skip to Main Content

31 augustus 2021

Vandaag is een overzicht gepubliceerd van de betekenis voor de fokkerij en de sport van de Trakehner hengst Gunnar.
Van zijn zonen zijn vooral Herzbube, Amagun en Mozart van belang geweest voor de Trakehner fokkerij, maar ook voor de Nederlandse fokkerij.
Herzbube is onder andere de vader van de hengst Impressionist Trak, die onder de naam Ontario ook enkele jaren is Nederland beschikbaar is geweest voor de fokkerij en later succesvol was in Brazilie.
Amagun is door het KWPN na de afstammelingenkeuring afgekeurd en later gerehabiliteerd omdat zijn nakomelingen goed presteerden in de sport. Amagun’s kleinzoon Tarino heeft een belangrijke rol gespeeld in de Russische Trakehner-fokkerij.
Mozart heeft in Nederland gedekt en is daarna verkocht naar de Verenigde Staten, waar enkele zonen van hem ook actief zijn geweest in de fokkerij.
Een vierde zoon van Gunnar die in Nederland beschikbaar is geweest is Heiltrank. Onder de naam Klavier zijn vier nakomelingen van hem door het KWPN geregistreerd.
Sportpaarden die Gunnar in hun pedigree hebben zijn o.a. Heuriger N Trak  (V. Herzbube Trak; ruiter Ellen Bontje), Tees Hanauer Badwu (V.  Helikon Badwu; ruiter Robert Smith) en Ampere Trak (V. Amagun Trak; ruiter Jo Rutten),

Back To Top