skip to Main Content

1 oktober 2023

Na de overzichten van de hengsten uit de Hannoveraanse A-lijn is nu begonnen met het bespreken van de hengsten uit de Hannoveraanse D-hengstenlijn. De grondlegger van de lijn is de hengst Detektiv Hann (1922).
De eerste bijdrage heeft betrekking op de zwarte hengst Domspatz Hann (1952). Hij behoort tot de vierde generatie nakomelingen van Detektiv.

De vader van Domspatz is de hengst Dömitz I Hann ( 1944, V. Dollart Hann) en zijn  moeder is de bruine Grafenhaus Hann (1947, V. Graf Hann).

Domspatz is in het najaar van 1955 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en is van 1956 tot en met 1978 door het Landgestüt Celle beschikbaar gesteld voor de fokkerij.
Van Domspatz zijn 581 nakomelingen geregistreerd, waaronder elf staatspremiemerries, 184 hoofdstamboekmerries, 25 hengstenmoeders en vijf goedgekeurde hengsten.

Van zijn zonen heeft Diskus het best gepresteerd in de fokkerij. Van hem zijn 353 nakomelingen geregistreerd, waaronder tien dochters die moeder van een goedgekeurde hengst zijn geworden en zeven goedgekeurde hengsten.
Diskus heeft enkele uitstekende internationale springpaarden gebracht, zoals de World Cup finale winnaar The Natural Hann (1977, ruiter Katherine Burdsall – Helle, USA) en Doreen la Silla Hann (1980, ruiter Jan Tops, NED), die deelnam aan de Olympische Spelen in Seoul.

Back To Top