skip to Main Content

17 oktober 2023

Vandaag is de geactualiseerde pagina over de hengst Corrado I Holst en zijn nakomelingen gepubliceerd. Op de pagina is over vier zonen van Corrado I een eigen hoofdstuk geschreven en verder zijn verschillende dochters die moeder van een goedgekeurde hengst zijn geworden en enkele nog niet eerder genoemde goedgekeurde zonen toegevoegd. Ook zijn  aantallen geregistreerde  nakomelingen en gewonnen prijzengeld geactualiseerd.
De informatie over de zonen Corofino I Holst, Coronado Holst en Indorado is uit de pagina over Corrado I gehaald en overgebracht naar  eigen pagina’s van over deze hengsten.

De schimmel hengst Corrado I Holst behoort met Calypso I Holst (1973), Calypso II Holst (1974), Calando I Holst (1974), Caletto I Holst (1975), Caletto II Holst (1978) en Corland Holst (1989) tot de belangrijkste zonen van fokkerijgrootheid Cor de la Btyère SF (1968).

De moeder van Corrado I is de veel bloed voerende schimmel Soleil Holst (1980, V. Capitol I Holst). Verder in de moederlijn staan Maestoso xx, Frivol xx en Fanal Holst. Corrado I heeft een afstamming met, over acht generaties berekend. 64 % Engels- en Arabisch volbloed.

Corrado I is in 1988 goedgekeurd voor de fokkerij en heeft datzelfde jaar uitstekend gepresteerd bij het verrichtingsonderzoek, waar zijn prestaties bij het vrij springen en zijn aanleg als springpaard gewaardeerd zijn met 10,0 punten.
Corrado I is van 1993 tot en met 1997 onder de naam San Patrignano Corrado door Franke Sloothaak (GER) met veel succes in internationale springconcoursen uitgebracht en heeft een, voor de eind jaren negentig, hoge winsom van bijna € 300.000.
Corrado I is tot zijn dood in april 2018, toen hij wegens een koliekaanval is geëuthanaseerd, beschikbaar  geweest voor de fokkerij.

Naar schatting heeft Corrado I circa 2000 geregistreerde nakomelingen, waarvan 89 dochters moeder van een goedgekeurde hengst zijn geworden en 84 zonen zijn goedgekeurd voor de fokkerij. Van de goedgekeurde zonen hebben er 42 meer dan vijftien geregistreerde nakomelingen.
In Duitsland zijn ruim 1100 nakomelingen geregistreerd als wedstrijdpaard. De meest succesvolle nakomeling is Corradina Holst (Carsten\Otto Nagel), die een winsom heeft van meer dan € 1,1 miljoen. Andere succesvolle nakomelingen zijn Clinton Holst (Dirk Demeersman), Cantaro Holst (Sheikh Ali Al Thani) en Unita ASK Holst (Rolf-Göran Bengtsson).

Van de goedgekeurde zonen hebben Corofino Holst (1989), Coriano Holst (1990), Coronado Holst (1990), Indorado Holst (1990) en Clinton Holst (1993) een eigen stempel op de fokkerij kunnen drukken.
Met Clinton, zijn zoon Cornet Obolensky BWP (1999) en die zijn zoon Comme Il Faut Westf (2005) heeft Corrado I een eigen hengstenlijn opgebouwd.
Van al deze genoemde (achter)(klein)zonen is op deze website een eigen pagina te vinden.

 

 

Back To Top