achttien deelnemende hengsten is Armicornit H als zevende geëindigd.
Armicornit H is alleen in 2019 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

De hengst Arubis OS (2016, MV. Chin Chin Holst) is in november 2018 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek. Hij heeft in april 2019 in Schlieckau deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen, waarbij hij 6,83 (7,41) punten heeft gekregen voor de dressuur, 8,13 (7,85) punten voor het springen en 7,43 (7,80) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 35 hengsten die de test hebben afgemaakt. Arubis is in de test als 33e geëindigd. Hij is niet actief geweest in de fokkerij.

In Duitsland zijn 173 nakomelingen van Armitage geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen een winsom van € 375.529. In dit bedrag zijn alleen geldprijzen meegenomen die zijn gewonnen door Duitse ruiters en geldprijzen die door niet Duitse ruiters in Duitsland zijn gewonnen.

Volgens gegevens van Horsetelex zijn in de periode november 2014 – april 2021 69 nakomelingen van Armitage in internationale wedstrijden uitgebracht en hebben die samen een winsom van € 671.968. Omdat diverse nakomelingen voor november 2014 actief zijn geweest ligt de werkelijk winsom aanzienlijk hoger.

De meest succesvolle nakomelingen zijn:

Armitages Boy Oldbg, hengst, 2002, bruin, MV. Feo de Lauzelle Hann, fokker Edwin Oude Kamphuis, is in 2009 door Philippe de Balanda (FRA) in internationale springwedstrijden uitgebracht. Van 2010 tot en met 2015 is Aymeric de Ponnat (FRA) met hem uitgekomen. In december 2011 is de Grand Prix van Parijs gewonnen en in 2012 is met het Franse team de overwinning behaald in de landenwedstrijd tijdens het CSIO Gijon en is de tweede plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CHIO Hickstead. In 2013 zijn met het Franse team de landenwedstrijden tijdens het CSIO Lummen en de finale van de Nations Cup in Barcelona gewonnen. Individueel is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Lummen en de derde in de Grand Prix van Mons-Ghlin. In 2014 is met het Franse team de landenwedstrijd gewonnen tijdens het CHIO La Baule. In 2015 is met het Franse team de  tweede plaats behaald in de landenwedstrijd tijdens het CHIO Rotterdam en is individueel de vierde plaats behaald in de Grand Prix van Dinard.
Van januari 2016 tot april 2019 is Lorenzo de Luca (ITA) met de hengst gestart. De combinatie is in 2017 vierde geworden in de Grand Prix’s van Mexico City en Madrid. Met het Italiaanse team is de landenwedstrijd tijdens het CSIO Sankt Gallen gewonnen. In 2019 is de derde plaats behaald in een World Cup wedstrijd in Leipzig.
Armitages Boy heeft een winsom van €  636.670.

Grace 319 Sathu, merrie, 2002, vos, MV. Beach Boy KWPN, fokker Ulrich Nölken,  is van februari 2010 tot juli 2011 door Andy Witzemann (GER) in internationale springconcoursen uitgebracht. In het voorjaar van 2012 is Marco Kutscher (GER) met de merrie gestart en in de zomermaanden van 2012 heeft Henrik von Eckermann (SWE) haar gereden, waarbij een tweede plaats is behaald in een wedstrijd in Falsterbo. Van september 2012 tot september 2015 is Janne Friederike Meyer – Zimmermann (GER) met Grace 319 uitgekomen, waarbij in oktober 2012 de Grand Prix van Wiener Neustadt is gewonnen en de derde plaats is behaald in de Grand Prix van Kiel. In 2014 is een wedstrijd in Braunschweig gewonnen en is de tweede plaats behaald in de Grand Prix van Wiener Neustadt. In 2015 is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Nörten-Hardenberg.
Grace 319 heeft een winsom van € 103.188.

Appearance Oldbg, merrie, 2003, donkerbruin, MV. Levantos I Holst, fokker Hans Völkerding, is van mei 2011 tot en met december 2015 door Johannes Ehning (GER)  in de internationale springsport uitgebracht. De combinatie is in 2013 derde geworden in een wedstrijd in Valkenswaard. In 2014 is een wedstrijd in Nörten-Hardenberg gewonnen en zijn tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Mannheim, Cannes en Küringen. In 2015 zijn overwinningen behaald in Münster en Riesenbeck (2x).
In 2016 is Appearance niet in internationale wedstrijden gestart en in 2017 is Flemming Ripke (GER) zes keer met de merrie uitgekomen.
Appearance heeft een winsom van € 64.938

Askaban OS, 2003, ruin, zwart, MV. Renville KWPN, fokker Christiane Schmidt, is in 2011 door Blythe Karolyi (USA) In internationale springconcoursen uitgebracht. Van juni 2013 tot februari 2021 is Dieter Köfler (AUT) met de ruin uitgekomen. In 2013 zijn overwinningen behaald in wedstrijden in Budapest en Wiener Neustadt en in 2014 is een tweede plaats behaald in Bratislava.
In 2015 is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in San Giovanni in Marignano en in 2016 is een wedstrijd gewonnen in Wiener Neustadt.
In 2018 zijn overwinningen behaald in wedstrijden in La Bagnaia en Wiener Neustadt en zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Wiener Neustadt en in wedstrijden in La Bagnaia en Salzburg. In 2019 is een zege geboekt in een wedstrijd in Wiener Neustadt en zijn tweede plaatsen behaald in wedstrijden in Wiener Neustadt en Samorin. In 2020 is een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Budapest. Asbakan heeft een winsom van € 93.800.

Armik Oldbg, ruin, 2009, bruin, MV. Justinian xx, fokker Walter Meyer, is van augustus 2016 tot en met augustus 2017 door Otto Vaske (GER) in internationale springconcoursen uitgebracht. Vanaf februari 2018 is Brian Cournane (IRL) met de ruin uitgekomen.
In 2018 zijn wedstrijden in New York-North Salem NY en Bromont QC gewonnen. In 2019 is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Calgary, Spruce Meadows, de derde plaats in de Grand Prix van Wellington FL en de vijfde plaats in de Grand Prix van Tryon NC.
In 2021 is de zevende plaats behaald in de Grand Prix van Wellington FL.
Armik heeft begin april 2021 een winsom van € 173.000.

In 2020 heeft Armitage een dressuurindex van 82 met een betrouwbaarheid van 82 % en een springindex van 128 met een betrouwbaarheid van 86 %.

 

 

23.1. Armitages Boy Oldbg DE433331203302

Armitages Boy Oldbg (V. Armitage Oldbg) is een bruine hengst met een stokmaat van 161 cm. Hij is geboren op 19 juni 2002 en is gefokt door Edwin Oude Kamphuis uit Hengelo, dat in het oosten van de provincie Overijssel ligt.
De moeder van Armitages Boy is de bruine merrie Kamora BWP (1987, V. Feo de Lauzelle Hann) en tweede moeder is de schimmel Zamora KWPN (1981, V. Goldschläger Z Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Armitages Boy een afstamming met 59,4 % Hannoveraans bloed en 21,1 % Engels- en Arabisch volbloed.

Armitages Boy is van af 2013 als hengst actief in de Franse fokkerij. Het Selle Français stamboek heeft de hengst in januari 2020 goedgekeurd voor de fokkerij, maar veulens van Armitages Boy zijn al vanaf 2013 geregistreerd.

