skip to Main Content

24 september 2022

Na een eerdere publicatie over de hengst Adept Hann (1971, V. Archimedes Hann) is vandaag een artikel over de hengst Leuchtfeuer Hann gepubliceerd. Evenals Adept is Leuchtfeuer goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en heeft daarna een belangrijke rol heeft gespeeld in de  fokkerij in het voormalig Oost-Duitsland in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw.

Leuchtfeuer Hann is een vos hengst die in 1971 is geboren. Zijn vader is de Hannoveraanse stempelhengst Lugano I (1954, V. Der Löwe xx) en zijn moeder is de staatspremiemerrie Donaugilde Hann (1958, V. Donatus Hann).
Leuchtfeuer is in 1973 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en daarna verkocht naar voormalig Oost-Duitsland, waar het Saksen-Anhalt stamboek hem heeft goedgekeurd.
Leuchtfeuer is van 1974 tot zijn dood in 1994 als één van de belangrijkste hengsten van het Landgestüt Radegast (ten noorden van Halle in Saksen-Anhalt) actief geweest in de fokkerij.

Leuchtfeuer heeft zestien goedgekeurde zonen gebracht en vier dochters die moeder van een goedgekeurde zoon zijn geworden. Met zijn zonen en kleinzonen is hij van groot belang geweest voor de paardenfokkerij in het voormalige Oost-Duitsland.

.

Back To Top