skip to Main Content

31 mei 2021

Vandaag is een overzicht gepubliceerd over de stempelhengst Absatz Hann.

Absatz is in november 1962 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en daarbij uitgeroepen tot kampioen van zijn jaargang.

Hij is één van de hengsten die na de Tweede Wereldoorlog een enorme invloed heeft gehad op de Hannoveraanse fokkerij. Zijn nakomelingen hadden lichtvoetige bewegingen met veel souplesse, een uitstekend exterieur en een zeldzaam goede instelling, waardoor ze heel gemakkelijk waren te trainen.
Hoewel het al meer dan veertig jaar is geleden dat Absatz actief was in de fokkerij, is zijn inbreng in derde en vierde generatie nakomelingen nog altijd zichtbaar.

Van Absatz zijn 213 dochters  als fokmerrie ingeschreven in een Duits stamboek, waaronder 50 staatspremiemerries. Absatz heeft 32 dochters gebracht die moeder zijn geworden van een goedgekeurde hengst. De hengst Weltmeyer Hann (1984, V. World Cup I Hann) heeft van die kleinzonen de meeste invloed gehad.

Daarnaast zijn van Absatz 36 zonen goedgekeurd voor de fokkerij en daarvan zijn er 29 van belang geweest voor de fokkerij. Opvallend daarbij is dat veel van de goedgekeurde zonen een fokkerijcarrière hebben gehad van meer dan vijftien jaren.
Van de zonen samen zijn meer dan 6.000  nakomelingen als wedstrijdpaard geregistreerd.

De meest invloedrijke zoon van Absatz is Argentan Hann (1967), die vooral via zijn vele goed fokkende dochters en via zijn zoon Argentinus Hann (1980) een belangrijke plaats in de Hannoveraanse fokkerij geeft verworven.
Andere succesvolle zonen van Absatz zijn Arsenik Hann (1967), Admiral I Hann (1970), Aktuell Hann (1973), Akzent I Hann (1973) en Akzent II Hann (1974).

Back To Top