Armitage’s Boy is van 2009 tot en met 2019 met succes uitgebracht in de internationale springsport. Hij heeft een winsom van € 636.670. In hoofdstuk 23 is een overzicht opgenomen van zijn belangrijkste successen.

Tot en met 2020 zijn in Frankrijk 706 merries geïnsemineerd met sperma van Armitages Boy en dat heeft geleid tot 220 geregistreerde veulens (113 merries en 107 hengsten).

Tot en met 2020 zijn 60 nakomelingen uitgebracht in de springsport, twee in de samengestelde wedstrijdsport en één in de dressuursport.
Achttien dochters zijn ingezet voor de fokkerij.

Zijn zoon Cruelo SF (2014, MV. Landsturm B Oldbg) is goedgekeurd door het Mexicaanse stamboek CCDM. Van de hengst zijn tot en met 2020 drie nakomelingen gereistreerd.
De zonen Ermitage’s Boy SF (2014, MV. Cartier van de Heffinck Holst), Festival d’Argouges SF (2015, MV. Lauterbach Oldbg) en Figaro des Parts SF (2015, MV. Kannan GFE KWPN) zijn alle drie goedgekeurd door het Selle Français stamboek en sinds 2020 actief in de fokkerij. Hun fokkerijprestaties moeten worden afgewacht.

 

 

23.2.  Magic Park  SWB 752004040704048

Magic Park SWB (V. Armitage Oldbg) is een vos hengst met een stokmaat van 166 cm. Hij is op 10 mei 2007 geboren en is gefokt door Sisse Sejrbo uit Klippan, dat circa 25 km ten oosten van Helsingborg in het zuidwesten van Zweden ligt.
De moeder van Magic Park is de vos merrie Magic Feeling SWB (1996, V. Ahorn KWPN) en tweede moeder is Ami SWB (1979, V. Anart SWB).
Gerekend over acht generaties heeft Magic Park een afstamming met 33,6 % Hannoveraans bloed, 22,7 % Engels- en Arabisch volbloed, 14,8 % Trakehner bloed en 10,9 % Holsteins bloed.

Magic Park is in 2013 goedgekeurd door het Zweedse stamboek. Het stamboek heeft meegedeeld dat Magic Park een goed ontwikkelde hengst is met een mannelijk voorkomen. Hij heeft een expressief hoofd; de hals is goed ontwikkeld en heeft een natuurlijke boog; de schouder is lang en schuin van ligging. De romp heeft veel diepte en het kruis is plat. De bewegingen zijn correct. De stap is krachtig en ruim en de draf is tactvol en energiek.
Het type is gewaardeerd met een 8,5; het hoofd, de hals en de romp zijn gewaardeerd met een 8,0; de benen met een 7,5;  de stap met een 8,0 en de draf met een 7,5.
Bij het springen zijn de techniek en het vermogen gewaardeerd met een 8,0; voor zowel het temperament als de aanleg is een 9,0 gegeven en beide testruiters hebben de hengst met een 9,0 gewaardeerd.

Van Magic Park zijn in de jaren 2013 tot en met 2019 165 merries geïnsemineerd, en zijn in 2020 189 merries bediend.  Tot eind 2020 zijn 110 veulens van Magic Park geregistreerd.

Van augustus 2013 tot december 2018 is Magic Park door Alexander Zetterman (SWE) in de internationale springsport uitgebracht. In 2013 is de tweede plaats behaald in een wedstrijd in Arezzo.
In 2019 zijn Camilla Ernst (DEN) en Denis Lynch (IRL) met Magic Park in wedstrijden gestart, waarbij Lynch een wedstrijd in Zandhoven heeft gewonnen.

 

 

23.3.  Armani Code Oldbg DE433332066809

Armani Code Oldbg (V. Armitage Oldbg) is een bruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 21 maart 2009 geboren en is gefokt door Heinrich Dultmeyer uit Steinfeld, dat circa vijftien km ten zuiden van Vechta in Nedersaksen ligt.
De moeder van Armani Code is bruine merrie La Contessa Hann (1999, V. Landfriese II Oldbg) en tweede moede is de donkerbruine Contessa Hann (1989, V. Contender Holst).
Gerekend over acht generaties heeft Armani Code een afstamming met 31,3 % Hannoveraans bloed, 26,6 % Engels- en Arabisch volbloed, 12,5 % Holsteins bloed en 10,2 % Trakehner bloed.

Armani Code is in 2013 goedgekeurd door het Zweedse stamboek. Het stamboek heeft Armani Code beschreven als een mooi, lang gelijnde en goed ontwikkelde hengst. Hij heeft een uitdrukkingsvol hoofd. Een lange hals, een diep liggende schouder en romp en een goed gevormd kruis. De stand van de voorbenen is tamelijk bodemnauw. De stap is ruim maar niet altijd regelmatig en de draf is gemakkelijk en actief.
Het type van de hengst is tijdens de keuring gewaardeerd met een negen, het hoofd, de hals en de romp met een acht, de benen met een zeven, de stap met een 6,5 en de draf met een acht.
Bij het verrichtingsonderzoek zijn de stap, draf en galop gewaardeerd met respectievelijk 6,5, 8,5 en 8,5. De springtechniek en het vermogen zijn gewaardeerd met een 9,5 en voor het temperament en de aanleg heeft Armani Code een negen gekregen. De twee ingezette testruiters hebben de hengst beide gewaardeerd met een 9,5.

Van Armani Code zijn in de jaren 2013 – 2016 in Zweden 319 merries geïnsemineerd en daaruit zijn 215 nakomelingen geregistreerd.
Tot en met 2020 zijn 63 nakomelingen in de sport uitgebracht, waarbij 59 nakomelingen in de springsport zijn uitgekomen en vier in de dressuursport.

Van september 2016 tot maart 2017 is Anna Kellnerova (CZE) met de hengst in internationale springconcoursen gestart. In mei 2017 is Maria Madenova (RUS) drie keer met de hengst gestart en van februari tot november 2018 tot is de hengst uitgebracht door Daniela Theelen (GER). Van maart tot juli 2019 is Katerina Tomanova (CZE) met de hengst uitgekomen en in het voorkaar van 2000 heeft Peter Rhodes (USA) hem gereden. Van oktober 2020 tot en met maart 2021 is Tomanova weer met Armani Code gestart. Armani Code heeft een winsom van € 725.

 

 

23.4.  Voyageur of Lulu SF 25000109249814D

Voyageur of Lulu SF (V. Armitage Oldbg) is een bruine hengst met een stokmaat van 175 cm. Hij is geboren op 5 mei 2009 en is gefokt door Haras de Villiers uit Erquery en Daniel Millet uit Ansacq. Erquery ligt halverwege Beauvais en Compiègne in het Franse departement Oise.
De moeder van Voyageur of Lulu is de bruine merrie Ueleme SF (1986, V. Nelfo du Mesnil SF). Zij is ook de moeder van de hengst R’Bus SF (2005, V. Happy Villers SF), die is goedgekeurd door het Selle Français stamboek.
Tweede moeder is de bruine Gazelle SF (1972, V. Pontecoulant SF).
Gerekend over acht generaties heef Voyageur of Lulu een afstamming met 32,0 % Engels- en Arabisch volbloed, 28,1 % Hannoveraans bloed en 25,8 % Selle Français bloed.

Voyageur of Lulu is in oktober 2014 goedgekeurd door het Selle Français stamboek. Hij is van 2015 tot en met 2020 beschikbaar geweest voor de fokkerij, waarbij 128 merries zijn geïnsemineerd met zijn sperma.
Van Voyageur of Lulu zijn tot en met 2020 73 nakomelingen geregistreerd.

