skip to Main Content

8 februari 2021

Vandaag is een pagina over de invloed van de Trakehner hengst Abdullah en zijn nakomelingen op de rijpaardfokkerij toegevoegd aan de website.

Abdullah heeft zich met zijn ruiter Conrad Homfeld (USA) ontwikkeld tot een uitstekend springpaard, dat door zijn souplesse, springmanieren en vriendelijke voorkomen fans over de hele wereld had.
De combinatie won zowel bij de Olympische Spelen 1994 in Los Angeles als bij het Wereldkampioenschap springen 1996 in Aken de zilveren medaille. Bij beide evenementen is bovendien met het Amerikaanse team de gouden medaille gewonnen in de landenwedstrijd.
Daarnaast hebben Homfeld en Abdullah de finale van de World Cup spiringen 1995 in Berlijn gewonnen en zijn ook diverse overwinningen behaald in Grand Prix wedstrijden.

Door zijn geweldige sportprestaties ontstond er veel vraag naar zijn sperma en zijn zonen van hem met succes als fokhengst ingezet in diverse landen.

Abdullah is voor het Trakehner stamboek het ideale voorbeeld om de sportieve mogelijkheden van het Trakehner paard voor het voetlicht te brengen.

Back To Top