skip to Main Content

15 oktober 2023

Bij het actualiseren van de pagina over de hengst Corrado I Holst en zijn nakomelingen is besloten om de gegevens over zijn zoon Indorado Holst en zijn nakomelingen op te nemen in een aparte pagina Indorado Holst.

Indorado Holst is een schimmel hengst die in 1990 in Sleeswijk-Holstein is geboren.
Zijn vader is de stempelhengst Corrado I Holst (1985, V. Cor de la Bryère SF), die met zijn zonen Corofino Holst (1989), Coriano Holst (1990), Coronado Holst (1990), Indorado Holst (1990) en vooral Clinton Holst (1993) grote invloed heeft gehad op de rijpaardfokkerij.
De moeder van Indorado is de bruine merrie Aida Holst (1986, V. Ahorn Z Hann), waarmee het waardevolle bloed van de hengst Almé SF is ingekruist, en verderop in de moederlijn van Indorado duikt opnieuw Cor de la Bryère SF op.

Wiepke van de Lageweg (VDL Stud) heeft Indorado als veulen gekocht. In 1993 is hij goedgekeurd door het KWPN en later ook door het Selle Français stamboek. Daarnaast heeft het Zangersheide stamboek een aantal nakomelingen van Indorado geregistreerd.

Het KWPN heeft ruim 1600 veulens van Indorado geregistreerd en het Zangersheide stamboek circa dertig.
Tweeëntwintig dochters zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden en 20 zonen zijn goedgekeurd voor de fokkerij. Slechts zes goedgekeurde zonen hebben meer dan vijftien geregistreerde nakomelingen, waarvan Radisson KWPN de meeste invloed heeft gehad.

Indorado heeft een bescheiden internationale springcarrière gehad. Verschillende nakomelingen van hem hebben een winsom van meer dan € 100.000. Voorbeelden daarvan zijn Eurocommerce Lanapoule KWPN (Gerco Schröder NED), Eurocommerce Milano KWPN (Gerco Schröder NED), Bo J KWPN (Kevin Jochems NED) en Doraindo KWPN (Kaitlin Campbell USA).

Back To Top