Voyageur of Lulu is op 10 oktober 2020 overleden.

 

 

24.  Wunder Boy van de Zuuthoeve BWP 056002W00183332

Wunder Boy van de Zuuthoeve BWP (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is op 26 april 1999 geboren en is gefokt door NV Vets Veehandel (stoeterij de Zuuthoeve) in Lier, dat circa 10 km ten zuidoosten van Antwerpen in de Belgische provincie Antwerpen ligt.

Wunder Boy van de Zuuthoeve is een broer van de hengst Thunder van de Zuurhoeve BWP (1996).
De moeder van beide hengsten is de bruine merrie Jura van St. Maarten SBS (1993, V. Nimmerdor KWPN). Zij is ook de moeder van de hengst Voltaire van de Zuuthoeve SBS (2005, V. Guidam SF), die is goedgekeurd door het SBS.
Tweede moeder is de donkerbruine merrie Landlady Holst (1987, V. Lord Holst).

Gerekend over acht generaties heeft Thunder van de Zuuthoeve een afstamming met 34,4 % Hannoveraans bloed, 30,5 % Engels- en Arabisch volbloed en 20,3 % Holsteins bloed.

Wunder Boy van de Zuuthoeve is in 2003 goedgekeurd door het BWP en in 2005 door het SBS. Het BWP heeft in de jaren 2004 – 2017 87 nakomelingen van Wunder Boy van de Zuuthoeve geregistreerd. Het SBS heeft 47 nakomelingen geregistreerd en het Zangersheide stamboek één.
Acht nakomelingen van Wunder Boy van de Zuuthoeve zijn in internationale wedstrijden uitgebracht. Zij hebben samen € 10.873 gewonnen.

 

 

25.  Adelante I Bavar DE481101000100

Adelante I Bavar (V. Argentinus Hann) is een schimmel hengst die op 13 maart 2000 is geboren. Hij is gefokt door Christiane Schmidt uit Waldkraiburg, dat 70 km ten oosten van München in Beieren ligt.
Adelante I is een broer van de hengst Adelante II OS (2006), die van weinig belang is geweest voor de fokkerij.
De moeder van beide hengsten is de schimmel merrie Alice Bavar (1995, V. Exorbitant xx) en tweede moeder is de vos Amanda Holst (1991, V. Ahorn Z Hann).

Gerekend over acht generaties heeft Adelante I een afstamming met 39,1 % Engels- en Arabisch volbloed, 35,2 % Hannoveraans bloed en 11,7 % Holsteins bloed.

Adelante I is in december 2002 in Münster-Handorf goedgekeurd door het Westfaalse stamboek. Ook het Oldenburg-International en het Saksen-Thüringse stamboek hebben Adelante I geaccepteerd voor de fokkerij.
In het voorjaar van 2003 heeft Adelante I in Moritzburg deelgenomen aan een aanlegtest van 50 dagen. Daarbij heeft hij 7,80 punten behaald voor de dressuur, 8,39 punten voor het springen en 8,22 punten voor zijn totale prestatie.

Adelante I is alleen in 2003 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn twaalf dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en drie dochters hebben het predicaat staatspremiemerrie ontvangen.
In Duitsland zijn 31 nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard en zij hebben samen € 41.590 gewonnen.

In 2020 heeft Adelante I een dressuurindex van 98 met een betrouwbaarheid 78 % en een springindex van 89  met een betrouwbaarheid van 71 %.

 

 

26.  Apiro  Bavar DE481100640200

Apiro Bavar (V. Argentinus Hann) is een zwartbruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is op 1 februari 2000 geboren en is gefokt door Josef Kerber uit Thymau, dat circa 10 km ten noordoosten van Passau in Beieren ligt.
De moeder van Apiro is de bruine staatspremiemerrie Pyrah Westf (1982, V. Pilot Westf). Zij is ook de moeder van de hengst River Phoenix Bavar (1998, V. Rivero II Bavar) en de tweede moeder van de hengsten Amadeus de Plevau SCSL (2006, V. Lusano Holst) en Esplendido DSP (2015, V. Emerald BWP).
River Phoenix is goedgekeurd door het Beierse stamboek, Amadeus de Plevau door het Luxemburgse stamboek en Esplendido door de Zuidduitse stamboeken.
Tweede moeder van Apiro is de vos Ceda Westf (1972, V. Cyrus Westf).
Gerekend over acht generaties heeft Apiro een afstamming met 57,8% Hannoveraans bloed,  21,1 % Trakehner bloed en 10,2 % Engels- en Arabisch volbloed.

Apiro is in oktober 2003 in Zweibrücken goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar- en het Hessische stamboek. In november 2003 heeft hij in Zweibrücken deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 7,99 punten voor de dressuur heeft behaald, 8,86 punten voor het springen en 8,51 punten voor zijn totale prestatie. Van de negentien deelnemende hengsten is hij als tweede geëindigd.
In 2005 is Apiro beoordeeld bij het in wedstrijdverband afleggen van een springparcours waarbij hij een waardering van 8,0 punten heeft gekregen.
In 2006 is Apiro verkocht naar de Verenigde Staten, waar hij in 2007 en 2009 is goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Hannoveraanse stamboek.

In Duitsland zijn dertien dochters van Apiro als fokmerrie opgenomen in een stamboek en is de zoon Apiro’s Boy Zw (2006, MV. Ritual Hann) in november 2008 goedgekeurd door het Rijnland-Palts-Saar stamboek. Hij heeft in november 2009 in Zweibrücken deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij 7,65 punten voor de dressuur, 7,63 punten voor het springen en 7,84 punten voor zijn totale prestatie. Na de test is Apiro’s Boy niet meer beschikbaar gesteld voor de fokkerij.

In de Verenigde Staten is zijn zoon Appeal S Oldbg (2009, MV. Cathalido Holst) goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek.

De database van Horsetelex meldt 27 in Amerika geboren nakomelingen van Apiro.

 

 

27.   Austin Oldbg DE433330628100

Austin Oldbg (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is in 2000 geboren en is gefokt door Lambertus Schnieder uit Molbergen, dat circa vijf km ten westen van Cloppenburg in Nedersaksen ligt.
De moeder van Austin is de bruine staatspremiemerrie Darina Oldbg (1992, V. Landadel Holst). Zij is ook de tweede moeder van de door het Oldenburgse stamboek goedgekeurde hengsten Famoso Oldbg (2009, V. Farewell III Westf) en Schickerio Oldbg (2011, V. Stedinger Oldbg).
Tweede moeder van Austin is de zwartbruine Daisy Oldbg (1982, V. Furioso II SF).
Gerekend over acht generaties heeft Austin een afstamming met 44,5 % Hannoveraans bloed, 26,6 % Engels- en Arabisch volbloed en 12,5 % Holsteins bloed.

Austin is in mei 2003 in Münster – Handorf goedgekeurd door het Westfaalse stamboek, maar het is onduidelijk of hij in Duitsland beschikbaar is geweest voor de fokkerij. In Duitsland zijn geen fokmerries of wedstrijdpaarden van hem geregistreerd.
In de jaren 2007 tot en met 2019 is Austin actief geweest in de Italiaanse fokkerij. Het Italiaanse stamboek heeft in de jaren 2008 – 2010 en 2018 – 2020 in totaal 40 nakomelingen van hem geregistreerd.
In 2009 is Austin door Paolo Martonelli (ITA) in Cortina d’Ampezzo in een internationaal springconcours uitgebracht.

