skip to Main Content

1 april 2024

De pagina over de hengst Chellano Z Holst is in september 2018 gepubliceerd en in afgelopen week geactualiseerd.

Aan de pagina zijn de beschrijvingen van enkele zonen en kleinzonen van Chellano Z toegevoegd en zijn fokkerij gegevens aangepast. Ook zijn van diverse kinderen en kleinkinderen van Chellano Z de sportprestaties belicht. Daarbij valt op dat twee kleinkinderen van Chellano Z fenomenale sportprestaties hebben geleverd.

De zoon Camiro de Haar Z Zang bracht het zeer succesvolle eventing paard Vanir Kamira ISH (2005, MV, Dixi xx), die de twee zwaarste eventingwedstrijden ter wereld (Badminton en Burghley) heeft gewonnen.
De cross country van Vanir Kamira in Badminton is op internet te zien en is puur genieten: https://www.facebook.com/BadmintonHorseTrials/videos/828577051461756/?_rdr

Chellano’s zoon Calvados Z Zang (2001), die zelf wereldkampioen bij de vijfjarige springpaarden werd, bracht zijn zoon Nevados S SP, die wereldkampioen bij de zevenjarige springpaarden is geworden en met het Belgische team in de landenwedstrijd bij de Europese kampioenschappen in Rotterdam de gouden medaille en bij de Olympische Spelen in Tokyo de bronzen medaille won. Met zijn ruiter Gregory Wathelet (BEL) is hij ook in andere wedstrijden zeer succesvol geweest. Nevados S heeft een winsom van meer dan € 2.230.000.

Back To Top