skip to Main Content

18 Augustus 2023

In de afgelopen dagen is de pagina over de hengst Calypso II Holst geactualiseerd. Daarbij zijn de gegevens over de Calypso II-zoon Coriolan Holst (1978) en zijn nakomelingen ondergebracht in een aparte pagina.

Coriolan Holst is een bruine hengst die in 1978 is geboren. Zijn vader is de Holsteinse stempelhengst Calypso II en zijn moeder Inderin is een dochter van de hengst Capitano Holst. In de afstamming van Inderin komt de in Holstein succesvolle volbloedhengst Cottage Son xx als grootvader en als overgrootvader voor.

Coriolan komt uit de eerste jaargang veulens van Calypso II, die vooral bekendheid geniet als vader van de zeer invloedrijke hengst Contender Holst (1984), maar daarnaast meerder goede nakomelingen heeft gebracht, waaronder Corolan.

Coriolan is in diverse fokgebieden actief geweest in de fokkerij. Hij is in het najaar van 1980 goedgekeurd in Holstein en is in de jaren 1984 – 1989 actief geweest in Hessen. Daarna heeft hij weer drie jaar in Holstein gedekt en van 1993 tot en met 1997 heeft hij in het zuiden van Duitsland gestaan, waar hij zowel Beierse- als Württembergse merries heeft gedekt terwijl hij in die tijd ook in België is ingezet. Vanaf 1998 is hij actief geweest in het Oldenburgse fokgebied.

Achttien dochters van Coriolan zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden en veertien zonen zijn goedgekeurd voor de fokkerij. Zijn oudste goedgekeurde zoon Coriander Holst (1982) heeft daarvan de meeste invloed op de fokkerij gehad.

In Duitsland zijn 469 nakomelingen als wedstrijdpaard geregistreerd.

Van hen heeft de ruin Coryolano Bavar (1996, MV. Gajus Hann) met Anna Merveldt – Steffens (IRL) deelgenomen aan de Olympische Spelen 2012 in Londen, waar de combinatie in de dressuurwedstrijden als 35e is geëindigd.

De ruin Carlos Oldbg (1997, MV Matcho x.) heeft met Sandra Auffarth (GER) verschillende twee- en driesterren eventing wedstrijden gewonnen.

Coriolan is in 2003 op 25-jarige leeftijd onverwachts overleden.

 

Back To Top