 

 

28.  Alemany Oldbg DE433330226303

Alemany Oldbg (V. Argentinus Hann) is een donkerbruine hengst die in 2003 is geboren. De hengst is gefokt door Heinrich Busse jr. uit Lastrup, dat circa tien km ten zuidwesten van Cloppenburg in Nedersaksen ligt.
De moeder van Alemany is de zwarte merrie Taka Oldbg (1995, V. Justinian xx) en tweede moeder is de vos Aloha Oe Oldbg (1979, V. Andrew Oldbg).
Gerekend over acht generaties heeft Alemany een afstamming met 39,8 % Engels- en Arabisch volbloed, 36,7 %  Hannoveraans bloed en 12,5 % Trakehner bloed.

Alemany is in januari 2006 goedgekeurd door het Brandenburgse-, het Saksen-Thüringse- en het Thüringse stamboek. In de herfst van 2006 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 7,43 punten heeft behaald voor de dressuur, 7,93 punten voor het springen en 7,85 punten voor zijn totale prestatie.
In december 2006 heeft het Oldenburgse stamboek Alemany goedgekeurd.
Alemany is alleen in 2006 en 2007 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
Zes dochters zijn als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek, waarvan er twee staatspremiemerrie zijn geworden.
Daarnaast zijn achttien nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen tot en met 2020 € 12.045 gewonnen.

 

 

29. All Star Hann  DE431310705003

All Star Hann (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is op 17 april 2003 geboren en is gefokt door Horst Zöllmer uit Südergellersen, dat circa tien km ten westen van Lüneburg in het noordoosten van Nedersaksen ligt.
De moeder van  All Star is de vos staatspremiemerrie April Love ZH Hann (1986, V. Almé SF). Zij is ook de moeder van de hengst Pilaro Hann (1991, V. Pilot  Westf), die is goedgekeurd door het Westfaalse- en het Oldenburgse stamboek.
Tweede moeder van All Star is de donkerbruine Rinnetou Z Hann (1982, V. Ramro Z Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Chardonnay Z Zang (2000, V. Caretano Holst) en ze is de tweede moeder van de hengsten Figaro de Calvarie SBS (2011, V. Aganix du Seigneur SBS) en Oak Grove’s Heartthrob Hann (2016, V. Heartbreaker KWPN).
Chardonnay Z en Figaro de Calvarie zijn goedgekeurd door het Zangersheide stamboek en Oak Grove’s Heartthrob door het Hannoveraanse stamboek en het BWP.
Gerekend over acht generaties heeft All Star een afstamming met 46,1 % Hannoveraans bloed, 24,2 % Engels- en Arabisch volbloed en 10,9 % Selle Français bloed.

All Star is van september 2010 tot juli 2018 door Denis Lynch (IRL) in internationale springwedstrijden uitgebracht. In 2011 heeft de combinatie een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Leipzig en een derde plaats in Bremen, In 2012 is een vierde plaats behaald in Estoril en de derde plaats in de Grand Prix van Mechelen.
In 2013 is de tweede plaats (€ 130.000) behaald in de Grand Prix van Doha; een derde plaats in een wedstrijd n Basel en een vierde plaats in een wedstrijd in Donetsk. Met het Ierse team is in Barcelona de derde plaats behaald in de finale van de Nations Cup.
In 2014 is een wedstrijd gewonnen in Ebreichsdorf en zijn een derde plaats behaald in een wedstrijd in Basel en een vierde plaats in de Grand Prix van Doha. Bij het Wereldkampioenschap in Caen is individueel de negende plaats behaald en met het Ierse team is de zevende plaats behaald in de landenwedstrijd. In november en december zijn tweede plaatsen behaald in de Grand Prix’s van Doha en La Coruña (€ 100.000).
In 2015 is de Longines Cup in Barcelona gewonnen en zijn een tweede plaats in een wedstrijd in Aken en een derde plaats in een wedstrijd in Londen behaald. Ook is de vijfde plaats behaald in de Grand Prix van Rome.
In 2016 zijn in het voorjaar tweede plaatsen behaald in de Grand Prix van Zürich en in wedstrijden in Leipzig en Zürich. Bij de finale van de World Cup is een wedstrijd gewonnen en is de vijfde plaats behaald in het eindklassement. In de zomer zijn de Grand Prix van Cannes en een tweede wedstrijd in Cannes gewonnen. Tweede plaatsen zijn behaald in wedstrijden in Valkenswaard en Lyon.
In 2017 is de derde plaats in de Grand Prix van Londen behaald en zijn vierde plaatsen behaald in de World Cup wedstrijd in Bordeaux en de Grand Prix van La Coruña. Met het Ierse team is de landenwedstrijd in Sankt Gallen gewonnen en is in de landenwedstrijd in Dublin de tweede plaats behaald. Ook bij de finale van de Nations Cup in Barcelona is de tweede plaats behaald.
In 2018 is een wedstrijd in Valkenswaard gewonnen.
All Star heeft een winsom van € 1.381.900.

In december 2017 is All Star in Elmshorn goedgekeurd door het Holsteinde stamboek en in december 2018 door het Oldenburg Internationale stamboek. In januari 2019 heeft het Selle Français stamboek de hengst goedgekeurd en in februari 2019 heeft het Hannoveraanse stamboek dat ook gedaan.

In 2019 en 2020 zijn in Frankrijk 120 merries geïnsemineerd met sperma van All Star en tot eind 2020 zijn 29 veulens van de hengst in Frankrijk geregistreerd.

Het KWPN heeft in 2020 negentien veulens van All Star geregistreerd in Register A.

Volgens de database van Horsetelex zijn daarnaast in 2020 veulens van All Star geregistreerd door het BWP en het Deense-, Hannoveraanse-, Holsteinse-, Italiaanse-, Westfaalse-, Zangersheide-en Zweedse stamboek.

 

 

30.  Agrostar  Oldbg DE433330280704

Agrostar Oldbg (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 1 mei 2004 geboren en is gefokt door Carsten Fleming uit Löningen, dat circa 20 km ten zuidwesten van Cloppenburg in Nedersaksen ligt.
De moeder van Agrostar is de bruine merrie Lupine Oldbg (1986, V.  Almé Star Zw. Zij is ook de tweede moeder van de hengst London OS (2015, V. Glock’s London BWP), die is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek.
Tweede moeder van Agrostar is Lupane Oldbg (1979, V. Grannus Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Agrostar een afstamming met 56,3 % Hannoveraans bloed, 17,2 % Engels- en Arabisch volbloed en 11,7 % Trakehner bloed.

Agrostar is in februari 2007 in München-Riem goedgekeurd door het Beierse-en het Baden-Württembergse stamboek. In oktober 2007 heeft hij in Neustadt/Dosse deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen, waarbij hij 7,43 (7,67) punten voor de dressuur heeft behaald, 7,74 (7,81) punten voor het springen en 7,68 (7,86) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 30 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.
In de jaren 2008, 2009 en 2010 is Agrostar beoordeeld bij het in wedstrijdverband afleggen van een springparcours. Daarbij is hij gewaardeerd met respectievelijk 8,40,  8.30 en 8.10 punten.

In januari 2008 heeft het Oldenburgse stamboek Agrostar erkend en in december 2009 heeft het Oldenburg-International stamboek dat ook gedaan.

