skip to Main Content

16 maart 2023

In de beschrijving van de betekenis voor de fokkerij van de Hannoveraanse hengst Alderman I en zijn nakomelingen zijn recentelijk pagina’s over de hengsten Eindruck II Hann (1952), Ehrentusch Rhein (1984) en Escolar  Westf (2009) aan de website toegevoegd.
Vandaag is beginnen met het beschrijven van de nazaten van de hengst Ernö Hann (1954), die via Althof Hann, Alter Dessauer Hann, Ast Hann, Astral Hann en Astflug Hann eveneens tot de hengstenlijn van Alderman I Hann behoort.
Via zijn zoon Utrillo Hann (1962) heeft  Ernö veel betekend voor de Zweedse rijpaardenfokkerij. In dat verband is als eerste bijdrage  een pagina over de Zweedse dressuurhengst Chagall SWB (1966) aan de website toegevoegd.

Chagall is de vader van de Olympische dressuurpaarden Gauguin de Lully ZVCH (1975, amazone Christine Stückelberger), Chirac SWB (1977, amazone Louise Nathhorst) en Leroy SWB  (1981, amazone Ann Behrenfors), maar heeft ook via zijn vijf goedgekeurde zonen vele goed dressuurpaarden aan de Zweedse fokkerij geleverd.

Back To Top