skip to Main Content

10 december 2021

Vandaag is een pagina over de Hannoveraanse hengst Sender  (1955) toegevoegd aan de website.
Sender is één van de 33 goedgekeurde zonen van de Hannoveraanse hengst Senator en is hij een kleinzoon van de door het Hauptgestüt Trakehnen gefokte hengst Semper Idem.

Sender heeft veertien zonen gebracht die zijn goedgekeurd voor de fokkerij. Daarvan heeft Saloniki Hann (1963) de meeste inbreng in de fokkerij gehad. Hij is de vader van acht hengstenmoeders, vijf goedgekeurde zonen en een aantal goede springpaarden. Zijn zoon Salem Hann (1971) is de vader van de hengst Salvano Hann (1984) en die bracht de hengsten Salieri Hann (1989) en Sherlock Holmes Hann (1989).

Salieri was zelf een uitstekend springpaard en heeft het Holger Wulschner (GER) diverse successen geboekt. Als fokhengst is hij de vader van de ruin Salinero Hann (1994), waarmee Anky van Grunsven (NED) talloze successen heeft geboekt en Olympisch-, Wereld-, Europees- en Nederlands kampioen dressuur is geworden.

Sherlock Holmes heeft een aantal goedgekeurde hengsten gebracht, maar is meer opgevallen door twee nakomelingen die zich hebben ontwikkeld tot eventingpaarden van internationale klasse.
De merrie FRH Serve Well Hann (1994) is met zijn ruiter Andreas Dibowski (GER) twintig keer bij de eerste tien geëindigd in een internationale drie- of vier sterren eventing wedstrijd, waarbij vijf keer is gewonnen en een tweede plaats is behaald in het CCI****Badminton, dat algemeen wordt gezien als de zwaarste eventing wedstrijd ter wereld.
De hengst FRH Schorsch Hann (1996) won met Julia Mestren (GER) het Europees kampioenschap voor landelijke ruiters in Övedskloster en zegevierde in twee achtereenvolgende jaren in de eventingwedstrijd in Boekelo.

Naast Saloniki moet ook Sender’s zoon Salut Hann (1966) worden genoemd. Elf dochters van hem zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden en zes zonen zijn goedgekeurd voor de fokkerij, waaronder de hengst Ridder Rhein (1975), die is goedgekeurd door het KWPN.
Van Salut zijn 450 nakomelingen uitgebracht in de wedstrijdsport. De ruin Moët & Chandon Salut Rhein (1974) is met veel succes door Willibert Mehlkopf (GER) uitgebracht in de internationale springsport en de ruin Souverän W Hann (1985) was een succesvol internationaal dressuurpaard. Met zijn ruiter Jürgen Wirths (GER) zijn in twee finales van de World Cup een vierde en een vijfde plaats behaald in de eindstand.

 

 

 

Back To Top