skip to Main Content

24 maart 2024

Met de publicatie van een pagina over de Westfaalse hengst Discont (1970) is opnieuw een stukje fokkerijgeschiedenis met betrekking tot de Hannoveraanse stempelhengst Duellant en zijn grootvader Derejtiv  op de website vastgelegd.

Discont Westf is een zwarte hengst die in 1970 is geboren. Zijn vader is de hengst Dirigent Westf, die via de hengst Duden I Hann (1959) een kleinzoon is van de Hannoveraanse stempelhengst Duellant (1943).
Moeder van Discont is de zwarte staatspremiemerrie Sarina Westf (1965, V. Sioux Westf).

Discont is omschreven als een indrukwekkende, lang gelijnde hengst met dynamische bewegingen, die zich in zijn korte fokkerijcarrière heeft ontwikkeld tot een eerste klas fokhengst.

Hij heeft met zijn zonen Distrikt Westf (1975), Dialekt Westf (1977) en Disco-Star (1977) drie goedgekeurde hengsten aan de fokkerij toegevoegd.

Van deze drie is Disco-Star verreweg het bekendst. Hij was een grote persoonlijkheid met een zeer correct exterieur en indrukwekkende bewegingen, die in de herfst van 1979 op de hengstenkeuring van het Westfaalse stamboek onbetwist tot kampioen van de keuring werd uitgeroepen.

Disco-Star vertegenwoordigde de Westfaalse fokkerij op de Equitana 1981 in Essen en op de DLG-tentoonstelling 1982 in München. Met name zijn optreden onder het zadel tijdens de Equitana was zodanig fascinerend dat hij de onomstreden kampioen van de tentoonstelling was.

Door één en ander was Disco-Star zowel bij de fokleiding als de fokkers zeer populair. Dat vertaalde zich in elf goedgekeurde zonen uit zijn eerste twee jaargangen veulens. Toen in de praktijk bleek dat de nakomelingen bij lange na niet aan de hoge verwachtingen voldeden, verloor Disco-Star veel van zijn faam en is hij na 1987 niet meer beschikbaar gesteld voor de fokkerij.

Anno 2024 komt het Disco-Star bloed nauwelijks nog voor in de Duitse fokkerij.

Back To Top