skip to Main Content

16 juli 2022

Vandaag is een pagina over de hengst Douglas KWPN toegevoegd aan de website.

Douglas KWPN is één van de circa 190 voor de fokkerij goedgekeurde zonen van de befaamde hengst Darco BWP (1980, V. Lugano van la Roche Hann). Douglas is één van de weinige zonen van Darco die meer aan de fokkerij heeft toegevoegd dan alleen springpaarden.

Hoewel hij als veulen geregistreerd is door het KWPN heeft het KWPN hem nooit goedgekeurd voor de fokkerij. Dat hebben wel het Ierse Sportpaarden stamboek, het Anglo-Europese stamboek, het NRPS, het SBS, het SI-Unire- , het Braziliaanse- , het Oldenburg-International-, Hannoveraanse- en het Westfaalse stamboek gedaan.
In totaal zijn circa 1900 nakomelingen van Douglas geregistreerd.

Tien zonen van Douglas zijn goedgekeurd voor de fokkerij, waarvan er vijf daadwerkelijk een goede bijdrage hebben geleverd. Van zijn zoon Dallas BWP (2008) zijn tien hengsten goedgekeurd voor de fokkerij, waarvan er tot 2022 vijf succesvol zijn geweest.

Van Douglas zijn tot juli 2022 324 nakomelingen uitgebracht in internationale springwedstrijden. Zij hebben samen een winsom van € 4.067.215.
De AES-merrie Suma’s Zorro (2004, MV. Horos xx) heeft met haar ruiter Sameh El Dahan (EGY) ruim € 1,5 miljoen gewonnen en is het meest succesvolle springpaard van Douglas.

Back To Top