skip to Main Content

1 november 2022

Na de publicatie over de hengst Lombard is vandaag een pagina over zijn vader Lugano II Hann aan de website toegevoegd.

Lugano II Hann is een vos hengst met een stokmaat van 164 cm, die in 1958 is geboren. Zijn vader is de volbloedhengst Der Löwe xx en zijn moeder is een dochter van de hengst Albaner Hann (Allweiser III Hann x Feiner Kerl Hann).
Lugano II is de jongere broer van de veel bekendere hengst Lugano I Hann (1954), die zowel in de fokkerij als in de sport met zijn zonen Lukas Hann, Lugano van la Roche Hann en Leuchtfeuer Hann en vooral met zijn kleinzoon Darco BWP goed heeft gepresteerd.

Lugano II is van 1962 tot en met 1982 actief geweest in de fokkerij. Hij heeft weinig aansprekende sportpaarden gebracht, maar heeft wel veel bijgedragen aan de modernisering van het Hannoveraanse merriebestand en hij heeft bovendien veel degelijke rijpaarden gebracht.

Lugano II is de vader van veertien moeders van een goedgekeurde hengst en van zes voor de fokkerij goedgekeurde zonen. Zijn bekendste zoon is de zwarte Lombard Hann (1969), die zelf vader van achttien hengstenmoeders en tien goedgekeurde hengsten is geworden. De gegevens over Lombard zijn op deze website te vinden op de pagina Lombard Hann.

Vor de Nederlandse fokkerij is de Lugano II-zoon Löwenbräu Hann (1973, V. Löwen As Hann) van belang geweest. Hij is in 1976 door het KWPN goedgekeurd, waarbij zijn naam is gewijzigd in Officier. Na drie jaar is Officier wegens het exterieur van zijn nakomelingen niet langer door het KWPN goedgekeurd. Het KWPN heeft 128 nakomelingen van Officier geregistreerd. De hengst heeft onder zijn oorspronkelijke naam Löwenbräu zijn fokkerij activiteiten voortgezet in Denemarken.

Back To Top