In de jaren 2008 – 2011 is Agrostar tot op M-niveau in de springsport uitgebracht. Hij heeft een winsom van € 2.125.

Agrostar is tot 2012 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn zes dochters als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en zijn zeventien nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben tot en met 2020 samen € 6.938 gewonnen.

 

 

31.  Rebus di Valmarina SI-UNIRE 124471

Rebus di Valmarina SI-Unire (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is in 2004 geboren en is gefokt door Giovanna Manzoni uit Bergamo, dat 40 km ten noordoosten van Milaan in de Ilaliaanse regio Lombardije ligt.
De moeder van Rebus di Valmarina is de bruine merrie Zeta della Florida SI-Unire (1991, V. Un Gerbaux SF). Zij is ook de moeder van de hengsten Fiorello della Florida SI-Unire (1997, V. Robin II Z Hann) en Last One SI-Unire (1998, V. Geisman Oldbg). Fiorello della Florida is goedgekeurd door het SI-Unire- en het Zangersheide stamboek en Last One door het SI-Unire stamboek.
Tweede moeder  van Rebus di Valmarina is de bruine Lady Coppella xx (1967, V. Arctic Slave xx).
Gerekend over acht generaties heeft Rebus di Valmarina een afstamming met 40,6 % Engels- en Arabisch volbloed, 34,4 % Hannoveraans bloed en 12,5 % Selle Français bloed.

Rebus di Valmarina is in 2007 goedgekeurd door het Italiaanse Sella Italiana stamboek. In de jaren 2008 – 2018 zijn 54 nakomelingen van Rebus di Valmarina geregistreerd.

Rebus di Valmarina is in de jaren 2014 en 2015 door Mario Rota (ITA) in internationale springconcoursen uitgebracht, waarbij twee vijftiende plaatsen de beste prestaties waren.

 

 

32.  Arlando Z  Zang 056015Z55653005 / DVH 969

Arlando Z Zang (V. Argentinus Hann) is een donkerbruine hengst met een stokmaat van 167 cm. Hij is op 27 mei 2005 geboren en is gefokt door P.G.M.B.H. Hammes uit Sankt Vith, dat in het zuiden van de Belgische provincie Luik ligt.
De moeder van Arlando Z is de bruine merrie Cori Holst (1993, V. Calando I Holst). Zij is ook de moeder van de hengst Donald Z Zang (2012, V. Diamant de Semilly SF) en ze is de tweede moeder van de hengst Laurence Z Zang (2011, V. Lordanos Holst).
Tweede moeder van Arlando Z is de bruine Vanessa III Holst (1983, V. Landgraf I Holst). Zij is ook de moeder van de hengsten Calandro Holst (1995, V. Carthago Holst) en Calato Holst (1987, V. Capitol I Holst) en ze is de tweede moeder van de hengsten Cutie Va Holst (2008, V. Cassini I Holst) en Kylestone Casall Holst (2013, V. Connor Holst).

Donald Z Zang is goedgekeurd door het Wielkopolska-, het Poolse Sportpaarden- en het Zangersheide stamboek en Laurence Z Zang is goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek.
Calandro Holst is goedgekeurd door het Holsteinse- en het ZfdP stamboek; Calato door het Holsteinse-, BWP-, SBS-, Zangersheide- en Deense stamboek; Cutie VA Holst en Kylestone Casall Holst zijn beiden goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Arlando Z een afstamming met 35,9 % Hannoveraans bloed, 28,1 % Engels- en Arabisch volbloed en 18,0 % Holsteins bloed.

Arlando Z is in 2008 door het Deense stamboek voor één jaar goedgekeurd op basis van een tien dagen durende observatietest in Vilhelmsborg. In 2009 is Arlando Z definitief goedgekeurd.
Hij is tot en met 2011 in Denemarken beschikbaar geweest voor de fokkerij, waarbij van hem 18 nakomelingen zijn geregistreerd.

In 2012 heeft het Zweedse stamboek Arlando Z goedgekeurd. Daarbij is aangegeven dat de hengst een mannelijk postuur heeft en goed is ontwikkeld. De hals is lang, goed gevormd en tamelijk breed aangezet. De schoft is hoog en kort, de rug is lang en het kruis is lang en goed bespierd. De voorbenen zijn van opzij gezien goed gesteld. Van voren gezien is de stand licht toontredend. De stap is ontspannen en ruim en de draf is tactvol en ontspannen.
Het type van Arlando Z is gewaardeerd met een zeven; het hoofd, de hals en de romp met een acht, de benen met een acht, de stap met een acht en de draf met een zeven.
Arlando Z is van 2010 tot en met 2012 in Zweden beschikbaar geweest voor de fokkerij. Van hem zijn 31 merries geïnsemineerd en daaruit zijn 34 veulens geregistreerd.

In 2012 en 2013 heeft Christian Schou (DEN) Arlando Z uitgebracht in internationale springconcoursen met een elfde plaats als beste prestatie.

 

 

33.   Ashby Oldbg  DE433330661105

Ashby Oldbg (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 164 cm. Hij is op 12 februari 2005 geboren en is gefokt door Paul Wendelin uit Garrel, dat circa 10 km ten noorden van Cloppenburg in Nedersaksen ligt.
De moeder van Ashby is de bruine staatspremiemerrie C’Dur Oldbg (1992, V. Landadel Holst). Zij is ook de moeder van de hengsten D-Dur Oldbg (1998, V. Donnerhall Oldbg), zijn broer Donneradel Oldbg (2000) en een nog anonieme Oldenburgse hengst (2003, V. De Kooning Holst).
D-Dur en de anonieme hengst zijn goedgekeurd door het Oldenburgse stamboek en Donneradel is goedgekeurd door het Oldenburgse-, Westfaalse- en Rijnlandse stamboek.
Tweede moeder van Ashby is de bruine staatspremiemerrie Chin Chin Oldbg (1987, V. Zeus SF). Zij is ook de moeder van de hengst Laphroaig Oldbg (1991, V. Landadel Holst) en ze is de tweede moeder van de hengst Dumont Oldbg (1999, V. De Niro Hann).
Laphroaig is goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Beierse stamboek; Dumont is goedgekeurd door het Oldenburgse- en het Hannoveraanse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Ashby een afstamming met 34,4 % Hannoveraans bloed, 28,1 % Engels- en Arabisch volbloed en 14,1 % Holsteins bloed.

Ashby is in het najaar van 2007 in Vechta goedgekeurd door het Oldenburg-International- en het Saksen-Thüringse stamboek en erkend door het Oldenburgse stamboek.
In het najaar van 2008 heeft Ashby in Redefin deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij heeft hij 6,89 (7,43) punten behaald voor de dressuur, 7,56 (7,99) voor het springen en 7.48 (7,89) voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 21 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.

Ashby is tot en met 2009 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Vier dochters van hem zijn als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en zestien nakomelingen zijn geregistreerd als wedstrijdpaard. Tot en met 2020 hebben die samen een winsom van € 35.255.

 

 

34.   Argentos (Tinarana Goldwave) Hann DE431310044605

Argentos Hann (V. Argentinus Hann) is een vos hengst die op 16 februari 2005 is geboren. Hij is gefokt door Katrin Hölscher uit Gehrde, dat circa 25 km ten zuiden van Cloppenburg in Nedersaksen ligt.
Argentos is een broer van de hengst Hunters Argentus Hann (2006, zie hfdst. 36) De moeder van beide hengsten is de bruine staatspremiemerrie Agenda Hann (2001, V. Acord II Holst) en tweede moeder is de vos staatspremiemerrie Grace Hann (1991, V. Grannus Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Argentos een afstamming met 50,8 % Hannoveraans bloed, 14,8 % Engels- en Arabisch volbloed, 12,5 % Holsteins bloed en 11,7 % Trakehner bloed.

