skip to Main Content

27 oktober 2022

Na de publicaties over Lugano I Hann (V. Der Löwe xx) en zijn zonen Lukas Hann, Leuchtfeuer Hann en kleinzoon Darco BWP is vandaag een pagina gepubliceerd over een andere nazaat van de volbloedhengst Der Löwe xx, die zo veel heeft bijgedragen aan de omvorming van het oude Hannoveraanse paard naar een modern sportpaard.
Het betreft een pagina over de hengst Lombard Hann (1969, V. Lugano II Hann).

Lugano II is veel minder bekend dan zijn broer Lugano I omdat hij nauwelijks aansprekende sportpaarden heeft gebracht, maar in Duitsland wel veel heeft bijgedragen aan de modernisering van het Hannoveraanse merriebestand en bovendien veel degelijke rijpaarden heeft gebracht.
De meest invloedrijke zoon van Lugano II is Lombard. Hij heeft circa 200 ingeschreven fokmerries op zijn naam staan, waarvan er achttien moeder van een goedgekeurde hengst zijn geworden. Daarnaast is Lombard de vader van tien goedgekeurde zonen.

De banden tussen Lombard en de KWPN-fokkerij zijn vrij gering. Dé tweede moeder van de  door het KWPN goedgekeurde hengst Connaisseur Hann (2007, V. Con Amore Hann) heeft de hengst Legat Hann als vader en Legat is via de hengst Lanthan een kleinzoon van Lombard.

Het BWP heeft zes dochters van Lombard, die alle zes in 1975 zijn geboren, als fokmerrie ingeschreven in het stamboek.

Back To Top