skip to Main Content

7 mei 2024

Nadat op 29 april j.l. een pagina over de hengst Dido is gepubliceerd is vandaag een pagina over zijn vader Direx Berl-Brand aan de website toegevoegd

Direx Berl-Brand is vos hengst die in 1966 is geboren. Zijn vader is de Hannoveraanse hengst Duell II (1959, V. Duellant Hann).
Duell II is op 3 november 1961 in Verden goedgekeurd door het Hannoveraanse stamboek en is na zijn goedkeuring naar de toenmalige Duitse Demokratische Republik (Oost-Duitsland) verkocht. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de Oost-Duitse fokkerij.

De moeder van Direx is de vos merrie Giessen von Quitzow Berl-Brand (1951, V. Eisener Kerl Trak).

Direx is in het najaar van 1968 goedgekeurd door het Berlijn-Brandenburgse stamboek. Hij is van 1969 tot en met 1988 actief geweest in de fokkerij, waarbij 237 nakomelingen van hem zijn geregistreerd.

Elf dochters van Direx zijn moeder van een goedgekeurde hengst geworden en twintig zonen zijn goedgekeurd voor de fokkerij.

Direx is een bepalende hengst geweest in de DDR-fokkerij in de zeventiger en tachtiger jaren van de vorige eeuw en zijn zoon Dido Berl-Brand (1979) is een invloedrijke hengst geworden in de Poolse paardenfokkerij.
Over Dido is op deze website een eigen pagina te vinden.

Back To Top