Argentos is in januari 2008 goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek.
Daarna is de hengst verkocht naar Ierland, waar hij onder de naam Tinarana Goldwave is goedgekeurd door het Ierse Sportpaarden stamboek. In de jaren 2009 – 2014 zijn van hem 48 nakomelingen geregistreerd.

 

 

35.  A Picobello’s Artist Z Zang 056015Z55647806

A Picobello’s Artist Z Zang (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 19 juli 2006 en is gefokt door Picobello Horses in Hooglede, dat een paar kilometer ten noordwesten van Roeselare in de Belgische provincie West Vlaanderen ligt.
De moeder van A Picobello’s Artist Z is de bruine merrie Quality by Picobello BWP (1993, V. Voltaire Hann) en tweede moeder is de bruine Goedi BWP (1983, V. Pleuri du Manoir SF).
De moederlijn loopt terug naar de zwarte merrie Falblassa I hb NSTg (1918).
Gerekend over acht generaties heeft A Picobello’s Artist Z een afstamming met 43,8 % Hannoveraans bloed, 21,1 % Engels- en Arabisch volbloed en 18,0 % Selle Français bloed.

A Picobello’s Artist Z is goedgekeurd door het Ierse Sportpaarden stamboek. In de jaren 2013 – 2020 heeft het stamboek 63 nakomelingen van de hengst geregistreerd.

 

 

36.  (Hunters) Argentus Hann DE431310040706

(Hunters) Argentus Hann (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 164 cm. Hij is op 2 maart 2006 geboren en is gefokt door Katrin Hölscher uit Gehrde, dat circa 25 km ten zuiden van Cloppenburg in Nedersaksen ligt.
Argentus is een broer van de hengst Argentos Hann (2005, zie hfdst. 34.). De moeder van beide hengsten is de bruine staatspremiemerrie Agenda Hann (2001, V. Acord II Holst) en tweede moeder is de vos staatspremiemerrie Grace Hann (1991, V. Grannus Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Argentos een afstamming met 50,8 % Hannoveraans bloed, 14,8 % Engels- en Arabisch volbloed, 12,5 % Holsteins bloed en 11,7 % Trakehner bloed.

Argentus is in oktober 2008 in Verden goedgekeurd door he Hannoveraanse stamboek.
In het voorjaar van 2009 heeft het BWP de hengst onder de naam Hunters Argentus goedgekeurd voor de fokkerij.
In het najaar van 2009 heeft hij in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 70 dagen. Daarbij heeft hij 87,23 punten (20e plaats) behaald voor de dressuur, 114,39 punten (8e plaats) voor het springen en 102,85 punten (11e plaats) voor zijn totale prestatie. Aan het onderzoek hebben 31 hengsten deelgenomen.
Hunters Argentus heeft van 2009 tot en met 2012 in België ter dekking gestaan.
Het BWP heeft 57 nakomelingen van hem geregistreerd en het Zangersheide stamboek negen.

Hunters Argentus is in de jaren 2011 – 2013 door Brecht Bille (BEL) in enkele internationale springconcoursen uitgebracht.

 

 

37.  Siryus de Bavoz  SF 25000106250912

Siryus de Bavoz SF (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 18 april 2006 geboren en is gefokt door Helena Livingston Learmonth uit Billième, dat enkele kilometers ten westen van het Lac du Bourget in het Franse departement Savoie ligt.
De moeder van Siryus de Bavoz is de bruine merrie Hottonie SF (1995, V. Rox de la Touch SF). Zij is ook de moeder van de hengst Qupidon de Bavoz SF (2004, V. Diamant de Semilly SF).
Tweede moeder is de bruine Loidie SF (1977, V. Geronimo D SF). Zij is ook de moeder van de hengst Caucalis SF (1990, V. Rox de la Touche SF).
Qupidon de Bavoz en Caucalis zijn goedgekeurd door het Selle Français stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Siryus de Bavoz een afstamming met 35,9 % Engels- en Arabisch volbloed, 34,4 % Hannoveraans bloed en 15,6 % Selle Français bloed.

Siryus de Bavoz is goedgekeurd door het Selle Français stamboek en is van 1998 tot en met 2016 beschikbaar geweest voor de fokkerij.
In de jaren 2010 tot en met 2019 zijn 212 merries geïnsemineerd en daaruit zijn 129 veulens geregistreerd.
Van de zonen van Siryus de Bavoz is de hengst Sire Darco d’Athene Z Zang (2016) goedgekeurd door het Anglo-Europese stamboek. Van de hengst zijn (nog) geen nakomelingen geregistreerd.

 

 

38.  A’Lee Spring Power Westf DE 441411467507

A’Lee Spring Power Westf (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 171 cm. Hij is op 28 april 2007 geboren en is gefokt door Heinrich Ramsbrock uit Menslage, dat circa 20 km ten zuidwesten van Cloppenburg in Nedersaksen ligt.
De moeder van A’Lee Spring Power is de bruine elite en staatspremiemerrie Coralie Westf (2003,V. Cornet Obolensky BWP)  en tweede moeder is de schimmel Comtesse Westf (1999, V. Contender Holst). Comtesse is ook de tweede moeder van de hengst Hickstead Blue Westf (2016, V. Hickstead White Westf), die is goedgekeurd door het Hannoveraanse- en het Mecklenburgse stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft A’Lee Spring Power een afstamming met 39,8 % Hannoveraans bloed, 18,0 % Holsteins bloed en 16,4 % Engels- en Arabisch volbloed.

A’Lee Spring Power is in november 2009 in Münster-Handorf goedgekeurd door het Westfaalse stamboek. Later hebben ook het Beierse- en het Saksen-Thüringse stamboek de hengst toegelaten tot hun fokkerijen.
In de herfst van 2010 heeft hij in Münster-Handorf deelgenomen aan een aanlegtest van 30 dagen. Daarbij is hij gewaardeerd met 7,39 (7,61) punten voor de dressuur, 8.80 (7.77) punten voor het springen en 8,15 (7.80). punten voor zijn totale prestatie. De springaanleg van A’Lee Spring Power is gewaardeerd met 9,38 (7,72) punten Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de 23 hengsten die aan de test hebben deelgenomen.

A’Lee Spring Power is tot en met 2018 beschikbaar geweest voor de fokkerij. Zes dochters van hem zijn als fokmerrie opgenomen in een Duits stamboek en de broers Apower Westf (2011, zie hfdst. 38.1.) en Atemlos Westf (2012) zijn goedgekeurd voor de fokkerij.
Het KWPN heeft in de jaren 2011 – 2015 36 nakomelingen van A’Lee Spring Power in Register A geregistreerd.

