skip to Main Content

23 februari 2022

Vandaag is een pagina over de Hannoveraanse hengst Senator (1951) toegevoegd aan de website.
Hij is de belangrijkste zoon van de Trakehner hengst Semper Idem (1934).
Semper Idem wordt gezien als de grondlegger van de Hannoveraanse S-hengstenlijn, maar Senator heeft met zijn 33 goedgekeurde zonen ervoor gezorgd dat die hengstenlijn enorm is verbreed.

Senator heeft lang op een dekstation in Altenbruch in het noorden van Nedersaksen gestaan en trof in die omgeving veel merries van de hengst Abendsport Hann (1935, V. Alkoven I Hann). Al snel bleek dat de combinatie Senator x Abendsport goede resultaten gaf. Van de genoemde 33 goedgekeurde zonen van Senator hebben er  veertien een dochter van Abendsport als moeder.

De meest invloedrijke zonen van Senator zijn Sender Hann (1955), Sesam I Hann (1955) en Senatus Hann (1958).
Sender is onder andere de vader van de hengsten Saloniki Hann (1863) en Salut Hann (1966). Stempelhengsten.eu heeft een aparte pagina gewijd aan Sender en zijn nakomelingen.
Sesam I bracht de hengst Servus Hann (1961), die de grootvader is van de hengst Stakkato Hann (1993). Stakkato heeft veel goede springpaarden gebracht en is zonder twijfel de huidige vaandeldrager van de S-lijn in Hannover. Ook aan de hengst Stakkato en zijn nakomelingen is een aparte pagina gewijd op deze website.
Senatus is in West-Europa minder bekend, maar behoorde met Adept Hann (1971, V. Archimedes Hann) tot de belangrijkste hengsten in de fokkerij in het voormalige Oost-Duitsland.

Back To Top