skip to Main Content

28 februari 2023

Vandaag is een pagina over de Hannoveraanse hengst Eindruck II toegevoegd aan de website. Hij kan worden gezien als de stamvader van de momenteel furore makende Westfaalse E-hengstenlijn, waaruit veel goede dressuurpaarden voortkomen.
De lijn komt voort uit de Hannoveraanse A=lijn, waarbij Eindruck II de eerste hengst uit de lijn was waarbij afstand is gedaan van de A als beginletter van de namen en destijds is gekozen voor de E als beginletter. Na Eindruck II volgen dan de hengsten Ehrenschild Hann, Ehrensold Westf, Ehrentusch Rhein, Estobar NRW Westf en Escolar Westf.
Het KWPN heeft de Escolar zoon Osaka P KWPN (2019) en de Escolar kleinzoon Extreme US Oldbg (2019) goedgekeurd.

De zwarte Eindruck II is in het najaar van 1954 goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en heeft in 1955 in Westercelle matig gepresteerd in het verrichtingsonderzoek. Hij is vervolgens van 1955 tot en met 1972 door het toenmalige Landgestüt in Osnabrück beschikbaar gesteld voor de fokkerij.

Van Eindruck II zijn 176 dochters geregistreerd als fokmerrie. Tien dochters zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden en elf zonen zijn goedgekeurd voor de fokkerij.
Zijn zonen zijn niet alleen in Duitsland actief geweest in de fokkerij, maar ook in België, Polen, Canada en de Verenigde Staten.

Naast Ehrenschild heeft ook de Eindruck II zoon Einblick Hann (1969) goed gepresteerd. Hij heeft in 1969 het verrichtingsonderzoek in Adelheidsdorf gewonnen en is met elf goedgekeurde zonen ook in de fokkerij succesvol geweest.

Back To Top