skip to Main Content

10 november 2022

Als afsluiting van de serie pagina’s over zonen, kleinzonen en achterkleinzonen van de hengst Der Löwe xx is vandaag een pagina gepubliceerd over de hengst Der Löwe xx.

Der Löwe xx is een donkerbruine volbloedhengst met een stokmaat van 158 cm. Hij is in 1944 geboren uit een paring van de hengst Wahnfried xx (1933, V. Flamboyant xx) met de merrie Lehnsherrin xx (1931, V. Herold xx).
Zowel zijn vader als zijn moeder hebben goed gepresteerd in de rensport en wonnen beide een klassieke ren. Wahnfried xx is de winnaar van de Duitse St.Leger en Lehnsherrin xx won de Duitse Oaks.
Zelf is Der Löwe xx in 32 rennen gestart waarvan hij er acht heeft gewonnen.

Der Löwe xx is in 1950 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en is van 1951 tot zijn dood in 1973 actief geweest in de fokkerij. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de modernisering van het klassieke Hannoveraanse paardenbestand. Zijn nakomelingen hadden over het algemeen goede, vlotte bewegingen met veel expressie.

Der Löwe xx is de vader van 158 fokmerries, waarvan er zeventien moeder van een goedgekeurde hengst zijn geworden. Daarnaast heeft hij elf goedgekeurde zonen gebracht.

Zijn zoon Lugano I Hann (1954) heeft in de fokkerij de beste resultaten geboekt. Hij is de vader van  31 hengstenmoeders, meer dan 70 staatspremiemerries en 34 goedgekeurde hengsten. Het bekendst is Lugano I echter geworden door de successen van zijn kleinzoon Darco BWP (1980, V. Lugano van la Roche Hann).

Ook de zoon Lugano II Hann (1958) heeft een waardevolle bijdrage aan de modernisering geleverd door veel goede nakomelingen te brengen. Vooral zijn zoon Lombard Hann ( 1969) is daarbij positief opgevallen.

Over Lugano I, Lugano II, Lombard en Darco zijn aparte pagina’s gewijd op deze website.

Ook heeft Der Löwe xx verschillende internationale sportpaarden gebracht. De ruin Liostro Hann (1960) maakte met Karin Schlüter (GER) deel uit van het Duitse team dat de zilveren medaille heeft gewonnen in de landenwedstrijd dressuur tijdens de Olympische Spelen 1972 in München. Individueel is de combinatie daar zevende geworden.
Ook de combinatie Lucky Boy Hann – Marjolein Greeve (NED) nam deel aan de dressuurwedstrijden tijdens de Olympische Spelen in Montreal.

Back To Top