Atemlos Westf (2012, MV. Lux Z Hann) is in november 2014 in Münster-Handorf goedgekeurd door het Westfaalse stamboek.
In februari 2016 heeft hij  in Münster-Handorf deelgenomen aan een driedaagse sporttest, waar hij van de zeven deelnemers met 7,77 punten als zesde is geëindigd.
In april 2016 heeft hij in Marbach deelgenomen aan een aanlegtest van veertien dagen, waarbij hij is gewaardeerd met 6,98 (7,56) punten voor de dressuur, 8,05 (8.25) punten voor het springen en 7,55 (7,94) punten voor zijn totale prestatie. Tussen haakjes zijn de gemiddelde puntenaantallen vermeld van de dertien hengsten die aan de test hebben deelgenomen. Atemlos is als tiende geëindigd.
In februari 2017 heeft hij in Münster-Handorf aan de tweede driedaagse sporttest deelgenomen, maar is daaruit door zijn eigenaar teruggetrokken. Atemlos is daarna niet meer voor de fokkerij beschikbaar gesteld. Tot en met 2020 zijn van hem in Duitsland geen fokmerries of wedstrijdpaarden geregistreerd. Volgens de database van Horsetelex heeft het Westfaalse stamboek zes nakomelingen van Atemlos geregistreerd.

Tot en met 2020 zijn in Duitsland  43 nakomelingen van A’Lee Spring Power geregistreerd als wedstrijdpaard. Zij hebben samen €  20.785 gewonnen.

A’Lee Spring Power is in 2013 door Siebe Kramer (NED) in internationale springconcoursen uitgebracht. In de zomer van 2014 is Pedro Paulo Onety Cordeiro (BRA) met de hengst uitgekomen. Vanaf eind augustus 2014 tot medio oktober 2018 en van juli – oktober 2020 is Johnny Pals (NED) met de hengst gestart. De combinatie heeft in oktober 2016 een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Mijas. In 2017 is een overwinning behaald in een wedstrijd in Roosendaal, zijn tweede plaatsen behaald in Lummen en Roosendaal en is de vierde plaats behaald n de Grand Prix van Samorin. In 2020 heeft de combinatie een wedstrijd in Bonheiden gewonnen.
Van medio oktober 2018 tot eind 2019 en in 2021 is Charlotte Pals – Verhagen met A’Lee Spring Power uitgekomen. A’Lee Spring Power heeft een winsom van € 25.153.

In 2020 heeft A’Lee Spring Power in Duitsland een dressuurindex van 90 met een betrouwbaarheid van 72 % en een springindex van 122 met een betrouwbaarheid van 78 %.

 

 

38.1.  Apower  Westf  DE441410783711

Apower Westf (V. A’Lee Spring Power Westf) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 14 april 2011 geboren en is gefokt door Herman Vogt uit Drensteinfurt, dat circa 15 km ten zuiden van Münster in Noordrijn-Westfalen ligt.
Apower is een broer van de hengst Atemlos (2012, zie hfdst.38.)
De moeder van beide hengsten is de bruine merrie Oriane KWPN (1996, V. Lux Z Hann). Zij is ook de moeder van de hengst Pilux Westf (2014, V. Pilothago TN KWPN), die is goedgekeurd door het Westfaalse stamboek.

Oriane is volgens een KWPN-rapportage een voldoende ontwikkelde merrie die voldoende in het rechthoekmodel staat en een stokmaat heeft van 160 cm. Haar hoofd is zeer aansprekend met een mooi groot oog. De nek is goed van lengte met een voldoende lichte hoofd-halsverbinding. De hals is voldoende van lengte en goed van bespiering. De schoft is zeer goed ontwikkeld en is voldoende van lengte. De schouder is ruim voldoende van lengte en goed van ligging. De rug is voldoende van lengte en zeer goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd. De croupe is goed is goed van lengte en ligging. Het voorbeen is van voren gezien rechtsvoor frans gesteld en van terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is steil gesteld. De koten zijn correct gesteld en goed van lengte. De hoeven goed van vorm en kwaliteit maar zouden iets groter mogen zijn. Het fundament is hard, droog en goed ontwikkeld. De stap is zuiver, krachtig en ruim voldoende van ruimte. De draf is krachtig en ruim voldoende van ruimte. De galop is krachtig, ruim voldoende van ruimte en heeft veel balans.

Tweede moeder van Apower is de schimmel Ariane KWPN ster prestatie sport (1982, V. Nimmerdor KWPN), die ook de moeder is van de hengst Konkorde KWPN (1992, V. Concorde KWPN).
Gerekend over acht generaties heeft Apower een afstamming met 28,9 % Holsteins bloed, 25,0 % Engels- en Arabisch volbloed en 19,5 % Hannoveraans bloed.

Apower is in november 2013 in Münster-Handorf goedgekeurd door het Westfaalse stamboek.
In februari 2014 heeft het KWPN Apower tijdens de hengstenkeuring in ’s-Hertogenbosch uitgenodigd om een het verrichtingsonderzoek deel te nemen.

Apower is door het KWPN beschreven als een goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoekmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte. De hals is goed van lengte, vorm en bespiering. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is ruim voldoende van lengte. De schouder is ruim voldoende van ligging en lengte. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed van bespiering en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van bespiering en voldoende van lengte. De broekspier is  voldoende van lengte. Het voorbeen is van voren gezien rechtsvoor iets frans gesteld en van terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is een fractie lang en staat wat achter de massa. De koten zijn correct gesteld en voldoende van lengte. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed van vorm en kwaliteit.

Apower heeft in de herfst van 2014 in Ermelo deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 47 dagen. Daarover is gerapporteerd dat Apower een eerlijke en betrouwbare hengst met goede instelling is. Hij heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. Apower heeft een goede mond. De stap is ruim voldoende van ruimte. De draf is  ruim voldoende van ruimte. De galop is krachtig, goed van ruimte en ruim voldoende gedragen. In beweging heeft de hengst een goede houding en ruim voldoende balans. Apower springt met goede reflexen, goed met het lichaam omhoog en met een goede voorbeentechniek maar zou de sprong achter beter moeten afmaken. Apower lijkt voorzichtig en toont veel vermogen. Als springpaard heeft Apower veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

De prestaties van Apower zijn gewaardeerd met een zeven voor de stap, een 7,5 voor de draf en voor de houding en balans en een acht voor de galop. Zowel voor de reflexen als de techniek is een 7,5 gescoord en voor het vermogen een acht. De rijdbaarheid en de instelling zijn samen gewaardeerd met een 8,5 en de aanleg als springpaard met een 7,5.

Na afloop van het onderzoek heeft het KWPN Apower goedgekeurd en ingeschreven in het stamboek. Verwacht wordt dat Apower de galoppade kan verbeteren en inzet en vermogen kan toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Twaalf hengsten (acht driejarige en vier oudere) hebben in het najaar van 2014 het verrichtingsonderzoek voor springhengsten volledig afgewerkt. Apower is daarvan als zevende geëindigd.

Apower is tot en met 2016 beschikbaar geweest voor de fokkerij.

Het KWPN heeft in de jaren 2015 – 2017 in totaal vijftien nakomelingen van Apower geregistreerd, het Zangersheide stamboek heeft drie nakomelingen geregistreerd en het Anglo-Europese stamboek twee.
In Duitsland zijn drie nakomelingen van Apower geregistreerd als wedstrijdpaard.

