skip to Main Content

25 juni 2021

Vandaag is een overzicht gepubliceerd van de betekenis van de hengst Abglanz Trak. Abglanz is een vos hengst die in 1943 op het “Hauptgestüt Trakehnen” in het voormalige Oost Pruisen is geboren. In 1944 is hij gerepatrieerd naar het westen van Duitsland en daarna is hij van 1946 tot 1964 als veredelaar voor de klassieke Hannoveraanse merries ingezet door het Nedersaksische Landgestüt in Celle.

Hoewel elders vaak Engelse volbloeds zijn ingezet om de paardenstapel te moderniseren, met als nadeel dat de tweede generatie nakomelingen vaak zeer divers van kwaliteit is, fokte Abglanz zeer voorspelbaar en was zijn inbreng meerdere generaties later nog goed zichtbaar.

Hij heeft de eerste jaren vrijwel uitsluitend Hannoveraanse merries gedekt en toen zijn oudste zonen volop in de fokkerij werden ingezet, heeft hij na 1960 ook een aantal Trakehner merries gedekt.

Abglanz heeft zestien door het Hanniveraanse stamboek goedgekeurde zonen gebracht en drie zonen die door het Trakehner stamboek zijn goedgekeurd.

Van de zonen hebben Abhang I Hann (1953), Absatz Hann (1960), Archimedes Hann (1963) en Kassio Trak (1963) de meeste invloed op de fokkerij gehad.

Back To Top