 

 

39.  Boston Sitte SBS 056007000B42825

Boston Sitte SBS (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst die als embryo is getransplanteerd. Hij is geboren op 20 juni 2007 en is gefokt door Horse of Belgium in Pipaix, dat circa tien km ten oosten van Tournai (Doornik) in de Belgische provincie Henegouwen ligt.
De moeder van Boston Sitte is de vos merrie Ialta Sitte SBS (1992, V. Avontuur KWPN). Zij is ook de moeder van de hengsten Ogano Sitte SBS (1998, V. Darco BWP), Ugano Sitte SBS (2004, V. Clinton Holst), Asterix Sitte SBS (2006, V. Wandor van de Mispelaere BWP) en Ayrton Sitte SBS (2006, V. Carthago Holst). Bovendien is ze de tweede moeder van de hengsten Sherman Sitte SBS (2002, V.Kannan GFE KWPN) en Ekimov Sitte  SBS (2010, V. Baloubet du Rouet SF).
Ogano Sitte is goedgekeurd door het SBS-, het Hannoveraanse-, Holsteinse- Oldenburgse-, Oldenburg-International-, Selle Français-, ZVCH- en Cheval Suisse stamboek; Ugano Sitte door het SBS- en het Selle Français stamboek; Asterix Sitte door het SBS stamboek en Ayrton Sitte door het Oldenburg-International stamboek.

Tweede moeder van Boston Sitte is de bruine Insel Sitte BWP (1985, V. Major de la Cour SF). Zij is ook de moeder van de hengsten Ksar-Sitte SBS (1994, V. Darco BWP), Marlon Sitte du Houssoit SBS (1996, V. Prince Royal SF) en Cordano Sitte Z Zang (2002, V. Carthago Holst).
Ksar-Sitte is goedgekeurd door het SBS, het Selle Français- en het SI-Unire stamboek; Marlon Sitte du Houssoit door het SBS en Cordano Sitte Z door het SBS en het Zangersheide stamboek.
Gerekend over acht generaties heeft Boston Sitte een afstamming met 40,6 % Hannoveraans bloed,  21,9 % Engels- en Arabisch volbloed, 9,4 % Selle Français stamboek en 9,4 % Gelders bloed.

Boston Sitte is goedgekeurd door het SBS, dat in de jaren 2013 tot en met 2017 zestien nakomelingen van hem heeft geregistreerd.

Boston Sitte is in 2014 door Jerôme Guery (BEL) in internationale springconcoursen uitgebracht, waarbij overwinningen zijn behaald in wedstrijden in Mons-Ghlin,  Bonheiden en Valencia-Oliva en tweede plaatsen zijn behaald in Bonheiden en Valencia-Oliva (2x).
In 2015 is de hengst gereden door Gen Ba (CHN) en in 2016 door Henry Jiang (CHN). Van oktober 2017 tot oktober 2018 is Yihua Duan (CHN) met de hengst uitgekomen. De combinatie heeft een tweede plaats behaald in een wedstrijd in Guangdong-Dongguan. Van november 2018 tot november 2019 is Boston Sitte zonder succes door drie andere ruiters in wedstrijden uitgebracht.
Boston Sitte heeft een winsom van € 6.768.

 

 

40.  FC Artorius AES 826002070601130

FC Artorius AES (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst met een stokmaat van 157 cm. Hij is geboren op 3 mei 2007 en is gefokt door Fiona Cox, eigenaresse van The Hambe stud in de Brendon Hills in het Exmoor National park in Somerset, Engeland.
De moeder van FC Artorius is de vos merrie Zara Hann (1988, V. Zeus SF) en tweede moeder is de vos Glorie Hann (1981, V. Grossfürst Hann).
Gerekend over acht generaties heeft FC Artorius een afstamming met 57,8 % Hannoveraans bloed, 25,8 % Engels- en Arabisch volbloed en 10,2 % Trakehner bloed.

FC Artorius is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek. Het AES heeft in de jaren 2015 – 2018 vijftien nakomelingen van de hengst geregistreerd.

 

 

41.  Hamlet van ’t Goovahof  BWP 056002W00262606

Hamlet van ’t Goovahof BWP (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst die op 5 mei 2007 is geboren. De hengst is gefokt door Willy Goovaerts uit Berlaar, dat enkele kilometers ten oosten van Lier in de Belgische provincie Antwerpen ligt.
De moeder van Hamlet van ‘t Goovahof is de bruine merrie Sarina BWP (1995, V. Libero H Holst) en tweede moeder is de vos Karose KWPN (1992, V. Concorde KWPN).
Gerekend over acht generaties heeft Hamlet van ’t Goovahof een afstamming met 36,7 % Hannoveraans bloed, 29,7 % Engels- en Arabisch volbloed, 15,6 % Holsteins bloed en 10,2 % Trakehner bloed.

Hamlet van ’t Goovahof is tijdelijk goedgekeurd geweest door het Anglo-Europese stamboek, dat in de jaren 2013 – 2019 negentien nakomelingen van hem heeft geregistreerd. Het BWP heeft één nakomeling geregistreerd.

 

 

42.  Argon Oldbg DE 433330258608 / 2141 BWP

Argon Oldbg (V. Argentinus Hann) is een bruine hengst. Hij is geboren op 8 februari 2008 en is gefokt door Andras Kenese uit Lastrup, dat circa tien km ten zuidwesten van Cloppenburg in Nedersaksen ligt.
De moeder van Argon is de bruine merrie Ladybird Oldbg (1993, V. Landadel Holst). Zij is ook de tweede moeder van de hengst Tscheljabinsk OS (2015, V. Toulon BWP), die is goedgekeurd door het Oldenburg-International stamboek.
Tweede moeder van Argon is de schimmel Garnett Oldbg (1978, V. Grannus Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Argon een afstamming met 43,8 % Hannoveraans bloed, 22,7 % Engels- en Arabisch volbloed, 16,4 % Trakehner bloed en 12,5 % Holsteins bloed.

Argon is in 2013 goedgekeurd door het BWP en is verkocht aan Valentina Vamos
uit Szekesfehervar, dat ruim 50 km ten zuidwesten van Boedapest in Hongarije ligt.
Het BWP heeft zestien nakomelingen van Argon geregistreerd, waarvan er  acht het suffix V V  van Valentina Vamos voeren.

 

43.  Air Jordan Alpha  Z ZANG 056015Z55502909

Air Jordan Alpha Z Zang (V. Argentinus Hann) is een zwartbruine hengst met een stokmaat van 170 cm. Hij is geboren op 1 april 2009 geboren en is gefokt door Erwin Risch uit Dortmund.
Air Jordan Alpha Z is een kloon van Air Jordan Z Zang (zie hfdst.19).
De moeder van beide hengsten is de bruine merrie Mandoline Olsbg (1989, V. Matador Hann) en tweede moeder is de bruine merrie Winzerin Hann (1980, V. Weinstern Hann).
Gerekend over acht generaties heeft Air Jordan Alpha Z een afstamming met 68,0 % Hannoveraans bloed, 18,0 % Engels- en Arabisch volbloed en 11,7 % Trakehner bloed.

Air Jordan Alpha Z is in februari 2013 goedgekeurd door het Zangersheide stamboek.
Tot en met 2020 zijn van de hengst 154 nakomelingen geregistreerd, waarvan 144 door het Zangersheide stamboek, zes door het BWP, één door het SBS en drie door het KWPN.

De zoon Alejandro Z Zang (2015, MV. Animo KWPN) is goedgekeurd door het Zangersheide stamboek. Tot en met 2020 heeft het Zangersheide stamboek twee nakomelingen van hem geregistreerd.

Air Jordan Alpha Z is in 2014 en 2015 uitgebracht in het Wereldkampioenschap voor vijfjarige, respectievelijk zesjarige paarden, waar in 2014 de 13e plaats is behaald en in 2015 de 146e plaats. In 2016 is de hengst in Lanaken in een internationale 1.25 cm wedstrijd uitgebracht.

 

 

Afgesloten op 26 april 2021

Back To Top